Heja Emelie!

Min tränare Emelie är iväg och tävlar med Briman, de är på flyinge och deltar i senior SM, de inledde helgen med en fjärdeplats på 64,5%
 
Jag håller så klart tummarna för dom hela helgen, de har kämpat så hårt och är i sådan bra form (om jag får säga det själv ;)) att jag tror att de kommer rida upp sig procentmässigt för varje dag som går. HEJA EMELIE OCH BRIMAN!
 
Bild ifrån Emelies blogg.
 Snygg väska

Hade presentkort sedan SM liggandes på Hogstaridsport. Så gick in på deras sida och beställde en snygg väska!
 
 
De hade mycket snyggt så ta er en titt på deras sida =) www.hogstaridsport.se
Denna väska tänkte jag ha att packa mina egna tävlingskläder när jag ska iväg på tävling.Reeeeeent

Wihuuuuuu nu är stallet spolat och rent och mycket spån inlagda i boxarna :)

Härligt! Vi har jobbat effektivt, imorgon tar vi och ställer tillbaka alla "små saker" nu vill vi få in hästarna efter en dag med regn precis varje minut.
Regn

Idag kan man verkligen säga att det regnar, spöregnar verkligen! Hoppas det ger med sig snart.

Idag ska vi högtryckstvätta stallet, finns betydligt roligare saker att göra, men 1 gång om året får man väl stå ut och man får tänka på att det blir fint efter :)

En tjej som heter Anna kommer även hit , Anna jobbar med laser och som massör, super att ha en som går igenom hästarna på djupet. Försöker lära mig lite tips och knep också av Anna.

Oj Oj ska ut i skogen, och se andra ska vila. Nu vet ni vad som sker under dagen, kommer inlägg senare :)
Fina C

Casanova var duktig idag! Vi som har haft problem med skänkelvikningar gjorde idag vår bästa någonsin, härligt!

Jag tror att sen vi började leka lite med skolorna så har han liksom förstått vad det handlar om med korsa bena nu. äntligen! Nu ska vi träna på med dom och sedan blir vi ännu farligare i LA klasserna ;)

Kul det är när det svåra blir lättare och lättare.
dagen

Dagens jobb med hästarna blir dressyr på Casanova och Ove.
 
Tänkte träna slutor och öppnor med Casanova samt se över galoppökningarna lite. Se till att kunna ta honom tillbaka ordentligt i övergångarna. Sir Owein, lite travbommar samt se att han svarar framåt och bakåt kvickt och lätt.
 
Linnea kommer även över med Tippex och tränar för Elin ikväll, så full fart på banan även idag. Slutar sent så inte hemma förrän 17.30 =/
 Sara har ponny till salu

Min hopptränare Sarali Vestberg har en c-ponny till salu. En relativt grön ponny men som hoppar med stor kapacitet och rör sig trevligt. En snäll ponny.
 
Film här: http://www.youtube.com/watch?v=u5-8TusK6gA&list=UUMrJv2te7xdCyoNDYPp2s4Q&index=1&feature=plcp
 
Pris 40.000 kr
 
För mer info kontakta Sara på nummer: 0738058801Tips

Vi ska storstäda stallet de närmsta dagarna, ALLT ska tvättas, täcken, hinkar, borstar, boxarna och hela stallet ska högtryckstvättas. Har ni något tips på hur ni gör rent borstarna mest effektivt? Funkar tvättmaskin? Eller måste man tvätta för hand en och en.

Ge mig och Elin era bästa städtips tack!:)
Framtidsplanen

Fick frågan om vad min framtidsplan är med hästarna. Och här kommer det;

Oj Oj: jag vill slipa på detaljerna, vill lära mig småliret och höja vår jämna nivå ett snäpp till. Långsiktigt mål är medalj på SM 2013. Och drömmen är att få rida i Falsterbo.

Casanova: till salu, men jag kommer att ut och starta hopptävlingar samt la klasser dressyr. Vi börjar träna på la:p1 nu också. Leker fram med lite skolor.

Sir Owein: Ungponny championatet i Falkenberg nu i september. Sedan får vi sätta oss ner och prata igenom fall vi ska träna vidare eller om det är dags att släppa han vidare till en mindre ryttare. Lite hopptävlingar ska bokas in med han också :)
Ute på mysig kvälls promenad!

.
Kryss, oxer!
Hinder på en åttvolt

Här gäller det att hålla jämn galopp och bra vägar för att få bra hopp över hinder.
Lydnads övning

En övning som är ganska avslöjande på lydnad efter hindret :)
Bomövning på hoppträningen

Casanova över bommar som ligger typ som serpentin.
När man letar häst/ponny

Konstigt det är det här med att när man letar häst/ponny att det oftast slutar med att man köper en som man inte alls hade tänk.
 
E-type- Elin var ute efter en medelsvår häst runt 8-11 år, hon kom hem med en unghäst på 4 år.
 
OJ OJ- Det gick snabbt, kärlek vid första ögonkastet och provred han endast 1 gång, han skulle jag ha! ;) Även om man kanske bör pröva flera än 1 häst när man letar, men jag hade bestämt mig! =)
 
Sir Owein - Elin letade inte utan satt och tittade på lite annonser bara för att det är kul att se var det är för något på marknaden, Hon köpte Ove på 3 år, osedd och en b-ponny när hon själv är 24 år nu!
 
Casanova- uppfödd hos oss, så ja han är ju planerad, men vi hade ju tänkt sälja han så fort han var inriden, men vi tyckte så mycket om han så han fick bli till salu nu istället haha.
 
 
 Mellanting

Vi har haft tre personer som har provridit Casanova hittills, men de två första var för små och skulle vänta med att skaffa c-ponny och skulle leta vidare efter en b ponny, den senaste kände att de skulle växa ur honom och skulle satsa på en d ponny istället.
 
Kategorie C hamnar lite i mellanting tyvärr. Jag är glad att jag kan rida c-ponny och inte blir så lång, för jag kommer kunna rida c-ponny tills jag är 18 år  wihuuuuu.
 
Så därför har vi fortfarande inte hittat någon ryttare till Casanova, vi hår fått flera förslag om att låna ut han på foder, men det kommer vi inte göra. Jag fortsätter och träna och tävla honom tills den dagen en passande köpare kommer :)
 Mot skolan igen!

Halv vägs till skolan, vi har konditionstest kl 8! Jipppie, haha nej men det ska nog gå bra. Synd bara att det är så kallt ute, tjocka kläder på! ;)

Som sagt hoppträning hemma hos oss ikväll, får se om jag ska hoppa Casanova eller inte. Det beror på hur många vi blir efter som att hela div 3 laget i hoppning kommer också :)
Bakning

Här hemma nu ikväll bakar vi inför hoppträningen imorgon, bjuda föräldrarna som kör runt på oss ungar hela tiden i ur och skur gärna tidiga helger :)
Nummer 2

En mysig tur på min kung :)
Bilder på Ove

Mystur med Ove :D
Barbacka på Sir Owein

Haha han tyckte det var kul, och vi med :D
Snabb fakta

För er nya läsare;

Ålder: 97a
Bor: Sparreholm

Tränare: Emelie Brolin och syster Elin dressyr och SaraLi Vestberg hoppning

Hur många hästar: Jag har 3 st, Oj Oj tävlas nationellt& elit , Casanova La, och Sir Owein debuterat la, snart ungponny championatet i Falkenberg.

Jag älskar allt som har med hästar att göra och jag lever min dröm med dom<3

Idag

När jag kommer hem efter skolan idag är stallet redan klart för att Elin har varit ledig idag. Då ska jag rida barbacka på Ove och Oj Oj, mysigt! Ove lär vara vår att rida utan sadel på då han är väldigt skumpig;) kommer bilder på det senare idag och jag hoppas på att sitta kvar hehe.
Godmorgon solstrålar!

Nu är jag på väg till skolan, vaknade på ett strålande humör idag ;)
Ledsen att jag inte har varit så aktiv på bloggfronten, men ska försöka bättra mig!

Igår när jag red ut på Casanova hade jag en så himla fin känsla! Fint väder, glad och pigg häst, och ett glatt humör! <3

Sen somnade jag tidigt, kan vara anledningen att jag är så pigg och glad idag!
Ny design!

Ollalla! Ny design! Och det är Frida som har gjort det igen ;) Måste säga att denna hamnar bland top 3 listan över alla mina disigner jag har haft! Kul med nytt!
Den fjärde bästa ponnyn

Stallets kung (enligt han själv;)) OJ OJ har ju just nu en viloperiod med skogpromenader, men ni kan tro att han är lite avundsjuk när jag ska gå ner med de andra hästarna för att träna. Han tittat lite surt på mig och undrar varför jag inte prioterar endast han. Hehe han är en häst som alltid vill ha fullt fokus på honom och får han inte det ser han till att få det på ett eller annat vis.
 
Ska se till att få lite snygga foton på honom snart och våra skogsturer, även om både han och jag gillar att tävla och träna dressyr betydligt mer än skogen så är det riktigt mysigt att komma ut i skogen utan några krav eller något. Vi tränar såklart lite igenom att lite skänkelvikningar över vägen och så just för att hålla honom mjuk och smidig.
 
Får faktiskt nypa mig i armen, jag har ju faktiskt den 4e bästa c-ponnyn i Sverige i mitt stall med mig som ryttare/ägare. Min OJ OJ <3
 Konditionsträning

Idag blir det först en skrittur i skogen men Casanova och sedan beger vi oss till travbanan för konditionsträning. Det är dags att bli lite fit igen herr grå ;) Han älskar att få komma till rundbanan, och jag med! Där är det bra underlag och oftast är man själv där så det går att släppa iväg hästarna ordentligt flera 100 meter. Annars får man anpassa sig precis som överallt annars. Men jag tycker faktiskt vi ryttare är bra på det, iaf vad jag har upplevt häromkring.
 
Vår granngård är Björkhult och tidigare ägare hade ett stort travstall därav rundbanan, nu är det nya ägare sedan några år tillbaka och de har byggt om gården ordentligt och det har verkligen blivit suuuper fint. Det heter Sparreholms Hästcenter ni hittar länken till deras hemsida här:http://www.sparreholmsslott.com/index.php/sv/hast-kunskap-sv/hastcetnter-sv
 
Det kommer vara invigning där den 8 september och vi är inbjudna hela familjen, pappa har varit med och byggt. Kyra Kyrklund kommer och inviger samt håller en clinic med Rose Mathisen, samt flera etablerade hästfolk. Ska bli jättekul att vara med och se!
 
 
 
 
 Outfit

Här får ni min och Linneas outfit! Haha tidsfördriv ;)
Ridstövlar

Fråga: Var har du köpt dina ridstövlar? Har du något tips på bra märke eller något annat man kan tänka på? Hur vet man om de är "mjuka" eller "stela" att ha på sig? Jag skall nämligen köpa ett par stövlar, men har ännu inte hittat passliga då jag har väldigt smala vader. Jag vill gärna ha stilrena, snygga och helst inte så fruktansvärt dyra!

Hoppas du förstod min fråga, tacksam för svar. Din blogg är bäst! :D Hur många unika läsare har du per dag?
 
Svar: Hej!
Jag köpte mina på Bindermans i Eskilstuna, det är stövlar med märke Köinge. Det gäller att gå runt med dom i affären för att se att de sitter bra! samt be att få hjälp att mäta. När man sedan har hittat nya är det en fördel att "gå in dom" eftersom man kan få lite skavsår och så innan så man vänjer sig. De hårda stövlarna ger bättre stöd än de mjuka, men det tar tid innan de blir sköna ;) Men jag skulle rekomendera att ta hårda stövlar.
 
Jag har runt 500-600 unika läsare varje dag.
Lycka till med letandet!
 
Dålig bild men här är de när de inte är upputsade för tävling.
 
 
 Fråga: Hej , hur mycket hö äter dina hästar per mål t ex morgon, lunch osv...? Måste passa på att säga att du är grym !:)
 
Svar: Hej!
Nu på sommaren får de endast hö två gånger per/dag eftersom de går på gräs. På vintern får de även lunch hö.
De står just nu på:
 
OJ OJ&Ove 2 kg + 2kg
Casanova 1 kg + 1,5 kr ( han har lite väl gräsmage nu när han har tagit det lugnare efter sm :P )
E-type 2+3 kg
 
Är det riktigt kallt på vintern ser vi till att fodra flera gånger under dagen/kvällen med hö så att de håller värmen.
Tack, ni läsare är grymma också =)
 
 Linnea S och Vicke

Linnea och Vicke vann första klassen LC med ett stop i omhoppningen, och dubbelnolla i LB men precis utanför plac.
 
Eftersom att hon hoppade Tippex innan prisutdelningen så fick han gå in istället för Vicke! ;)
Men han blev inte lika glad när Vicke tog rosetten ;)
 Linnea S och Tippex!

Linnea och Tippex fick 8 fel i LD+5 och 4 i LC.
 Linnea och Indra!

Linnea och Indra gick dubbel nolla i LC = 90cm och ett pet i LB = 100cm.
 
Snygg outfit!!!
 Gårdagens bilder!

Ledsen att bilderna inte kom upp igår, men ni får dom idag istället ;)
 
 
 
 
duktiga OVE!!
 Söndags fin

Vi har lånat Björkängs ridhus för att åka och rida Casanova där då regnet håller i sig här hela tiden. Casanova fick bli fin i turkos outfit.
Foton

Kollar igenom dagens bilder. Och Indra har åkt, men Linnea är här ;)
Nöjd

Om någon är mallig när man kommer hem ifrån en lyckad tävling så är de Ove. Han vet när han har varit duktig och springer i hagen och gnäggar av glädje. När jag red Casanova och Ove stod och tittade på nu i em tror jag han sa " aaamen jag har iaf fått rosetter idag, det har inte du " ;)
Barbacka

Nu har ju Ove gått rätt mycket hoppning, och jag kommer därför låta han vila ifrån hinder helt ett tag nu, endast lite markbommar och så. Han kommer ni vila båda söndag och måndag, på tisdag drar vi ut på en tur barbacka i skogen och bara myser.
 
Sedan veckan som kommer ska vi jobba på med skänkelvikingarna samt jobba med travökningarna. Behöver även få Ove att vinna mera mark i galoppökningarna och inte endast sticka iväg som ett spjut ;)
 
Bild som Alice tog när jag tävlade Ove i katrineholm i La:1- fin!måttband

Fråga: Hej Lina! Tack igen för en bäst blogg! : ) Jo, en fråga om betfor: Mina hästar får oxå alltid betfor, men nu i sommar har jag stött på några som inte ger betfor på sommaren när hästarna går på gräs. Eftersom gräset innehåller mkt socker plockar dom bort betforen då så att det inte ska bli för mkt socker. Stämmer detta? Hur gör du med kraftfoder och betfor när hästarna går på gräs, plockar du bort eller minskar ner på något? Lycka till imorgon! :D Kram Ellen
 
Svar: Hej Ellen!
Svårt att veta hur mycket man vågar ge betfor, men om våra hästar skulle vila helt skulle jag dra bort rätt mycket betfor och de skulle få lite för att de tycker om det så mycket. Och vi har valt att inte släppa våra hästar på ordentligt bete i år just för att hålla gräsmagarna borta när alla tävlar. Läskigt om de skulle få fång. De går på lagom bete och därför har vi kunnat ge de betfor som vanligt. Jag tror det gäller att ha ett skarpt öga på sommaren och se efter hästarnas hull ordentligt. Om man tycker det är svårt att se med ögat eftersom man blir lite "hemmablind" så kan man mäta då och då med måttband för att ha stenkoll.
 
Tack, det gick super idag!=)
Kram LinaKommentar

Kommentar ifrån Elina: vill bara säga att du har en sjukt fin blogg ;) du rider sjukt bra( ser upp till dig, tänk om man hade varit lika grym som  dig på att rida;) )
vill du bli vän med dina blogggläsare på facebook?
vilken/vilka klasser ska du tävla till helgen i hoppningen?
lycka till på tävlingen, ska hålla tummarna extra hårt, lycka till och kör så de ryker!!:)
 
Svar: Tack, roligt att folk uppskattar bloggen =) Roligt att du ser upp till mig, det värmer! Jag är vän med många bloggläsare på facebook, bara att skicka vänförfrågan.
 
Jag och Ove hoppade 65 cm och 70 cm idag, det gick kalas, nollad i båda klasserna och han fick med sig rosett i båda, så han är extra stolt! ;) Han kom bra på hindrerna och var glad hela tiden och bjöd på så vi är såklart supernöjda.
 
Bilder ifrån dagen kommer senare ikväll.Rosetten

Eftersom vi va felfria i första fick ju en rosett. Han hoppade jättebra på hinder och lyssnade bra, supernöjd med han! Snart startar nästa klass :)
0a!!

Bästa Ove!! Snart 75 cm
Krångligt!

Sitter och räknar hyr långt det är mellan mina starter idag, det är 13 ekipage så cirka 25 min. Sen ska ju banan höjas och det kanske även är prisutdelningar också. Inte lätt detta! Det är 100 gånger lättare i dressyr när man har SIN starttid! Jaja jag blir nog aldrig en riktighoppryttare ;) hoppas ni håller tummar och tår för mig idag, och jag hoppas att jag kommer ihåg banan!!
Lydnad

Jag och Linnea fick träna mycket lydnad och kontroll för Elin, nyttigt för oss båda. Vi travade över bommar och sedan avslutade vi att komma på några hinder för att känna oss trygga inför imorgon. Både indra och Ove gjorde bra pass idag!

 
dressyr och hopp!

Kommentar om Ove: Om jag va så där 8år yngre och en halvmeter kortare och leta B-ponny skulle jag lätt ta den där! Verkar vara en jättemysig liten sak som har både dressyren och hoppningen :)
 
Svar: Ja han är en riktigt bra b-ponny, han kommer (hoppas och tror jag) vara bra riden och med bra ridbarhet när han ska säljas. Man kan både hoppa och rida dressyr på han. Får hoppas vi klarar oss bra imorgon så kan man väl klassa han som hopp-ponny också när han har startat hoppning va?;)
 
 
 
 Fredag!

Denna vecka har gått fort, redan fredag :) skola idag men slutar rätt tidigt, ska träna över bommar och några hinder för att hitta lite flyt till morgondagens tävling på Ove. Casanova ska få träna på samma saker han också. Linnea kommer och tränar Indra samtidigt sedan hjälpa vi åt att bada hästarna och putsa allt klart.


Får se om maskoten Zlatan är lika bra på hopptävling som dressyr ;)
Dagens

Utvärdering av träningspasset; Ove var väldigt framåt, fick tänka på att han inte sprang iväg för mycket och gjorde övergångar för att få honom att vänta mera på mig. Galoppdelen var bra, fick igenom ställningen mjukt och fint i båda varven, samt att jag kunde göra förvända på volt :) duktig kille!

Skänkelvikningen undan vänster går super! Undan höger är svårare, men oftast har man en som är lättare än den andre.
Upp på hästryggen!

Kl 7 kommer Linnea, vi ska rida Ove och Indra för Elin! Idag vill jag att Ove ska vara mjuk och fin i kroppen och jobba länge i den låga formen, han måste lära sig att jobba lika bra där nere efter som att han har väldigt lätt för sig att gå i den höga tävlingsformen. Imorgon blir det också lite lägre form och kolla så att allt stämmer, gas, broms, båda sidor är mjuka mm. Ska även ta ett litet hinder och några bommar. Svårt att veta hur jag ska lägga upp det innan en hoppträning, eftersom att det är första gången. Men det är bara att testa sig fram och analysera vad som funkar bäst, men jag tror att detta är ett bra upplägg! :)
Dagarna innan

Nu är det två dagar kvar tills tävlingen på lördag. Då klipper jag alltid hovskägg, svans , nacke och öron. Det kan ibland se lite hackigt ut precis när man klippt så två dagar innan är bra då hinner det lägga till sig och jämnas ut.

Min teori gäller ju även så klart när jag ska hopptävla ; kan man inte vinna kan man vara snyggast ;)

Ser även till att rycka mannen så den blir fin. Och självklart kommer Ove vara knoppad på lördag, utsläppt man har man inte på tävling enligt mig, men jag är ju dressyrnörd ut i fingertopparna!
betfor

Har ju skrivit förrut att alla våra hästar äter olika mängd samt olika foderslag. Men en sak som alla våra hästar får precis lika mycket av är - betfor!
Har inte varit med om en enda häst som inte gillar det.
 
Betfor ska ju vara bra för matsmältningen för djuren. Våra hästar får det när de kommer in ifrån hagen, då sväller vi betforen på morgonen så det får stå ordentligt i blöt. Vi passar då även på att ha i mineralerna som hästarna annars gärna lämnar kvar i krubborna.
 
Ibland när vi är iväg på tävlingar och hästarna dricker dåligt är det lätt att blanda i lite betfor, och vips så dricker de sedan ;)
 
 
 
 förvänd

Fråga: Är förvänd galopp samma som "fel" galopp? :D
 
Svar: Ja så kan man säga! Rider man hästen i höger varv så har man vänstergalopp. Med denna rörelse/övning så tränar man upp hästens balans och man stärker galoppen. Det gäller att som ryttare sitta tvärtom då, att rida med hästen, alltså att själva rida i "fel varv med sitsen"
 
Alla mina hästar har lätt för den förvända galoppen och vi är starka i det. Jag som ryttare känner mig säker i min ridning och vet hur jag ska balansera upp det hela. Något jag är sämre på som ryttare är att ställa hästarna i volterna utan att de lägger huvudet på sne, något att jobba på eftersom jag som ryttare sätter mina brister i hästarna.
 
Dålig bild, men här rider jag Ove i en förvänd galopp. häger varv men vänstergalopp
 
 
 Förvänd på volt

Kan inte vara utan dressyren helt, så tog ett lätt pass på Casanova idag med lågform. Emelie gav mig som tips att träna förvända på volt, och både oj oj o Casanoa har stärkt sin galopp genom det. Man kan även leka med ställningen och ställa utåt och inåt.
Ärtpåsar vid kylning

När vi var med E-type på Strömsholm fick vi tips av att när man ska kyla bena på hästarna så funkar frysta ärtpåsar super. Så nu efter hårda träningspass har vi lagt 4st frysta ärtpåsar i frysen på magasinet vid stallet. Smart ju:P
 
Något som ni testat? Om man ska spola hästens ben ska man ju göra det cirka 20 min för effekt och det är ju ganska länge man spolar bort vatten. Med ärtpåsarna kan man bara linda en linda runt och de kan få äta lite hö i boxen under tiden.
 
Spartips där ;)
 
 
 Outfit

Jacka ifrån Style by Tyra, snygg va?:) tur man är lillasyster när de äldre köper för liten storlek;)
Tagga idrott 8:00

Tog stallet på morgonen, nu skolan!
Kräftskiva

Kvällen har ägnats åt en kräftskiva med familjen, mysig och GOTT! Har lite bloggtorka just nu på bra inlägg men det flyter nog på snart igen :)

Indra åker hem igen på lördag, ska bli tråkigt då det har varit kul att ha sin kompis här i stallet. Meeen vem vet, den dagen vi har en plats över i stallet så kanske det kan bli så igen?! För ju fler man är ju bättre är det om man är ett ta gäng. Och jag Linnea och Elin är ett bra team :)
Nu börjar vi med rutiner!

Första dagen i skolan. Check! Kul att träffa alla igen. Sitter nu på bussen hem och vad gör man då? Ju kollar bloggar, facebook, instagram! Haha jag är nog inte ensam med den saken ;) när jag kommer hem kommer Linnea över, då rider vi ut på Ove och Casanova och sen kollar när Elin rider Indra!
ny annons

Ny annons : http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=643166&inriktning=&typ=
Ni som har blogg och gillar Casanova, skulle ni inte vilja länka honom på er sida? Vore snällt! En älskling som tyvärr måste säljas.
 stövlar

Fråga: Tänkte bara höra vad sidan du tänkte beställa dina stövlar från heter?? Jag har tidigare funderat på att köpa därifrån men har glömt heeelt vad sidan hette!!?
 
Svar:Här har du länken:  http://m.ridingboots.vpsite.se/St-vlar---Bilder.html
Sjukt snygga =)Skolan

Idag börjar skolan igen, men endast halvdag det passar mig bra ;)

Efter skolan ska jag och Linnea P rida ut på Casanova och Ove. Sedan ska Elin och Linnea ta Indra ett pass på banan. Eftersom OJ OJ har sina lugna veckor just nu så blir det mycket fokus på Ove och Casanova, kan vara rättvist då Oj Oj stått i centrum länge ;) min prins får gå i hagen och äta gräs sedan turer i skogen.

Syster Emma är hemma, hon har hämtat sin nya valp Budda haha.
E-type

Etype hade besvär med bakknät, han är nu behandlad i knät och är ordinerad vila i 3 veckor. Efter det får han sättas igång igen och då hoppas vi han är okej. Som sagt det gäller att lösa problemen och det ska vi göra. Han kommer att vara lindad med back on track för att få igång blodcirkulationen för bättre "läkning".

Hur kan så stora starka djur som hästar vara så känsliga? En gåta.

E-type fick beröm att han var så lydig iaf, så lite mallig blev han eftersom vi har jobbat mycket med hans bufflande :)
Hoppning Ove

Min ljusa punkt just nu är Ove! Han hoppade super, lite väl pigg men jag är nöjd:)
Fråga vetrinären

När jag satt och klickade runt igår så hittade jag denna sida: http://www.agria.se/Hast/fragaveterinaren
Hur bra är inte det att kunna skriva frågor till vetrinärerna och få svar på?Inte för att jag hade någon fråga men det är ALLTID nyttigt att läsa på. Och ju mer man kan, desto mer förebygger man.
 
Mads sa en sak på cliniken han hade under ponny SM "alla hästar blir skadade någon gång , det gäller bara att veta hur man löser det bäst" (något i den stilen) Och det är sant. Det spelar ingen roll hur mycket vi lindar och skyddar och daltar med våra djur- för det är vad de precis är DJUR. Det händer saker att de hoppar till och blir rädd för samt att de kan skada sig i hagen, eller förslitningskader, göra illa sig i boxen, eller ja listan kan göras låååång. Men det finns hjälp att få i många fall som tur är. pepparpeppartaiträ
 
Elins häst E-type är just nu skadad, han har som vi tror sträckt sig i hagen och gjort illa sig. Det har ju regnat en hel del i sommar och då blir det halkigt i hagarna, och en häst som E-type som både är klumpig och lite vild innebär det - isbana!  Därför ska Elin in med han idag till Strömsholm för att titta igenom honom. Han är inte halt men han rör sig lite ojämnt. E-type är inte kollad på väldigt länge så Elin tar han först till vetrinären sedan kasnke det är en equiterapeut som egentligen behövs. Det får visa sig, håll tummarna.
 
 Sista dagen!

GODMORGON!
 
Sista dagen på detta sommarlov- herregud vad tiden har gått fort!
Så dagen kommer att spenderas med lalalallaaaaa: mina hästar! ;) Någon som hade väntat sig något annat? hehe
 
Ska se till att plocka undan i stallet ordentligt och tvätta allt, för nu när skolan kommer är det skönt att ha ordning och reda så att det går lite fortare. Vi ska till MaskinCenter och hämta foder sedan är det hoppträning ikväll som jag har skrivit om tidigare.
 
 
Får hoppas att Chip inte snor tränares barns napp igen bara ;) haha men bilden är ju bra söt!
 
 Foderstater

Det är en djungel att veta var varje häst behöver för foder, och alla behöver de olika. Ingen i vårat stall äter som den andre. Man får testa sig fram och se vad som funkar bäst.
 
Denna länk kan du få hjälp att räkna ut din foderstat : http://www.hastsverige.se/Nyhetslista1.html?news=15004
 
Saxat ifrån deras sida:
 
"Rätt sorts foder i lämplig mängd är en viktig förutsättning för att hålla hästen frisk och sund. Merparten av hästens foder bör vara grovfoder av bra kvalitet.Ny forskning har visat att även högpresterande tävlingshästar kan klara sig på enbart grovfoder."
 Casanova ungponny SM

Fråga: Kan du inte skriva om hur det gick för dig med Casanova på ungponny sm?:)
Svar: Absolut, det kom lite i skymundan eftersom SM med OJ OJ var prio 1 =)
 
Unghästarna gick två dagar, fredag och lördag, man red samma program båda dagarna inför olika domare.
Första dagen gjorde vi en liten miss, man fick rida in när den andre ryttaren fick sin bedömningen och det tog rätt lång tid, vilket gjorde att jag stressade in och tappade sedan ut honom i formen. Så vi sa direkt efter ritten att imorgon skulle vi vänta tills den innan mig hade fått bedlmningen helt klart och var påväg ut.
 
76,59% fick jag dag 1, de poängen var ju riktigt bra!
Dag två var han trött i traven och orkade inte visa den ordnetligt, vilket drog ner bedömningen till 71,59%
Däremot var han mycket bättre i formen dag två då han var både kort och smidigt med en bra bärighet. Galoppdelen gick riktigt bra.
 
I ärlighetens namn är Casanova ingen typiskt gångartsponny, utan han är bäst på de vanliga programen där man får bedömning för varje moment och rörelse, nu när de dömde gångarter så drar det ner lite även om han har en riktigt bra skritt samt galopp.
 
Casanova är en stadig ponny som man kan rida noga på, och därför slog ni några av de som var högt på resultatlistan på ungponny SM när  Ponnyderbyt var och inte här där domarna ville bedöma gångarterna.
 
 
Glöm inte tipsa folk som letar c-ponny om vår fina Casanova <3Haha kul på tågstation!

.
Pausar lite efter spökhuset!

.
outfit

 
M
 
Måste ju fundera ut en outfit till mig och Ove på lördag.
Och jag tänker ha kavaj även om det är väldigt inne med att ha tröja- snyggt det med. Men  min spookskavaj sviker jag inte ;)
 
Hur gör ni som tävlar hoppning? Väljer ni tröja eller kavaj, och  varför väljer ni det?
 
Jag har även fått testa Linneas hoppsadel hon inte använder, ska se imorgon hur den ligger, om den är bra så köper vi den! =) Hehe kan ju vara bra att slippa hoppa i dressyrsadeln ;)
 
 
 
 Nu kör vi!!

.
VECKOSCHEMAT

Oves planering inför hopptävlingen:
 
Fredag- Hoppträning
Lördag- konditionsträning
Söndag- vila
Måndag- Hoppträning
Tisdag- Longering över bommar
Onsdag- Dressyr
Torsdag- Vila
Fredag - Lätt jogging, ev hoppa något litet hinder
Lördag- TÄVLA
Söndag - Vila
Måndag- Vila
 
Tänkte att det kunde vara kul att se hur jag lägger upp planen inför nästa veckas tävling.
 Vi rullar!

Så nu sitter vi på tåget mot Stockholm!!
SM

Har glömt skriva vilka som tog medaljerna på SM, och här kommer de duktiga ekipagen:
 

SM Dressyr Ponny 2012 Kat B Guld:  Klara Svanberg, Willands RF, Findus, 70,754% Silver: Emma Lindén, Rydebäcks RF, Stenbroåsens Ante, 69,963% Brons: Clara Egholm-Hebsgaard, Åsbo RF, Henfynyw Twysog RWC 3, 67,356

SM Dressyr Ponny 2012 Kat C Guld) Emma Tegelskär, Moelgarnedd Montana RW 114, 69,314% Silver) Alicia Carlsson, Grännabygdens RF, Paulo Pan, 68,303% Brons) Kristina Elner, Osbyortens RF, Karlsfälts Adriana, 68,224%

SM Dressyr Ponny 2012 Kat D Guld) Sofie Andersson, Willands RF, Puccini 81, 72,255% Silver) Amalie Egholm Hebsgaard, Åsbo RF, Extrem, 70,410% Brons) Amanda Svanberg, Willands RF, Lykkes Chester, 69,890%

 

Info + bild: http://www3.ridsport.se/Tavling/Dressyr/Nyheter/2012/08/Flerasyskonparidressyrensponny-SM/

 
Yees!

Tågbiljetter bokade! Imorgon åker jag och Linnea S upp till Stockholm och går på Gröna Lund hela dan! Ett år sen jag var där nu, på tiden! ;)

Det är något med karuseller, vänner och sommar som gör att jag inte kan sluta le!
Grattis

Stort grattis till BÄSTA tränaren Emelie & Briman för placeringen idag på Ericsberg!
 Linnea Philipson & Lindens Indra

 
 Endast en häst

Casanova har ju haft en ganska tuff vår/sommar så han ska också få vila helt nu med OJ OJ.Han behöver vila kroppen då han känns lite trött just nu, med all förståelse.
 
 Jösses, vet ni vad det betyder? Att jag endast har Ove att rida! Vad ska jag göra om dagarna? ;) Kan kanske vara bra för mig att vila lite också.
 
Alltså tar vi bort Casanova ifrån helgens hopptävling tyvärr, åker endast med Ove.
Men det kommer flera tävlingar jag får se fram emot.
 
Hästarnas välmående är det viktigaste hur mycket jag än vill tävla  =)
 Smakprov!
På väg hem!

Nu åker vi hem! Linnea hade en bättre känsla i denna klass, ett stopp i kombinationen och minst fel av alla i avdelning B så en rosett blev det! Nu hem och rida Ove och Casanova :)
Maffiga namn

Ericsberg som jag var igår på och hejade/hjälpte Emelie har ju Lag SM just nu.
Startlistorna hitter ni här: http://online.equipe.com/sv/competitions/4827
På söndag är det även Grand Prix kür
 
Under hela helgen är det maffiga ryttare som:
Per Sandgaard, Mattias Jansson, Jeanna Högberg, Tinne Vilhelmson Silfén , Ebba von Essen och  Stefan Jansson som deltar. Inte dåligt, så vill man se bra dressyr så pass på alla som bor i närheten!
Man lär sig väldigt mycket av att se hur de värmer upp och hur de rider inne på banan.
 
Ericsberg har ju även en fantastiskt fin omgivning där tävlingarna går:
 
 
Bild ifrån deras hemsida: http://www.ericsberg.se/Lunch!

Första klassen klar. Ett pet på 3an, synd! Nu lunch.
Framridning!

Snart dags! 90 cm
Pikér ifrån Spooks

Som ni vet så är ju Spooks mitt favorit märke.  De har riktigt snygga pikér till salu just nu, hade köpt en i varje färg om de inte hade varit så dyra, 498 kr går de på. Grymmmmt snygga :D
 
Deras hemsida hittar ni här: http://www.spooks.se/
(har tagit bilderna ifrån dom)
 
 
    
 
Detta schabrak skulle även också få följa med mig, 535 kr, snyggt!
Kronan <3
 Snart framme!

Nu är vi snart framme i Norrköping! Vi är ganska tidiga, så vi behöver inte stressa! ;) Jag knoppade Indra imorse så jag hoppar att det kan medföra tur!! Haha. Men kameran är med så det kommer upp bilder senare ikväll! Jag kan även uppdatera er på plats om ni skulle vilja det?
Hopptävling!

Imorgon blir det hopptävling på schemat! Dock inte för min del utan jag ska följa med Linnéa och Indra till Norrköping! ;) ska bli jätte kul, och jag kan se och lära då jag ska hopptävla nästa helg!!!! Haha vi badade Indra och fixade till henne lite, sen red jag ut på en pigg Casanova! Mys!
Emelie och Briman

Vi var ju på Ericsberg idag och hejade på emelie samt hjälpte till lite. Briman är så vacker och absolut den snyggaste hästen av alla på tävlingsplatsen :D
 
In och läs på hennes blogg om dagens ritt!
 
 
 
 hoppning

Träningen för Sara gick bra! Ove är så ambitös gällande träning. Han hoppar som en katt hehe. Inte bästa tekniken men vi kommer alltid över, det som räknas ;) Visa hopp var grymma.
 
Bilder på mig och Ove samt Linnea och Indra
 
 
 
 
Bra hopp!
chip stal viggos napp haha!Frissan

Är och klipper topparna hos min frisör Anneli, sagolikahår:)

Sedan är det gasen i botten för att åka och hjälpa Emelie som lite hästskötare, kul! Kameran ska självklart med.
kyla/ värma hästens ben

Fick frågan när man ska kyla och när man ska värma benen. Jag är ju ingen expert på denna punkt men vi gör på detta vis:
 
Om hästarna har gått hårt brukar vi kyla hästarna ben med vattenslangen ett tag, finns bra kylskydd att sätta på också, vilket jag ska införskaffa! (påminnelse till mig själv) Om hästen har fått slag eller någon svullnad kyler vi även också.Man kyler benen efter träning  för att blodkärlen vidgas vid ansträngning och vid kyla "dras de ihop igen" .
 
Vi använder ju oss av back on trackpaddar (=värme) på natten för att få igång blodcirkulationen också. Det gäller att ibland göra paus ifrån back on tracket för att ge bästa effekt har jag hört. Back on track hjälper hästar som har gallor bra också.
 
Jag är lite dålig på sånt här så ni som kan detta bra kom gärna med tips!
 
bild ifån google.
 detta värmer

När man känner sig lite trött är det bara att läsa kommentarer som dessa:
 
"Jag måste bara säga att jag beundrar dig otroligt mycket, speciellt med tanke på ridningen. Du är så superduktig på allting och jag har någongång funderat om det ens finns något att förbättra? Kommer inte på något! Speciellt sitsen är otroligt fin, brukar du få höra poäng för den?

Dessutom verkar du vara en supersnäll tjej och jag skulle jättegärna vilja lära känna dig i verkligheten också vilket ju tyvärr är lite svårt. Du har dessutom en grymt bra blogg, tack för den! :DDD"
 
Får läsa det några gånger och verkligen inse så fint skrivet det är. Haha men jag lovar, jag har massa saker att förbättre för att bli en bättre ryttare. Och det är det som är det roliga, man har alltid saker att jobba på! Jag brukar få 7-8 på sitsen, och domarna gillar att jag rider mjukt brukar de skriva.
 
Snäll är jag mot alla som är snälla mot mig ;)
 dagen

Dagens planering:
 
- skifta hästarna i hagarna samt mocka, går fort när vi är tre i stallet :P
- Hoppträna Ove för Sarali
- Klippa mig
- Åka och heja på Emelie och Briman när det är stora tävlingar på Ericsberg.
- Rida ut på Casanova 
 
 
 
Någon som ska dit? =)
 remont

Fråga: Kan du inte skriva ett inlägg om hur du duschar dina hästar? Alltså vad använder du för schampoo osv?

Och sen undrar jag om du inte kan skriva/visa ett inlägg om vad du tycker om att kyla benen på hästen, och att värma. Hur och när gör du vad?

Och sen har jag även en fråga till dig. Min ponny går just nu på ett enkelt tre delat bett med lösa ringar som har funkat bra på henne. Men nu har hon börjat krångla och slänger med huvudet så fort jag tar i henne. Och håller jag kvar så ställer hon sig gärna på bakbenen. Vi har kollat hennes mun och det är inte fel. Har även funderat på att ha ett hackamore på henne men med tanke på att hon är så vansinnigt pigg sp vet jag inte om jag vågar testa. Vad hade du gjort? Man kan säga att hon behöver ha det mildaste bettet men ändå det starkaste ;)
Ojojoj, det här blev mycket..
Skulle vara väldigt tacksam för svar! Tack för en underbar blogg Lina! Du är grym!
 
Svar: Oj glömt svara på detta!

Tvättningsinlägg kommer senare =)
 
Jobbigt när de blir ostadiga och slår med huvudet. Ibland gör det de när de blir trötta och inte riktigt orkar jobba, du kanske har höjt kraven och hästen blir lite sur och försöker komma undan jobbet? Bra att ni kollat munnen, det är viktigt att man gör.
Jag skulle sätta på en remont nosgrimma för att se om hästen gillade det bättre, testa! Hoppas det löser sig för er. Har aldrig ridit med hackamore så det vet jag inget om.
 
 
 att lära en häst rygga

När vi lär våra hästar att rygga gör vi det alltid när en går brevid och en sitter på. Som Ove just nu, jag sitter på och Elin är på marken.
 
Vi skrittar på spåret och gör först en vanlig halt, ser till att de ställer upp sig bra och står stilla i halten. Sedan skrittar vi fram igen och gör åter en ny halt, och sedan sitter jag ordentligt och gör helt korrekta hjälper som man ska göra i ryggning. De ska rygga för sätet och skänkeln, inte handen! Jag drar bak skänklarna lite extra för att vara extra tydlig, samtidigt som Elin petar på bogen med handen för att hjälpa Ove att för att förstå extra att han ska rygga. Efter vi har ryggat går vi fram och gör endast en halt utan ryggning, där gäller det att se till att han inte tänker bakåt utan mina hjälper. Alltså varannan gång halt och nästa gång halt-ryggning.
 
Vi håller oss vid spåret för att så stöd av stocken, då är det lättare att lära de rygga rakt. När de sedan har förstått det hela så går vi in på andra linjer för att få de att rygga rakt utan hjälp av sargen/stocken.
 
Det är onaturligt för de att rygga, så det gäller att ha tålamod och berömma de massor när de gör rätt.Gärna med lite godis ;)
 Agnes bilder

Jag har fått flera bilder skickade till min mejl av Agnes!
Tack! Roligt att få skickade bilder på min prins <3
blogg: http://dressyrteam.devote.se/
 
 Linnea

De Tränar för Elin, inför 4 års hoppningen Falkenberg
Linnea P & Indra

Outfit
Linnea S & Tippex

Outfit
Fina hästar

Efter SM är det alltid en massa hästar ute på annons, ryttare har blivit för gamla samt ponnierna för små. Vi i Årsta-runsten har "förlorat" ett riktigt bra ekipage, MyLady & Nathalie. Denna vackra svarta ponny sto är såld nu. Vi andra ryttare i laget får ta ett tyngre last. Samt att jag har mist en bra "rival" i kat C, alltid kul att ut och mäta sig med de bästa ekipagen när det är tävling, för då vet man lite hur man ligger till. Det roliga med alla dessa ponnyn är att även om vi ryttare försvinner så kommer oftast ponnierna år efter år till SM. Snacka om ridbara hästar och vilken kvalité dem har! De säljs ifrån unga talanger och vidare till riktiga läromästare.

Usch jag vet hur jobbigt det är att sälja sin bästavän. Lilla Prim var en sorg att sälja. Och nu är det Casanovas tur. Som tur är har jag Oj Oj tills jag är 18 <3
Fina Ove!

 
Världens bästa 5 åring!
 Bedömningen

6 på sitsen, inte kul att få. Jag brukar alltid få 7-8. Och 6a på gångarter är inte helt enligt vårt tycke heller. Men så kan det vara, alla vill ha olika :)
Sur

Hehe sur är att ta i, men lite smått besviken på bedömningen. 60% red vi ihop. 7 or på förvända i båda så det var ju bra. Annars tycker domaren att det går hastigt. Denna domare har jag ridit för förr och vi visste att Ove inte var en häst för hennes tycke. Hon gillar med lugnt och lite tråkigt om jag får uttrycka mig så. Ove bjuder på energi och hög samling. Men Ove skötte sig super och var lika glad hela tiden som vanligt :) Gör mig glad med ben&jerrys istället!
Avfärd
Redo

Knoppad och fin ,nu lastar vi :)
E + O = bästa vänner!

Nu är Ove badad och ny friserad! Jag ska in och byta om och hänga in kavaj mm i bilen! Sen ut med Casanova och Indra och in med Oj Oj och E-type! Sen ska Ove knoppas och borstas, och sen hämtar Elin mig då bi åker till farmor och äter! ;) men först busa med hundarna!!
Formiga®Air

Snälla MaskinCenter som skämmer bort mig fick jag ju ett schabrak av  inför SM. Tänkte om Ove kan ha det ska han få tävla med det idag, kan ev vara förstort för honom då fårjag pröva på de andra två.
 
Har ni läsare  ridit med  Formiga®Air schabrak? Vad tyckte ni om det?
 
Det verkar ju super om man läser ifrån vad de skriver om sina egna produkter:
 
" Varför skall Du köpa en Formiga®Air Produkt istället för något annat?     
Jo därför att…
... Formiga®Air materialet andas, vilket hjälper till att leda bort värmen. Detta innebär
också att det torkar snabbt efter användning och tvätt. Tester har påvisat en
temperatursänkning med ca 1° under ett Formiga®Air Schabrak jämfört med vanliga
bomullsunderlägg!
... Formiga®Air materialet absorberar, med en förmåga att suga upp över 300% av sin
egen vikt, vilket innebär att hästen hålls betydligt torrare och mycket av den skadliga
effekten av fukt minimeras. Tester har visat att ökningen av de skadliga effekterna som
uppstår pga fukt mellan sadelunderlägget och hästen kan öka med ända upp till fem ggr. Kanske något att reflektera över när ett plaskblött bomulls schabrak tas av hästen?
... Formiga®Air materialet tryckutjämnar, trots att materialet är extremt tunt så kan man i princip inte trycka ihop materialet utan det fördelar trycket jämnt över hästens rygg.
Detta innebär (så länge som sadeln passar hästen) att några gelepaddar och andra mellanlägg ej längre behövs. Tester har visat att vid användning av gelepaddar är risken stor att dessa istället försämrar och även fördelar trycket på ett skadligt sätt!
... Formiga®Air materialet har aktivt kol inbyggt, detta hjälper till att motverka bildandet av bakterier, svamp samt tar bort mycket av dålig lukt. Schabraken behöver därför ej maskintvättas speciellt ofta utan det är bara att borsta av och torka efter användning ev. spola av med en slang och sedan torka. Torktiden är dessutom kort eftersom materialet andas. Detta innebär att schabraket är lättskött, samt hygieniskt för både Ryttaren och Hästen. Livslängden blir också lång med Formiga®Air.
... Formiga®Air materialet ligger still, som en extra bonus har materialet en antiglid yta vilket gör att schabraket inte far runt eller veckar sig under sadeln, något som är vanligt, speciellt med bomulls schabrak.
... Formiga®Air materialet är tunnt, schabrakets tunnhet gör också att ryttaren kommer mycket nära hästen vilket innebär att ryttare och häst kan prestera bättre tillsammans, och att det dessutom ligger still kommer ytterligare att medverka till bättre prestation.
Du får också ett schabrak som är lättskött och hygienisk samt har lång livslängd.
Tänk på att hästen faktiskt inte är skapt för att bära sadel och ryttare, därför är det alltid skadliga effekter på hästen när den utsätts för att ridas på. Dessa skadliga effekter måste minimeras.
Formiga®Air Schabrak minimerar skadliga effekter!"
 
Ska bli kul att pröva!
 Otacksamma..

Dessa djur asså!
 
Man står och mockar till sina fina pållar och spånar upp med nytt spån, tar in hästarna och vad är det första dom gör?? Jo bajsar eller kissar! Tack för den! Tur att ni är så söta!
 
Haha nog om det, nu ska jag göra iordning lite lunch och sen duscha.
 
Efter det ska Ove in och badas, allt är packat och klart! Så jag hinner över till farmor vid 4 och käka middag innan vi åker mot TÄÄVLING!! :D 
 
Haha hittade denna bild, hade nästan glömt att jag varit blond!De närmsta dagarna

De närmsta dagarna ser ut som följande:
 
Onsdag: tävla Ove
 
Torsdag: Skritta ut på Casanova (han har vilat sen starten i lördags) Då kommer även Linnea och Linnea hit och sover över. De ska träna för Elin. Indra är ju fortfarande kvar här hos oss. Och Linnea S har med sig sin 4 åring.
 
Fredag: Hoppträna 9.30 Ove,  klippa mig 11.00 sedan åka och heja på Emelie & Briman när de ska tävla, rida ut på Casanova
 
Lördag: Följa med Linnea och Indra på hopptävling, longera Casanova
 
 Min fina vän

CASANOVA V - Till Salu
 
Ålder: 2006 (6 år)
Kön: Valack
Färg: Skimmel
e. Bostorps Bells RW 96 u. Comparettia, e. Coed Coch Targed RW 68
 
Casanova är vår egna uppföddning och har alltis varit hos oss sedan han kom till världen. Han är den snällaste ponny man kan tänka sig. Lätt att lasta, sko, klippa, rida ut själv/grupp. Kan gå med vem som helst i hagen.
Han har taigt mängder av placeringar upp till LA dressyr. Startad hoppning  två gånger KM samt en lokal - nollad. Extra plus för skritten och galoppen. Lätt för samling.
 
 Resultat hittar ni här: http://tdb.ridsport.se/horse_results/65789?time_span_end=2012-12-31&time_span_start=2012-01-01
 
 
 97a

 
 
F
 
Fråga: Vad spännande med debut i LA!! men varför tävlar du utan tävlan? Du är väl 14 år o får fortfarande tävla b-ponny? Eller fyller du 15 iår?
 
Svar: Jag är 97 och fyller 15 år nu i  Spetember. Elin säger varje dag när jag rider Ove, "meeeennn ååååhhhh varför är du inte yngre? " haha. Finaste Ove :) Så jag utbildningstävlar honom och skaffar rutin!
 
 Starten imorgon

Startar 19,00 imorgon. Vi kommer åka hemifrån 17,30. Ove kommer få gå ut i hagen på fm, sedan badas och komma in och vila inför kvällens start. Spännande! Hoppas han är lika fin som idag, då blir det roligt att visa upp honom :) sist jag startade i Katrineholm red vi ihop dagens bästa procent, duktigt gjort av en 5 åring.
Tvättar!

Håller på att tvätta massa grejer här hemma! Och nu är det värsta kvar, vika + rulla upp ;) såg att det hade blivit PÅSK tema på benlindor! Hehe
Hovslagare

Snart kommer våran Hovslagare Ida och ska sko E-type och OJ OJ. Jag har fixat lite fika, cola fanta bullar och kakor, man måste vara snäll mot de som hjälper än ;) då har man lite till godo om de skulle bli panik med en tappsko kvällen innan tävling. Ida har hjälpt oss några gånger med sådan fall :)
Dyr sport

Har fått frågan hur jag har råd att tävla tre hästar och lite om hur dyra mina hästar är.
 
Till saken är att jag tränar regelbundet med OJ OJ för Emelie, mellan 1-2 pass i veckan, just nu har han vila så nu blir det inga träningar på kanske tre veckor. Men annars tränar jag inte de andra regelbundet, jag är med på hopptränning 1-2 gånger i månaden nu på sommaren annars hjälper jag och Elin varandra. Vi är tränare åt varandra, hårda tränare ;)
 
Sedan har vi ju inte utgift på stallhyra eftersom vi har eget stall (underbart!) och pappa är bonde och därför har vi "gratis" hö och halm.
 
Men det går inte komma undan att det är en dyr sport, speciellt när man ska iväg på meeting och det är boxplatser till ibland två hästar, cirka 1000 kr per/box samt boende åt oss. Det har ju gått bra för mig detta år och då får man anmälningsavgiften åter när man blir placerad, riktigt bra för då kan man anmäla igen till nästa 
Sålänge jag tar hand om mina hästar och sköter allting runt om så tillåter mina föräldrar mig att hålla på med denna sport, men om jag skulle missköta mig så skulle de inte göra det. Nu älskar jag mina hästar och jag älskar att tävla så våra hästar har det riktigt bra, med eget stall så kan man anpassa sig efter sina egna behov och då får man det som man vill ha det =) 
 
Var dina ponnyer dyra när du köpte dem eller köpte du dem billigt ? Tex köpte du dem som unghästar ? Kan du inte berätta hur det gick till när du köpte dem och hur dem var och vad du fastnade för ? :D typ visa bilder då och nu :D
 
En utbildad Fei ponny kostar och såklart var OJ OJ dyr, han har allt man söker för att bli bäst i Sverige enligt mig. Han köptes ifrån Norge och jag fastnade direkt närjag började jogga honom, provred honom endast 1 gång och sedan var det klart =) Min prins!
 
Casanova- egen uppföddning, Vi hade en ponny som hette Comparettia, vi har taigt två föl på henne, Caramelle och Casanova. Så han var ju "gratis" endast betäckning som kostade. Caramelle tävlade Elin och sålde honom sedan när hon fyllde 18, och köpte då E-type.
 
Sir Owein köpte Elin (hennes häst) när han hade gått 3års testet, alltså kunde han inte så mycket så därför var han inte så dyr. Elin fastnade direkt när hon såg filmen. Han är alltså köpt via en film, en liten chansing men som har gått väldigt bra =)
 
 
Och ja, jag är evigt tacksam att jag kan hålla på med allt jag gör. <3
 Fina Ove!

.
Tidningen

I Eskilstuna kuriren idag :)
Planen

Eftersom Oj Oj har gått väldigt hårt nu med många tävlingar och hårda träningar så har vi valt att ställa av han helt hela denna vecka, endast mumsa gräs i hagen. Nästa vecka blir det uteritter i skogen och någon longering. Allt för att få en hållbar och glad häst att träna inför eliten i höst. Han förtjänar att ta det lugnt nu :)
ålder

Kommentar: Lycka till under sm:et. Jag vill bara tala om att jag är 31 år men läser din blogg flitigt och tycker du är väldigt inspirerande. :)
 
Roligt att ni läsare (dom flesta hoppas jag) tycker att jag kommer med läsvärda inlägg. Men glöm inte att jag skriver bara vad jag tycker och tänker, allt behöver itne vara rätt, jag lär mig på den långa vägen =)
 
Jag har en fråga till er, det vore roligt att veta ålder på er som läser? Släng gärna in en kommentar om det =) Jag är nyfiken! Själv är jag 97!
 
 .
Fler bilder!

Här kommer fler bilder ifrån prisutdelningen i lördags!
 
Bilderna är tagna av Ida Dagson, hennes blogg hittar ni på www.idadagson.blogg.se
 
 
 
Här ser ni hur jag menar med att han måste skärpa sig vid ärvarv..
 
 
Tack för bilderna Ida!! :D
 equipe

Equipe är väl bästa uppfinningen för att göra dressyren lite roligare att följa? Kolla vad en läsare har skrivet:
 
"
satt klistrad framför onlie resultaten idag också. Speciellt när dom duktigaste ryttarna red. Hoppades verkligen på en seger för Lina och OJ OJ. Följde deras ritt, och de fick ihop nästan 70% i FEI lagtävlanspogrammet.
Vilket också räckte till en seger. Nu är hon bland dom 7 bästa, och vidare i A-final. Så himla kul!
Älskar verkligen hennes ponny, ögongodis!"
Blogg : http://ponnyprinsessorna.blogg.se/
 
Roligt att följa eqipe när man ser hela tiden vad domarna sätter för olika poäng i varje bedömningspunkt. Intressant när man kan få en 5 a av en domare och 7 or av de andra två. Skiljer mycket på det. Men olika vinklar sitter domarna på och alla är väl ute efter olika saker. Bedömningssport på både gott och ont ;) i fredags och lördags var det tre domare och i finalen hela 5 st!
 Ove skänkelvikningar

Vi håller på att lära Ove skänkelvikningar, och han är duktig för att ha börjat med det för en vecka sedan :)
Bilder ifrån Louise

Samtliga bilder har en tjej som heter Louise tagit, tack snälla!
 fina bilder

Har fått väldigt fina bilder skickade till mig på min mejl, håller på att kolla ingenom alla sedan kommer de upp här.
 
Bjuder på en direkt, Här gör vi en fin sluta, det var på lördagen =)
 
 
 Debut i LA på g

När vi kom hem igår så hoppade jag direkt upp på Ove, han ska tävlas utan tävlan med mig på onsdag. Och hör och häpnad, vi ska debutera LA. Hehe om vi är klara? nej. Men vi är "för bra" att rida LB och måste nu vidare i vår utbildning och det är tävling i närheten så vi åker.
 
Elin ringde och sa- Vill du starta lb eller la?
Jag sa- Lb
Elin sa- nej det blir la
Ja- men varför frågar du för haha isf?
Elin sa- jamen du kanske tänkte lika.
 
Haha Elin puschar mig att komma vidare och sluta fegtävla. Ove får komma ut och visa det han är bra på, förvända och volter! Det vi behöver jobba på är ryggning ( började idag hehe) och skänkelvikningar, men de gjorde han bra idag, men de behöver befästas. Galoppdelen blir det vi kan visa bäst så som det känns nu. Och travökningarna kommer han att greja strålande (hoppas!) när Falkenberg kommer. Han behöver bli starkare men han gör första halven 8 mässig, sedan brister styrkan ;) Men vi jobbar på det.
 
Vi tömde trailern och spolade rent den igårkväl, skönt att ha den klar så man slipper det idag. För idag kan jag tala om att det finns en hel del packning att ta reda på =)
 
 
 Grisen OJ OJ

Något som OJ OJ måste skärpa sig med är prisutdelningar, hehe han går jättefint in och ställer upp sig. Men sen när man ska iväg och galoppera då vill han stå kvar och inte alls gå iväg. Suris. Hehe han vill väl stå och få all uppmärksamhet ett tag till ;)
 
Där av smeknamnet GRISEN, på kärleksfullt sätt (nästan jämt) kallar vi han för det eftersom han måste det daltas med, det ska vara på hans villkor och gärna ska man muta han med äpplen. Det är faktiskt Emelie som har gett han det namnet för att han har sitt humör. Men hon har ju sin finafina Briman och säger att han och OJOJ är otroligt lika varandra till sättet, så det tar vi som en komplimang! Ni följer väl Emelie via hennes blogg?
http://blogg.agria.se/emeliebrolin/
 
(bilder funkar fortfarande inte=( så här är en äldre bild )
 Vila ut mig!

Idag blir det en slappar dag!! Ska endast rida Ove, ta stallet och packa upp! Kommer bilder och mer inlägg under dagen! :)
Utvärdering SM helg ritterna

Fredag: OJ OJ var inte helt framför skänkeln på framridningen, vilket gjorde att jag och Elin snabbt bestämde oss för att lägga ner han lite ifrån tävlingsformen och säkra på en jämn och fin ritt utan att han skulle bli sur.Vi gjorde en ritt utan många misstag och fick med oss 67% och en fjärdeplacering!
 
Lördag: Vad ska jag säga, har aldrig haft bättre känsla på banan än då <3 Vi missade halten i ryggningen annars var han sååå fin. Vi belönades med seger och det var klart, a-finalen var säkrad! Målet var fixat och jag började faktiskt gråta av lycka. Det kändes så underbart! Emelie var ju med och hjälpte mig otroligt bra på framridningen. Att det funkade trots att det var första gången hon var med på tävling  var för att jag har tränat regelbundet för Emelie i flera år och jag litar fullt ut på henne och Emelie vet exakt minsta steg där vi är säkra och vad vi behöver jobba med. Har sagt det förr, men Emelie är världens bästa tränare. Bör jag inte skriva här för då börjar väl flera dra i henne, men jag är lugn, hon är MIN! ;) (som jag delar med mig ibland ;) hehe
 
Söndag: FINAL! Och jag skulle ljuga om jag sa att jag var lugn och samlad. När man har fått till så bra ritter och låg så pass bra till så börjar tankarna dra iväg mot medaljerna. Men grejen var att han var ruskigt fin på framridningen, nästan bättre än lördagen. Det kändes verkligen bra när det var min tur att rida in. Och vad sker? Jodå OJ OJ blir rädd för ett plakat som blåser till och jag måste jogga ner han i låg form för att få kontrollen åter. Jag spänner mig för att jag blir stressad och det känner han direkt. Gjorde ett program med bra rörelser men som tyvärr inte var synkade med varandra. Vi fick 4 och 5or i första inridningen, hehe inte bra. Slutade på 65% och det är inte dåligt, men jag hade ju en så bra känsla på framridingen.
 
Efter detta SM ska jag fokusera på att kunna hantera mina nerver och stress om sådant sker igen (att han blir rätt och tar över kontrollen) för det kommer att komma igen, de bästa hästarna har energi de gärna överladdar ibland ;) Vi har höjt vår lägsta nivå otroligt detta år, och jag vågar mig på att säga, nästa år rider jag för medalj!  Får vi bara vara skadefria och vi kan träna som detta år med bra upplägg med Emelie så är vi med.  HAN ÄR MAGISK MIN KILLE <3
 min åsikt

Denna helg har på alla sett varit toppen! Inte nog med att jag fick till det hela ridmässigt utan allt runt om har varit superkul.
 
Anläggningen vi stod på var riktigt bra, BÄSTA underlaget jag någonsin har ridit på, och OJ OJ har gillat det riktigt bra. (ungponnierna hade betydligt sämre tyvärr) Det har varit bra arrangerat hela tiden och funktionärerna har varit riktigt trevliga och hjälpsamma. Stallarna var stora och luftiga, samt en lite bredare stallgång än vanligt så inget att klaga på =)
 
Det som var minus var att idag så var det prisutdelning för klassen idag  (jag kom sist av finalisterna) men blev 4 när alla tre dagar räknades samman till det slutgiltiga SM resultatet, det var att de bör ha haft prisutdelning för klassen alltså pris till 1 och 2an i min klass och sedan tagit in oss finalister i rätt ordning för SM resultatet. Det är det enda jag har som minus annars har allt varit riktigt bra.
 
Vi bodde på Mörudden camping hela helgen som flera andra ryttare, och vi hade en bra stuga! Roligt att min vän Alice och hennes familj har varit med hela helgen och hejat fram mig =)
 
Miljontals bilder har knäppts och de kommer upp under veckans gång tills ni tröttnar på det ;)
 
(funkar bara för det inte att adda upp bilder just nu )Kärlek till vänner, nära och kära!

.
Fotografier

Ni som har fotat i helgen får mer än gärna skicka till min mejl lina_dolken@hotmail.com :)

Tack för alla hälsningar ! Jag är så glad över denna helg.
4 à på SM 2012
Badas

Är man i final så måste man ha vita ben. Vi smörar lite och daltar med OJ OJ också för att få han på bästa humör. Han vill nämligen ha extra fokus ständigt för att han ska vara som gladast :)
världens bästa tränare

Tack snälla Emelie för att du kom idag, du hjälpte mig till bästa ritten någonsin. Imorgon tävlar Emelie själv så då får vi klara oss själva. Men nu har vi ett bra upplägg inför imorgon och en bra känsla. Vi har redan nått vårt mål, a-final och imorgon satsar jag , det får bära eller brista.Julia Wesen

julia W kat D
 
 
 bada casanova

Badade med Casanova efter prisutdelningen, om vi hade kul? svar ja! haha Bjuder på några härliga bilder =)
 
 segerrrrrr

finaste ojoj idag! Fler bilder kommer ikväll, nu ska vi äta =)
 
MIN UNDERBARA PRINS!
 
 
 
 
 
 Seger!!

Jag vann! Vi är i final med dom 7 bästa imorgon :)
Trött

Casanova ligger gärna ner när jag knoppar :)
Woow

69,3% sjukt bra! Emelie hjälpte mig till en dunder ritt. Kunde inte gjort något bättre.
Skitgrisen

Casanova gillar att rulla, så det är bara att bada om honom nu på morgonen :) vi har promenerat och mockat ska titta på de första ekipagen nu.
Håret idag
Casanova 6a

Duktig kille :)
Victoria kat d

 
 
Victoria i kat D, snygg häst må jag säga, en av de med mest utrstrålning tycker jag
Ser ni bakgrunden? vilka bilder det kommer bli imorgon! =)
 fina prinsen <3

 
 
 ojoj dag 1

 
 
Idag på framridningen var OJ OJ lite tjurig och jag var tvungen att lägga ner han ett hack i formen, Vi fick alltså inte till uppvisningsformen ordnetligt men jag och Elin bestämde att vi skulle satsa på säkerhet första dagen och inte ta onödiga missar. Hoppas få till högre form imorgon!
 
 dag 1n
Casanova dag 1

Min vän  Ebba kom 2a i 6årsklassen! Casanova 6a =)
 
 
 Kval 1 prisutdelning

Prisutdelning kval 1 SM  4e placering 67,4%
 
 
Segrare kat B Klara & Findus
 
Segrare kat c, Emma & Montana
 
 
 
 Snyggt!

Pärlor på Lindorna, grymt snyggt enligt mig. Köpt av Gunilla ( Dressyrmupparna Linns mamma) blir man placerad på SM måste man vara extra fin!;)
Victoria

Kat D
Miranda

Kat D
Kval 1

Red på säkerhet och vågade inte trycka på den där extra energin. 67,4% får se vart det slutar sen när alla har ridit, men jag är nöjd!
Oj Oj knoppad
Casanova knoppad
Malin Lönn

Kat D
Maskot

Zlatan är min maskot som vanligt :)
B- ponnierna

Kat b och d värmer upp nu, första start 09.00!
Veterinärbesiktningen

Oj Oj klarade sig mycket bra, de kollade ev hälta och i munnen. Oj Oj gillar inte män så mycket så han stegrade mot veterinären lite lätt, men det gick bra som tur var ;)
sälen

Hehe Casanova gillar att vara på meeting, han  tycker allting är spännande och vill gärna att folk stannar hos honom. Han som annars står och sover hemma i boxen som en säl är på alerten hela tiden nu. Hoppas han vilar inatt så han orkar imorgon. Det är detta som är nyttigt att ha med de yngre på större tävlingar, träning inför framtiden! Men han har ju läromästaren OJ OJ med sig så han får se och lära ;)
 Nattade

Promenerade med dom när vi kom fram, sedan gick vi en runda även efter invigningen :) de är nu lindade och nattade för kvällen, vi har fått hjälp med kvälls samt morgonfodringen- snällt!

Inläggen kommer i blandad ordning då det inte gick att ladda upp ifrån mobilen förrut, så ni får ha lite överseende =)
invigningen

 
 
Vi har ätit tacopaj här på campingen och tittat på när Bolt har tagit hem yttligare ett guld, vilken super star.
Imorgon ska vi vetrinärbesikta OJOJ mellan 8-9 på morgonen, Casanova behövdes det inte på.
 
Imorgon kommer även pappa och Elins kille rasmus.
 
Invigningen bjöd på en ponny som visade piaff och passage på tömkörningslina, duktig! Vi ryttare blev presenterade och lite så.
 
Imorgon kör vi, håll tummarna!
 
Årsta Runsten ryttare allihopa! Och vi står i en samlad trupp  i stallet :P
 
 
Ida jag och Ebba!
 
 
 
 King Co

Titta vad jag hittade, en bild på mig och finaste King Co (emelie brolins b-ponny)
Det var han som lärde mig rida! Haha så liten jag var. King Co är nu på brolöten.
 
Det var Emelies mamma Chris som såg till att jag fick min första ponny - Farabella.
Hon sa till pappa att henne skulle vi köpa och så var det fixat. Så jag har hängt på Brolöten i fleraaaa år nu, bästa ställer för en hästtjej som mig!
 
Han är en cooling King Co.
 
Det ska börjas i tid ;)SM tröjorna

Oj Oj har en och Casanova en egen :)
Framme

 
nagellack

Tips!
 
När ni köper ett pannband med "diamanter" ta lite nagellack över för då sitter de bättre! Så trist när det ramlar av ifrån pannbandet. Obs! Ta igenomskinligt
 
 
Sedan när det ska glänsa extra mycket så använder jag pälsglans och putsar med handduk eller tandborste för att komma åt ordentligt.
 Mobil

Har man ingen tv, så duger mobilen utmärkt! OS vore något att satsa på ;)
Iväg!

Nu är vi påväg, äntligen! Det tar sin lilla tid att träna alla 5 hästar hemma och packa/bada samt fixa stallet för helgen. Tar max 4 timmar så vi hinner ner till invigningen :) tredje gången jag deltar i ett SM.
vad äter våra hästar

Fråga: Kul att det går så bra med Indra. En fråga. Vad käkar dina pollar för kraftfoder+tillskott??? kram tant brun
 
Svar: Superkul med Indra, detta kommer bli bra! =)
 
De äter tre gånger om dagen
 
6.30 Hö, pellets basic oj oj och E-type,  Havre Sir Owein och Casanova
 
(de går i gräshage hela dagen)
 
16.00 Betfor, pellets havre, proffsmineraler och muscel power = super! Det har verkligen hjälpt att bygga bra muskler, så det tror vi på.
 
21.00 Hö, havre och pellets
 
Hö fixar pappa (bonde) och resten köper vi på Maskincenter i Sparreholm http://www.maskincenter.net/
 
 
 
 sökes täcken

Ni kanske undrar hur vi kan åka iväg både jag, elin och mamma på tävlingar hela helgen? Och det är för att vi har världens bästa faster som bor granne med oss, hon mockar och tar ut / in hästarna. Snällt!
Hon får rida, men hon vill inte (läs vågar inte) hehe eller jag tror hon vågar, men hon har problem med sin rygg.
 
Nu kommer Indra, Ove och E-type få gå tillsammans, ute på dagarna och inne på nätterna.
 
INDRA- Biter du sönder något täcke till så får du gå själv! morr ;)
Två täcken har hon lyckats med hittills. Får hoppas på bra väder så de slipper ha täcken på sig.
 
Meen påtal om täcken. Någon som har täcken i storlek 115 cm och 125 cm regntäcken liggandes som ni vill sälja och bli av med? Eftersom täcken har en viss förmåga att gå sönder så köper vi gärna begagnade om någon har!
 
Helt och hyfsat rent så köper vi de gärna!!
 
bild google.seLunch paus!

Så nu är alla ridna och jag är inne och äter lunch! Ska ut och bada Oj Oj och Casanova nu, sen putsa och packa in allt i skåpet!
Bra uppladdning!

Oj Oj var jättefin för Emelie idag!! :D känns bra inför helgens starter! Och jag har ju sådan snäll tränare så att hon kommer och hjälper mig på lördag! Snällt! Nu är vi snart hemma, stannade och tanka bara.
Tack!

Somnar gott till denna kommentar!:) och jag brukar alltid få 7-8 or på sitsen, sitter stilla och bra för att jag är så nervös för att göra något ;) hehe. Iaf på Oj Oj läskigt nervös ibland, Elin brukar fråga om jag andas på framridningen. Men lite nerver har ingen dött av ;)
fråga ove

Fråga: Ska du tävla Ove själv igen? Hade ni inte en annan tjej till det?
Btw du är så duktig!
 
Svar: Jag kommer att tävla Ove också, Felicia kommer (om tid finns för henne)  rida han också, eftersom hon är yngre än mig så kommer hon och Ove ut och tävlar på riktigt, jag får tävla utbildningsmässigt smat championatet.Roligt att du tycker det, tack!
 
 Mycket att göra!

Oj så mycket det är att packa! Men är snart klar för idag, har packat nästan allt tills vi åker men jag kan inte lägga in det i skåpet för att jag ska ju träna imorgon kl 8 så jag får göra det när jag kommer hem! Jag måste även börja packa till mig själv! Bäst att sätta fart så att jag hinner klart! Haha tur att Chip gör mig sällskap!!
Tuff dag imorgon

05.30 ska Elin och jag vara i stallet, Indra och E-type ska longeras innan Elin måste åka till jobbet

08.00 Oj Oj tränas lätt på brolöten för Emelie. Se att han svarar bra för skänkeln och är lätt i handen

10.00 Dressyr på Ove (om jag inte hinner han innan vi ska åka)

11.00 träna Casanova för Elin när hon har rast

12-13.30 Bada Casanova & Oj OJ

14.10 åka! Elin slutar jobba 14.
Tajt schema men det ska gå:)

Bästa MaskinCenter!

.
Fina Ove

Idag sa Elin till mig att jag tränar hemma i en för hög form. Hon ville att jag skulle lägga ner han lite i formen samt att få igenom ställningen mera. Och han blev riktigt fin efter ett tag! Härligt! Det bästa som jag har skrivit om Ove förr är att han älskar att jobba! Gjorde även förvända samt skänkelvikningarna. Nu har Elin bestämt att jag ska starta LA på honom inom snar framtid:)
Ludde och Zlatan

I tre dagar har vi varit hundvakt åt en som jobbar på Maskincenter. Denna vecka hade kör ihop sig för dom. Men vem tror ni är glad hemma? Haha Zlatan! De är helt vilda ihop och är just nu särade så de får vila lite mellan varven.
Fråga appen

Fick frågan om jag bloggar ifrån appen och ja det gör jag ofta. Den har fungerat riktigt bra ett tag nu! Har laddat ner den till min iPhone ifrån AppStore men vet inte om den funkar på andra telefoner.
Även detta!

Detta snygga schabrak följde även med hem! :D Passar bra till SM om man kollar på färgerna!
Till Elin

Jag och pappa var på häst och hund i Flen. Elin fick denna snygga tröja! 699kr
:(

Åhh stackars Roffe och hela teamet att det inte blir någon start i finalen. Tydligen trampskada ifrån lagklassen och de kommer inte igenom vet. Besiktningen :(
Indra & Elin

Indra gör framsteg för varje pass! Första gångerna Elin red henne var hon riktigt sur hehe. Men nu jobbar hon på mjukt och fint i skritten och traven! Galoppen måste bli bättre och behöver en mer ärlig framåtbjudning, men det kommer. Det roliga är att Indra gillar att jobba och med det kommer man långt! Imorgon kommer Linnea klockan 9 för att träna för Elin.
Kittel

Häftigt att han tog sig till final med influensa i kroppen. Sedan är det alltid roligt att läsa om ryttare som höjer sina hästar framför sig själv. Tinne är också vidare till finalen! Synd att Minna inte kvalar in. Jag tror på en 6e placering för Patrik i finalen. Och Tinne på en 10e.
Trailern

Mamma pimpar var nya trailer. Snyggt!
Vilar!

Indra och Ove går ju som sagt ute på nätterna nu, och det tar på krafterna. Som tur är står båda två och sover på dagarna. Så båda ärliga när det är dags för träning! Blir era hästar också trötta av att vara ute på natten?
Just nu!

Här tvättad det, här skrubbas det, här packas det!
Kvalt och om SM

Fick frågan om vart SM går, och det är Föreningen för Equality riders som har Sm för ponny i dressyren:  http://www5.idrottonline.se/ForeningenforEqualityriders-Ridsport/
 
Jag har aldrig varit där så det ska bli kul, hoppas på bra baor med bra underlag, VIKTIGAST av allt.
Startlista och vilka som är kvalade finner ni här: http://online.equipe.com/sv/competitions/4749
 
Jag har kvalat in som 6e bästa c-ponny på en snitt på 69,9% Man kvlar med sina två bästa ritter i Fei Mästerskap och Fei Lagtävlan och delar på procenten man fått där. För att överhuvudtaget kvala måste man ha ridit på 64% på nationell nivå.
 
B-ponnierna är 15 st
C-ponnierna 25 st
D-ponnierna 40 st
 
Om jag ska tippa på tre i varje kategorie så tror jag på följande lite extra:
B-  Elin Mattson på Monty & Klara Svanberg på Findus & Emma Lindén på Stenbråsen Ante.
C-   Alicia på PaoloPan   & Emma på Montana & Nathalie på Milady G
D- Miranda på Bångens Valentine & Amanda Svanberg på Top Karetio & Isabella på Magic golden boy
 
Mina tippningar men på ett SM kan allting hända och nerver spelar in ordentligt i ett mästerskap! Det finns grymma ryttare och hästar på plats så bra ritter kommer vi garanterat visa upp vi som har kvalat. Peppar peppar ta i trä :P
 
 
 fråga kür

 
Fråga: Jättefin kür! Jag såg dig rida den live, och den var underbar! Men har du klippt ihop musiken själv, eller har du gått hjälp? Har du gjort den i studio eller på en dator? :) tacksam för svar då jag själv börjar fundera på en kür.
 
Svar: Tack var roligt att du gillade den (och tack snälla ni andra som har kommenterat om küren)
Jag hade tur och fick OjOjs gamla kür som förra ryttaren hade på honom. Emelie hjälpte mig och gjorde om vägarna lite så att det skulle passa mig och OjOj ännu bättre.
Är man duktig med dator så kan du fixa egen musik men annars är det bäst att ta hjälp så det blir så bra som möjligt.
 
Jag fick bra kritik av domarna att jag använde mig av hela banan samt att de gillade musiken och att jag hade bra svårighetsgrad på vägarna. Så nu när jag har ridit den en gång kanske jag kan vara lite mer avslappnad nästa gång. Hoppas det är någon tävling med kür snart, tipsa gärna om ni vet någon tävling =)
 
 Börjar närma sig!!

Tänk att det bara är 2 dagar kvar tills vi hoppar in i bilen och åker mot SM 2012!!
§Jag bli riktigt kul och jag hoppas att jag och hästarna kan visa våra bästa sidor och att domarna gillar vad Vi har att visa upp!
 
Jag ska som sagt börja packa och tvätta idag men lite mer utförlig lista hittar ni här!
 
* Tvätta alla täcken som ska med.
* Spola ur och göra rent hinkar mm.
* Be mamma att tvätta min kavaj så att jag inte krymper den ;)
* Skriva packlista.
* Träna på Brolöten kl 17.
* Kanske tar en sväng in till Häst och hund.
* Hänga undan täcken mm som inte behöver hänga framme.
* BLOGGA!
 
 
Så jag har lite att göra, syns!
 
 
 blogg.se krånglar

Blir så trött på blogg.se just nu, försöker ladda upp bilder men det går itne, och när jag klickar på publicera så slängs jag ut ur bloggen. Någon mer som har dessa problem?? Buhu
 
Trist när man skrivet ett bra inlägg och så förvinner det bara.
 
 två vilar

Idag är det vilodag för Sir Owein då han fick sin årliga vacction igår. Även Casanova ska vila, så jag har OJ OJ som ska tränas och det gör jag på Brolöten för min grymma tränare Emelie. Elin tar Indra och E-type när hon slutar jobba. Linnea red som sagt Indra igår efter Elin och det såg riktigt bra ut! Ska se till att fota Indra in action bara jag kommer ihåg kameran. Skulle vara kul med ordentligt sol så man kan ta fina sommarbilder, Meeen vädret bjuder ju alltid på regn nu förtiden.
Packning

Idag står det packning på schemat! Vi åker torsdag eftermiddag när Elin har slutat jobba. Samma upplägg som alltid, jag tränar hemma och leder endast på banan när vi kommer fram. Ska packa alla täcken som ska med samt allt foder. Sedan tävlingssakerna ska in i skåpet och alla hinkar och bunkar ska vara rent. Så det är bara att börja jobba på!:D jag får hjälp av Zlatan att packa då Elin är på jobbet.
Tack Alice för bilderna!

Ni hittar deras blogg på systrarnacarlsson.devote. se
Problem!

Jag kan inte logga in på bloggen hemma, därför dröjer det med bilderna! Försöker igen så fort jag kommer hem igen ;)
Alla

Fick frågan varför alla hästar inte är ute, och vi har nu på sommaren oftast 5 hästar hemma (våra 4 samt 1 till i träning) och då är tre ute på dagen och inne på natten. Medan de andra två är ute på natten men inne på dagen. Vi vill att de ska få vila och lugn och ro så därför vill vi inte ha de ute dygnet runt. Funkar riktigt bra!
Godmorgon

Stallet är klart och hästarna är skiftade i hagarna, det vill säga ut med dom som var inne i natt och in med de som var ute i natt = maxat stall ;) Sitter nu på Casanova, och ska börja jogga han.
Imorgon

OJ OJ- dressyrträning för Emelie Ove- Dressyr Casanova -Dressyr E-type -Vila Indra - dressyr Kan inte fatta att sommaren har gått så fort så det är dags att åka på SM redan på torsdag. Spännande!
Indra

Indra kommer stå här i 1 månad. Linnea och Elin kommer båda att träna henne. Det ska bli kul att ha Linnea här då annars jag och Elin är själva i stallet, vi kommer få många roliga tillfällen;) Linnea fotade mig i helgen, kommer bilder i senare inlägg. Imorgon rider Elin först, sedan ska Linnea hoppa upp efter och få hjälp av Elin. I Linneas blogg finns det några bilder redan.
Bettet

Hehe har fått kommentarer om hur jag har bettet på etype på bilden nedan. Men jag lät han äta lite gräs och tog då bort bettet så han kunde tugga bättre. Så nej, jag red inte så ;)
2a i klassen och 6a i cupen!
70,2%

Man måste ju avsluta bra eller hur? Och det gör vi idag, 70,2% i LA:4! Han var jättefin:D klassen har bara startat men placering är inte set viktiga utan poängen, heja oss:)
Så nu styr vi mot tävling för sista gången denna helg!

Jag tror att jag har en trött liten "stor" kille där bak idag! Han stod och gäspa när jag knoppade, men han vaknar till tills jag ska starta! Det kan jag lova er ;)
Jag säger GODNATT!

Imorgon blir det tidigt! Upp 03.45, är väldigt trött redan nu. När jag kom hem betade jag E-type i ca 20 minuter, då var han nöjd!! Sen longerade jag Casanova och oj så fin han var. Sen mockade jag och packade om ännu en gång ;) när jag stod och gjorde höpåsar så såg jag inte E-type så jag gick och tittade, då låg plutten och sov! Och när jag skulle ta fram kameran så höjde han huvet och tittade på mig helt nyvaken! <3
62%

Hamnade i mitten idag på 62% missar idag som drog ner. Meeen sånt som händer. Nu laddar vi om för start 07.07 imorgon!
SM

Såg startlistan till SM och jag startar först:( hatar att starta först, men bara att gilla läget. Elin försöker peppa mig :)
Nu rullar vi!

Är riktigt taggad idag! Det är på lång bana och programmet passar oss väldigt bra! ser även ut att bli bra väder, så nu kööör vi!!
Nöjd!

Efter tre stora missar slutade vi på 65,79% nu hem och packa om och ladda inför imorgon då programmet passar oss hundra gånger bättre! :D
Tre

Alice jag och Emelie samt E-type!:) härlig bild va?:)
Placerad!

35 st med och jag knep åt mig sista placeringen :)
Spännande!

.
Lycka till

LYCKA TILL LINA! Håll i mannen om han drar iväg ;) Bryt inga ben eller armar och ge han godis ifrån mig! RING DIREKT NÄR DU HAR RIDIT!
 
 
PUSS! <3 / Elin
 
 
 Bra träning för Emelie!

Som sagt, bra träning för Emelie idag! Red igenom FEI mästerskap och fick bra tips som verkligen visade resultat!
 
Nu ska jag ut och longera Indra och sen ta in och bada E-type ;)
 
Kort inlägg, men bättre än inget!
 Anonym: Wouhuu jag har ett likadant spö och ett likadant pannband ;) Snygga:)
Superbra blogg också!
Sedan en fråga, fick du betalt för att vara funktionär? Isf, hur mycket? :)
 
Svar: Tack ska du ha!! ;D Snygga spön och pannband tycker jag! Nej jag fick inte betalt för att jobba utan jag vann presentkort när jag tävlade i Jönköping, ett på 700:- och ett på 450:-
 Vad var det nu i påsen?

 
Jo i påsarna var det:
 
* Ett pannband till E-type.
* Ett tävlings armband till mig.
* Ett tävlings spö med blingbling.
* Paddar.
* Ny gelepadd till Oj Oj och Casanova.
* Gummisnoddar, svarta och vita.
* Hjälmväska.
 
Och vet ni vad det bästa är? Jag behövde inte betala ett ända öre, och fick 210:- tillbaka! Hur bra är det inte att vinna presentkort?! Mamma köpte även två jackor till henne.
 
 
 
 
 
Och jag måsta tacka Emma och Pernilla för den JÄTTE fina tröjan jag fick! Så snällt av er! ;)
 
 
 
 
 
 
 Man ska börja i tid

Imorgon startar jag ca 17.15 och jag har hela förmiddagen på mig att putsa och packa, men jag har redan idag börjat packat och putlas sadel, träns och bytt pannband på E-types träns.
 
Oj vad noga jag har putsat! Om jag inte kan vara bäst så får jag vara snyggast! Det är mitt moto i helgen ;) Haha
 
Inte vanligt att jag är ute i så här god tid, jag brukar göra allt i sista sekunden annars, men när jag ändå inte hade något speciellt att göra och ändå var i stallet så kan jag ju göra något vettigt också!
 
Imorgon åker jag vid 06.30 till Brolöten med Oj Oj, sen kommer pappa och hämtar oss vid 9 tiden, sen ska hela förmiddan tillbringas till att bada E-type och få han skinande ren och packa klart. Jag var tvugen att träna så tidigt för att få ihop tiderna men någon som kan köra och Emelie, eftersom att hon också ska tävla imorgon, mot mig haha!! Hon rider en orutinerad häst men är en VÄLDIGT rutinerad ryttare och jag är en orutinerad ryttare på en rutinerad häst ;) Detta kan bli kul!!
 
Kolla vad fin Emelies Briman är just nu! Smälter..
Extra plus för snygg outflit! Bilder ifrån: www.blogg.agria.se/emeliebrolin
 
 
 
 
 
 
 
 Helgens meeting

Nu kanske folk undrar varför jag ska tävla E-type i helgen och inte Elin?! Det är så att Elin är iväg denna helg och spelar innebandy i Västervik, och då tyckte Elin att jag kunde få tävla honokm, och jag säger ju inte nej till att tävla som ni vet ;)
 
Målet: Att ha riktigt roligt. Jag har absolut inga krav eller press på mig ifrån något håll. Visst vore det kul om jag red på över 60% men som sagt inga mål på det viset. Jag kunde ha anmält mig till LB rundorna för att satsa men E-type gillar färvända och skänkelvikningarna, så vi kööör!
 
Imorgon - LA:1
Lördag- LA:3
Söndag- LA:4
 
Jag menar, hur seriös kan man vara med en häst som denna? ;) haha söta E-type!
 HÖÖKS

Någon som är sugen på att se innehållet?
Funktionär

O hej och hå jobba på ;)
Mot SM!

Så nu har jag ridit Oj Oj och ridit igenom programmet på E-type. Nu sitter vi i bilen på väg till Årsta, för er som undrar ska jag inte hoppa SM utan jag ska vara funktionär, jag och mamma kommer att stå i ut/in släpp. Bästa platserna! På vägen hem stannar vi nog vid Hööks och köper upp mina present kort! ;) Och om 7 dagar åker jag, Oj Oj och Casanova mot Karlstad för Sm i DRESSYR! Tog en bild från mammas telefon då jag glömde min hemma..!
Många knoppar!

När vi knoppar våra hästar brukar vi alltid ha 7 knoppar, men Elin har precis klippt E-types man så den är för kort att få några snygga knoppar. Anledningen till att vi klipper honom istället för att rycka är för att man skulle behöva söva honom och det känns inte direkt nödvändigt!
 
Så det får bli många, mindre knoppar istället!
 
Imorgon åker jag till Årsta och hjälper till på Hopp SM så måste jag rida tidigt imorgon, så kl 7 ska jag sitta på hästryggen!
 Heter man Lina så är man lite speciell...

Fick ett ryck nyss och började baka vaniljbullar..?! Aja nu står dom i ugnen och jag känner doften! Mmmm så gott det ska bli ;)
 
Casanova var jätte fin idag, men oj så svettig han blev! Skummade till och med vid tyglarna och schabracket, så jag spolade av honom länge efteråt och han fick godis!
 
Oj, nu plingar ugnen, måste springa till Linas Bakverkstad!
 
Plutten!
 Lite ändrat i schemat!

Casanova har jag inte ridit ännu, utan jag red Oj Oj och han var riktigt fin!! :D Gjorde även iodning Indra åt Elin och Indra gör stora framsteg! Sen kom Ebba och hennes lillebror och mamma och hälsade på, så vi fikade lite och det var kul och se dom igen!
Sen tog jag in E-type och Ove som fortfarande var ute, mamma hade gjort iordning mat så nu har jag fått lite mat i magen och ska gå ut och rida Casanova, tänkte som sagt rida dressyr på honom, men jag ska nog ta fram lite bommar också! Tre trav bommar och två galopp bommar, på medellinjen!
 
 
________________
I                               I
I                               I
I              I                I
I                               I
I                               I
I        I    I    I            I
I                               I
I                               I
I             I                 I
I                               I
I                               I
 ________________
 
 
På detta vis hade jag tänkt att lägga bommarna, Stor galopp volt med galoppbommarna och vanliga travbommar i mitten ;)
 
 Casanovass tur nu

Nu ska gå ut i stallet och göra iordning Casanova, det blir ett dressyr pass på honom! Sedan ska Elin rida Indra, och jag ska rida Oj Oj ;) Ebba Widell kommer även över en sväng sen, kul har inte sett henne sen PonnyDerbyt! ;)
 
Hinner inte skriva så mycket mer just nu, kommer mer inlägg under kvällen, något ni vill läsa om?
 
(kan inte ladda upp bilder)Årsta SM hoppning

Imorgon ska mamma och jag jobba som funktionärer på min klubb Årsta -Runsten som har SM ponny inomhus i hoppning. Ska bli kul! Ska stå som utsläppare ifrån banan så då lär jag se banan ordentligt och hoppas lära mig några knep samt se bra rundor!:) ska någon av er dit?
Mobilskal

Elin fick ett Mobilskal av mig med E-type på :)
Träningar inför SM 2012

Igårkväll var jag och Elin samt hästarna och tränade på Brolöten för Emelie. OjOj kändes rätt bra , han var mjuk i formen och sidorna. Däremot stod han emot lite i de enklabytena, så de fick vi jobba på! Väldigt avslöjande på honom är just de enklabytena om han är framför skänkeln eller ej :) OJOJ är alltid någon som gör allt fullt ut eller ingenting alls, såå man känner tydligt om det är mot skänkeln. Planen innan SM nästa helg är att träna för Emelie på fredag igen, sedan måndag , tisdag och torsdag. Hoppas på att detta upplägg blir bra! Det blir mitt tredje SM som jag lyckats kvala in till.
RSS 2.0