Träning för Chris

Jullan var fin på dagens träning! Chris tyckte att jag skulle ha henne lite lägre i formen i skolorna, vi fick till fina öppnor och höger slutan var jättefin. Vänster slutan måste vi dock se till att det inte blir för mycket rumpa, men när jag la tillbaks vänsterskänkeln så blev det genast mycket bättre. Vi gjorde även fina byten!

Vi var på utebanan för första gången, Jullan tyckte det var superkul och blev lite laddad ;)

Valle kändes också väldigt rund, mjuk och med mig! Fina hästar!Clinic med Kristian von Krusenstierna

Frida Axelsson, som hjälpt mig med designen till bloggen i flera år nu går sista året på gymnasiet och har fått möjlighet att driva ett UF-företag (ung företagssamhet) under ett år och tillsammans med sin kompis Isabelle Hallin startade de företaget Dressage Clinics UF. Deras affärsidé är att anordna clinics i Småland och Östergötland för att inspirera, sporra och sprida kunskap till dressyrintresserade.

 

Deras första clinic är det 12 april kl 13.00 och hålls av ingen mindre än Kristian von Krusenstierna på Sissi Liljas anläggning i Mantorp. Har ni möjlighet att åka på den tycker jag verkligen att ni ska göra det!

 

Biljetter köps på deras hemsida www.dressageclinics.se och allt överskott går till Svenska Hästars Värn. Biljetterna kostar 100kr för ungdom och 150kr för vuxna och dessutom för alla som köper sig en biljett ett presentkort från Sharpman värde 100 kr

Isabelle, Frida och Fridas häst Believe
 
 
 
 Knoppar

Vet att många frågar om mina knoppar, och nu syr jag ju, vilket är mycket lättare än många tror.

Jag börjar med att dela upp manen


Sedan flätar jag, det gäller att dra åt ordentligt, och att jag snurrar uå den sista biten

Efter det är det bara att rulla upp dom


Har även alltid pannknopp på vilken häst jag än tävlar, stilrena och snyggast enligt mig :)
Gör en inbakad och rulla upp med knoppsnodden. (Den syr jag ej) Jag har få knoppar som ni ser, tycker mer om större knoppar än små. 


Jag har en film på min videofyme konto liinadolk där ni ser exakt hur jag gör när jag syr! 

Svansen tvättar jag alltid kvällen innan, har i massor med pålagans och flätar sedan med inbakadfläta högst upp, och sedan fiskbensfläta på resten för att få denna fluffiga och stora svansFramridningsväskan

Fråga: Nu känner jag att jag är väldigt frågvis men är nyfiken av mig :) vad har du i framridningsväskan?

Svar: Hej
Bara roligt när det ställs frågor så bloggen blir lite mer aktiv! :D 

I min väska har jag min maskot, varje häst har olika- viktigt ;) Jouleen har hästen som sitter på väskan nedan på bilden, passar bra med bläsen.

Sedan har jag en handduk så jag kan torka av stövlarna och bena om de skulle bli smutsiga på framridningen, vattenflaska, socker, äpplen, borste, putsmedel och knoppgummisnoddar.

Sedan läggs bootsen, paddarna och lindarna ner i väskan precis innan start så vi har koll på alla saker.


Uppladdning

Det är väldigt olika hur man är och agerar på tävling som ryttare. Några ryttare vill vara för sig själva, några fokuserar i boxen, några ser man knappt på tävlingen förutom när de rider och några är överallt! Och det är en sak man måste få göra : bestämma själv hur man laddar upp!

Jag själv gillar att pyssla med hästen, gå promenader och mysa lite. Sedan brukar jag kolla in några ryttare (om jag startar sent i klassen) hjälper gärna andra som ber om hjälp.

Men när det är dags för mig att gå in i mitt fokus, då finns det bara jag, hästen och Elin & Emelie. Allting annat stängs av. Jag varken hör eller ser någonting mer än mitt. Haha Elin och Emelie brukar skratta åt mig när jag går in i det för man får inte så mycket feedback tillbaka av mig. Det ser säkert ut som att jag inte är laddad och taggad för att jag blir så lugn och sansad när jag fokuserar. Men tro mig, det finns en jäkla vilja i mig! 

Jag har min plan och följer upplägget exakt. Det gäller att undvika stress och missförstånd,  utan kvällen innan när starttiderna blivit fasta sätter vi oss ner och skriva in i detalj när allt ska göras;

06.00 fordring, promenad och mockning
6.45 frukost åt oss själva, fixa håret, kolla igenom programmet igen
7.45 gå igenom all utrustning, allt ska vara putsat och klart. Framridningsväskan och kameran fixat
8.20 rykta och knoppa
9.04 gå ifrån stallet
9.14 hoppa upp
9.30 Korta upp och börja jogga igång
Osv osv. 

Allting ska vara nerskrivet på papper för mig, då har jag kontroll. 

På tävlingen i Åstorp hjälpte jag Alice att knoppa OpMan sista dagen. Han behöver dock spara ut manen lite till för att få snygga sydda knoppar :)

Hjälpte en dansk tjej att hålla i hennes häst när hon sprang ifrån på framridningen och skulle göra något

Här kollar jag in ritter och laddar 

Påväg mot en promenad med Jullan,
Alice och OpMan

Syr Jullans knoppar 

Det tråkigaste av allting på ett meeting är att städa ur boxen. Snacka om att vi slösar på ren spån när allting måste slängas och inte får ligga kvar pga smittor m.m 

Veckansplan

Veckansplan

Oj Oj skrittas 15*2 varje dag, pigg som tusan!

Måndag: Träna Jouleen för Chris, Träna Valle, Elin rider dressyr på E-Type

Tisdag: Dressyr på Jouleen för Elin, träna Valle,rida Wisse då Emelie är i Holland på träning/ tävling .  en tjej som heter Linda rider ut på E-Type som hon gör de flesta tisdagarna :) 

Onsdag: Bommar på Jouleen, bommar E-type, åka och rida Moas häst flippan då Moa är på semester

Torsdag: rida Valle, rida Wisse då, konditionsträning Jouleen tillsammans med Elin och E-Type

Fredag: Vila, storstäda stallet

Lördag: dressyr Jouleen, dressyr Valle, rida Wisse, rida Flippan 

Söndag: programridning för Lotta Finstorp på E-type Msv c:1 och Jouleen Fei mästerskap för juniorer (finns två platser kvar för programträningen kontakta elin_dolk@hotmail.com ) 


Hovvård ifrån Leovet

Ikväll tog jag och testade hovvården ifrån Leovets serie.Det var väldigt smidigt att applipicera på medlet på hoven då det inte droppar utan är en krämigkonsistens. Man ska ha det både på hoven och i. Kan verkligen vara värt nu när leran i hagen torkar ut hovarna. Detta ska bygga upp hoven så den blir stark och slittåliga.


Detta ska man upprepa två gånger i veckan för att göra hoven mjuk och smidig vilket hjälper till att hålla hoven hel och att den inte torkar ur.
Ska bli kul att se om några veckor hur hoven blivit! 

Jouleen gillade iaf att bli lite extra ompysslad, hon är en riktigt brud och klart hon måste få lite snygga tassar då ;) 

Detta är alltså inte hovolja/lack utan medel för att bygga upp hoven och göra den stark!:) 
Min prinsessa och min kung

Borta bra med hemma bäst!
Bytte om direkt och gick ut gick en promenad med Oj Oj. Vår veterinär Axel och hans fru (lägligt passande vår Equiterapeut) Kathis var ute och kollade på Oj Oj och tog Häftklämmerna. Det hade gått väldigt bra och såret såg fin ut  och gått ihop bra - skönt!! 

Hoppade sedan upp på Jouleen och joggade ett pass för Elin. För att vilat mån-tor helt och endast blivit longerade fre-lör så är jag jättenöjd! Man behöver inte längre hålla i henne och "bära" runt henne. Utan nu lättar hon av utan att älga iväg och håller balansen själv. Framsteg!

Skrittade sedan ut henne en sväng och bara njöt! 

Schabrak ifrån Equiline
Hjälm (min gamla solbekta) JW
Träns Dyon
Västen har jag haft sen jag red Lilla prim 
Hemma <3


Ökningar


Kommentar: Hej! Jag tävlar dressyr med min ponny, han är relativt musklad (kan alltid bli bättre) men ett problem vi har är i just travökningarna. Han orkar inte riktigt trava heela diagonalen. Vilket ställer till lite problem när vi snart ska debutera nationellt och det då blir långa diagonaler. Han är stark nog att klara allt annat bra osv, det är just ökningarna. Tror du att det är styrkan han behöver träna upp eller konditionen? Tips på några styrkande övningar isåfall? 


I övrigt tycker jag du är otroligt duktig med dina hästar och din blogg är en oerhört stor inspirationskälla. Tack för alla tips du gett mig och inspirationen för att bli bättre! :)


Svar: hej! Vad roligt att du ska debutera nationellt! 
Det är svårt att gå ifrån korta ökningar till långa, både en själv som ryttare och häst måste träna på det.

När jag gick ifrån kort till de långa ökningar tränade jag mycket på att i den långa diagonalen göra två korta. Jag ökade och tog sedan tillbaka för att sedan göra en ny ökning, att ha hästen under kontroll och lyhörd så det är du själv som bestämmer, det bygger även upp styrkan på den. Sedan satte jag ihop de ökningarna till en lång och ökade även igenom kortsidan så det blev ännu längre, jag red lätt i början med ökningarna för att underlätta för hästen.

Sedan gäller det som ryttare att orka också.
Hoppas de blir bättre snart och att ni klarar en hel :)

OBS. Jag brukar inte träna så mycket på ökningarna eftersom att det sliter på bena rätt mycket! 

Jag är er tacksamma!

Jag är så glad, Tom som driver Flens event och nöje i Flen går in och sponsrar mig med en ny hjälm. Och jag har valt en ifrån samshield.

Nu byter jag upp mig till en lite sportigare variant än min JW. Jag får även två schabrak. 

Sandra som driver Hud & Hälsa går in med ett träningsbidrag och ser till att jag har två lektioner att hämta ut. 

Tack tack tack att ni hjälper mig påvägen att nå min väg mot absoluta toppen.


Vikten!

Vi kämpar med att få upp Jouleen i vikt, och det börjar bli resultat! Härligt!
Vi har kollat tänderna på henne, avmaskat, börjat ge lucern, ökat krafften samt fri tillgång på hö och vi ger även myoplast. 

Dock är rumpan väldigt liten fortfarande, hon behöver mer muskler och fett där. Men det viktigaste just nu är att det har vänt :) 
Oj Oj mår bra

Vet att många undrar över hur det är med Oj Oj. Och han mår bra! Pigg och glad! Stygnen tas på söndag och såret ser fint ut <3
Bloggtävlingen genom Maskincenter

Nu kan du vinna Oj Ojs hagskydd!

Leovet

Genom Kavlite Häst och hund har jag fått äran att bli sponsrad med produkter ifrån leovet som är ett tyskt märke.

Jag kommer skriva utförligt om varje produkt här i bloggen, så ni får en uppfattning om vad allting används till. Finns mängder med produkter till just en specifik sak.

Har redan en produkt av dessa som jag använt sedan tidigare som jag inte klarar mig utan inför tävling och på tävlingen.. Mirakel! Kommer under helgen om det :)

Leovet har en stor bredd av hästvårdsprodukter med högkvalite, därför känna det extra roligt att vara med och testa alla produkter. 

Hoppas ni kommer gilla att följa detta!


Grand Valley

Grand Valley
f- 1998
D-Day - Grandsudan
Ägare: Brolöten AB
Valle är en otrolig läromästare, har gått EM med Christian Brolin. Är väldigt tacksam att jag får rida honom.
Valle är till salu, ta kontakt med Brolöten om du letar efter en perfekt junior/yr häst.
 Tidningsurklipp

Första tidningsartikeln om mig och Jullan, brukar annars vara Oj Oj det skrivs om <3 
Åre!

Efter skolan idag blev jag upphämtad av  Mamma och pappa, vi har åkt till Åre för att hälsa på min andra syster Emma som jobbar och bor där sedan några år tillbaka. Jag tänker ta lite bloggledigt över helgen, vila upp mig ordentligt och åka skidor. Kommer kanske några korta inlägg då och då.

Kanske kan Elin blogga och hålla ställningarna här om ni? Med vad som händer i stallet och med hästarna hemma nu när jag är iväg :D 

Tjena Pingu!

Frack av märket Pikeur!
Frack !

Dagen är här, jag har köpt en frack! Ska träna på lite så jag får använda den förhoppningsvis :D
 
En Pikeur med modellen Jersey, i storlek 36
De är stilren men med detaljer. Pikeur loggan är snygg i "diamanter" och sedan kan man byta färg själv på det blåa. 
 
Priset är faktiskt väldigt bra också, 4995kr på Kvalite Häst och Hund
 
Svårt att se på bild, men knapparna skimrar verkligen.

Tack Hannah och Jenny för hjälpen idag!
 En vanlig dag

Kommentar: Kan du inte skriva ett inlägg om dina vanor och rutiner på dagarna? Hur du tränar, hur mycket, vad du tänker på speciellt osv, ridning + utöver ridning isåfall vad och hur? 
men även hur du gör med kost & kompisar, fikar du, äter onyttigt osv eller tänker du mycket på den biten? 
Försök skriva ditt liv hur du gör de extra för att nå toppen :)
 
Svar: Hej!
En vanlig torsdag brukar se ut såhär (förutom idag)
 
05.45 fodrar jag hästarna och går in och äter frukost, jag äter rätt mycket faktiskt då jag är väldigt hungrig av mig vilket beror på att jag gör av med massa energi hela dagarna. Sedan går jag ut igen lastar in en häst som jag tar med mig till Brolöten där jag är på förmiddagarna på torsdagar. Hjälper till med morgonrutinerna där, sedan rider jag tillsammans med Emelie på morgonen, varier lite vilka som ska ridas med oftas Valle iaf! Sedan rider jag den hästen jag har med mig hemifrån samtidigt som Emelie så får jag hjälp undertiden hon rider. Åker hem igen klockan 10.00, Elin tar hand om hästen samt trailern och jag springer in och dushcar samt slänger på mig kläder innan bussen går 10.45
 
Sedan är det vanlig skoldag och jag är hemma igen vid 17 tiden. Då äter jag något mellanmål innan jag går ut till stallet, och det burkar vara risifrutti samt någon smörgår, ut till stallet och rider två hästar till samt tar hand om allt i stallet. Elin mockar nästan varje torsdag då hon jobbar kväll på torsdagar.
 
Jag äter middag när jag kommer in och sedan äter jag alltid något till kvällen, typ chips eller godis. Jag håller inte igen någonting på maten/godis då jag helt enkelt gör av med mera än många andra.
 
Eftersom jag går gymnasielinje med inriktning mot idrott så har min fysik blivit dubblad hur mycket som helst, jag är både starkare, uthålligare och har bättre kondition. Emelie sa igår att nu när jag blivit så stark gäller det att jag inte råkar rida på styrka i armarna, utan att jag verkligen tänker på att slappna av. Styrkan är till för att kunna sitta som en klistermärka i sadeln och orka rida i timmar.
 
Jag spelar även innebandy på söndagar när jag är hemma och hästarna är klara.
 
Sedan precis innan start klämmer jag inte direkt i mig godis och cola, utan då vill jag äta pasta helst som man står sig bra på och sedan efter ritten blir det gärna pizza och godis :)
 
Kompisar träffar jag inte så mycket på min fritid, har knappt någon ledig tid över. Utan jag träffar mina vänner i skolan samt på tävlingarna. Riktiga vänner blir inte sura för att jag aldrig kan vara med utan de har förståelse för min elitsatsning och heja på när det behövs.
 Valle njuter

Valle gillar att bli ompysslad lite extra nu innan tävling. Igår innan träningen myste vi i solariet och jag friserade honom i nacke, öron och hovskägg.

Efter träningen fick han stå och torka en stund i solariet också. Han såg väldigt nöjd ut, han håller ställning nu när Briman är i Holland och tränar.


Morgonträning

Tränar sitsen utan stugbyglar på E-type nu på morgonen. Han är rätt svår att sitta ned på då hans trav är lite stötig= perfekt häst att träna det på!
Frälst

Invigde mina nya ridbyxor ifrån Pikeur idag. Och ja, jag fortsätter att hylla dessa byxor. Sitter som en smäck och de känns som ett andra skinn.

Jag har alltid helskodda ridbyxor, tycker jag får bäst grepp med dom. 

Och som ni säkert märkt är det enfärgade byxor jag alltid använder.
Köpta på Kvalite Häst och Hund


Brolötens hästar

Eftersom att både Jouleen och Oj Oj har en lugnare vecka nu tillsammans (oj oj ett tag till) så hinner jag träna lite extra på Brolötens hästar. Sedan har vi ju Pippin hemma som kommer åka tillbaka då han behöver vila. Han kanske kommer åter efter sommaren.

Igår red jag Valle, Wisse och Cadish! Jättekul att få rida dom, och som jag sagt tidigare så lär man sig otroligt mycket på att rida andras hästar.

Idag ska jag visa Cadish, provridning står på schemat. Han var fin igår så det ska nog gå bra. Han är väldigt charmig och har en fin modell!

Sedan ska jag rida lektion på Valle, dags att börja träna ordentligt inför Willands. Jag kommer dela lektion med Alice som kommer och rider samtidigt med OpMan. För mig gör det ingenting att dela lektion, bara bättre för då blir det lite billigare så man kan träna oftare ;) 
Sedan så har Emelie full koll även om vi är 2 st och medan den andra skrittar så kan den ena träna på någon särskild rörelse. Jag och Elin har alltid delat lektion när hon också tränade. Spelar ingen roll om det är ponny och häst på olika nivåer.


Kür

Vi sitter och spånar på en kür åt Jouleen och mig. Superkul!

Emelie har redan bestämt vilken låt jag ska ha när jag rider in: Dolly Parton - joelen 
Haha då blir Jullan glad!
Sedan har jag och Elin hittat en fotbollslåt vi ska ha med, men den får bli hemlig ;)

Ett lämpligt program ska sättas ihop också! Kuuuuul!

Jag älskar att få rida kür med Oj Oj och tror det blir minst lika kul med Jullan.

Bild ifrån Ungern när jag och Oj Oj segrade med våran kür :D 

Vaccination!

Det här med att vaccinera... I Sverige är det okej att endast grundvaccinera hästen med hjälp av 2 omgångar vaccin, men med Feis regler är det 3 doser som gäller för att vara giltigt grundvaccinering.

Jouleen har blivit vaccinerad med två doser för att få grunden när hon var liten, sedan har det följs upp med 1 gång per år= helt rätt i Sverige!

Men inte enligt Feis regler.. Så nu måste vi grundvaccinera om henne, vilket är med 3 doser och sedan följa upp det med varje halvår.

Jag vet att det är på tal om att det ska bli 3 doser som måste ges här i Sverige också, det vore ju lämpligt om vi hade samma regler. Jaja nu är vi iaf igång! 

Elin fick bra hjälp på stationen och Jouleen stod som ett lamm när de vaccinerade henne! 

Fei pass

Jouleen kommer fortsätta att få ta det lugnt några dagar till, hon ska bli vaccinerad idag då hon behöver gå in på Feis regler om vaccination varje halv år. Vi behöver även fixa ett Fei pass till damen så att hon kan få starta utomlands och starta internationellt om vi får äran till det.

Lika bra att vara ute i god tid att få allting klart för det är en heldel att fixa med.

Oj Oj hade sitt pass klart när vi köpte honom och var rätt vaccinerad så där var det bara att fortsätta. Ett Fei pass kostar 2000kr att fixa, sedan måste man förnya det var 4:e år. 


Kärleken meld hästen

Efter att återigen kollat på Ryttareliten på SVT så känns det ändå skönt att se hur tufft alla ryttare tycker det är att sälja sin bästavän. Det är inte bara att kallt skicka iväg hästarna. Det vänder sig i magen bara jag tänker på att skiljas ifrån Oj Oj. Det spelar ingen roll hur mycket pengar man får för hästen utan det gör ont.

Nu är ju Oj Oj dyr, men det går inte jämföra med deras hästar i programmet om pengarna. Det jag kan tycka är jobbigt är att man inte har något val, de måste få sin verksamhet att gå runt och jag blir för gammal för att rida ponny. 

Det är inte som att ha en hund som man kan äga ifrån dag ett tills den somnar in i ens armar av åldern. Man är tvungen att låta hästen få gå vidare när man blir för stor, hästar gillar att jobba och det ska dom få göra tills de inte längre klarar av det. Det är vårt ansvar som ägare att alltid se till djurets bästa <3 


Bättre sits

Något som har ramlat in här bland kommentarerna ifrån er är att ni tycker att min sits har blivit mycket bättre. Och det är jätteroligt att höra då jag verkligen kämpat med den.

Jag har ridit massor utan stigbyglar vilket gett resultat, sedan har jag genom skolan blivit mycket starkare genom gymträningen!

Mitt råd till alla är att börja träna mera utan häst och verkligen lägga fokus på att bli starkare och uthålligare, det ger resultat!

Något som även ät roligare är att besöken här på bloggen börjar öka också! Superkul! Rekord denna vecka :) 

Ice-vibe

Kommentar: Hej Lina! Jag har en fråga. Dina ICE-VIBE. Går det att använda dom till att endast kyla? Och är det jobbigt att ladda dom och hålla på? Täcker de och kyler kotlederna? 


Tycker din blogg är jättebra och du och Jouleen är så fina :D


Svar: hej
Jag använder mina dagligen hemma och är supernöjd. Både Oj Oj och Jouleen kan ha dom. De är smidiga att ladda :) ett kap!

Vad roligt att höra! Tack snälla!

Eskadron boots säljes

Har två par oanvända vita boots vi råkade fel beställa som jag nu säljer.

Märke: Eskadron
Storlek: Medium
Pris:459kr 
Kontakt: elin_dolk@hotmail.comJouleen hade likadana på sig i helgen, riktigt snyggt!

Söker sponsorer

Jag satsar verkligen ännu mera nu än tidigare och då krävs det att allting toppas mera! Därför går jag nu ut med att jag söker sponsorer för min satsning mot eliten där jag vill stanna. 

Förra året var jag med på NM med min ponny Oj Oj samt att vi slog till med internationella placeringar och tog hem poängligan för alla ponnyer i Sverige i dressyren. I år höjer vi det hela med att jag nu gått upp på juniorsidan på storhäst. Jag och Jouleen kommer göra allt för att slå oss in i elittoppen.

Jag vill träna mera samt kunna tävla på denna nivå ännu mera.
Därför söker jag sponsorer som kan hjälpa mig med min satsning att nå det hela.

Ta gärna kontakt med mig om du vill! Min mejl fungerar inte, utan det är Elins som gäller elin_dolk@hotmail.com 

Små bäckar blir stora!

Varför ska man satsa på mig?
Jag lever mitt drömliv på hästryggen och det finns inget som kommer få mig ändra åsikt- jag satsar mitt liv på min hästar.

Jag är ödmjuk och tar ingenting för givet och inser att det är hårdträning varje dag som ger resultat.


Roligt!

Kommentar:
 
"Först och främst stort grattis att du hamnat i OBS-truppen det förtjänar du verkligen! 
Men sen vill jag också tacka dig för en underbar blogg och för att du är en sådan stor inspirationskälla för mig. Var inte det minsta intresserad av dressyr förut jag gjorde det eftersom hästarna inte förtjänar att bara slarvridas och tävlas.Sen började jag med fälttävlan och jag hatade att det var dressyr med men det var ju bara att hålla god min. Sen en dag av en slump hittar jag hit jag lånade min syrras dator och din blogg var uppe då. Där hittade jag så mycket inspiration så nu går det faktiskt riktigt bra i dressyren jag planerar mina pass väl och har en väldigt klar plan över tävlingar och vilka rörelser jag ska lära mig. Jag vill verkligen tacka dig för det för tack vare dig hittade jag det roliga i dressyren och jag och mina hästar utvecklas mer och mer våra procent bara öker hela tiden. Tack så otroligt mycket, din blogg är min största inspirations källa även fast jag inte äns är dressyr ryttare! "
 
Detta gör det hela ännu roligare att blogga och dela med sig av min vardag! Stort lycka till!
 
 
 Två hästar till Willands!

Till Willands nationellatävling kommer jag med två hästar!
(Livet leker just nu!)

Både Jouleen och Grand Valley ska starta med mig på ryggen! 
Haha längtar!!!

Valle är till salu och kommer alltså kunna ses i Willands för er som letar häst. Letar du efter en juniormästare? Då finns han där. Han har gått EM med Christian och gjorde superritter med mig i höstast. 


Hon är min, bara min!

 Obs-truppen

Såg att några undradevad som menas med att komma med i obs-truppen, och detta är saxat ifrån förbundetssida:
"Ekipage som under året eller nästkommande år kan vara aktuella för internationella tävlingar. Minst 66% i lag eller mästerskapsklass vid flertalet tävlingar på lägst nationell nivå. OBS-tävlingar prioriteras."
 
För att bli påtänkt att få tävla internationellt g'ller följande:
  • Ekipaget måste ingå i någon av ovannämnda trupper.
  • Resultat på nationella tävling väger tungt. Hänsyn tas i första hand till lagtävlansprogrammet, därefter mästerskapsprogrammet och S:t Georg för young rider.
  • Hälsostatus på ryttare och häst.
  • Hur häst och ryttare klarar ett meeting.
  • Tidigare erfarenhet.
  • Attityd till hästen och medtävlare.
  • Välplanerat tränings- och tävlingsupplägg.
  • Tydlig kravprofil/målsättning.
Jag och Jouleen har redan blivit påtänkta på en resa... men det får ni veta om senare om allting blir klart med vilka ekipage som får åka.
 
Här ser ni ponny och juniortrupperna i dressyr:
http://www3.ridsport.se/Kategorier/Dressyr/Traningsgrupper/
 
Häftigt att Jouleen och jag redan visat förtroende samt att vi kunde leverera på OBS-tävlingen som var i helgen.
 
 Observationstruppen för Landslaget!!

Himmel och pannkaka! Jag och Jouleen har fått samtal ifrån förbundskaptenen nu på morgonen, vi är med i observationstruppen för landslaget!

Jag svävar på moln just nu! Ska njuta av detta hela dagen, innan jag samlar mig och sätter mig in i allting. 

Allt detta gör jag såklart med min tränare och familj! Ni är bäst!


Glada tjejer!


tillsammans

 
En bild på fina Jouleen som Alice tagit, hon ser ganska nöjd ut tycker jag ;)
 
Det kommer komma bilder ifrån gårdagen också såklart, de kommer upp när Alice skickat dom till mig :D
Min systemkamera har ju brakat ihop fullständigt tyvärr så jag får bilder av andra.
Jätteroligt att vara iväg på meeting med min vän, allting blir ju så mycket roligare att dela det hela med.
 
Alice har också debuterat på nationellt i år, och även hon hoppas kunna komma med till Junior SM i augusti
Här är Alice och Emmys blogg:   http://carlssondressyr.blogg.se/
 
 Träna träna träna

Skönt att vakna upp hemma och återgå till vardagen- träning.
Det är verkligen helt sjukt hur taggad jag är på att träna mina hästar nu. Trist att Jullan måste vila idag och imorgon, haha. 

Det här med en välplanerad träningsupplägg är så viktigt. Alltför att kunna toppa formen till tävlingarna samt att få en hållbarhäst som vill jobba! Jag börjar känna mig trygg i min planering och det är skönt.

Efter skolan ska jag ta hand om all packning, promenera med Oj Oj och rida Pippin. Kanske E-type det beror på om Elin hinner eller inte.

Jouleen får gå ut i hagen hela dagen och återhämta sig:) 

Nästa start

Nu är vi snart hemma, ca 10 minuter kvar. Jullan har tagit denna resa galant och hon bara växer i våra ögon för varje dag som går! 
Hon ser otroligt nöjd och glad ut och tar allting med ro.

Tävlingsplaneringen är nu ändrad mot vad vi hade tänkt. Vi kommer nu göra nästa start ibörjan av maj då Willands har nationell OBS tävling. Dessa veckor innan ska Jouleen få tid att bygga muskler och gå upp i vikt samt att fästa alla rörelser ännu mer! 

Jag ser verkligen fram emot denna satsning! 

Junior SM!

Vi har klarat kvalen till Junior SM!
Det är helt otroligt hur bra det har gått, jag och Jouleen gillar att tävla tillsammans.

Idag blev det mycket missar och det är för att vi aldrig ridit programmet hemma ännu. Domarna höll oss lite ojämnt också, 62,5%, 68% och 67% = 65,9% vilket betyder att vi nu i helgen har klarat  båda kvalen till Junior SM! Hur kul som helst att sätta det nu direkt på första försöket.

Framridningen dag 1

Det som är störst skillnad är att galoppen blivit så mycket bättre. Och att vi kan börja sätta övergångarna efter rörelserna! Förr rann allting ihop.
Hotell Milano

Vi bor på ett hotell i deras småstugor för fyra personer. Är riktigt bra och bara 4 minuter till tävlingsplatsen.

Har sovit bra och är taggad för att hoppa upp på Jullan:) Nu tar vi kväller

Ikväll åt vi middag med Emelie, Lisa, alice, emmy och Conny, mycket trevligt!

Har precis tagit en varmdusch och bäddat ner mig i sängen, exakt nu släpper jag dagens ritt och börjar ladda inför imorgon.

Startar klockan 11.06, och rider Fei Mästerskap för Juniorer, helt nya domare mot idag.
Jag har faktiskt aldrig någonsin hunnit ridit igenom detta program hemma på träning ännu. Kan bli intressant! Allting har gått så fort och vi är väldigt noga med att Jouleen får sin vila och återhämtning, därav kommer vi in på banan utan ens ridit igenom det hela..

Men men bara gilla läget och göra sitt bästa, mer går inte att göra. Emelie lämnar oss även nu och åker vidare till Holland tidigt imorgon bitti, glad att jag har haft med henne fredag och lördag iaf,och önskar henne lycka till på resan.

Elin fodrar,promenerar och mockar åt damen imorgon också klockan 6, så jag får vila lite extra. Men jag kommer vara i stallet 07, ska hjälpa Alice att sy OpMans knoppar. Sedan ska jag spana in några ekipage och efter det börja med mitt.Kär och glad

Haha Jullan har blivit kär i OpMan ;)
Outfit idag

Outfit 

Sadel: Equipe

Kandar: Dyon
Schabrak : Lami - cell

Benlindor: Equiline, boots: Eskadron 

Täcke: Dyon


Fin blev hon :)

Hjälmen: JW

Jacka: MustoAllt (utom sadeln)  finns att köpa på Kvalite Häst och hund haha. Tur jag har lite rabatt där... ;)
Rolig tävling

Det är verkligen roligt att vara här på tävling, det är högnivå på ritterna och man får verkligen inspiration till att vilja bli ännu bättre.Grattis till Beatrice som gjorde en fin och välplanerad ritt och tog hem segern i min klass.

Några ryttare jag tycker rider väldigt bra är
Nina Rademaekers på hennes Superfina häst, Sofie Andersson rider alltid så mjukt och fint, Marina Mattsson rider helt fantastisk tycker jag, Jennie Larsson gjorde en fin ritt i GP idag, mycket power! Emma Jönsson roder väldigt mjukt också, Och Isabella Tovek kan få den största hästen att flyga fram med lätthet!
Detta är bara att nämna några få duktiga av alla som är här.

Ska spana in ur-ryttarna och se vad det krävs av mig och Jouleen om två år.. 

Nu ska vi snart åka och heja  Johanna DueBoje som rider Intermedier 2 strax.

Fick frågan om vad jag har för stång, vi rider på en rörnde stång. Väldigt snäll variant och som är inte skarpt, passar oss två! Det var Emelie som bytte till den i tisdags på träningen och det blev super. 


68% och SM kval

Bilder från idag som Lisa fotade åt mig, tack :D

Emelie har full koll  på minsta steg vi tar, vi använder oss av headset vilket är super!

Lite puts av elin samt snack med Emelie

Fina öppnaHärlig sluta, vi har precis lärt oss dom ;)

Rakt byte

Snack igen, Emelie är väldigt bra att ha med på framridningenFin form!
Haha nöjda :D

Denna häst har jag haft i   exakt 2 månader i min ägo, vi trodde att nästa år är hon redo för nationellaklasser att fajtas. Men vi passar verkligen tillsammans och det är så roligt att rida henne jämt. Jag älskar Jouleen!


Täcke ifrån Dyon, snyggt!! Wihhuuuu

Bästa bästa Jullan! 68% i debuten i klassen samt på nationellnivå, första SM kvalet är fixat.

Min tränare är grym!
Träning på banan Åstorp
Nattinatti tjejen

Pyjamasen är på ;)

Back on track täcke köpt på Maskincenter , sedan Pessoatäcket över så hon håller sig varm.Mysstund med finaste tjejen

Träningen klar

Träningen gick bra! Lite missar i bytena men det ordnade till sig med hjälp av Emelie. Nöjd med träningen och har en bra känsla, alltid något inför imorgon. 

Dreamteam!

Dyon Kandar 


Agriatröja- dressage Team Brolin

Lami-cell schabrak - Köpt på kvalite Häst och hund

HV- polo benlindor, fått i julklapp


Nöjd och glad

Nu är vi framme, hästarna har promenerat och står och vilar i boxarna nu. Jouleen är pigg och glad, verkar ta det hela med ro.

Ska rida henne om 1 timme för Emelie, tar lite inspiration ifrån de fina hästarna i st Georges nu.


Musto

Är väldigt glad över att jag och Elin fick jacka och väst sponsrad av Kvalite Häst och hund ifrån märket Musto.

Det är som en gummimodd nere på jackan så att den inte glider upp när mm rider. 

Detta är höstens kommande produkter :)
Halvvägs

Snart är vi i Jönköping, ska stanna och luncha snart och sträcka på bena.
Blåser en heldel idag men det går bra.

Vi har satt våran trailer på Carlssons buss och sedan kör deras pappa Conny som har CE - körkor så åker vi bakom i Elins bil. 

Ska ge Jullan lunch och kolla så att det inte är för varmt med täcket på henne. 

Glöm inte följa oss på instagram
liinadolk och elindolk för mer bilder :) Åker!

Nu åker vi strax!

Outfit

Täcke: Pessoa köpt på Maskincenter
skydd:    Köpta på Hööks
Packning och badning

Ikväll ska det packas och Jouleen ska bli schamponeras hela hon.
"Kan man inte vinna kan man vara snyggast " ;)

Har rätt mycket att packa..

Morgonträning

För att bli bra och utvecklas måste man ha ett driv och en vilja. Bara tacka ja till att sitta på en annan häst än sina egna 06 på morgonen eftersom jag vet att jag lär mig massor genom att rida på läromästare. 

Emelie red Wisse och jag red Valle. 
Jag gjorde de rörelser som är svår på Jouleen för att få in känslan och lära mig själv.

Nu sitter jag och Elin påväg hem ifrån Brolöten, vi ska rida Pippin och E-type innan vi går in och äter frukost och jag sticker iväg till skolan.


Emelie är ett geni

Om det var kaos igår med lite saker så var det helt annat idag.
Hela träningen gick bra och vi gjorde allting efter planen. Så otroligt skönt att få denna träning innan vi ska åka. Fina Jouleen när hon och jag väl förstår varandra så blir det riktigt bra.

Emelie är ett geni, hon fixar och löser saker åt oss för att få det att rulla. 

Vi bytte stång igår vilket funkade super idag. Sen får vi se om det kommer funka på tävlingen. Vi tar med båda betten helt enkelt. 

Att ha en sådan tävlingsvan tränare och kunnig är verkligen värt allting. Tack Emelie för att du finns för mig! 

Det blir vilodag imorgon för Jouleen och sedan är nästa träning i Skåne på banan. 


I bilden under visar Emelie hur jag ska rida.

Långa paddar

Kommentar: Varför har du så långa paddar? Fruktansvärt fult enligt mig.

Svar: Hej!
Jag har det för att skydda henne ännu mera ifrån att slå sig själv, när vi tränar mer rörelser där Jouleen börjar lära sig trava stort är det extra bra att skydda hennes ben från tramp/slag. Har de bara i träning hemma inte på tävling.  Så fult är det väl inte ?;) smaken är som baken = olika


Outfit

Fortsätter med mina Outfit inlägg eftersom det var önskade :) 

Schabrak : Hansbo köpt på MaskincenterPaddar: långa Eskadron, köpta ev Brolöten för flera år sedan till E-type


Lindor : Equiline köpta Kvalite Häst och Hund

Täcke: Fleece Agria, segertäcke som E-type vunnit 


Grimma- vet inte vart den köpt och inget märke har den heller. Onödigt med dyra grimmor tycker jag, vilken skitgrimma som helst blir snygg med ludden :)

Han är hemma nu <3

Ordningen är äntligen återsälld hemma, Oj Oj är hemma!
Han är väldigt pigg och glad vilket är roligt att se, han gnäggade när han såg mig <3
 
Nu är det bara att hoppas att läkningen fortsätter som det ska, redan idag får Oj Oj börja gå promenade två gånger om dagen.
 
 
E-type blev också glad att se sin boxgranne igen.
 
 
 Namnskylt till boxen

Har fixat en enkel namnskylt att ha på boxen under meeting. 

Det sitter alltid lappar på boxdörrarna  där man fyller i telefonnumret om det skulle vara så att någon behöver få kontakt med oss. Men jag tycker det här är snyggare och väldigt lätt att bara sätta upp. Har även en till Oj Oj.

Kortfattat ska det vara och tydligt så det blir lätt att hitta det man söker.


De nya sakerna

Här är sakerna som vi hämtade idag

Två boxgardiner (vi har haft de innan endast inlämnade för tryck)Tävling och träningsschabrak av märket Lami-cell! (Har haft lami-cell innan och är supernöjd. Jag har storlek full till både ponny och häst) Finns att köpa i Butiken.
Skritt-täcke


Sedan köpte jag nya ridbyxor ifrån Pikeur. Har aldrig haft det märket innan jag fick mina blåa av Elin. Vill inte ha några andra, bästa!


(Snygg detalj med knallarna bak)

På fredag när vi åker ska vi stanna till och hämta ut ett Dyontäcke som är på tryck samt nya jackor ifrån Musto till mig och Elin som Kvalite Häst och Hund sponsrar med! - Tack!!

Vi har även köpt nya skydd och boots, men de får ni se i helgen när de används. 
Nu har vi köpförbud tills vi har jobbat in nya pengar.. 
Kvalite Häst och hund

Hur kul är det inte att köpa nya saker till hästarna och sig själv?:)

Elin har varit och hämtat allting inför helgen. Eftersom jag har Kvalite häst och hund som ny samarbetspartner/sponsor så är det en heldel som skulle på tryck, och de har en maskin i butiken så de kan fixa allting med tryck på plats! 

Det kommer snart komma ut datum om en kundkväll i butiken för att visa alla nya vårsaker. Vi kommer vara på plats såklart så hoppas ni också kan komma :D 

Hannah som är butiksägare 


Jag visar allting senare idag :)

Nu ska vi snart hämta Oj Oj <3 Paddar för skav

Många hästar får lite avskavda manar nu när det använda halstäcken samt täcken som går upp över manken.
Jouleen har fått det och då använder vi oss vi paddar både fram på bogen och över manken så trycker inte täcket och det glider mera. 

De riktiga bogsskydden tycker jag är jobbiga att använda samt att de inte sitter optimalt hela tiden. Då är detta en bra lösning.


Utan handskar

Fråga: Bara en fundering: rider du alltid utan handskar och varför? :)

Svar: Ja! Jag rider alltid utan handskar!. Jag tycker att jag får bättre grepp och känsla när jag rider utan handskar. Det är väldigt sällan jag har på mig vid träning. 
Men jag har alltid vita på mig när jag tävlar :) 

Nu ska jag och Elin snart ses i stallet, eftersom Oj Oj kommer hem idag vill vi att stallet ska vara helt klart så det är lugnt och skönt för honom och inte en massa rörelse.
Träningen idag

Träningen idag innehöll typ allting, det gick pannkaka, det gick bra, det kändes okej och sedan kändes det grymt. Jag kände wowkänslan och sedan kände jag kaoskänslan.
Ja alltså allting.

Fick beröm för att Jouleen rör sig bättre, tar för sig mera och bättre takt. Vilket var roligt!
Fick mycket hjälp med hur jag ska se till att få igenom ställningen, fick mig en riktigt tankeställare och ska verkligen ta åt mig av att jag måste bli bättre på att förbereda och faktiskt agera i min ridning.
Sedan jobbade vi mycket på formen, på nationellnivå är det stenhårt med att hästen inte får vara för lång i sin form, och den får absolut inte gå bakom, utan den ska bära sig själv med eftergift. Svårt!

Men det är så otroligt mycket detaljer så jag blir alldeles snurrig och tappar bort mig ibland, mycket som ska ändras och styras upp vilket ger mig kaos i hur jag ska göra.
Måste bli mer teknisk i min ridning och inte bara satsa på power.

Vi gjorde fina slutor idag i både traven och galoppen, det var skönt för dom har vi kämpat med. Sedan gjorde jag en dålig ryggning. Red in i halten, väntade inte så hon stod ordentligt utan bara tänkte bakåt. Helt fel, först måste jag se till hon ställer upp sig ordentligt, väntar på mig, sedan ryggar jag för bena och sätet,inte handen! 

Haha Emelie har blivit mycket mer rak och hård mot mig. Och det är hon för att hon verkligen vill hjälpa mig, vilket jag uppskattar! Chris är lite snällare och ber mig tänka till medan Emelie säger TÄNK! 


Oj Oj kommer hem imorgon! Älskade bästa Oj Oj!Outfit


Såg att ni önskade mer outfitsinlägg så jag börjar direkt med dagens


 outfit:

Benlindor: köpta på Fyndiq
Boots: köpta på Kvalite häst och hund
Sadel: equipe (kan ha samma på Oj Oj och Jouleen)
Schabrak: köpt på Kvalite häst och hund, schockemöhle 
Kandar: Dyon, köpt Kvalite Häst och hund

Nyheter

Nyheter till våren börjar anlända till Kvalite Häst och Hund i Flen, själv ska jag blunda när jag går in i butiken och hämtar ut sakerna som är tryckta till i helgen då man ALLTID hittar något nytt ;)

Nyheter ifrån Equiline:


Träna på allt

Jag och Jouleen har inte hittat travökningarna ordentligt ännu, det brister i styrkan.

Men de är inte dåliga men det finns mera att hämta. Tänkte försöka få hjälp med dom idag, samt skrittvändningarna kan inte fatta att jag alltid gör fel med dom. Hur svårt ska det vara? Sedan bytena och tjaaa allting behöver jag hjälp med. Känns stabilt ;)

Jag kommer nu kunna få hjälp av Emelie på fredagskväll på tävlingsplatsen med träning vilket är super.

Söker inspiration till travökningarna,tänka visa Jouleen denna bild på Briman så kanske hon fattar grejen snart ;)

OjOj kan göra travökningarna i sömnen, han flyger verkligen fram och det är en häftig känsla när man sätter dom. Så om några månader är tanken att Jullan också ska kunna travökningarna med power, men hon kan få lättare och endast göra dom i vaket tillstånd ;)


Bloppisen

http://liinadolk.blogg.se/2014/march/bloppis.html

Kolla in bloppisen, Bucastäcket är verkligen super!
 
 Hej!

Jag skriver i snitt 25 st inlägg per vecka och det är nästan 3,5 inlägg om dagen! Rätt bra tycker jag själv. Är det något ni saknar i mina inlägg? Hojta till isf!
 
Ikväll blir det träning på Brolöten, vet inte om jag rider för Emelie eller Chris det visar sig! Emelie har fått lov att planera om sin resa till Holland vilket även betyder att jag kommer få hjälp på lördag i Åstorp, det är såklart hur bra som helst. Trygghet och säkerhet!
 
Sedan ska även Pippin ridas och vi ska börja gå igenom packningen för helgen.
Hoppas verkligen att vi får besked att Oj Oj får komma hem imorgon också <3 Vill ha honom hos oss !
 
 Leopard!

Jag tipsade ju om Fyndiq.se förra veckan och gjorde även en beställning. 

Köpte leopardlindor som kommer användas till mina leopardboots. Haha kul ju! Snyggt på Jouleen som är fux.

Hiss eller diss?;)

Perfekta till bootsen, finns storlek xl inne på Kvalite Häst och Hund kvar!

Oj Oj <3

Besked ifrån Strömsholm är att Oj Oj mår jättebra, äter och är glad!
Såret ser tydligen bra ut och han kommer få komma hem på onsdag om det fortsätter såhär.

Fick igen höra att han är i så god form och stark vilket såklart hjälper honom.
Vi längtar så mycket efter honom här hemma <3

Starttiderna till Åstorp

Nu, exakt nu när jag såg startlistan till Åstorp låg ute så blev jag lite skakis! Haha när var jag nervös senast för ett meeting? 
Varför rullar veckorna på så snabbt, jag vill hinna träna mera innan starterna i helgen. Jouleen viskade till mig att hon gärna också gör det.

Men även om vi tar det som en träning eftersom allting är nytt, meeting med Jouleen, nya klasser, nationellnivå och att målet med detta meeting är att komma tryggare till Hästhagen i Påsk så blir man ändå lite nervig. Och till Hästhagen följer även Emelie med, kan inte förstå varför hon är i Holland och härjar runt nu.. ;) 

Eftersom allting ställde till sig lite med Oj Oj så blir mamma kvar hemma även om vi hade ordnat hjälp med stallet och hästarna hemma, vi vill ha någon hemma hela tiden på plats. Så det blir jag Elin och Jouleen som kommer samåka med Carlsson, vi kopplar på våran trailer på deras hästbuss så kör Conny. 

Klockan 11 är planen att vi ska åka på fredag, sedan joggar vi båda på plats. 

Den preliminära starttiden för Fei Lagtävlan för juniorer är klockan 08.08 på lördag för mig, tidigt start! Går ut som nummer två efter klubbkompisen Miranda.

Sedan på söndag är det Fei mästerskapsprogram med starttiden 10.52

Kommer väldigt fina ekipage till start, ska bli kul att se dom samt få lite perspektiv till hur man ligger till (om man lyckas sätta ritten som man vet att vi klarar) för framtiden.

Det är även Grand Prix klasser i helgen, det är bara tack och ta emot att de ligger samtidigt så vi får se de svåraste klasserna. Inspiration! 

Programridning

Den 6/4 är det programridning igen, (märks det att jag satsar på att träna mera program ;)) 
150kr + 50 kr för anläggning, skrivare och fika 

Alla ekipage har 20 minuter med domaren där man rider programmet och sedan tränar man på de rörelser man vill göra om eller väljer att rida om allt igen.


Anmälan till Elin 0766363648
elin_dolk@hotmail.com
Mot Stockholm

Är på bussen påväg mot skolan, vi styr en full buss med elever till huvudstaden.

Igår var jag somsagt på Brolöten från 7 till halv 3. Började med att fixa i stallet och släppa ut hästar. Sen red Valle, Wisse, Cadish och E-type. Alla skötte sig finfint!! Klippte E-types man och tvättade svansen. E-types man går inte att rycka så vi är tvugna att klippa den. Städade även lite inför plantskolan som kommer dit idag.

Väl hemma blev det lite stallfix och mys med hästarna :) Saknar min fina prins <3

Texas

Han kryper nästan ur skinnet ibland för han är så taggad. Men han kommer lugna sig :)
http://www.nattstad.se/EllenWilhelmina

Fick frågan om ett länkbyte och kände att det var länge sedan. In och kolla denna blogg: http://www.nattstad.se/EllenWilhelmina
 
Elvira som blogger om hennes vardag.
 planen

Då är det dags att ladda upp för Åstorp, ska bli så roligt. Men även lite läskigt då jag inte vet hur Jouleen kommer agera på ett meeting. Men vi får testa lite..
 
Idag- vila, promenade för hand
Måndag- joggas över bommar på utebanan
Tisdag- träning för Chris
Onsdag- vila
Torsdag- Träning för Chris
Fredag- åka, jogga på tävlingsbanan
Lördag- Tävla
Söndag - Tävla
Måndag- vila
tisdag - vila
Onsdag - lingering
Torsdag - uteritt
 

Nu åker jag snart till Brolöten, ska rida lite hästar där och hjälpa till i stallet. Tar med mig E-type!Bilder ifrån dag

 
Tack Emmy och Alice för bilderna! 
 
 Min älskade

Vi har sagt länge nu att allting går så jäkla  bra hemma med hästarna. De är pigga och glada, tränas bra och presterar på tävling helt otroligt. 
 
Speciellt Oj Oj som är finare än någonsin på alla dessa tre åren och som dansar fram på banan i träningen och tävlingen för två veckor sedan, allting har varit så lätt med honom, och han var superfin hos equiterapeuten i måndags och är i perfekt kondition och hull. Men i torsdagskväll skedde det, han fick då känningar av kolik. Han som aldrig någonsin haft problem med magen. Han svarade inte på medicineringen av Distriktsvetrinären och vi valde att åka in med honom till Strömsholm för att hjälpa honom. 
 
Det var så illa att det blev en buköppning under natten :( men operationen gick jättebra samt att uppvaket gick lugnt och stillsamt. Han hade inte vanlig kolik utan han hade fått en fettkörtel i tunntarmen stackarn, såklart att han hade ont! Samtidigt som det är tråkigt med detta så är det ändå bra att det inte var vanlig kolikanfall för det kan ju komma åter, detta breodde på något som han nu fått bort.
 
Han är kvar på Strömsholm och kommer stå där några dagar. Sedan är det rehab hemma för ihopläkning av såret efter ingreppet innan vi kan börja träna igen. Älskade Oj Oj! 
 
Jag är så glad och tacksam att vi har möjligheten att kunna säga "gör allting för att rädda och hjälpa honom" kosta vad det vill han ska få bästa hjälpen samt att vi har den försäkringen vi har på honom. Han är värd guld för oss.
 
Bild ifrån innan operationen, han ser så ynklig ut och han hade ont. Tur att han är så stark och vältränad så han orkade med allt detta. Ingen av de andra hästarna i stallet är i hans form så Oj Oj är den starkaste av dom alla. 
 
 
Han ska få så mycket kärlek så att han repar sig snabb min älskade kille! Saknar honom enormt mycket och kan knappt fatta att det har hänt...
 
Oj Oj kommer komma tillbaka till toppformen igen men det kommer ta 3 månader innan vi är där igen. Men det spelar ingen roll. Att han blir bra är det viktigaste av allt. Fick mycket beröm över att han är så fin i kroppen och så vältränad av vetrinärerna.
 
Vi valde att inte gå ut med detta innan vi visste hur han mådde efter operationen. Detta har tagit mig väldigt hårt, mår Oj Oj dåligt mår jag dåligt.
 
Vill passa på att tacka för stödet av familj och vänner under dessa dagar, guld värt! 
 Nu ska jag göra min prins frisk <3
 

Programridningen

Programridningen kunde knappt gått bättre, Jouleens bästa ritt någonsin. Bra känsla igenom hela trots missar.
Vi red ihop nästan 73%! Det roliga är att Lotta dömde i Södertälje nationell förra helgen så hon kom med färsäkt öga för vad som krävs att fajtas i dessa klasser. 
 

Jag och Alice!

Fina tjejen


Outfit


Texas var fin! Dock så exploderar han för att han laddar så mycket i galoppen haha. Men det kommer ge med sig senare.


Hur snygg är han inte? Värsta sportponnyn! 

Moa och Flippan som red ihop 68.9% i La:1!

Anngelica och hennes 5åring. Jättefin galopp!

Alice och Emmy  med OpMan!
 
Vi var 12 st som red idag och alla verkade glada och nöjda- roligt! 
Superkul att kunna samlas ett gäng på alla nivåer och hästraser och ha en dag tillsammans.
Tack Lotta för idag!
 Uppladdning

Imorgon är det programridning för Lotta Finstorp. Känns skönt att hinna bli träningsbedömd innan allvaret nästa helg då det är dags för nationellstart.
 
Ska rida Fei Lagtävlan för Juniorer på Jouleen. Hon gick riktigt bra idag så det var roligt :D Lätt i handen och lugn samt att hon kom upp i fronten ordentligt. Texas kom även hit för träning inför morgondagen, han och jag ska rida Lb:1.
 
 Min vän Alice och hennes häst OpMan kom också hit ikväll för uppladdning inför ridningen imorgon. Hennes häst står dock hos vår granne Jenny då vi har fullt i stallet. tack Jenny!

Tänker på min finaste hela tiden <3Pappa kan han!

Vet inte hur vi skulle klara oss utan pappa! Även om han inte är det minsta hästintresserad så fixar han för oss och hästarna hela tiden. Det gäller bara att låta han göra det på hans vis;) som tur är blir det oftast väldigt bra.

Vi har sagt länge att vi skulle behöva en grushage hemma. Dels för när det är så lerigt ute samt för andra behov av mindre hage eller att hästarna behöver vila ifrån gräshagen.

Han sa igår att han skulle fixa det och redan idag har han börjat.


Suget till handen

Kommentar: Hej lina! Tack för en super blogg och rolig läsning om dig och dina ponnys! Eftersom du tävlar på en nivån du gör så hoppas jag du har lite tips till mig. Jo jag har precis blitt medryttare en häst som jag ska starta div 1 lag (L:a1 nivå) nu till våren med. Och jag har ett stort problem och inte bara ett.. Jo jag har alltid haft hästar som hänger i handen men inte denna. Han är suuuper lätt i munnen och jag får inget stöd, hur gör jag?när jag har lätt för att bli stark när tyglarna är lagoma och när jag känner jatt jag blir stark tappat är jag tyglarna.. Sen har jag ett till problem. Han är skänkeldöd och seg... Hur gör jag? Svara gärna i ett inlägg
 
Svar: Hej!
Roligt att rida lag! Man ska eftersträva efter att han en häst som är lätt i handen men som har suget. Men absolut inte som blir tung och hängig. Det handlar om att rida in bakbena till handen där man samlar upp det hela. Mycket övergångar och se till att hästen bär sig själv.
 
Skänkeldöv - bort med spö och rid för sätet! Övergångar och rid in bakbena. Beröm så fort hästen svara framåt.


 
 Nya tränset

Rider med mitt nya träns ifrån Dyon idag. Tycker hon passade bra i det! Sedan gillar jag att jag har samma märke på träns och kandar som är ergonomiskt formade. Inköpt på Kvalite Häst och Hund i Flen.

Sjävklart med lack ;)

Schabrak: protector köpt hos Maskincenter
Paddar: långa ifrån Eskadron
Väst: spooks

Vikten

Jouleens vikt är ju något vi jobbar med att få upp. för så länge hon är smal finns det inte något att bygga muskler på.

Men vi kämpar på, vi har fixat:
 fri tillgång ute i hagen med Hö åt damen
Avmaskat henne 
Ökat pelletsen 
Varit hos tandläkaren 
Ger henne lusern 
Ger henne myoplast 

Detta bör verkligen ge resultat snart hoppas jag så hon får runda till sig och sätta muskler bättre.En morgon på Brolöten

Torsdag= morgonen på Brolöten
Började med att jogga Emelies bamsehäst Wisse. Jag ska jogga han nu  när Emelie är iväg. Gick faktiskt bra! :D 

Sedan var det Valles tur, han är bra han. Bättre läromästare får man leta länge efter. Han lär mig hur det ska kännas när jag gör rätt.


Sadlar Wisse, får stå på tå för att nå!


Haha sjukt stor är Wisse!Skrittmaskinen- här skrittas hästarna fram och av ordentligt innan och efter ridningen.


Ridhuset 


Stallet.

Runt om Brolöten

Nu är jag påväg hem, ska göra mig klar för skolan sedan ska jag rida Oj Oj, Jullan och Pippin ikväll. Pigg!

Jösses så pigg Jouleen var idag på träningen för Emelie. Gasen låg i från början till slutet, fanns inget stopp.ä.
Öka öka öka tyckte hon.

Men till hennes försvar så har hon faktiskt vilat helt i två dagar eftersom hon träffade equiterapeuten i måndags. Men nu vet vi det, två dagars vila funkar inte innan träning. 

Men det är bara att gilla läget och ta det för vad det är. Ingen ide att bli arg på henne utan istället lägga fokus på att få en lägre form och försöka hitta kontrollen. Zlatan hade också vårkänslor idag han bara tjöt och studsade på Emelie hela tiden, eller så var det Emelie som påverkade både honom och Jouleen hon har en vis förmåga att få djuren uppspelta. 

Mat är viktigt

Här skyndar vi inför träning då Emelie kommer hit och håller lektioner.

En färdig pastasallad med räkor. Gäller att planera bra måltider så man hinner få i sig ordentligt de dagar det är lite stressigare. 


Fyndiq

Haha tips till alla som vill ha rena hästar till tävlingen. På med luvan!
Hjälper även mot bogskav. 

http://fyndiq.se/sport-fritid/sport/ridsport/?search=category#380544-ponnyhood

Var Tyra som tipsade om denna sida, jag har beställt en sak, men det får ni se när det kommer hem;)


Agria

I helgen fotade Linnea ännu flera bilder till Agria! Hon är grym på att fota. 

In och kolla i Agrias sida för att kolla utbudet : http://www.agriashop.se/alla-produkter


Vi inte Ni

Hur ofta hör man inte folk som säger "jamen de där hoppryttarna de flänger bara runt som galningar" eller "dressyrryttarna lindar in sina hästar i bomull, de tål ju inte ens att vara med på prisutdelningen utan att de flyger i luften"

VI måste sluta att kategoriera in alla i fack för de vi sett bete sig illa eller avviker ifrån vettigt beteende är undantag. Man kan inte dra alla över en och samma kant. Alla som håller på med hästar på elitnivå i vare sig det gäller hoppning, fälttävlan eller dressyr vill inget annat än att ens häst ska må bra och att man ska kunna lyckas på kommande tävling. Men vi gör det på olika sätt. Och jag kan lova att även om jag är satsande elitryttare i dressyren gör helt annorlunda än vad min mottävlande gör.

Sedan får man inte heller glömma att alla har olika förutsättningar, somliga kan ha personal i stallet, komma i den största bussen men 389 utskjut samt ha den nyaste utrustningen medan somliga får vända på varenda krona för att ha råd att åka på meeting. Men det viktigaste är vad man gör på banan med sin häst när det väl gäller, det är vad som räknas i slutändan även om vi kämpar på olika vis med olika förutsättningar.

Nej. Kör sitt egna race och låt andra göra sitt. 


Ryttareliten

 Tror väldigt många satt bänkade framför tv:n och såg Ryttareliten ikväll, och jag gillar programmet! Kul att följa ekipagen hela vägen hemifrån till tävlingsplatsen. Alltifrån att se deras glädje när de vinner till att få se hur besvikna de blir när de misslyckas. Och vilken enorm satsning det krävs att kunna vara på denna nivå. Inte bara att ha pengarna utan allt jobb de lägger ner hela tiden.
Det är bannemej ingen dans på rosor alla gånger, man sliter och kämpar för att lyckas och det spelar ingen roll vilken nivå man är på. Det finns inga genvägar att lyckas utan det är hårt slit som gäller för att nå framgång.
 
Själva ridningen är inte det som tar tid, utan allting runt omkring som måste klaffa för att få till det, upplägget hemma, upplägget på tävling, upplägg med veterinärkontroller för att förebygga och checka sin häst, equiterapeut, hovslagare, avmaskning, foder, tränare, utrustning.. Ja jag kan göra listan hur lång som helst! Det handlar om att få kontroll på alla bitar runt omkring för att sätta förutsättningarna på hästryggen sedan!
 
Jag fick lite gåshud när jag såg ifrån Flyinge, jag kommer ihåg som att det vore igår hur NM var! Allt ifrån att få samtalet att jag var en av de 4 som skulle få rida till att få hem landslagskläderna, packa, göra ett upplägg inför NM, förväntningarna och målsättningen skulle gås igenom, Oj Oj och jag skulle komma i absolut bästa form, packa sverigeflaggorna m.m Det var verkligen häftigt att få tävla för Sverige både på NM och i Ungern och det känns bra att kliva upp på storhäst med det i bagaget för jag vet att jag lyckades två gånger under den enorma pressen som jag satte upp och vi presterade som aldrig någonsin.
 
Jag vet även hur besviken jag blev på SM 2013 när jag inte tog medalj som min målsättning var. Jag och Oj Oj kom 4a på SM 2012 och vi var eld och lågor över det. men 2013 var grymt och jag kom till SM med derbysegern i ryggen och fantastiska ritter ifrån NM så jag var så sjukt laddad. Överladdad kanske? Jag vet att det låter hemskt att säga att jag "bara" kom 4a i år igen men jag hade mitt mål och vi lyckades inte. Men det är även bra att kunna ta motgångar och veta vad det var man inte satte för att nå hela vägen fram. Jag var verkligen besviken på mig själv för mina nerver tog över och vi missade saker som annars sitter i ryggmärgen. Det var absolut inte Oj Ojs fel utan det var nerver som spökade och det kostar. Dock hade jag väldigt duktiga ryttare före mig som tog medaljerna.

Vad har ni för åsikter om programmet?
 
 
 
 
 
 
 
 
 Ryttareliten

Ni glömmer väl inte kolla på Ryttareliten snart på SVT 1 klockan 20.00?

Vi skyndar på för fullt i stallet för att hinna in och kolla.

Dock är våra hästar väldigt keliga ikväll så det tar lite tid

Träns

Måste in till Kvalite Häst och Hund denna vecka och hämta mitt nya Dyonträns till Jouleen. Hon måste börja gå med det nu så jag inte byter direkt innan tävling. Man ska aldrig ändra viktiga saker på utrustningen strax innan tävling det kan bli ett onödigt orosmoment. Allting ska vara utprövat innan så både häst och ryttare är nöjda.

Även om jag tävlar på kandar så ska tränset med då jag kommer jogga henne på plats nästa fredag med tränset. 

Måste även gå igenom skåpet med alla saker. Det blir inte bara debut på nationellnivå för Jouleen och mig, utan även första meetinget med storhäst!
Ska bli intressant hur Jouleen tar allting med resa, övernattning och tävling två dagar på raken. Bra uppladdning inför Hästhagen i Påsk. 

Visst är hon fin min tjej?!

 
Tack Linnea för de fina bilderna ifrån helgen! ♥
 
 Var det någon som sa sne?

Jag har upptäck att jag är otroligt sne. Jag har problem med axlar/rygg då axlar hoppat urled och smärta i rygg, axlar och nacke. Det är något jag borde kolla upp innan det blir någe större problem. 
 
Mamma sa att det var reklamation av unge och pappa undra om jag var krockskadad, haha! 
 
 
Men har ni tänkt på hur noga vi är med våra hästar. Tex Oj Oj och Jullan var hos massören idag och vi har regelbundna besök hos både tandläkaren, massör och veterinär. Men hur bra tar vi hand om oss själva? Okej jag är ju stammis hos tandläkaren men det är inte samma sak. Denna vecka

Denna vecka händer mycket faktiskt utöver den vanliga träningen hemma
 
Idag: Jouleen och Oj Oj träffa equiterapeuten Kathis
Tisdag: Hovslagaren Ida på kvällen
Onsdag: Träning för Emelie
Fredag: Texas kommer för träning på kvällen
Lördag: Programridning på Jouleen och Texas
 
 Träninsläger över Påsken

Hett tips till dig som är på nationellnivå eller ligger strax under och behöver hjälp med din satsning. Brolöten har träningsläger över Påsken 13-17 april, innan de stora nationella tävlingarna är.

Jag kommer vara på plats med två hästar på Brolöten för träning innan jag beger mig till Hästhagen med Jouleen och Oj Oj (om han är kvar) Perfekt uppladdning för att spetsa till formen och sin egna mentala känsla!

 

Du hittar mer information här: http://www.broloten.se/

 

 Fullt ös medvetslös...

...lite så kändes det på specialidrotten imorse. Började med att springa coopertest, då man ska springa 15 varv (3 km) på så bra tid som möjligt. Jag sprang på 13:12, helt okej tid men mitt mål innan sommarn är under 13 min. Efter det körde vi ett högintensivt crossfit pass, jag var helt slutkörd så att tillochmed frukosten kom upp..
Då satt det fint med en lång dusch och sedan en rejäl lunch! Var ganska glad att em passet var teori.

Hann med tidiga bussen hem så är hemma ca halv 5, då ska jag tillbringa tid i stallet sedan plugga lite!
Equiterapeut

Idag har Elin och Emmy varit iväg med Oj Oj och Jouleen till Kathis som är våran equiterapeut. Glada besked på Oj Oj som såg riktigt fin ut, bästa någonsin på alla 3 åren :D Medans Jouleen var lite stelare och krävdes mer hjälp ifrån Kathis. 

Så idag ska båda få vila efter Kathis och jag ska endast rida Pippin sen är jag klar i stallet för det är mockat och hästarna har redan fått komma in då det regnar och blåser ute. 

Så ikväll blir det plugg!

Emmy och Hästarna.
Normalt brukar Kathis komma hem till oss men det var så fullbokat och då åkte vi till Hölökliniken istället där Kathis är på måndagar. 

Sköna väder!

Nu när det börjar bli varmt och skönt ute blir allting så mycket lättare! Man slipper bära en massa tunga och otympliga täcken, slipper halkan och frysa ihjäl. Både fotfolk och fyrbenta var på väldigt gott humör idag :)

Lite bilder ifrån dagen, kanske kul att se annat en endast ridbilder?

Jouleen och jag myste i hagen

Elin och jag tränade E-type och Oj Oj ihop, nu ska Elin börja träna honom mera så jag hinner med de andra ordentligt. De gjorde rena byten åt båda hållen idag.


Messi gick löst hem och tog en liten sväng om på tomten innan han behagade komma till sin box, tur vi bor utan grannar ;) 


Outfit Oj Oj

Nu är det Oj Ojs tur! Jogging på schemat och vi lägger fram lite bommar.

Schabrak: Hööks
träns: Hööks 
Sadel: equipe 
Syr knoppar
Håruppsättning

Nu visar jag väldigt snabbt hur jag gjorde igår. Inför tävling blir det mer ordentligt.

Smyckena är ifrån www.ryttarsmycken.se
Passar på att träna

Passar på att träna för Emelie lite extra denna vecka. För på torsdag åker hon ner till Holland och tränar och tävlar i 3 veckor. 
 
Så imorgon ska jag träna igen, mycket fokus på att stärka henne i alla gångarter. Hon ska inte ligga i min hand utan hon ska bära sig själv och orka gå med tryck. Tränar mycket slutor i både trav och galopp också, på långsidorna går det riktigt bra måste få till det på diagonalen också :) Hon njöt efter ett svettigt pass när hon stod ny duschad med sina IceVibe och tugga hö medans jag red Valle och Texas.
 
 
 
 Alla hästar är glada över att solen är framme, plockade även fram tunnare täcket imorse, nu är våren på G!
 
  Bloppis

Tänkte sälja lite täcken. 
Först till kvarn eller högst bjudande. 
Skriv nr på det täcket ni vill ha och ert telefonnummer/mail. 
Köparen står för frakten. 
 
1. 
 
Tunt sommar/svettäcke, perfekt att ha när man åker i transporten en sommardag och man inte vill ha blåsten på dom även om det är varmt ute.
 
Två spännen fram samt maggjordar. 
Märke Showmaster 
Storlek 135 
Pris 100 kr
 
2. SÅLD
Marinblått Fleece täcke med flätad guldkant 
Teddyludd vid manken och ett spänne fram. 
Märke Hööks 
Storlek 125 
Pris 150 kr
 
3. 
Tunt sommar/svettäcke NYTT, Är lite fodrat och verkligen superbra!
Märke Bucas 
Storlek 125 
Pris 250 kr 
 
4. 
Mjukt Fleecetäcke NYTT
Marinblått guldig flätad kant med ett späne fram
Märke Horze 
Storlek 135
Pris 150 kr 
 
5. 
Brunt fleecetäcke med flätad guldkant 
Två spännen fram samt maggjordar 
Märke ? 
Storlek 135 (litet i storleken är som ett 125) 
Pris 200 kr
 
6. 
Svart Ylletäcke med vit kant och flätat svansfäste.
Ett späne fram samt teddyludd vid manken.
Märke Hööks
Storlek 125
Pris 150 kr
 
7. 
Svart länntäcke i fleece med beige kant.
Märke ? Men köpt på Ullared
Storlek Ponny
Pris 100 kr 
 
 
 
 
 
 
 
 Lite info

Kommentar: Hej Lina !! 


Hur många ponnier har ni utbildat själva och tävlat? Hur många olika tränare har du haft? Började du på ridskola när ditt ridande startade? Hur många olika ridklubbar har du tävlat för? Har du bara tävlat dressyr eller har du tävlat hoppning också? 

Svar: Hej!
Ja det är några styckena nu. Våra egna som vi har ridit in är Comparettia (elins ponny) hon var 4 år när hon kom och inte inriden. Sedan tog vi föl på henne, Caramelle som Elin också red in. Föl nummer två var Casanova som jag red in! Elin köpte även Sir Owein som var inriden och gått 3 årstestet, men vi gjorde om allting med honom för vi ville göra det på vårat sätt och det var jag som red in honom. 

Sedan har jag haft andra ponnys som vi hjälpt till med träning / tävling för utbildning. 

Jag har tränat för Emelie sen jag var liten då Elin och Emma tränade för henne. Sedan tränade jag även för Camilla Toll regelbundet men nu rider jag endast för Emelie och Chris på Brolöten, och ibland för Mattias Jansson.

Jag har aldrig gått på ridskola, fick en egen ponny vid namn Viggen när jag var 4 år :)

De klubbar jag tävlar för är Flensbygdens RF, Nyby-Torshälla och nu för Årsta- Runstens Sportryttare

Jag har faktiskt felfria rundor med både Casnova och Sir Owein ifrån hopptävling. Man var ju tvungen att testa ;) 


Spänd häst

Kommentar: Hej Lina! 

Hur gör du om hästen spänner sig när den kommer in på banan? Hur hanterar du situationen och har du några tips? :) bra blogg

Svar: hej!
Jag brukar rida lätt och lägga ner formen på hästen om man får starta inne på banan. Klappa lite och dalta med hästen. Sedan om den är rädd för något så ställer jag den bort ifrån det den är rädd för och försöker bara rulla på och få den avslappnad.
Svårare om det är start utifrån men det gäller då att jag som ryttare slappnar av och verkligen inte blir hård i handen och passiv, utan man får hålla hästen i handen och visa att den inte behöver vara spänd. 

Om jag har en häst som är spänd ofta när jag är på tävling skulle jag se till att låna olika ridhus och åka och miljöträna den ordentligt innan tävling då man har gott om tid på sig.

Träning är till för att utvecklas

Kommentar: Hej Lina! Tack för en otroligt bra och inspirerande blogg! Jag tänkte fråga dig en sak, alla hästar och ponnysar har vissa dåliga dagar/perioder. Vad gör du som ryttare för att fortsätta orka kämpa? Även när det är tufft? Jag själv har "bara" en ponny och vet att du har flera olika hästar du rider varje dag, tänker du bara på dem som gått bra? Eller hur "gör" du med passen som inte är/blir så som du vill ha dem? :-)

Svar: Hej!
Tack roligt att höra! 
Jag har aldrig problem att finna motivationen att träna vidare. Det man måste inse är att det ska vara saker som inte går bra på träning, annars tränar man på för lätta saker hela tiden och höjer inte sin nivå. Skulle jag bara göra samma sak varje gång så blir det ingen utveckling. Sedan kan det ju vara så att hästen är tung i handen eller stel men det kan även vi människor vara. Då får man ändra om sitt pass och fokusera på lösgjordheten istället. Träning är till för att utvecklas och då tar jag fram våra brister som ska bli bättre. Medan på tävling får man lov att dölja sina brister istället ;)

Dynamit Texas

Haha helt sjukt hur mycket energi den här ponnyn har. På tårna hela tiden! Men han får lära sig vänta och tagga ner lite. Hellre het ponnys än hela loja, det gäller bara att få kontroll på det hela.
Ute och leker av oss

Idag struntar vi i ridhus och ridbana och stack ut och roade oss med konditionsträning :)
Fredag!

Idag blir det  att rida Oj Oj, jag tror att jag och Elin ska ut och galoppera han och E-type ordentligt. Sedan ska jag till Brolöten och träna Texas och sen hem igen och rida ut på Pippin.

Emelie ska åka iväg igen på träning och tävling i Holland och Danmark, så jag ska träna lite mer intensivt denna vecka med Jouleen eftersom jag blir utan min tränare i 3 veckor. Tur jag och Elin har varandra.

Program och provridning

Jag och Jouleen visade upp oss i Fei lagtävlan för Juniorer idag. Och det var lite darrigt, inte så konstigt med tanke på att vi aldrig ridit igenom det tidigare då tiden inte funnits då vi har haft fokus på kval nu innan och hon måste få ut sina vilodagar.
 
Men vi gjorde inte bort oss, vi missade ett byte där vi fick en 3a sedan dåliga skrittpiruetter, men vi fick till cirka 68% och det är vi nöjda med på de missarna.
 
Som vanligt hjälpte Gustaf mig efter med tips och råd. Han är verkligen bra att rida för!
 
Jouleen fick ha vita lindor samt leopardbootsen dagen till ära ;)
Provridningen med Oj Oj gick bra, jag gråter som vanligt innan i bilen, så jäkla tufft det här är! Han är ju våran älskling och det känns förjäkligt att ha han till salu. Men jag vet att det är dags och han säljs bara till ett ställa där jag vet att han kommer stå bra och få bra hjälp.
 
Idag var tjejens tränare med och kollade på min prins. Ingen mindre Kristian von Krusenstierna och hans tjej Linda. De gillar Oj Oj och det är alltid roligt att få höra av en av Sveriges bästa ryttare. 
Kristian har en hemsida som ni kan kolla in: http://www.kristianvk.se


 Nytt

Har köpt nya pikeurridbyxor på Kvalité Häst och Hund, de är de skönaste byxorna jag har haft på mig, som ett andra skinn. Tycker även att de är lite sportigare med mörkanyansen på sidan.


Skärpet: Hööks 
skorna: Hööks
Uhip jackan; Maskincenter i Sparreholm
Hunden: köpt i Gnesta ;) haha 

Ridning!

Har ridit Texas, Valle och Allie på Brolöten på förmiddagen. Och ikväll blir det programridning för Gustaf Svalling på Jouleen och sedan visa Oj Oj för spekulanter. 
Tacksam!

Något vi ryttare ibland glömmer är att verkligen vara tacksamma för vad funktionärerna gör för oss som tävlar.

Det krävs mycket kunskap = utbildning för att arrangera en tävling. Och väldigt mycket tid läggs ner ideellt för att det ska rulla på smärtfritt under tävlingsdagen. Sedan är det all planering innan och undan plock efter också. 

Ingen funktionärer vill sätta krokben för oss som tävlar, de vill såklart att vi åker ifrån tävlingen nöjd och glada så att vi kommer tillbaka till nästa gång. Ibland händer det saker som ställer till det, men man får försöka hålla lugnet och fokusera på sin ritt så blir det oftast inga problem.

Här är en bild på Inger som alltid sitter i sekretariatet på Katrinholms tävlingar. Alltid glad är hon :D 


Bild stulen av Alice ;) 

Jag försöker alltid vara glad och tacka för hjälpen på tävling, även om jag ser väldigt koncentrerad ut på hästen ;)

Svar på frågor

Fråga: Hade du donaten på tävlingen? Trodde du hade tröttnat på den? Eller iaf ville ha nåt lite mer annorlunda? =)
Svar: jag jag fick återgå till donaten för att den med flätor släppte sist jag tävlade. Har rätt lång och tjockt hår så svårt att få det sitta hårt. Men den med flätor är snyggare tycker jag :)
 
Fråga: Kul att se att din skänkel (häl) blivit så mkt bättre, glöm dock inte att titta upp! På varje bild är ögonen i backen :)
Svar: tack! Skänkeln är bättre och blicken jobbar jag på. Men ingen domare skriver något om min blick, jag kollar upp bättre på banan ;)
 
Fråga: Hej Lina! 

Grattis till segern! Roligt att det går så bra för dig. Jag undrar om det är någon karenstid på ICE VIBE eller om man kan använda dem på nationella tävlingar? 
Tack för en rolig och väl uppdaterad blogg! :)

Svar: tack snälla! 
Jag har letat efter om man får använda ice-vibe på tävling men har inte hittat något om det, så jag vågar inte..
Men skulle gärna vilja! Så om någon vet om man får eller inte säg gärna till :)
 
Fråga: Haha du får inte ta det här på fel sätt men det är riktigt skönt att se att till och med du gör roliga miner när du rider har nästan aldrig sett det. Själv så går det väldigt lätt för mig att göra det, självlärd expert helt ärligt. 

Som sagt ta det inte på fel sätt tycker det är jättekul med grimaser (treårings mognads nivå här)

Svar: haha ja inte lätt och hålla ansiktet hela tiden, så mycket annat att ha koll på ;) koncentrera mig såpass och då kommer minerna ;)
 
Fråga: När får jouleen komma upp på headern?:)
Svar: jag kan ingenting om hur man fixar en blogg, så Frida hjälper mig, hon är ett geni på det hela ;) men absolut så ska Jouleen få vara med .
 
Fråga: Ska du vara med på storhäst-SM till sommarn i år?:) 
Svar; jag hoppas jag och Jouleen lyckas kvala in till Junior SM ! 
 

Helt slut!

Jösses denna dag har gått i ett! Först ut med hästar innan jag gick till bussen, skolan, rida Jouleen, åkte till Brolöten och red Texas, hem äta och sedan ut och rida Oj Oj och sedan lite stallfix. Kul att alla hästar gick bra också!

Om 3 minuter sover jag djup kan jag lova!

Upp imorgon och raka vägen ut i stallet och Brolöten imorgon, GODNATT!Flera bilder av Alice

Bilder ifrån Alice igår <3
http://carlssondressyr.blogg.se/
 
 
 
      
 
 
 Texas kommer

Ny dag nya saker ;)

Idag kommer Texas till Brolöten, eftersom vi har fullt hemma så får Texas stå uppstallad där så åker jag och tränar honom där istället. Han blir kvar till på lördag, ska bli kul att träna han några dagar i följd, det kommer ge mycket för oss. 

Ska jogga Jouleen 10 minuter för att få bort träningsvärk, för imorgon är det programträning för Gustaf Svalling igen, ska rida igenom Fei lagtävlingen för Juniorer. Sedan blir det två dagars vila och uteritt på söndag för damen :)
Oj Oj ska också joggas ikväll. 

Alice har skickat bilder från igår, så de kommer upp så fort jag har tid. 

Dagens bilder

Halvrisiga bilder ifrån idag, Elin fattade inte inställningarna på Linneas monsterkamera haha. Men Alice tog några så de kommer senare :)

Elin skrittar fram Jouleen innan jag hoppar upp.

Seger!

Där tog vi vår första seger tillsammans efter våra 2a och 3e placeringar :)

Fina Jouleen, bättre än i torsdags och jag är nöjd med ritten. Det blir stadigare och stadigare. Nu rullar vi hemåt :) 


Sydda knoppar

Sitter i bilen och är påväg till tävligen. Första klassen startade 15.00 idag sedan börjar min klass klockan 19.
Eloge till Katrineholm och Eskilstuna som har kvällstävlingar, det hjälper många och ibland kan det vara skönt att ha en helg utan tävlingar alls.

Sjävklart så syr jag knopparna även idag, följer alltid mina rutiner. Vore trist om jag skulle behöva skylla på att jag knoppar fel om det går dåligt ;) (skämt!) Ha roligt

Fråga: Hej!
Jag har några frågor jag gått och funderat över ett tag.
Har man en ponny eller häst som tappat intresset för dressyrarbetet eller ridas i paddock över huvudtaget och är allmänt seg kan man få den att tycka om dressyren/ridas paddocken och hur bör man gå till väga?

Jag red en ponny för ett bra tag sedan som var välutbildad i dressyr och hade haft en lysande karriär inom dressyren, precis som din ponny Oj Oj. Men han hade under sina äldre dagar tappat mycket styrka och kondition av en längre avställning dock inte pga. skada. Med tiden blev han starkare och fick bättre kondition men kändes trots det väldigt seg. Tog man tygeln saktade han ner och man fick hela tiden påminna honom om att öka farten. Man vill ju ha en framåt häst som svarar för skänkeln när man rider ex. dressyr. Förstår ju att det är viktigt att hästen ska ex. skritta på med framåtbjudning eftersom det behövs för att hästen ska orka arbeta korrekt.

Därför undrar jag vad man bör göra som ryttare om man har ett sådant problem =)Finns det några bra övningar osv?
Hoppas du förstår vad jag menar =)

Grattis till en tredje placering förresten! =)

Mvh,
Matilda

Svar; Hej!

Trist när hästen tappat suget för träning på ridbanan. Men se till att det blir roligt igen och sitt inte och endast snurra runt på en volt. Ta hjälp av bommar då brukar de flesta hästarna tagga till och tycka det är roligt samt att man gör en liten paus ifrån att vara för mycket på banan, ut i skogen och hitta vägar där du kan konditionsträna din häst istället. Motivationen hos häst och ryttare kan tryta ibland då gäller det att hitta vägar till det roliga igen.

Sedan det vanliga tipsen med sega hästar, kläm aldrig, utan lägg till skänkeln och sedan bort med den igen. Klämmer man hela tiden så är det som en kaviarstub = det tar slut. Utan lägg till skänkeln när det behövs istället och ta aldrig hand och skänkel samtidigt. Lycka till!

Tack snälla! :)

 Lami-cell sport

Igår la vi även beställning på mitt favorit schabrak att tävla med, nämligen det ifrån Lami-cell. Fanns bara hoppaschabraken inne.

Har storlek full på både Oj Oj och Jouleen då jag tycker ponnyschabraken är för små. Jag har haft detta schabrak tidigare och det ligger bra samt tål många tvättar!:) 


Byte av hjälp

Varje tisdag framöver kommer en tjej som heter Emmy ta ut våra hästar och mocka. Det är något som verkligen kommer ge lite andrum. Slippa stressen/ tidig morgon innan bussen går.

Idag var jag med och hjälpte till och visade det hela och det gick jättebra. Elin ska hjälpa Emmy med hennes träning istället så vi byter hjälp helt enkelt :) 

Kommer hem 16,50 idag och klockan 17.30 måste Jouleen vara knoppad och lastad. Håll tummarna för oss ikväll! Vi startar 19.40 i Kateineholm Msv b:4

Träningen idag

Red Jouleen för Elin ikväll, och i början av passet älgade hon på som tusan och hade gasen i. Kul med pigga hästar men det är ju fint om de kan lätta av och vänta lite och lyssna på mig på ryggen som försöker styra ;)

Blev mycket övergångar direkt för att få kontrollen och fokuset på att Jouleen skulle tagga ner lite. Efter 103 övergångar blev det super! Efter det kunde vi börja med rörelser för om hon inte är igenom så är det inte någon idé att börja trixa med rörelserna.

Skolorna var riktigt bra direkt och även vändningarna i skritten satt. Då la vi fokus på förvända galoppen som hon är lite svag i men som har blivit väldigt mycket bättre på kort tid. Eftersom att det är byte på kortsidan ifrån förvända i msv b:4 så gäller det att kunna ha en samlad och bärig galopp för att kunna sätta bytet bra. Vi jobbade då först med att kontroll på galoppen och red på spåret i förvändgalopp med korta tempoväxlingar. När de var bra så gjorde vi bytet och det blev mycket bättre men inte helt hundra ännu. Vi får helt enkelt jobba vidare på det :)

Imorgon startar vi en Msv b:4 i Katrineholm, det blir sista regionala starten innan vårt nationella meeting om tre veckor. (Hjälp! Vad tiden går fort) 


Dyon

Eftersom det faktiskt gått väldigt bra med Jouleen har jag unnat mig ett nytt träns till min dam. Eller jag betalar hälften och Elin hälften :)

Vi var tvungna att köpa nytt träns då hennes är äldre och går inte putsa upp snyggt, samt att jag vill ha rundsytt och bredare nosgrimma. Jag är supernöjd med mitt Dyon Kandar  så det fick bli ett dyonträns till damen.

Både kandaret och tränset är ergonomiska, de är vadderade med extra mjuk lammskinn och anatomiskt format för totalfrihet för örona. 

Lack och blingbling : mitt i prick!
Köps på Kvalité Häst och Hund i Flen 
( de finns tyvärr inte i ponny utan cob och full) 


Bilder ifrån googel.

Mitt Kandar ser ut såhär:

Jacka och byxor

Det är en massa snyggt i butiken nu så in och kolla! Lovar att det finns saker som faller alla i smaken.

Hur snyggt och tufft är inte detta då?
Jacka ifrån Babour och pikeurridbyxor: 
Kvalité häst och hund

Shopping hos Kvalité Häst och hunds butik, idag.

Boots nörd som jag är spanade vi såklart in nya.

Lack med bling bling 349 kr/ paret

Sedan de klassiska snygga ifrån Eskadron med ludd 499kr/paret

Samt mina snygga träningsboots finns inne ifrån Horse Guard 339kr/paret


Alla dessa skulle jag packa med inför meeting :)
Träning för Emelie Brolin

Träna med mig för Emelie!

Varannan onsdag kommer Emelie Brolin hem till oss för dressyrträningar. Emelie har varit min tränare i alla mina år och jag har hittat den jag vill ha! Aktiv och drivande framåt så man är helt enkelt tvungen att ta kliv framåt ;)

Varannan onsdag med start nästa vecka, kvällstid!

Vill du vara med? Kontakta Elin på hennes mejl elin_dolk@hotmail.com för mer information eller 0766363648 (min mejl fungerar inte) 


www.tidningenridsport.se

Kul läsning ;)

www.tidningenridsport.se/Tavling/Ponny/2014/3/Dubbelt-for-Lina-och-Oj-Oj/


kung Oj Oj

Herr Oj Oj var bäst av samtliga kategorier idag  i både klasserna. Det är kul, riktigt kul!

Han kommer nu få vila i två dagar, endast promenader för hand. Sedan är det provridning igen på torsdag. Tungt men rätt. Älskade Oj Oj. Men blir han kvar så fortsätter vi vår satsning. 


Planen

Fråga: Wow!! Grattis! Jag har en fråga, vad tror du det är som gör att ni lyckas så väl på tävling? Vad gör att ni får de allra högsta procenten? Svara gärna i inlägg :)


Svar: Hej!
Tack snälla!
Jag är en rutinerad tävlingsryttare nu efter alla år på tävlingarna samt att  jag tävlat rätt  många olika hästar.

Jag har ett bra upplägg när det kommer till tävling och är trygg med min ridning,  har en exakt plan hur ridningen ska läggas upp inför tävling och tränar för bra tränare :)

Det jag är bra på är just att uppvisningsrida, jag rider bra vägar och visar hästarna väl vilket jag fått fin kritik för. 
Det jag är sämre på är att lösa saker som inte går som jag tänkt. Blir lite passiv och tar för lång tid på mig hemma vid träningen.

Viktigast inför en tävling är att komma välförberedd inför sin start, det går inte träna på framridningen utan sakerna ska sitta där. Det som inte funkar på träning brukar till 99% inte funka när man kommer in på tävling. 
Ordentliga vägar och planera sin ritt så brukar det gå bra. Sedan måste man verkligen lägga ner tiden på allting runt om, putsa, rykta, fokusera, dalta med hästen ;) , promenera . Allting sitter i detaljerna.Longering

Kom hem med Oj Oj vid 19.30, vi tog hand om honom, ryktade och lindade honom med back on track runt om.

Sedan var det Jouleens tur att få röra på sig, hon fick vila i två dagar efter tävlingen i torsdags så hon hade lite mycket energi. Vi har även bestämt oss för att använda tömmar istället för lina vid longeringen då hon hela tiden vill falla in och inte vara kvar på den stora volten. Sedan är hon lite på och av och hittat inte flytet ordentligt så det måste också tränas upp.

Jag har boots fram vid longeringen och skydd runt om. Sedan en longeringsgjord ifrån Hööks och en gummisnodd att spänna in henne med. 71.5% i Fei Mästerskap

Älskade ponny, det är tur du inte fattar hur bra du är, då skulle du vara odräglig :)

Nyper mig i armen, vi inleder 2014 som vi avslutade 2013!

Heja Årsta!

Årstaryttarna visade verkligen framfötterna i första klassen idag. Roligt! Alltid kul att det är samma domare i kategorierna för då kan man jämföra väldigt bra hur man står sig. Och Oj Oj var bäst av alla b c och D :D 

Min stjärna, han har varit fin i flera veckor så kände på mig att vi kunde leverera idag. Nehepp in i fokuset inför nästa start nu.

Han kan han!

Seger för Oj Oj i första klassen :D


Vi är på gång till årets första tävling!


Årets första för Oj Oj alltså, jag själv har ju tjuvstartar. Älskar att tävla honom, känner mig så trygg och säker på upplägget med allting.

Hästarna måste trott att vi var knäppa i huvet, vem fodrar innan 4 och går ut i hagen 04:45..

Men Oj Oj visste däremot vad som var på gång, nu kör vi!Ställer klockan på 03:30

Jösses blir en tidig morgon imorgon. .. Men det är det värt! Oj Oj står och taggar i sin box och jag ska snart gå och lägga fram mina saker.

Första klassen är FEI lagtävlan, sen FEI mästerskap.

Oj Oj låg på lite i början av passet men blev fin på slutet. Lite så han brukar kännas dagen innan tävling. Oftast då det går som bäst också, haha kan ju hoppas det stämmer även 2014!Så taggad!!Oj Ojs tur

Imorse tog jag stallet och red Texas. Texas var fin, det blir bara bättre och bättre för varje gång.

Åkte sedan till Brolöten och red Valle, även har var fin.

Nu har jag ätit en sen lunch och ska ut och rida, bada och frisera Oj Oj. Han var helt magisk att rida igår, så idag ska vi bara göra några rörelser och mest lösgörande.

Glad Valle nör vi skrittade fram idag!RSS 2.0