rädda djur?

Ikväll har vi täckt för fönstrena med täcken för att hästarna inte ska se raketerna smälla samt att vi kommer ha radion på i stallet hela natten för att minska obehagliga ljud för dom. Vi kommer som sagt inte fira hemma i år och tror inte de närmsta grannarna ska smälla raketer heller så det känns bra att man bor på landet och inte bland en massa andra. Hoppas era hästar/djur itne blir allt för rädda vet att somliga tycker det är riktigt otäckt.
 
Hoppas också att de flesta som skjuter rakter gör det vid 12 slaget och inte drar ut på det för länge. Hur fint det än är. Kloka ord ifrån mig sista dagen på året :)
 



Mer kommer imorgon!

Att göra en sammanfattning av året tog längre tid än vad jag trodde. Så jag hinner inte göra klart idag, men det kommer imorgon ;)
 
Nu:
Duscha
Ta in hästarna
Byta om
Åka till Linnea och fira in det nya året!
 
Sugen på att se kvällens outfit?
 



Januari-Mars 2012

Januari:
Årets första dag pckade jag väskan och sadelskåpet och åkte på läger på Brolöten. Jag och Oj Oj jobbade mycket med att hitta en högre form och att jag skulle ha ett bättre stöd på yttertygeln.
 
 
Bloggen fyllde även 1 år!
Casanova och jag började hoppträna mer och mer och vi hade jätte kul på träningarna.
Jag och Casanova kom 4a på en fototävling på gennes.se bilden skulle visa kärlek!
Jag gjorde även min första start för Årsta-Runsten. Jag och Casanova startade en LB på 66% som räckte till en andraplacering!
 
Feburari:
Jag och Oj Oj red våran kûr på invigningen på Finntorp (en nystartad ridskola) Oj Oj skötte sig fint, vi fick äve ett fint täcke och blommor som tack!
Ove sattes även igång efter hans vintervilan. Han var så fin minns jag!
I skolan åkte min klass och dansade, spelade och sjöng för massa andra skolor. Det var så kul!!
I slutet på feburari åkte hela familjen + respektive + mormor och farmor en vecka till Spanien, saknar det!!
En vecka med sol, bad, skratt och ett minne för livet!
 
Mars:
Vi renoverade vårt enda badrum hemma. Phuu det var en jobbig tid, fick åka iväg för att gå på toa och duscha.
Elin och E-type startade sin första tävling för året, det blev en andraplats i MSV C2.
Elin köpte även Zlatan i Mars! Lillkillen
Jag åkte på en infulensa två dagar innan vi åkte till Sundsvall för årets första start och meeting på Oj Oj. Men det hindrade mej inte. Det blev en 2,3 och 4 placering.
Vi åkte även på utflykt med konfrimationen, kollade på döda människor vilket fick en tankeställare men dagens avslutades bra på stdanden med grillning.
Jag, mamma och pappa åkte en helg upp till Åre och hälsade på syster Emma. Det blev en helg med galet god mat, spa och skidåkning såklart.
Samtidigt som vi var i Åre tävlade Elin och E-type. De kammade hem en vinst  i MSV C2!
 
 
 
 
 



Nyårslöfte

Mamma, jag och Elin har kommit överens om att vi inte ska äta chips eller godis tills jag vinner en nationell start.

Om jag klarar det får jag välja vilket schabrack jag vill och om jag förlorar måste jag GÅ hem ifrån skolan = 1,3 mil! Ahhh jag längtar tills säsongen drar igång!! ;)




frågor

Fråga: Är det björkängs gård? Har varit på ridläger där flera gånger och det är jättebra! <3
Hur gicck provridningen?
 
Svar: Fick dessa två frågor igår, och jajemen det är Björkängsgård vi hyrde ridhuset av. Det ligger endast 5 min ifrån oss med bil så väldigt nära. Tyvärr kan man inte rida dit då det är en storväg mellan oss samt att igår var det isgata. Men väldigt bra att ha ridhus så nära och Anna är snäll att hyra ut det till oss.
 
Provridningen gick bra jag red Ove först för att visa honom för dom och han var väldigt fin och lätt som alltid nuförtiden, han har verkligen utvecklas framåt sista tiden även om han alltid har varit fin så har han mognat nu på hösten. Ove var så snäll mot tjejen som red och det såg ut som han bar henne försiktigt då han såg att hon var mindre =) Tjejen som provred honom blir 10 nu om 1 vecka så hon är ju mycket mindre än mig. men jag är imponerad av hennes balans och lätta hand mot honom, så jag tycker hon var jätteduktig. De hoppade även lite!
 
Det bra med Ove är att även om han är endast 6 år (imorgon! ;)) så är han faktiskt som en läromästare, gör man inte rätt galoppskänkel så fattar han inte galopp, men så fort du sätter dig tillbaka i sätet och fattar med skänkeln så är det inga problem. Så han kommer kunna lära vidare på ett bra vis!
 
Vi har flera som vill provrida honom nu, många hör väl av sig nu när det är lov. Men samtidigt vill vi inte att för många rider han då vi inte har bråttom att sälja han så vi avvaktar lite med de andra =)
 
 



Nyårsafton

Idag tycker jag att vi alla försöker att avsluta 2012 och börja 2013 så bra som möjligt.

Jag har skrivit ihop en årskrönika som kommer upp här senare idag :)

Lugn dag i stallet, stallet ska tas och E-type longeras!




Outfit

Såhär fick Ove se ut idag;




Mot ridhuset!

.




Frånvarande

Ledsen att jag inte har bloggat så bra under lovet. Har mycket annat för mig och bloggen får också lite lov. Snart drar skolan igång igen och alla rutiner kommer igång, så som bloggen.

Ikväll är det somsagt provridning av Ove och vi åker till ridhus då det är omöjligt att rida utomhus. Så jag passar på att ta med Oj Oj när vi ändå åker :)

Bjuder på några gamla tävlings bilder ifrån förra sommaren!




Isgata

Jag och elin hade planerat att ut och galoppera hästarna nu på morgonen, men det är verkligen isgata överallt! Så det var bara att släppa ut dom i hagen. Det är mycket snö i hagarna så de kan röra sig bra där iaf!

Vi fixade allt i stallet samt att vi putsade utrustningen. När jag putsar till vardags använder jag denna spray på bilden nedan. Den är väldigt lätt och smidigt att använda, tar bort smuts och damm lätt samt att det ger en bra glans. Till tävling använder jag en fetare tvål som gör mer djuprent.




Träning

Var iväg till Brolöten och tränade Oj Oj samtidigt som Elin tränade E-type. Oj Oj kändes jättebra! Han var rund och fin i formen och med mig hela tiden. Emelie sa att jag bör tänka på att aktivera bakifrån lite till så det ska jag göra. Men det handlar inte om att det ska bli den stora traven när jag trycker in bakbena utan han ska kunna vara igång i den lilla traven. Rörigt men hoppas ni förstår!:)

Elin och E-type fick mycket beröm och Emelie tyckte det var bästa ifrån dom någonsin, inte dåligt :)

Red Ove direkt när jag kom hem och även han var fin - bra dag!:)




Nystädade garderober!

Phuu jag slängde en hel hög med kläder!




lite info

Lite som händer just nu är att "min" älskade Casanova kommer att komma med sin nyaägare hem till oss och träna i några dagar, det går mycket bättre nu igen för dom två så försäljningen läggs på is, det känns superbra. Så jag hoppas vi kommer kunna hjälpa till med lite tips och råd. Kul att få träffa Casanova igen också! Kanske får smyga mig upp på en tur? ;)
 
På söndag kommer det en tjej som ska provrida Sir Owein, tjejen var tydligen 10 år så det ska bli skoj att se en mindre ryttare på Ove.
 
Jag och Elin kommer även åka till ridhuset imorgon för att kunna träna lite bättre samt göra lite rörelser med E-type och OJ OJ imorgon.
 
I början av februari kommer det att komma en ny ponny till oss som jag ska tävla och träna. En väldigt snygg herre som kallas för Puff. Men mer bilder och information om det får komma när det närmar sig.
 



Städar dags

Har en lugn dag framför mig idag. Släppte ut hästarna vid 7 sen gick jag in och tog det lugnt, åt frukost och duschade.

Nu på fm ska jag ta tag i min garderob. Finns en del att slänga ;) hehe kommer inte ihåg sist jag rensade, på lågstadiet kanske!?

Sen efter lunch går jag ut och tar stallet och rider Ove och Oj Oj. Sen slutar Elin jobba 4, då ska E-type ridas.




Imorgon firar vi 2 år!

.




fråga

Fråga:   skulle du kunna göra ett inlägg med övningar som bygger muskler och ger kondition under vintern, för dem som inte har ridhus? :) gärna ganska ingående med exakt hur du gör, ex vilka övningar ifall du gör något speciellt? tycker det är så tråkigt att rida på vintern då man inte kan träna! :))
 
Svar: Hej!
Ja vintern är lite motigt faktiskt men det är bara att kämpa på, bättre tider kommer! =)
Jag har ju själv inte ridhus men jag tränar mycket kondition och samtidigt som jag rider ut så gör jag skänkelvikningar och ställer lite för att se att han är med mig. Försöker komma iväg till ridhus när möjlighet finns!
 
Kämpa på :)



Dagens inköp!

Hittade inte så jätte mycket, tur det annars hade jag väl blivit fattig ;) tycker heller inte om att shoppa i Nyköping, kanske för att jag inte hittar så speciellt bra där.

• ny parfym
• en svart kavaj
• ett linne
• nytt mouse
• ett par jeans




Mot Nyköping och mellandagsrea!

Hästarna är ridna och stallet klart. Bilen rullar nu mot Nyköping!




Julklappar

Lina Dolk söker mjukisbyxor!! Förstår inte vart jag har gjort av alla mina? Hehe lånade mammas liten stund! ;)




kyligt

Fick många frågor om det inte var kallt när jag fotades med OJ OJ i klänning, och absolut så var det riktigt kyligt, men jag hade overallen med mig så var bara i klänningen cirka 5 min. Vad gör man inte för att få till lite fina bilder?;) Det roligaste hade vart om det kom någon gåendes när vi fotade, de måste ju isf trott att det var något rikitgt fel på mig haha.
 
Glöm inte följa mig på instagram för att se ännu flera bilder, där hamnar även lite mer "privat" och inte endast hästbilder som här. Jag heter liinadolk där också!
 



godmorgon

Godmorgon!
Spricker ni av all julmat snart? Det gör jag, omänskligt hur mycket man kan äta dessa dagar :)
 
Kan iaf tala om att hästarna går riktigt bra just nu, både OJ OJ och Ove är fulla av energi och känns riktigt funa i kroppen. Det roligaste av allt är att de är så otroligt glada nu, känns som båda är nöjda med tillvaron och då går det alltid bättre att träna.
 
Fokusen på Ove är just nu att bygga lite muskler och kondis, denna årstid får vara lite mer bygga upp och sedan när det är bättre väder = går att träna på banan så kör vi igång för fullt med rörelserna igen.
 
Jag har lika kul som Ove när vi pulsar fram i snön
 
 
 



Imorgon kommer bilder

Imorgon kommer det upp bilder på allt jag fick i julklapp.

Kan avslöja en julklapp, tröja med inbyggda hörlurar, coolt!




Nöjd

Jag är jätte nöjd över alla julklappar jag har fått.
Idag på fm har vi varit i Eskilstuna och kollat lite på Elgigantens rea. Jag köpte ett par hörlurar och ett USB.

Nu ska jag slappa lite framför TVn och samla krafter ;)

Ses senare!




Renen Sir Owein

Självklart så vill Ove också hälsa er läsare en GOD JUL :p
 
 
 
 
 
 



Galopp med Ove

Härligt att ut och galoppera i snön med lillen :)




God morgon!

Godmorgon och God Jul!

Imorse vaknade jag tidigt så jag fodrade och tog ut hästarna strax efter 7. Sen gick jag in och tog en varm och låång dusch.

Nu väntar jag på att alla ska vakna sen kommer nästan hela familjen + några till och äter frukost med gröt och julskinka ;)

Jag hälsar Emma (min syster) en riktigt God Jul!! Emma bor och jobbar i Åre så hon har inte varit hemma på Julafton 3 år i rad nu. Jag börjar vänja mig att hon bor så långt borta, men det är tråkigt att jag träffar henne så lite!




GOD JUL

Även om det är 1 dag kvar till självaste Julafton så önskar jag er alla en riktigt God Jul!
 
Lite julbilder tänkte jag bjuda er på här:
 
 
 
 
 



Julpyntar

Nu börjar jag få lite julkänsla. Jag om mamma har pyntat hela huset och jag passade på att pynta granen också. Vi har även möblerat vårt nyrenoverade matrum. Så fint det blev!

Oj Oj och Ove var också fina, men eftersom att Ove har varit utan sko ett tag och vilat i ca 3 veckor som fick han springa av sig på banan, jag fick mig ett gått skratt åt honom <3

Imorgon har Elin lovat att följa med och fota mig och Oj Oj, det kommer bli jättefina bilder om jag inte dödar mig själv! Haha ni får se imorgon ;)




Världens bästa Maskin Center!

Idag kom Ellen (från maskin center) förbi och lämnade en julklapp. De är så himla snälla! Jag får presenter när jag fyller, jul, om jag ska åka på något meeting, när jag slutat skolan mm.
Jag hade tänkt att öppna julklappen på julafton men jag kunde inte hålla mig!
 
Och jag blev glatt överraskad!! Fick en jätte fin jacka med mitt namn inbroderat, den var jätte skön också! :D
 
Denna jacka är det fast mörkblå!
 
Tack och God Jul!
 
 
 
 



Fina hovar!

Hej!
 
Nu på fm har Ida varit här och fixat hovarna på hästarna. Jag ska snart ut och rida Oj oj och Ove, jag var tvungen att gå in och värma mina tår som känns som IS!
 
Jag hade tänkt sätta upp mitt pepparkakshus som jag bakade i torsdags, men alla delar var mjuka! Mjuka?! Jag har för mig att pepparkakor var hård, inte mina tydligen! ;)
 
Här är linnet jag fick utav mamma, fint va?!
 
Jag är nöjd med mina betyg, men nästa termin ska jag satsa ännu högre. Jag kommer bokstavlingen bli en plugghäst. Skolböckerna och hästarna kommer bli mina bätsa vänner! ;)
 
Så betygen jag fick igår var:
 
F = 0 st
E = 0 st
D = 5 st
C = 8 st
B = 3 st
A = 0 st
 
så nästa år vill jag ännuhögre, men detta duger ju såklart och jag kommer in där jag vill så det är ju bra!
 



Älskade hästar!

Idag fick vi våra betyg och kollade på 7ornas konsert sen fick vi sluta. Skönt!

Hemma åt jag lunch, tog stallet och red ut på Oj Oj och E-type. Båda var super!

Sen fick jag ett jättefint linne av mamma, för mina betyg! Tack snälla!

Nu är jag påväg in till Eskilstuna för att kolla på fotboll.

Ses!




Jag kommer igen!

Dålig uppdatering denna vecka! Len imorgon är det avslutning och sen två veckors lov framför mig!

Jag ska fota och vara massor med hästarna och även ladda upp batterierna för sista terminen på högstadiet med nationella prov och en stor musikal!

Nu blir det sängen och en film! Kan rekommendera Picture This som jag såg häromdan, riktigt bra!




på lördag

Efter en massa krångel fram och tillbaka med hovslagaren vi använder är det nu äntligen sagt att hon kommer och skor alla hästarna på lördag. Tyvärr har Ida haft problem med sin jobbarbil och har legat efter med arbete så det har blivit lite förseningar. Men på lördag blir det nya skor för dom, passande inför julafton så dom får känna sig lite extra fina ;)
 
Hur gör ni på julaftin? Tränar ni hästarna? Jag och Elin brukar rida ut och busa med hästarna. ingen träning utan endast bus :) Så blir det på måndag med!
 



My Choice

Fick två anonyma kommentarer att det skulle bli alldels för mycket med strass både på stövlarna och på sporremmarna.
 
Om det nu blir för mycket så kan man ju lösa det ganska enkelt med att ta bort sporremmarna, det är inte svårare än så. Och det är mina stövlar och mina sporremmar = mitt val!
 
Dessutom så kommer det inte att vara så mycket strass på stövlarna så jag tror att det kommer att bli göö snyggt! Och jag älskar bling-bling så det passar ju bra!
 
Strasset på sporremmarna är mest menningen att det ska sticka fram ibland, som en fin liten ditalj, den är ju inte så stor eftersom att det bara sitter på spännet.



Årets julbrev!

.




Stövlar

 
Om cirka 14 veckor kommer mina nya tävlinsstövlar att komma! Jag har beställt svarta i lack samt att det även kommer vara strass på dom för att glittra extra  ;) Det kommer även stå "LD" (Lina Dolk) högst upp på insidan på dom.De är handgjorda och jag hoppas de kommer sitta som en smäck! Vad tror ni om detta?
 
Mina nya sporremmar med strass kommer passa perfekt med stövlarna.
 
 
 
 



Kilian

Kilian är besiktad på Strömsholm just nu och lämnar nu oss och åker till sina nya ägare. Kul att kunna hjälpa alla parter och Kilian är lika nöjd han :)

Här är kilian och nya ägaren




I väntan på hovslagaren!

Medan jag väntar på att Ida ska komma och sko hästarna så kan jag uppdatera er.

Idag gick jag upp tidigt och red Oj Oj och duschade. Sedan åkte jag till Tempo och jobbade där ifrån 09.20 - 16.30. Jag har min prao där så jag är inte i skolan ifrån mån-tor.

När jag kom hem longerade jag Kilian, han såg riktigt fin ut! Oj Oj också för den delen.

Ikväll ska jag uppdatera er med lite bilder och annat. Ses!

(Fina chip på bild)




Casanova <3

Ni minns väl finaste Casanova? Vi födde ju upp honom själva och jag utbildade honom samt tävlade honom med väldigt fina framgångar. Vi sålde han för dryga 3 månader sedan till en ny familj som skulle få ta vara på honom, det var bland det tuffaste jag har gjort och det var en stor sorg när dagen var kommen. Men jag har bestämt mig för att satsa allt på Oj Oj de sista ponnyåren och Casanova ska vara nummer 1 i ett stall enligt mig. Tyvärr så är det så att Casanova och den nya ryttaren inte passar ihop och de har tagit beslutet för att sälja honom vidare då kemin inte stämmer mellan dom, och så är det ibland alla passar inte varandra. Vi kommer självklart hjälpa dom och älskade Casanova att han kommer vidare till en ny ryttare som kan ta vara på honom. <3
 
All kontakt för intresse/frågor tas med Elin (min syster) [email protected] 0766363648
 
Annonsen hittar ni här: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=681113&inriktning=&typ=
 
 
 



Nej, GODNATT!

Nu ska jag ta ett STORT glas vatten och ta och dejta sängen.

Upp tidigt imorgon och rida Oj Oj innan jag åker till praoen.

ps, måste erkänna att mina chokladbollar är ruskigt goda!




För att bli bra

Kommentar: Hej! Du är en duktig ryttare o tävlar på en hög nivå :) jag undrar om du kunde skriva lite om du tror man blir enbra ryttare o även hur man lyckas komma upp på en så hög nivå? Blev lite flummigt men du fattar nog! Bra blogg!
 
Svar: Hej Emma!
Att kunna bli en bra ryttare handlar om så väldigt mycket saker som ska spela in. För det första måste man verkligen brinna för sitt intresse, denna sport är inte bara att ställa undan fotbollsskorna efter träningen utan det är så mycket tid som måste läggas ner. Man måste förstå för att kunna bli bättre är det oerhört mycket fokus som krävs, det gäller att kunna ta sig själv till nästa steg hela tiden och höja kraven.
 
Utöver all tid på träningarna samt stalltid lägger ner hemma så gör jag även detta:
 
- Tränar för Emelie 1 gång i veckan, inför tävlingar gärna två gånger.
 
- Har en bra tävlingsplanering och tänkt igenom vilka tävlingar man bör åka på, man kan inte tävla varje helg det orkar varken hästen eller jag som ryttare.
 
- Jag läser mycket om ridning och tittar på andra duktiga förebilder
 
- Jag är bra på att ta emot kritik, jag blir aldrig sur,ledsen arg utan jag tar åt mig och försöker göra det bättre
 
- Sätter alltid hästen först i ALLA LÄGEN
 
- Jag äter,sover och tränar utöver ridningen för att kunna lägga den bästa energin på hästen
 
- Tittar på bilder och filmer när jag rider, vad behöver ändras? In med armarna ser ni på mina bilder att jag måste tänka på samt upp med blicken.
 
- Man behöver vara överens med familjen hur satsningen ska gå till. Är alla med på det hela vinner man mycket!
 
Det är mycket som ska spela roll i det hela, men så länge man tycker det är riktigt kul och har viljan att lägga ner tiden så vinner man mycket! :)
 



Klar!

Idag blev jag klar med alla julklappar! Skönt!!

Kilian och Oj Oj kändes bra idag!

Mer inlägg kommer senare ;)




På tal om fula bilder!

Kom och tänka på denna bild när jag skrev förra inlägget! När jag och Oj Oj red våran kür på invigningen på Finntorp så var tidningen där och fotade. Denna bild hamnade på mitten uppslaget, haha inte så charmig kanske ;)

Jaja inte mycket att göra åt nu 1 år senare. Men fotografen kunde väll ta en lite snyggare bild, hehe!




fail

Detta med bra och dåliga bilder har ju verkligen med ögonblickssekunder att göra. Tar man 10 bilder kanske det är 3 som man kan vara glad över hehe. Men här tänkte jag bjuda på en finfin bild, tycker ni inte att jag sitter alldeles perfekt där med hög och fin hand? pluspoäng för att rida med en hand också!
 



Perfekta julklappen

http://www.ryttarsmycken.se/
 
Detta är en jätte bra julklapp om ni frågar mig, jag skulle bli jätteglad!
 
Måste passa på att säga att Linn och Gunilla har lyckats jätte bra med denna hemsida. Fin, lätt att förstå och jag blev extra glad när jag hittade mig och Oj Oj under Kundbilder.
 
Har precis klickat hem en julklapp åt min allra käraste syster, det är ..... aahhh kan jag ju inte berätta här! Det får hon veta om exakt 8 dagar, på självaste JULAFTON!
 
Jag hoppas bara att den hinner komma hem innan det är dags för paketöppning, men tror inte att det är några problem. De har ju en hel vecka på sig.
 



Visste ni att...

 
...Ove alltid bajsar och kissar på samma ställe, jag skulle kunna mocka hans box i sömnen.
 
...Oj Oj alltid gnuggar hans vita lilla huve mot mig innan och efter jag ska tränsa/tränas av.
 
...E-type alltid gnäggar när man kommer till stallet.
 
...Kilian vet exakt hur man ska sparka på boxdörren för att det ska låta så högts som möjligt när han vil ha uppmärksamhet.
 
...Jag är expert på att börja med saker och ting i sista sekund, speciellt när det gäller skolarbeten.
 



Lucia

Mamma filmade bara denna korta snutt, men bättre än inget! Man hör dock mig väldigt bra då jag hamnade precis vid mikrofonen.




Bilder ifrån Lucia 2012

 
 
 
 
 



Glada hästar

På fm red jag ut på E-type och Oj Oj, mycket kondistion blev det. Glada var dom och gjoder lite glädje skutt då och då.
 
To do:
Ladda upp Lucia bilderna och kanske filmen också.
Ta hand om min tvätt.
Ta stallet och ta in hästarna.
Träna innebandy.

Lugn och skön dag!
 
 



Från 5or till 7or

Något som jag och Oj Oj har blivit mycket bättre på är skrittdelen i programen. I början hade vi ALLTID  5or igenom hela skritten. Inte bästa gångarten, haha! Men eftersom att traven och galoppen är så pass stark klarade vi oss på det.
 
Och nu efter mycket träning så har det blivit mycket bättre, nu har vi iallafall 7 or igenom skritten och det är en helt klar bättre. Men jag vill ju såklart att den ska bli ännu bättre men vi är på god väg!!
 
Problemet är att den han varit kort, han har inte tagit ut steget och sänkt ryggen, men nu "vågar" han ta i mer bakifrån och ryggen höjs.

Foto: Linn Ingvarsson
 
Jag sitter dock inge vidare snyggt i skritten, men jag "gungar" på ganska mycket med sätet och armarna för att han då ska ta i mer. Tur att skritten är det man visar minst utav.



Högre % SM

Det är ändrade regler för att få delta på SM i år. Förr skulle man man ha två ritter på 64% för att få delta i ett SM oom man var bland de 25 bästa (c-ponny 25 st) nu är kvalgränsen att man måste ha 65% och det är ju bra för det betyder att vi ryttare har höjt nivån! =) Jag har mina kval klara inför SM 2013 men det gäller ju samtidigt att vara just bland de 25 bästa som uppnått 65% så ingen är säker.
 
Saxat ifrån denna sida: http://www3.ridsport.se/Tavling/Dressyr/TR-Regler/SM-Ponny/

"SM Ponny 2013

Tävlingen är öppen för ryttare född -95 eller senare, i kategori B född -99 eller senare, som har gällande svensk tävlingslicens.

Kvalifikation gäller under tidsperioden 24 månader, fram till den ordinarie anmälningstidens utgång.

Kvalifikation

Kategori B: lägst 65,00% i minst två ritter i LA:2 eller högre, vid lägst nationell tävling. Kategori C och D: lägst 65,00 procent i minst två ritter i FEI:s Lagtävlansprogram för ponnyryttare eller FEI:s Individuella Mästerskapsprogram för ponnyryttare, vid lägst nationell tävling.

Ryttare får starta med två ponnyer. I finalen får ryttare starta i högst två kategorier med en ponny i vardera kategori.

Maximalt antal startande i SM är 80 ekipage. Vid fler anmälningar än: kat. D 40 ekipage, kat. C 25 ekipage, kat. B 15 ekipage, görs uttagning efter uppnådd procent i medeltal av de två bästa kvalificerande ritterna oavsett svårighetsgrad. Procent från kvalificerande klasser och tävlingstillfälle skall anges i anmälan. Om maximalt antal anmälningar inte uppnås i en kategori fördelas dessa platser mellan de övriga kategorierna. Dock högst 40 starter i en kategori."

SM rids i följande klasser

Kategori B Kval 1 - Lätt A:2 Kval 2 - Lätt A:4  Final - Lätt A:P0 Kategori C Kval 1 - FEI:s Inledande program för ponnyryttare Kval 2 - FEI:s Lagtävlansprogram för ponnyryttare Final   - FEI:s Individuella mästerskapsprogram för ponnyryttare Kategori D Kval 1 - FEI:s Lagtävlansprogram för ponnyryttare Kval 2 - FEI:s Individuella mästerskapsprogram för ponnyryttare Final   - FEI:s Kür för ponnyryttare

Startordning i SM-finalen lottas i en grupp.

 




Så här ser det ut när hästarna kommer in.

• Nytt vatten
• Hö och morötter
• Nytt spån om det behövs
• Kraft i krubban




Vilket väder!

Fyy vad det blåser ute idag. Jag red alla på fm eftersom att det skulle bara börja blåsa mer under dagen. Elin jobbar och på hennes lediga timmar har hon innebandy match så jag red E-type idag.
 
Kilian: Han var riktigt pigg idag. Men han kändes jätte fin i munnen och jobbade på bra bakifrån. Avslutade passet med en galopp på ängen. Det uppskattades av den lille fuxen!!
 
E-type: Han kändes jätte fin i munnen och loss i sidorna, men han behöver bli snabbare i övergångarna. Det ska inte ta flera meter att bryta av ifrån galopp till trav eller trav till skritt. Annars kändes han fin!
 
Oj Oj: Red ut på honom, jösses så glad han var! Slängde med huvet och öronen spikrakt framåt. Men på vägen hem blåste det otroligt myckte. Snön piskade oss HÅRT i andsiktet!!
 
(nu blev det strömavbrott = inget internet = ingen publicering)
Gahh dumma blåst, får försöka fixa detta så att jag kan trycka på den blåa Publiseraknappen!
 
5 minuter senare...
Det behövdes bara ställa sig vid elskåpet och säga några fina ord, vipps så funkade allt igen ;)
 
Kilian och Ove



Nyklippt herre!

 
 



Vinterbilder med Oj Oj

Elin tog lite bilder på mig och Oj Oj idag, det var länge sen! Och så fort han såg kameran spetsade han öronen lite extra, linslusen!
 
Zlatan är såklart med och ser till att hästarna sköter sig!
 
 
 
 



Vill ni se mer?

Någon som är sugen på att se bilder och en film ifrån gårdagens lucia? Isåfall får ni kommentera ordentligt och en bra anledning till varför?




fredag!

Idag kom jag hem skapligt ifrån skolan så jag hann med allt jag skulle i stallet, jag började med Oj Oj, han kändes pigg och glad, var mjuk i sidorna. Elin fotade även oss så jag hoppas bilderna kommer upp senare =) Lite härliga vinterbilder! Red sedan ut och galopperade på Kilian, det uppskattades av herren, imorgon blir det ett dressyrpass på honom.
 
Tog även och klippte Oj Oj så nu ser han inte ut som en björn längre, synd att han gör det på bilderna men antar att det kommer fler foton på honom ;)
 
Nu när vintern är här blir iaf jag lite slarvigare med att hålla hästarna snygga och välvårdade när det gäller till klippta svansar, öron och nacke. Mannen blir lätt alldeles för lång den med, men ajg skyller på kylan, man rider och fixar med det andra och sedan fryser man! Även att det inte är tävlingstermin just nu gör en heldel att man hamnar på slappar sidan, men nu är iaf Oj Oj snygg igen :)
 



http://blogg.agria.se/emeliebrolin/

Eftersom jag är på Brolöten titt som tätt så har man ju skaffat sig några favoriter bland de fyrbenta. Och de jag gillar bäst ( gilalr de flesta men dessa är lite extra;))
 
Briman -Stallets största och finaste.
 
 
Cadish en väldigt fin och lovande häst för framtiden. Gosigaste i stallet med :)
 
Concept- Finaste Peppe! Traven är magisk!
 
 
Hehe ser ni ett mönster? De alla är fuxar! Men jag har faktiskt en till jag gillar extra och det är nog en av de snällaste hästarna jag har träffat, Contact!
 
 
Läs mer om Emelies alla fina hästar i hennes blogg: http://blogg.agria.se/emeliebrolin/



alla tipsen

Eftersom alla tips tas emot för att klara denna vinter (nu igen ;)) så lägger jag upp samtliga tips här, alltid lär mig sig något smart =)
 
1. Skimmeltips för vintern! Om skimmeln behöver vara ren och man inte har lust att slaska med kallvatten eller kanske inte ens har spolspilta. Med en fuktig svamp och vanligt potatismjöl från mataffären försvinner kiss- och bajsfläckar snabbt! Lite fukt på kissfläcken och gnugga in potatismjöl ganska intensivt, vänta tills fukten torkar och borsta bort mjölet. Fläcken är borta! Funkar även på gräsfläckar på sommaren :)
 
Svar: Potatismjöl fick jag använda på King Co han hade en förmåga att bli lite extra smutsig under natten till tävlingesdagen ;) Oj Oj är faktiskt renlig av sig =)
   

Min bästa vän på vintern, overallen, går ingenstans utan den. Det är skönt att inte frysa ;)

Svar: JA! Jag bor också i min overall ahah inte så snyggt men man gör vad som för att inte frysa! =)

   

1: för att inte frysa använd värme påsar i skorna och handskarna det är riktigt skönt, och så kan man ha ett par tunna fingeravantar under dom chokars handskarna , är man ska sadla och tränas då behöver man inte ta av sig helt på händerna!
2:om man inte ha snö sulor på hästarna kan man smörja hovarna med smör eller olja, för då fastnar det inte!

Svar: Värmepåsar är faktiskt något som jag måste köpa in, fötterna är ju helt borta efter en kort stund i stallet.

    

Ett bra tips till ryttaren som inte vill frysa är att man tänker på att ha luft mellan klädesplaggen. Det gör att värmen cirkulerer. Jag och Emmy tipsar om Back on Track-longkallsonger under ridtermobyxor! På överkroppen: en underställströja, fleecetröja, dunväst och sedan jacka! På fötterna är det bästa att bara ha yllestrumpor! Redo att vara i stallet en lång dag! :)

Svar: Ylle är bäst! =)

1. att värma hästens bett under ljummet vatten, ens egna händer fryser inte och bettet blir passligt varmt :)
2. att rida med reflexboots, bilarnas lampor lyser "neråt" mor marken vilket gör att de först ser det som är längst ner!

Svar: Bra tips med reflexbootsen det har jag faktiskt inte tänkt på själv!

Har ingen blogg, men mitt tips är att ha en varmvattenkokare i stallet! super bra! brukar koka en liter och ha i hästen vattenhink tillsammans med kallvattnet, så att inte vattnet fryser lika lätt! Då slipper hästen dricka iskallt vatten också :)

Svar: Nej men det där var ju faktiskt smart också! Vi som bär vattenhinkar ständigt bör ha en! =)

 



Länktipsen!

Tog faktiskt två st jag tänkte länka, här kommer deras bra tips, men er andras vad bra också nu fick jag några extra att tänka på nu i kylan!
 
Miranda skrev två tips, och skriver i bloggen: http://ponnymirre.blogg.se/
 
 
"1: för att inte frysa använd värme påsar i skorna och handskarna det är riktigt skönt, och så kan man ha ett par tunna fingeravantar under dom chokars handskarna , är man ska sadla och tränas då behöver man inte ta av sig helt på händerna!

2:om man inte ha snö sulor på hästarna kan man smörja hovarna med smör eller olja, för då fastnar det inte!"
 
Funkar det verkligen med olja i hovarna under ett helt ridpass? Isf ska jag pröva det! :)
 
Sedan skrev Alice detta tips som driver bloggen http://systrarnacarlsson.devote.se/ med sin syster Emmy.
(alice till vänster)
 
 
 
"Ett bra tips till ryttaren som inte vill frysa är att man tänker på att ha luft mellan klädesplaggen. Det gör att värmen cirkulerer. Jag och Emmy tipsar om Back on Track-longkallsonger under ridtermobyxor! På överkroppen: en underställströja, fleecetröja, dunväst och sedan jacka! På fötterna är det bästa att bara ha yllestrumpor! Redo att vara i stallet en lång dag! :)"
 
Ja eftersom back on track verkligen värmer hästarna extra så bör i ryttare unna oss det med, ibland tänker vi nog ryttare lite mer på hästarna än oss själva ;)
 



googlesökning

Jag sökte på google och skrev i sökrutan "häst" och den första bilden som kom upp är denna. Skapligt fin alltså =) Galoppera på standen är något jag också vill göra !
 
 
Första bilden om jag söker på "lina dolk" är denna, måste säga att den är rätt tjusig den med  ;) Fina Casanova!



Uppsjungning

.




Killarnas gryma lucia sång!




Länktävling

Tänkte såhär på självaste Luciadagen att ha en liten länktävling, den som har bästa tipset såhär i vinterkylan får en fet länk i min blogg. Det kan vara tips ifrån allt ifrån hästarna till oss ryttare eller något smart i stallet.
 
 
 



Två konserter klara, två klar!

Båda luciatågen gick bra, bara att jag tappade ett brinnande ljus!! Hehe hoppsan, alla fick sig ett gott skratt iallafall ;)

Nu har vi två lektioner sen middag! Sen två luciatåg till!




Uppe med tuppen.

Har släppt ut två av hästarna och är nu påväg till skolan. Elin är snäll och rider Oj Oj så jag ska tillbringa 13 timmar i skolan. 4 konserter står på dagens skol schema.

Lockade mitt hår imorse också, det tar sin lilla tid då jag typ har Sveriges tjockaste hår ;) ska försöka mobil uppdatera er under dagen.

Ha en fin Lucia!




kylan

Kommentar: Och som sagt travhästarna går travet till -25 så varför skulle inte ridhästarna tåla det. Är dessutom framforskat att hästen har så långa "andningsrör" (kom inte på rätta ordet) , så den kyla som kommer in till lungorna hinner värmas upp påvägen, till skillnad från människor som har korta "andningsrör" och luften inte hinner värmas lika mycket. Så att jämföra människor och hästar tycker jag är vansinnigt faktist. Sen om hästarna blir svettiga är det ju extra viktigt att hålla dem varma så de inte fryser. Om jag tar det lugnare de kalla dagarna är det oftast för att JAG fryser och inte hästen..
 
Svar: Ja vi människor är nog betydligt "mesigare " än våra djur, men det svåra är ju att kunna hålla hästen varm när man rider den och framförallt när den svettas. Man skulle ju vilja rida med halstäcken lager på lager för att utsätta dom för det. Speciellt vi med utan ridhus får vara extra försiktiga då blåsten gör att det bli isbjörnar ute :P
 
Ja som sagt denna fråga är svår det bör finnas en regel där det står "vid minus ** ska man inte rida" hehe det hade gjort det lättare :)



Opassande

Ont i halsen, kom igen inte idag! Jaja jag får ta med mig halstabletter och hoppas på att det inte blir värre!

Det finns en dag på hela året som jag har mjukisbyxor på mig, 12 december. Tror nästan att alla som går i musikklasserna har det på sig idag. Hela dan ska ägnas till att stå, gå och sjunga. Heldags rep till Lucia står på schemat. Jag har även en privat sånglektion på dan också så jag hoppas att halsen samarbetar ;)


Ha en bra 12/12/12 dag!




Linas önskelista 2012

Ice Cream Maker (bara för att glass är det bästa som finns)
 
Beats hörlurar
 
En snygg blå fleecetröja
Ett rosa BR schabrack, gulligt. Och såklart benlindorna till :)
 
Ett Iphone skal med någon fin bild på, det blir mer personligt då!
 
Och att alla ska få en riktigt bra JUL!
 
Please SANTA read this...
 
 
 



Dagens låt!

Så himla fin!



Hiss

Jippie! Blogg appen funkar igen, dagens hiss. Ifrån var dagens diss att dom har ändrat mina busstider så jag är hemma en timme senare.

Nu har vi snart biologi. Längtar tills imorgon när vi har heldags rep till Lucia! Grattis till Emma som blev Lucia.




stövlar

Idag ska jag få hjäp att beställa nya tävlingsstövlar! Det ska bli så roligt att få hem nya fina stövlar. De jag har nu börjar bli ordentligt slitna vilket inte är så konstigt, så de jag har nu får helt enkelt bli träningsstövlar.
 
Ni ska få se vilka det blir senare, men jag kan säga att det iaf blir lackstövlar ;) Otroligt snyggt tycker jag. Och så lätt att fåp de att blänka inför tävling, bara att dra av med trasa.
 
En gång fick jag rida med silvertrjp runt ena stöveln då dragkedjan gick sönder på framridningen, hehe mindre läckerdetalj men vad gör man inte ;)
 
Elinsstövlar på bilden :)
 



tisdag

Idag fyller min farmor år, så jag önskar henne stort grattis här! Ska till henne efter skola/stallet och äta smörgåstårta MUMS!
 
Idag hoppas vi på att hovslagaren hör av sig, Ove har tappat en sko så han behöver få på den då det är halt för han att gå utan sko samt broddar. Han är lite halkig nu.
 
Idag i skolan blir det mycket träning inför lucia, vi har ju ett väldigt stort luciafirande i vår skola. Och eftersom vi är musikklass så är det fokus på det nu.
 



GLAD!

Efter haft en tyngre period med OJ OJ så är det så roligt nu när man börjar bygga upp det man hade, han känns starkare för varje dag och han är så glad! Han står med örona spikrakt framåt när jag gör iordning honom för träning och han slänger med huvudet så fort jag kommit upp i sadeln för att sedan raskt skritta iväg framåt.
 
DET ÄR GLÄDJE! Och det bästa av allt är att vi tycker det är lika roligt =)
 
Han ska klippas nu igen för andra gången denna vecka, han sätter päls rätt ordentligt. Även Kilian gör det, Ove är lättare han går att hålla korthårigare längre faktiskt.
 
Hur går det för er som inte har ridhus, klarar ni er bra på detta snöiga underlag?
 
 
 
 



Plugg + Beck

Är precis klar med en Power Point till morgondagens redovisning, skönt!
Sitter och kollar på Beck också, filmen är snart slut då ska jag upp och ducsha sedan hopp i säng. Imorgon är det måndag. Ny vecka, nya tag!
 
Planen denna vecka:
 
Måndag: Skolan, stallet och hästarna på em.
Tidag: Skolan, stallet, hästarna sen fira framor som fyller.
Onsdag: Skolan repar till Lucia hela dagen, sen stallet och hästarna på em.
Torsdag: 4 st Lucia konserter, två på morgonen två på kvällen, skola imellan och hinna musikklasserna ska titta på gymnasiets lucia också. Phuu mycket att stå i denna dag!
Fredag: Musikalrep hela dagen i skolan, sen hästarna på em.
Lördag: Inget specillet inplanerat förutom hästarna.
Söndag: Inget speciellt denna dag heller, förutom att betygen sätts!
 
Förra året på Lucia morgonen!



gränsen?

Fråga: hej lina:)
Vad brukar du ha för täcken när du rider ute nu på vintern?
kram <3
 
Svar: HEJ!
Jag har alltid ländtäcke underst som får ligga kvar under hela passet när det är såhär kallt, och när jag skrittar fram och travar fram brukar jag ha yttligare ett täcke för att de ska bli stela och kalla när vi börjar värma upp.
 
Sedan brukar vi inte rida när det är mer än -16 grader, isf blir det endast en skrittur med dom.
Här står det lite om hur kallt man bör kunna rida i : http://www.hippson.se/fraga-experterna/expert-veterinar/rdsh/ar-det-farligt-for-hasten-att.htm 
 
När brukar ni dra gränsen för hur kallt det får max vara när ni ska träna? Det är en svår fråga tycker jag!
 



Mer foder!

Idag när det har varit såhär kallt som hela -18 grader så har vi sett till att fodrat hästarna oftare än normalt, samt ökat på givorna mera.
 
De fick mat imorse precis som vanligt, sedan hö i hagen på fm och hö i hagen igen på em. Sedan äter de som vanligt när de kommer in hö/pellets/betfor och sista fodringen blir klockan 21 och då är det pterigen dags för hö/pellets. Sista nattfodringen ökas höt ordentligt om det skulle bli en kylig natt igen. Vi har ju kallstall så därför är det viktigt att se till att hästarna äter ordnetligt = då håller de värmen! =)
 
Det här hur man ska ha täcken eller inte täcken skiljer sig nog åt ifrån alla hästägare hehe. Hittade en artikel här jag kan dela med mig av: http://www.alltomhastar.se/artiklar/forskning/nar-fryser-hasten/ 
 
Jag visste inte detta som jag läste:  "En mindre häst förlorar snabbare värme än en stor häst på grund av sin kroppsyta och därför kommer den mindre hästen att tidigare nå den nedre kritiska temperaturen."
 
Det kanske förklarar saken til lvarför Ove är den som lättast fryser i vårt stall!
 
Ett tips till alla är att invenstera i ett Back on tracktäcke. Det ger så mycket värme till hästen och man känner verkligen hur varm och gosig den är under. Etype och OJ OJ har back on track under sina stalltäcken. Funakr super.
 
 
 
 



-18

Idag är det ruskigt kallt ute, -18!
När jag hade släppt ut hästarna var det -19 så de fick massvis med Höör i helgen. Det är igentligen för kallt för att rida ett ordentligt pass men de kommer och provrider Kilian idag så vi får stå ut. 
 
Nu ska jag ut och ta stallet sen ta in Oj Oj och Kilian.
 
Ikväll ska jag försöka fixa internet på mammas dator så att ni kan få lite vettiga inlägg här. Det är på tiden! 
Måste även göra klart en Power Point inför redovisningen på måndag. 
 
Nu på med alla kläder + overall (min bästa vän just nu) 
En bild på Oj Oj och Casanova dagen efter Oj Oj kom hem ifrån Norge! 
 



Krångel..

Allt med bloggen krånglar just nu, därför en usla uppdateringen.
blogg appen funkar inte, och mammas dator är på lagning. Lånedatorn funkar inte internet på och Elin har min dator. Så nu bloggar jag ifrån ipaden från internet där, funkar ju det med. 
 
Imorse red jag Oj Oj tsm med Elin och E-type. Båda såg och kändes riktigt bra. Klippte även Kilian, snäll som ett lamm som vanligt. Vid tre går jag ut och rider honom.
 
Efter det en dejt med duschen, sen julbord i Strängnäs med hela pappas företag. Så kl 6 åker vi ca 30 pers med hyrbuss. Tror jag hoppas lunchen så att jag kan äta massor ikväll ;) 
 
Igår efter skolan hjälpte jag till på Brolöten. Tog lite bilder jag tänkte visa er ;) När jag var klar kom mamma med Oj Oj och jag passade på att rida honom i ridhuset. Han kändes riktigt bra, skönt att rida på bra underlag! 
 
Vinter är tuff när man har kallstall så att hamn får hämta vatten ifrån huset och utebana. Man kan inte ens gå in i sadelkammaren och värma sig för där är det också -10. Men bara att kämpa på för då uppskattar man andra småsaker mer ;) 



Motivera

Vintern är lång och väldigt kämpig för oss alla som inte har tillgång till ridhus. Men jag peppar mig själv genom att se på tävlingsfoton, se över min tävlingsutrustning, kolla filmer ifrån starter jag gjort.

Jag känner mig väldigt taggad inför nästa års starter, och därför orkar man med vintern. Man har ju iof inget val, men det är lättare att veta vad man tränar och kämpar inför.

Nu nät snön är här är det perfekt med konditionsträning. Omvandla allt till fördelar :)

Zlatan kämpar han med i snön hehe.




Remmar

Ett köp i Globen blev dessa sporremmar. Jag älskar bling bling så dessa passade perfekt :) de får användas så fort tävlingarna drar igång.




SNÖ, SNÖ, SNÖ

Så mysigt det är, och super bra att det inte är -15. Nu är jag påväg till skolan, och långkalsongerna häger med som en trogen vän.

Igår fick alla vila pga vädret. Idag kommer jag hem sent och får se hur jag lägger upp planen med Elin idag.




Nackdelen med glashus!

Brrr alla i skolan går med vinterjackor inne i skolan. Kyla går rakt igenom de tunna glasrutorna!




Pulsa

Jösses så mycket snö det har kommit! Jag och hästarna bokstavligen PULSADE till hagen idag. Tur att hästarna har mycket träd i hagen så att de kan skydda sig bakom eftersom att det sär snöstorm.

Idag kommer jag hem runt 8 för att jag har en julkonsert ikväll. Så vi får se vilka hästar Elin och Anna rider idag och om jag ska longera någon när jag kommer hem. Anna hade sin D-ponny hos oss för några år sen.

Nu är vi och besiktigar Elins bil.




Träningen

Båda hästarna var fina idag! E-type och elin börjar hitta takten i traven som är deras svårare gångart, de har lätt att hamna i en gungigare trav och får jobba på att variera tempot och ha koll på takten.

Jag själv tränade mycket på de mindre små stegen, han ska kunna ta jobbet där med utan att ändra sig i formen.

Vi båda ryttare får tänka mycket på att få bort hälarna ifrån hästen. Man ska inte ha skänkeln mot hela tiden, utan lägga till den när det behövs. Faktiskt svårare än vad man tror. Hästen ska jobba framåt av sig själv och vi ryttare ska inte råka "sparka" till i varje steg.

Man blir nog aldrig fullärd som ryttare, men bästa tränaren Emelie hjälper oss hela tiden att rida bättre :)




Outfit

Körde idag på ljusblått på lindor och schabrak. Jag köpte schabraket billigt i Globen ifrån Börjes!




Brolöten

Nu ridning för Emelie på brolöten! Vi har alltid hästarna lindade under transportskydden när vi åker hit för att träna, smidigast så.




Skor

Fråga: Kan du inte skriva vad du har för skor på dina hästar nu när det är snö? Eller är dem barfota?
 
Svar: Oj Oj E-type och Kilian är skodda runtom, Oj Oj har sulor fram så det är bra då fastnar inte det lika mycket snö när jag rider utomhus. De alla är broddade i varje sko för att minska risken för halkan. Ska brodda i de sista broddarna idag efter skolan. Och fasiken vad jobbigt det är med dessa broddar ibland att få i, det kan lätt bli några sår på handen när tålamodet tagit slut :P
 



tränar på åkern

Fråga: hej lina, hur funkar det för dig n på vintern med ridningen och allt? alltså på bannan, vad har ni för underlag och håller det sig tillräckligt bra för att ni ska kunna rida när det är minsgrader också eller blir det hårt?kram
 
Svar: Hej!
Jag får träna på så gott det går, och visst är det tufft ibland att se tjusningen att rida uteomhus i -16 och snön yr överallt. Men det är bara att gilla läget. Vi försöker åka till ridhus så mycket vi kan. Tränar för tränare 1 dag /veckan också. Jag tränar på åkern när snön har kommit. Men det viktiga är att tänka på att det är mycket tyngre för hästarna att tränas i snön än på bar mark, så kortare pass samt mycket skrittpauser.
 
 



Magi i Globen, Tinnes segerritt!




fråga

Fråga: Hej! fin bild:)
Hade ni inte sålt ove? vad har du för hästar i stallet nu?
Har du nån gång sålt/lämnat en häst som har betytt väldigt mkt för dig,en som du tänker på typ varje dag och vem är den hästen isf?:D
 
Svar: Hej!
Nej Ove är inte såld, det kom andra saker ivägen för de som tittade på honom. Han är alltså kvar hemma. Sedan är såklart stallets stjärna OJ OJ i sin box, och Elins häst E-type. Sedan har vi Kilian som jag tränar just nu och han är till salu, han ägs inte av oss.
 
Jag har ju sålt två hästar och det var väldigt tufft med både Casanova och Lilla Prim. De blir ju ens bästavänner och man saknar dom länge länge.
 
kram
 
 



sent inlägg

Klockan är snart 12 så det är högtid att sova snart! Vilken kall dag vi har haft, -15 grader brrr!
Elin red etype och oj oj på förmiddagen och jag red Kilian när jag kom hem ifrån skolan, han var väldigt mjuk och fin :)
 
Imorgonkväll blir det brolöten med E-type och Oj Oj. Skönt att komma in på bra underlag och bort ifrån snön! =)
 
Fin bild som Elin tog på E-type idag
 



Tinne!

Oj oj oj vilken ritt hon levererade! Gåshud! Verkligen värd denna seger. Men Patriks ritt var också otroligt fin.

Det man kan säga har förändrat sig på senaste åren är
- allt flera lägger hatten på hyllan och drar på sig hjälmen. Har dock endast sett kvinnliga ryttare göra det? Men kan såklart ha missat. Patrik hade ju hjälm på prisutdelningen.

- musiken till kuren är mycket bättre nu än det tråkiga klassiska som alla hade förr. Nu är det drag i det hela!:)

Nu är jag så taggad att få tävla min kur igen och verkligen slipa på detaljerna.




Sparreholms slott på mässan!

Du kan vinna en ridlektion, passa på!




Just nu

Philippe Jorissen på Le Beau gjorde bästa ritten hittills tyckte jag, jättefin häst som föll mig i smaken. Men tydligen gillade inte domaren den, så någon domare ska jag inte bli! Kanske gick lite bakom och det drog ner?




Globen

Har precis kommit in till Globen och sitter och väntar på dressyren!:) vi sitter på À 19 så har bra platser i år.

Har shoppat lite julklappar nu på förmiddagen. Sedan blir det att spana in hästsakerna.




Härliga söndagar

Stallet klart och jag sitter och mumsar frukost. Jag och mamma hjälptes åt i stallet så det gick fort, julpyntade även lite! Kommer bilder snart.

Nu ska jag snart byta om och sen ska vi tanka bilen och gasa mot Globen ;)

Grattis till Miranda som kom två i gårdagens ponnykür!




Blir nog inget mer!

Tyvärr så blir det nog inga mer inlägg idag. Har haft fullt upp idag:

Stallet, red Oj Oj och longerar Kilian på fm.
Åkte in till Flen och åt lunch och sålde kakor med klassen.
Kom hem runt 4, tog in hästarna och hämta vatten.
Städade av i huset och mitt rum.
Åt och plugga.

Är klar med en historia uppsats och skickade in den ikväll. Finns ingen skönare känsla än när det står att MEDDELANDES HAR SKICKATS. Då vet man att man aldrig mer behöver slita med det utan att det är läraren som får ta tag i det med att läsa igenom och rätta en hel klass arbeten. Bästa är ju om man får bra betyg också ;)

Imorgon går jag upp tidigt och tar stallet innan vi åker till SIHS, wohooo!! Väldigt sugen på en ny outfit... ;)




Lindor och boots

Nu har Oj Oj lindor och boots för att broddarna åkte på!




RSS 2.0