Återlämnar Sm Guld

Nämen vad hemskt!
Se vad som står på tidningenridsports hemsida. Fy vad det måste svida, det gäller verkligen att ha koll på kvalen! Men inom dressyren måste man skriva vilka kvalprocent man kvalat på,datum, klass och de har koll på det viset, bör inte det finnas inom hoppningen med?? Lider med alla drabbade. Trist den som kom tvåa som inte fick chansen att ställa sig som segrande i klassen. Men självklart är det mest synd om den som den som hade missat kvalreglerna.

"SM-guld kommer att återlämnas

En SM-guldvinnare vid förra helgens ponnymästerskap i hoppning måste återlämna guldmedaljen. Anledningen är att ryttaren inte var kvalificerad för start.

Ryttaren tillhörde Varbergs Ridklubb som i ett pressmeddelande säger att medaljen kommer att återlämnas på måndag.

Enligt pressmeddelandet hade ryttaren fullgjort de felfria rundor som krävs för start i SM. Däremot hade ryttaren endast gjort två av de tre felfria rundor som krävs för att få starta på den nivå som innebär kval till SM. Ryttarens tränare, som också än anhörig, hade uppfattat regelverket som att det gällde tre placeringar - inte tre felfria rundor - i den lägre klassen som krav för start på den högre hinderhöjden."1 Kommentarer till "Återlämnar Sm Guld"

Sanna - Dressyr Skriver:

Fy vad tråkigt! Men samtidigt borde man väl ha koll på reglerna innan man ställer upp, eller?

2011-11-21 | 17:00:14
Blogg/Hemsida: http://sannadressyr.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0