Messi!

Första gången messi och E-type släpptes ihop.
Överallt

Idag har man sett överallt på instagram och Facebook att folk har lastat sina hästar och åkt till Lag SM! Jag är riktigt taggad jag med meb vi åker som sagt vid lunch imorgon, elin slutar jobba 11.30 sedan far vi!

OJ OJ är nyklippt och fin, har även tränat honom för Emelie. Valle red jag med, fina Valle! 

Vi i Årsta har fått ett sent avhopp i laget tyvärr till Lag SM. Så om någon Årstaryttare känner sig manad att hänga på till Nordhalland och tävla lörd Fei inledande och söndag Fei Lagtävlan med oss hör av dig direkt till Elin 0766363648. Annars åker vi på tre ryttare och det är jag, Felicia och Matilda. 

Lycka till ni som startar imorgon, vi ses på invigningen :) 

Den lilla

Eftersom det regnade så fick Messi inviga sitt täcke idag, söt! Han har ett i samma färg som innetäcke när det är kyligt.

Messi låter inte etype få rulla ifred utan han vill gärna dra upp honom. Haha stackars E-type får agera barnvakt.kontakt

Något som är roligt med de hästar vi sålt är att vi har kontakt med de nya ägarna.
Idag fick vi höra lite om Casanova och även de som har Ove hör av sig ofta till oss. Superkul. Både Casanova och Ove har jag ridit in själva med hjälp av Elin så det känns lite extra i hjärtat. Elin har även koll på Caramelle på instagram då hans nya ägare uppdadetar ofta, väldigt bra med socialamedier ibland =)
 
Fina killarna, saknar er!
 
 Nu hästa lite till!

Imorse red jag E-type, han kändes bra med på noterna så att säga. Oj Oj ha sin vilodag idag inför Lag-SM.

Jag och mamma åkte till Eskilstuna och fixade pass, ID och shoppade lite. Fick med mig en vinterjacka hem, välbehövligt!

bild ifrån google.

Dyrt men det var det värt, hoppas jag ;) Köpte även lite annat som behövs hemma i vardagen. 

Nu ska jag ut och fixa i stallet sedan ta in hästarna. Åker även till Brolöten  senare och rider Valle. Hörs ikväll!Hahaha

Bästa bilden, Messi galopperar inne hos korna och försöker leka med dom :p så jäkla söt häst alltså! 


Det här med rubriker!

Om två timmar går bussen mot Brolöten. Ska som sagt rida Oj Oj och Valle. Mamma kommer och filmar när jag rider küren, ni kanske får smakprov ikväll ;) 

Har packat, pluggat, ridit E-type och fixat hela dan. Tänkte packa lite foder innan jag åker men ska först sätta mig och kolla på filmen ifrån Ungern när jag red küren så att jag får in lite känsla! 

Kan ju passa på att rapportera att Messi inte rymt en ända gång idag, duktig kille! 

packar

 
Idag är jag hemma och vaktar lilla Messi som var en rymmare igår, än så länge är han kvar i hagen! =) Elin fixade ju staketet igår så det är väl svårare för honom nu samt att han kanske fått sig en liten smäll. E-type får helt enkelt ha koll på honom.
 
Packar och tvättar för fullt nu inför fredag när vi åker till Lag SM, mycket ska med som vanligt och det är lika bra att börja i god tid så det blir klart.
Åker till Brolöten sent i eftermiddag och tränar Valle och Oj Oj =)
 
 Härlig Måndag!

Började dagen med ett bra pass med Oj Oj! Imorgon rider vi igenom küren för Emelie. 

Åkte sedan med Emelie, två hästar, tre hundar, Chris och sex läger elever till Eskilstuna till Sanna Nilssons fina anläggning. Emelie började med att träna Wisse för Mattias Jansson. Han har mycket energi denna häst, ni skulle bara se hur stor han blir när han luftar sina vingar. Han är 185 cm i normal höjd.

Emelie red sen Allie även hon var jättefin! Ni får bilder på henne senare. När vi kom tillbaka till Brolöten tränade jag Valle. Började med byten idag, gick väldigt bra!! 

Nu sitter jag med godis påsen och kollar på Tonårsbossen. 

Blåstigt värre

Jag är väldigt glad att denna storm kommer in nu tidigt i veckan och inte när tävlingarna startar på fredag för oss. Se nedan:
http://www.tidningenridsport.se/Nyheter/Sverige/2013/10/Stormen-Simone-i-faggorna/
 
 3 gånger

Elin ringde och berättade att hon har fått hämta Messi 3 gånger inne hos korna, han vill dit hela tiden :P Så nu byggs staketet på, tre trådar runt om samt 4 vid ingången för det är tydligen där han smitter verkar det som.
E-type fattar ingenting vad han håller på med haha.
 
Han är väldigt snäll iaf så det är bara att hämta honom så följer han med.
 
Har fått frågan till vad vi ska ha honom till, och nu är han bara ett halvår så just nu är det bara hantering ifrån marken som gäller, borsta, spola ben och gå promenader med honom. Lite lydnand och sådant. Sedan när han blir större ska han ridas in samt köras in, vårt kusinbarn Alvin ska få rida honom sedan vill Elin ha honom till hennes barn (haha om några år när hon tänkt skaffa barn)
 
 Messi!

Rymmaren nummer ett! Haha två minuter sedan stod Messi i hagen hos 30 kor. 
 
Nu är strömmen höjd och får hoppas att han håller sig kvar i hagen med E-type 
Tillsammans

Jag vet  att jag ofta skriver om Brolöten och Emelie, men jag är så glad att jag har dom i min satsning! och de vill verkligen få mig att utvecklas och bli så bra som möjligt.
 
Detta stod i Emelies blogg: "Det har varit superkul att coacha Lina på alla stora tävlingar i år, men det är faktiskt ännu roligare att vara iväg och tävla tillsammans!"
 
Och vi har verkligen kul tillsammans när vi är iväg, båda är lika knäppa som älskar att tävla hela tiden i vilket väder som helst och hur tidigt det än blir eller sent så älskar vi detta, vi är fokuserade och tycker att det finns faktiskt ingenting som är roligare än just att tävla med dessa fina hästar.
 
Vi har ett bra flyt just nu och det beror på att vi har kul, vi satsar och vi gör detta tillsammans.
 
Två bilder på finfina Valle som tagit placering i alla 3 starter på bra procent. Vilken kille jag får rida =)) För mindre än tre veckor sedan satt jag på honom för första gången, vi har gjort 3 starter i Msv C och han har fått mig att utvecklas hur mycket som helst som ryttare, snabbare och är mer känslig i min ridning. Jag rider med kandar! och får faktiskt beröm för att jag håller med bra känsla i stången (finns många som håller stången alldeles för hårt) Livet leker just nu!
 
 
 
 
 träning

Jag har ju faktiskt fått höstlov nu, och det känns väldigt skönt! Fokusera i lugn och ro på hästarna och ta hand om Messi extra så han känner sig trygg och hemma i vårt stall.
 
Imorgon kommer jag följa med Emelie när hon ska träna för Mattias Jansson, roligt! Mattias blev en favorit när vi var i Ungern hahah jag tycker han är superskön, duktig på att rida och en rolig människa. Alltid bra att följa med och kolla på tränignar för duktiga tränare, man lär sig massor av titta på och se hur de löser visa saker.
Träningen är hemma hos Sanna Nilsson som också var med i Ungern, så det blir en liten återträff där ;)
 
 
 Om en vecka

Om en vecka idag så avgörs Lag SM, och jag tycker verkligen det ska bli jättekul att åka iväg på årets sista meeting för mig och Oj Oj tillsammans med Årsta-Runstengänget.
 
Tävlingarna börjar redan på fredag, men Lag SM är på lördag och söndag. Jag har valt att inte starta på fredag utan spar oss till de viktigaste. På lördagen kommer det gå i Fei: Inledande och på söndag i Fei: lagtävlan, sedan har vi även anmält mig till kuren som är på söndag sen eftermiddag wihuuuu =)
 
Vi kommer alltså åka strax innan lunch på fredag och jag kommer rida Oj Oj där då Emelie redan är på plats då hon ska hjälpa Felicia som startar på fredagen sedan hjälper hon oss båda under helgen.
Vi alla bor även på samma hotell så vi lär få många roliga timmar ;)
 
 
 mot Brolöten

Är påväg till Brolöten nu, inte alltför ovanligt  ;) hehe
 
Jag ska fixa lite i stallet och klippa Wisse, sedan kommer mamma med Oj Oj så jag kan träna honom. Både E-type och Valle vilar eftersom de tävlade igår.
 
Imorgon åker vi och hämtar hem nya hästen till vårt stall, lilla Messi! Mysigt det ska bli.
 
 topp 20!

En snäll läsare kommenterade att jag låg på topp 20 listan på bloggar med "synas poäng" Kul!=)
Här nedan är hela listan:
 bra kväll på tävlingen

Jag är väldigt nöjd med dagens tävling, Valle hade jag wowkänsla med, men fortfarande kommer missarna, han är så pass känslig så sitter jag inte korrekt så blir det missförstånd = han är hård min lärare ;) Vi slutade på en 4e placering.
 
E-type har inte tävlat sedan han skadade tungan, och han brukar kunna bli lite gungig på banan men idag fick vi till bättre takt i traven och fick beröm för hans lätthet och takt ,jättekul! Vi red ihop 66 % och det är jag nöjd med! =)
 
Emelie slog till med en bra ritt igen på Wisse och kammade hem 3e placeringen.
Bra dag för teamet helt klart ;)
 
 
 
resultatlistan:

Klass 1 - Medelsvår C:1

 

Regional | Häst | Dressyr

19 startande och 5 placerade

8.5 min/ekip

Senaste uppdaterad 2013-10-25 17:58

Tävlingsledare: Madeleine Holmqvist

C: Margareta Blom

 
 
Plats Tid Ryttare Häst C  
1 16:20
 
EfendiCome Back II - KassanderHolger OlsonSofie Åström Ohlinger 71.1701 71.1701
2 17:02
 
"NFB" HaydnHotline - ArgentinusKlaus JürgensFirma Wisbohammars Gård 70.4262 70.4262
3 15:08
 
WishmasterFirst Wish - BigglesJeanette NorénBrolöten AB 69.8943 69.8943
4 15:40
 
Grand ValleyD-Day - GransudanBrolötens Stuteri ABBrolöten AB 68.6174 68.6174
5 17:18
 
Marble AerAerline H - RastellAnnika AroseniusYlva Friberg Riad 67.8725 67.8725
Ej placerade
6 17:42
 
LuzernRobin Z - EminentAnnica MalmquistAnnah Norqvist 67.5536 67.5536
7 17:50
 
No LimitsVerona´s Bo-Gi - OkändFamlijen CrafoordChristina Crafoord 66.9157 66.9157
8 15:16
 
CaletinoCalido I - CaretinoAdelbert SpornLisa Petersson 66.5968 66.5968
9 17:26
 
E-Type TPChapman - Exceller xxTeam PiaffElin Dolk 66.0649 66.0649
10 15:00
 
LeonLücke - GünzelAndré FrickeFirma Wisbohammars Gård 65.95710 65.95710
11 15:56
 
Don PregoDon Primero - WeltmeyerHelena och Olle WidellHelena Widell 63.93611 63.93611
12 16:04
 
TheoDon Schufro - MasterHans-Göran PerssonPetra Billerud 63.83012 63.83012
13 16:54
 
CordeliaGuido - CortezUlla Lindgren Bostebo ABElin Lindgren 63.51113 63.51113
14 17:10
 
Zingaros DreamZingaro xx - Adamo IOkändLinda björk 62.76614 62.76614
15 16:46
 
DemeterArro-Bell - TrollAnn och Joakim Holmqvist HB.Ann o Joakim Holmqvist HB 61.80915 61.80915
16 16:12
 
Esse ElbertEloge - Silverlea BuckskinGunvor & Ingemar AnderssonIda Fredberg 60.85116 60.85116
16 16:28
 
Arkibals ConcordeLillemarkens Arkibal - BellucciBodil EgIngrid Hammarlund 60.85116 60.85116
18 15:48
 
DelilahDe La Gardie - LegatFelicity ABAnki Almlöf 60.31918 60.31918
19 15:24
 
San RoccoSunny Boy - RosierChristoph Tantzen68%

Emelie leder klassen just nu och jag 2a. Duktiga hästar :)) 


MSV c:2 Strömsholm

66% fortfarande missar men vi (jag) jobbar på det , roligt har vi :) en tredje placering.
Fixar

Hej kompisar.

Jag har packat och fixat inför morgondagens tävling, jag åker till Brolöten vid 7 tiden, ska då träna Oj Oj och rida en häst. E-type hänger med dit och får gå ut i hagen direkt sedan ska jag göra han och Valle redo för tävlingen :)

Jag har alltså tagit ledigt imorgon, hade knappt hunnit in innan jag skulle behöva åka hem igen då vi måste åka redan vid lunch för Emelie startar 15.08 och jag 15.40 med Valle och E-type går senare

Se så stor Emelies Wisse är, enorm haha 


Kompisar

Oj Oj gillar sina nya grannar väldigt mycket. Spännande saker tycker han :)


Att bli bra

Hemma igår strax innan 12 på natten och nu kör vi igen.
Mot Brolöten för att träna 4 st hästar, E-type och Oj Oj är med och sedan rider jag två där.

Jag utvecklas väldigt mycket nu känner jag, såhär mycket olika hästar har jag aldrig ridit förut och det får en verkligen att bli bättre. Jag ska bannemig upp på så mycket hästar som möjligheten ger och jag ska bli bra! Man måste ha lite vilja i sig annars skulle man aldrig orka detta, för det tar tid..

På fredag är det tävling igen, haha älskar detta! Då är det Msv c:1 och det är E-type och Valle som ska gå.

Valle får göra tre starter på 1 vecka nu men man får se det som ett meeting bara att han hinner vila mellan varje start och får sova hemma. Han vilade i måndags och vilar idag sedan ska han vila hela helgen. 


Prisutdelningen Strömsholm

Emelie och jag 2a och 3a :))
Mot Msv b!

Vi red ihop 66% på Strömsholm. Så nu har vi kvalat till MSV b på första försöket, härligt!
 
Emelie och Wisse tog en 2a plats, roligt då Wisse inte kom runt i söndags nu fick han visa hur fin han är.
 


Redo!

På 30 min är Valle nu fixad för tävling, sydda knoppar och skydden på. Tjejerna i stallet hade badat bena och tvättat svansen samt flätat den redan, snällt!!:)

Det blir en Msv c:2 idag med, håll tummarna för oss :)
lätt i handen

Fråga: Skulle du inte kunna tipsa på ultramegabra övningar som lösgör men samtidigt får igång bakkärran. 
Min egna ponny kan stundvis hänga läskigt mycket i handen, så jag vill gärna ha tips på hur jag kan få bort det! ;)
Tack för en grym blogg ;D
 
Svar: När hästarna är tunga i handen beror det oftast på att man själv tar för mycket i handen och inte driver igång dom. Jag burkar alltid tänka när jag rider fram: 1. framför skänkeln 2. formen
Och är hästen framför skänkeln och man har bra kontakt så kommer formen av sig själv när de arbetar bakifrån. Det gäller att verkligen se till att hästen bär sig själv så man liksom hela tiden lyfter upp handen lätt och lättar av i tygeln så hästen är tvingad till att bära sig själv, annars blir den framtung och hamnar på bogarna.
 
Jag gillar att rida över bommar så hästen får lyfta på bena och vara kvick, en bra övning för dig tror jag =))
lycka till!
 
 Dagen

Man skulle verkligen behöva flera timmar på dig, 24 timmar per dygn räcker inte till!
 
Började med Valle idag, och han var pigg! Vilade igår så då var det lite extra energi i honom, vi tränade mycket på slutorna då jag tappar lite ställning i slutet, blev bättre men fortfarande inte hundra... Galoppen kändes lätt!=)
 
E-type, han var bra framför skänkeln och lätt  i handen så det var roligt, problemet med honom som jag skrivit innan är att han gärna hamnar i sin gungtakt som inte är bra och då måste man hitta takten utan att det blir taktfel, väldigt väldigt svårt på honom som rör sig lätt egentligen. Enkla bytena satt riktigt bra idag.
 
Oj Oj joggade jag endast, han var med på noterna och kändes väldigt mjuk och rund. Han kommer få gå tre ordentliga pass tor-lör och sön och tränas upp inför Lag SM.
 
Imorgon startar jag och Emelie sist och näst sist, så det kommer bli en sen kväll då 20,40 är sista start och det tar cirka 1,5 h hemma. Men vad gör det ;) Vi kommer åka klockan 17 hemifrån imorgon och jag kommer hem från skolan 16.10, taaajt schema men allting är packat åt honom nu iaf.
 
Kolla in valle ordentligt på bilden nedan, så glad han är! :))
 
 
 Hälsning

Fick en frågan om jag inte släpper handen och hälsade när jag red Valle, och jo det gör jag. Valle är så duktig där och står helt stadig och lätt i handen så det ser väldigt smidigt ut :) 
Sen är det ju lite trixig för mig med två tyglar när jag precis börjat rida på det, men vi lyckades.

Regn

Vilket grått väder det är här, fy

Efter skolan lastar vi in etype och Oj Oj och åker till Brolöten för träning, ska även rida Valle. 
Tajming att komma in under tak när det är riktigt regnväder ute ;) 
Sedan efter hästarna är ridna ska jag putsa Valles saker och packa inför tävlingen imorgon. 

Bästa helg är det lag SM! Längtar :)) 

Valle & jag

Tyvärr är inte galoppen med, batteriet tog slut. Några missar här och där men annars ser det bra ut eller vad tycker ni?
Öppna armar

Fick frågan om Chrille (Emelies bror fortfarande rider) med tanke på att jag rider hans häst Grand Valley nu. 
Och ja han rider andra hästar på Brolöten , tar hand om gården och studerar, så han hinner inte med allt så vem stod där med öppna armar och tog emot Valle som en läromästare, jag !;) 

Fick även frågan varför Emelie blev utesluten igår, och det var för att de kom aldrig till att rida upp och hälsa. Världens största 6åring ville annat den busen. Jag är glad att det var Emelie som red honom och inte jag.. Hehe

Men så kan det vara med de yngre , på't igen bara! 

Yes!

Vi kom med till Strömsholm på onsdag som har en kvällstävling, vi låg som reserver men hade turen med oss :))

Eftersom det var tävling igår vilar Valle idag, sedan träna imorgon och tävling på onsdag. Super att kunna få in snabba tävlingar efter varandra såhär i början så man kan få lite trygghet hur man ska rida. Jag är så glad att jag får rida honom, bästa Brolöten :D 

Så det blir träning med etype och Oj Oj idag och imorgon sedan får de vila onsdag. Bra plan. 
Grattis till Alice!

Måste också säga grattis till Alice som kom tvåa i MSV C2 och debuterade MSV b på 64% och med placering! 


Kul att åka på samma tävlingar som henne igen, var ett tag sen sist! <3

Fina Grand Valley


71.44% Msv c:2

Valle är en stjärna, vilken häst! Vi gick in och levererade tillsammans och slog till med en ritt på 71.44% i vår första tävling!

Jag är så glad! Och Valle är glad, Emelie är glad och elin är glad. Alla är glada :D 

Brådis!

Emelie stod också med på reservlistan med Wisse till idag, och hon kom med fick hon reda på nu på förmiddagen. Inget packat och Wisse i hagen... Men vi är supersnabba så nu far vi!

Emelie är först ut sedan är det jag och Valle 15.32, håll tummarna för våran debut tillsammans.
Och debut i Msv för mig någonsin..Heja Ronja & Ove

Titta vilka roliga rapporter vi fick idag igen, så duktiga och fina tillsammans!

Vilken härlig färg Ove har fått haha så söt:)
Stort grattis! Vi är stolta över er.

kör försiktigt

Idag var det ponnytävlingar i Katrineholm (jag ska dit på storhäst imorgon) tyvärr så inträffade en olycka i morse då en ponny omkom i trailern påväg till tävlingen.
 
Fy så hemskt, vill inte ens tänka tanken om det egentligen. Jag lider med er som var med om detta och tänker på er.
 
Var försiktiga ute i trafiken nu, det börjar bli halt och djuren är på vägen ännu mera nu när det är älgjakt. Ta god tid på er och kör försiktigt.
 
http://tidningenridsport.se/Nyheter/Sverige/2013/10/Hasttransport-valte---ponny-dog/
 
 formen

Fråga: Hej Lina! Jag har två frågor till dig!
Min ponny vill inte riktigt släppa formen när jag rider! Har du något tips på någon övning?
Jag har testat olika bett osv. Men har du något tips?
Kram Moa
 
Svar: Hej!
Jag vet inte riktigt med vad du menar med att släppa formen?
Men antar att du menar att hästen inte jobbar rätt i formen.
 
Först och främst, se över tänderna på hästen innan du börjar byta med en massa bett, det kan vara vassa kanter eller hakar som gör att hästen inte kan jobba rätt.
 
Annars gäller det att jobba in hästen bakifrån, börja med mycket övergångar så hästen får komma igång bakifrån och lydnad, Sedan rid lite lösgörande arbete, som åttvolter och serpentinger är bra! Även skänkelvikningar och skolor om du kan det.
Ta hjälp av en tränare så får man bra tips på hur man ska lösa problemen och träna vidare.
Lycka till!
 
 
 
 Kallt!

Imorse var det kallt när jag var i stallet, tog en kort skrittur på Phaffe som blev vaccinerad igår och sedan konditionstränade jag Oj Oj.

Är nu på Brolöten, tog med E-type och tänkte rida igenom Msv c:2 , vi är ju reserver till imorgon och lär inte komma med men man får vara redo ifall man skulle ha turen :)

Ska träna Valle för Emelie, blir även där att rida igenom programmet för imorgon. 

tävla i lag

Något som är riktigt kul tycker jag , det är att tävla i lag, Dubbel glädje är dubbelt så kul!
Det är nog för att man är rätt ensam i sporten annars, man fokuserar så mycket på sig själv i träning och tävling då är det roligt att vinna tillsammans <3
 
 skänkeldöv

Fråga: Hej lina. Har du något tips hur man kan förbättra hästens framåtbjudning? Min ponny har en tendens att bli lite skänkeldöv, spelar ingen roll hur mycket jag sparkar.. Så irriterande! Spö är något jag gärna undviker men sporrar rider jag med. Kram
 
Svar; Hej!
Det är just det du skriver " min häst blir lite skänkeldöv hur mycket jag än sparkar"  som är felet. Hästen struntat i en fullstädnigt om man sitter och hackar med bena hela tiden, utan den ska ta skänkeln lätt och bjuda framåt utan att man behöver sparka.
 
Det gäller att man är noga ifrån början när man joggar fram att man inte tar hand och skänkel samtidigt, då säger man båda gasa och bromsa, utan vara noga med hur du verkligen ger dina hjälper.
 
Emelie är väldigt hård med att man inte får göra det felet, hand och skänkel samtidigt då blir hon sur på mig ;) Men jag har lärt mig att sluta med det. (nästan jämt;))
 
Du får kanske börja om ifrån början, när du rider lägg till skänkeln och bjuder hästen framåt direkt så överdriv med beröm, sedan fortsätter du så till hästen förstår vad  du vill få utav att lägga till skänkeln. Men kläm aldrig utan en snabb skänkel och sedan bort med den.
 
Se även till att du alltid först ber om framåtbjudning med en liten hjälp och tar den inte skänkeln då så säger du till mera. Upprepa den övningen. Jag brukar i balnd i skitten lyfta bort bena rakt ut för att se om hästen reagerar för att jag lyfter bena, svarar den snabbt framåt så klappar jag massor. Jag behöver inte ens lägga till bena utan bara testa genom att lyfta bort bena.
 
Även ifrån marken att hästen flyttar sig när man lägger fingret till och att den faktiskt har respekt för dig. Men glöm inte variera tärningen, englad häst springer på bättre :)
 
 SVÅRT

Fråga: Hej Lina!
Har två fråga till dig. Nästa år ska du tävla NM med Oj Oj.
När du har blivit förstor för Oj Oj och du inte får tävla honom mer, tänker du satsa lika mycket dom den hästen som du gjort på Oj Oj. Kommer du tävla på den nivån du gör i dag tro?

Jätte fina ihop. kram
 
Svar: Hej!
Nästa år får jag inte tävla internationellt på Oj Oj då jag nu har fyllt 16 år, hade så gärna velat haft ett år till..
Jag får tävla honom tills jag fyllt 18 år men just nu står vi lite i valet och kvalet om jag ska göra mina sista ponnyår eller inte. Så jäkla svårt rent ut sagt då jag älskar denna ponny otroligt mycket. Men vem vet skulle det dyka upp en yngre tjej som passade perfekt med  Oj Oj så skulle det kanske kännas okej.
Just nu vet jag inte och han ligger inte ute på annons, i Ungern fanns det en som föll för honom men som sagt jag vet inte =(
 
NM 2013<3
 
 Lina <3 Equipe

Om jag ska lyfta fram en sak i min utrustning jag inte kan leva utan så är det min sadel,den är så otroligt skönt och jag sitter bra i den!
 
Jag har den såklart på Oj Oj men även Valle som är en storhäst kan ha den! Perfekt för den sadeln Valle brukar ha är lite stor för mig så då gled jag bara runt, nu sitter jag återigen som en smäck ;)
 
http://www.equipe.se/produkter?page=shop.browse&category_id=1
 
"

Equipe Saddles säljer handgjorda italienska sadlar av högsta  kvalitet och tillbehör som t.ex. träns, benskydd, gjordar och stigläder.  Det finns Equipe-sadlar i flera prisklasser till dressyr, hoppning,  fälttävlan, distans och islandshästar.

Vi och våra återförsäljare har  stor erfarenhet av sadelutprovning och finns representerade runt om i  Sverige och övriga Skandinavien. Du är alltid välkommen att kontakta oss  för ett hembesök, då kan du prova sadeln på din häst i lugn och ro i  din hemmiljö."


Jag använde även min sadel på Puff och den låg bra på honom med =)

 Rösta på Marina!

Marina är nominerad till årets komet, och jag lägger absolut min röst på henne. Jag träffade Marina på NM då vi tävlade samtidigt, och hon är väldigt trevlig och jag gillar hur hon rider.
 
http://www.tidningenridsport.se/Tavling/Tavling/2013/10/Rosta-pa-Arets-komet/
 
"
Marina Mattsson - dressyr
Marina Mattsson är 19 år och etablerad på Grand Prix-nivå med debutanten Mainau. Det blev en andraplats i Lövsta Future Challenge 2012 och i år har hon tre delsegrar i serien. I sitt första YREM var Marina och  Cassio placerade fyra-femma-sexa och i juni blev det NM-guld. I september debuterade Marina valacken Beckham i svår klass med seger som resultat. Marina är en sann komet, från ponnyåren och rakt in i Grand Prix-galaxen"
 
 Phaffe åker

På söndag lämnar som sagt Phaffe oss och kommer flytta till sin ägare Ida som går på Strömsholm. Phaffe är fortfarande till salu och jag uppmuntrar verkligen er som är intresserade att hitta en fin d-ponny för bra pris att provrida honom. Fin häst med härlig energi!
 
Att Phaffe åker tillbaka beror på att vi sa innan att han kunde vara här till oktober för sedan hinner jag inte med flera när vintern lägger sig på.Jag är väldigt glad över det vi har presterat. Men tävla är inte allt utan Phaffe är en kille med hjärtat på rätta stället och är otroligt snäll häst som alltid vill väl.
 
DatumKlubbStatusNrKlassPlatsResRyttarePremiePCP
2013-09-26 Gripens Ryttarför... Reg  1 Lätt A:P1 2004 5 av 15 61.84 Lina Dolk   0 0
2013-09-15 Uppsala Ponnyklubb Reg  1 Lätt A:P1 2004, Lagklass 12 63.77 Lina Dolk   0 0
2013-09-15 Uppsala Ponnyklubb Reg  1 Lätt A:P1 2004, Lagklass 12 av 21 63.77 Lina Dolk   0 0
2013-09-08 Ryttarkamraterna ... Reg  4 FEI Inledande program ponny 2012, FEI inle prgm 3 av 11 65.0 Lina Dolk   8 0
2013-09-08 Ryttarkamraterna ... Reg  3 Lätt A:P1 2004, LA:P1 3 av 11 64.47 Lina Dolk   8 0
2013-08-31 Mellösa Ryttarklubb Lok  1 Lätt A:1 2007 1 av 6 70.92 Lina Dolk   0 0
2013-07-26 Jönköpings Fältri... Reg  11 Lätt A:1 2007 5 av 15 71.57 Lina Dolk   0 0
2013-07-26 Jönköpings Fältri... Reg  10 Lätt B:1 2006 1 av 8 71.72 Lina Dolk   7
0
 
 Snö!

SNÖ! Ja de ordet lär vi se några gånger idag i Sveriges media, så varför inte följa strömmen? Fick en chock när jag gick ut till hästarna imorse och jag insåg att det var snö som låg täckt över marken, nu börjar det: Snöstyltor, fruset vatten, 10 lager med kläder, sena bussar, you name it!
Men helt ärligt så gillar jag vintern, har man kläder så man inte fryser så är det ju okej, tyvärr har ju vi kallstall så man fryser fingrarna av sig så fort man tar av dig vantarna. Men om man bortser ifrån de så är det ju mysigt. Alla (de flesta) längtar efter julafton som lätt årets bästa dag! Mysfaktorn blir ett snäpp högre! Och vi kommer även få bättre ridmöjligheter iår så känns det redan mycket bättre! Nu väntar skolan!Min gamla klass innan julkonsertern i 7an!Prinsen

Idag var det krut i Oj Oj, efter tre dagars vila var han på tårna! Men vad roligt det är och ut och galoppera och verkligen låta han springa på. 

Alvin kom även och red :)
Vi är igång!

Vi har ridit varsin häst tidigt imorse  Emelie på bamse Wisse där E-type förvandlas till en ponny brevid haha. 

Kandar även på E-type idag så jag kommer in i det. Red även Cadish medan elin rakade Copper. Nu hem och rida Oj Oj sedan skola. 

<3

Det finns en baksida med att ha djur, en enda.

Och det är när man måste hjälpa hästarna/djuren att få lämna det onda och gå vidare med själen. Brolöten har haft en väldigt tung dag idag då det fått säga adjö till två hästar. Fina fina Concept och avelshästen Brie fick idag lämna jorden tillsammans.

Men det är vår skyldighet som djurägare att hjälpa dom när det inte längre finns något hopp. Inget djur ska ha ont. 

<3 

Haha trippel

Se frågan nedan.

Och ja du, det här är Chrilles specialare ;) först har Valle långa paddar med fleecelinda över, sedan sätter vi ett skydd över det. Stabilitet på Max skulle man kunna säga:) 

Chrille var hos Patrik Kittel och jobbade en tid och tror det var därifrån han fick det med sig hem.

Kandar!

Idag var första gången någonsin jag red med Kandar, och det gick bra! Jag red med stångtygeln västligt lös så jag inte blev för hård i handen. Roligt att testa på nya saker :)) 

Jag ska fixa en till kategorie här i
Bloggen som heter Grand Valley så ni och jag ska hitta lättare.Messi

Inom kort (ca 10 dagar) kommer vi åka och hämta hem lilla Messi som elin köpt. 

Phaffe åker till sin ägare igen på söndag och då behöver E-type/ Oj Oj ha sällskap när den andre är iväg och tävlar. 


to do

Efter skolan fixar vi stallet och Oj Oj samt Phaffe, sedan åker vi med E-type till Brolöten där Elin kommer rida fram honom och ta igenom honom lite mera, han hängde sig lite för mycket igår i handen och ångade på med mig igår så Elin tar han först sedan hoppar jag upp. E-type är lite väl pigg just nu så vi har minskat ner på kraftfodret för honom så kanske han taggar ner lite.
 
Bra att vara två då jag är bra på rörelser och Elin lösgörande :) Efter E-type så är det Valles och min tur att grillas av Emelie. LADDAD!
 
E-type står nu som reserv till söndagens tävling så kanske får jag starta både E-type och Valle i Msv C:2 då. Trist att Elin jobbar men mamma och Emelie ska med. (MÅSTE MED!)
 
Bild på mig och Mattias Jansson superfina häst efter prisutdelningen i Ungern!
 
 Jag och Valle

 
 Lånade bilder

Tänkte ladda upp bilder här sedan i söndags som Lena Stambeck tog, vilken bra kvalite på bilderna =)
 
 tja tja bloggen

Fullt upp hela tiden, men det är bara roligt!
 
Kommer upp en film här sedan när jag galopperar fram Valle så ni får se vem han är =) Jag red han själv idag och bara joggade, och han kändes väldigt bra, vi börjar hitta knapparna.
 
E-type gick det mindre bra på, vi hittade inget flyt och det kändes som vi jobbade mot varandra. Gick tillbaka till att endast träna på volten med övergångar och strunta i rörelserna och det gick bra. Då avslutade vi och tar nya tag imorgon. Det kan inte alltig gå bra utan då får man lära sig av de mindre bra passen och fundera varför det gick som det gick.
 
 Chip

Vår hund Chip älskar gosedjur, han bör runt dom och slaktar dom även ibland. Som tur var hann jag ta min turmaskot ifrån honom innan den var i tusen bitar! 

Trist att behöva ha en massa bomull i skåpet ifrån maskoten som tur ;) kommentarer

Fråga: Hej Lina,
Tänkte bara höra om du stöter på mycket avundsjuka när det går så bra och du typ vinner allt du ställer upp i? Är det bara grattiskramar eller finns det såna som ondar och snackar skit också? Hur tacklar du det i så fall?
 
Svar: Hej!
Ett tag kom det in en del kommentarer ifrån "anonym" som inte var alltför snälla här i bloggen, att säga att man inte bryr sig över de kommentarerna kan jag inte för visst brydde jag mig lite. Inte så roligt att läsa en massa skräp om mig.
 
På tävlingar på nationellanivån känner jag de flesta väldigt väl nu (vi börjar bli en stor familj ;)) och där är de flesta väldigt snälla och grattar varandra när det går bra. Alla är rätt fokuserade på sig själva så jag tror inte man märker av sånt som sker runt om, inte jag iaf jag lever i min egna lilla värld ;)
 
Emelie och Elin tycker att jag är lite väl loj ibland och är i min bubbla haha, ibland behöver jag tagga till lite ;)
 
 Tävling igen =)

Att jag är inne i ett väldigt bra flyt just nu går det inte säga annat om, Oj Oj min stjärna presterar och presterar, vilken kille jag har alltså. Ibland får jag nypa mig i armen för att förstå hur bra han är.
 
Efter Ungern bestämde vi oss för att om Oj Oj ska kunna delta på Lag SM (som var målet med Årsta) så måste vi minska ner på träningen ordentligt eftersom det var DM och två elittävlingar innan Lag SM som skulle genomföras, man kan inte bara träna och tävla hela tiden antingen går hästen sönder eller så kommer den tappa lusten på att visa upp sig. Och jag vill komma med en glad häst som är taggad för start, vilket Oj Oj var igår, lite väl ibland ;) Även om  han har fått följa med till Brolöten så har jag bara joggat honom och fokuserat på lösgörande arbete och ibaland gjort några rörelser i tävlingsformen. Men vi har en trygghet som heter duga nu, vi vet exakt hur det ska ridasfram för att få till det och vi vet att Oj Oj kan ta det lugnare innan tävling och ändå gå på topp. Jag rider mycket lugnare och är avslappnad i det hela, vi litar på varandra helt enkelt.
Nu blir det tre dagars helt vila för Oj Oj, sedan några skogsritter innan vi börjar ladda för Lag SM.
 
Men på söndag är det dags igen för min del,  jag ska debutera MSV på storhäst, superkul! Jag och Grand Valley har en plats med och E-type står på reservlistan (egentligen tvärtom men Valle får första platsen)
Träningen med Valle går framåt, igår gjorde vi en travökning för en 9a sa Chris som är dressyrdomare, men sedan kunde vi inte göra en övergång så vi fick en 1a på övergången haha. Det är lite så det ser ut just nu, kanonbra eller pannkaka. Men Valle är glad och funderar nog ibland vad jag sysslar med hehe.
 
E-type och jag gör också framsteg, han hamnar inte alls lika lätt i sin balanstrav som han försvarar sig med när han tycker det är jobbigt, utan vi har bättre flyt nu. Även slutorna börjar sitta!
 
Perfekt att Oj Oj ska ta det lugnare så det går att träna extra med Valle och E-type. Även Phaffe är hemma fortfarande hos oss men även det börjar ta slut då jag inte har tid med flera hästar när mörkret faller på. Men fina Phaffe har ju varit superduktig dessa månader hos mig, vi gick ifrån seger i LB till placering i Fei Inledande och han var med i elitlaget första omgågen och stod upp bra.
 
 
 
 Sundby

För oss tar det 1,5 timme att åka till Sundby hemifrån, vi åkte 13.30 och var hemma klockan 21.45 men ingen nöd på oss, efter Brolöten igår morse fick Oj Oj gå ut i gräshagen och beta med sina kompisar, han fick ha halstäcke eftersom han var badad så han fick några timmar i hagen.
 
Sundby är skönt för dår ligger allting nära varandra, parkeringen och ridhuset samt framridningen låg precis brevid varandra.
 
Framridningen vad bra, utomhus. Det började mörkna när jag red fram men de hade belysning så det var inga problem, ridhuset var stort och ljust med fibersand som underlag, vilket är ett underlag som både jag och Oj Oj gillar, däremot var det lite ojämt speciellt vid språret intill sargen. Stor läktare med både långsida och kortsida för publik.
 
Plus och minus
+Funktionärerna var trevliga och allt flöt på hela tiden!
+ nära till allting
+ bra prisutdelning med lite power i musiken när man red in, det uppskattas! =)
+ fina rosetter
+ bra musik
 
- lite ojamt underlag (dock gillar jag som sagt fibersand)
- kolsvart på parkeringen när vi skulle lasta för att åka hem
- förbundet bör ha gett segertäcken när vi vann totalsegern?
 
 Årsta-Runsten till Lag SM
73,5%!!

Helt galet vad alla har presterar idag! Alla över 71%!

LAG SM!! Bästa Årsta!

Oj Ojs man

Igår kväll rykte jag Oj Ojs man, gjorde den några cm kortare och tunnade ur övredelen och lätt undredelen behålla samma tjocklek då den redan är tunnare.

jag gillar den lite längre typen av man, då jag tycker det är snyggare och lättare att knoppa.


Före


EfterIväg

Nu är vi lastade och rullar mot Sundby. Vilket härligt väder vi har idag, hoppas denna värme håller i sig någon vecka till allt är så mycket lättare med hästarna då då:)


Vaken

Godmorgon!
 
Även om jag startar sent så är jag uppe med tuppen, Oj Oj ska gå promenad sedan badas ordentligt, tar med han till Brolöten där det finns spolspilta så han kan skrubbas ordentligt.
Sedan ska jag träna Valle för Chris, igår gick det så bra när jag red honom, bästa passet hittills! Hoppas få till ett lika bra nu.
 
Min pappa fyller år idag STORT GRATTIS! så vi ska fira med lite smörgåstårta till lunch innan vi drar iväg till Sundby för tävlingen.
 
Idag kommer Phaffes ägare och tar hand om honom och E-type ska vila om inte Anna skrittar med på honom ut i skogen, det visar sig.
 
Håll tummarna för oss idag:D
 
 topp 20

Just nu har Sverige tre st på världsrakningen i dressyren på topp 20! Väldigt bra.
 

Aktuell världsranking dressyr 2013-09-30


1) Charlotte Dujardin, Storbritannien, Valegro, 2915 poäng
2) Helen Langehanenberg, Tyskland, Damon Hill NRW, 2848
3) Adelinde Cornelissen, Holland, Jerich Parzival, 2818
4) Edward Gal Holland, Glock's Undercover, 2605
5) Kristina Sprehe, Tyskland, Desperados FRH, 2454
6) Tinne Vilhelmson Silfvén, Sverige, Don Auriello, 2426
7) Isabell Werth Tyskland,  Don Johnson FRH, 2326
8) Anna Kasprzak, Danmark, Donnperignon, 2267
9) Patrik Kittel, Sverige, Watermill Scandic H.B.C., 2261
10) Valentina Truppa, Italien, Fixdesign Eremo del Castegno, 2247

19) Minna Telde, Sverige, Santana, 1965
29) Patrik Kittel Sverige, Toy Story, 1836
39) Tinne Vilhelmson Silfvén, Sverige, Divertimento, 1737
58) Kristian von Krusenstierna, Sverige, Biggles, 1641
74) Sofie Lexner, Sverige, Charming Boy, 1578
88) Jeanna Högberg, Sverige, Liza Minelli, 1520
92) Malin Hamilton, Fleetwood, 1509

 

Vilken är eran favoritryttare i Sverige? Och varför?

 

Jag tycker Tinne är väldigt häftig, det ser så otroligt lätt och mjukt ut när hon rider. Helt otroligt!

 

 
Eliten

Jag startar 18.30 imorgon, och det är Fei Inledande som gäller imorgon, det programmet passar Oj Oj bra , han kommer igång bra med sina fina travökningar och vi brukar kunna ha bra flyt i det hela.
 
Elin har alltid fixat mat till alla deltävlingar och denna gång blir det smörgåstårta för oss i Årsta- Runsten! Målet är att gå till Lag SM och det hoppas vi att vi kan få till.
 
Jag har anmält mig till kuren i Nordhalland sedan hoppas vi självklart att laget kommer med, det är så roligt med lag då man verkligen peppar varandra och får en härlig lagkänsla. Kom igen nu tjejer, LADDA! =)
 
 Dagen innan

Dagen innan start rider jag Oj Oj i en väldigt låg och rund form, jag tar igenom honom i formen och ser till att han är mjuk. 

De sista 10 minuterna av passet plockar jag upp honom i tävlingsform och gör några skolor för att se att de sitter som de ska.

Men han kändes bra idag så har goda förhoppningar på morgondagen :)


Sent

Halloj vänner!

Vilken lång dag det blev, men en bra dag att bocka av :)

E-type var fin, men jag måste tänka på att se till att han är korrekt ställd i skolorna och hålla reda på bakbena. 

Cadish var lite pigg idag men det är ju bara kul, det gäller att våga driva heta hästar och få dom förstå att det är jag på ryggen som bestämmer hastigheten.

Åker till Brolöten vid 9 imorgon så det blir uppdatering därifrån;)

Alltså en helt annan sak, hur grym är inte Elin i idol?? Bäst! 

Fredag

Idag blir det skolan nu på morgonen, sedan ska jag rida E-type och Phaffe innan vår hovslagare Ida kommer och skor alla tre. Oj Oj blir det endast promenad med. Elin fixar stallet som nästan alla vardagar och jag tar stallet på helgen.
 
Sedan ikväll åker jag och rider Cadish, Emelie är i Danmark och hjälper Felicia på tävling så jag tränar honom =)
 
Lördag och söndag kommer jag också vara på Brolöten, någon förvånad?;) Alltid där! Ska klippa Allie och sedan rida Valle såklart :)
 
Jag och Felicia på Dm/elittävlingen sist:
 Godnatt

Dagen har varit lång och bjudit på det mesta.
Skola, plugg, träning, hästar, vänner mm...
 
Har som sagt ridit 5 hästar idag: Oj Oj, Valle, Cadish, E-type och Phaffe.
Är nöjd med alla, extra stjärna till Cadish och E-type.
 
Ikväll har jag skickat in två arbeten, imorgon har jag en redovisning sedan är det lugnt på pluggfronten ett tag. I alla fall till nästa vecka, haha!
 
Nu ska jag duscha innan jag somnar med datorn i knät... imorgon kommer hovis Ida och gör hästarna fina!
 
 kval

Fråga:Va kul! Bara en undran,måste man kvala för att starta MSV eller vad går man efter?:)
 
Svar: Ja jättekul att få komma upp på ännu en storhäst =)
Man behöver inte kvala för att starta Msv c däremot för att starta Msv b så måste man ha ridit på 62% i Msv C innan man får gå upp i den klassen =)
 
Jag kommer starta Valle i Katrineholm och i Marifred, är reserv till Strömsholm och Örebro så man kan ju hoppas några väljer att stanna hemma och vila sig i form iställt så jag får plats ;)
 
Här hittar du en massa regler:
http://www3.ridsport.se/ImageVault/Images/id_8413/ImageVaultHandler.aspx
 
 ledig

Fråga: Hej Lina! Måste först säga hur grym du är på att rida! Tumme upp för dig och Oj Oj. Har en fråga. Du åker och tränar på brolöten varje tordag men hur kommer du ditt med Oj Oj? Kör ni ditt han på morgonen eller på kvällen innan?
Kram
 
Svar: Tack snälla, vad glad jag blir när någon skriver så till mig =)
Elin jobbar alltid kväll på torsdagar så då kör hon mig, väldigt snällt att hon ställer upp!
Jag ser alltid till att ha skåpet packat och klart kvällen innan och sedan så ligger skydden och täcket han åker redo så vi har bra snurr på det hela :)Sedan mockar vi och sopar trailern direkt när vi använt den så den alltid är redo för avfärd igen. Rent och snygg ska den vara!
 
KRAM
 
 
 
 En morgon på Brolöten
På häst

Är redan på Brolöten och ska snart rida Oj Oj och Valle. Bästa sättet att börja dagen på, jag har mina idrottstimmar nu på förmiddagen för skolan och utnyttjar det genom att träna varje torsdag här på Brolöten.

Ikväll tar jag E-type och Phaffe då Elin jobbar till 21. 

Filmar lite här på Brolöten jag tänkte visa er senare :)

Etype ridhuset

Tog med E-type till ridhuset idag.
Tusen tack

Hehe såg att ni hade listat ut vem det var jag rider på Brolöten eftersom jag är anmäld till tävling. Och det är Christians häst Grand Valley som jag fått äran att lära mig en massa på!
 
Valle är så väldigt bra att rida, direkt när jag gör minsta fel så blir det fel och gör jag rätt med små hjälper så blir det kanon. Bättre kan det inte vara! Jag tror att jag kommer ta stora steg framåt i min ridning och är såklart superglad.
Vi ska debutera Msv om lite mer än två veckor, då får vi se hur det går, antingen tror jag att vi smäller till med en kanonritt eller så blir det lite fel för att jag inte kan hålla ihop allting.
 
Valle kan sina saker och har tävlat framgångsrikt med Chrille. Tusentack att jag får rida din häst!
 
Jag ska rida Valle igen imorgon innan skolan, sedan även i helgen. wihuuuu
 
här ser ni Brolötens hemsida http://www.broloten.se/
 
 
 
 Fråga

Se frågan nedan!:)

Mitt liv kommer förhoppningsvis alltid innebära hästar, jag älskar det här livet och lever för hästarna. Att tävla är det roligaste som finns!

Jag får se hur länge ponnytiden kommer att vara, känns som Oj Oj och jag upplevt väldig mycket nu och vi har vunnit en massa tillsammans, eftersom det är sista året utomlands kanske vi väljer att gå upp på storhäst snart som kan gå juniorklasserna. Nu ha jag dock fått en  fantastisk möjlighet till att utvecklas då jag rider en av Brolötens hästar som det är tanken att jag ska starta med också så vi måste planera lite.. Oj Oj är ju en otroligt fin ponny som skulle kunna bli en läromästare till en ny liten ryttare, men det här är bara tankar i mitt huvud inget alls som vi har planerat eller bestämt. Jag älskar verkligen Oj Oj av hela mitt hjärta så det är inte så enkelt eller då jag har två år kvar att tävla i Sverige, svårt :((

Jag ska utbilda mig till idrottslärare men jag vill såklart kunna fortsätta tävla på elitnivå :) 

Idag

Det är full fart nuförtiden så hinner inte blogga som jag brukar.

Men idag blir det att rida Phaffe och Brolötens häst, ska träna samtidigt son Emelie rider en av sina så jag har ögona på mig :)
Oj Oj vilar idag då han kändes fin igår, vill ta det lite lugnare eftersom han har haft det intensivt med lång resan till Ungern. 

Något särskilt ni vill att jag bloggar /filmar? Fixar det isf så kom med förslag :)

Två lektioner

Är nu påväg hem ifrån Brolöten, har ridit två lektioner för Emelie. Har tränat mycket på min sist att dra bak skänklarna så jag inte hamnar i "stolsits" utan att ha den raka linjen mellan axel, knä och häl. Mycket fokus låg också på att inte hänga i innerhanden utan att hålla en stabil yttertygel och samla med sätet. Inte få hästen att springa igenom min hand och sita och krampar med innerhanden. 
När man väl fått till sitsen är det lätt att föra rörelserna, a-o i ridningen är just sitsen och hur man inverkar.

Mycket basic idag med grunderna och det kan man aldrig träna för mycket på.
Ni anar inte...

...vilken träningsvärk jag har. Phuu kämpigt att ta sig upp imorse, men jag gjorde det och nu är jag på väg till skolan för ännu ett träningspass.
Igår körde vi mycket vikter, i olika övningar så att vi gick igenom varje liten muskel i kroppen... känns det som idag iallafall ;)När jag kommer hem ifrån skolan ska jag som sagt till Brolöten och träna oj oj och rida... hahah hemlis ;)Hemlisar

Idag joggade jag Oj Oj ett pass på banan, det gick fint! Imorgon blir det träning för Emelie sedan ska jag hoppa upp på den där hästen jag red i söndags igen.. Hemlisar hemlisar. 

Glad jag är som får denna chans att utvecklas ordentligt nu. Livet leker ! Ordning och reda

Fråga: Hej
Jag är en hoppryttare och inte tävlat dressyr på jättelänge, jag tänkte om du hade något tips att ge mig som man kan tänka på för att göra programmet extra bra eller impa lite mer på domaren ;) 

Svar: kul att du ska start dressyr igen :)
Alla domare vill se en mjuk och fin ridning med glädje i det hela. Att komma in på banan och rida ordentliga vägar där man rider ut i hörnen och verkligen börjar och avslutar rörelsen där den ska vara, jag tror man plockar massa poäng på korrektheten i sin ritt. Att man sedan ser välvårdad ut där kläderna är rena och stilfulla ger en bra blick på dig, sätt upp håret så det inte hänger ivägen och knoppa din häst! Putsa utrusntingen ordentligt så ni skiner :) Lycka till med din start och ha roligt :) 


Höst

Fler bilder sedan vi fotade lite höstbilder , skulle vilja ta på både etype och Phaffe men det är så grått ut idag får se om det blir bättre väder efter skolan. 


Final på söndag

På söndag är det dags för tävling- final i eliten !
Ska bli superkul, jag tror vi alla i Årsta är laddade. 

Oj Oj tog det lugnt hela förra veckan med endast uteritt och vilodagar så nu är det dags att träna igen. 
Finalen kommer gå i FEI Inledande och det är Sundby som arrangerar tävlingen. 

Det är två lag ifrån varje zon som går till Lag SM som avgörs första helgen i november. Jag tror att det är många lag som är sugna att få ta Willands som har vunnit flera år i rad. De är duktiga men jag tror det blir farligt för dom i år att ta hem guldet återigen.. Återstår att se men det vore kul om någon annan klubb tog guldet, typ Årsta ;) 


Kombination

Se frågan nedan.

Jag vet att jag och Emelie har ett väldigt stort förtroende för varandra och att hon har varit min tränare sedan min satsning började har såklart satt sina spår. Jag är en duktig ponnyryttare nu så det är väldigt roligt och lärorikt att komma upp på läromästare för det svårare sakerna på storhäst.

Ni vet att Brolöten har weekendkurser? Väldigt välridna hästar går med på kursen, ex Contact! Emelie hade honom med i landslaget som junior och youngrider. In och kolla deras hemsida www.broloten.se 


På gång

Idag har jag fått ridit en läromästare för att känna på när rätt är rätt och när fel är fel. En fantastisk möjlighet att få utvecklas, och sjävklart gjorde jag det på Brolöten. 

Jag gjorde galoppombyte som om det vore lättaste saken i världen med att få till ett runt och luftigt byte. Sen om jag gjorde rätt hjälper tänker jag inte berätta nu ... Haha kan erkänna att jag behövde bara tänka "byte" så satt det, underbart! Och jag ska göra det igen.

Brolöten är bäst i test som så många gånger förr, tack för jag fick testa hur det ska vara :)


Glömde bilden!


Brolöten

Sitter nu på bussen på väg mot brolöten. Har tagit stallet hemma och packat åt E-type.

Ska först klippa en häst sedan rida, Elin kommer senare med E-type. Senare i em ska jag och Elin till våran faster och äta, mums!!

Sist på schemat idag är innebandy träning!! Ska bli riktigt kul att dra igång med det igen. För er som inte vet så är vi ett gäng tjejer mellan 16-50 som spelar lite innebandy varje söndagkväll under höst/vinter. Vi spelar bara för att det är kul, inte i någon serie. Ska försöka dra med mig Elin och mamma också, vi får väl se hur det går med den saken ;) hehe

Nej nu är jag framme!
Imorgon

Jag åker till Brolöten imorgon och ska rida en häst där, tar även med mig E-type som behöver träna av sig. Han är väldigt laddad just nu så han behöver få bli trött imorgon i både knopp och själ. 

E-type är rolig att rida men nu får han sansa sig lite för annars är han lika speedad som ett X2000 ;)
Sprungit

Började morgonen med en promenad med Oj Oj på 45 min, sedan tog jag en löprunda på 4 km! Skönt att börja lördagen så.

Ska träna etype om en stund sedan ikväll ska vi på bio och resturang.

Fick frågan hur lång jag är samt vad jag väger. Är 159 cm och väger runt 53kg. 


promenad och springtur!

Skolan idag rullade på bra, riktigt nöjd över matteprovet!! Gick på stan medans jag väntade på bussen och fick med med ett par nya byxor och ett linne hem. Lyckades även beställa ett par vinterskor som kommer till butiken om någon vecka! Inte likt mig att köpa skor så där, usch hatar det!

När jag kom hem fick både Oj Oj och Phaffe gå en promenad! Snart är deras lunga period över och då blir det hårdare träning igen :D När alla hästar var inne tog jag en springtur på 4 km. Resten av kvällen har varit lugn och skön för en gångs skull!
Upp på den stora

Imorgon ska jag få träna E-type ett pass på banan, var ett tag sedan jag red honom efter hans behandling. Men E-type har sett väldigt fin ut nu i veckan när Elin har ridit honom. Han är dock lite laddad ch pigg men det är sunt täcken:)

Märker ni på era hästar också att de är mer på tårna och huvudet är full av energi? Kylan och pälssättningen gör sitt! 

Vi ger våra hästar b-vitamin nu när de sätter päls samt blir lite tråkigare i glansen, det hjälper! 
Folk upplever även att hästarna blir mer känsliga i huden vid tillexempel borstning men det är inte något jag upplever.. 


Även jag

Det är så mycket fokus på att hästen ska vara i toppform hela tiden, den ska vara stark, ha kondition och sjävklart vara mjuk och smidig. Som tur är har jag en ponny som gillar att träna, han blir riktigt trulig när han har en viloperiod och funkar bäst ifrån marken när han är i en ordentlig träningsperiod.

Men vi ryttare då? Är vi starka, har vi konditionen och uthållningen ? Jag tror faktiskt vi brister på den fronten. Jag märker en stor skillnad på min sits, hur jag tekniskt rider bättre och hur lätt jag klarar av att rida två-tre hästar om dagen nu när jag börjat i idrottsklass. Fortsätter träningen i skolan på detta vis kommer jag kunna springa milen baklänges samtidigt med 50kg på ryggen ;) 

Det jag vill få fram är att vi inte får glömma bort oss själva, vi är ett team med hästen vi måste även vara i form för att kunna prestera. 

Idag kommer vår equiterapeut Kathis ut till stallet, Oj Oj ska få en genomgång! Skönt för honom, det förtjänar han efter allt han varit med om. Vi ser till att boka Kathis regelbundet nu just för att Oj Oj ska må bra och få hjälp på vägen. Världens bästa kille ska få lite spa idag. Perfekt denna vecka då han tar det lugnt med endast uteritter och longering, för nästa vecka sätter vi igång med dressyren igen. För vi ska fasiken se till att vara redo att ta oss mot Lag SM. 


Heja länstrafiken!

Sitter på bussen mot Eskilstuna just nu, fick just reda på att det har hänt en olyka på vägen så nu måste vi åka över Flen för att komma till Malmköping sen vidare till Eskilstuna så detta kan ta ett tag!!
Bussen har varit 5-10 min försenad hela veckan också pga vägbyggen. Visst det är inget Länstrafiken kan på verka men man blir ju irriterad!

Jaja nog om det, igår klippte jag som sagt Oj Oj, så idag fick han på sig ett varmare utetäcke, det är inte vinter fodrat med det är betydligt tjockare än ett fodrat regntäcke. Brr nästan -4 varje morgon nu...

Hjälm

Se kommentar nedan.

Jag rider aldrig utan hjälm annars, ibland (sällan) när vi ska fota bilder så hoppar jag upp utan hjälm väldigt korta stunder, Men elin eller mamma är alltid med då. Sjävklart är det inte bra att göra det men som sagt på dessa få utantag gör jag det, och kommer fortsätta göra det ibland när ja fotar. Jag skulle aldrig få för mig att träna utan hjälm. Men jag tar åt mig av vad du skriver.

En liten pik tillbaka , en vuxen ska skriva sitt namn på internet i kommentarerna för att föregå med gott exempel också ;) Sugna på mer bilder?
Hästig förmiddag

Jag var ledig som vanligt på torsdag förmiddagar, så hästarna är redan tränade och stallet är klart :) skönt!

Vi tog även tag i vinterkläderna, nu är alla sommarkläder borta så vi ska väl överleva denna vinter också.

Ikväll ska jag raka Oj Oj sedan blir det plugg igen. 

Att rida rätt väg

Fråga: He,j grattis till alla vinster! Du och ojoj är jättefina ihop :)
Jag undrar om du har några tips på hur man kan göra för att komma ihåg dressyrprogrammen? Så man inte glömmer bort dom på banan och så?
Jättebra blogg :D
Kram Amanda <3
 
Svar: Tack så mycket!=))
Hehe ja, nu red ju jag fel i helgen i DM klassen så jag är väl inget vidare förebild på det ;)
Men det gäller att man kan programmen väldigt bra, det ska sitta in i ryggraden, jag brukar lära mig dom rätt lätt genom att se på www.stallbacken.com och även se på youtubeklipp på andra som rider det. Rider alltid upp det någon gång veckan innan jag ska starta för emelie eller elin också.
 
Sedan om man rider fel så gäller det bara att ha pokerface och släppa det direkt och se till att man rider ihop de poängen som man tappade i de andra rörelserna. Man kan inte sitta och vara bitter under ritten för då tappar man föera onädiga poäng, utan släpp det och fokusera vidare!
 
Sedan tycker jag faktiskt att rätt många ryttare måste kunna tygla sin känslor och humör lite efter en ritt, självklart är jag inte alltid nöjd med vad jag presterat men jogga av hästen och skritta va den, sedan hoppa in i bilen och var arg. Låt det inte gå ut över hästen eller föräldrar/vänner. Jag var väldigt ledsen på SM när jag missade medalj me det fick inte gå ut över Oj Oj eller dom runt om mig. Man får ta att ibalnd går det åt skogen och inte enligt planerna/förhoppningarna, vi är inga maskiner som bara köttar på utan vi äroch våra hästar är levande varelser och det sker saker ibland som gör att man snubblar på mållinjen.
 
Bryt ihop och kom igen! Men gör det snyggt :D
 
 
 
 
 
 Lugnare vecka

Både Phaffe och Oj Oj har en lugnare vecka nu efter många hårdaträningar och tävlingar. När hästarna har gått tufft en tid och utvecklats framåt är det alltid sunt att låta de få vila lite för att det ska sjunka in i huvudet på dom och kroppen ska få återhämta sig.

Det blir longering över bommar och uteritter i skogen som gäller hela denna vecka. Tar ett dressyrpass på söndag. 

Så denna vecka läggs det mer energi på att fixa saker, trailern är skurad redan, men Oj Oj behöver rakas igen och alla hästarna måste friseras. Sedan är det lite pyssel i stallet som ska fixas. Har lyckats samla på mig en hög med rosetter igen som ska upp i skåpet. 

Vi måste gå igenom vintertäckena till hästarna och våra egna vinterkläder ska fram,kylan är här nu! Zlatan och Budda fick på sig nya täcken igår som inhandlades på MaskinCenter såklart :) 

Pluggkväll

Den dåliga uppdateringen beror på att jag har pluggat hela kvällen och blev just klar. Har lite att ta igen ifrån Ungern. Bara två prov och en redovisning kvar denna vecka nu..!
 
Oj Oj och Phaffe har vilat idag så gick bara en promenad medans Elin joggade E-type. Han såg pigg och fräsch ut :D
 
Hinner inte skriva mer för nu kommer pappa med hö till hästarna!
 
 Vetrinär

Fick frågan om vem vår Vetrinär är, och det är Axel Wallman, tidigare jobbade han på Brunnmåla men nu har han bytt (tack för det, mycket närmare att åka nu för oss :)) till Hölökliniken. 

Axel besiktade Oj Oj när jag köpte honom och vi har hängt kvar sen dess, vi har stort förtroende för honom. 

Bild ifrån Google.

Nästa start

Den här helgen som kommer är vi helt tävlingsfria, det ska faktiskt bli väldigt skönt! Även om jag älskar att tävla ska det bli skönt med en lugn helg på hemmaplan. 

Nästa start är den 13 oktober, finalen i Eliten. De som ska rida i laget då är Jag, Miranda, Matilda och Kally. Det roliga i Årsta-Runsten är att vi är en bred grupp i toppen så det gör inte så mycket om någon får förhinder för vi har flera att spela på. Felicia ska till Danmark och tävla och Ida har förhinder. 
Nu hoppas vi såklart på en seger sedan är det Lag SM första helgen i november.

E-type ska starta i Katrineholm om allt går som det ska, då ska vi två debutera en Msv ihop- kul! 

Igår tvättade jag och elin hela transporten invändigt, så den glänser inför nästa tävling ;) allt ska vara tipp topp!:) 


RSS 2.0