Nyårsmiddag med bästa Linnea!
Snyggingen

Tränade även Brolötens Cadish, som gjort stora framsteg i sin utbildning. Cadish är en väldigt smidig häst att rida som rör sig lätt.

Snygg modell på häst inte sant?Skolor

Den häst som gick bäst av de tre jag red idag var Oj Oj, han var mjuk och fin ifrån början och jag kunde snabbt ta upp honom i den höga formen. Superfina slutor gjorde vi med skapa tärningar och rejäl takt i dom. Härligt !


Oj Oj känns väldigt bra nu och man får mycket fortare igenom honom varje pass.
Träningen idag

E-type är en herre med lite humör nu när det börjar bli lite jobbigare i träningen, förr försvarade han sig att komma undan i arbete att gå in i balanstrav men det är borta, nu jobbar han på bra, riktigt bra stundtals, men sen så kommer han  att det är jobbigt och stannar. Så för att undvika att stå stilla för länge och diskutera vart vi ska så snurrar vi runt i stället och sedan sätter fart igen. Haha detta måste såklart bort men vi jobbar på det.

Rena byten och väldigt fin takt i traven! Vi måste däremot jobba på slutorna längs spåret, vi är mycket bättre med slutorna i diagonalen.

Snygg outfit va?:)

Kandar: Schumacher 
Sadel: amerigo
Hjälm: JW
Schabrak: schockemöle Kvalité Häst och hund
Fleecetröja: Schockemöle Kvalité Häst och hund
Ridbyxor: back to back helskodda 
Boots: eskadron
Benlindor: equiline 
Stövlar: Ariat kvalité häst och hund
Oroliga djur

Tänk på att det är nyår och (puckon till människor) börjar smälla raketer innan 12 slaget så se till att ligga steget före med hästarna om de är oroliga. Vi åker iväg och tränar E-type och Oj Oj I ridhuset ordentligt pass nu på morgonen, sedan får de gå direkt ut i hagen och komma in vid 14.30 för att de ska slippa bli rädda för oljud i luften.
 
Vi har även radion på i stallet hela natten på lite extra volym samt hänger täcken för fönstrerna. Extra hö i deras nät för att få de fokuserade på annat.
 
Det kommer dock bli lugnt kring våra hästar då mamma och papa är på middag, min bror iväg på annat fest och elin är på fest i Flen. Alltså de närmaste som bor gården är iväg. Men man kan aldrig vara nog försiktigt för att undvika oron hos djuren.
 
 
Väldigt vackert MEN...
 
 
 
 Oj Oj äter tårta
Provridning

Nu händer det grejer, vi har som många vet spanat efter juniorhäst under en tid, men det har inte varit lätt att ens hitta någon att åka och titta på som vi vill titta på.. mycket på marknaden men.. Det är så mycket som ska stämma och kräsen det är både jag, Elin och Emelie som man såklart ska vara.
 
Men iaf så har vi tre hästar som ska provridas, superkul! En ska testas snart, inväntar bara svar om datum och de andra två om 2-3 veckor. Tänker inte berätta mer än så ni får helt enkelt vänta tills jag testat dom :D
 
Jag får massor med frågor om Valle och E-type men såhär är det.
E-type - räcker inte till för min satsning ännu, han kommer kunna gå junior SM hoppas vi nästa år.
Grand Valley- Är Brolötens, hade Valle varit lite yngre skulle jag velat köpa honom direkt, finaste hästen jag ridit och som jag verkligen fått wowkänsla på. Eller om någon vill sponsra mig med honom så lovar jag att jag har all tid i världen över ;))
Messi- mjaa lite kort i rocken..
Oj Oj- till salu, ska tävlas vidare av mig tills en ny ryttare får ta over honom. <3
 
 
 
 
 
 
 Ny outfit

Syns det att jag har börjat gillat ett nytt märke?;) haha all in går jag.  Det är bra rea nu så pass på! 

Skrittäcke, schabrak och tröja allt ifrån märket Schöckmöle

Outfit

Sadel: equipe
Träns: Hööks 
Schabrak: Hansbo (tror jag) sponsrat av Maskincenter
Lindor: vanliga fleecelindor(vet ej märke) Mias paddar under 
Boots: Equi-guard 
Ländtäcke: Hööks 
Jacka: Ullared! Fynd! 
Nytt

Var inne på Hööks igår och spenderade mina sista presentkort jag samlat på mig på årets tävlingar.

Oj Oj fick denna grimma, han klär sig verkligen i rött! Tycker även den ser skönare ut än vanliga grimmor då denna är bredare framme och vaderad med ludd. 
Stark ponny

Jag fick en fråga i bloggen om att en tjej har en ponny som är väldigt stark i handen vid ridning och om jag kunde ge några tips för lösgörande arbete.

Det första jag gör när hästarna är tunga och starka i handen är att se till att de är ordentligt aktiverade bakifrån, att de är kvicka för skänkeln och svarar framåt. för oftast är hästar tunga för att de inte arbetar bakifrån och de orkar då inte bära sig själva. Släpp handen och driv på framåt! Sedan börja lägga in många övergångar just för att för hästen snabbare för skänkeln och driva igång själva. Aldrig vara hård i handen själv då blir det bara en dragkamp som hästen vinner och man löser inte problemet långsiktigt.  

Övningar som även är bra är serpentiner , skänkelvikningarna och skolor tycker jag fungerar bra för att få hästen bra eftergiven. 
Och att man verkligen ser till att vara lätt i handen och tvinga hästen till att bära sig själv och söka stödet. Man ska aldrig behöva hålla en häst på tygeln.

Det handlar om att få en fin känsla mellan hand och skänkel för att fä en häst eftergiven.

Det går ju även testa andra bett men då bör man rådfråga med sin tränare innan tycker jag.

Denna artikel tycker jag var bra: http://www.tidningenridsport.se/Hastliv/Traningstips/2011/11/Mjuk-hand-ger-bra-kontakt/


Jag

Fick frågan här i bloggen om jag kunde berätta lite mer om mig själv, mål med hästar och bakgrund. Så här kommer det:

Namn: Lina Dolk
Född 23 sep 1997, alltså 16 år
Bor: I Sparreholm på en stor gård där min pappa driver ett större lantbruk och har ett företag med min bror med grävmaskiner. Mamma är lärare sedan har jag två systrar, Elin som är med i stallet och på alla tävlingar, sedan Emma som nu bor i Åre och är utbild kock/konditor 
Skola: Grillska gymnasiet i Eskilstuna 
Tränare: Emelie Brolin och nu även Mattias Jansson som jag precis börjat träna för.

Hästar: min norska ponny Oj Oj som jag haft i 3 år, vi har haft fantastiska år tillsammans med mängder av placeringar nationellt, deltagit på SM alla tre åren, ridit för landslaget på NM men placeringar och vunnit internationellt, då jag nu är 16 år och min tid internationellt är tyvärr slut så är nu Oj Oj till salu eftersom jan fortfarande har massor kvar att ge på den allra yttersta toppen. 
E-type är min systers häst som jag nu börjat tävla och träna, målet med han är att nu inom kort kvala en gång till i MSV c för att få starta Msv b, sedan är målet SM 2015. 

Jag har tidigare haft en b-ponny vid namn Lilla Prim som jag start SM på och sedan har jag ridit in två unghästar, Casanova och Sir Owein som jag deltog på Ungponny SM och Championatet. 

Fick äran att rida Brolötens Grand Valley som utvecklade mig snabbt och jag plockade seger i FEI juniorprgram och MSV b:4 på över 70% 

Letar nu efter en juniorhäst för fullt.
Mitt mål som ryttare är att hela tiden utvecklas och få mer förståelse  och kunskap inom allt gällande hästar och ridning. Älskar att tävla och brinner för att träna.Idag firar vi 3 år tillsammans! ❤


Brolöten mitt andra hem!

Stor del av dagen har tillbringats på Brolöten. Jag har ridit en häst skrittat ut på en och ridit lektion på Oj Oj. Jag klippte även 1 och en halv häst.

Lektionen på Oj Oj kändes bra, han behöver komma igång lite bak, kvickare bakben är vad jag vill. Han var riktigt fin annars.

Imorgon ska E-type badas, sen ska jag och mamma kolla i mellandagsrean och sist men inte minst ska största delen av familjen äta på restaurang och gå på bio. MYS!

Frågor

Frågor
Hej Lina! Jättefin blogg! Jag har några frågor:
1. Har du många vänner omkring dig på tävlingar? Eller är det mest du och hästen och fokus?
Svar: tack så mycket! Jag har vänner absolut,  men jag är otroligt fokuserad när jag är på tävling, så jag hamnar i min egna lilla värld. Jag är där för att prestera och då måste fokus ligga på hästen och mig själv. Det är elitnivå och det är så mycket detaljer som man måste ha ordning på för att lyckas. 
 
2. Har du någonsin känt för att bara sluta rida? Lägga ner allt och göra något annat? Vad skulle du göra om du inte hade hästarna?
Ha det bra! :)
svar: nej har aldrig haft den känslan, älskar verkligen att träna och tävla. Om jag inte hade haft hästarna skulle jag spela fotboll och slöa framför filmer mera ;) 
 

 

 Chillar

Varför åka utomlands och ligga och vila på stranden när det lika bra funkar i ridhuset? På med lamporna så lyser det finfint!


Mina tankar

Mina tankar runt att kvalen ändras nu känns trist eftersom att det är så få tillfällen med tävlingar på nationellnivå med de klasserna, men jag tror att det kommer komma ut flera tävlingar.

Sedan är det väl bra med att kvalen ska ske på nationellnivå då det är högre krav på nationellnivå än regional och det är de bästa som ska till SM, klasserna på SM går i feiklasserna så då ska de kvalas i de med.. 

Jag vet inte om alla som har SM kval på det gamla viset får behålla dom eller om alla måste kvala om? Ingen aning någon som vet? Såg att hoppningen för juniorerna ändras också men de fick kvala in med de gamla också som hade det redan. 

Men man får tänka så här: kan jag inte kvala på nationellnivå har jag inget att göra på SM iaf, man får träna vidare och utvecklas. Men man ska såklart inte hänga läpp ännu, ut och träna nu direkt, exakt det ska jag göra!:) 

J


Svårare kval

Nu kommer det bli svårare att kvala till SM som junior.
Tidigare kunde man kvala på regionalnivå i lägst Msv b:4 med 1 domare. Nu är det ändrat till att kvalen måste ske på nationellnivå med tre domare samt i Fei Lagtävlan samt Fei mästerskap.

Blir tajt att fixa kval på denna korta tid då det inte är så mycket tävlingar 

Diss

En diss till HV polos snygga benlindor är att på höger sida hamnar märket upp och ner när man lindar, spelar ingen roll om man vänder på dom, utan de blir bara rätt om man lindar bena framåt men det gör inte vi eftersom om lindan går upp vid ridning öppnas den utåt och hästen trasslar inte in sig i det lila lätt som när man lindar framåt. Även så drar man senan fel om man lindar framåt.

Diss helt klart. 


Träningen idag

Träningen idag gick med blandat resultat, E-type gillar inte att bli trängd och man måste rida fram på stora linjer för att få rätt bjudning, idag när vi red i ett mindre ridhus med andra så blir han stoppig och stannar ibland. Bra att träna med flera då detta problem kan bli på framridningen också så det gäller att komma på hur man ska komma undan det hela.

Men efter ett tag släppte det och då blev det hela bra. Vi gjorde riktigt bra öppnor med fin bjudning och takt, däremot tappade vi lite energi i slutorna.Outfit

Outfit fredag 

Sadel : Amerigo
Träns: Hööks
Hjälm : JW hjälm Kvalité häst och hund
Stövlar : Ariat vinterstövel Kvalité häst och hund
Jacka: Uhip Maskincenter Sparreholm
Ridbyxor: ingen aning, gamla:) 
Schabrak: Hööks
Benlindor: HV polo
boots : eskadron Silvriga boots

Fick julklapp av Emelie och där i låg dessa silvriga boots!:)

De kommer liva upp vilken outfit som helst. De är alldeles blanka och har ett snyggt skimmer i sig.

Märke: Catago 

Täckkjol

Idag har jag ridit i regn på ridbanan och tränat Oj Oj nu på morgonen, han var som en liten gummiboll :)

Iaf så hade jag min Uhip täckkjol och det var super. Jag blev inte alls blöt om bena och den var väldigt lätt att rida med. Det finns som band i kjolen som man tär bena igenom så den inte fladdrar och sitter där den ska. Kjolen torkade även snabbt efter :)

Jag tyckte man såg lite tantig ut först men har ändrat uppfattning helt efter prövat detta. Super på tävling att ha över vita ridbyxorna så man håller sig varm och framförallt ren :)

viljan

Jag har en enorm vilja att bli bättre i allting jag gör, spelar ingen roll om det är kondition, styrka, ridning eller vad som. När jag bestämmer mig då kör jag.
 
Att jag har min vilja till att träna hela tiden och tycker sällan att det är jobbigt att gå ut till stallet är för att jag har redan klart för mig att jag ska bli så bra som möjligt, och det blir man endast genom träning och denna kämparglöd jag har.
 
När jag spelade fotboll när jag var mindre, (slutade senare för att hästarna tog all tid) så hade jag världens vilja på plan med, Jag köttade på! Och jag älskade att träna. Precis som nu. På vilja kommer man väldigt långt, glöm inte det!
 
 
 
 hårt/löst

Fråga: Är du en sån som spänner nosgrimman hårt eller med 2 fingermetoden? Vet flera toppstall med elitryttare (dressyr) som spänner nosgrimman + achenremmen så hårt dom kan. Hur gör du?
 
Svar: Hej!
Jag spänner nosgrimman lagom eller vad man ska säga. Jag spänner inte för hårt men heller inte med "2 fingermetoden" Men jag ser många som rider med utrustning som sitter alldles för lös och vilket då snarare ger sämre effekt än att rida utan. Sedan ser jag såklart folk på tävlingar som har dragit ihop nosen ordentligt också men det finns ju faktiskt överdomare på plats som har koll, särskilt på nationell nivå är man inspekterad.  Nosgrimman hjälper till att hålla bettet på plats samt att undvika en orolig mun, Men nej jag drar inte hårt. På NM kollade de munnen direkt efter ritterna och då hade de nog sagt till oss om vi drog för hårt. Lagom är bäst ;)
 
 storleken

Fråga: Hej. Skulle vara intressant att läsa dina tankar kring b, c och d-ponny. Min dotter har växt ur sin maxade b-ponny. Ska man köpa c-ponny eller gå direkt till d-ponny? Ska man "växa i sin ponny" som det blir med d-ponny eller köpa en lagom c-ponny som man växer ur fortare? Hur har du funderat kring detta?
 
Svar: Oj denna fråga är verkligen omdiskuterad av många. Och jag har såklart fått denna fråga ställd till mig flera gånger då jag valde c-ponny istället för kat d.
 
Jag vet inte riktigt varför så många hoppar ifrån kat b till d, för jag tycker man ser många på tävlingar som rider för stora hästar och tappar framförallt sin egna balans i ridningen och sitsen blir sämre. Det blir svårare för en liten ryttare att rida ihop en stor ponny med små och fina hjälper och det kan lätt bli att man blir för stark och använder grövre hjälper. För min del som är kort (161 cm) så var c-ponny det bästa valet, Oj Oj har aldrig varit för stor utan jag har kunnat ha honom hela min tid även om jag nu väljer att avsluta vår resa tillsammans med en försäljning då jag tycker Oj Oj ska få chanson att vara landslagsponny åt annan duktig ryttare även om jag blivit 16. Det enda i dressyren du inte får göra som c-pnnyryttare är att delta i Globen (även fast vi förtjänade det lika bra då vi hade batter resultat ;)) annars får du rida SM/NM/EM och Falsterbo.
 
Jag tycker att om man satsar högt så gäller det att vara i bra storlek till sin ponny direkt för åren på toppen i eliten ska man vara rädd om de går fort, så köp en ponny som du kan satsa fullt ut med istället för en du måste "väx i under 2 år"  Självklart ska man inte rida på för småponnyer det blir lika oblans i ridningen som för stora.
 
Denna bild är ifrån NM i år, jag sitter perfekt på min c-ponny prins =)
 
 
 
 Jag och King Co

Hittade bilder sedan min tid med King Co som jag fick låna av Brolöten, finaste B-ponny! Han är fortfarande kvar på Brolöten så jag träffar han än idag. Han gjorde så mitt dressyrintresse växte enormt.
 
Tänk vad den första hasten sätter spår till vad man väljer att rikta in sig på. Tack King Co för att du valde dressyren , jag är nöjd med valet ;)
 
 
 
 Outfit

Outfit
 
Träns: Hööks, beställt ifrån hemsidan
Sadel: Amerigo, med sadelpadd ifrån börjes
Schabrak: BR storlek full, köpt i globen 2012
Benlindor: BR med paddar under, köpt i globen 2012
Hjälm: JW hjälm, köpt på Kvalite Häst och Hund i Flen
Ridstövlar: Vinterstövlar ifrån Ariat, köpt på Kvalite Häst och Hund i Flen
Ridbyxor: Fodrade varma ridbyxor, köpta på Maskincenter i Sparreholm
Jacka: Uhip, julklapp ifrån Maskincenter Sparreholm, bästa, skönaste jackan! Superbra passform i ridningen.
 
Tycker ni dessa outfit inlägg är bra eller tråkiga? Så jag vet om jag ska fotsätta med dom? Kanske bra att få tips vart jag köpt mina saker om ni gillar dom?
 
 gosbilder med E-type idag innan ridningen

Lite bilder
 
 
 Träning

Helt otroligt, 26e december och vi tränar på ridbanan hur bra som helst. Vilka biffiga hästar alla vi utan ridhus kommer ha mot tidigare år då vi kan träna på som vanligt :))

Kommer massa bilder senare ifrån dagens träning.

Pentax

Jag har ju frågat om tips till hur jag ska ta bättre bilder med min systemkamera. Och då kan det ju vara bra att ni vet vad det är för någon ;)

Jag tycker bilderna blir bra utomhus men i ridhus är det nästan omöjligt! Ge mig alla tips ni kan :)nu kör vi!

Nu får det vara nog med ledigheten här på bloggen, nu drar jag igång på riktigt igen! Så säg mig, vad är ni sugna på att läsa om?=)
 
På fredag ska Sarali och Elin hålla I ett litet träningsläger utanför Flen, jag ska ta med E-type och träna honom dressyrpassen, däremot star vi över hoppningen då det blir för mycket för hans del.
 
En massa väntar på hörnet nu med träning för Mattias Jansson på Brolöten snart, sedan träning för Mattias igen hos Sanna Nilsson, programträning för Gustaf Svalling, tävling Strömsholm och tävling I Katrineholm. Så en massa roligt kommer ske på den biten som ni får följa med på.
Jag har även en heldel nya outfits som väntas på att visas upp =)
 
 Hur svårt kan det vara?

Den meningen har blivit ett citat och motto för mig! Fick igår en bård som nu sitter så fint i rummet!

Boken

Fick en superfin bok om mig och Oj Oj ifrån vårt år 2013!
Jättefina bilder, även Valle, E-type Phaffe och Puff är med :)

Älskade Oj Oj. 
en snabbis

Julen är allt bra härlig! Vill bara hoppa in igen och säga hej till er, idag är det inte tid för att sitta framför datan utan att umgås med varandra.
 
Första året på länge alla hästarna får vila julafton, det beror på att min syster Emma är hemma och jag vill spendera min tid med henne, hon åker redan imorgon tidigt igen för jobb I Åre. Är även inget roligt väder att ta en härligt julaftonsbild i direkt heller ;)
 
Nu ska vi upp till min bror och hans flickvän, julbord samt julklappar väntar där.
 
 GOD JUL

Jag önskar alla mina bloggläsare en riktigt God Jul!
Hoppas ni får något ni önskat er och era julklappar ni ger bort blir uppskattade, om man inte ger julklappar hoppas jag att ni får en väldigt mysig julafton, var snälla mot varandra =)
 
 
 Första julklappen är öppnad

Första julklappen ifrån Maskincenter är nu öppnad och i låg en supersnygg jacka som jag suktat över ett tag :))
Tusen tack Ellen kommer bli jättefin till kommande träningar.

Finns även täckkjol att sätta på för de kalla dagarna.
Bästa Maskincenter!
Härligt med lov!

Idag har jag bakat med mamma, tagit en långtur med Oj Oj, varit i stallet, städat rummet och tagit det lungt. Riktigt härligt om ni frågar mig!

Imorgon blir det mer fart 06:15 rullar bil och trailer med mig och Oj Oj till Brolöten. Tillbringar fm där med att rida, sedan direkt till tandläkaren. Raka vägen till min fina vän Linnea mysa med henne en timme innan jag hoppar på bussen till Eskilstuna och handlar in de sista julklapparna. När jag kommer hem har Emma min saknade syster och mormor kommit hem. Då blir det middag och bingolotto med ny gräddad julskinka!
Saknar styrkepassen lite, dock är det nog bra för min kropp att vila lite!Brolöten hela dagen

Idag har jag varit på Brolöten nästan hela dagen och kvällen då tjejerna i stallet behövde åka och julhandla lite julklappar samt vara lediga. Jag tog med både E-type och Oj Oj fick bra hjälp med E-type som nu gör bytena bättre och travar utan sin balanstrav, därmot hängde han lite i handen. Men vi har bytt till hans vanliga tränsbett då hans andra bett var lite skarpt så det gäller för mig att bara få honom fri ifrån bogarna och att han bär sig själv så kommer resten.
 
Problemet som vi ryttare gör när hasten hänger sig lite och bli tung är att vi bli lite för starka i handen själva och det blir bara en ond cirklel, utan mycket övergångar och våga lätta handen och driva in bakbena så höjer sig hästen sig i formen och bär sig själv.
 
Oj Oj min stjärna gick super <3
 frågor

Fråga; När man anmäler sig till en nationell tävling, ska man då skriva sina kval i "meddelande till arrangören" och vad ska finnas med?
 
Svar: Jag har mina kval star under meddelande till varje anmälan nationellt, datum, vart tävlingen gick samt procenten. Sedan har jag även två protokoll med mig där jag kan intyga att mina kval stammer om det skulle vara något. Det är dock ytterst sällan någon har frågat om kval... arrangörerna kanske har koll iaf, om inte har medtävlande det så då blir man diskad om kvalen inte är okej. =)
 
Fråga: Hur gör du när du gör ditt kürprogram? Sätter du ihop det själv? Jag förstår att du väljer musiken. Men anpassar du den efter höstens takt och tempo och sätter du ihop musiken själv? Gör du programmet innan musiken? Behöver alla tips jag kan få :)
 
Svar: Nu hade jag tur som fick med mig Oj Ojs kürprogram när jag köpte honom med musiken, däremot har vi gjort om vägarna lite så det passer oss bättre. Men det är ett jättejobb att få ihop en bra kür, först måste man se over vilka rörelser som måste ingåg, sedan lägga de bra och snyggt I prgrammet, sedan klockar man rörelserna och lägger till music som passer. Många tar hjälp när musiken ska fixas.
 
Fråga: Varför använder du aachenrem? (den över mulen, under bettet) =)
 
Svar: För att jag tycker att bettet ligger mer stabilt då samt att hästarna blir mindre oroliga med munnen. Samt att det ser mycket snyggare ut också men det är ju bara ett plus.
 
 
 
 Heja Emelie

Jag är så glad för min tränare Emelies skull, såg precis att hon är uttagen till observationstrupp B för landslaget, det förtjänar dom verkligen, Briman har blivit så fin! Stort GRATTIS EMELIE!
 
 Jullov!

Så skönt! Men nu blir det hårdträning för hästarna. Jag förstår inte riktigt de som låter hästarna vila när man själv är ledig och har en massa tid till just ridning och kvalitetstid i stallet.

Imorse red jag och Elin ut och galopperade hästarna ordentligt, busade ordentligt i galoppen :D skönt för dom att då sätta full fart när se tränats i ridhuset några dagar.

Nu ligger jag i soffan hos elin med Zlatan och Mozart, tar det lite lugnt för en gångsskull :)


Dagen

Anmäld nu även till Strömsholm den 15e januari Msv c, jag var först att anmäla het på gröten nu alltså ;) då blir det alltså två starter i januari, Strömsholm och Katrineholm, hoppas vi sätter ett kval då så vi kan börja träna på Msv b.

Vår hovslagare har nu varit här och slagit på E-type en tappsko, Ida ställer alltid upp jämt, vi är väldigt tacksamma och glada att få hennes hjälp.

Messi är aå snäll och lydig nu så han går löst till och från hagen. Världens sötaste! 


Kür

Elin har hittat den perfekt kürmusiken som jag ska ha på storhäst. Power och tryck i, och jag ser mig redan rida den :) haha här går vi händelserna i förväg men kür kommer jag rida så lika bra att planera ;)

Har varit på Brolöten nu, tränat E-type som gick bra! Sedan red jag finfina Cadish som har gjort stora framsteg i sin träning och sedan avslutade jag att rida en ponny. Älskar att rida! 

Grotesk träningsvärk!

Jag tänkte ger er ett bra tips att på träningsvärk med hjälp av ett crossfit pass.
20, chins (gummiband när du inte orkar mer)
30, triceps armhävningar (smala)
40, situps
50, knäböj

Gör det i 20 minuter non stop och gör så många varv du bara kan så kan jag utlova träningsvärk!!!

Det var vårat pass igår, handbollsturnering på det känner jag mig som en gamal dam på sin sista refräng, haha!
Vi har som sagt haft hälsovecka denna veckan. Riktigt roligt, jag har lärt känna många nya människor och fått nya erfarenheter. Kul att få jobba med andra klasser också! Jag rekommendera verkligen Grillska gymnasiet för er som ska söka!


Här är några nya tjejer jag fått jobba med dessa dagar!

Kungen hemma

Fick fråga om hur det går med Oj Oj, och han mår toppen och tränas på precis som vanligt. Han fick lite lugnare efter lag SM då han fick en välförtjänt semester. Igår var han med till Brolöten och känns super verkligen.

Elin höll på med E-type efter programridningen så därför inga bilder på honom tyvärr.

Det är två st som hört av sig om Oj Oj , en dansk och en svensk, men mer än så är det inte.
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=773936&inriktning=4&typ=11E-type och jag

Här är några bilder ifrån igår, tyvärr så blev alla suddiga I ridhuset =( Så någon som är bra på inställningar hur jag ska få till bra bilder? Ibland blir det bra och sedan blir det såhär tråkiga.
 
 
Här ser ni spökbilderna buhu.
 
 Stolt och glad

Något som Gustaf sa var att "E-type är ingen superhäst med gångarter, utan han ligger på en 7a i gångarterna men att du Lina gör honom bättre"

Jag fick så fina lovord för min ridning och hur jag visade upp E-type så jag blir  alldeles varm. En talang var jag enligt honom. Jag tänker glida på detta några dagar och ladda upp med en massa av energi så det räcker till att ha motivation på topp för hela vinterträningen. 

Att jag är bra på att visa upp hästar beror på detta
1. Grym coachning av Emelie på alla plan. Hur jag laddar, tränar och ska fokusera
2. Jag har tävlat många olika hästar och tackar inte nej till att träna olika hästar. Man lär sig massor på att rida olika hästar.
3. Jag älskar att tävla.

Sjävklart fick vi lite saker att jobba på såklart, även Gustaf sa att jag måste se till att E-type tar i med bakbena i varje steg som Mattias var på mig om, sedan sladdade vi in i båda volterna innan slutorna. Skolorna gick väldigt bra idag. Vi tittade även på några byten och de ska jag be Emelie träna extra hårt med oss. 

Heja E-type!

Detta gick så jäkla bra, jag och E-type red ihop nästan 75% i MSV c för en av Sveriges bästa domare, som dömt stora tävlingar och mästerskap utomlands.

Jag fick en 9a som ryttare, så himla roligt! Gustav berömde mig jättemycket för min ridning och Emelie för hennes coachning. Roligt att få så mycket beröm av en sådan duktig och känd domare!! Så klart fick E-type fina lovord också att han kommer räcka till en bra bit till, gladare än mig kan nog ingen vara just nu.

Jösses

Imorse hade jag ställt kl på 5 men den ringde inte av någon anledning. Så jag vaknade kl 06:10 och insåg att jag hade bråttom. Hann iallafall släppa ut hästar, mocka, packa och springa till bussen på dryga timmen.

Nu ska en skoldag passera sedan åka raka vägen mot Brolöten och programridning för Gustav Svalling!

Ikväll ska jag ta en låång dusch och njuta av att all stress är borta för 2013. Igår lämnade jag in sista arbeterna 2 minuter innan dedlaine och resten av veckan har vi hälsovecka och volleyboll turnering vilket betyder schemabryt! Sedan är det lov och jag har massvis med saker att se framemot! Julafton, rida küren på en invigning, nyår och MASSA tid med mina älskade djur!

Julstämning i stallet
Skickar julkort till mina Sponsorer


varför schema

Fråga: Hur lägger du upp scheman inför veckorna och varför?:)
 
Svar; Hej!
Att jag gör dessa scheman är för att hålla mig enligt planen och träna på det som behövs, det kan lätt bli att jag hoppar upp på hästen och skrittar iväg och bestämmer mig då vad jag ska göra men det tycker jag är fel. Utan jag har en plan med vad jag vill få ut inför varje pass. Speciellt om det är tävling i närheten är det superviktigt för mig att ha min träningsplan. Tänk alla fotbollslag, deras tränare har träningen också planerad och redo för att få ut det bästa av laget men olika övningar.
 
Något jag glömt bort lite är att träna med bommar, jag var duktigt på det ett tag men nu har det ramlat bort, så det ska in på min träningsschema denna vecka. Bommar är super för att träna styrka hos hasten samt kontrollera steglängden och att de får bli lite snabbare och kvickare i bena.
 
 Msv C:1

Såhär ser programmet ut som jag ska rida imorgon för Gustaf Svalling,
det vi kan bra är : Öppnor, enklabyten och övergångarna och det som är svårare är sloturna som ligger tokigt för oss, vi är bättre att göra de på diagonalen och sedan att ha en jämn takt överallt. Ska bli kul och se hur vi ligger till imorgon :)
 
    1. AX  Inridning i samlad galopp
   X   Halt - Hälsning 
   XC Samlad trav 2. C   Vänster varv
   CHS Samlad trav
   SF  Mellantrav
   FAK Samlad trav 3. Övergångarna vid S och F 4. KVE Höger öppna 5. E volt med 10 m diameter 6. ESH Höger sluta 7. HCMR Samlad trav
   RK    Ökad trav
   KA    Samlad trav 8. Övergångarna vid R och K 9. A Halt - Ryggning ca 4 steg - Framridning i samlad trav
   AF Samlad trav 10. FPB Vänster öppna 11. B Volt med 10 m diameter 12. BRM Vänster sluta
    MC  Samlad trav 13. CH    Mellanskritt
    HIB(P) Ökad skritt 14. Mellan B och P Mellanskritt
    (B)PLVE      Mellanskritt 15. E    Samlad höger galopp
    ESH Samlad galopp 16. HCMIE Samlad galopp 17. EB  Halvcirkel med 20 m diameter; 
        förvänd (höger) galopp
    BGC Samlad (höger) galopp
    C   Höger varv 18. CMRIS Samlad galopp, vid passerandet 
          av I enkelt byte 19. SEVLP Samlad galopp, vid passerandet 
          av L enkelt byte 20. PFAK Samlad galopp
    KR   Mellangalopp 21. Före R Övergång till samlad galopp
    R      Övergång till samlad trav
    RM     Samlad trav 22. M Samlad vänster galopp 23. MCHIB Samlad galopp 24. BE  Halvcirkel med 20 m diameter; 
        förvänd (vänster) galopp
    EGC Samlad (vänster) galopp
    C   Vänster varv 25. CH  Samlad galopp
    HXF Ökad galopp 26. Före F Övergång till samlad galopp
    F      Övergång till samlad trav
    FA     Samlad trav 27. A  Vänd rätt upp
    AX Samlad trav
    X  Halt - Hälsning

http://www.stallbacken.com  © Copyright 2010

 
 Programträning

Eftersom E-type gick två hårda pass torsdag och fredag så valde vi att ge honom ledigt nu i helgen. Kan tänka mig att han var lite trött i kroppen..

På tisdag är det programträning för Gustav Svalling på Brolöten, superkul! E-type och jag tar en Msv c eftersom vi behöver kvala i den klassen en gång till innan Msv b.

Jag har ridit för Gustav på Oj Oj för exakt ett år sedan och det var väldigt givande, så detta ser jag fram emot.

Ariat vinterstövel

Fick frågan om mina vinterridstövlar ifrån Ariat som är köpta på Kvalité häst och hund i Flen hur de är.

De är verkligen superbra, riktgt sköna och varma! Nu har det ju inte varit så kallt ännu, men de kommer hålla värmen. Svettas om fötterna nu nästan ;) de ger även ett bra stöd och är riktigt snygga tycker jag.Bloggdesign

Har fått frågan några gånger nu senaste veckorna vem som gjort min design. Det är Frida Axelsson som går sista året på gymnasiet. Hon bor nära Mantorp och vi har jobbat ihop på Brolöten.Bästa Frida, hon har gjort mina designer de senaste två åren :)Mot Brolöten!

Efter Mattias träningen igår åkte jag till skolan och hade övernattning med två klasser. Kul var det men oj så trött jag är nu, det blev bara sömn på bussen hem imorse.

Men nu tar jag med mig Oj Oj och E-type till Brolöten.

sedan ikväll åker jag in till Flen möter upp några i min gamla klass, käkar med dom sedan gå och kolla på Lucia. Jag kommer sova gott ikväll!

Outfit

Idag hade vi detta på träningen 

Sadel- Amerigo
Kandar- schockemöhle, köpt Falsterbo ifrån Marietorp
Benlindor- eskadron , köpt MaskinCenter i Sparreholm
Väst- spooks , beställd ifrån www.spooks.se
Hjälm- Charles owen, köpt Kvalité häst och hund Flen 
Schabrak - hansbo, vunnet på Lag SM
Handskar- roeckl 
Ridstövlar- Ariat , köpta Kvalité Häst och Hund Flen 


E-type för Mattias Jansson

Jätteglad att jag fick en plats på träningen idag, den gav mycket tips hur vi ska träna vidare. Vi fick jobba massor på traven, att kunna rida stora steg och sedan ner i de små, när jag ville inte när E-type tyckte det skulle ske ;) Mattias gillade E-types framben som är luftiga men vi måste få han att ta i med bakbena mer och använda dom bättre. Blev bättre efter mycket tempoväxlingar. Vi gjorde rena byten idag tjhooooo! 

Mattias tycker att jag sitter på en häst som räcker till i juniorklasserna och det var roligt att höra! E-type växte några centimeter att få höra det haha.


tränat

Tränat för Mattias nu, fick superbra hjälp med det svåra- takten i traven.

Jättenöjd! Kommer bilder sen.


Världens bästa Oj Oj

Skrittar nu av Oj Oj i morgonsolen. Han var ruskigt fin idag! Jag jobbade länge med den låga runda formen och han var väldigt mjuk och formbar. De sista 10 minuterna tog jag upp honom i formen och gjorde skolor, och galopp delar ur programen. Allt kändes riktigt bra!


Bästa sättet att börja dagen påTips

Ni som läst min blogg ett tag vet att jag använder mig av Muscle power till mina hästar som tillskott åt våra hästar.
Vi var lite skeptiska till när vi började ge det då vi inte riktgt tror på allt som finns på marknaden utan håller oss till basfodret. Men detta ger faktiskt väldigt bra effekt och jag vill verkligen rekommendera det till er. Jag är ingen foderexpert lågt ifrån, men jag ser ju skillnaden på både E-type och Oj Oj det räcker som underlag för mig.

Muscle Power är ett muskeluppbyggande som innehåller vitaminer och aminosyra. Det förebygger muskelskador samt muskelförslitningar hos tävlingshästar. Med andra ord så förhindrar det korsförlamning och muskelsömhet (läst på www.wiromin.se ) 

Det är även proteinbyggnade aminosyra som är viktig vid muskelbyggnaden och det är just den biten jag ser tydligt på hästarna hemma. Oj Oj är en riktig biff ch E-type som har otur med sina skador hit och dit som tvingats till vila flertal gånger har inte fallit ur och tappat mycket alls, vilket är jättekul! 

Jag köper detta på MaskinCenter och kommer fortsätta göra det då jag ser så bra biverkning av det. trender

Modet inom ridsporten förändras hela tiden vilket är roligt! Visa faller det i smaken med andra inte, så man ser rätt mycket olika outfits överallt.
 
Förr när jag var liten använde nästan alla hårnät vilket jag tycker idag är ruskigt fult, sedan kom dounats som blev en jättebomb som många använder, men nu börjar det bli lite tråkigt att de flesta ser lika ut så jag valde att göra flätor som rullas ihop.
 
Förr hade man ju ofta schabrak där det stod sitt och hästens namn på, men det har minskat radikalt. Kanske är det för att mera sponsorer börjar synas och ryttarna bär det.
Jag gillar allt med bling bling kan inte bli för mycket ;)
 
Vad har ni märkt av för trender som kommer och går?
 
 
 
 
 
 
 Foderhäst?

Hjälper elins kompis Sara att annonsera, väldigt trevlig och snäll sto som gått stadiga rundor i 130 hoppning.

Inga frågor svaras på här utan kontakta Sarali

Lyse

Vi har haft lite taskig belysning i stallet då både jag och elin är höjdrädda. Men igår lurade vi upp pappa på stegen vid 21 tiden så nu är det bättre belysning än någonsin:)

Oj Oj var väldigt skeptiskt till vad vi höll på med.


Anmäld

Är anmäld nu till årets första start, den blir i Katrineholm på E-type MSVc:2 

Vi har start en Msv c på 66% och behöver en ritt till över 62% för att ha kvalat till Msv b. Målet är att klara det på första starten så nu gäller det att rida program och köra på :)

Jag har ju även min nya uppsättning som ska få byta ut dounaten. Kul med nya saker även om det bara är en förändring i håret.


Heja

Heja E-type så bra han och idag! Jätteroligt att rida honom nu när det blir så pass mycket bättre hela tiden.
Ska bli kul att se vad Mattias säger om oss på torsdag.

Målet med etype är att starta en till Msv c till så vi är kvalade till Msv b. Och sedan tutar vi på, tror många kommer bli förvånade om vi lyckas få med det vi har på träning till tävlingsbanan. Är supermotiverad att träna på december ut nu aå rullar snart tävlingarna igång igen :)


Broddar

Se frågan:

Detta med broddar är väldigt omdiskuterat hur man ska göra. Så som vi bor är vi tvungna till att ha broddar och snösulor för det är så pass mycket snö och ishalka ute så det skulle helt enkelt inte kunna gå med dom till hagarna utan att de halkar.

Man får helt välja vad man tycker hjälper bäst. Jag ser det som att om de halkar och fläker sig så kan de bryta bena, och om de inte bryter sig så är fläkskador svåra att läka och de kan gå upp flera gånger om man har otur och det vill jag inte komma till såklart med broddar minimerar vi risken för det, men som du säger kan de trampa sig istället med broddarna. Men då väljer vi att ha boots i hagen samt ridningen och transport så försöker vi undvika det så mycket som möjligt. 

Vi skulle aldrig släppa ihop en ny häst med våra nu när hästarna har broddar om de skulle sparka varandra.

Vi broddar inte av när vi kommer in i ridhus för då är vi tvungna att brodda om direkt när vi ska ut.

Jag har inte märkt skillnad på gångarterna på någon häst jag rider att se skulle bli sämre när broddarna är på.
Sedan är det ju många diskussioner om vad som är bäst med 2 broddar i trakterna eller 4 i varje sko. Alla säger olika ex att det sliter mer på senan om man har 4 broddar men om man har 2 broddar så blir vinkeln tokig. En djungel allting så man får hitta det som passar en bäst och köra på det :)
Vi har två broddar i varje sko just nu och det funkar bra.

Skulle jag åka på en stor inomhus tävling nu där man hade stall ,ridhus och tävlingsbanan under samma tak så skulle broddarna åka av.


I lördags

Fråga: har du slutat rida Valle? Svara gärna i ett inlägg

Svar: jag red Valle i lördags på Brolöten och det var jättekul som vanligt när jag rider honom:)
Men som sagt Valle är inte min häst utan Brolötens. 


Julkort

Tog lite julkort medan snön ligger framme. Messi fick vara modell ;)

Veckan

Nu är det verkligen mysigt ute med massa snö, vilket betyder bra konditionsträning för hästarna. Men man får inte glömma att det är mycket tyngre i snön, så korta ner passen och lägg in flera skrittpauser.
 
Idag: jogga i snön, vila etype 
Tisdag: vila Oj Oj, jogga etype
Onsdag: dressyr oj oj, dressyr etype
Torsdag: Brolöten Oj Oj, Mattias Jansson träning E-type
Fredag: Brolöten träning Oj Oj, Brolöten träning E-type
 
Helgen får vi se beroende på om vi åker iväg och tränar eller rider hemma.
 
På torsdag ser ni att E-type och jag ska iväg till Sanna Nilsson utanför Eskilstuna  superfina ställe dit Mattias Jansson kommer och håller i träning. Första gången jag är med på träning för Mattias där men jag gillat Mattias efter vår resa i Ungern och han red E-type några gånger när han var unghäst. 
Förra årets bild, och om nominerat varför jag bara har ett ben lindat är det för att jag missade ta en bild så det var ju bara ut igen ifrån stallet och ta en.
Missade den lilla detaljen;)

Kallt men fint!

Godmorgon! Idag vissade termometern -10, så hästarna fick sitt hö i hagen så att de håller sig varma. Jag själv håller mig varm med konkade på allt vatten, phhuu.

Visst kan man klaga på att det är jobbigt med snön och kylan, men vakert är det de måste man säga!


Mentalt

Något jag har fått jobbat rätt mycket med är min inställning och att tänka och fokusera på rätt saker.

Jag satt i lastbilen med Emelie och hon skulle förhöra mig på programmet innan start, och vi säger inte- " vänd rätt upp, halt hälsning, ut i höger varv, snett igenom mellantrav"

Utan vi säger så som vi måste tänka när vi rider " vänd in ifrån vänster varv då Oj Oj kommer in bättre ifrån det varvet, håll han lite extra på vänster tygel och ramma in ordentligt med bena så han spårar rakt, tänk skritt steg i övergången till halten då han annars backar i halten, fram försiktig i trav ut i höger varv, forma han ordentligt i hörnpasseringen och gör halvhalter innan du börjar satsa mot mellantraven"

Hela tiden säga programmet som vi ska rida det. Sedan säger jag ofta, "snett igenom mellantrav, här får han inte falla in i galopp för att jag satsar för mycket"

Bort med alla negativa uttryck och tänk positivt! Jag kan säga istället "satsa lagom och öka successivt för att få den riktigt fina mellantraven"

Den mentala biten spelar väldigt stor roll i allt man gör.. 


Outfit


Trust

Något som jag vill ha till mina hästar är täcke ifrån detta märke Var första gången jag såg dom och de finns på Kvalité häst och hund i Flen. Jag som gillar blått föll ju direkt ;) framme vid manken ligger det som en platta som "lyfter" bort täcket ifrån att trycka/skava. Och täcker är väldigt lätt trots att det är ett tjockt stalltäcke.
Ska spara ihop till ett tror jag allt, gick på strax över 2000kr
Fin bild av Alice

Min fina vän Alice gjorde denna och skickade till mig tusen tack! <3
Lycka till imorgon på tävlingen jag håller tummarna för dig.
 
Alice blogger på denna blogg: http://carlssondressyr.blogg.se 
 
 
 
 Licens

Har beställt ny licens till år 2014, det blir Årsta-Runsten Sportryttare även nästa år.
Jag har tävlat för den klubben 2012,2013 och nu 2014.
 
Blir det full satsning på Oj Oj om han inte är såld så är Årsta en bra klubb som satsar mot Lag SM, här I sörmland finns ingen klubb som har tillräckligt många ryttare på elitnivå. Felicia kommer också tävla för Årsta så vi får representera Sörmland genom dom ;)
 
 Julstämning!

Snö, skruvat i broddar, slagit in julklappar, glögg och julmusik!

Efterskolan handlade jag julklappar eftersom jag måste vänta på bussen i 2 timmar. När jag kom hem fixade jag i stallet och skruvade i broddar på Oj oj och E-type, känns i tummen nu!

Har inte så många julklappar kvar nu, tur det då jag brukar vara ute i sista sekund...

Ikväll är det idolfinal och lite plugg. Vem håller ni på? Jag tyckte Erik var duktig men han åkte ur förra veckan . Men jag tror Elin tar hem vinsten, även om kevin är grymt snygg ;)

Imorgon blir det julgodis bak, pynt i stallet, plugg och träning.


Sitsen

Förbättring är något som blivit på min sits, tycker att jag sitter mer avslappnat och börjar ta in mins utåt stående armbågar! Mycket kvar att jobba på men bättre blir det :)

Vad har ni för "problem " med eran sits?


Utåt


Bättre! Snö

Det yr runt en massa snö i luften idag men hade det inte varit smartare om det var kyla i backen först? Nu kommer det bara bli ÄNNU mer lerigt. Men på med gummistövlarna och gilla läget ;)

Ser fram emot denna helg, har inte varit på Brolöten på 1 vecka så ska bli kul att åka dit med hästarna och träna imorgon. Sedan ska det röjas i stallet hemma, alla rosetter och plaketter ska upp på sin plats, har säkert 40 rosetter som ligger i en hög nu. Sedan ska det julpyntas i stallet så hästar får lite julfeeling.

Efter skolan blir det träning, hörs då:)


Tävlingsåret 2013

Tävlingarna 2013
 
26/1 LB:1 Sir Owein Katrineholm, tävlade utan tävlan då jag var för gammal för att rida. Fick 64.13% då han var lite väl taggad och galopperade där han skulle trava och lite sånt, men fin var han där imellan ;) glad att vara på tävling och visa upp sig :)
 
 
 
2/2 LB:1E-type Katrineholm, seger på 68.62%. Bra flyt och vidgjorde ett bra travprogram som är vårt svåra att få bra flyt i.
 
30/3 Meeting i Hästhagen på Oj Oj, han var väldigt laddad och vi fick några missar som drog ner poängen lite, men vår lägsta nivå har blivit rätt stabil så vi klarar oss på bra procent iaf. FEI Lagtävlan 65.59% en tredje plats.
FEI ponny kür 69,5 % ,FEI mästerskap 64,87%  4e plats. Var inte helt nöjd med denna tävling att dra på oss onödiga missar men sådan händer.
 
 
20/4 meeting Willands på Oj Oj, FEI mästerskap 68,08% 3e plats,  och FEI Lagtävlan 68,07% 3e plats, bättre fokus denna tävling men inte helt hundra ännu. 
 
5/5 Eskilstuna Oj Oj ,FEI Lagtävlan på 65,42% 4e plats, och vi gjorde här med våran sämsta ritt någonsin även om vi fick betalt. Nej fy så dåligt jag red och jag var helt ur fas. Fick bli en ordentligt uppryckning kände jag och jag la ner mycket tid på den mentala biten och la upp träningsschema bättre och allt skulle klaffa.
 
10/5 meeting Mantorp FEI mästerskap 67,07% 2a plats, Oj Oj var mycket bättre och jag red som jag skulle ;) FEI Lagtävlan 68,59% och här tog vi vår första seger för året, vi var lite segstartade men nu började vi visa vårt riktiga jag.


 
18/5 Örebro Puff och Ove både gick La:1 och fick exakt samma procent, hur komiskt är inte det hahah. 67,23% Puff blev 2a i sin klass. Ove utan tävlan men var överlägsen bland b-ponnyerna.
 


 


6/6 Segersta OjOj, denna tävling fick vi tyvärr inte betalt tycker jag, vi gjorde en bra ritt men tydligen inte enligt domarna, 64.59% 3e plats. 
 
 
27/6 Flyinge NM! Årets topptävling, jag var så glad och stolt att vi var med och vi laddade ordentligt med träning med Emelie innan. 
FEI inledande 68,75% 4e plats, bästa svensk
FEI Lagtävlan 72.6% 2a plats och bästa svensk
FEI Mästerskap 67.46% 4e plats och andre svensk
 
19/7 Ponny derbyt stora rundan Oj Oj totalsegrare wihuuuu
FEI inledande 71.45% seger
FEI Lagtävlan 68,67% 3e plats
FEI mästerskap 72.03% seger
 
Derbyt lilla rundan Puff
La:1 70,13% 4e plats
Lagtävlan 70,6% 4e plats
 
26/7 Jönköping 
Oj Oj FEI mästerskap 71.62% seger
Puff la:1 73,81% seger
Phaffe LB:1 71.72% seger 
Phaffe La:1 71,57% 5e plats
Otroligt rolig dag där alla tre fick vinna varsin klass och vi red över 70% i alla klasser :)
 
 
 
 
 
2/8 gripen E-type Gripen 
La:1 69,73% seger
Sedan hände ju olyckan med tungan och vi var tvungna att bryta cupen och åka till Strömsholm. Väldigt obehagligt.
 
17/8 SM
Jag vet inte riktigt vad det var som gjorde att vi inte fick till det, kanske satsade jag för mycket och slog knut på oss själva. Vi gjorde det bra men inte tillräckligt, 4 a på SM igen... Bittert när jag red för medalj.
 
FEI inledande 67.54% 5e plats
FEI Lagtävlan 68,07% 4e plats
FEI mästerskap 67,65% 4e plats
 
 
25/8 Gnesta Cadish 
Brolötens Superfina häst som tyvärr var spänd och laddad, och jag fick inte riktigt fokuset till mig, la:3 , 57.71% 
 
 
31/8 Mellösa 
LB:1 maaike 59.13%
La:1 Phaffe 70.92% seger
 
 
 
 
 
8/9 ryttarkamraterna Phaffe
La:P1 64.47% 3e plats
FEI inledande 65.0% 3e plats
 
15/9 Uppsala Phaffe Elit
La:P1 63.77% 12 av 21 st
Årsta Runsten 2a i första omgången elit
 
20/9 Ungern internationellt
Helt otroligt hur mycket jag lärde mig på denna resa med allt!
FEI Lagtävlan 67.82% seger
FEI mästerskap 69.3% seger
FEI kür 71.12% seger
 
26/9 gripen Phaffe
La:P1 61.84% 5e plats
 
29/9 täby DM inviduellt och lag samt elit
DM inviduellt fei inledande 67.04% guld 
DM lag , guld
La:P1 68.24% seger och laget segrade
 
13/10 Sundby elit 
FEI inledande 73.54% seger och laget segrade igen : klara för Lag SM
20/10 Katrineholm 
MSV c:2 Grand Valley 71.44% seger
23/10 Strömsholm
MSV c:2 Grand Valley 66.44% 3e plats
 
25/10 Mariefred MSV c:1 
Grand Valley 68.61% 4e plats 
E-type 66.06% 9e plats
Debuten på etype i MSV :)) 
 
2/11 Nordhalland lag SM 
Vi kom endast med tre ryttare men vi var ute efter medalj!
 
Oj Oj var den stjärna han är och levererade fullständigt!
FEI inledande 70,62% seger och laget 2a 
FEI Lagtävlan 70,38% seger laget 4a men vi tog silver medaljen!!
FEI kür 70,83% 2a plats
 
10/11 Örebro Grand Valley 
Debut i MSV b:3 och jag var så nervös.
67.39% seger


 
17/11 Jönköping Grand Valley 
Debut i två klasser på fina fina Valle 
MSV b:4 69,23% seger
FEI inledande junior 73.57% seger
Detta gav mig en 23e plats på rankningen av alla dressyrryttare i Sverige, superkul!
Oj Oj fick mest rankningpoäng av alla ponnys, fina fina killen <3
 
Jag är även så glad att jag fått tävla andra hästar än mina egna, speciellt tack till Brolöten som fått mig utvecklas så mycket på Valle.
 
Tack även till Anna/ Ida att jag fick rida Phaffe och tack Elin att jag fick rida Puff. Känner mig väldigt hedrad! 
 
Vi är bästa teamet och bästa kompisar jag och Elin , det är lätt att få allting i stallet att fungera tillsammans. 


 
 
 
 
 
 
 
 
 Sponsorer

Började med att ta stallet i morse och släppa ut hästarna i hagen, sedan åkte jag och Elin till Kvalité Häst & Hund där vi kom överens om ett sponsorerbjudande.
 
Jag kommer vara en av de 5 ryttare som ingår i en sponsorgrupp med tävlingsryttare som syns utåt. Kommer bli testpilot till somliga kläder och få testa mycket nytt -toppen! Kommer självklart dela med mig av mina synpunkter till er här i bloggen vad jag tycker om sakerna.
http://www.kvalitehasthund.com/
 
 
  
MaskinCenter kommer även fortfarande sponsra mig, vi köper allt foder och tillskott därifrån som vanligt.
Ellen är även väldigt bra på foder och kan hjälpa dig räkna ut foderstater och ge tips och råd!
 
 
Flen Event & Nöje sponsrade mig förra året med 5000kr till träning och de ska även göra det 2014.
http://www.tobbesamazon.se/?p=fleneventnoje
 
 
Jag använder ju även smycken ifrån  http://www.ryttarsmycken.se/  där jag ibland får testa deras nya saker som inte kommit ut ännu på hemsida.
 
 
 Ej ridit

Håller på med ett inlägg om alla tävlingar 2013, vilket tar sin lilla tid så det kommer upp imorgon...

Idag har jag inte ridit en enda häst !?!? Galet haha. Har varit hos frisören och klippt och slungat håret. Elin tog stallet och red E-type min herre fick sin vilodag idag.

Finns inte så mycket att blogga om när jag inte ridit.. Så vi hörs imorgon . Då får ni veta hur det gick med sponsormötet, håll tummarna :) 

Tävling

Jag är med och tävlar om denna snygga tröja. Tycker verkligen Ingrid och hennes team har lyckats super! 
Eftersom jag har mycket blått/röda outfits så skulle jag kunna bära den till mycket i hästarnas garderob ;)

Tävla ni med!:)

Grillska gymnasiet

Får många frågor om skolan fortfarande, och tänkte berätta lite om det hela :)

Jag går alltså skola i Eskilstuna, cirka 4 mil ifrån där jag bor så det blir en del bussåkande.

Går på en skola som heter Grillska Gymnasiet (förra JB )
Jag går "  sambeteende med specialidrott " som linje, och med det så har jag väldigt mycket idrott men även alla ämnen för att få behörighet till högskola sedan. Varje torsdag förmiddag har jag min egna träning, och den har jag lagt på Brolöten och tränar alltså för Emelie då, super!

Jag är väldigt nöjd med skolan och trivs jättebra. Vi jobbar med blocklektioner vilket betyder att vi har tre lektioner om dagen ungefär men vi jobbar cirka 3 timmar med varje ämne vilket jag tycker fungerar bra då man verkligen kommer in i det hela och får mycket gjort på den tiden.

Jag har utvecklat min träning på hästarna väldigt mycket nu när jag är så pass mycket starkare och uthålligare än tidigare.

Vi fick nya kläder idag ifrån skolan, mycket snygga och sköna.
Jag börjar få lite muskler nu efter denna termin, och mer vältränad ska jag bli så jag orkar rida ännu bättre. Jag mår betydligt bättre nu när jag tränar så mycket som vi gör.Outfit

Idag 
Träns: Hööks
Sadel: equipe
Lindor: BR
Schabrak: vet ej
Ländtäcke: segertäcke ifrån DM 2013 
Saknade musikklass!

Satt och tittade igenom lite filmer ifrån några av alla gånger vi stod och gjorde det vi tycket var roligast!
 
 
Den första filmen är när vi tjejer (på filmen) satt ihop en egen medley som sedan hela klassen framförde på avslutning, sedan sjunger vi Fix You i slutet!
 
Andra filmen är ifrån olika stunder ifrån sista året i 9:an som en tjej filmat och satt ihop till en underbar film, många tårar fälldes när vi tittade på den tillsammans sista dagen alla samlade! Världens bästa film, kan kolla på den hundra gånger om, gör det ni med!
 
Saknar er kompisar!!
 
 mjuk hand

Något som jag tycker är roligt är när man kan byta ifrån det lite skarpare bettet till vanligt tränsbett. E-type låg på väldigt mycket för ett tag sedan och verkligen hängde sig i handen, då fick vi byta bett och testa om det skulle bli bättre att träna med ett skarpare bett.
 
Nu efter 1 månad så har vi bytt tillbaka till hans vanliga tredelade tränsbett och är han är jättefin i handen och vi kommer åt han mer bakifrån och han kan då bära sig bättre själv utan att hänga i handen.
 
Förr vet jag att många red sina ponnier på skarpa bett och jag tyckte det låg lite prestige hos folk att ha skapt bett, "typ att många tyckte det var lite häftigt" men så här är det : Det är coolare och roligare att kunna rida sina hästar väl på snälla bett.
 
Sedan är det självklart så att hur skarpt ett bett är beror ju på hur vi ryttare använder våra händer. Vi alla bör eftersträva att rida med mjuka och följsamma händer.
 
På denna sida finns det något som visar när man rider med rätt stöd, det lyser grönt när man gör rätt och rött när man håller för hårt.
Vet inte riktigt hur detta funkar och har aldrig sett någon träna med denna heller. Har ni?
http://www.proec.se/produkter.php
 
 
 
 Dear Santa

Free run Nike (denna färg)
Jan Brink Collection
Träningstights
Ipad skal
Money, Money, Money...
Svea tröja (flagga på armen)
 Styrketester!

I skolan har vi varit de senaste 5 veckorna på gymmet, vi har gjort egna träningsprogram och jag valde att fokusera på mycket överkropp. Jag hade satt upp mål på vad jag ville klara när dessa gymtimmar var över. Och idag var det dags the D-day! Vi skulle se om vi uppnått våra mål.
 
Jag skulle klara:
5 st dips
1 st chins
30 kg bänkpress
20 st brutalbänk
 
Jag gjorde det, kändes väldigt bra efter! Jag känner verkligen hur jag blir starkare och utvecklas i teknik och styrka på gymmet. Jag blir väldigt motiverad och träna vidare på detta vis. Jag skulle önska att vi hade ett gym här hemma i Sparreholm (när jag nu skulle hinna med det). Men det skulle vara riktigt kul, speciellt att köra mina mördar pass med Elin och mamma ;)  
 
 
Dips
 
Cins
Bänkpress
Brutalbänk
 SM 2014

Frågor: Hej Lina!
Jag har tre frågor.
1. Vilken klubb anådnar SM 2014?
2. Vilket datum går SM 2014?
3. Kan man rida FEI inledande om man inte har kvalt till de klassena? Är väldigt tacksam för svar! Casanova mår toppen och har sin vinter vila nu kram❤️
 
Svar:
1. Åsbo Ryttarförening
2. 8-10 e augusti
3. Ja du kan rida Fei inledande på regional nivå, det gjorde jag med Phaffe, det krävs inget kval dit =)
Pussa Casanova ifrån mig, saknar honom <3
 
Här hittar vi några ändringar till  2014, men det gäller inte ponnyklasserna internationellt
http://www.fei.org/fei/your-role/organisers/dressage/tests
 
Åsbo har både för Ponny och Juniorer samtidigt.
Jag är kvalad med både Oj Oj och Valle till SM 2014. Men väldigt oklart allting då Oj Oj är till salu men är han inte såld då så kommer jag satsa stenhårt, sedan är Valle Brolötens häst och inte min (tyvärr ;)) men vi får se hur det blir med allting. Valle och Oj Oj är två hästar som verkligen passar mig och jag njuter varje minut jag får rida dom.
 
 
 
 denna vecka

Denna vecka ser ut som följande:
 
Idag: rida ut på Oj Oj i skogen, Elin longera E-type
Tisdag: ut kondion
Onsdag: vila (jag klippa och slinga håret)
Torsdag: Möte om ett sponsorsamarbete, träna hästarna på kvällen efter skolan
Fredag: Träna E-type och Oj Oj
Lördag: Dressyrträning för Eem
Söndag: Kondition på Oj Oj
 
Sedan är det vanliga med Messi, promenad och borsta honom. Han är verkligen supersnäll i alla lägen, kommer bli en perfekt barnponny av honom.
 
Något särskilt ni vill att jag ska blogga om eller filma?
 
 
 
 Film ifrån NM

Jag och Oj Oj, FEI Lagtävlan 72,6% på Nordiska Mästerskapen!
 
 
Finaste killen ♥Padd

E-type fick även en ny padd igår till hans sadel. Han har en Amerigosadel som är utpassad efter honom men han har nu ändrat sig lite i kroppen och med denna padd så ligger sadeln bra fortfarande.

Tycker även att det är snyggt med padd under så det gör mig inget ;)


Täcke

Igår passade vi på att köpa ett nytt täcke till E-type när det var mässpriser i Globen, detta ska han ha när han ska åka på träning/ tävling som är tjockare och håller värmen.

Vi är lite inne på blått på våra saker så det passade perfekt in i våra saker. Glansigare material samt en snygg kant fram vid manken som både är snyggt och skönare för dom.


Storm

På riktigt så blåser man nästan bort snart, inget härligt väder ute nu på första advent direkt.

Jag har snart klippt klart Oj Oj, så han blir snygg till jul;) Fibersand som underlag har Sara och det är mitt och vita herrens favorit. Han gillar extra att sträcka ut bena på det underlaget hehe. 

Kommer säkert upp någon film senare ifrån träningen.

1:a advent

Dagen till ära ska för mesta dels tillbringas i stallet, utan stress! Jag lyckas alltid planera in så mycket, tur att jag har Elin som jagar på mig lite ;)

Ska ta stallet, klippa Oj Oj, åka till ridhus med E-type och Oj Oj, ska rida Maaike (ponnyn som stod hos mig två veckor i slutet av sommaren) Sen ska jag även åka och träna innebandy!

Ha en bra söndag!

RSS 2.0