Brunt

Använde ett av mina favorit schabrak idag när jag red Casanova & OJ OJ. Jag gillar brunt då det är snyggt till både bruna lindor samt svarta skydd. Gillar även schabrak som är lite "tjockare" än de tunna , stora rutor tycker jag även är
Snyggare än de små. :)
Underlag

Något som är viktigt är att träna på att rida när det vattenpölar på ridbanan. För kommer man till tävlingen och hästen inte är van att gå i dessa pölar kan det ställa till bekymmer. Så även om det inte är optimalt att rida på detta underlag är det bra miljöträning inför tävlandet :)
Sir Owein

I sadeln på Ove nu som har väldigt mycket energi. Men faktiskt väldigt bra i handen. Han förvånar ständigt, efter 8 dagars vila bör han vara "svårare" han är ju ändå bara 5. Men vila är inte alltid dåligt :)
Dagens plan

Ska rida alla tre hästarna idag. Vilket lär göra att jag kommer få rejält med träningsvärk imorgon då jag inte har ridit alla tre på samma dag på ett tag nu :)

OJ OJ- Dressyr, han är superfin i den låga formen, riktigt loss och mjuk. Men måste jobba på att få han mer ärligt igenom i den höga formen. Svårt!

Sir Owein - Joggas lätt eftersom han har vilat. Många övergångar ska ske. Allt för att han ska lyssna på mig!

Casnova- Joggas, fokus på lösgjordeheten, mycket serpentiner och åttvolter, se till att han tar båda tyglarna lika mycket.

image descriptionimage descriptionimage description
Storbloggare

Tror knappast många undkom tjaffset mellan två stora hästbloggar igår. För det första nej jag har ingen aning om vad som sagts hit och dit. Utan tycker faktiskt att det är på rätt låg nivå att hänga ut varandra till höger och vänster. Så gör man inte punkt.

Men jag tycker samtidigt synd om dessa storbloggare (inte bara de två gällande igår, utan alla som driver stora bloggar) tänk att ständigt ha flera tusen läsare över sig som bevakar minsta lilla grej, varje liten detalj på en bild ska det kommentaras om, varje liten skrivelse ska brytas ner i småsmå bitar och tolkas på varje läsares egna uppfattning. Självklart väljer man själv att ha dessa bloggar, men det är lite läskigt ibland. Jag vet själv att ibland kan jag tänka "Hoppas det går riktigt bra nu så jag kan skriva det i bloggen och inte hänga ut mig som en förlorare!" Galet att ens tänka så! Men den senaste tiden har jag börjat inse att det finns ingen förlorare, vi alla kämpar med det finaste vi har som vi älskar mest av allt HÄSTARNA! Jag tycker vi alla bör lägga energin på att peppa och sprida glädje, och kom med tips och ideer. Det är tufft som det är i denna hästsport som det är redan, riktigt tufft!

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad, jag kanske inte ska yttra mig som har hundratals läsare mot dessa stora som har tusentals.

Finaste jag har det är mina hästar.
Ingen till gång till...

... Dator!
Sitter och pluggar inför prov imorgon! Och mamma har inte med sig sin dator, och jag hittar inte min datasladd -.-
Så jag kan bara mobilblogga.

Nu ska jag titta in Big Brother ;)
Bus ponny!

Idag red jag och Elin ut på hästarna! Oj Oj var galet pigg/busig! Han som aldrig bockar gjorde flera bocksprång!
Han gör det inte för att slänga av mig eller vara dum! Han var bara så himla glad så att han la energin på det!

Imorgon blir det förhoppnings vis ett hårt dressyr pass i ridhus! ;)

Tusan! Nu krånglar blogg appen IGEN!!
Livet

Livet kan knappast bli bättre nu :) i solen på min vita prins
Dåligt!

Jag har uppdaterat blogg appen, man kan nu se statistiken och välja vilken kategori ett inlägg ska ha. MEN det är jätte svårt att få upp inlägget!

Någon av er som har samma problem?
Bada

Tänk att för två dagar sedan plaskade jag runt i poolen, nu plaskar jag runt i snö! Buhu
Stresss!

Något jag verkligen inte gillar är att stressa med hästarna! Men idag hinner jag bara vara hemma 1 timme och 20 min innan jag ska till Flen igen.
Vi har föräldrarmöte med elever, så igår kväll fick jag ställa mig och baka. Därför var inte blogg uppdateringen på topp och jag hann inte göra några inlägg till idag så jag får mobilblogga.

Nu sitter jag i bilen påväg till skolan, kul att träffa alla igen! ;)
Inget badrum!

Vi bygger om båtar badrum hemma, så nu är jag hos bror och Sofie för att duscha och gå på muggen ;)
Jobbigt läge!

Dom säger att dom kommer bli klara till midsommar!!! Hur ska detta gå?

Två nöjda hundar som nu är hemma!
smörar för dom

Nu när Etype och OJ OJ har varit iväg i nästan 9 dagar, är vi noga med att se till att de har det extra bra när dom kommer hem. Vi lindar de med back on trackpaddar samt de får stå med back on track täckena.
Ger de lite extra morötter och extra strö, allt för att de ska trivas att komma hem. Smörar för dom helt enkelt ;)

Nu när snön nästan är helt borta och det endast är lite is kvar på ridbanan så känns det verkligen nära innan man kan börja hårdträna igen! Vi som har inte har ridhus ligger väl nästan två månader efter, men det tar vi snabbt igen hoppas jag!

image descriptionimage description

Ska bli skönt att kunna göra veckoplanering utefter vad vi själva vill med hästarna och inte låta vädret bestämma! Samt att kunna hoppa de på banan också, tror Ove är den som saknar hoppningen mest då Casanova får åka iväg och hoppträna ibland.
Vovvar!

Nu har jag och Sofie hämtat Chip och Scott. Oj så himla glada de blev, har fått 1000 blöta pussar!
Två nöjda hundar som ligger i mitt knä i soffan nu!

Nu ska jag ut och rida ;)
Hemma

Hemma igen och alla hästar går nu i hagen och äter de gräs som kommit ;)

Stallet och allt är klart så senare idag ska jag rida Ove och Casanova.
Det blir att rida ut på båda två ;)

Skriver om passet med Oj Oj senare idag för nu måste jag äta innan jag svälter ;)

Vad tycker ni om mina nya mobilskal? ;)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2435092/images/2012/pic_191406980.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2435092/images/2012/pic_191406987.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2435092/images/2012/pic_191406997.jpg" class="image">
Ledig

Fick vara hemma ifrån skolan idag då vi kom hem så sent i natt. Är på brolöten nu och skrittar fram Oj Oj :) sen ska jag hem och sova en stund till innan jag ridet de andra två.
Lycka!

Har nu varit ute i stallet och träffat Ove och Casanova! Så glad jag blev över att se dom! :D

Nu ska jag ut och mocka sen kommer Elin, då åker vi till Brolöten och hämtar E-type och Oj Oj :)
Hemma!

Precis landat! Nu väntar vi på väskorna och är hemma om 3 timmar! Som set ska bli skönt att sova i min egna säng!!:)
Snart hemfard

Nu har vi atit frukost och ska springa upp och packa vaskorna, bussen hamtar oss klockan 11 och kor oss sedan till flygplatsen. Ska bli skont att komma hem! Borta bra men hemma bast!

Maste tacka snalla Faster Lena som tagit hand om Ove & Casanova samt katten, och aven till Broloten med Emelie i sadeln pa OJ OJ och E-type. Utan dessa kunde vi inte aka allihopa. Hundarna har aven haft det bra pa hunddagiet har vi fatt sms om :)

image description- Våra hundar

När man bor på landet så har man oftast hundar. Det har ju även vi, Chip och Scott heter de. Mamma har Chip (svart/vita) och pappa har Scott (gula).

Pappa jagar ´med Scott och han är väldigt duktig i skogen och älskar när pappa tar med honom ut. Modig och går på även de största vildsvinen. Med Chip endast jagar vår katt samt skäller på hästarna i hagen.


Säg Hej till dessa två sötnosar!
- underlag

Något som ska bli skönt för E-type och OJ OJ är att de kan få jobba på ordentligt med ett bra underlag. Det är super att kunna träna i snön hemma, men det går inte riktigt att sätta igång hästarna till max samt att göra alla rörelser fullt ut. Antinge är det för hårt , för mycket snö eller halt under. Nu kan de "våga" ta i lite mer utan att vara rädda för att halka till. Men visst är det härligt att släppa iväg hästarna i full galopp på åkern i snön!? Kondisen bli super! Men man måste hela tiden tänka på att det sliter mer på hästarna att rida i snön då det är betydligt tyngre.

Om jag får önska så kan gärna snön vara borta när vi kommer hem söndagkväll ;) hehe önska var det!
Nostalgi

Ge mig hasten nuuu
Kyro

Satt och tittade pa dressyrmupparnas sida om inlagget ifran Kyros forsaljning i Goteborg. Josses, jag vill ha allt!!
Ska forsoka fa tag i Linnea S som ar dar och hoppas hon kan kopa med ett pannband med blingbling pa at mig. Linnea om du ser detta vill ja ha ett silvirigt, tva delat. Haha har inte min mobil, ska forsoka ringa dig ifran mammas. :)


OJ OJ har ett fint, men Casanova behover ett nytt!Hem imorgon

Sista dagen nu och vi hoppas pa sol sa man kan fa bli lite brun iaf haha.
Igar hade vi en valdigt rolig dag, finfrukost for alla de som fyllde, sedan poolhang och sedan akte vi gokart! Var riktigt riktigt kul!

Imorgon hamtar bussen oss har vid hotellet klockan 11, men vi ar inte hemma pa var gard farran valdigt sent. Men pa mandag, da ska jag rida alla hastar och jag langtar verkligen! Skulle aldrig klara att  vara ivag tva veckor pa semester utan dom. :)
Linnea & Erica

  

HEJ LINNEA OCH ERICA!
Hoppas det snöar ordentligt på er ;) Snart ses vi! <3Mammas present

Detta gav vi till mamma i morse , ett halsband som det är graverat på alla sidorna =) Snyggt va?

Står alla våra namn på JENS EMMA ELIN LINA = Mammas barn :)
Sedan fick hon även hotell övernattning av oss.
- Emma & Elin

Emma & Elin är ju tvillingar, och det skiljer dom 1 minut åt. Emma är älst, vilket är viktigt att jag säger enligt henne!

Förr red även Emma, hon tävlade hoppning och gillade verkligen fart. Jag var så liten så jag kommer inte ihåg det riktigt. Emma valde sedan att sluta med hästar då hon ville ut och resa samt att hon gillade stan mer än landet. Hon flyttade hemifrån redan när hon började på gymnasiet. Sedan dess har hon inte bott hemma. Nu är hon med på resan såklart, annars jobbar hon på Tott Hotel i Åre just nu som kock!

Pic. Denna bild är ifrpn 2009, så alltså inte nytagen =) Tvillingar men inte så lika eller hur?
- Fina Casanova

Bilder ifrån när Gripen höll i deras årliga cup. Jag var inte med i cupen, utan red två klasser bara. Seger i båda. Har sagt det för men Gripen har alltid bästa priserna!

Är anmäld med både Csanova & Oj Oj nu till Gripen, men står som reserv på båda, så får väl "hoppas" att några drar sig ur.
Sofie & jag
Dykning

Poolen gillar jag!
Systrar
Frukost

Födeledags frukost!
Bilder

Mamma hat fixat internet på hennes telefon så laddar upp några här :) går bara med 1 i taget.
- Födelsedag x3

Idag är det en stor dag i våran familj.

Mamma fyller hela 50 år! Det är därför vi är iväg på denna resa =D
Men även mina systrar Emma & Elin fyller 24 idag

Så ett hipp hipp hurra på deras dag!

Manga

Var inne och kollade anmalningsstatestiken till Hasthagens nationella, manga bra som kommer samt att vi ar hela 21 st c-ponnier i den ena klassen. Vilket ar ett valdigt stort startfalt pa en nationellklass, Superkul!

Ser fram emot hardtraning nar jag kommer hem, sa taggad!
Monligt

Sen i sondags har vi endast kunnat legat vid poolen en enda dag da det ar monligt annars. Trist! Men vi har det bra och spenderar dagarna med att ata och shoppa! :)

Idag ska vi ivag pa en utflykt, far hoppas den blir bra.

Tank om man kunde komma hem till detta vader pa sondag!

image description
Onsdag

Hej alla!
Idag ar det monligt, sa idag beger vi oss till ett stort shoppingcentrum istallet. Hoppas man hittar nagot roligt dar.
Borjar bli riktigt ridsugen nu, men ratt skont att vara helt ledig sa har lange, brukar jag aldrig vara. Kommer komma hem taggad som tusan pa sondag kvall och rida alla pa mandag.

Emelie skrev att bade OJOJ och E-type gick bra igar, harligt!! =)

Hors senare!


-Bildbomb

Jag älskar dessa bilder. Fina hästar och fina sommaren! Har ni någon favorit bild?
- Snygga armband

Spooks har inte bara supersnygga kläder, utan även riktigt snygga armband! Dessa två skulle jag vilja ha till vardags, snygga! Tänk att ha en t-tröja till vanliga jeans med dessa runt armen. Enkelt och snyggt!

Kostar 250 kr och finns i både brunt & svart.


  - Hopphästarna ;)

Mina dressyrhästar gillar att hoppa även om inte tekniken på vare sig hästarna eller piloten är helt hundra ;)-
- Min hopptränare Sara Li

Har ställt lite frågor till Sara som jag tänkte ni kunde få ta del av här! Jag började träna för Sara för drygt ett år sedan. Hon är super, lugn snäll och rolig. Kommer alltid med bra övningar för både mig och Casanova!
Sara är c-tränare och tävlar framgångsrikt på sina hästar! Sara tränar själv för Ann-Sofie Oscarsson och Arnold Assarsson.


Sara har dessa meriter:  Tävlat upp till 140. Ridit 4 års championat final på Flyinge. Kom 5a i Agriahoppet med stilbedömning 2010 i Globen. Kom 6a i the tour of amateurs i Falsterbo 2011. Tufft med Globen tycker jag!

Hur lägger du upp ett veckoschema med hinder för din häst? Det är olika beroende på vilken häst, men tävlingshästarna brukar jag hoppa onsdagar om det är en tävling på helgen. Har jag inte tävling på helgen brukar jag hoppa tisdag och torsdag men då bara gymnastik hoppning eller bara bommar.
Hästarna som inte tävlar, tex dom som inte är redo ännu, hoppas nästan alltid 2 dagar i veckan, hoppar sällan höga hinder, det sliter bara, när jag hoppar större hinder är de på tävlingshästarna när man vill känna lite på höjden man ska tävla på. 

En bra övningsom man kan träna gymnastik med hästen som du vill dela med dig av? En så kallad "fem och en halva" en övning som man travar in på över bom, och travhoppar sedan över ett litet hinder, direkt inpå (2.20 m), landar i galopp, ett galoppsprång och sedan ut över en oxer. En styrke övning, då hästen blir tvingad att hoppa på styrka och inte på fart. Studs övningar, minst 3 hinder, tränar upp hästens smidighet. studs på både rakt och böjt spår, men man måste tänka på att inte hoppa för mkt på böjt spår då de sliter väldigt mkt på hästarna. Bommar på mark, variera mellan upphöjda och inte både rakt och böjt spår. 4 oxrar eller 4 räcken med ett galoppsprång emellan (6-7 m) en övning då dom får mkt mjölksyra, en övning där man kan jobba med uthållighet men också en övning där man kan jobba med kvickheten från backen och även smidigheten!

Vilken är din favorit övning? Serier, som man kan mixa i hop lite själv utifrån övningarna ovan, ta lite av varje övning beroende på vad man vill öva/jobba på just denna gång. tex. travbom in, 3 studs hinder, ett galoppsprång till en oxer ett galoppsprång till, till ytligare en oxer.

Hur kom det sig att du blev tränare och vad är det som driver dig att träna elever? Jag tog C tränar examen 2008. Jag har alltid tyckt om att undervisa, brinner för att lära ut mina kunskaper efter mina erfarenheter. Jätte roligt att se elever utvecklas och nå sina mål, en underbar känsla!

Har du något motto du går efter? Man måste vara ödmjuk, man blir aldrig fullärd, utan man måste alltid ta hjälp! Utgå alltid från att de är man själv som gör fel om inte känslan är som man vill när du rider, skyll aldrig på din häst, de är du själv som lär den saker. en häst är sällan dum! Mina hästar är mina bästa vänner!

Tack SARA! Ni kan läsa mer om Sara i hennes blogg : www.slv.blogg.se
- semlooooor

Inte för att jag vill hem ännu, men det är ju semeldagen idag! MUMS! Någon av er kan väl äta en extra åt mig? Jag ÄLSKAR semlor!

Om ni nu redan inte har ätit en (ät gärna flera! ;)) så finns det ett recept här: http://www.recepten.se/recept/semlor.html

Paus i solandet!

Godmorgon! Fick ta en rast ifran poolen da vi sprang ivag och anmalde mig och OJ OJ till Hasthagens nationella tavling. Jag kommer rida fyra klasser dar en klass ar kur. KUL!!!

Nagon mer som ska dit??

 

image description
- Totilas

Tycker folk är lite onda som säger att Totilas reds bättre av Edward Gal än vad nya ryttaren Matthias Rath gör. Hur många av alla som säger så har sett de live utan att enbart döma efter procentresultatet?
För det första går det inte bara att hoppa upp på en häst och tro att det kommer gå lika bra som när en ryttare som ridit hästen en lång tid. Utan man måste låta det få ta tid. Man kan rida på förra ägarens ridning ett tag innan man själv måste hitta sin egen ridning på hästen, vilket gör hästen fundersam och tappar endel. Jag red  på förra ägarens framgångar först och OJ OJ gick super tills han började inse att jag rider annrolunda än förra ryttaren. Olika ridstilar, olika vägar att gå tillväga. Så det gick lite medelmåttligt ibland, men nu efter lite mer än ett år går OJ OJ på min ridning. Och det gör mig trygg, vi har börjat hittat varandra. Och det tar tid, det får ta tid!

O
ch att sedan ha världens alla ridögon på sig måste vara väldigt jobbigt, alla förväntar sig säkert att Totilas ska flyga fram som man är van att se honom. Men jag tror att Totilas kommer fortsätta sätte rekord efter rekord med Matthias i sadeln.

Pic. Två fantastiska ryttare på en underbar häst!

 

bilder ifrån google.se
Hej pa er!

Heej! Har nu hyrt hotellets dator, sa jag kan tyvarr inte ladda upp nagra bilder :( Vi har det super har nere, hoppas allt ar bra med er dar hemma! Jag saknar redan alla djuren :) Idag har vi inte varit vid poolen sa mycket utan vi har varit ute i Teneriffa och tittat i massa affarer och atit super god mat! Senare ska vi ut och ata igen, det kanns som att man bara ater hela tiden, tur att det bara ar en vecka :) Ses!Storbloggarna

Vilken av storbloggarna gillar ni mest? Och varför?

1. www.dressyrmupparna.se

2. www.gennes.se

3. www.linnolsson.se

4. www.nellieberntsson.se

Dressyrmupparna- Jag gillar dressyrmupparna för att det är saftig läsning med text med tanke. Det är inte bara korta inlägg om vad man gör och en bild. Utan man får lära sig saker också. Ska bli extra kul att följa Linn med hennes planer efter gymnasiet!

Gennes- Kul att se nu när hon gått upp på storhäst, samt roligt att se lite ifrån ett ridgymnasium.

Linn- Driven tjej med mycket planer både med hästarna samt runt om. Spännande att se vad hon ska få för möjlighet att designa för saker.

Nellie- Kul att följa duktig hoppryttare som nu kvalat till SM!

Tycker det är grymt vad bloggvärlden tar plats! Go tjejer och killar!

         

(tagit bilderna ifrån deras bloggar! hoppas det var ok?)- Uppvärmning

Många har undrat hur jag värmer upp inför en klass. Så svaret kommer här.

Start 14.10

När jag är iväg på meeting ser vi alltid till att fodra vid 06.30, brukar kolla runt i stallet när de andra fodrar så de får samma tid, snällast för hästarna, blir så oroligt annars. Tar av OJ OJ nattpaddarna/lindorna och fyller på foder samt mockar rent åt honom. Sedan åker vi iväg och äter där vi bor. Kommer tillbaka runt 9-10 tiden (beroende på när man startar) går ut och går med honom samt betar. Borstar av honom och plockar i ordning på alla saker. Sätter mig och kollar när de andra rider, fokus fokus. Kollar igenom programet och tänker hur jag ska rida varje rörelse.
 
Går ut och går igenom med OJ OJ innan lunchfodringen, mockar och borstar honom noga. Äter ordentligt lunch, kan inte rida om jag inte ätit bra! En timma innan jag ska sitta upp är jag hos OJ OJ igen, då knoppar jag eller Elin, och ser till att han glänser. 45 min innan start ska OJ OJ vara helt klar, sadlad och lindad. Då går Elin ut och skrittar fram honom, jag läser igenom programet återigen och fixar klart mig.
 Hoppar upp 35 min innan start, brukar vara bäst tid för honom. Börjar jogga honom i låg och rund form, ser till att han svarar framåt och bakåt. Sedan tar jag galoppen, i samma låga form. När allt känns bra så plockar jag upp honom i den höga tävlingsformen. Gör några rörelser, samlar ihop honom och prövar några lägningar för att se att han är helt med mig. Skrittar en stund igen, sedan när ryttaren innan mig går in på banan så rider jag igång honom, då trycker jag i den sista energin!
-Självförtroende

Fråga: har du väldigt bra självförtroende? och hur lyckas du alltid med ridpassen?

Svar:
Hej
Jag har nog normalt självförtroende skulle jag tro, med hästarna så har jag bättre =) De gör mig stark! Jag tror på dom och tillsammans ska vi försöka nå våra mål!
Jag lyckas absolut inte med alla ridpass, långt därifrån. Men när det går sämre så gör jag ingen stor sak av det, utan kanske lägger ner dom och joggar bara igenom dom istället för att "bråka" med dom. Sedan är jag där imorgon igen med nya friska tag och oftast går det bättre då! =) Det gäller att hela tiden fundera ut varför dom gör på ett visst sätt, och tänka in i deras situation. Kanske behöver jag ändra min sits eller värma upp på ett annat vis?
- Brolöten

Om ni är intresserade om vart OJ OJ & E- type befinner sig nu när vi är iväg på semester så kan ni kolla in hemsidan här: http://www.broloten.se/

Brolöten kan erbjuda er en massa saker, inte och spana lite extra på sidan!

Emelie som tränar våra hästar har även hon en blogg, och den hittar ni här: http://blogg.agria.se/emeliebrolin/
- Fråga om E-type TP

Fråga: Hej! Undrar bara vad E-type har gått för klasser och hur utbildad han är? :)

Svar:
Hej Julia!
E-type köpte Elin när han var 4 år ifrån Team Piaff i Skåne. Elin hade E-type på Brolöten  då hon hjälpte till i stallet samt tränare där och Emelie hjälpte  även Elin att utbilda honom. Emelie kvalade in honom till Flasterbo som 5 åring och det var stort för Elin att få honom visade på den stora tävlingen,  sedan red Elin honom som 5 åring i Flyinge. Han tävlar nu Emelie har tävlat honom i en gång i MSV C och de fick 68% . Elin startade honom bara 3 gånger förra året, hon valde att satsa på mig och mina tävlingar och hann därför inte ut med honom på helgerna. Men de red MSV C samt avslutade året med en LA på 69%
 Han har väldigt lätt för de svåra sakerna så som piaff och passage, men att gå en jämn takt på rakt spår är väääldigt svårt tycker han :) Och de svåra sakerna ska han ju inte göra så Elins mål är nu att rida MSV B i år.

Han skadade sig i hagen som 6 åring då han fick in en kvist rakt in i leden. Det blev operation på Strömsholm och man visste inte ens om han skulle kunna gå att rida igen. Men han läkte och Elin gav han lång vila för att skulle få tid på sig. Sedan har han alltid varit klumpig av sig och gjort sig illa på ALLT! Men nu har han växt i sig själv samt mognat genom att förstå att det inte går att gå rakt in i en vägg.
E-type har ju även jag fått äran att tävla, både KM och DM red jag honom, fina killen! Elin har sagt att jag ska få honom som juniorhäst sedan! :)

Checkar in!

Outfiten är lite sådär va?;)
Snart

Snart är vi framme på Arlanda!:) härligt att byta snön mot strandstränder och poolhäng!
03:30

Nu har jag ställt klockan på 03:30.
Allt är packat och klart, jag ska bara gå ut och ge hästarna kvällsmat och säga hej då ;)

Taggad!

Jag kommer att vara sååå snygg på planet, host! ;)
Haha shorts, linne, One Piece och skinnjacka!
Emelie rider OJ OJ

Fråga: Vem ar det som ska rida ojoj? :)

Svar:
Det är Emelie som ska träna honom! Hon vet exakt hans svaga och starka sidor då jag har tränat mycket för henne. =)
På plats på Brolöten!

Här står nu E-Type & OJ OJ, nöjda och glada! De får stå på halm vilket de inte gjort hemma på väldigt länge då vi har spån. Haha E-type är väldigt nöjd och kommer komma hem rund som en tunna! Han slukar nog allt i natt ! De står bervid varandra i "Halvblodsstallet"

image descriptionimage descriptionimage descriptionPaddar

Fråga: varför har du fleece lindor runt back on track lindorna ? det behövs väl egentligen inte? ;)

Svar:
Nej det behövs inte då man har paddar under, men jag tycker det är lättare att linda med fleece och man drar inte till för hårt då så därför har jag nästan alltid fleece både vid ridning och till nattpaddarna! =)
Ut igen

Nu ska jag och Elin ut i stallet och packa det sista till E-Type och OJ OJ, sedan far de med mig och mamma till Brolöten. (Elin ska jobba) Känns faktiskt bättre än vad jag trodde att lämna iväg våra hästar till andra, vi litar ju fullt ut på Brolöten så därför känns det så bra :) Ska bli kul att rida OJ OJ sen efter denna träningsvecka han ska få av Emelie, se vad som är bättre och så. Spännande helt enkelt!

image description
Underbart

Vi har superbra ridvägar här runt omkring oss, när man ska till rundbanan och träna kondition är det en slinga dit på cirka 6 km som ser ut såhär:Det bästa är att man aldrig möter bilar där, det man kan möte typ 1 gång av 20 är någon som är ute och går. Så det går alltså att släppa iväg hästarna i full galopp! :D
Mycket kläder!

Nu har jag släppt ut Oj Oj och E-type i hagen, nu ska jag rida Ove och Casanova.

Det är -14 ute så jag har mycket kläder på mig idag! ;)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2435092/images/2012/pic_189945343.jpg" class="image">
Svaret!

Ingen kunde gissa vad det var i paketet igår, det var en sadelsåpa, Oj Ojs nya paddar och hästgodis! ;)

Imorgon när jag rider för Emelie ska jag testa de nya paddarna ;D
Försenad matta!

När jag hade namnsdag för JÄTTE länge sen sa mamma att jag fick välja en valfri matta ifrån en katalog hon hade. Jag hittade en som jag trodde skulle passa, sen tänkte jag inte mer på det.

Nu har det gått ett antal månader och igår kom mattan. Haha snabba ;)

Vad tycks? Hiss/Diss
Den där E-type

Ja som jag har skrivit förr så är E-type inte alls rolig att raka. Han är riktigt tramsig och verkar tycka det är kul att hoppa åt alla håll. Samtidigt som han väldigt kitlig vid bogen och nacken. Såå han har lite hår kvar där. Men han har faktiskt blivit lite bättre sen sist så det går framåt. Att klippa bena var inte att tänka på!

Ni får bilder på honom imorgon =)

image description
Kapacitet

Fråga: hur vet man hur mycket kapacitet en häst har? Den kan ju liksom ha varit opassande för ryttaren innan, vilket " bara" gjorde att den gick la ist för fei. Hur ser du på detta? :) du är elit!

Svar:
Hej!
Självklart kan det vara så att ryttaren innan inte fått ut allt av hästen eller om hästen fortsatt att utvecklas. Om man ska köpa häst tycker jag själv att man ska provrida tillsammans med sin tränare som man litar på. Om inte tränaren kan följa med så filma! Sedan tror jag att man känner själv väldigt mycket om hästen och du passar för varandra. Jag provred ju bara OJ OJ en enda gång och sa " Han ska jag ha! ;)", visst hade det varit klokare att provrida fler gånger än 1 gång, men nu stod han i Norge och vi hade inte direkt möjlighet att åka flera gånger samt att vi inte vågade riskera att någon annan tog honom innan oss.
Tror man på hästen och sig själv så våga satsa! =)

När jag tänker efter så är jag inge bra exempel på hur man ska provrida.
Prim red jag två gånger innan vi köpte honom, E-type red Elin 1 gång sedan köpte hon honom, Ove köptes genom en film när han sprang rund på banan utan ryttare. Haha, men känslan har alltid funnits där med varje häst!

Flen

Nu tar jag med mig mitt bra humör och sprider lite glädje i Flen. Jag ska på konfirmation!

När jag kommer hem ska jag packa klart till mig och skicka in en inlämning som ska in under lovet.
Jag ska också till stallet så klart ;)
Spelar oskyldig!

Haha knäppa ponny!
Så här nöjd är Oj Oj just nu!

Jag tog in Oj Oj ifrån hagen nyss, har är inte så jätte nöjd över det ;)
Han vill vara ute i det fina vädret med sin kompisar.
Två klara en kvar.

Nu har jag longerat Ove och ridit Casanova. Båda var jätte fina!

Nu ska jag ta stallet sen göra massa höpåsar! Sen rida Oj Oj :D
Pass på!

 Det är fredag, och visst känns det alltid härligt med fredagar?

Har skrivit en massa inlägg inför veckan nu när jag är borta! Kommer med en hel del nytt samt några bildbomber som många av er brukar gilla att se.

Sista chansen nu för er , något särskilt ni vill att jag skriver om som ni kan läsa när jag är borta?
Godmorgon mina vänner!

Nu ska jag äta lite frukost, sen har jag massa saker att göra idag ;)

• Packa allt åt mig.
• Städa rummet samt bytta sängkläder.
• Visa Lena vad hon ska göra med Ove och Casanova.
• Ta stallet.
• Packa allt åt Oj Oj och E-type.
• Frisera E-type ( Oj Oj tog jag igår )
• Rida mina tre killar.

Så ser dagens plan ut ;)
Dyrt

Fråga: vem betalar allting.eller sparar du studie bidraget? hästar och märken är ju dyra!

Svar:
Jo tack, allt inom hästsporten är dyrt. Men jag betalar det jag kan, och självklart bidrar mamma och pappa! Vilken 14 åring har råd att köpa en häst själv med alla tillbehör? Nu är det ju "bara" OJ OJ som är min, Casanova är egen uppfödning, ägs av mig och Elin, Sir Owein är Elins och E-type är också Elins.

Jag sparar till det jag vill ha, samt hjälper till mycket hemma, tvättar, städar , diskar. Sedan har jag en snäll mormor som bidrar med en slant då och då. Samt en bra släkt som skämmer bort mig vid födelsedag & julafton.
Att ha äldre syskon som jobbar är även en hit ;)

Men jag köper inte små saker hit och dit, utan jag lägger mina pengar mer sällan på något som jag verkligen vill ha som kanske kostar en slant.

image description
Nattlindor

Fråga: varför har du "nattlindor"? vad e det bra för? :)

Svar:
När OJ OJ har gått ett hårt träningspass lindar jag honom med Back on track paddar. Dessa paddar är gjorda av keramiska partiklar, det gör att när hästens kroppsvärme gör dom varma så utstrålar keramiken en starkare värme åter till hästen. Det gör att det blir varmt och behagligt för hästen så som infraröd strålning typ. Det gör att blodcirkulationen ökar betydligt och är  skadeförebyggande. Vet att hästar som är svullna i bena har fått stor förbättring med dessa paddar.


För bättre information hittar du här: http://www.backontrack.com/se/hem/

Både E-type och OJ OJ har täcken i back on track på natten, de är alltid skönt varma och fryser aldrig. Samt att E-type som hade lite spänningar i ryggen förrut har nu inga alls. MaskinCenter hjälpte oss att beställa hem täckena! Ellen som jobbar på MaskinCenter fixar hem allt man ber om! Jag gillar det, men mina föräldrar tycker nog att jag handlar lite väl mycket saker iblande =)
Super grejer ;)

Pic. OJ OJ på morgonen när han har haft dessa paddar. Har fleecelindor runt om.
Cavallo

Fråga: Hej! vad tycker du om cavallo piaffe plus stövlarna, tycker du dem e snygga? :D

Svar:
Hej! Jag tycker de är riktigt snygga och stilrena (dressyrtönt som jag är;))
Har dock aldrig ridit med dom själv så vet inte hur dom är. Men de ser stabila och höga ut och verkar ge ett bra stöd! Snyggt när stöveln är höga på " ytterkanten"

Sedan är det snyggast med dragkedjan fram!


Pannband

Fråga: det ser utsom om ditt pannband som är två rader swarovski är med pälor? Är det de? isånna fall vart har du köpt de?

Svar
: OJ OJs pannband köpte jag i Falsterbo på något stånd, kommer faktiskt inte ihåg vilket. Men det är två rader med stora pärlor.

Nu ska OJ OJ ridas ut på, och Casanova ska longeras. Imorgon är det dressyr på alla tre, för då är jag leeeedig!
Glad!

Kommentar: Hej Lina, och tack för en väldigt inspirerande blogg. Jag har följt den ett tag nu och måste bara få säga att jag blir så glad av att se hur du kämpar med skolan och dina fina hästar varje dag.

Du verkar så jordnära på något vis. Många unga ryttare som äger flera ponnys och tävlar på hög nivå är ofta så dryga, och tror att dem är bättre än alla andra. Det är inte heller sällan dessa unga ryttare(även vuxna förstås) bara rider och tävlar. Jag tycker det är trist att se, det finns så mycket mer än bara ridningen med våra fina djur.

Så egentligen ville jag bara skriva en rad och säga att jag tycker att du gör ett toppenjobb, du tävlar på hög nivå, men du tar också hand om hästarna, du mockar och du busar i skogen :)

Svar:
TACK! :D Glad jag blev över att läsa denna kommentar. Jag har absolut båda fötterna på jorden och jag älskar att busa med hästarna i skogen, skulle nog egentligen behöva åka iväg till ridhuset mer, hehe!

Jag älskar att tävla med mina hästar och för att de ska tycka det är lika roligt som mig så krävs det en massa bus på hemmaplan :P
Dagens tävling!

Vad är det i paketet?

Vinn en länkning ;)
SPOOKS

Tror inte ni har missat att mitt favorit märke inom ridningen är just SPOOKS.
De har underbara saker av hög kvalie!  Jag har kavaj, tävlingspike , och väst därifrån. SÅ SNYGGT!

in och kolla på deras snygga saker, de har allt möjligt! www.spooks.se
Dessa tröjor skulle mer än gärna få finnas hemma hos mig!

   
Frisering

Det ska inte bara packas, utan hästarna måste även snyggas till lite. Ni vet såsom klippa öron, hovskägg, nacke, svans. Och det värsta jag vet: Rycka man på OJ OJ! E-type går det inte att ryka på, han tycker det är så obehagligt så vi får klippa. Det är riktigt fult med klippt man tycker jag men men finns inget annat val. Väldigt lätt att man blir lite "hemma blind" och vi vill ju inte att OJ OJ & E-type ska behöva skämmas över sig själva inför Brolötens hästar väl friserade hästar ;)
E-type har vi ju fortfarande inte rakat, haha han är ju helt hopplös att raka. Men tror vi ska göra det imorgon. Såå vi kan ju hoppas han har mognat lite sen sist och är lite mer med på vår sida! =) Annars får vi problem om bara ena sidan är klippt hehe.

Under tävlingstid så är hästarna alltid snyggt friserade.  Men det behövs ju faktiskt även under denna tid! =)
Pannkakor

Det var pannkakor till lunch :D gott!!
Passade även på att köpa ett vaniljhjärta! ;)

Nästa lektion är svenska sen idrott, min svenska lärare har gett mig en jätte rolig klassiker, eller inte ;)
Packningstajm

Måste sätta fart med packningen åt hästarna. På lördag kör vi hästarna till Brolöten, jag kommer rida letion för Emelie vid 14 tiden. Men jag kommer åka dit tidigare så jag kan ställa allt i ordning och fixa o trixa med hästarna. Känns bättre med mer tid än att bara rida och sen skynda sig iväg. Mamma dumpar mig kvar på Brolöten, hon ska iväg med våra hundar som ska bo i Nyköping under veckan.

Emelie hade sagt till Elin att det är bra om vi inte tar med för mycket saker, såsom borstar lindor och allt sånt finns ju där. Bli bara rörigt för dom att hålla reda på alla våra saker med deras 20 hästar :P

Så det som ska med är
- två sadlar
- två träns
- ett kandar (E-type)
- två sadelpaddar (OJ OJ)
- två uppsättningar skydd
- två back on track täcken
- två vinter utetäcken
- två tjocka inne täcken
- pellets, minrealer x2
- hö (de har hösilage, vi vill inte byta då det gäller så kort tid) Eftersom vi bara har storbal så får vi trycka ner en massa hö i sopsäckar
- två ländtäcken

Annars behövs inget mera med. Om det behövs något såsom salver, extra grimmor eller vad som så finns allt där redan.
Kall vintermorgon!

Sitter i skolan nu, börjar 20 över 8. Onödigt när man ändå är i skolan 20 i 8 varje dag, men men.

Hovslagaren kommer till Oj Oj och E-type idag.

Jag slutar sent idag, men när jag kommer hem ska ta på mig massor med kläder sen ut och rida ;)

Uppdateringen ska också bli bättre!
läsvärt

Ett riktigt läsvärt inlägg hittar ni på denna sida; http://blogg.agria.se/emeliebrolin/2012/02/13/traningsdagen-efter-vilodag/#comments

Jag har ju fått många frågor om vad jag gör/tänker när det går dåligt. In och läsa så får ni en bild ifrån Emelies sida!

Busiga hästar!

Jag red både Casanova och Oj Oj idag. Båda två var pigga och busiga!

Det är kommit nästan 30 cm snö inatt, man kan inte tro att jag skottade igår -.-

Mina dag:
8:00 åkte vi ifrån skolan till malmköping.
9.10 hade vi våran första konsert, riktigt bra drag!
10.40 bussen packad igen och vi styrde mot Sparreholm ;)
11.00 lunch på min gamla skola.
12.00 konsert nr 2 drar igång.
13.10 bussen åkte hem till Flen igen, men efter som att jag bor i Sparreholm fick jag gå hem ;)
13.40 jag var hemma och tog det lugnt.
14.20 ut och tog stallet sen red mina busar!

Nu ska jag hjälpa mamma med maten sen blir det innebandy kl 20,00 ikväll ;)
Hiss/Diss

Vad tycker ni om den nya designen?
Själv tycker jag tummen UPP! ;)

Tack Frida!
Just nu

En ridtur i snön!
Morgon!

Jösses vad snö det har kommit! Tur att det inte är "tung" snö, utan hästarna kan busa runt i hagen idag och ha riktigt kul =) Idag fortsätter min klass att resa runt till olika skolor för att uppträda, verkligen superkul!

Casanova och OJ OJ ska ridas senare idag, mer om det kommer senare!

Ha en bra dag! <3
Dålig

Tyvärr är det dålig uppdatering idag, men jag tar nya tag imorgon. Har inte direkt kommit på något att skriva om. Men laddar för en bättre blogg dag imorgon! Hoppas ni har haft en bra alla hjärtans dag hur ni än firade den! <3

Emelies fina häst Briman får stå för bilden idag:)
Helt slut!

Nu har vi kommit tillbaka till skolan efter att ha varit i två olika skolor.
Första konserten gick riktigt bra för min del andra bra men inte som första. Nu taggar jag inför imorgon, då åker vi nämligen till min gamla skola! :D

Nu sitter jag och väntar på att mamma ska sluta så vi kan åka hem.
När jag kommer hem ska jag äta lite sen rida ut på Oj Oj och longera E-type då Elin jobbar mycket denna vecka.

Tyvärr hann jag inte ta några bilder, men efter lovet har vi konsert för allmänheten då ska jag be mamma ta massa kort! :D

image descriptionPå bussen

Nu sitter hela klassen på bussen. Om 20 minuter börjar våran första konsert! Skynda!!

Eftersom att genrepet gick dåligt igår bör det gå kanon på första konserten!
- Alla hjärtans dag

Idag kan nog ingen missa vad det är för dag, hehe. Nämligen Alla Hjärtans Dag!

Så idag får vi alla vara extra snälla och glada mot alla vi träffar, samt ro om våra hästar.
Hästarna får bli firade genom att få extra mycket morötter dagen till ära! :D
Mer info imorgon!

Nu ska jag gå och duscha sen sova! Så att jag är pigg imorgon! ;) tagga!

Imorgon kväll får ni bilder och mer information om dagens träning ;)
Hahahahaa
Donut

Fråga: Har du en såndär hårdonut i ditt hår? :)
Vilken storlek har du i såfall? :)

Svar:
Jajemen det har jag, de är super, sitter stabilt hela tävlingsdagen!
Vet inte vad det är, men skulle chansa på medium då jag har sett både större och mindre haha =)

image description
Glada hästar

Haha man får se upp lite:)
Balkläning

Många ska säkert på bal nu när studenten firas och sånt (många år kvar till mig ;)) Iaf så säljer Elin sin klänning.
Den är svart med strass fram på vänster sida, knytning i ryggen, inga axelband. Elin är 163 cm och klänningen är i storlek M.
Kostade 1500 kr.
Säljes nu för 600 kr.

Vid intresse mejla : elin_dolk@hotmail.comKlänningen bakifrån i ryggen.
- Godmorgon!

Godmorgon allihopa! Pigga och glada? ;)
Även om måndagar är tuffa så är det ju faktiskt så : Ny vecka nya tag! Ingenting är omöjligt!

Jag har ju iof bara denna vecka ut innan jag sätter mig på ett plan till värmen så jag har det lite lättare att se framåt kanske =)

Pic. Ove är alltid glad, haha finns inga lägen som han surar till i!

image descriptionUppgift till er
Skola

Fråga: Hur tänker du göra med hästarna om du börjar studera? :) Bra blogg! :D

Svar:
Studerar gör jag ju redan ;) Antar att du tänker på gymnasiet? (Går i 8an nu) Som det känns just nu så kommer jag gå kvar i skolan som jag går på nu, BCPW Flen. Vet ännu inte vilket program. Jag har allt så nära mig så känns dumt att flytta iväg när stallet, tränarna och familjen är nära. Sedan kommer jag ta över E-type om några år och Elin kommer inte låta honom flytta ifrån stallet kan jag säga er haha, hennes lilla älskling.

Jag är nöjd med det upplägg vi har med hästarna nu, så flytta till ett ridgymnasium känns inte rätt. Men som sagt allt kan ändra sig! =)
Nya grejer på G

Nu har jag tittat på Elins match och de vann, de gick upp i sereiledning i div 2! :D

Nu är jag och mamma påväg ut på årsmöte för Flensbygden!

Det är nya grejer på bloggen på gång också! :)
planering

Veckan som kommer är det världsturné men skolan, KUL! Vilket även kommer ge några timmar extra ledigt mot annars ;)

Casanova och Ove ska ju ha helt ledigt när vi är utomlands, endast gå i hagen och ha det skönt. Därför kommer de tränas lite extra hårt denna vecka som kommer. Vill lära dom lite nya saker som de sedan kan få smälta in under vilan. Ove måste börja med lite skänkelvikningar nu och Casanova ska börja göra varje sak med bättre kvalié.

OJ OJ och E-type ska Emelie på Brolöten träna. Vi lämnar dom där på lördag, då ska jag rida lektion om Emelie har tid, sedan stannar jag kvar på Brolöten och fixar med dom på dagen och packar iordning deras grejer/foder medans mamma åker och lämnar våra två hundar på ett hunddagis. Haha ja ni det är mycket som ska fixas med djuren nu när hela familjen ska iväg. Kanske därför vi inte åkt hela familjen sedan jag var typ 2 år?=) haha
sötaste!

Dom är ju bra söta mina tre pojkar! =)

Underbart

Vilket väder det är! Alla hästarna är ridna, nu drar jag på mig och åker längdskidor med mamma på sjön. Bra med lite konditionsträning för min egen del:)
Inge ridhus!

Det blev tyvärr inget ridhus idag men nu står båda hästarna klara och jag väntar på att Elin ska komma så rider vi hemma istället ;)
Casanova på tur!

Nu håller jag på att skritta fram Ove, när han är klar så ska jag rida Casanova.
Efter det åker jag och Elin till ridhuset med Oj Oj och E-type ;)
Bada

Nu har jag precis badat i en badtunna. Vi är hos pappas kusin ( mina gudföräldrar )
Jätte mysigt, nu ska vi titta på melodifestivalen! Heja Ulrik!!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2435092/images/2012/pic_188905698.jpg" class="image">
Oveee

Inte de bästa bilderna då vi använde mobilkameran plus att Elin sitter uppe på Etype. Haha jaja bättre än inga bilder alls :) OJ OJ är redan riden nu är det bara Casanova kvar!

En väldans pigg Ove satt jag på idag, men det är bara kul när hästarna har så mycket energi!

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionVåfflor

Jag lagar våfflor till lunch åt alla:) MUMS! Ska rida alla tre sen i em.
Stall mys!

Jag var i stallet imorse, medans hästarna åt upp sin frukost gjorde jag höpåsar och byte täcken.

Började även mocka sen sa mamma att det var frukost sen kom jag inte ut igen utan fasande framför tvn ;) höhö
Snabba bud!

Mobil bloggar!

Som ni såg igår sökte jag en stor påse som jag kunde ha saker i när jag är på tävling.

Nu har jag en! :D
Köpte den av Sofie, super! Tack ska du ha!

Hela jag + en hund får plats ;)
Byta gren?

Hopphäst? Haha nej om sanningen ska fram så vägrade vi ut oss på FÖRSTA hindret. Illa! Men till mitt och OJ OJs försvar så låg hindret mot utgången och OJ OJ ville helt enkelt ut. Haha, men snyggaste killen skulle jag vilja säga! Vi ställde upp på KM hoppningen för att OJ OJ skulle få ha kul och "glömma" dressyren för någon dag. Som jag alltid säger, varierad träning är den bästa träningen! =)
Jag är största hotet mot mig själv

Fråga: Vilka ser du som största hot i Sundsvall? Kan inte du göra en lista på de tre största hoten:)

Svar:
Oj det går inte att säga såhär första nationella på året. Det ska bli kul att se vilka som utvecklas! Bara de inte har utecklas alltför mycket i en rasande takt hehe ;) Men Milady G med Natalie i sadeln är ett ekipage med jämna rundor och levererar tävling efter tävling. Vilket är bra då vi kommer täla för samma klubb i år höhö.

Mitt största hot är mig själv. Att jag verkligen ser till att rida och tänka till inne på banan. Inte vara som en stelpinne och sitta och spana på alla andra duktiga. Utan fullt fokus på mig själv och OJ OJ. Ska bli så kul att komma ut med honom igen på banan! =)

Det roliga med meeting är att man får träffa sina vänner. Som denna bild är härlig tycker jag =) Det är ifrån SM och tjejerna kollar in bilderna jag tagit.Mål

Fåga: Hur sätter du ut dina mål? :)

Svar:
Jag sätter alltid mina mål högt, men samtidigt så att det är en rimlig chans att jag kan nå dom. Vi ska sträva efter att bli bättre men man måste ändå ha insikten att det tar tid att utveckla sin häst och sig själv som ryttare.
Men man ska inte sätta sin mål lågt heller, för då utvecklas man inte tror jag, utan man nöjer sig där. Hehe skumt svar =)

Fråga: Vilken tävling är roligast på året?

Svar:
Derbyt och SM! Men det är så mycket nerver och sånt runt om så det kan även bli den värsta haha. Men ser fram emot dessa två. Derbyt är superkul när det är hoppning samtidigt på olika nivåer!styrka/kondis

Fråga: Hej kan du ge tips på hur jag ska arbeta en häst som är helt omusklad om jag vill ge han muskler och kondition? (finns inga bra klätterbackar) lägg gärna upp ett inlägg! :)
Tack på förhand

Svar:
Varierad träning! Då musklar du hela kroppen på hästen. Att stärka traven kan du trava över bommar, då får hästen ta i lite mera. Jag brukar lägga ut cirka 4 bommar efter varandra på lång sidan och sedan lägga cirka tre bommar på volten. Bra att lägga i olika distanser så hästen får tänka till och du som ryttare måste anpassa takten. Galoppen kan du träna genom att samla ihop galoppen tre-fyra språng så hästen verkligen få samla sig och sätta sig på bakbena ordnetligt, för att sedan länga ut sprången några meter och sedan samla igen.

Bättre kondis är lätt att bygga upp, ut och galoppera/trava långt och begär lite mer varje gång. Glöm inte att det är viktigt med skrittpauser.

Casanova har blivit en riktigt biff! =)Det skiljer ett år mellan bilderna =)
Halhalt

Fick frågan om vad en halvhalt är, har skrivit ett inlägg om det tidigare, så kolla in detta inlägg så kanske du förstår =)  

http://liinadolk.blogg.se/2011/december/halvhalt.html

Men glöm inte att detta är mina personliga svar, och självklart är jag inte fullärd utan skriver bara det jag kan och tror.

image descriptionKallt

Längtar lite smått till sommaren när det är såhär kallt ute! Brrr.
Men snart kommer den och det är bara att klä på sig så att man rullar fram så klarar man allt ;)
Typiskt


Jag kom på att det är semmeldagen snart.
Den 21 feburari, och då är ju vi inte hemma, utan på Teneriffa :D Är det någon som vet om det finns semmlor på Teneriffa? Annars får jag be Emma att baka, hon är ju ändå kontitor!

Jag älskar semmlor! Så himla gottt!


(bild ifrån google)
Nu blev jag ritkigt sugen!


Världsturné

Idag har vi heldags rep i skolan, det vill säga att vi inte har några lektioner utan vi tränar till våran turné vi ska ha nästa vecka :D

För er som vill veta mer så åker vi runt i alla grundskolor i Flenskommun!
Vi kommer ha riktigt kul tror jag :D
Vi kommer även att ha en konsert för våran skola och för allmänheten.

Nu kanske ni undrar var jag kommer att göra, ju jag kommer att sjunga solo, sjunga i kör och dansa ;) 

Vi ni ha bilder på det så får ni kommentera jätte mycket! ;D Haha klassfotot i 7 an ;) 
(jag sitter längst ner två till höger ifrån vänster) 

 Träning

Mamma ska höra av sig till Emelie och fråga om vi kan komma och träna någon dag i helgen.
Eftersom att det gick så bra föra gången så jag är taggad för att hitta samma känsla som sist ;)Haha fin bild sen i sommras ;)
Kvällen

Hästarna var riktigt tokiga när jag skulle ta in de, bocka, stegra, rullade och sprang och gjorde små glädje skutt :D Haha söta!

Jag red ut på Casanova, först liten sväng i skogen sen tog jag några galopper på ängen.
När jag var klar med honom tog jag och longerade E-type. Han var jätte pigg så jag tog bara trav eftersom att det fortfarande är halt under snön. E-type är ju redan klumpig som han är så det är bättre att vara på den säkra sidan ;)


Kul att ni kommenterar så mycket, det gör mig glad! :D

Galopp

Fråga: Hur stärker man galoppen på hästar/ponnysar? Har en 5-årig d-ponny som antingen drar eller bryter av i galoppen. Alla säger att man ska göra mycket galoppfattningar men min ponny "kastar" sig fram i fattningarna. Det blir inget bra av det. Har du några tips? En fråga till.. Hur gör man en "korrekt" halvhalt?

Svar:
Hej!
Att hästen drar eller bryter av beror på att den inte är tillräkligt stark för att kunna bära sig ännu. Men det går faktiskt rätt fort att bygga upp! Som Ove, när vi började jobba med galoppen på honom så fattade vi galopp om du tänker att du "går in på en volt" eller direkt i en hörnpassering, du får gratis ställning och bogarna på rätt ställe lättare. Just för att hästen ska ramla in i rätt galopp och göra det så lätt och smidigt som möjligt. Börja med att fatta i hörnet och sedan galoppera bara någa meter på spåret. För att det ska vara DU som bryter av, inte hästen. Så småningom kommer du märka när du kan göra dessa sträckor längre. Sedan kan det vara bra att longera hästen och arbeta den i galopp där. Då helst lite inspänd så att den arbetar rätt med rygg och bakben just för att den inte bara ska rusa iväg i galoppen, det bra då är att hästen ska kunna  hitta galoppen själv utan att en ryttare som stör =) Mycket tålamod och begär bara små små framsteg varje gång. Beröm är väldigt viktigt! Viktigt att du som ryttare sitter kvar i sadeln och är tung, inte att du försöker hjälpa den för mycket, ordentliga fattningar!  Lycka till!
Snart hemma!

Nu sitter jag på bussen, vi slutade lite tidigare så jag chansade på att bussen inte hade åkt och sprang för kung och foster land ;)

När jag kommer hem så ska jag rida två av hästarna, vet inte vilka än men jag uppdaterar er om det! :D

Ni får lite bilder ifrån igår!
bra väska sökes

Såg att Sundsvall har tagit emot flera reserver till sin tävling, kul då blir det roligare att tävla om det är fler c-ponnyn! Även om det var lättare motstånd innan de släppte in några till så är det alltid roligare att tävla när det är flera av dom bättre med. Då mäter man sig direkt vart man står och alltid lite extra kul om man lyckas bra just då!

Åker ju utomlands nästa helg, men efter det får jag nästan börja småpacka lite till tävlingen. Älskar att packa o fixa! Hehe tar alltid med mig för mycket (förutom när jag glömde tränset!!) Jag skulle behöva köpa en stor väska där man kan ha alla täcken,lindor och paddar o sånt i. Jobbigt att ha skåpet proppat då allt ramlar ut när man ska få ut sadeln. Har ni något tips på en bra prisvärd väska? Vill kunna stänga den så ikeapåsar är inte att tänka på. =)


image descriptionEn dag imorgon också

Fråga: Jag älskar din blogg !! :D

Men hur gör du när hästarna har en dålig dag, alltså ja menar när dom e helt tvärt emot en och inte alls vill göra som en själv vill ? ;)

kolla gärna min blogg som du blir länkad på typ hela tiden :D

Svar:
TACK! :) Glad jag blir!
Alltså alla har dåliga dagar ibland, men självklart blir jag ibland arg och ledsen när jag inte får ut det jag vill. Besviken på ridpasset. Men grejen är att när inget funkar är det lika bra att lägga ner. Jag tar nya tag nästa pass istället då. Jag skrittar ut och funderar hur jag ska lösa det som inte funkar till nästa pass. Kanske andra övningar?

Jag ger mig dock aldrig om hästen skulle vara bråkig, så som sparka eller stegra och inte vilja gå framåt. Då är det bara att svälja och räkna till 10 =) Men har inte dessa problem längre, söta Sir Owein kunde förr tycka det var roligare att vara i luften än på marken, men även han har vuxit upp och mognat! =)

Det finns en dag imorgon också som behöver utmaningar! Tänk så får du nya krafter!
eftergift

Fråga: Hur får du dina hästar att gå på tygeln? Rider på ridskolehästar och upplever det väldigt svårt medans andra i gruppen får samma häst att gå lekande lätt på tygeln! Tips?

Svar:
Hej!
Det man måste förstå först och främst är att det går inte såga ner /dra ner en häst på tygeln. Den går inte i en ärlig form och använder inte rygg och bakben alls då. Samt att du skadar bara hästen och löser det kortsiktigt.
Om du har svårt att få in känslan så kan det vara bra att rida hästen på gummisnodd. Då får du känna hur hästen ska jobba och får lättare att sitta rätt samt inverka rätt = då blir hästen eftergiven! När du får hästen att arbeta genom att sätta under sig med bakbena och få hästen att vila lite i steget och inte bara rusa iväg. Då kommer eftergiften i handen och hästen börjar då arbeta i rätt form. Med lätta halvhalter och snäll hand samtidigt som du driver in bakbena. Kanske inte bästa förklaringen, men detta är vad jag kan ge dig! Hoppas du får till det och hitta de rätta knapparna! Lycka till!!

E
tt tips till er som rider in unhästar är att, det viktigaste är att få hästen att bjuda framåt ärligt och inte bry dig alls om formen. Utan ärligt framåt för skänkeln och sedan börja begära mera. Utan energi så tar det stopp! =)
mobil

Fråga Emma: DET GÅR INTE ATT KOMMENTERA ALLA DINA INLÄGG! :(

tänkt iaf skriva i den med pizzan att jag också äter den. känns som att ALLA äter hawaii med kebabsås isf, så coolt att någon äter den jag äter. :D

Svar:
Kan bli så ibland när jag bloggar ifrån mobilen, då måste man trycka i en knapp där man godkänner kommentarer, glömmer det ibland klantigt nog =)

Haha ja godaste pizzan som finns att äta så! MUMS!
Svar på frågor

Fråga: Vem är din största förebild? :)

Svar:
Jag har ingen största förebild, men däremot beundrar jag många duktiga ryttare. Hur de får hästen att flyga fram se lätt och harmoniskt ut, det är häftigt att se!

Fråga:Har du problem med lastningen av någon av dina nuvarande hästar? Eller har du någon gång haft det?
Vilka är dina tips om man har en häst som ibland under vissa perioder slänger sig ur transporten?

Svar:
Ingen av dom vi har nu har problem med lastning. Men Lilla Prim som jag hade förrut var vi tvugna att byta trailer på! Han fick panik när vi tog ner rampen och kastade sig under bommen flertal gånger. Vi löste det genom att byta in våran och skaffa en annan. Så vi valde en med front utlastning, och det älskade Prim. Men klart att man inte kan byta trailer hursom. Men mycket last träning med foder och godis, samt att kanske bara stå på rampen för att sedan bygga upp längre stunder. Små små steg och massa tålamod.

Fråga: Hur tänker du när det går dåligt när du rider? Gör du någon speciell övning eller ah hur tänker du? :)
Vad använder du för bett?
Hur lång tid tog det för dig att lära känna Oj Oj helt? Känner du att du kan alla knappar?
Hur värmer du upp dina hästar?

Svar:
När det går dåligt tänker jag alltid "det går bättre imorgon!" man måste ha dåliga dagar ibland, när man gör förändringar för att saker ska kunna bli bättre måste det få gå dåligt innan man byggt upp det hela. Går det katastroft dåligt så ger jag de fri tygel och skrittar ut. Annars joggar jag dom bara. Mina har tre delat bett allihopa. Det har tagit lång tid, skulle nog vilja säga att jag känner han nu till 100, men jag får ännu inte ut 100, det kommer ta ett tag till, och jag gillar det, kämpa och nå sina framgångar!!
Jag skrittar alltid ut dom först, sedan joggar jag dom i väldigt låg form, massa övergångar och ser till att de inte ligger på för mycket. Sedan plockar jag upp dom och gör rörelser =)

Fråga: Hur lång är du?
Vad är din favoritfilm?
Hur kom det sig att just du köpte de hästarna du har idag?
Vad är ditt bästa tävlingstips?
Var tävlade du din bästa tävling?

Svar:
157 cm
Film, har ingen, men väldigt många är riktigt bra!
Ödet! =) OJ OJ hittade jag själv i tidningen ridsport och övertalade pappa att följa med mig och Elin att provrida. Föll direkt! Casanova är uppfödd av oss, och Ove var en ren slump, Elin tittade på hästnet och såg Ove, haha över 20 år och köper en B-ponny? Haha men tur det, han är bra fin den där Ove!

Fråga:Hur många besökare har du på bloggen ungefär? :)

Svar:
mellan 400-500 unika och över 1000 sidvisningar. Jag vill komma över 1000 unika läsare, så länka mig på er blogg om ni tycker jag är värd det! ;)

Fråga: Hur lång tycker du man kan vara på en stor c ponny,på tävling?Vad är det högsta procentet du fått?Hur värmer du upp din hästar?När du tävlar,hur länge värmer du upp då?Kan du göra ett inlägg där du skriver hur din tävlingssesong ser ut på dina hästa,tex gren,vart osv?

Svar:
Hur lång man kan vara beror helt på hur hästen bär upp dig som ryttare. Svårt att säga en vis längd =/ Domaren kan ju säga till en på tävling att det inte ser bra ut om man är för lång. Jag tror det är 73% både på OJ OJ och Casanova. Ska skriva inlägg om hur jag rider fram senare! =) Planering för året kan också komma i ett inlägg, blir så långt svar här annars.

Fråga:
Hur bygger du upp ryggmusklerna på dina hästar? Hur ser Oves veckoschema ut?

Svar:
Varierad träning är den bästa träningen! Jag gör allt, hoppar, klättrar , rider ut, dressyr, longerar. Allt för att kroppen ska få byggas och formas genom den olika träningen. Klättring ger biffiga hästar! =)

Ove brukar gå 4-5 dagar i veckan. Brukar se ut såhär en vanlig vecka (jag rider korta pass på Ove, cirka 25 minuter bara)
Mån Uteritt
Tis Dressyr
Ons Vila
Tor Vila
Fre Long
Lör Dre
Sön Hopp eller vila.

Hoppas ni är nöjda med svaren! =)                                
Pizzan

Sitter på pizzan nu med några i klassen. Vi börjar kl 5 igen och slutar kl 7.

Nu ska jag moffa i mig! ;)
Önskeinlägg 2

Fick frågan om jag kunde ha en frågestund! Så det har jag nu, svar på alla frågor ikväll!


FRÅGESTUND
Önskeinlägg 1

Lyder er läsare och tycker det är kul när ni kommer med förslag på vad jag ska skriva. En önskan om en bildbomb på OJ OJ. Här kommer den=)

 En blandning ifrån första veckan han var hemma till början på sommaren!

Bra morgon!

Jag vaknade pigg och hoppade ut till stallet redan strax efter 5! Vilket gjorde att jag hann med att rida OJ OJ och Ove nu innan skolan. Den vita herren var som en gummiboll, mjuk och fin i sidorna och var verkligen rund och kort, riktigt härlig ridkänsla! Ove var väldigt pigg i början, men efter många övergångar blev han riktigt fin han med. Just nu är det riktigt kul att rida allihopa, de alla går faktiskt väldigt bra och vi har bra flyt i varje pass. KUUUUL!

Elin tog stallet och hjälpte mig göra klart hästarna inför ridningen så allt är klart för dagen. Så jag åker inte hem i mellan skolan och till när vi har öppethus, hänger kvar i Flen!

image description
tidigt

Imorgon måste jag rida OJ OJ innan skolan. För vi ska ha öppethus och min klass ska repa. Buhuu blir tidigt. Behöver sitta i sadeln klockan 6! Men Elin kommer och hjälper mig och fixa iordning honom så tillsammans fixar vi stallet och OJ OJ fort samt smidigt.
Alltså med andra ord behöver jag sova nu! Något särskilt inlägg ni är sugna på?

image descriptionVardagsfin

För att göra det lite roligare i mörkret och snön så är set tips att piffa upp hästarna lite även om man är själv i stallet. Ove riden, nu OJ OJ sedan Casanova.
Utvärdering

Ni ser filmen i inlägget under, pröva gärna själv och hör av dig vad du tycker. Man ser lite farlig ut, men de är det värt! ;)


Nu skolan!
Värme tips

Testa själv och säga vad du tycker!
Planering och åter planering

Fråga: Jag har en fråga till dig som har tre hästar. Hur hinner du med? Hur ser en vanlig dag ut för dig? Har du några andra fritidsintressen?
Det skulle varit kul att få svar för jag har själv fullt upp med två hästar.

Svar:
Hehe denna fråga har jag fått några gånger förrut =) Men jag har faktiskt inga problem att hinna med.
En vanlig dag som idag såg ut på detta vis:

6.30 Fodring
Under tiden hästarna äter så äter jag frukost och gör mig i ordning. Tar ut hästarna strax efter 7. Åker till skolan 7.20. Mamma hjälper mig ta ut hästarna därför det går så fort!

16.00 är jag oftast hemma ifrån skolan. Då är stallet nästan jämt klart. Elin (min syster) har fixat det, antinge jobbar hon kväll eller så tar hon det på hennes lunchrast/slutar tidigare än mig.

Jag går ut i stallet direkt, rider som idag två hästar. Och jag rider inte de 1 timme som många andra gör. Utan det är olika helt beroende på hur de går, finns inget klockslag. Ibland kan det räcka med att jogga de 20 min eller ibland rida igenom de ordentligt 50 min, tränar aldrig 60 min. De behöver inte det.

Som idag åkte jag på innebandy efter stallet, bra att göra något annat än bara rida! Sedan fodrar vi vid 21-21.30 på kvällen igen.

Allt handlar om planering! Torsdagar slutar jag alltid sent, då rider jag bara 1 häst och kanske longerar 1 till. Medans på fredagar så slutar jag tidigt då går allihopa. Elin rider ibland även någon av mina när jag har mycket annar att göra. Men jag älskar det jag gör, därför går det så lätt att hinna med för mig.

Helgerna städar vi stallet och plockar iordning i skåpen samt sakerna, sånt extra hinns inte med under veckodagarna :P

Jag gillar att åka skidor, (som ni såg att jag gjorde i helgen) däremot på veckodagarna hinner jag inte följa med kompisar och gå på gården som många andra. Men mina vänner följer ofta med mig hem och hjälper mig i stallet och rider någon <3 På helgerna ser jag till att göra annat också. Elin brukar säga att jag MÅSTE göra andra saker för att inte bli en alltför nördig hästtjej haha =)

image descriptionimage descriptionSundsvalls nationella

Yes, mamma hann anmäla mig till alla tre klasser som jag ville delta i när Sundsvalls håller i nationellt meeting.
Men detta system är ju galet, anmälan öppnades 18.00 ikväll och jag ser att en som anmälde sig 18.02 är reserv. 2 MIN efter och man blir reserv!! Det är sjukt.

Min anmälan kom in: 2012-02-06 18:01:12 Tur mamma var redo!

Bör inte vara denna stress! Något annat system bör jobbas fram då alla inte kan sitta vid datan och trycka in anmälan direkt när den öppnas. Annars kanske kvalsystemen måste höjas ännu mera ? Vad vet jag, detta är iaf inte roligt.

Någon av er som ska till Sundsvall 17-18 mars?

image descriptionÄndrade planer!

Nu blir det innebandy ändå :D
Jag åker in med min granne som också ska dit! ;)

Har iallafall ridit Oj Oj och Casanova nu och båda var ruskigt fina! Berättar mer om dom ikväll :)

Nu ska jag in och äta sen byta om.
Bussen

Nu sitter jag på bussen på väg hem, ska ut i stallet på en gång så att jag hinner rida i det härliga vädret!
Blå himmel och solen skiner ;)

Det blir nog ut i skogen på Oj Oj och de andra två har jag inte bestämt.

Ska försöka att bara ha en att rida på onsdag, då jag slutar 20 över 3 sen ska jag vara i skolan kl 5-7 igen -.- vi ska tydligen ha öppet hus för alla femmor.
-Ovanligt

I lördags när jag tog in hästarna hade E-type tappat grimman i hagen, det var första gången han tappar en grimma i hagen. 

Men jag såg att E-type och Casanova stod och bet i varandras grimmor under dagen. 
E-type har haft samma grimma i flera år, haha så han kanske tyckte att det var dags att byta ;) 


R.I.P gamla gröna grimma! 


Och hej nya mörkblåa grimma ;) 
( den till vänster )  Fysik

Nu sitter jag och taggar inför nästa lektion, fysik. Värsta som finns! Men bara att bita ihop och göra som man blir tillsagd.

Skulle träna innebandy ikväll men mamma är sjuk så det blir antagligen inget :(

Men när jag kommer hem ska jag ut till mina favoriter! :D
-Longering

Nu har jag en fråga till er.

Oj Oj går inte att longera, han blir helt knäpp och bara springer och blir jättespänd.
Jag tycker att longering är ett jättebra sätt att hästarna får ett lite lugnare pass men jobbar ändå rätt med ryggen och blir loss i sidorna.
Och om man är sjuk själv är longering ett bra sätt!


 

Så är det någon av er som har ett bra tips hur jag kan göra?Kladdkaka time!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2435092/images/2012/pic_188006501.jpg" class="image">
Kladdkaka!

Har dejtat duschen nu och bakat kladdkaka, så det blir att äta kladdkaka till Wallander som börjar om 20 min.

Här får ni lite bilder som ligger i mobilen, ifrån alla möjliga tillfällen kameran åkt fram ;)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2435092/images/2012/pic_187989909.jpg" class="image">
Ponnyakuten

Kom nyss in ifrån stallet, fyllde bara på vatten då jag såg att E-type drack mycket vatten när han kom in.
Nu sitter jag och tittar på ponnyakuten ;)
Fina hästar

Nu har jag longerat E-type, han var jätte fin! Glad och framåt :)

Jag och Erica red Ove och Casanova imorse, det var jätte kallt ute då vi hade mycket kläder på oss, som tur var frös ingen av oss.
Ove var super glad idag! Han fick komma ut i skogen med sin kompis, det har han ju inte gjort på 2 månader. Både Casanova och Ove hade öronen framåt hela tiden, söta!
Trötta!

Nu har vi kommit hem efter ha åkt skidor i en timme. Erica ramlade bara 12 gånger! Haha
Sen gick vi hem också, eftersom att mamma fortsatte att åka. Nu ska vi gå till bussen också, duktiga flickor!
Snygg Ove

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2435092/images/2012/pic_187900955.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2435092/images/2012/pic_187900955.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2435092/images/2012/pic_187901064.jpg" class="image">
Ökningar

Hej! Tråkigt när ökningarna har blivit sämre för er. Men så var det för mig och OJ OJ också, han hade superfina i början. Men sedan tappade jag honom i handen och lät honom "älga" iväg själv och han såg ojämn ut ibland, för att jag inte hjälpte han med balansen. Du kanske ska börja helt ifrån början, göra korta korta ökningar för att sedan ta tillbaka och göra om. Ibland gör jag två ökningar på diagonalen just för att kunna ta tillbaka och ha kontrollen. Stärk hans förtroende och begär bara några små nynser först för att sedan ställa högre krav. Funkar inte de kan det absolut bero på att du behöver kolla hos en kiropraktor. Men börja med att förändra träningen oftast sitter problemet hos oss som ryttare. Lycka till!:)
Boots

Fick frågan om varför man har boots på bakbenen. Och det är precis som med frambena, att skydda hästen ifrån att den trampar sig! Speciellt nu när hästarna är broddade det kan ge väldigt otäcka trampskador. :)
Ove på åker

Sir Owein
På med mer täcken!

Nu har jag och Erica varit ute och nattat hästarna ;) vi gav de extra hö, vatten och kraft. Vi fick även lägga på Ove och Casanova fler täcken.

Nu sitter vi inne framför brasan och tittar på hoppning. På SVT 2!

Scott ligger och sover! Söt!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2435092/images/2012/pic_187814708.jpg" class="image">
Kallt

Fråga: En fråga, brukar du rida dina hästar när det är -20 grader ute? Eller hur gör du? (:
Fina bilder du lagt upp den senaste tiden!

Fick frågan över; Och travhästar tävlar ju till max -18, vilket vi brukar hålla oss omkring också. Känns inte alltför snällt annars. Men när det är såpass kallt så blir det lättare pass med ordentligt fram och avskrittning. Det är  svårt att veta vart man drar gränsen, men lättare pass vid dessa kyliga grader! =) Vid kallare så får de vila!

Kul att du gillar att jag lägger upp bilder, det tar lite tid, men försöker så ofta det går iaf! =)

image description

Följ med på en tur
Magisk

Nyp mig, jag kan inte fatta ibland att jag har denna fina fina kille!
Han är magisk.

Energi för flera hästar kan jag lova =)
Sir Owein vinter

Ove var så glad att jag äntligen satt upp i sadeln efter hans långa vintervila. Haha! Han kändes riktigt bra för att ha vilat två månader och endast longerats två dagar denna vecka. FINA FINA OVE!!
Invigning Fintorps Ridskola

Sådärja, nu har jag och OJ OJ genomfört vårt program. Gick bra!Härligt travökning!
Vi fick jättefina blommor samt täcke för att vi ställde upp! Tack!Fin

OJ OJ är knoppad och har fina vita lindor på sig. Kommer bilder ifrån uppvisningen senare.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2435092/images/2012/pic_187680773.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2435092/images/2012/pic_187680773.jpg" class="image">
Uppvärmning
Mot Flen

Iväg med Oj Oj till Flen för träning inför morgondagen. Jag och Oj Oj ska vara med på en invigning. Vi ska rida kur. Har Anne Hallingstad (oj ojs gamla ryttare) kur, väldigt snällt att låna ut till mig!! Musiken är väldigt bra. :) lyssnar igenom musiken nu i bilen.
Det är de små stegen som blir det stora framsteget!

"Det är de små stegen som blir det stora framsteget"

Emelie sa det till Elin när jag tränade i onsdags, och nu har jag fattat lite mer vad det menas. Alltså det är detlajerna och kvaliteten i vardagen som gör det stora framsteget på tävling. Det går inte sitta och rida och "visa upp sig" så fort man tränar, utan man måste hela tiden ha kontrollen på de små stegen innan man kan rida de stora.

Är ni också sånna som ibland vill visa vad ni kan att ni glömmer bort sakerna på vägen? Jag kan vara sådan, speciellt när jag vill visa en tränare att nu är vi på g. Haha jaja, ner på jorden med mig och jobba med det små sakerna innan jag kan börja med det stora!

Pic. Fina Mistral kan verkligen gå de stora stegen ;) Alicia i sadeln på denna bild.
Full Rulle

Imorgon blir det fart!

Först skolan, direkt hem och ta med Oj Oj till Flen igen och rida honom på Finntorp, ska rida igenom det jag ska rida på lördag ;) På vägen hem släpper mamma av mig så går jag på konfirmation. Efter det hem och rida Ove och Casanova.

Sen på kvällen ska jag packa och fixa lite grand.
Till middag ska jag och pappa äta kräffor eftersom att mamma inte är hemma, synd för henne! :)

Längtar till sommarn kommer så att man busa med lillkillen i gräset!Tandvärk!

Jag var ju som sagt hos tandläkaren idag, och nu har jag en sån tandvärk så att jag inte vet vart jag ska ta väggen! Jag trodde att jag skulle få tandställning uppe idag men jag är lite sen med att tappa mina mjölk tänder så de väntar på det ;)

Jag ska nog resa mig upp ur soffan och ta en alvedon!

Elin var släll och red Oj Oj åt mig eftersom jag kom hem sent! Hon sa att han har blivit mycket bättre vilket gör mig väldigt glad! :D


PUSS :*Täcket

MaskinCenter i Sparreholm har en massa bra täcken i olika slag. Både OJ OJ och E-type vintertäcken med hals är köpta där. Rekommenderar er som bor i närheten att kolla där efter täcken! Nu när det är så pass kallt som det är så har vi ytligare ett täcke under deras tjocka ute täcken.
Hiss/Diss

En på träningen (Sanna) hade på hästen dessa skydd när hon tränade, hiss ifrån mig! Kul med lite mönster och inte alltid ha enfärgade. Vad tycker ni?
Dessa skydd ska jag spana efter, min vita herre skulle passa perfekt i dom med det bruna schabraket till!
Emelie & Briman

Elin följde med Emelie och Briman idag när de tränade för Mattias Jansson, elin filmade och tog lite bilder, lägger upp dom här. Briman är ju ruskigt snygg! Och han och Emelie har gjort så stora framsteg!

Emelies blogg hittar ni här: http://blogg.agria.se/emeliebrolin/
Hon lär skriva om passet så in ovh spana. Och lämna en peppande kommentar , det förtjänar hon =)Emelie galopp

Briman
Emelie

Fina Briman
Bastid!

Nu har vi bastid i skolan, jag håller på med min teknik inlämning om en uppfinnare. Det blev om osthyvlar ;) haha senare idag blir det tandläkaren :(

Oj Oj har sitt nya täcke på sig idag :D
"Du ska inte vinna i längd utan i höjd!"

Precis kommit in ifrån stallet, jag och Elin tog och pluttmockade, fyllde på ljummet vatten i hinkarna så det inte fryser lika snabbt som kallvatten, hängt täckena snyggt och soppat stallgången ordentligt. Härligt när man lägger ner lite extra tid till just att plocka och fixa!

Tränade som sagt var OJ OJ för Emelie, vi började lite sådär, det gick inte dåligt men jag hittade inte flytet ordentligt. Men när Emelie sa "Du ska inte vinna i längd utan i höjd" så fattade jag lite mer vad vi var ute efter. Jag har en förmåga att när det inte känns helt rätt så rider jag på framåt utan att tänka mig för, just för att få igång OJ OJ och få till hans fina gångarter. Men det är ju fel, jag kan ju inte rida full fart framåt om jag inte har honom helt igenom. Och när Emelie sa just Höjd istället för längd så fick jag till kontrollen mer, bakbena aktiverades och han lättade i framdelen. Så konstigt att ibland säger en tränare olika saker för att få fram en sak och ibland så snappar man upp det direkt! Detta glömmer jag inte!( hoppas jag)

Jag själv fick lägga fokusen på att verkligen sitta ner i sadeln även om det blir lite obalanserat i ridningen, det är just då jag måste vara stark och sitta kvar i sadeln!

En bra träning idag, fick igenom mycket och är nöjd med min fina ponny!

Ps. Glöm inte att Brolöten har träningsläger under sportlovet!Bra med hårdträning innan tävlingarna drar igång ordentligt! =)
Redo

Redo för ett hårt dressyrpass!
Oves nya pannband!

Jag byte så att Ove fick sitt nya pannband idag ;) Elin köpte det i Globen för 50 :- på börjes. Tycker att det var väldigt snyggt på Ove!
Taco

Laddar upp med tacos nu innan träningen! Smarrigt :) jag har alltid banan i, godast!
Spån

Ska bära in spånet in i stallet, ni ser gratis gym igen ;)
Brolöten

Ikväll är det dressyrträning för Emelie på Brolöten! Kul! Det var två veckor sedan jag tränade där, har varit svårt att få ihop tiden. Men ikväll är jag redo, om OJ OJ känns bra ska jag rida igenom något program, för det gör jag alldeles för sällan! Har krav på mig själv att bli bättre på att träna igenom programmen innan tävling. Hur ska jag annars utvecklas?? :D blir nog FEI : mästerskap idag.
RSS 2.0