köp

INKÖPSLISTA GLOBEN
 
- Grimmor
- Läderkedja att ha till tävlingar/träningar
- Någon snygg tröja som är lite tjockare att träna i
- Gramman (finns en häst här hemma som är väldigt het att rida ut på! ;))
- Skydd till träning
- Boots så vi kan brodda hästarna och att de inte ska trampa sig lika lätt
 
Sedan lär man ju hitta en massa saker som alltid när man går runt på mässan!
Har ni några saker ni vill få med er hem?
 
 



Sir O!

Vet du någon som letar efter en fin ung b-ponny? Ove har väldigt mycket i sig och han vill till toppen. Annonsen hittar ni här: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=666997&inriktning=4&typ=10
 
OBS! Han lånas ej ut endast försäljning. Annars kommer jag tävla han nästa år också med satsning på Falkenberg!
 



Dagen rullar på

Hann med tidiga bussen idag, skönt!

Skoldagen har gått fort, bara roliga saker! Vi dansade mycket idag, det kommer att bli så jäkla cool musikal. Den får ni inte missa, det är premiär 26 april. Ni får en liten bild på mig ifrån dagens dans.

Nu ska jag hem och rida Oj Oj somsagt, mysigt i snön. Men först måste jag vänta på att bussen ska komma till rätt hållplats och gå min vanliga promenad hem ifrån bussen. Borde nog byta till bättre skor, låga converse är inget att rekommendera! ;)




några frågor

Frågor
vilka bloggar läser du? Svar: Läser många! Men jag läser alltid dresyrmupparnas och min tränares blogg. Tittar ofta in i bloggar som kommenterar i min också, lite nyfiken av mig ;)

vilket märke på schabrak tycker du är de bästa? Svar: BR! Bra passform och snygga färger som sticker ut, lindorna därifrån är väldigt bra också.

hur gammal var du när du börja rida? Svar: Fick min första häst när jag var 4 år, Viggen hette han :)

svart eller brun utrustning till hästen? Svar: Svart är snyggast tycker jag. Men bruna hästar är väldigt fint i brunt. Smak sak, alla tycker olika :)

har du någon pojkvän? Svar: Nej

vad har du för musiksmak? Svar: Oj lyssnar på allt, men pop!

vilka kändisar tycker du är heta?(typ 1D): Oj Oj är rätt het ;) höhö

kollar du på x-factor, vem hejjar du på i så fall? Svar: Jag kollar varje vecka, om jag inte somnar i soffan ;) Av de som är kvar så blir det nog Maries gäng :)



FREDAG!

Härliga fredag! När jag kommer hem ifrån skolan så ska jag rida Oj Oj direkt, det blir konditionsträning på en väldigt bra slinga som alltid har bra underlag, kan tänka mig att han lär vara lite extra pigg nu när det är kallare ute och snön kommit :P
 
Sedan ska jag åka och klippa mig, för att sedan direkt åter till stallet. Idag kommer ju tjejen som provred Kilian förra veckan för tt rida honom igen. Vi har bokat ridhuset idag för att de ska kunna träna ordentligt utan en massa snö ivägen. Jag kommer även ta med mig E-type så jag rider honom samtidigt. Idag tänkte vi låta tjejen få rida först ifrån början för att hon ska få känna känslan och så själv.
 
Ove ska longeras idag och det gör vi utomhus i snön.
 
Älskar denna bild!
 



Torsdag 29/11-2012

Härlig torsdag idag!
Brukar annars vara veckans tyngsta, men ikke!
 
Skolan rullade på, med ett prov och en audition. Audition gick bra men jag blir så nervös när de spelar in och man ska prestera så bra man kan. Visst borde jag vara van med det, men inte när det gäller musik!
 
När jag kom hem red jag ett dressyrpass på Kilian, jösses så fin han var idag. Tränade mycket på att flytta honom. Öppnor, sluter och skänkelvikningar i trav och galopp. Han blev väldigt mjuk i bakdelen och Emelies tips på Ove igår funkade super på Kilian också.
Att börja med slutorna på långsidan innan man gör de på diagonalen.
Gjorde även lite travökningar och det börjar också bli bättre. Synd att jag inte hade någon som fotade idag, han var så fin! Och han fick ta i lite extra eftersom att det är snö på banan ;)
 
Sen var det mat som Elin, mums! Har även bakat ryttarkaka, det ska ni få recept på! Så gott!
 
Nu ska jag dona lite innan jag dejtar sängen.
Ska även försöka hoppa Ove och Kilian i helgen, får se hur underlaget är. Idag var det perfekt eftersom att det var ca 1 dm snö men det blev inga styltor.
 



TV tider

Om du inte har chansen att se Stockholm Horse Show live, kan du alltid kola in på SVTplay eller på TV.

SVT:s sändningar från Globen:

Fredag 25 november 16:55 SVT Play/Mobil: Internationell tävling med Islandshästar 19:30 SVT Play/Mobil: Stjärnstafetten

Lördag 26 november 15:30 SVT Play/Mobil: Matinéföreställning

Söndag 27 november 11:00 SVT1/Play/Mobil: Grand Prix-hoppning 14:30 SVT1/Play/Mobil: Världscupen i dressyr, kürtävling 21:50 SVT24/Play/Mobil: Fyrspannstävling (världscupen) och kändishoppning

 

På plats i Globen finns Maria Wallberg och Roger Blomquist, tillsammans med expertkommentatorerna Lotta Björe och Gunilla Byström.

På fredagen sänds den internationella islandshästtävlingen och därefter den uppskattade Stjärnstaffen live i SVT Play, både på webben och i mobilen. På lördagen fortsätter Playsändningarna med matinéföreställningen. I matinén ingår bland annat ryttaragility, riddarspel, shettisgaloppen och fyrspannsuppvisningar.

Söndagens tävlingar sänds i både tv och Play. Då blir det Grand Prix-hoppning och världscuptävling i dressyr (kür), med svensknamn som Rolf-Göran Bengtsson respektive Patrik Kittel, samt kändishoppning och världscupen i fyrspann.

Ett av namnen i Stjärnornas Hoppning på söndag är artisten Erik Segerstedt som i vintras gjorde succé som längdåkare i serien "Mitt Liv som Hellner". Kolla in startfältet och Eriks första träning i Globen .Lite info:





Bilder på Miranda och Valentine

Miranda har skickat lite bilder till mig.

Jag önskar dig all lycka till på lördag. Och ni bloggläsare som är på plats, kan ni inte heja lite extra ifrån mig. Så synd att jag missar det!

Heja Årsta Runsten!!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2435092/images/2012/pic_50b7ad59ddf2b33f8a000726.jpg" class="image">




Tack Elin

Eftersom att jag kommer hem sent idag så har Elin ridit Oj Oj. Snällt!
Mamma väntade även kvar i skolan så jag kunde åka med henne hem så jag är redan hemma!

Så nu ska jag ut och rida Kilian, om 2 timmar är det middag hos Elin!




Miranda till Globen

Jag har ställt lite frågor till min klubbvän Miranda Iderfors Widell som ska tävla i Globen ihelgen! Miranda är en väldigt snäll person och alltid glad, så jag tyctkte hon behlvde lyftas fram lite här i bloggen inför helgen :D
 

1. Att tävla i Globen är ju en dröm för väldigt många ryttare, Hur känns det att få tävla i Globen?

Svar:Det ska så klart bli jätte kul! Det har ju varit en dröm ända sen jag var liten, så jag är otroligt glad.

2. Hur tror du att din ponny kommer reagera när ni kommer in i denna maffiga miljö?

Svar:  Det är svårt att veta, men han kan bli rätt spänd ibland specielt för ljud. Jag är glad över att vi får chansen att rida inne på arenan innan så då har han kunnat kolla runt lite.Vi har även tränat hemma med vita bollar och blinkande ljus och kamera ljud för att göra han lite förberedd.

3. Hur är upplägget nu senaste dagarna?

Svar:På onsdag så ska vi göra en sista koll med musiken. Sen på torsdag så får vi chansen att träna inne på arenan innan föreställningarna börjar och även kl 6.00  på fredag innan veterinär kontrollen.

4. Vad har du för förväntningar inför det hela?

Svar: Jag hoppas att Valentine är så pass avspänd och ridbar så att vi får till en fin uppvisning, det vore jätte kul.

5. Vilken del i eran kur är eran strarkaste del?

Svar: Oj va svårt... jag gillar det mesta med vår kür. Vi har en rätt speciel musik som är lite udda i sammanhanget så det ska bli kul och se vad man tycker om den. Men vi gjort några nya justeringar i min galoppmusik så nu är den lite bättre i takt.

6. Hur är det med dina nerver, känner du dig med nervös nu än inför andra tävlingar?

Svar:Just nu är jag inte så nervös, jag är mest glad och taggad. Men jag kommer nog kunna bli lite nervös när vi väl är där.

Miranda berättar lite om sin väldigt fina ponny här:  Valentine har jag snart haft i 3 år. Han är en otroligt ambitiös och känslig ponny med ett hjärta av guld. När vi köpte honom så hade han inte tävlat någonting och var väldigt grön. Men vi gillade honom och han hade potential för att kunna bli bra. Sen kom han lite åt sidan förra året då jag satsade väldigt mycket på min förra ponny Poetic Poetry (c-ponny). Men jag tror att han har behövt den tiden för att mogna. Han har utvecklats väldigt mycket i år, mycket tack vare min tränare Liane Wachtmaster. Så vi har haft ett väldigt framgångsrikt år tillsammans.

 

Jag kommer självklart hålla en extra tumme för Miranda när hon ska starta, och jag hoppas ni läsare gör det också :) Tack Miranda för svaren!

 

 kommer bilder strax,min mejl krånglar att öppna bilderna.

 



Går klockan rätt?

Är det bara jag, eller flyger dagarna förbi?

Tänkte visa er lite av schemat som återstår av denna vecka, herregud det är redan TORSDAG imorgon!

Torsdag: Skolan hemma halv 6, stallet och rida Oj Oj och Kilian. Baka och plugga.

Fredag: Skolan med bara roliga lektioner!!! Ska styra upp håret hos frissan, köra Ove och Kilian till ridhus och plugga.

Lördag: På morgonen/fm så blir det bara stallet, vid 12 åker jag in till Flen och säljer bröd för klassen och sen hem och se vad kvällen har att erbjuda.

Söndag: Stallet på morgonen, vid 9 rullar bilen mot Stockholm och STOCKHOLM HORSE SHOW!




Frånvaro, oanmäld eller anmäld?

Hej!

Nu är jag tillbaks här igen, med värsta blogglusten :D har känt att alla har klagat på vädret idag, så det ska jag undvika! Nu ikväll när jag fodrade hästarna var det massor med snö, ja jag blev glad! Bort med lera och fram med lite nytt vitt fräscht snö! Dock återstår det att se hur länge den ligger kvar ;)

Jaja, denna dag har rusat förbi, kändes som att jag nyss gick upp. Först utsläpp sen skola, träning, mys i stallet och lite plugg på det!

Träningen med Ove gick hyfsat, jag har nog varit lite hemmablind senaste tiden. Så det var bra att komma till Emelie igen med lillkillen! Kan ta det mer i ett annat inlägg ;)

Fixa och dona lite i stallet sen också och det kändes som att jag skulle kunna hålla på länge idag! Hästarna var på bra humör, stora snöflingor svävade sakta ner och stallhundarna var såklart med och lekte!

Imorgon har vi biologiprov så nu ska jag läsa på lite om det. Får se hur många mer inlägg det kommer idag. Men jag har några planerade i huvet så jag ska bara få tiden att sätta mig ner och skriva.

Detta inlägg var lite om dagen, väldigt oplanerat inlägg. Jag lät bara fingrarna följa hjärnan och bilda ord och meningar!




Snöööö

Nu har snön kommit! Dock är det ju inte kallt ute så snön smälter undan.

Klockan 17 ska jag och elin träna på Brolöten för Emelie. Vi tar med oss E-type och Sir Owein. Kul att komma iväg på träning och passande dag att komma under tak;)




Mål

Kommentar: Hej Lina!

Först måste jag berömma dig för din välskrivna blogg, dina otroligt fina hästar och din beundransvärda ridning.
Har följt din blogg nu sen vi träffades nere i Falkenberg, är otroligt tacksam för att du finns för Linnea, samt ett tack för all hjälp din syster gett till Linnea och Tippex, tacka henne gärna från mig och hälsa henne att hon gjort ett strålande jobb med träningen av Linnea och Tippex.

Eftersom du ändå hade en frågestund tänkte jag passa på att fråga hur dina mål och visioner ser ut. Både kortsiktiga under 2013 års säsong, resten av ponnytiden men även långsiktiga mål som för storhäst tiden och om säg 20-30 år framåt.

Tack för en läsvärd blogg och att du är en bra förebild inom ridsporten!

Kramar Michelle, Tippex ägare
 
Svar: Hej Michelle!
Tack för de fina orden! Bloggen fungerar som en tankeställare för mig så jag lär mig utav bloggen att tänka till och när jag skriver ner sakerna tycker jag att det är lättare att förstå också. Så jag gillar att blogga!=)
 
Mina mål om alla hästarna får hålla sig pigga och fina är att
OJ OJ: SM medalj- jag kommer satsa stenhårt på det i år, tillsammans med Elin och Emelie så vågar jag det. Derbyt vill jag även se till att toppa formen till det är så roligt på det meetinget. Sedan vore det ju en dröm att få kvala till en plats till Falsterbo.  Vill även rida fler kür tävlingar i år, det var så kul!
 
Sir Owein- Han är ju till salu eftersom ajg är för stor för han.Men så länge han är kvar är målet att träna han för att bli en av det bästa b-ponnierna. Ska starta LA på honom med bra resultat och lära han så mycket vi bara kan.
 
E-type- Starta MSV på honom i vår och komma igång att träna honom lite extra. Elin är snäll och låter mig göra det, hon tycker det är viktigt att jag kommer upp på stor häst, samt att hon gillar mer att träna än att tävla nu förtiden.
 
Jag själv vill kunna sitta bättre, inverka mera och lära mig alllllt! =)
 
Att sätta mål tycker jag är bra, då blir man lite extra sporrad samt att jag satsar lite till. Däremot är det inte säkert att man uppnår dom, men man kan ju försöka iaf. Det är så mycket som spelar in för att få allt att klaffa.
 
Jag komemr att efter ponnytiden satsa lika mycket som jag gör nu, jag älskar att tävla/träna och detta är ett liv jag inte vill vara utan. Sedan hur långt det räcker är svårt att veta, men jag lär mig mycket genom att vara med Emelie på tävlingar samt vara med i hennes vardag så jag försöker snappa upp så mycket jag bara kan :)
KRAM LINA
 



mugg

Fråga:Kan dom inte få mugg om man spolar benen så ofta? Jag menar, då är dom ju väldigt ofta fuktiga om benen :) Du får gärna svara och förklara, jag kanske är heeelt ute och cyklar!
 
Svar: Hittade om mugg på denna sida http://www.agria.se/hast/artikel/behandling-av-mugg-pa-hast Vi har haft turen att inte haft mugg på våra hästar, väldigt skönt. Vi torkar bena med handduk efter spolning sedan får det självtorkas när de äter i boxen. Vi har ju våra hästar helt rakade också så vi ser ju väldigt bra om hästen börjar få spår av mugg. Och jag tycker det är lättare att hålla torrt om man klipper bort hovskägget.
 

"Vad som orsakar mugg

Huden är ett skydd mot oönskade organismer, men skyddet kan brytas om huden blir fuktig och/eller sårig. Den fuktiga skadade huden blir lätt infekterad av bakterier. Huden i karleden är tunn och området därför extra känsligt. Symptomen vid mugg är sårskorpor i karlederna. Värme, ömhet, svullnad och rodnad förekommer också. Kraftig mugg kan ibland orsaka hälta.

Följder av mugg

Om mugg inte behandlas i tid, kan den sprida sig. Om den sprider sig uppåt och drabbar huden på skenbenet, kallas det rasp. En vanlig komplikation är lymfangit. Lymfangit innebär att lymfkärlen i hästens ben inflammerats. Lymfkärlen transporterar normalt bort vätska från vävnaderna. Vid en inflammation i lymfkärlen sker inte detta. Då samlas vätska i hästens ben som sväller kraftigt. Tillståndet kan bli kroniskt om det inte behandlas i tid. Hästen får ett så kallat elefantben.
Hur påverkas användbarheten? Det kan gå så långt att hästen blir halt av muggen, på grund av att det gör ont i såren och att huden spänner av svullnaden. Så länge hästen inte har ont eller visar hälta så är det bara bra om den får röra på sig som vanligt. Är hästen svullen, brukar svullnaden gå ner när hästen får röra på sig. Om hästen har ont och haltar har det gått så pass långt att du borde ha kontaktat veterinär, det är alltså hög tid att göra det nu!

Hur förebygger jag mugg?

Hästens fysiologi

Häststens hovskägg är till för att skydda karleden mot smuts och fukt. Vissa hästar har mycket hovskägg och har därför bättre skydd.
Många hästägare klipper bort hovskägget på sin häst för att de tycker att det är lättare att hålla rent i karleden och för att en välfriserad häst ger ett bättre intryck. Men det är en smaksak. Antingen låter man hovskägget vara kvar för att skydda, eller så klipper man bort det och håller rent själv. Vad man än väljer så är det viktigt att varje dag känna efter mugg i karleden. Det kan vara bra att veta att opigmenterade, tecknade ben, det vill säga vita ben, är extra känsliga för mugg.

God boxhygien är viktigt för att hästen inte ska få mugg. Bädden bör bli rengjord ordentligt minst en gång om dagen om hästen går i hage på dagarna och minst två gånger dagligen om den står inne hela dagen, till exempel på grund av boxvila ordinerat av veterinär."




Regn och rusk!

Studiedag idag = ledig!

Så nu på fm passade jag på att rida ut på Oj Oj och Kilian. Båda var riktigt fina! Pigga, glada och mjuka i kroppen. Jag gick även en promenad med hundarna och nu ska jag åka till farmor och äta lunch.

Senare ska stallet tas och jag och Elin ska rida ett dressyr pass på Ove och E-type. Sen ska jag sätta mig ner och plugga, mamma hade lämnat jobbdatorn hemma och skrivit en lapp "PLUGGA" hehe bäst att göra som hon säger ;)




Lerigt!

VILKET SKITVÄDER! Såhär lerigt har det inte varit i våra hagar någonsin på alla våra år med hästar. Usch!
Och det tråkiga är om det blir kallt nu så blir det så kropigt i hagarna pga det är nertrampat i leran.
 
Det vi gör just nu är att vi spolar alla hästarnas ben direkt efter de kommer in ifrån hagen, sedan får de gå in och äta och torka bena. Vi vill ju inte linda/sätta på skydd när bena är blöta då är det nästan bättre att rida utan tycker jag. Sedane fter man har ridit så måste vi spola bena igen för att det är så smutsigt ute nu. hehe ja vattenslangen är vår bästavän just nu ;)
 



Hansbo Täcken

Jag måste bara tipsa er som inte har Hansbo täcken. Vi har massvis och alla kommer ifrån Maskin Center! När Elin köpte E-type för 6 år sen köpte hon hans regntäcke och vintertäcke och regntäcket har han fortfarande och vintertäcket hade han hela förra vintern. Elin fick ett nytt i julklapp av mig.

• Bra passform
• Håller i FLERA säsonger
• Snygga
• Bra pris
• Håller i tvätten

( bilder ifrån google )




Typiskt

Kvällen har jag tillbringat hos Elin, vi städade och julpyntade lite. Sen åkte hon på träning och då var jag hundvakt.

Jag och Zlatan somnade sött i soffan ;)

Hade tänkt att göra en massa inlägg när jag var där, men datorns har nog fått vinterkräksjuka och strejkade!




Stallet




Skolor

Nu börjar det hända grejer med Ove, idag tränade vi på öppnorna samt slutorna. Han var med på noterna direkt och blev riktigt fin:) härligt! Så roligt att börja träna på nya rörelser med lillen.

Han får ev följa med till Brolöten på onsdag när jag ska träna för Emelie.

Ove såg ut såhär idag när vi tränade:




Pizza och beck!

Ligger i soffan framför Beck nu, har ätit pizza med familjen och är riktigt trött nu. Att vara i stallet ifrån 06-19 tar på krafterna :) Men det är bara roligt.
 
Imorgon kommer jag sluta vid 13, så då hinner jag träna alla hästar ordnetligt, sedan på tisdag är det studiedag så det blir två dagar hårdträning. Jag gillar att rida igenom hästarna ordentligt två dagar efter varandra och sedan ta en skogstur med dom. Det funkar bra för min del :)
 
Hoppas ni har haft en bra helg, annars är det bara att ta nya tag inför kommande vecka.
 
Det kommer att komma ett inlägg där jag ställt frågor till Miranda som ska tävla ponnyküren i globen, hoppas ni kommer gilla det :)
 



fråga

Fråga: Skulle du kunna skriva ett inlägg om hur du lägger upp videor på blogg.se enklast från mobilen? Gärna så fort som möjligt :)
 
Svar: Hej! Jag använder mig alltid av videofyme och det funkar riktigt bra. Du skapar ett konto där och sedan är det bara att ladda upp ifrån mobilern om du laddar ner appen. Lycka till!
 
 



Schema

Fråga: Hej , jag undrar hur du lägger upp din träning, planerar du vecka för vecka eller hur gör du :)
 
Svar; Hej! Vi gör ett veckoschema inför varje vecka, när det är någon viktigt tävling så planerar vi in lite tidigare eftersom träningar för Emelie ska in samt vilodagarna måste hållas. Som jag vet redan att nästa onsdag ska hästarna vila för att då har jag fullt upp i skolan. Så då får de tränas de andra dagarna istället.
 
Träningsschema är riktigt bra óch jag rekommenderar alla att föra ett =)
 



Kvällsmys

Sitter vid TVn med mamma och Elin och äter kex och ost, snart börjar Världscup hoppningen på EuroSport!

Ove fick sin vilodag idag istället, med Oj Oj och E-type red jag som sagt ut på.
Oj Oj var pigg och glad som vanligt, jättefin i handen också!

E-type vilade igår och det märktes idag, oj så glad han var, fick säga åt han att
"Hallå E-type, du svävar inte på rosa moln! Jorden anropar!"
Haha men imorgon ska Elin rida dressyr på honom så då blir det hårt arbete igen!

Själv ska jag rida Oj Oj och Ove tidigt för att kl 9 ska jag vara på Brolöten. Visst är det helt okej utsikt ifrån ridbanan? :)




Dagen har "galopperat" förbi

Herrejösses vad denna dag har gått fort! Provridningen av Kilian gick jättebra och nu sitter jag på E-type och är på väg ut i skogen.

Även Oj Oj och Ove ska ridas.




Världens bästa!

Igår fick jag hem ett paket ifrån Maskin Center, som grattis för stipendiet!

Tack snälla ni!!

Det var ett jätte fint turkost schabrak med rak kant ifrån Hansbo, med matchande strumpor till! Gissa om jag ska leta turkosa benlindor i Gloden!

Detta kommer bli en grymt cool outfit, eller vad säger ni?




Glöm inte bommarna!

Jag tror att många harvar runt på banan dag efter dag! Men om man inte har möjlighet att rida någon annanstans så kan man iallafall lägga fram ett par bommar.

Jag måste säga att jag och Elin är väldigt duktiga på att variera träningen, max 4 oftast 3 dagar dressyr, annars rider vi ut, hoppar, longerar och joggar med eller utan bommar.

Vi använder bommar i ett vanligt dressyrpass, när vi joggar dom, om vi longerar och uppvärmning när vi ska hoppa. Bommar är jätte bra träning för hästarna att ta i lite mer och hålla balansen själv även hålla koll på olika avstånd. Man kan även höja upp några bommar så att hästen får ta i ännu lite mer :)

Passar lika bra på unghästar som tävlingshästar. Och hästar som behöver bygga upp mer muskler!




100% glädje

Denna bild säger mer en 1000 ord! Jag stod och kollade på procenttavlan när sista ryttaren red, hon som hade vunnit dagen innan och vann guldet. Jag såg att jag skulle vinna med några % marginal och inte för ens resultatet började blinka vågade jag tro att vi vunnit!

Allt släppte, jag hade varit spänd innan ritten och stressat upp på Casanova. Och hann precis se de två sista ritterna som var kvar i Oj Ojs klass!

Denna dag kommer jag aldrig att glömma! <3




Svar på frågorna

 Fråga: vilka är dina allra bästa kompisar? :)
Svar: Jag har många vänner som betyder jätte mycket för mig!! Alla i min klass, dom jag tränar och tävlar med listan kan bli låång men jag är lyckligt lottad som har så fina vänner <3 Jag är ingen som går runt med samma personer varje dag utan jag är med allt och alla ;)
 
Fråga: Vad sjöng du när du sökte till musik klass! ❤
Svar: Oj nu måste jag tänka..
Vi skulla sjunga olika toner som spelades på pianot, jag sjöng blinka lilla stjärna, spela en låt på pianot och sen tror jag att jag sjöng en till låt men har tappat namnet! ;)
 
 
 Fråga:  Ska du sälja Oj Oj när du är arton?:)     
Svar: Ja han kommer att tyvärr säljas när jag blir 18 =( Han älskar att tävla och han förtjänar att få göra det även utan mig. Han får göra en ny ryttare glad!
 
Fråga:hur gör du för att fleecelindorna ska passa till ponny? klipper du av dom eller hittar du lindor i ponny stl?      
Svar: Jag klipper av mina så det blir bra storlek på dom =) Men jag kan tipsa om BR´s lindor, perfekt längd!       
                                  
Fråga: vad var det för fel på OJ OJ?        
Svar: Han fick en svullnad på benet som var varmt. Han har inte varit halt pga skadan men det gick ju inte att träna på och tävla. Nu är han dock redo att sättas igång igen, men man får göra det med huvudet med sig. Bättre att ta det lite lugnare än att satsa fullt ut.                                         

Fråga: För hur mycket köpte ni OjOj?       

Svar: Han var dyr, men jag säger inte vad han kostade.

 Fråga:  Kan du inte filma hela stallet någon dag?  Och kanske en film på hur du morgon/kvällsfodrar. Alltså att vi får hänga med och se hur du gör? :) Hade varit kul! Tack för en bra blogg!       

Svar: Absolut, det ska jag ordna! Ska försöka med det i helgen, tack för tipset!

Fråga:  Ska ni föda upp några fler hästar? Hur hoppas du din framtid med stor häst ser ut?       

Svar: Nej nu har vi inget sto kvar hemma så då är det omöjligt =) Men däremot gillar vi unghästar så vem vet det kanske kommer något projekt senare. Kommer att tävla E-type vid sidan av Oj Oj sedan får vi se hur framtiden blir.      

Fråga:  Om man har en väldigt pigg häst som e känslig o har huvudet lite för högt, har du ngta bra förslag om hur man kan få hästen lugn förutom att vara mjuk o följsam ? Och ngra bra arbeten? älskar värkligen din blogg! Läser den max 10 ggr om dagen om inte ens fler!! Bästa dresyr bloggen !!! Jag lär mig utav dina inlägg o filmer!! Ni har så otroligt fina ponnyer! Kan du lägga öpp film från sm? Puss & kram på big bästa Lina!! Hoppas vi ses snart igen :) ps : hoppas jag får bra tips o svar :) <3      

Svar: Ett bra sätt att börja på kan vara att longera men inspäning, och när man sedan sitter på ryggen ska man tänka på att inte dra och bli "hängande" i munnen. Då blir det dragkamp och den vinner hästen utan att blinka. Kul att du gillar bloggen!! :) Kram!                                        

Fråga:  Har du film från SM? Om man ser dig på tävling eller så, får man komma fram och säga hej? ;)  ( vet att man kanske inte ska göra det precis innan ritten eller så men när du/om du inte ser så upptagen ut) Finns det någon person (förutom Tränare) som du skulle kunna tänka dig rida Oj Oj? Har du något favoritmärke? Kommer du köpa någon ny häst när du sålt Ove? Läser du några bloggar?      

Svar: Ja jag har filmer ifrån segerritten (dock filmad ifrån mammas mobil) och sen har jag film ifrån finaldagen då mina nerver tog över. Kan ladda upp det om ni är sugna på att se! :) Ja absolut kan ni komma fram om ni ser mig, det är bara roligt! Helst inte när jag gör iordnong mig och Oj Oj inför start och direkt efter start. För då är jag inne i min egen lilla bubbla på gott och ont ;) Oj om någon annan skulle kunna rida Oj Oj, jag skulle ju inte slänga upp vem som helst men det är såklart att visa andra får rida honom.                                  

Fråga: Har du någon bra och effektiv lösgörande övning ?;)   

Svar: Åttvolter samt serpentinger funkar riktigt bra, även skänkelvikningar när man har kommit upp till de rörelserna =)

Fråga:Hur lång är du och hur mycket väger du? Har du något bra tips på att hålla hästens ben rena och fina om hösten eller är det bara att tvätta? Eller brukar du tvätta dem över huvud taget? Hur gammal är Emelie och hur gammal är Elin? Vilket gymnasie skall du söka till? Är du bra i skolan? Tacksam för svar :). Tycker du har superbra blogg och jättefina ponnyer. Har skrivit det förr, skriver de igen ;)

Svar: Jag är 159 cm och väger 52 kg. Det ända sättet jag gör för att hålla bena rena är att spola med slangen så fort de kommer in, eller om man har möjlighet att sanda/flisa in/utgången då det är lerigast där.

Emelie blir 29 i januari och Elin blir 25 i feburai. Jag tror att jag ska söka till John Bauer i Eskilstuna, skolan för mig går helt okej. Jag är en medelmåtta om man kan kalla det så, haha! TACK!!

Fråga:Hur gamla är dina hästar? Hur lång är du? Vad är den högsta procent du har fått ?:)

Svar: Oj Oj är 12 år, Ove är 5 år, E-type är 10 år och Kilian är 9 år (han är ju inte min men ändå)

Jag är somsagt 159 cm och den högsta procent jag fått är 77,9% med Casanova.

Fråga:Hej och tack för en superbra blogg!
Hur går det med försäljningen av Ove och Killian?

Svar: Hej! Tack så mycket! Kilian är det många som ringt på och en har provridit, kommer en ny i helgen som ska provrida. Ove är det bara en massa förfrågningar om utlåning/foder men det är vi inte intresseraden av.

Fråga:Varför fastnade du JUST för Ojoj? Kan du skriva hur din packlista brukar se ut till meeting? :D Din blogg är bäst! :D

Svar: Hans glädje till att träna samt hans ökningar! =) Jag fastnade direkt för min prins <3 Absolut, bra tips!

Fråga:Hur kändes det är du fick reda på att du hade vunnit kvalet på SM? :) Hur hinner du med allt? Skolan, stallet och plugget?

Svar: Åh jag började gråta av glädje, blev så stolt och glad över det vi gjorde! =) /haha ni kan få en bild som är tagen när jag fick reda på att JAG och OJ OJ vann! Jag hinner med men det gör jag för att vi planerar väldigt bra och sedan hjälps jag och Elin åt med allt hela tiden

Fråga:Har du nåt tips hur man får en stor häst som e känslig o med känslig mun att gå på tygeln utan att dra i munnen o hur ska man hålla tyglarna då? Kram!!

Svar: Att en häst ska komma till att jobba rätt "på tygeln" gäller det att hästen kommer igång bakifrån, man kan inte dra ner en häst på tygeln. Utan jag brukar rida mycket övergångar och se till att hästen är framför skänkeln. Sedan rider jag lösgörande saker. Då kommer de fram till handen =) Bra att ta hjälp av kunnig tränare om man har problem =)

Fråga:Hur gör du steg för steg för att få ner en häst som Casanova på tygel! Alltså en häst som aldrig gått på tygel förut ;)

Svar: Oj oj att rida in en unghäst kräver mycket tålamod och kunskap. Det gäller att ha någon med sig så att det inte blir fel, för man sätter prägel på hästen direkt och den glömmer inte så fort. Gör man rätt ifrån början så blir framtiden ljusare =) Haha Casanova var inte rolig det 10 första gångerna att rida, men vi fick igenom det och sedan dess han han varit en klippa!!

Fråga:Man kan ju träna för Elin! Kan man träna för dig med? <3

Svar: Jag hjälper endel kompisar men inget mer än så. Jag gillar att träna hästarna istället ;)

Fråga: Hej Lina! Är det du som designar din blogg? Är det lätt att lära sig? Skulle vilja kunna designa min blogg! Din blogg äger och jag tittar den varje dag. Du är min förebild! <3

Svar: Hej! Jag kan inget om design tyvärr, har haft en som hjälpt mig, Frida heter hon, superduktig är hon! Vad roligt att du gillar det jag gör, kram!




Huvudet på kudden!

Idag vaknade jag med kudden fast klistrad i huvudet! Fy så trött jag var, men jag tvättad ansiktet med kallvatten och nu har jag släppt ut hästarna så nu har jag vaknat till.

Så idag åkte en tjock tröja på och håret i en knut, och vi ska bara se på film och dansa och sjunga idag så det passar bra!

Idag tar jag stallet och rider alla hästar! Elin ska till Stockholm och kolla på SHM, inte alls avis!! ;) hehe!




Hööks

Tre snygga tröjor jag skulle vilja ha i vinter ifrån Hööks, tycker de samtliga är riktigt säger "köööp"
 



torsdag

Kul att så många väljer att ställa en fråga, ska svara på allt och ser till att det är uppe imorgon!
 
 Elin red Oj Oj och E-type imorse så de är klara, jag ska longera Kilian och natta alla hästar. Stallet är också redan klart. Fy bubblan så mörkt det är ute nu alltså, inte alls roligt. Men så fort snön kommer blir det ljusare =)
 



Andfådd - JA!

Sitter nu på bussen på väg hem och flåsar som en liten hund!! Vi fick sluta tidigare och då hade jag 3 minuter på mig till bussen. Jag fick bokstavligen lägga bena på ryggen då det är en bit till station ;)

Jaja jag kommer iallafall hem 1 timme tidigare, så det blir ut i stallet på en gång. Återkommer senare med vad som står på schemat.




Svaren kommer på fredag!

Då kör vi!! Kom igen, fråga på!




Båda

Hej Onsdag säger vi redan! Dagarna bara rullar iväg :)
 
Idag kommer jag hem ifrån skolan vid 16.00 , ska direkt ta in hästarna och sedan ska jag och Elin träna tillsammans på bana. Båda slutar samtidigt idag så det blir en kväll ihop i stallet, det är alltid roligare att vara två. Och man är dubbelt så effektiv då.
 
Ska ni göra något särskilt idag?
 



Ismer hit och dit..

Just nu är jag trött på alla ismer, första världskriget, kärnkraftverket i Japan och om någon nämner Nya Zeeland så spyr jag! Och att vandra 1000 år i religonen är inte heller det roligaste... Phuu jag förstår inte hur det kan vara på mycket i skolan just nu!
 
Det går i perioder, ibland är det helt lugnt och ibland får man verkligen känna att man lever.. jag längtar så till mars/april då vi BARA ska står på scen och jobba med våran musikal!! Så himla roligt, släppa allt i skolan för ett tag!
 
Nu innan betygen sätts (den 16/12) så är det såklart mycket, men efter det ska vi ut på praktik en vecka! Får se vart jag hamnar då, jag föreslog hemma i stallet men de gick dom inte med på?! konstigt höhö..
 
Nej nu blev det för mycket SKOLprat! Tillbaka till hästvärlden.
 
Kilian var pigg och glad idag, dock han det bli ganska mörkt så jag tog bara en snabbis i skogen och sen var jag mer ute på vägarna.
 
På söndag åker jag nog till Brolöten, kul! Har inte träffat Emelie på ett tag nu när hon har varit i Holland. Och jag kan passa på att säga grattis till vinsten med Briman i Helsingborg!
 
Haha jag och Briman 2007 i Falstebo! Kolla in mina händer och hans käke! Nu kanske ni förstår hur stooor han är, helt galet hur snäll han ändå är. Han skulle kunna göra vad han vill med oss då vi inte har en chans att säga emot.
 
 



Fel!

Ove ska ju vila idag så det blir bara Kilian som ska ridas! Vi rider ut ;)




Då är jag där igen..

... på de blåa sätet, hör gnisslet ifrån fönsterrutan och är irriterad över att internet är grymt segt! Jo på bussen!

När jag kommer hem ska jag rida Ove och Kilian! Och sätta mig ner och försöka plugga, jag är nog Sveriges bästa på att dra på plugg, tvätten och att gå upp på morgonen!

Dock är jag nog inte ensam om att tänka, ähh 10 minuter till gör inget, 5 minuter till, 4minuter till! Jävlar är klockan redan 06:45??? Typ! ;) 


(oj oj hade lekt lite med busken härom dan)

 




Blått

Imorse red Elin Oj Oj eftersom att han konditionstränas samt bygger upp sig igen efter vilan så rids han ut hela tiden, vi har så bra vägar runt oss. Både jag och Elin tycker att han passar bäst i blått så det använde hon på honom idag:)




Rundar av dagen!

Dags att krypa ner under täcket! Sover hos Elin och Zlatan inatt, så imorgon får jag lite sovmorgon då Elin släpper ut hästarna senare :)


Har så jäkla ont i kroppen, inte roligt! Mamma maskerade mig med någon muskel salva och det hjälpte, fast fy så det luktar! Och jag tog även en varm dusch, hoppas kroppen är med på noterna imorgon! Trött på att vara stel och öm!

Pappa kom hem ifrån Polen idag, och snäll som han är hade han köpt en parfym och godis! :)




Ge mig detta...

Vilken dröm att få äga denna outfit!




Tips på ridhandskar

Fick frågan om jag kunde tipsa på bra handskar. Absolut kan jag göra det!

Jag rider oftast utan handskar, men på tävling och på vintern kan jag inte komma undan.

Billigare varianten:

Ullareds fodrade! 79 kr och grymt sköna!!

HÖÖKS vita skinnhandskar. Ligger på 250 kr.

Dyrare varianten:

Roeckl, världens bästa!! Dock ganska dyra runt 400kr. Men de håller år efter år!

Roeckels fodrade är också verkligen att rekommendera, Vi har ett par här hemma som jag och Elin slås om på vintern! Men jag brukar ge mig då hon har problem med knogarna när det är kallt. (vet dock inget pris, men ca 600kr)




Snyggar till Ove

Eftersom skären inte var helt bra sist så snyggar jag till Ove det sista ny, hehe ni skulle ha sett hur han såg ut innan ;)




Återbesök

Idag har vi varit på återbesök med Oj Oj för koll på skadan han drog på sig.
Han både böjdes och longerades, allt såg jätte bra ut! :D

Så nu kör vi på enligt planen!




Två filmer på Kilian




Tre filmer ifrån idag




Film

Fråga: Har du film från när du provred Oj Oj? Det skulle verkligen vara superroligt att se!! :D
 
Svar: Det roliga var att vi hade filmkamera med oss och filmade precis hela tiden, då när ägaren red Oj Oj samt när jag red, minsta lilla rörelse och steg. Kommer hem och ska visa mamma och tränaren filmen och det finns inget filmat! haha inte bra ! Tänk er själva att köpa en häst som man endast provridit 1 gång utan att kunna kolla på filmen hundra gånger och prata med tränare om den. Men det har ju gått bra iaf, magkänslan var så stark :)
 
Det var jag Elin och pappa som åkte till Norge och tittade på Oj Oj över dagen, snacka om månda timmar i bilen i ett!
 



Ett SM

Kommentar: Två frågor:
Finns det inomhus-SM i dressyr? Eller är det bara inom hoppning? :)
Skulle du kunna tänka dig blogga för webrider.se?

Underbar blogg förresten, bästa dressyrbloggen helt klart! :D
 
Svar:
Det finns bara ett SM för oss ponnyryttare i dressyren, inget utomhus eller inomhus som i hoppningen. Och sedan finns det ju även Lag SM.
 
Webrider vet jag faktiskt inte ens vad det är, ska kolla upp det :)
 
Tack snälla, roligt att du gillar bloggen! Ha en bra dag :D
 
Bild ifrån SM i sommras, man måste ha lite kul i tävlandet.



Dagen

Idag ska jag och Elin rida alla fyra hästarna nu på morgonen så fort Elin kommer hem ifrån jobbet.

Oj oj- joggas
E-type - dressyr
Sir Owein - dressyr
Kilian- dressyr med bommar

Sedan klockan 14 ska jag kolla när Elin spelar innebandymatch mot Flen. Elin spelar nu i Katrinholm och kommer alltså möta sin gamla förening. Det är dock division 3 så ifrån Elins division 2 lag är det endast 5 st spelare som får gå ner och hjälpa division 3 spelarna. Så det kan nog bli en jämn match!:)

Efter det ska hästarna in och Ove ska rakas :)

Zlatan får stå för bilden med hans vampyr ögon!




Stallet

Godmorgon!

Ska nu gå ut i stallet och rida Oj Oj. Stallet ska även tas.

Erica kommer även hit senare och vid 9 åker vi till Eskilstuna och kollar på John Bauer gymnasiet.

Efter det åker vi hem igen och då ska Ove och Kilian ridas.

Efter det åker jag in till Katrineholm med ett gäng och kollar på bio!
Dags att sätta fart!




Film

http://videofy.me/v/677727
En film på Kilian när jag travar över bommarna. Han blir lite väl pigg/glad så jag får bromsa han lite. Men alltid kul när hästarna tycker det är kul att jobba :)




Klar

Hej lina!
Jag stal Oj Oj medan du är i skolan, han var fin :D /Elin




Härlig fredag

Skolan just nu! Musikal och Lucia jobb hela dagen :D sen åker jag hem och rider!

Har precis bokat upp hela morgondagen!
Först stallet
Sen kl 10 gymnasiemässa i Eskilstuna.
Hem till stallet igen
Sen på kvällen är vi 10 st ifrån klassen som ska på bio! Twilight! Kanske äter någonstans också. Bra lördag!




Man har hunnit med mycket genom åren!

Min rid karriär startarde på riktigt när jag fick Farabella. (den till vänster) En snäll underbar b-ponny som var 117 cm i mankhöjd. Jag fick henne när jag fyllde 6 år och vi var bästa vänner, hon var en perfekt första ponny. När man inte kunde rida så bra, man var i obalans, tog inte ridingen på allvar till en början. Man red runt i skogen och rejsade runt på ängarna när det var snö med någon i pulkan därbak.
 
Jag fick "Bella" 2003 och vi var tvugna att ta bort henne 2009. Vi han med mycket undre våran resa..
Vi åkte på läger
Tävlade
Tränade
Busade i skogen
Jag ramlade av minst 100 gånger
Men efter att ha varit tillsammans många år så lärman känna varandra. Allt blir bättre med tiden!
Vi tävlade mycket ihop, började LC på 44% och slutade med en vinst i LB! Vi kom ALLTID 2a, men vi vann en gång och den tävlingen kommer jag alltid att minnas!
Men åren gick fort och jag utveklades och Bella blev äldre. Vi köpte Prim och så vi lånade ut henne till en familj som hon stod hos ca ett år. sen kom hon hem och levde sina sista månader hos mig, hon hade svårt med andningen sista tiden.  
Men under tiden jag hade Bella fick jag äran att låna NFB King-Co utav Emelie. Emelie och King-co har många SM medaljer med sig under deras tid. Bella och King-Co var bästa vänner! King-co och jag hade vinster upp till regional LA.
King-co var en underbar läromästare och vi hade jätte kul tillsammans! Men eftersom att han var 26 år när jag tävlade honom så tävlade vi bara en klass om dan och åkte ju inte på några meeting. Så då skaffade vi Prim och lämnade Bella. King-co och Prim blev då vänner!
Första tävlingen! Brr så kallt det var, men oj så bra det gick!
74% i LB och 67% i LA bra tävlings premiär!
Jag tog mig lång med Prim! Från LB till nationell FEI. Jag red mitt första SM på honom och vi ingick i Nyby Torshällas Elitlag. Vilken resa vi gjorde. Men jag växte och vi la ut han på annons fast jag hade ett år kvar på b-ponny. Och när han låg ute på annons så såg jag Oj Oj på annonsen brevid! Vilken tur!!!
Casanova  får vi INTE glöma, han växte till sig under min b-ponny tid. Han och jag har 6 fina år tillsammans, han har lärt mig massor och jag har lärt honom massor. Det är otroligt nyttigt att rida in en unghäst, det krävs tålamod, lung och så måste men veta hur man ska lära ut. Och man får pröva sig fram!
Mängder av vinster och placeringar upp till LA
och i lag har vi tävlat div 3, div 2 och div 1 bra gjort av en 6 åring.
Tävlade unghäst SM och kom 4a på lilla rundan på Ponny Derbyt 2012 och vann stora rundan på Gripens sommar cup!
 
Sålde honom i september 2012.
 
 
 



The old time

Vad roligt att ni har börjat kommentera så mycket, det gillas starkt!
 
Ikväll kommer det ett inlägg om den gamla goda tiden, när man var liten och hängde upp och ner och bak och fram på hästen och outfit, vad var det? Hahah jag bjuder på sköna bilder och minnen!
 
 
Men först måste jag plugga lite...



Globens 5 dressyrryttare

Globen Horse show börjar närma sig, och i världscupen i dressyr så är det dessa 5 ryttare som kommer visa upp Sverige: Patrik Kittel, Tinne Vilhelmson Silfvén, Minna Telde, Sofie Lexner och Maria von Essen.
 
Vem tror ni kommer göra bäst ifrån sig? Jag tror faktiske på Tinne, hon gör så fina och stabila ritter hela tiden. Men även Patrik lär glänsa till ordentligt!
 
Jag ska dit på söndagen så jag kommer se finalen som rids i kür, extra rolig!
 
bild ifrån google på Tinne
Hysad ökning va? ;)
H



Svar ifrån läsare

Massa kloka svar ifrån läsare om vad man ska göra om hästen lägger tungan över bettet:
(har klumpat ihop svaren här)
                                    

            remont nosgrimma       

  •          

                min b ponny gjorde så och det hjälpte snabbt med att sätta på en islandshästnosgrimma, eller sätta i tungfelsgummi!när hästarna väl gör det är det ju som en vana för dem och det är ju svårt för dem att sluta så ge det lite tid så brukar det släppa, brukar också kunna funka att sätta på bettpasta på bettet så har dem annat att göra än att fxa med tungan;)                 

  •             Yra brukade göra det förut, så jag for in till stan och skulle köpa ett sånt där tung-bett, dock hade de inte i hennes storlek så jag köpte en sån där man sätter fast på bettet. När vi testade det så tyckte hon inte alls om det, och det är lite kul. För de känns nästan som om hon tog det som en "läxa", att hon får den där i munnen om hon lägger tungan över bettet, för hon har aldrig lagt tungan över efter vi använde den 1 gång.        

           
  •             Man kan prova ett tungfelsbett eller skifta mellan olika bett så att man kanske hittar något som hästen inte lägger tungan över. Man kan också prova att ha dubbla snokremmar och dra dom lite hårdare än vanligt för att förhindra att tungan kommer över.

  •                                        

                Hade själv en som gjorde så innan och det finns ju tungsticka som gör att dom inte kan lägga tungan över bettet (Men det får man inte använda på tävling) om det inte skulle hjälpa med att spänna in tränset. Det tror jag många gör fel, att dom har tränset alldeles för stort, har sett många som har det (enligt mig). Ett annat tips är remontnosgrimma, då kan dom inte gapa och får då mycket svårare att lägga tungan över. Trotts att det är fult (enligt mig :p) med sån nosgrimma är den nog min favorit, använder/har använt den på flera hästar.
    Ett sista tips som jag nog är den ända som tipsar om här haha :P är en grej som kallas bettlyftare. Den används inom galoppen och är en mildare variant av tungstickan. + att den är tillåten på HOPPtävlingar (har själv ridit med sån) såhär ser en sådan ut: http://kalmarstravshop.jetshop.se/pub_images/medium/13750_686.jpg skulle det nu vara någon som vill tävla med en sån här  i hoppning så vet dom flesta inte att en sån här grej finns och tror därför inte att det är tillåtet MEN om det INTE står med i reglementet att det ÄR otillåtet så får det användas. Jag har till o med pratat med ridsportsförbundet om det :) en sista åtgärd om något inte skulle fungera är ju tungband som även detta används inom galoppen (ja, jag kommer från galoppen :p) men många ridhästfolk tycker det är för dramatiskt men det görs ju för hästens bästa ändå. Visst dom som inte har haft tungband innan brukar krångla med det i början men sen vänjer dom sig och är bara glada att dom slipper dra tungan över bettet eller svälja den istället :)
    nu blev detta en extremt lång kommentar med lite allmän information med hoppas jag kom med några nya tips :)       

  •                                       

                Har ingen direkt erfarenhet av det själv, men vet att vår storhäst höll på mkt med tungan tidigare. Det löste sig bra genom att dom bytte till ett rakt bett ist :)
    Annars finns det speciella tungfelsbett (ser ut typ som en stor metallfluga mitt på) som finns att köpa. Annars kan man kanske testa att sätta på ett tungfelsgummi (finns bl.a. här: http://www.hooks.se/product.aspx?productid=590117&deptid=92&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC) som ska förhindra just att dom lägger tungan över bettet. Har som sagt var ingen egen erfarenhet av detta men det kanske kan vara värt att testa? :)       

  •                                      

                Min förra häst,ponny,Danilo gjorde oxå så. Vi red med tungfelsbett el eller ett gummitungfelsbett som man kunde sätta på befintligtbett.. Red med detta 2 ggr..1 ggn med ett 3 -delat gummibett,red 2 ggr med tungfelsbett,sen 1 ggn med 3 delat gumibett..Vanlig reumont,EJ hårt spänd..Då trycker han över tungan direkt..Kanske inte fungerar på alla,men värt o testa. Betten köpte ja på Hööks och börjes...1 månad senare red ja på vanligt 3 delat bett..Lycka till;) Kram tant brun       

  •                          

                Jag har ingen aning, men jag har läst att man kan testa att spänna upp sidostyckena litegrann, samt testa andra nosgrimmor.       

  •                                                                 

                Andréas häst Landia brukar göra det och vi brukar bara dra tillbaka tungan under bettet så de går att fortsätta rida, men annars skulle jag säga att man ska sätta nosrem på hästen och spänna ganska hårt. Men jag vet inte för jag tror att dom kan få över tungan ialla fall men man kan ju alltid pröva! :)       

  • Jag skulle börja med att spänna upp sidostyckena en aning. Testa! Om inte det fungerar, spänna både nosgrimman och remmen hårdare :)

  •  

    Något jag skulle testa är att spänna snokremmen lite hårdare så att hästen inte kan öppna munnen så mycket att den kan få tungan över bettet, men absolut inte spänna nosgrimman hårdare för det!

     

    Jag skulle börja med att spänna upp sidostyckena en aning. Testa! Om inte det fungerar, spänna både nosgrimman och remmen hårdare :)      

     
                                              
    •             Något jag skulle testa är att spänna snokremmen lite hårdare så att hästen inte kan öppna munnen så mycket att den kan få tungan över bettet, men absolut inte spänna nosgrimman hårdare för det!




Hovslagaren

Idag är Ida vår Hovslagare här igen, E-type blev inte skodd sist så det är dags nu, samt att Oj Oj hat dragit av sig en framsko. Det är ett stort minus med leran, att de lätt kan trampa av sig skorna.




Kan någon läsare hjälpa?

Fråga: Hej
Jag undrar om du har erfarenhet av hästar som lägger bettet över tungan och vad men i så fall kan göra?
Anta att hästen är genomgången av tandläkare och veterinär och inget fel finns i munnen och det inte är en unghäst.
 
Svar: Aldrig kul när hästen börjar göra på det viset. Tyvärr så har jag inga erfarenheter utav det, hoppas någon av mina läsare har det istället som kan kommentera något bra!
 
Jag vet att några som har det problemet brukar skifta mycket med bett och nosgrimmor, men jag vet inte effekten utav det. Hoppas du får hjälp med det. kram
 



Rätt svar - Casanova <3

.




Gissa vem!




ponny/häst

Fråga: Flotte ponnier du har! Men har du tenkt på hva du gjør når du ikke er ponnirytter mer, har du planer om å kjøpe hest da? :)
 
Svar: Hej!
Eftersom att jag älskar att tävla så kommer jag vilja ha storhäst också. Men Oj Oj ska vara med mig tills jag är 18 år och inte får tävla han mer. JAG ÄLSAKR OJ OJ :D
 
 



Packning/meeting

Fråga: Hur du gör till meeting, när du packar inför meetinget, från att ni kommer ditt (hur ni gör då), dina starter och så :D
 
Svar: Absolut här kommer ett inlägg om hur jag gör :)
 
Jag börjar alltid med att packa redan i början av veckan, just för att hinna gå igenom all utrustning och hinna tvätta upp allt till både mig och Oj Oj samt putsa upp utrustningen till topp! Som mitt mål är att "kan man inte vinna, får man vara snyggast" ;)
 
Det ger ett väldigt gott intryck när man kommer till tävling och allt packat ordentligt och man har ordning på sina saker. Helt och rent ska det vara.
 
Oftast är ju meeting över helgen, och då åker vi oftast fredag förmiddag eftersom att långa resor kan göra att hästarna bli lite trötta. Så det är bättre upplägg att komma dagen innan så man har gott med tid på sig samt att Oj Oj får vänja sig vid anläggningen. Jag tränar alltid för Emelie antinge samma dag vi åker på hemmaplan eller dagen innan, för mig funkar det bäst att endast leda honom och visa banan för hand. Jag tycker det är lite jobbigt att rida för många på framridnigen och det är svårt att följa sin plan då.
 
Oj Oj är alltid prio ett när vi är iväg, men eftersom alltid Elin och Mamma är med så är det inte så svårt att hinna med, när vi kommer fram brukar jag leda honom ordentligt så han får röra på sig, under tiden bär elin in alla saker till uppstallningen och fixar boxen, hänger upp vattenhink samt fyller boxen med spån. Mamma anmäler mig och mockar ur trailern samt parkerar den. Vi sätter alltid upp boxgardinen för att Oj Oj ska kunna gå undan och få lite lugn och ro bakom den.
 
Under hela helgen så ser vi till att Oj Oj får gå många promenader samt komma ut ur boxen och äta gräs, eftersom hästarna är vana att inte vara inne så mycket så gäller det att göra det så bra som möjligt för dom.
 
Sedan under tävlingsdagarna så har vi en plan som vi inte avviker ifrån (ibland är man tvungen om det inträffar saker) men annars följer vi den så gott vi kan. Jag knoppar alltid själv och Elin ser över utrustningen och ger den en sista uppsnyggning.
 
Exakt 40 minuter innan hoppar jag upp på Oj Oj, då har Elin skrittat fram honom och jag har fixat iordning mig själv och gått in mentalt för vad som ska komma. Tänkt igenom hur jag ska rida fram samt hur jag ska göra på banan.
 
Efter ritten skrittar oftast mamma av Oj Oj, jag själv dricker och andas hehe, eftersom jag kan vara rätt nervös så behövs det kan jag lova. Sedan går jag och Elin igenom vad som var bra och vad vi missade.
 
Sedan spolar vi av Oj Oj och tar hand om honom. Ger han lite extra godis och så.
Vi ser alltid till att hålla fodringstiderna när vi brukar fodra hemma, ibalnd får man planera om lite beroende på när man ska starta, men annars är det bäst att ge då hästen brukar få så den är nöjd och belåten.
 
Oj Oj är alltid lindad med back on track på meeting då det är tufft för dom att få dessa fei.klasser och prestera max.
 
Några bra tips inför tävling är:
Ha ordentliga packlistor så man inte glömmer saker hemma- typ tränset som jag gjort hehe
Barnolja glänser väldigt bra i knopparna samt savansen
Var väl förberedd
HA KUL!
 
Hoppas ni fick lite inblick hur jag gör inför ett meeting.
 



Stipendium 7000 kr

Elin har nyss blivit uppringd och jag har  fått den stora äran att fått mig tilldelat ett stipenduim på hela 7000 kr ifrån Flens Kommun :D
 
Jag har fått det för att jag har presterat bra med mina hästar. HUR HÄFTIGT! De pengarna ska jag använda till träning för att bli ännu bättre, wihhhuuuuu
 
GLAD OCH STOLT
 
 
 



Hemma!

Så himla skönt att vars hemma nu! Så nu ska jag ut och rida alla innan det blir mörkt!

Oj Oj- ut
Ove- Dressyr
Kilian- Longera

Sen ska jag in och blogga och plugga! Ses senare! :)

Här får ni en bild, tagen för 5!!! år sen!




Heej!

Tisdag idag och det märks! Mycket piggare än vad man är på en måndag..

Är på väg till skolan nu, har släppt ut Kilian och Ove nu, Elin jobbar kväll idag med så hon rider E-type på morgonen och då får Oj Oj vara inne som sällskap! Annars river E-type stallet ;)

Jag har fått massa roliga bloggtips, och det ska bli så kul att blogga om det ikväll! fortsätt att tipsa!

Dagens outfit: Linné HM, Jeans och skärp Gina Tricot har även en till tröja med mig då skolan är väldig kall!! Brr




Vad vill ni läsa om?

.




Fina killar!

Idag har jag ridit Oj Oj och Ove, båda var fina och jag är nöjd!

Tänkte försöka att plugga och ta tag i tvätten! Ska även blogga och göra lite tidsinställda.

Imorgon ska alla tre ridas då vi får sluta tidigt! Kl 1 på en tisdag, lyxigt!

( denna bild väcker massor med känslor, den dagen då jag stod som ägare på enligt mig världens bästa ponny )




ridhus

Jag tror att alla ryttare som mig inte har tillgång till ridhus är glad för varje dag som går att det inte har blivit för kallt ännu! Jag är överlycklig att kunna träna på bana ännu och det är faktiskt redan så pass som den 12e november!
Hoppas på nästa vecka också! :)
 
Ni med ridhus kan vara lyckligt lottade att kunna sticka in dit när det blir minusgradet och banan är för hård att träna på.
 
Detta ridhus kunde få stå hemma hos mig ;) Tog bilden ifrån googel.
 



Dagens plan!

Nu är jag snart i skolan. Släppte ut Kilian och Ove på morgonen. Elin jobbar kväll så hon rider E-type och tar stallet på fm.

Jag och Elin ska skriva upp träningsschema för hästarna idag. Kan visa er det senare.

Så idag är det två eller tre hästar som ska ridas, får se hur schemat blir :)




Chip

Haha, hittade lite bilder på Chip! Denna hund har en så stor personlighet. Tycker verkligen om honom även om han om han BOKSTAVLIGEN har damp ibland ;)




Uppdateringen på låg varv!

Ledsen för att jag inte varit så aktiv här idag. Med dagen har sett ut på följande:

Jag och Elin Tog stallet och red alla 4 på fm.

Sen åkte jag, Elin mamma och pappa till Flen och åt.

När vi kom hem tog jag in hästarna och spolade bena samt byte täcken på de.

Sen har jag pluggat en hel del och nu har vi ätit middag och kollar på Beck!

Mysig farsdag med familjen (nästan alla i familjen iaf)
Grattis pappa! Jag älskar dig <3




Hoppla!

Idag hoppade jag Kilian och Ove!

Kilian: Han är inte hoppad så mycket och jag har aldrig hoppat honom tidigare! I början undrade han vad det var för konstiga saker Elin tog fram. Men han tyckte det var super kul och det visade sig att han har jätte bra teknik! Han gjorde glädje skutt efter!

Ove: Han tyckte det var lika roligt som vanligt och flög högt över! Första gången jag kom mot hindret blev det en jäkla fart! ;)




Anky

Måste säga att jag dog lite när jag såg dessa armband ifrån Ankys kollektion.

Det står nu på min önskelista, tillsammans med hennes snygga schabrak!

Här hittar ni Ankys webbshop: http://www.anky-atc.com/




Favoritbilder

Några av mina favoritbilder ifrån senaste tiden kommer här i en bildbomb :)
 



Dessa saker underlättar

Några saker som jag inte skulle klara mig utan denna årstid:
 
- Vattenslangen! Jösses man får spola allas ben varje dag när de ska komma in.
- Pannlampan, har fått en riktigt bra av pappa som gör att jag kan rida ut på mina uteritter även när jag kommer hem efter skolan.
- Stövlar, hehe ja gummistövlar och ridstövlar är det jag bor i just nu känns det som.
- Lamporna på ridbana, annars hade det varit kört att kunna träna hemma
- Reflexer SUPERVIKTIGT ATT ANVÄNDA!
 



Tidigt

Kommentar: Hej Lina!
Jag måste verkligen berömma dig, du verkar vara en så otroligt duktig tjej som verkligen tar hand om dina hästar på ett bra sätt. Jag vet sååå många i din ålder som slarvar med sina hästar och väljer kompisar/pojkvännen före. Jag är själv 15 år och hästarna går alltid först här också! Synd att du bor så himla långt bort för annars skulle jag så gärna vilja träffa dig :)
Jag har även en liten fråga: Vilken tid går du upp på morgonen om du skall hinna rida innan skolan? När börjar skolan? Kram
 
Svar: Hej!
Eftersom det faktiskt är ett eget val (hoppas jag i allas fall!) att ha häst så måste man sätta djuret i första hand. Vilket för mig är självklart, jag skulle aldrig slarva med sakerna för att hinna iväg.
Däremot denna vecka då det har varit två möten samt 1 konfirmation så har jag känt lite stress i stallet och det är aldrig kul, men det får gå det med ibland. Med planering kommer man långt.
 
Jag börjar i skolan 08.00 varje dag, och åker hemifrån 07.20, så när jag ska rida 1 häst är jag i stallet 05.00 och klar cirka 06.30.
Det är tur att man bara har några meter ut till stallet ifrån huset ;)
 
Kämpa på alla i mörkret, det är nu en tuffa tiden är, men det blir ljusare så fort snön kommer :D
 
 
 



Imorgon!

Morgondagen ser ut som följande:
 
Beroende på hur hårt det är på banan så ska jag antinge rida Ove dressyr i ridhus eller på banan. Oj Oj ska ut och backtränas = stark ponny! Sedan kommer det en tjej som ska provrida Kilian. Får hoppas det går bra, alltid kul att se om häst och ryttare passar varandra. Sedan får man inte glömma att det är himmla svårt att hoppa upp första gången, jag tror både ryttare och häst är lite spända vid helt ny ordning. Så ibaland får man lov att provrida flera gånger. Men känslan bör ändå finnas där på något vis, har man rätt känsla brukar det oftast bli riktigt bra :D
 
 
 



Insamling

Kommentar: "Vilka fantastiska människor det finns i vårt avlånga land. Först räddar vi en OS-häst och nu räddar vi liv. Svenska folket visar ännu en gång att vi är något att räkna med!

Pengarna har sakta men säkert börjat strömma in på SHVs konto. Stort Tack till alla er som skänkt en gåva och Tack till alla er som engagerar er. Tillsammans kan vi hjälpa utsatta hästar och ge dem ett värdigt liv.

För att vara med och bidra: Gilla och dela facebooksidan "Var med och rädda fler hästar." Skänk gärna en gåva till SHVs konto: 5515-7150 och märk din överföring med "ljus framtid." Alla pengar går oavkortat direkt in på Svenska Hästars Värns konto.

Vi har gjort stordåd en gång och vi kan göra det igen, tillsammans.
Tack! ♥"
 
Var ni med och gav en gåva till insamlingen av Mrs Medicott åt Sara Algotsson?Vad tyckte ni om insamlingen? Kul iaf att denna fina lovande häst blir kvar i Sverige.
 
 



skydd

Kommentar: Har Maskin Center någon ''onlineshop''? :)
Går Ojoj alltid med skydd i hagen? Inne också? Min brukar gå med boots på vintern ute, när han är broddad.
 
Svar: Nej det har de tyvärr inte, så ta en tur dit! =)
 
Nej vi har inte haft skydd på honom i hagen förut, men eftersom han skadade sig nu i hagen så kommer vi alltid att ha det, samt boots när broddarna åker på. Man kan inte undvika allt men det är mitt försök att undvika lite olyckor iaf. Dumt att han har så mycket bus i kroppen i hagen! =)
 
 
 
 



Vem kan stoppa mig när jag bara rullar fram?!

Kul att träffa alla igen! God mat, och jag blev super mätt!

Tände även ett ljus för alla jag älskar! <3




Hem igen!

Alla hästar ridna!

Ove: jag kan ju inte precis säga att jag flög upp ur sängen imorse när klockan ringde. Men upp kom jag och satte på mig massor med kläder då det var -6 ute. Red ut på Ove, vad var pigg och glad! Fina killen!

Kilian: Kilian red jag när jag kom hem ifrån skolan. Jag trodde att han skulle vara lite stel idag eftersom han vilade igår. Med han var mjuk och fin i sidorna. Gjorde ändå mycket lösgörande och tog det lite lugnare efter som att det var ganska hårt på banan. Avslutade med lite miljöträning, förbi gravmaskiner och stora grushögar! Inga bekymmer.

Oj Oj: Vi skrittade ut ca 1 timme barbacka! Mysigt!




Hagskydd!

Köpte nya hagskydd till Oj Oj idag! Bra pris och passform. Kommer ifrån Globus och köpta på Maskin Center!




Glöm inte att följa Emelies resa!

Emelie är ju som sagt i Holland hos Anky och tränar. Ni kan följa hennes resa på hennes blogg som hon uppdaterar under tiden hon är där.
 
http://blogg.agria.se/emeliebrolin/
 
Jag kollar in bloggen varje dag och det är väldigt intressant att läsa.
 
MIN tränare är hos en OS ryttare och tränar, HÄFTIGT!
 
bild ifrån Emelies blogg!



Morgondagens schema

Idag fick både Kilian och Ove vila. Det var Oj Oj som jag red ut på, han var pigg och glad som vanligt!
Nu ska jag försöka beta av lite av den enorma högen plugg..
 
Imorgon blir det tidig morgon. Jag ska rida Ove imorgon bitti, det blir en ute ritt innan skolan.
Så morgondagens schema ser på ett ungefär så här:
 
05:00 - 7:30 Stallet och rida Ove.
 
08:00 - 13:00 Skolan
Engelska
Mentorstid
Profiltid då vi håller på med musikalen :D
Lunch
Kör
 
14:00 - 16:30 Stallet rida Kilian och Oj Oj
 
17:00 Återträff med Konfirmationen
 
Så ser dagen ut på ett ungefär, en rolig dag med mycket att göra!
 
 
  



Outfit

Mörkt snabbare än snabbast när man kommer hem ifrån skolan! Men här är Oj Ojs outfit ifrån idag :)




Bloggtorka

Jag har varit så himla trött denna vecka, så fort jag kommit in ifrån stallet och ätit så har jag somnat och vaknar inte heller försens det är dags att gå upp igen.
 
Och det är mycket plugg nu också som jag måste ta tag i, phuu varför har inte dygnet mer timmar ibland?
 
Men jag ska försöka skriva lite vättiga inlägg.
 
Sitter i skolan nu iallafall och vill att det ska bli lunch men ikke, nästan två timmar kvar!!!!
Hemma halv 6 idag och då blir det att rida alla tre, synd att det är så mörkt så att det blir mycket på banan denna årstid. Inget man kan göra något åt.
 
Imorse var det lite snö på backen, det gillas! Då är det inte lika mörkt och banan är inte lika hård. Men så klart blir det kallt och halt med alla styltor.



Konfirmation

Ni som följt bloggen ett tag kanske vet att jag konfirmerade mig i somras. Och på fredag är det dags för återträff! Kul

Vi var ett härligt gäng med en stört skön präst! Vi ska äta mat kolla igenom bilder sen konfirmationen och lite andra saker :)

Har ni eller kommer ni att konfirmera er?

(Hälften av gänget)




Tom mage!

Sitter på bussen hem och inser att jag måste äta när jag kommer hem, fy nästan svimfärdig. Fick slägga i mig lunchen på ca 2 minuter idag, och det funkar inte!

Så jag tar in hästarna på vägen hem låter de äta samtidigt som jag går in och byter om och äter!

Sen blir det hästarna, plugga, äta och duscha som gäller.




Hästarna idag!

Ove: Mycket energi som vanligt! Men jag försökte att få igenom halvhalterna ordentligt och att han inte bara springer igenom handen när han har bråttom ;) men det blev bättre på slutet och han gjorde fina travökningarna!

Kilian: Byte hans vilodag till idag istället! Skulle hinna med honom men det skulle bli mer stress och jag gillar inte att stressa igenom ett pass. Han skulle bara longeras men vi tar det imorgon istället.

Oj Oj: Mys promenad med en pigg Oj Oj! Elin red även E-type och han såg jätte fin ut!




9B

Om vi lämnar hästfronten för ett inlägg så tänkte jag klargöra lite för er om skolan, klassen och gymnasiet!

Skolan: Jag går i Flen på Stenhamarskolan. Jag började i 6an och kände bara en person och det var Linnea. Kände och kände, vi tyckte inte om varandra då men det kan man inte tro nu!! Vi är som Bill och Bull!
Jag var så nervös och jag kände mig väldigt liten då högstadiet var ca 500 pers. Och gymnasiet är i samma byggnad. Men som tur var hamnade jag i en ur go klass! Jösses så kul vi har tillsammans, helt galet att vi snart ska splittras...

Klassen: vi är en musikklass och har mycket musik! Sätter upp musikaler, stora Lucia tåg, konserter mm vi har ca 4 timmars musik i veckan och just nu håller vi på med en stor musikal.. Jösses vad roligt det är!! Vi är en ganska stor klass på 29 elever, alla har roligt ihop och vi är verkligen som en stor familj!

Men 4 år går fort och nu är det snart dags för gymnasiet att ta över! Gymnasiet, oj oj oj jag börjar verkligen bli STOR nu! Men det som jag nästan har bestämt mig för är John Bauer i Eskilstuna. Gå Sam inriktning beteendevetenskap och individuellt val DRESSYR! (lite häst blev det allt i inlägget) Då blir det mycket idrott vilket jag gillar! Annars lutar det åt Sam i Flen, men de har inget som jag kan hästarna inblandat i. Men det jag har fram till februari att bestämma mig. När jag blir stor funderar jag på att bli idrottslärare.

Här får ni bilder ifrån årets skolkatalog, hur lyckas JAG hamna på första sidan?! Haha! Sen är det vanliga skolfotot och spexfotot ;)




Dagens plan!

Oj idag undrar jag hur tiden ska räcka till! Har mycket som ska hinnas med idag.

•Skolan hemma 16.10
• Longera Kilian
• Rida Ove
• Oj Oj ska bli ordentligt ompysslad
• 18.30 är det föräldrarmöte
• Pappa och jag kanske även får en tid idag hos Nacka, han ska kolla mina höfter och axlar och pappas arm.

Men om det blir en tid hos "Nacka" idag så får mamma åka själv på föräldrarmötet. Efter som att det är prio sist idag.
Måste bara säga att Kilian var super fin igår! Och Elin longerade Ove, han såg också fin ut men väldigt pigg ;)




annons Kilian

Här hittar ni Kilians annons: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=668561&inriktning=4&typ=12
 



Gymnasiet!

Snart har halva 9an gått och det är dags att välja gymnasiet.

Så ikväll är det gymnasiemöte för alla 9or.

Outfit: Skjorta, HM Tröja, HM Byxor, Gina Tricot




Ponnyküren Globen

Fyra ryttare har kvalat in för att få rida küren i Globen i kat d. SUPER GRATTIS TILL ER!
 
Det är dessa som kommer att rida:  Amanda Svanberg/Lykkes Chester  Stephanie Linde/Tequila Star och Sofie Andersson/Puccini  och Miranda Iderfors-Widell/Bångens Valentine.
 
Jag håller självklart extra på Miranda som jag tävlar med i samma klubb och som även är min vän. Men de andra tre önskar jag såklart också stort lycka till för.
 
 
Men hur förjäkligt är det inte att vi i kat c inte får vara med? Väldigt dåligt, vi är lika starka/bra som kat d och bör få den stora äran att få rida/visa upp oss i globen också. Att endast 4 st i kat d får vara med tycker jag är väldigt trist. Lyft fram flera duktiga ekipage och låt fleras dröm att få äran att göra det.
 
Jag kommer vara i Globen på söndagen så jag missar tyvärr de här fyra, men jag ska hålla mig väl uppdaterad!
 



skolor

Fick frågan hur jag lär hästarna sluta.
 
Och först och främst måste hästen förstå hur den ska förflytta sig, jag börjar alltid med att hästarna ska kunna skänkelvikning flytande, och när de är starka i det och kan det så börjar jag "leka" lite med ställningen i förflyttningen. Man får inte gå för fort fram utan hästen måste veta grunderna ordentligt innan man kan blanda in ställningen i sidvärtsrörelsen.
 
Jag brukar även börja när jag är på volt att flytta hästen innåt och utåt för att se att den kan ta ställningen samt förstå hur den ska förflytta sig och korsa bena.
 
När jag rider ut gör jag ofta sidvärtsrörelser över vägen för att leka in det hela utan press som det lätt kan bli på banan.
 
När jag ska lära hästen öppna brukar jag alltid lägga en volt innan jag går in i öppnan för att utnyttja ställningen ifrån volten och liksom bara glida med i öppnan på spåret.
 
Oj Oj gör jättefina slutor/skänkelvikningar, Ove börjar bli stark i skänkelvikningarna och får vänta ett tag till innan vi börjar blanda in skolorna, Kilian har väldigt lätt att förflytta sig så han har jag börjat lekt med skolorna nu.
 
Hoppas ni förstod något av det jag svammlade om :)  Här gör Oj Oj och Kilian sluta och E-type gör en skänkelvikning
 



Extra hästar

Fråga: Får man "lämna" in hästar till dig så att du typ rider till de lite? ❤
 
Svar: Jag/vi har haft några hästar här på tillridning,igångsättning,  bete eller försäljning och det är verkligen jätteroligt att bli till frågad då folk gillar hur jag rider samt hur vi har våran hästhantering. Just nu är det fullt i stallet, och det finns en liten "kölista" på hästar som folk vill ska komma -superkul!
 
Men man får inte glömma att jag kan inte allt med hästar men jag gillar alla slags typer av hästar och gör mitt bästa med varje.
 
 



Skolan, rutiner och mörker!

Skolan är igång och det är dags att komma tillbaka till tider och rutiner. Det värsta med hösten är att det är mörkt när jag släpper ut hästarna och åker till skolan och det är mörkt när jag kommer hem ifrån skolan...

Det plugg som skulle gjort under lovet fick jag göra igår kväll. Har haft fullt upp, så det fick jag känna av igår!

Hoppas ni får en bra start på veckan!




Kilian 4/11

Idag kändes Kilian bra, han har vilat i två dagar när jag var på Brolöten.
Gör mycket halter och övergångar ibörjan för att kolla att han är med mig.
Fin trav!
Härlig galopp i uppförsbacke.
Skänkelvikning
Kilian har väldigt lätt för sig att flytta åt sidorna, det gillas!
Började med sluter idag också :)
Samlad galopp, synd att jag sitter som kyss mig i *****, haha!  
 
Visst är han fin! Bara riden 5 gånger efter vilan.
 



Bilder på gång!

Hästarna gick bra idag! Elin fotade Kilian men Emma har tagit datorn så det kommer senare!

Även film!

Haha charmig bild på mig och Emma




Redo

Nu lastar vi och drar, även om det är fint väder ute nu så är det bra att åka till andra ställen och träna för miljöträningen :)




Trött

Igår när jag kom hem så fixade jag lite i stallet sen gick in och duscha och åt sen sov jag som en stock.

Nu är jag pigg efter att ha sovit ut och ska gå ut till stallet och lasta Kilian och Ove så åker vi till ett ridhus och tränar!




Bilderna ifrån SM

 
Kommentar: Varför använder du aldrig bilderna från när du kom 1:a på SM? Var inte det en häftigare känsla? ;)
 
Svar: Hela SM i år var väldigt häftigt då jag kände att jag och Oj Oj verkligen hade där och göra. Min fina kille.Här kommer bilderna =)
 



Kilian joggar

En film när jag joggade Kilian i tisdags. Ska försöka få en bättre film imorgon när vi åker till ridhuset med han och Ove!



Lördag

Nu är jag på Brolöten igen, jag åkte därifrån 10 igår fm för att åka till stan med mina systrar Emma och Elin. Vi skulle shoppa samt att jag skulle få tandställningen.

Elin körde hit mig igen till morgonfodringen och jag kommer vara kvar tills kvällsfodringen. Ska träna ett pass på E-type för Chris idag för nu har Emelie åkt.

Fick frågan vad E-type gått för klasser, och han gick som 5åring i Falsterbo med Emelie, sedan red Elin han i Flyinge. Han blev tyvärr skadad ordentligt så han missade väldigt mycket som 6åring, han fick en kvist i hagen rakt in i leden, det blev operation och oddsen var inte alls bra, men han kom tillbaka! Sedan fick han ju problem med bakknäna i augusti i år och missade 6 veckor där, men skam den som ger sig, NU är han i fullträning och pigg o glad:) Elin har placeringar samt seger i Msv C på honom samt startat Msv B . Just nu är målet att han ska tränas hela vintern och sedan är de laddade för en kommande tävlingsår. Jag kommer också starta honom :D




E-types outfit.

Idag glömde jag att ta kort innan jag red så det är därför lindorna är skitiga ;)

Han kändes fin idag! Skriver mer sen!




uteritterna

Här kommer en film där ni ser vart vi brukar rida ut, perfekt är det att rida där, det är inget trafikerad väg, utan man får endast se upp för folk som är ute och går med hundar. Bra underlag och mysigt med skogen runt om. Här rider vi nästan alltid när vi ska ut och konditionsträna eller om vi bara ska ut på en tur, Casanova jag galopperar på :).
 
 



Namnet

Fråga: Hur uttalar man Oj Oj's namn? ;)
 
Svar: Man säger liksom ÅÅjj ÅÅjjj haha. Precis som i "Oj jag tappade den"
Det är inte svårare än så ;)
 
 
 



Outfit

Dagens träningsoutfit;




Tips hovar

Ett tips när ni vill vara extra fina inför träning/tävling!
Visst blir det skillnad? =)
 
 



KÜR

Fick frågan om hur det går till att rida en kür, och det är så att man bygger upp ett eget program sätter ihop passande musik till det hela.
 
Man har rörelser som måste vara med samt riktilinjer som måste följas  dom hittar ni här: http://www3.ridsport.se/ImageVault/Images/id_2207/ImageVaultHandler.aspx
 
Om man missar att ha med vänster sluta så får man bedömning 0. Väldigt viktigt att se till att röselser är med. Sedan får man bygga upp det hela med så pass svåra vägar man själv klarar av. Ju svårare vägar man väljer, desto högre poäng för du.
 
Jag hade tur och fick med mig OJ OJs kür och musik, Emelie hjälpte oss att göra om den så den passade oss mera. Jag har bara tävlat den 1 gång, och då var jag sååå nervös. Här är filmen ifrån den gången, vi var lite överladdade så det blev galopp lite här och där, rackarns!:
 
 
 



Emelie till Anky

En effektiv morogon må jag säga, både Kilian och Ove är ridna på banan och båda gjorde bra ifrån sig -kul!
Nu sitter jag i bilen med Elin och har E-type bak i trailern, vi är påväg till Brolöten för tre dagars träning samt vara med och hjälpa i stallet, det är himmla skoj.
 
Emelie och Briman ska till Holland till dressyrdrottningen ANKY och träna, fatta vad häftigt, sämre för mig som blir utan min tränare, men det ska nog gå ;) De ska åka imorgon.
 
Så antar att det är mycket som ska fixas inför avresa, spännande.
 
Har gjort några tidisinställda inlägg samt att jag kommer uppdatera ifrån Brolöten.
 



RSS 2.0