http://systrarnacarlsson.devote.se/

Se vilken fin bild som har blivit tagen idag!
de som tagit bilden hittar ni här: http://systrarnacarlsson.devote.se/
 
SNYGGA CASANOVA!
 OJ OJ seger lördag

Nej nu ni, vi slog till med en seger till., OJ OJ vill ju inte vara sämre än Casnova så han ville också ha en blågul till idag =) 66,3% i FEI Mästerskap.
 
Tack snälla inger alice och Emmy för allt idag!
 
OTROLIGA HÄSTAR!
 
Snart åker vi hem för att återigen packa om inför morgondagen, då gäller det. Ledning med båda hästarna i de olika cuperna. Kan det hålla hela vägen? Hoppas, vi laddar för det och sen ser vi vart vi hamnar.
 
Har nu ridit 6 av mina 8 starter denna vecka och samtliga hästar har gått ur sina klasser med segern i sin hand. <3 Jag lever i en drömvärld.
 seger LA:1 lördag

Seger i LA:1 med Casanova på 72% Nyper mig i armen och kramar han extra. Vilken otrolig fas vi är inne i, allt går vägen. Men vi har kämpat för det. Prinsen Casanova <3
 
Det roliga är att vi som kom 1,2 och 3a igår är desamma idag, så imorgon när finalen i stora rundan är när alla tre dagar ska räknas ihop till en slut procent kan det bli spännande! Och ett extra plus är att vi tre i topp är Årsta -Runsten ryttare allihopa!
 
 
 Sir Owein LB:1 70,3%

 
 
Glömde ladda upp dessa bilder sen i tisdags på Ove, visst är han fin? Jag är stolt över honom, och elin höjer han till himmelen haha. Fina killen. Gjorde detta tidsinställt så ni har något att titta på när jag är iväg med de andra två =)
 
 
 
 
 
 OJ OJ Fredag Gripen
Snart framme

Snart framme för att rida dag 2 i cuperna. Skönt med en lugn morgon i stallet! Hästarna har gått promenad samt blivit borstade och knoppade. Har putsat om allt samt packat in allt igen.
 
E-type red Elin imorse sedan fick han och Ove gå ut i hagen. OJ OJ och Casanova verkar galada att vara iväg igen, kul med hästarna som gillar att resa =) Hoppas alla får en bra dag!
 
Grattis Nathalie E som är och tävlar i Karlstad, hon har segrat både fei klasserna igår och idag på 72% GRATTIS!
 
 
 
 Casanova fredag

Bilder på fina Casanova, kommer upp på OJ OJ senare. Håll tummarna nu för mig är ni snälla :)
 
 
Bilder ifrån fredagen
 
 natten

Både OJ OJ och Casanova står lindade med paddar runt bena för att återhämta sig ordentligt och få igång blodcirkulationen, tävlar man många dagar gäller det att underhålla och hjälpa dom så mycket det går för att de ska kunna göra sitt bästa.
 
Vi spånade även på ordentligt så de kan ligga i spånet lite extra gott i natt, gäller att smöra för dom ;)
 
Jag själv kommer sova hos Elin inatt då mamma&pappa är iväg, vi ska äta ostbågar och titta på film samt ladda inför imorgon. Elin är lite sur över att hon inte kan vara med imorgon :P Hon är ju alltid med annars, men eftersom det är derbyt nästa helg var hon tvungen att jobba denna helg.
 
 Priserna

Viktgast är inte att få pris, men det är kul ;) Och jag har ju skrivit om Gripens priser förr att det är så fina! Kan vara en av de bättre klubbarna i landet tror jag allt som satsar på just priserna.
 
Idag fick jag 3 täcken på två segrar, inte illa va? ;) Och de bästa av allt är att förra året vann jag ett super bra nättäcke som är riktigt snyggt, har velat haft ett till så båda hästarna man har kan åka iväg med lika, och idag fick jag ett till GLAD!
 
 
(Det som OJ OJ har på sig har jag nu två av =) ) Kommer bli snyggt när det reser brevid varandra samt att de är ritkigt bra!
 
 utvärdering

Ni kan följa alla ryttare på gripen cuperna här: http://online.equipe.com/sv/competitions/4554
 
Casanova: Att han fick dom magiska poängen 77,9% beror dels på att han går i en sådan stadig och fin form, han är väldigt fin i munnen. Samt att vi gör allt punkt till punkt i LB:1vi har klockrena vägar och planerar in i det minsta, lät inget rinna iväg utan sämde verkligen av. Har nästan abra 8 or i bedömningen det som drog ner var mellantraven och det är helt rätt, det är hans svaga punkt, men vi jobbar på det! =)
 
Imorgon inför la gäller det att sätta förvända ordnetligt och visa en lite högre form. Skänkelvikningarna sitter lite sisådär så vi tänkte planen är att plocka poängen även i volterna, de gör han bra! Samt riktigt riktigt noga vägar.
 
Casanova fick dagens högsta procent om man ser till alla klasserna.
 
OJ OJ :67,6% i Fei Lagtävlan,  Han kändes inte alls helt igenom idag, tror allt att han har lite träningsvärk efter att ha gått hårt men planen är att han ska komma upp i kondis samt att gå lite hårdare nu för att kunna trappa av lite innan SM och då "bara" gör finliret" . Men vi plockade ordentligt med poäng i galoppdelen som är hans starka del och då går det att missa lite i travdelen. Men känslan var inte på topp idag men det är som är roligt med han är att vi verkligen har höjt våran lägsta nivå ordentligt, och det kommer man långt på!
 
Planen imorgon på framridning är att mest göra övergångar samt att se att han är framför skänkeln, rörelserna kan vi. Sitter övergångarna så har vi vunnit mycket. Imorgon är inte elin med=( hon måste jobba hon är åter med på söndag, med Alice kommer och hon får hjälpa mig på framridningen =) SNÄLLT!
 
Om man räknar med alla 24 d-ponnier och samtliga c-ponnier så hade OJ OJ kommit 2:a totalt, en d-ponny slog oss och det var fina Magic Golden Boy som red ihop 69,9 % med duktiga Isabella i sadeln.
 
 
Gripen är ju Elins hemmaklubb så mamma jobbar för Elin imorgon och på söndag på tävlingen och kommer vara speaker därför är jag "ensam" imorgon, men det grejar jag ;)de två bästa

Pojkarna mina
 4 segrar denna vecka hittills

Seger med OJ OJ i nationella Fei Lagtävlan! 67%
Dock var inte travprogrammet riktigt bra, men vi höjde upp oss i galoppen som var betydligt bättre.
WOW Vilka killar jag har va? Denna vecka är bra hittills, 4 starter 4 segrar, nyper mig i armen och ger killarna extra kramar. 4 starter kvar denna helg, älskar att tävla :)
 77,9%

Cupen är igång och Casanova är otrolig, 77,9% i lb:1 Seger!
Bra inför morgondagens la:1 och söndagen la:1 alla esultat räknas samman.
 
Ni glömmer inte att han är till salu va ;) Seger la:1 i tisdags på 67 och idag lb på 77,) WOOPA!
 
BÄSTA BÄSTA BÄSTA KILLEN!!!!
 
Håll tummarna för OJ OJ nu! =)
 
 
 NM är igång

NM är i fullgång!
Och se vad duktiga Alicia fixade till http://online.equipe.com/sv/class_sections/51546/results
en seger på 68,4% två domare höll henne som 1a och en domare hennes som 3a. Emma kom 3a och Jennifer 4a och Klara på en 9oende plats i kat II.
 
Lina Jönsson var bäst i kategori I och red in på en tredje plats.
 
GOGOGOG SVERIGE!
 
 
 
Bild ifrån google.NM är igång

NM är i fullgång!
Och se vad duktiga Alicia fixade till http://online.equipe.com/sv/class_sections/51546/results
en seger på 68,4% två domare höll henne som 1a och en domare hennes som 3a. Emma kom 3a och Jennifer 4a och Klara på en 9oende plats i kat II.
 
Lina Jönsson var bäst i kategori I och red in på en tredje plats.
 
GOGOGOG SVERIGE!
 
 
 
Bild ifrån google.Kilian

Det kommer yttligare en ponny till oss i sommar, Kilian som vi hade för två år sedan på försäljning (som vi även var med och sålde åt ägaren) kommer igen precis som förra året. Han ska gå gå på bete i två veckor för att sedan ridas.
 
Jag tävlade Kilian under perioden han var här första gången, riktigt rolig häst som är känslig att rida så det gäller att ha tungan rätt i munnen, härlig galopp har han.
 
 
 Bra träningsdagar

OJ OJ och E-type gick ännu bättre idag! Tror jag gjorde mitt bästa pass någonsin på OJ OJ idag =) Vi red ett litet kortare pass idag eftersom han ska tävla hela helgen. Emelie gjorde byten i vart 4e med E-type också!
 
Ska strax hem till mig igen, då ska OJ OJ badas, Casanova tränas samt badas, packa om allt och gå igenom packlistan. Startar tidigt imorgon så tror vi ska åka klockan 6 imorgon, kommer knoppa båda innan så är väl i stallet klockan 5. HÄRLIGT ;)
 På brolöten

Är som sagt på Brolöten och hjälper till samt tränar. I förmiddags gick jag med hästar åt Emelie när hon red, väldigt nyttigt att se på bra ridning och man blir taggad till att träna själv :P Sedan har jag under teorilektionen visat hur man knoppar, och det gick bra.
E-type gjorde fina byten med Emelie idag när hon red och OJ OJ gick också bra, HÄRLIGT <3
 
Hästarna hälsar på en hagkompis :P
 
 
 Semester

Ove har ju gått otroligt bra senaste tiden och har utvecklas massor, därför har vi nu sagt att han ska få semester i några dagar, 12 hela dagar blir det bara ompyssling och gräsbetande för honom, han har verkligen förtjänat det. Blir väldigt lägligt då Casanova och OJ OJ har två meetingar var dessa två helger så fokusen ligger på dom.
 
När hästarna har gått så här bra är bästa belöningen att låta dom vila, de får samtidigt tid till att smälta allt nytt de har lärt sig samt att kroppen får en paus i det hårda arbetet. Ove är bara 5 år och behöver dessa dagar ibland.
 
 
 Katrineholm

Utvärdering Katrineholms Ridklubb
 
Parkering: Bra! Stort med gott om utrymme
Seket: Resultaten var de snabba med och glada och trevliga ;)
Framridningen: Fanns att välja mellan att rida fram utomhus och inomhus, men eftersom man tävlade ute valde jag att rida fram utomhus, och på banan var det stora vattenpölar, vilket ingen kan göra något åt men det drog ner.
Tävlingsbanan: Bra underlag!
Cafeterian: Fikade endast och fanns gott att välja mellan på
Priser: Stora fina rosetter med snygga plaketter
 
Minus: Att equipe ej används Plus: De höll tiderna väldigt bra.
Katrineholm rekomenderar jag er att åka till!
 Mot Brolöten

Godmorgon! Alltid lätt att gå upp ur sängen dagen efter en lyckad tävling! Ska nu göra klart allt för avfärd till Brolöten. OJ OJ ska jag träna med E-type ska även med dessa två dagar, Elin vill ha hjälp av Emelie med bytena så det passar perfekt dessa två dagar då Elin jobbar mycket och jag kan ta hand om E-type på brolöten.
 
Har fixat tidsinställda inlägg under dagen så inga problem att jag har fullt upp, bloggen är igång som vanligt. Känner att jag är inne i en bra bloggperiod och roligt att flera har börjat kommenterat.
 Detta ständiga pakande!

Känns som att mitt liv består utav att packa ;)

Packa till träning, packa till tävling, packa till sommarstugan, packa till träningsläger, packa till meeting och så måste jag ju packa ur alla gånger också! Hinner ju inte packa ur det en innan jag börjar på att packa en annan väska! Synd att mamma inte tog hand om min tvätt, hehe då hade hon haft lite att göra eftersom att jag tvättar mina vanliga kläder, mina hästkläder och hästarnas benlindor, täcken och shabrack! ( tur att pappa inte läser min blogg, jag tvättar hästsaker?? nej inte alls ;)

Nu har jag iallafall packat ur ifrån tävlingen och packat i Oj Ojs saker och packat till mig, för tidigt imorgon drar vi till Brolöten för två dagars hård träning :D E-type följer också med på denna tripp!mobilbilder

Kommer en massa mobilbilder här. Prinsarna mina <3
 
 
Ifrån dagen
 Topp med båda!

Vilka fina och duktiga hästar jag har!!
 
Ove: 70,3% bäst av alla kategorier,  och är nu färdig kvalad till championatet i Falkenberg :D Målet är nått!!
Csanova: Seger i LA:1 på 67%
 
Kommer mobilbilder senare och bilder ifrån kameran imorgon. DUKTIGA DUKTIGA HÄSTAR! Så stolt över dom.
 Framridning ove

Framridning OVE
Har tidisinställt detta inlägg, men just nu sitter jag och rider fram (annars ligger jag illa till tidsmässigt hehe)
Vi lastar alltid ut dom en och en, Casnova får snällt vänta kvar i trailern medan Ove får all fokus.
 
Lastar ur och går en runda med honom för att se att allt är okej efter resan även om det var en kort bit denna gång. Borstar av honom och fixar de sista finliret så han ser fin ut. Elin leder honom till framridningen och jag går igenom programmet och hur jag ska rida innan jag hoppar upp.
 
Elin går med han 10 min sedan hoppar jag upp och rider cirka 15-20 min för att sedan vara redo för att gå in på bana. Inte längre framridning utan Ove är itne en häst man behöver rida igenom utan han behlver bara få bli framjoggad ordentligt och få titta på sakerna innan han ska in på banan.
 sporrar

Kommentar: Använder du sporrar??? Jag använder det,just för att få fram det bästa av Ior. Ior är,som du vet,en tung häst att rida. Har ja sporrar kan ja få igenom mina hjälper,direkt. Använder dem självklart inte i varje steg. Utan använder dem då det börjar bli jobbigt för mig som ryttare att driva min muskelknutte. Rider i olka former. Men bäst gillar ja rullsporrar,blir en finare hjälp ej "pickande" i sidan. Självklart rider ja utan oxå,men absolut ej på träning el tävling. Lycka till på tävlingarna i kväll. Heja er<3. Blogga så fansen slipper vara nyfikna. Kram tanten me bruna stövlar       
 
Svar: Har alltid sporrar när jag tränar eftersom vi måste ha det på tävlingar i dressyren. Däremot när jag rider ut och bara ska jogga dom tar jag av mig dom just för att rida utan och inte råka snudda dom med sporren när jag är ute på vilda galoppturer ;) Och sporrarna använder jag mig av för att kunna förfina mina hjälper utan att behöva driva så hårt och istället bara kunna nudda med sporren om det skulle behövas.
Tack snälla, håll en tumme eller två ;)
 
 
 
 Fel på tiden!

Jag sprang runt här hemma och slängde på mig tävlingskläderna och letade fram hästarnas papper + Oves kvalpappar. Sen säger mamma att det är två timmar kvar tills vi ska åka! Ojj jag trodde det var en timme ;) Hehe Tur, då slipper jag strässa, hinner ju till och med blogga :P
 
Nu ut i stallet och:

knoppa Ove
knoppa Casanova + Fläta hans svans
Packa det sista
Ta in Oj Oj och E-type som går i hagen bakom stallet
Hämta Elin 15.45 på jobbet sen drar vi :D
 
 
Kameran hänger så klart också med!
 Bästa Emelie

Idag var OJ OJ superfin! Emelie red honom och hon var nöjd hon med =) Kul hon är petig ska ni veta ;)
 
Nu innan derbyt som jag skrev tidigare så är det extra hårdräning med OJ OJ på Brolöten. Jag är så glad att vi har så nära dit (cirka 15 min med bil) och att Emelie är så engagerad som hon är. Hon vill till varje pris att det ska gå bra för mig och OJ OJ. Och jag litar till 100% och följer hennes råd slaviskt för att komma på rätt väg. Fast ibland får Emelie tjata lite på mig för att jag ska verkligen ridaaaa inte åka, hehe. Har valt att ta bort anmälan till Rånäs för OJ OJs del, han kommer istället tränas under den helgen och Ove får åka själv dit. Vill kunna träna hårt inför SM istället och har valt att åka till Jönköping endast. just nu reserv i tre klasser men jag är med i kuren iaf.
 
 
Följ Emelie här: http://blogg.agria.se/emeliebrolin/
 
 
 svar på kommentar ur dissen

Kommentar: Jag rider alltid med spö, fast jag vet att jag inte kommer behöva det under ritten.
Jag ser inget fel i att rida med spö hela tiden, du beskriver det mer som att så fort man rider med spö så ska hästen bestraffas låter det nästan som.
Ett spö är ett hjälpmedel, helt rätt! Och ska behandlas därefter.
Jag var på praktik till en ELIT ryttare i vintras och vi satt även och snackade en del om hästar, och gav mig tips, dagen jag kom dit, så sa hon direkt åt mig att jag ALLTID ska rida med pisk, spelar ingen roll hur känslig häst du har, du SKA kunna rida med pisk.
En känslig häst ska kunna ha en ryttare som har en pisk i ena handen, fast den inte ens använder den.
Svar: Jag menar inte att bara för att man rider med spö betyder det att hästen kommer att bestraffas, verkligen inte. Jag säger att många ryttare tar spöt ständigt utan att ens tänka på det (jag gjordet förr också) bara för att UTAN att ha en anldening till det.
Ja hästar ska kunna ha en ryttare på sig som har spöt med sig även om den är känsliga även det har jag inte skrivit något om. Utan fortfarande dissade jag det för att jag tycker som jag skrev ovan samt att pisk ska tas till om det behövs annars bör man rida utan. Alla våra hästar kan gå med pisk samtidigt som att de alla kan gå utan. Jag tror att många "fuskar" med framåtbjudningen och ponnier är ruskigt smarta att de ser när man har pisken med sig och går på även fast man inte använder spöt alls, men så fort ryttare släpper spöt så "dör" hästen. Se bara på många hästar på dressyrtävlingar, de går fram på framridningen när ryttaren har spöt med sig även om de inte använder det men sedan när de ska in på banan och måste lämna ifrån sig det så "dör" hästen. Bättre att rida mer utan pisk än med det bör väl alla hålla med om? Men ja det finns bra anldeningar till varför man väljer att rida med spöt.
Dissen var att många rider med det ständigt.
 
:)
 
 
 
 
 Sena tider

Höhö stackars d-ponnier, sista starten är 22:03 ikväll :P
 
Jag startar Ove LB:1 klockan 17.28
Casanova LA:1 20.08
 
Målet med Ove: Få han lugn och hålla fokusen på mig under ritten, samt att rida ihop till kvalgränsen. Vill komma upp på över 66% HAN KAN DETTA! :)
 
Målet Casanova: Sätta förvända galoppen ordentligt och få han i en hög och stadig form. Procentmässigt beror ju lite på om jag tabbar mig eller inte, men vill komma upp på 63% iaf!
 
Dumt att gå ut med procentmål eftersom allting kan hända under en ritt samt att man inte vet hur domaren ligger, men jag vågar mig på det idag och får väl äta upp det imorgon annars ;)
 
 
 tvättning

Både Ove & Casanova ska badas inför kvällens dressyrtävling.
Jag tycker att på skimmlar är bästa schampot :
 
Vi spolar först av hästarna ordentligt, sedan häller vi lite schampo i en vattenhink med ljumet vatten och tvättar dom med stor svamp och verkligen gnuggar in schampot i pälsen på dom. Svansen häller vi i och gnuggar strå för strå :PSedan är det självklart viktigt att spola av hästarna ordentligt så det inte blir något kvar.
 
Drar av hästarna vattnet och lägger på dom täcken. Borstar sedan igenom svansen med MASSA pälsglans i, för att sedan göra fiskbensfläta så att det blir en extra fyllig och lockig svans till tävlingen.
 
Vanlig upptill och sedan fiskben. Nlir alltid bra när man tar ut den sedan. Vitkigt att fläta svansen när den är fuktig och att fläta rätt hårt.
 
 
"Kan man inte vinna kan man vara snyggast"Utsläpp

Nu ska jag ut och släppa ut alla ponnisar, E-type ska jag longera! Sen ska ju såklart han också gå ut ;) Sen ska Oj Oj in ocj fixas för det är träning på Brolöten kl12. Och även de andra får gå in och vila upp sig inför tävlingen ikväll! ;)

Elin fodrade hästarna förut när hon lämnade Zlatan ;)före / efter

Före/efter bilder
 
Tyvker ni inte Ove har snyggat till sig lite på ett år?
Men visst var han fin i den långa manen!! ;)
 
Fina fina 5 åring
 Lilla Prim

Min tid med Lilla Prim - läsares önskemål om inlägg
 
Det var Elin som hittade Prim i tidningen ridsport och ringde för att fråga lite mer om honom. Vi bestämde oss för att provrida honom och när vi var påväg hem ifrån Falkenbergs ungponny championat (elin red en ponny som Brolöten nu har sålt, Molle!) så stannade vi till hos Familjen Norin som ägde honom. Ellinor hette ryttaren innan mig.
 
När vi kom in i stallgången så sa mamma när hon såg Prim " nej men åhhh vad söt, han vill jag ha" haah ingen vidare bra pokerface där! Men saken är att Prim är otroligt söt, man faller direkt för både hans charm och hans fina utsida. Jag hoppade upp och red och kunde verkligen inte fatta galopp, haha. Men vi åkte hem och bestämde oss sedan för att provrida igen, och då galopperade jag men fick hjälp att jaga igång honom ;) Ville ha honom då jag kände mig så trygg och säker på han och han var ju sååå söt!
Han gick igenom besiktningen och jag var med på ett läger på Brolöten direkt för att få hjälp med honom och lära mig rida honom med vakande ögon ifrån Chris och Emelie. Kunde inte galoppera på flera lektioner där heller! Blev lite orolig att han var för svår för mig. Men sen så hittade vi knapparna och lärde varandras signaler.
 
Prim är verkligen en personlig häst och en riktigt enmanshäst, han gillar att det är en som rider och en som sköter om honom och vill alltid stå i centrum. Han har jättefina gångarter men inte den bästa bjudningen, men det gjorde inte så mycket för att han är så säker i sina rörelser så att vi plockade segrar och placeringar genom det. Han lärde mig att sitta stila med händerna och inte dra i munnen utan verkligen rida med sitsen, därför jag sitter relativt bra nu (tycker jag själv)
 
Vi kvalade till SM och kom 6a första dagen, sedan gjorde vi vår sämsta ritt någinsin så vi fick endast 55% dagen efter, det var inte roligt. Men bästa Prim har lärt mig massor och gjort mig till den ryttaren jag är idag. Han har tagit fyra ryttare till SM och det är stort av honom!
 
Han gillar inte när man tränar för mycket på banan utan knepet var att ha kul med honom, hoppa, rida ut, busa på ängen för att sedan träna någon gång i veckan hårt dressyrpass inför tävlingarna. Han och jag samlade på oss mängder av placeringar och vi hade verkligen kul tillsammans.
 
Men jag växte mycket och var "tvungen" att sälja honom även fast jag hade fått tävla honom ett år till. Men han har det bra där han är nu (hos victor) och jag träffar honom på tävlingar. Han är och kommer alltid vara speciell för migBrolöten i Hippson

Här kan ni se en artikel som tidningen Hippson har skrivit om att vara på läger på Brolöten: http://www.hippson.se/artikelarkivet/lifestyle/hastsnack-utan-avbrott-pa-lyxig-hasthelg.htm
 
Och ett exta plus utöver träningen är att maten som Rita gör är SÅÅÅ god!!!
 
 Kvällsmys

Nu efter middagen gick jag ut i stallet och då putsade jag mina träns, sadlar, stövlar och sporrar. Sen packade jag lite, lindade Oj Oj och soppade stallgången. Sen hade E-type lagt sig ner, så jag gick in till honom och myste, alla hästarna var jättegosiga idag så jag fastnade inne i varje box ;)
 
Sen blev det en lååång dusch och nu glass och film! :D
 
Kvällens film100 gånger bättre

Oj Oj var så mycket finare idag! Det var bara jag som skulle skärpa mig och värkligen rida, och på slutet var han sitt rätta jag ingen! Imorgon åker jag och Oj Oj till Brolöten igen, HÅRD
TRÄNING!!
 
Oj Oj har två hårda veckor framför sig nu:
 
Tisdag: Brolöten
Onsdag: Brolöten
Torsdag: Brolöten
Fredag: Tävla
Lördag: Tävla
Söndag: Tävla
Måndag: Vila
Tisdag: Dressyr hemma
Onsdag: Brolöten
Torsdag: Brolöten + att vi åker ner till Skåne
Fredag: Tävla (ponnyderbyt)
Lördag: Tävla (ponnyderbyt)
Söndag: Tävla (ponnyderbyt)
Måndag: VIIIILLLLAAA!!!
 
Casanova fick sig ett hård dressyrpass idag! Han var fin men väldigt pigg! Hoppas han är lugnare imorgon då det är kvällstävling för Ove och Casanovas del. Ove: LB:1 Casanova LA:1
 
Gårdagens ouflit: BRUN!!
 
 
 
 Kul att ni kommenterar!

Kul att det är så många som kommenterar!
 
Här är lite kommentarer ifrån min Hiss/Diss tidigare idag:
 
 
Håller helt med dig. Back on track är fantastiska. Ior blir så mjuk o fin i kroppen. Ja vill även säga att jag red med spö,när ja hoppa,förut. Enda anledningen va att Jag har en svag höger skänkel,efter en ridolycka. Så ja har haft den legat mot Iors bog.Men nu har ja blivit så mycket starkare,att spöt nu ligger i stallet o samlar damm. Älskar din blogg. Kram tanten med d bruna stövlarna;-)                   
 
Jag håller med dig, spö är ett hjälpmedel. Det finns en anledning till att man inte får använda spö på banan liksom. Dock så brukar jag rida med spö från början på min ungponny eftersom hon är livrädd för spöt, vi försöker vänja henne liksom. Jag brukar skritta fram med spöt och sedan lägga ifrån mig det. Du har den absolut bästa bloggen, keep up the good work!

Jag rider alltid med spöt då min medryttarponny då jag inte alltid orkar trycka på med skänklarna pga häft o knäproblem så använda ett allroundspö som en liten hjälp, inte för bestraffning! Sen brukar hon kunna bli rätt sur o sparka/bocka emellanåt o då brukar jag använda spöt lite lätt för att säga åt henne, inget hårt slag utan ett lättare :) Hon behöver inte frammåtdrivningen med spöt utan har de endast som ett hjälpmedel :)

Hej!! Jag håller såklart med dig att man inte ska rida med spö men jag har med mig spö men jag brukar inte använda det, Jag red inte med spö på min förra häst men dom hästar jag har nu vet man aldrig när dom får spel!;) Fortsätt blogga nu som du har gjort för det är jjttebra:) Varför var viktor med i ponnyakuten med prim?? Fattar inte:)

    
 Svar: Jag sålde Prim till Victor, men Victor var inte med i ponnyakuten med Prim utan hans c-ponny Frenja :)
 
Victor och Prim
 
Victor och Fenja
 
 gripen

Starttiderna för helgen har kommit ut preli.
 
Fredag
Casanova LB:1 Kl 08.21
OJ OJ Fei Lagtävlan Kl 13.41
 
Lördag
Casanova LA:1 Kl 13.39
OJ OJ Fei Mästerskap 15.44
 
Söndag
Casanova LA:1 Kl 08.35
OJ OJ Fei Mästerskap 13.23
 
Det är cuper man rider, man tar alla tre resultat och delar så att man får ut slutresultat, då får man fram cup vinnaren. Ska bli kul detta.
 Diss/Hiss

Diss/Hiss inlägg önskades av en läsare, så här kommer det. Men glöm inte, detta är mina åsikter och tankar =)
 
 
DISS - Ryttare som alltid rider med spö. Ett spö ska man ta till om det behövs, inte ständigt rida med pisken i handen. Ni ryttare som alltid har spö direkt när ni hoppar  på tänker ni  - idag kommer hästen vara dum/lat/behöver petas på med pisken när ni hoppar upp och träningen är inte påbörjad? Då bör ni tänka om.
 
 
HISS- Back on track. Bästa produkten för våra hästar! Sedan vi började använda back on track så har "peppar peppar" ingen häst varit halt,tjock, gallig i bena eller haft ömande ryggar. Det är värt att lägga extra pengar på dessa produkter för att få fina och hela hästar som får extra hjälp att hållas fina under den hårda träningen vi utsätter hästarna för.  Vi använder oss aldrig av kyllera eller liniment efter vi började med backontrack.
 Nya tag

Nu ska jag inte sitta och vara arg över att det var ett dåligt pass på Oj Oj idag, utan jag ska försöka göra ett riktigt bra ridpass imorgon! :D Oj Oj är ju som han är, nästan jämt bra men ibland måste man ner till botten för att kommat till toppen =)
 
Imorgon är det fullt upp:
Oj Oj ska ridas
Ove ska ridas
Casanova ska hopptränas
E-type ska hopptränas med mig, hahah!
Nido åker hem
Kladdkaka ska bakas
Packa inför tisdagens tävling på båda Ove och Casanova (Casanova är inte reserv längre)
Köpa hem massa saker på MaskinCenter
 
Haaha titta vilken gammal bild jag hittade på Casanova! Vilken förändring det har blivit!
Musklerna, formen, färgen! Lillaplutten :)
 
 fototävling

Hööks har en fototävling på facebook om att ladda upp en bra sommarbild. Gillar DU min bild? Isf skulle jag bli glad om du röstade!
 
http://apps.vizibly.se/hooks/sv/like/4643/8d301b4a670c8b793236450936eb65f55e30d37f/
 dålig träning

Tränade OJ OJ på Brolöten för Emelie, en av de sämre träningarna på mycket länge =( Blir så less när man får dessa träningar emot sig. OJ OJ vart rädd i början av träningen för att Chrille vattnade, och då utnjyttjar OJ OJ det lite för att komma undan arbete resten av passet, och när han väl börjar kan han faktiskt bli riktigt grisig. Det som har gått så bra nu ett tag. Men bara att ta nya tag imorgon! Elin får hjälpa mig och imorgon ger jag mig absolut inte innan han är helt igenom.
 
Något jag måste bli bättre på är att när dessa dåliga pass kommer är att verkligen rida igenom dom och inte bli passiv och sluta rida. Då om någon gång måste jag verkligen RIDA och inte ge mig.
 
 
 Prim

Fråga: Har viktor i ponnyakuten ridit/köpt den hästen?:)
Svar: Ja victor köpte Lilla Prim av mig. =)
 OVE OVE OVE!

Den där Ove jag har, VILKEN ponny han är. Han är helt otrolig att rida dagar som dessa. SUPERFIN i alla gångarter, lätt i handen med bra sug och gjorde alla rörelser riktigt bra, perfekt bjudning och bra övergångar. Travökningarna har utvecklas massor och till Falkenberg (om vi sätter kvalet, fixat 1) så kommer de vara riktigt bra, vi har hela sommaren på oss att träna.
 
Ser fram emot att tävla honom på tisdag, han känns kanon! Man får skryta om sina hästar när de går såhär bra :) En LB:1, och målet är självklart att sätta andra kvalet direkt så att vi är färdiga inför Championatet.
 
 
 
 nosgrimma

Fråga: Hej! Jag har en fråga som jag hoppas att du kan svara på :)
Vet du vad det gör för skillnad om man tar bort noshrimman på tränset? Har alltid undrat men aldrig fått något vettigt svar...
Ger det någon speciell inverkan på hästen?
Svara gärna i bloggen! :)       
 
Svar: Hej! Kan göra mitt bästa med varflr jag använder nosgrimma. Och min första åsikt är att du ska rida med en nosgrimma, däremot vet jag ju självklart inte vilken som passar din häst bäst.
 
Finns flera anledningar till varför jag använder mig utav nosgrimma, och för det första så ligger bettet mer stilla och rätt i munnen om nosgrimman sitter på rätt vis. Även för att hjälpa hästen att inte göra olater som att gå och gapa eller slänga ut tungan vilket den inte ska göra.
 
Det finns flera olika sorters nosgrimmor och det gäller hitta den som passar bäst för din häst( inte vad du själv tycker är snyggast/bäst) utan alltid utgå efter vad hästen går bäst med. Det är alltid bra att få hjälp av en kunigare ex. din tränare att se att tränset sitter som det ska för att få rätt effekt utav det samt att du använder dig av rätt nosgrimma. Lätt att nosgrimman sätts för hågt/lågt för hårt/löst.
 tips

Såg på statestiken att det var 100 färre som var inne på midsommarafton på min blogg mot vad det brukar vara, men folk var väl fullt upptagna med firandet! Annars brukar det lika stadigt runt samma nivå. Vad vill ni att jag ska skriva om? Något önskemål, har fått förfrågan om bilder inne ifrån stallet så det ska jag ordna, något annat tips`? =D
 
 Godmorgon

Godmorgon!
Casanova är tränad och han fick gå ett dressyrpass, var väldigt pigg i början och fokusen låg inte helt på mig men mot slutet blev han fin! Släppte sedan utan han, OJ OJ och E-type i hagen och tog in Nido & Ove. De både ska få gå ett dressyrpass.
 
Ska sedan packa ihop Nidos saker samt smörja av sadel&träns då han ska åka hem igen imorgon, vad fort dessa 5 veckor har gått! Känns bra att "låta" han åka hem igen då han har haft riktigt bra träningsveckor här och vi har passat varandra bra.
 
Varför går det inte längre ladda upp videos ifrån videofyme sedan den nya blogg.se kom? Har ni haft problem med det? Jag förstår inte hur man ska göra. Har några filmer jag vill ladda upp här i bloggen.
 
En bild på min förra b-ponny, fina Prim!
 
 Fotboll!

Sitter hemma hos Elin och kollar på fotboll! (spanien-frankrike) 
Alla hästarn var fina idag, kul att alla är inne i en bra perido nu :D
 
Imorgon rider jag Casanova, Nido och Ove på morgonen, sen på kvällen åker jag och Elin till Brolöten och tränar med Oj Oj och E-type.
 
Ni får bestämma morgondagens outflit på Oj Oj, så kolla upp någon som finns på bloggen och tyck till!
 
 
 
 fem hästar

Eftersom att jag hade en helt vilodag igår ifrån allt som hade med stall och hästar att göra så har jag lite att ta igen idag, fem hästar ska tränas! två klara  tre kvar.
 
Nido- Dressyr, red igenom LA:1 gick bra!!
Sir Owin- longerade, lite stel i början men kom igenom fint i slutet
 
de andra ska
OJ OJ -Ridas ut
Casanova- dressyr
E-type - longeras
 
Hörs om några timmar :) 
 född 97

Fråga: Kommer du att fortsätta rida Ojoj efter nästa år? Alltså det året du fyller 17?:)
Svar: Jag är född 97 så fyller 15 år i september, och är alltså 16 nästa år ;) Men jag kommer att rida OJ OJ tills jag är 18 år, han är den bästa läromästaren jag kan ha, väldigt svår när man gör allt rätt, men när man får till det så är det verkligen wow känsla.
 
 
 hur gör man

Fråga: Hur gör man för att kvala till landslaget?
Svar: Du kvalar inte till em/nm utan man blir uttagen. De kollar resultat och att man håller jämna ritter på hög nivå samt lite andra faktorer. Sedan hör de av sig till ekipagen det gäller.. De ringde till mig och talade om jag var uttagen som reserv.
 Glad midsommar!

Idag är det midsommarafton, och ajg önskar er alla en riktigt bra dag! Hoppas ni äter ordentligt med jordgubbar ;) MUMS!
 
Min dag ser ut som följande: Mumsig frukost med mamma och pappa samt hundarna här i sommarstugan
Sean till Hembygdsgården, sedan åter hit till stugan för att äta middag med Linnea och flera =)
 
 
 NM / EM

Tidningen Ridsport på nätet hade skrivit ut vilka som är uttagna till NM och EM 2012
 
Uttagningarna till sommarens ponnymästerskap är nu klara. Jag är reserv till NM i år, nästa år kommer jag göra allt för att fajtas om deryttare som får åka! =)
Här har du hela listan.

 

Ponny-NM i Ypäja, Finland 29 juni - 1 juli

Hoppning kat C/II
Zabine Svensson/Sputnik
Evelina Lindh/Yukon Gold
Alma Ljungberg/Atlas
Kajsa Andréen/ Nosy Nobby
Julia Persson/Poetic Annie

Hoppning kat D/I
Emelie Grönberg/Orchids Depp
Maja Nyman/Wutang
Camille Kolgjini/Idefix du Villon
Erika Markör/Buffalo Bill
Inez Örneborg/Strattontown Nearly Gone

Dressyr kat C/II
Alicia Carlsson/Paulo Pan
Klara Svanberg/Findus
Emma Tegelskär/Moelgarnedd Montana
Jennifer Lindvall/Prinsen Boji

Dressyr kat D/I
Sofie Andersson/Puccini 81 eller Holliday
Amanda Svanberg/Jarno RP 145 eller Lykkes Chester
Lina Jönsson/Danny Beau
Catherine Kleberg/Bambino

Till Ponny-NM i fälttävlan i Starum, Norge 13 - 15 juli
Ida Johansson/Orchard Freedom
Amanda Brieditis/Flowerhills Kalvin
Aria Ramkali/Pina Colada
Meja Hedrenius/Kings Dumbledore
Matilda Navrén/Eldstorm
Caroline Cedermark/Casandra
Charotte Cedermark/Lucy Rose
Sofia Andersson/Miss Frida

Till Ponny-EM i Fontainebleau, Frankrike 19 - 22 juli

Hoppning
Antonia Pettersson Häggström/Shu B Dee
Phillip Carey/Salome
Kajsa Karlsson/Ix de L'Aulne
Filip Ågren/Grey Lilly Clover
Kajsa Andréen/Calle Kvalster

Dressyr
Sofie Andersson/Puccini 81 eller Holliday
Amanda Svanberg/Jarno RP 145 eller Lykkes Chester
Josefine Ivarsson-Mårtensson/Top Nemo
Lina Jönsson/Danny Beau
Bada!

Jag vet några som gillar att vara i stugan lite mer än alla andra ;) Har ni badat ännu i år? Ingen slår Chip (hunden) han springer på bryggan hoppar i och simmar in, och göra detta tills någon tar med sig hnom upp :P haha söt!
 alla <3

Kan ni tänka er, ALLA hästar gjorde kanon pass idag! HÄRLIGT!
 
Först ut var OJ OJ - Han var så fin, snabb i bena med härlig takt och vi kunde göra bra rörelser. Kändes riktigt bra!
Nido- Kanske bästa passet någonsin? Han var lugn och fin och gjorde både förvända och skänkelvikningarna riktigt bra.
Ove- Fina killen, han rulla på som ingenting, red igenom LB:1 för Elin och både jag och Elin var riktigt nöjda med han.Han börjar lära sig ordentliga travökningar nu.
 
Nu är jag ute i sommarstugan och stannar här tills lördag em, imorgon vilar allihopa. Extra bra känns det att ge dom vilodag när de har gått så bra! Har ordnat lite tidsinställda inlägg åt er.
 
 vårt stall <3

Vi har stallet 20 meter ifrån huset, peeerfekt! 4 boxar finns det.
 
bilder på stallet utifrån
 trailern

Fått frågor om trailern tidigare, tog lite bilder idag på den, och här har vi den :
 glad!

Så här kul har jag i stallet idag :D Härligt med sommarlov och man kan vara i stallet när man vill utan stress!
 
Veckans grovplan
onsdag- träna Emelie, sjukhuset
tor- rida alla utom Casanova, åka till sommastugan
fre- alla vilar är i sommarstugan (elin har hand om hästarna)
lör- sommarstugan fm rida alla em.
sön- träna alla
mån - hoppträning här hemma för Sara Li, Nido åker hem.
tis- tävla Ove, Casanova?
ons - brolöten OJ OJ Casanova bo kvar
tor - brolöten OJ OJ Casanova
fre- Tävla meeting OJ OJ Casanova
lör - meeting
sön - meeting
månd- soooova ;)
 
 
 Nido bilder igen =)

 
 
Nido gick mycket bra idag! Fina serpentiner och bra skänkelvikningar. Han var lugn och hade fin mun under hela passet. Härligt! Här kommer lite bilder ifrån dagens pass. Filmades även hoppas det går att ladda upp senare för det funkar inte just nu,
 
 Städning av sadelkammaren!

Nu ska jag ut och göra iordning Nido, han ska ridas!

Sen ska sadelkammaren städas och senare åker jag med Oj Oj till Emelie! Men därimellan ska jag in till Eskilstuna för att ta mina sprutor!
 
 Nido 19/6

 
 
 
Nido var väldigt pigg idag! Han var lite vinglig till en början så jag fick hålla på ytter lite extra. När jag började göra skänkelvikningarna tyckte han att det var jobbig och demostrerade lite! Men jag är väldigt noga med att han inte ska få komma undan, utan man kanske måste göra 20 skänkelvikningar innan en blir bra och då får han pausa! Man får inte vara hård i handen på honom utan följa med och röra på bentet hela tiden så att han inte springer iväg. Tillslut släppte han till och blev riktigt fin, så imorgon blir det ett hårt pass för herren! ;)
 
Inte långt kvar innan han åker hem nu, 6 dagar!
 
 
 Linnea & Linnea
Hoppning Casanova!

Här kommer bilderna sen idag, Ove hann elin inte fota red han tidigare.
Mickan kom med Elin för att hämta hem mig och hästarna, och hon red också lite på Casanova =)
dygn

Många har ju hästarna ute dygnet runt nu på sommaren (även om sommarvärmen inte har kommit ännu) men våra hästar skulle aldrig klara det, haha de är så trötta när de kommer in så om de skulle vara ute dygn skulle det inte gå att träna dom så hårt som vi gör. Däremot när det är varmare ute så kommer de att vara ute på nätterna och inne på dagarna just för att komma undan värmen och insekterna.

Se bara på Nido så trött han är när han kommer in ifrån hagen, då är han ute på nätterna och inne hela dagarna tillsammans med Ove.veckan

Har även anmält Casanova till Katrineholm där Ove ska gå LB på tisdag (nästa vecka) för att försöka få ett kval till Falkenberg.
Men Casnova är första reserv så hoppas på att någon ångrar sig och inte ska dit, han kommer starta en LA:1 isf.
Super med kvällstävlingar flera klubbar bör köra på det, vet att Katrineholm brukar göra det, så det är bra!=)

Hästarna kommer gå överlag på detta vis:

Ove- Hoppning nu två dagar, vila och sedan träna till dressyrtävlingen , vill visa upp han mjuk och fin med bra övergångar.
Casnova - Hoppning nu två dagar, vila sedan träna till dressyrtävlinge, vill få till bra skänkelvikningar på tävlingen!
OJ OJ - Han går så bra just nu, Elin red han idag och hon var väldigt nöjd med han. Ska träna på brolöten på onsdag för Emelie
Nido- Sista veckan han är här nu, åker hem på måndag, han är verkligen fin nu, är riktigt nöjd med jobbet vi har gjort. Han fixar nu även galoppserpentinerna!Kommentarerna

Det bättre med den nya blogg.se är att jag kan svara er i kommentarsfältet, har ni sett det?
Spana in, jag svarar även där om det inte är något jag tar upp i ett inlägg :D

Gillar detta mer och mer!
Hoppläger

Är iväg på hoppläger nu som sagt tvådagars. Imorse hade vi sitsträning, då red jag Casnova, gick bra nyttigt med dessa sitsträningar man kan aldrig få för många! På em hoppade jag bpde Ove och Casanova.
Bilder kommer imorgon för Elin ska hämta mig  och hästarna så hon har lovat att ta kort imorgon när jag tränar.
Mobilbilder får duga idag :)

Betar hästarna för hand då de är inne i boxar här. De får gå ut i våra egna hagar när vi kommer hem imorgon istället och vara ute hela natten om vädret tillåter det.Hej kompis!


De har grisuppföddning här där vi är, se så söta! Även om det stinker hahah. Men supergulliga!Vi bor i deras hästbuss nu denna natt när vi ska övernatta. KUL! Hoppas vi inte rullar iväg ;)


godis

Mina fina hästar fick en påse hästgodis av bästa MaskinCenter!  De är bra roliga, överraskar med saker titt som tätt. Kan hälsa ifrån alla våra hästar att detta var godis de vill att vi hästägare bör ta hem mera av! Alla gillade det starkt! :) Har ni prövat detta? För min del var det första gången de fick smaka av det, men inte sista!


Ensam

Fråga: Hej!Vad tycker du om att blogga själv? Hade du kunnat tänka dig att blogga med någon du inte känner? Isåfall vad hade du haft för krav?< br />Fin blogg :D

Svar: Hej! Jag vill blogga själv, då jag har så många hästar blir det nog rörigt att vara flera som bloggar. För mycket att hålla isär för läsarna. Så jag kör på ensam är stark ;)


Järna RK

Fått frågan om vad jag tyckte om Järna ridklubb. Så här kommer en utvärdering.

Parkeringen: bra! Stod på en stallplan så det var inte lerigt eller ojämt för hästarna.
Funktionärerna: Väldigt trevliga överallt, lite minus i seket där de inte var helt hjälpsamma, men de kanske var stressade som man kan vara på tävling
Framridningen: Super, stor och bra väldigt bra underlag!
Ridhuset: Likaså där, bra underlag och fint ridhus.
Pris: Jag fick ju "bara" en rosett eftersom jag red unghäststart, så kan inte utvärdera mig om det. Minus var att de glömde bort mig lite men sen fick jag komma in :P Hade varit bättre om jag hade fått varit med på b-c ponniernas prisutdelning då Ove behöver träna på att vara med på prisutdelning med andra hästar. Jag fick ha en för mig själv.
Cafeterian: Väldigt gott fanns det att välja på. VIKTIGT ;)

Minus överlag var att de inte använde sig av equipe, samt att de inte hade fastastarttider. Har man unghäst vill man kunne veta sin exakta starttid för att kunna räkna ut pauserna och allt som hör till på minuten. Jag red fram lite för länge nu för att vi inte trodde pausen skulle vara så lång som den var.

Annars en trevlig tävlinsplats med bra framridning och ridhus vilket är det viktigaste när man är iväg!
Finaste!

Red ett pass nu ikväll på OJ OJ för Elin, han gick riktigt bra! Snabb i bena lätt i handen och svarade på små hjälper, härligt! Det är så lätt när han är med mig :D Vi tränade på övergångar och skolor. Slutorna är faktiskt superbra nu, vi kommer in bra och har ett jämt flyt över hela linjen, vi har haft problem med att jag tappar bjudningen på mitten och sedan gör vi som en ny sluta sista delen, men nu har vi fått ihop det till en hel och jämn!

MIN PRINS!
Packning

Det är en av sakerna som står på listan idag!

Imorgon åker jag på hoppläger i två dagar. Jag tar med mig Ove och Casanova, hårdträning för både dom och mig! Måste ju träna eftersom att det är "bara" två måndader kvar tills vi ska hopptävla!

Lite saker som ska med: 
Sadlar x2
Tränsx2
Shabrack
Skydd 
Lindor
Spö 
Täcken 
Min utrustning
Foder
Kläder mm till mig 

Ska äveb smörja av allt idag! ;) Men först fira Johan! 
Haha Ovestile!Fina hästar i spöregn!

Nu på förmiddagen har jag ridit ut på Casanoova och dressyr på Nido! Båda var jätte fina!
Nido trodde att det var en enorm vattengrav över hela ridbanan så han blev lite het, men han bärde upp sig väldigt bra!

Tog även stallet, sen gick jag in och duscha och städade rummet! Nu har jag en liten slappstund framför TVn ;)
Hatar är ett starkt ord!

Men just idag så hatar vädret! Det spöregnar och hela ridbanan står i vatten! På med bubbla regnkläder!Bloggar jag läser!

Fick en fråga om vilka bloggar jag läser!
Läser ganska många, men kan vi ta några här!

dressyrmupparna.se
linnolsson.se
ponnysanning.com
zlet.blogg.se
linneasward.blogg.se
linneaphilipson.devote.se
blogg.agria.se/emeliebrolin
eriicaabrahamsson.blogg.se
systrarnacarlsson.devote.se
mm..

listan kan bli låång! Men jag går även in på dom flesta som lämnar sin bloggadress vis kommentarer! ;)På TIDEN!!

Har försökt att bloggat flera gånger idag, men det har inte gått att logga in på varken mobilen eller datorn. Men nu är jag äntligen inne! ;)

Dagen:

Först på morgonen red jag dressyr på Casanova och han var riktigt fin lill plutten! :D
Sen longerade jag Oj Oj och släppte ut dom och tog in Ove och Nido.

Åkte vidare till Katrineholm för att min kusin tog studenten ;) Så jag, mor och far och även farmor tog oss in och grattade honom! Han har sin mottagning imorgon så då får vi gratta mera då! ;)
Mamma, pappa och farmor åkte hem medans jag var kvar med Lena (faster) och Malin (kusin) Alvin (kusinbarn) och Andreas (malins kille) och tittade lite till när de åkte runt på flaket och sen köpte vi med oss pizza hem och mumsade i oss! Hjälpte även till att sätta upp tältet och hämta stolar och bord tills imorgon!

Sen tog jag en promenix hem och möte Sofie (brors tjej), hon skulle köra hem våran bil så jag åkte med henne, vi bestämmde oss för att ha en mys kväll med godis och film! Så hon och jag hjälptes åt med stallet sen åkte hon in och hyrde film och köpte godis medan jag longerade E-type, pigg herre idag! Jag red även Ove och Nido, Ove kändes väldigt fin i munnen och Nido gjorde fina galoppserpentiner!!

Hiss eller diss, kan inte bestämma mig!

Jag tyckte om gamla blogg.se sidan, den var lätt att förstå och snabb!

Denna sida är lite svår att förstå, kanske för att jag är ovan!?

+ Statistiken, feedback!

- Kommentarer från november kommer som nya, sidan är seg, komplicerad, appen på mobilen funkar inte!  

 

Vad tycker ni, och funkar eran app?
Pigga, fina hästar.

Ove: Började sommarlovet med att rida en pigg men fin Ove! Jag ville att han skulle lägga all sin energi på att vara snabb på hjälperna och snabba ben, inte springa så fort som möjligt! Han gjorde det bra och blev jättesvettig!


Nido: Sedan var det Nidos tur! Ida (hovis) var har tidigare idag och slog på en tappsko, så jag tog det lung med honom och tränade mycket på övergångar, det måste han bli starkare i men det går framåt!! Han lär sig fort.
 

Casanova: Vi hade en mysig tur först ut en sväng i skogen, men det var så mycket mygg så jag tog en kortare tur och red ett tag på ängen också!

Oj Oj: Eftersom att Elin är i huvudstaden över helgen så joggade jag Oj Oj i en rund och låg form. Jag vill inte ta upp han i den höga om ite Elin är med. Han var också pigg, men som en gummiboll! Snabba ben, fin i sidorna och lyssnade på mig! Precis som jag vill ha honom!  
 
WOOPA!

Nu är årskurs 8 avklarad och jag är riktigt nöjd! Nästa år kommer att flygga fram, sen står vi där, nervösa, förväntansfulla, första dagen på gymnasiet.

Kvällen ska tillbringas i stallet och med mamma och pappa!Sista dan i 8an!

Imorgon är det skolavslutning :D

SSkönt att vara ledig i två hela månader!

På lovet ska jag:

Träffa vänner
Träna som bara den
Tävla
Mysa med hästarna
Bada och sola
Och umgår med familjen
Ha mysiga grillkvällar
mm...

Nu duchsa sen sova! :)

Passar på att dissa nya blogg.se jag fattar inte så mycket, plus att jag får kommentrarer ifrån november som nya.
Man blir trött av att paddla!Haha jag, Ante, Linnea oh Claes!
En dag

En vanlig dag när jag är ledig ser stalldagen ut såhär:

6.30 Fodring av hästarna som är inne - E-type OJ OJ Casanova
7.20 ställer Casanova på gången och mockar hans box så att Nido kan komma in. Och Ove men han har egen box, Casanova och nido delar.
Kolalr igenom dom två som varit ute på natten så de är okej sedan får de sitt foder.
7.45 Börjar rida första hästen, oftast Casanova då nido och han delar box.
Rider sedan OJ OJ, Elin rider E.type på morgonen också om hon är ledig.

10.00 Släpper ut de tre hästarna som är färdig tränade.
Mockar och snyggar till stallet samt fixar fodret.

Rider Nido och Ove.

16.00 Nido och Ove får fode sedan får de gå ut i hagen för natten. Mockar nidos box så att Casanova har fint och rent.
16.15 In med de andra tre, ge dom em foder samt byta täcken.
21.00 Kvällsfodring till de som är inne.

Både jag och Elin tycker det är skönast att träna på morgonen när vi kan, då har man hela kvällen fri sedan. :D
När jag går i skolan ser det ut detsamma förutom att jag rider på em och börjar med Nido och Ove som är inne.
Hopptävling

Sagt och gjort, nu är jag anmäld till Östra Sörmland när de har hopptävling den 25 augusti. Både Casanova och Sir Owein! Spännande!! Tur jag ska på hoppläger på mån-tis med båda så jag får lite extra träning, sedan har vi ju faktiskt nästan hela sommaren på oss att träna. Både får gå två klasser var.
Östra Sörmlands Lantliga RF - Lokal ponnyhoppning 25/8
Oj vilken förändring!

Vad annorlunda blogg.se såg ut! Tycker ni det är bra eller dåligt?

Ledsen att jag inte har bloggat så bra men min app på mobilen funkar inte :(
Nu drar jag och spelar brännboll med klassen och sen hem och rider dom två sista :)Årsta - Runsten

Min klubb jag tävlar för har tävlingar hela helgen. Massa starter, Runstenshoppet för stor hästar. Alltså 160 starter i EN! klass, haha galet. I dressyren är det maxgräns på 40 st då domarna inte för döma flera ekipage. Hoppningen har det bättre på det viset att ingen hamnar på reservlistan. Med 160 starter är det 40 st som blir placerade, skapligt hehe.Sara

Till Sara: Jag ska leta upp hopptävlingar, looovar! ;) Liiite tajt bara men det ska gå!
Lycka till i helgen!!

image descriptionimage descriptionimage description
Njut säger jag bara!

Nu på avslutningsmiddagen fick jag mig en tankeställare!

Tänk att alla nior bara kommer att försvinna, på fredag är det sista gången man träffar alla underbara människor tillsammans! Alla minnen, konserter och alla små knäppa stunder vi har haft tillsammans är snart slut. Jag vill tacka alla som har gjort dessa stunder till en del av min livshistoria. Jag vill nästan gå en vecka till för att få säga hejdå till alla hundragånger om! Men imorgon ska vi ha en mysig dag tillsammans och ta vara på den tiden som är kvar.

Och vi 8or kommer att bli 9or och mycket kommer att förändras, men ni nuvarande 9or får lova att komma och hälsa på OFTA ;)  Servering!

Nu har vi kommit hem ifrån paddlingen. Har hunnit duschat och bytt om! Nu påväg till niornas middag och ska servera! ;)
planerade

Kommande tävlingar

26/6 lokal  Katrineholm - Sir Owein
29/6 Nationell + regionall Gripen - Casanova & OJ OJ
14/7 Nationell Rånäs - OJ OJ reserv men tas nog bort ur klasserna helt, blir ev för mycket ska kolla med elin. Ove ska gå där.
27/7 Nationell Jönköping- OJ OJ, med i kuren reserv i de andra tre klasserna
Nationell + regional Ponnyderbyt - Casanova & OJ OJ
Nationell SM Karlstad - OJ OJ  & Casanova - kvalad till ungponny

JAG ÄLSKAR ATT TÄVLA! :D

Regn!

Det har regnat hela tiden när vi paddlat så att vi alla var helt genomblöta!
Så nu har alla bytt om till torra kläder och solen börjar tittar fram!

Gott med mat och marshmallows!
Ponnyderbyt

Hur många ska till Ponnyderbyt? =D

Jag ska ha med mig OJ OJ och starta stora rundan, fei klasserna och även Casanova ska få följa med och gå La klasserna. Roligt att ha med mig båda.

Derbyts hemsida:

http://www.svensktponnyderby.se/En månad kvar!

Dessa ska döma dressyren hehe många för att få ihop hela meetinget med så många kalsser.

Överdomare: Birgitta Ernblad, .
Dressyrdomare: Maria Carlsson, .
Dressyrdomare: Pia Sohl, .
Dressyrdomare: Monica Pehrsson, .
Dressyrdomare: Gisela Bromée, .
Dressyrdomare: Marie Christensen, .
Dressyrdomare: Ditte Egholm, .
Dressyrdomare: Eva Andersson, .
Dressyrdomare: Anna Pålsson, .
Dressyrdomare: Kristina Vaissi, .
Dressyrdomare: Maria Håkansson,
Paddel time!

Nu dra vi och paddlar tills imorgon! :D
Galoppökningar

Sådärja, tre hästar är tränade och jag är iväg nu på paddling! Vi ska paddla med klassen och övernatta, spännande. Hoppas det inte regnar eller att vi slår runt med kanoten :P

OJ OJ  börjar gå riktigt bra nu, mycket finare i handen och mer lösgjord. Han har helt otroliga galoppökningar, men jag har haft problem nu den senaste tiden att när jag ska tillbaka honom i övergången så byter han. Han är ruskigt snabb när han gör det så jag har inte hunnit med. Men nu de senaste dagarna har vi tränat massor på dom, och jag ställer helt enkelt lite extra inåt och då är det svårt för han att byta.

Det är mer jag som ska tänka tanken att hålla ställningen, det är så lite som behövs på denna  nivå så man får itne göra för mycket. Svår avläsning. Men vi fixade det riktigt bra idag! :D

Ha grejat några tidsinställta inlägg, annars får ni några ifrån mobilen ifrån paddlingen.
Härlig morgon!

Håller just nu på att skritta fram Nido, det blir ett hårt dressyr pass för hans del!

Casanova red jag innan, det blev en tur ut i skogen och lite kondition ;)

Efter Nido är det Oj Ojs tur!
packning

Fråga; Hur brukar du förvara dina saker när du är på meeting? Typ sadeln och sånt? Hur gör man om man inte har ett sadelskåp? Väldigt tacksam för svar! :)
tack för en bra blogg! :D

Svar:
Har nästan allt i skåpet, finns lås på skåpet så har mina saker där. Annars skulle jag lägga sadeln i bilen på nätterna. Du kanske har någon kista eller stor låda som du kan lägga din saker i? Bra att kunna ha allt ihop plockat så det inte blir så rörigt med små saker överallt.

Till Linnea:
Jadu Linnea jag undrar också vems ponny det var att rutan gick sönder ;) Procent

Fick frågan hur man räknar ut vilken procent man fått i sitt program. Varje program har en poängmaxgräns, står högst upp på varje protokoll. Då får man ta sina poäng som man fått ihop och dela det med maxpoängen. På det viset får man ut procenten i en klass. :D hoppas du förstod. Tur vi har equipe (som nästan alla klubbar använder) som räknar ut det av sig självt.

Som du ser i LB:1 är maxpoängen 290 poäng, står högst upp i högra hörnet.
Jag fick 202 poäng, då tar man 202 delat i 290= 69,6%
Nr 2!

Nido klar, nu OJ OJ, han är fin:) färsk bild:
Transport!

Har fått mer frågor om transporten!

Vi ska allså lämna in den och får ut en ny, den är allså inte till salu.Först hade vi detta släp ifrån UME, det var super! Men min gamla b-ponny slängde sig ut så det var farligt både för honom och för oss. Så vi bytte till den vi har nu!


Och det släpet vi har vi tycker jag ännu bättre! Men den är nu två år gammal och det är nu vi kännar mest på att byta in den. Det har även trasig ruta, men man kan ju fortfarande använda trailern.


Så när vi åker ner till Ponnyderbyt byter vi transport i Skåne. Till en sån som vi har nu fast till en nyare modell!

  Fina Ove!umesläp

Fråga: hur mycket kostar eran som ni har nu? tarilern
Svar:
Vet faktiskt inte. Men gå in på deras hemsida och kolla priser

Sida: http://www.umeslap.se/
Packlista

Fråga: Hej! Först och främst vill jag tacka för en superbra blogg!
Men det jag egentligen ville var att fråga dig om en sak. Jag ska till Hammarö nästa helg och tävla. Det blir mitt första meeting, så jag vet inte vad jag ska ha med mig och inte ska ha med mig. Kan du skriva (ganska utförligt) en packlista på vad du brukar ha med dig? Det skulle hjälpa mig massor! Det är ju så tråkigt när man har glömt nånting...

Svar:
OJ nu blir det ett långt inlägg ;)

Till start:
Sadel
Träns + padd
Sadelgjord
Sadelpaddar x2
Socker
Äpplen
Nr.lapp x2
2 vita schabrak
2 uppsättningar vita skydd
3 uppsättningar vita lindor
boots

Kommer man dagen innan så brukar jag jogga dom på plats då måste vanliga träningssaker med
Schabrak
Lindor
Boots

Övrigt:
Pälsglans
Flugmedel
Sax
Putsmedel + svamp
Storasvampar
Shampo
Knoppgummisnoddar + kam
Liten + stpr handduk
Boxgardin
Kedja till vatten hink
Vattehink + vattendunk
Krubba
Foder + mineraler + hö
Saltsten
Borstar
Maskot (viktigt ;))
Back on track skydd + täcket samt lindor till paddarna
Spö
Extra lädergrimma
Extra tyglar
Täcken, flecce, skrittäcke, nättäcke
Täckeshängare
Tränshängare
Grep + skottkärra
Pall
Sjukvårdsväska
Höpåsar
Hinkar iordningsställa foder
Systemkamera + extra batterier
Videokamera
Täckesgjordar


Åka i:
Transportskydd
täcke
Grimma med ludd

Mina saker:
2 par vitaridbyxor
1 par vanliga
2 Plastrong
kavaj
2 piketröjor
3 nylonstrumpor
2 Vita handskar
Hårnålar
Klocka
Blingbling skärp
Bling bling örhängen
bling bling armband
Hjälm
Sporrar
Stövlar
Kavjfodral
Stövelfodral

Jag packar i mitt tävlingsskåp samt i en storväska. Bra att kunna packa ner sakerna så det inte blir så utspritt så man håller snyggt och rent vid sin box.

Pic. min boxgardin

image description
Hoppas jag inte glömde något vilket jag säkert gjort. Men bättre att ha för mycket saker med sig än för lite. Lycka till på meetinget!


Sur!

Typiskt att det ska börja spöregna och åska och blixtra när jag ska ut och rida dom två sista! :(
Bäst

Ove fick högsta poängen av alla kategorier i LB:1 , bra fixat. Nu hem och äta lunch för att sedan rida några hemma :) fina bilder ifrån systemkameran dyker upp ikväll.
Bus

Det finns två valpar som tar uppmärksamheten här :)
Protokollet
1 à kvalet

Första kvalet grejat med råge, 69,66% duktiga Ove :D
Transporten

Frågor om trailern, vi ska byta in den och ta ut en ny nu medans den är fortfarande är i väldigt bra skick. Vi ska ha samma modell fast en ny. Bästa trailerna! Och frontutlastning är verkligen smidigt, då kan man lasta ut själv väldigt lätt.
Framridning

Skrittas fram nu:)
Iväg

Håll en tumme nu att vi gör en bra ritt samt klarar kvalet:) Ove gick in som ingenting i trailern, härligt med lättlastade hästar.
Tävlings morgon!

Dessa dagar är alltid speciella! ;)

Ska slänga i mig lite frukost, sen ut och bada lilla Ove! Stallet ska även tas, men jag packade allt igår.

Vi åker ca 09.30 så det blev sovmorgon idag ;)

Paulina: Vad gjorde din transport på Strömsholm idag?? :O

Svar: Jo mamma var inne med den hos UMEsläp, för att vi ska byta in den så de ville kolla på den hur den såg ut och så ;)

Överladdad

Ove är ute just nu, men får komma in om ett tag. Annars tror jag att han skulle ha lite väl muscher energi imorgon!

Allt är packat och klart, det är bara Ove som ska badas imorgon!
Student!

Vill också ta studenten! ;) men jag får vänta 4 år! Tror att gymnasiet kommer att bli grymt, men vet faktiskt inte vart jag ska gå än.

Nu är vi på väg hem till Bea! :)

(funkar inte att ladda upp bilder )
Årsta!

Heja Årsta!!:) Grattis Miranda och Matilda!:)

Strömsholm ponnykur.
Godmorgon!

Bättre känsla inför morgonens tävling kan man inte få! Sir Owein var super, fin i handen och mjuk. Övergångarna var perfekta. Hoppas vi kan leverera detta imorgon. Finaste b- ponnyn bland 5 åringar i Sverige? Jag tror det, han är med och fajtas om det iaf! ;D
dagens

Fråga: Det är tävling i Eskilstuna nästa helg , ska inte du tävla då?
Svar: Nix, det ska jag inte. =)

Hästarna idag gick bra:

Nido - + Blivit starkare i förvända,  - behöver lära han att inte "ramla" iväg i skänkelvikningarna utan att han balanserar upp sig mera.

OJ OJ- Tränade på Brolöten för Emelie. Först red Emelie och sedan jag, wow!

Sir Owein - Longerades

Casanova - Galopperade på åkern, kommer bilder ifrån det imorgon.

Sova nu, imorgon börjar vi rida vid 8 på morgonen, vi ska sen iväg på studentfirande!
Beröm

Bästa berömmet efter ett pass måste ju vars att få bli avskrittad på en äng :)
Nido först

Eftersom Nido och Ove är inne på dagarna så rider jag Nido nu först. Sitter på ryggen nu ;) han känns bra! Fokus som vanligt på övergångarna och förvända samt skänkelvikningarna. Volter gör han super både i traven och galoppen.
Så himla skönt!

Igår skickade jag in tre inlämningar och idag har jag sista provet! :D

Nu är jag påväg mot skolan, slutar tidigt idag, skönt!

Ha en underbar fredag!
Fynda!

Vill du in och fynda? Lovar att du kommer hitta både en och två saker till bra priser på denna länk: http://secondhorsegear.blogg.se/


Själv har jag hittat regntäcke som jag tror jag ska slå till på.
BILDBOMB!image description
Kärlek

Detta är underbart!!! :D
Foto dags!

Sugna på lite bilder?
Den minsta

Den minsta herren är den som ska få största uppmärksamheten i helgen. Ove startar ju en LB:1 på Söndag, lokaltävling som Järna Ridklubb håller i. Fick frågan om hur Järna ridklubb är, har ingen aning alls, har aldrig varit där, så får återkomma med det ;)

Framridningen är utomhus och sedan är tävlingen i ridhuset, tror det passar Ove bra. Eller han bryr sig inte om något direkt bara han får visa upp sig så han kan gå vartsom.

Igår var det hoppträning, och det gick riktigt bra för honom. Idag blir det vila, sedan longering på fredag och på lördag blir det dressyr hemma, övergångar!! och start på söndag. Hoppas upplägget blir bra, alltid svårt när man inte har tävlat hästen mycket innan. Man får lära sig för varje start helt enkelt! :)

Målet är att få ett kval till Falkenberg.
Ååå vad sugen jag blev!

Tänk om gud ville skicka ner en Ben&Jerry Baked Alaska till mig när jag är duktig och pluggar!
Pluggtime!

Har en del som måste bli klart innan helgen eftersom att betygen sätts senast på söndag!

Det som hag hade att göra i början av veckan:

Matte prov
Svenska inlämning
Fysik prov
Teknik redovisning
Teknik inlämning
Engelska inlämning
So inlämning


Men ska försöka göra klart Tekninken, Engelska och börja på svenskan idag :)

Vi har även lite roliga saker framför oss, sista dagarna!

Torsdag: Vanlig skoldag
Fredag: Vanlig skoldag men vi slutar 10.40
Måndag: Vanlig skoldag 
Tisdag: Paddla med klassen
Onsdag: Paddla med klassen och på kvällen servera på 9ornas middag
Torsdag: Spela brännboll med alla i b-laget och senare på kvällen spela brännboll och grilla med klassen
Fredag: Skolavslutning

Gör ni något roligt med klassen de sista dagarna?
Tur att det är ett år kvar i denna klass!♥Förvänd nido
Galopp Nido

Nido
Joggar nido

Joggar fram nido
Nidos tur!

.
Strömsholm

Idag drar de stora tävlingarna på Strömsholm igång. Emelie är där och rider Wisse på em, håller tummarna för dom!

På lördag är det 6 st ponnier som gör upp i en kur, jag håller tummarna för mina två klubbkamrater Miranda och
Matilda, och självklart på de andra med, man blir som en enda stor familj på dessa meetingar runt om i landet ;)


Hemsida tävlingarna: http://www.stromsholm.com/stromsholmstavlingen/
Startlistor dressyren: http://online.equipe.com/sv/competitions/4379

Hoppas vädret håller uppe så att det lockar publik, ska ni dit?
Piggelin!

Har nu longerat E-type, han var super fin! Men väldigt pigg! Konstigt, eftersom att han gick hårt igår!

Snart kommer Ida och skor Oj Oj och E-type :)
Fredag? Nej Tisdag!

Det känns som att det är fredag idag då vi är lediga imorgon eftersom att det är Nationaldag. Jag ska vara i stallet en hel del och plugga! Måste bli klart med alla inlämningar och prov innan fredag eftersom att våra betyg sätts på söndag.

Vi har haft en mysig kväll! Jag, Elin, Rasmus och farmor åt taco och kladdkaka. Farmor har åkt hem och vi sitter och kollar på film. Mamma och pappa är borta tills imorgon, de är på spa och firar att de har varit gifta i 25 år!
Hästarna 5/6

Nido: Vi gjorde förvänd galopp för första gången idag, han stressade upp sig själv lite men sen kom jag på hur jag skulle rida och då blev dom 100 gånger bättre. Han gjorde även fina skänkelvikningar idag! Och i slutet av passet travade jag på volten och jösses vad den hästen kan trava! :D

Ove: Han var inte helt loss i vänstersidan, men efter mycket övergångar trav-galopp och åttvolter så släppte han till och blev riktigt fin! Det gäller även att jag inte bara sitter stilla med bena eller klämma. Utan snabba ben ska det vara!

Oj Oj: Han var mjuk och fin i munnen idag! Men eftersom att han har tappat en baksko så var jag inte lika kvick i bakbena som jag ville ha han. Men imorgon kommer Ida (hovis) och skor E-type och Oj Oj.
Oj Ojs slutor var fina, jag måste bara tänka på träning att öka och minska stegen så att han blir kvickare för min skänkel!

Nöjd men alla idag!Imorgon ser det ut så här:

Longera E-type.
Jogga Oj Oj
Hoppträning på Ove
Hoppträning på Casanova
Dressyr på Nido 
Träning!

Nu är vi på väg mot träning för Emelie, både Oj Oj och E-type är med.

Han rida Nido och Ove innan vi åkte.
Nido tränade jag förvänd galopp och skänkelvikningar på och Ove red jag igenom programmet och få igenom vänster ställningen.

Åter kommer om det och träningen senare!
fråga transport

Fråga: Först vill jag bara säga grattis!
Har även en fråga till dig eftersom du transporterar dina ponnyer mycket för tävling och träning. Det är så att min häst inte har blivit transporterad så mycket men nu börjar vi utvecklas och det vore otroligt roligt att komma ut på lite tävlingar med henne. I alla fall så är hon jätte lätt att transportera ändå, det enda problemet är att hon blir så otroligt orolig! Jag vet inte vad jag ska göra, det spelar ingen roll hur kort sträckan är, när jag lastar ur henne så är hon genomblöt av svett! Det ger ju inte direkt pluspoäng att komma in på en dressyrbana med en häst som det droppar ifrån... Så jag undrar om du har några bra tips på att få henne lugnare eller något bra täcke som kan suga upp svetten? :)

Svar:
TACK! =)
Jobbigt med hästar som blir oroliga i trailern. Men kanske måste du börja om ifrån början och endast lasta in hästen i trailern i några dagar utan att åka iväg. Börja med att bara gå in utan att stänga rampen, för att sedan bygga på med små steg i taget. Du kanske behöver några gånger där du ställer in hästen i trailern och låter den äta lite hö och sedan lastas ur igen utan att åka iväg.

Små steg och tålamod vinner man på! =)

Sedan när det väl är dags för tävling så får ni åka i god tid och och ut och gå med hästen innan start för att göra en behalig upplevelse. Svampa av och pyssla om hästen för att visa att det faktiskt är riktigt kul att åka iväg. Nättäcken är bra om hästarna är blöta samt skyddar dom ifrån att insekterna sätter sig på dom.
Hoppas det löser sig, lycka till.

Tack

Tack alla! Vad glad man blir för alla hejarrop!

Ikväll blir det träning för Emelie på Brolöten. Kan ju säga att jag vill träna jämt och ständigt nu, vilken dragkraft detta blev till att utvecklas mera. Jag är som sagt reserv, men det gäller att träna som att man ska iväg, just för att vara fullt redo om man skulle bli inkallad.
Reserv till NM!!

Jag och OJ OJ har blivit uttagna till att vara reserv när Nordiskamästerskapet går! AHHHH Vi har foten med i LANDSLAGET!!

Jag grät när jag fick höra det, sådan lycka och allt slit har varit värt det. Jag är så stolt över mig själv och min fina fina OJ OJ <3

Och hela teamet runt oss är så glada, Emelie min tränare är en stor del av detta, Elin! Mamma, pappa, hovslagare, Maskincenter som har peppat med fina saker, mormor, vänner och övrig släkt som hejat på. JAG ÄR SÅ GLAD!
Grymt

Fick ett besked nu ikväll som gör att jag måste nypa mig i armen för att kunna förstå att det är verklighet. Återkommer senare när jag fått med information!:):)
Svensk sommar..!

Jag står och väntar på bussen i regnet! När jag kommer hem ska jag ut i stallet och motivera mig och hästarna!

Dagen har varit riktigt bra, med roliga besked och bästa vän fyller år!
Teknik snart!

Spelar hockey med födelsebarnet!
fråga

Kommentar: Hej Lina! Vill börja med att tacka för en JÄTTEBRA blogg! :)) Sen har jag en fråga, det har gått väldigt bra en lång tid nu för mej och min ponny <3 :) Men nu på senaste tiden har det börjat bli lite "tråkigt" så att säga, jag börjar liksom sakna inspiration och ideer för ridpasset och d¨å blir det ju inte så bra. Jag menar nu inte att det är katastrofalt dåligt men jag skulle vara tacksam för lite ridtips eller kanske några kul övningar att göra! :) Gärna som är både roliga för mej och hästen! Hoppas du förstod hur jag menade och att du har några kul tips på lager! ;D

Svar:
Taack, roligt att du gillar det jag skriver! :)
Jag tror det handlar om att hela tiden utmana sig själv. Att inte träna på samma saker och vara nöjd med att man klarar dom. Utan att höja kraven för varje vecka och sätta delmål med vad man vill uppnå. Som du ser i inlägget nedan skrev jag bara i stora drag vad hästarna ska träna extra på, men då vill jag verkligen uppnå det också. Det kan vara lätt att man tränar på det man kan för att det är lätt, men de tär fel, träna på det som är svårt och lös de problemen istället. DÅ blir man glad och taggad för att träna på nästa sak!

Jag själv har ju tagit tag i min sits nu, att rida varje ridpass utan stigbyglar är fasiken jobbigt på en herre som OJ OJ som flyger fram. Men efter varje pass så blir det lättare och lättare. Så mitt råd är att höja kraven och utmana dig och hästen. Men gå sakta fram och se till att det blir kvalité i det ni gör. Alla har tyngre perioder ibland men de går över.

Varmare

Det verkar som att denna vecka kommer bjuda på mer värme än veckan som var det tackar vi för!:)

I stora drag kommer hästarna träna extra på detta:

OJ OJ- ärligt på tygeln men rätt bjudning
Sir Owein- galoppfattningarna, svara direkt
Casanova- enkla byten samt förvändgalopp
Nido- övergångar samt förvändgalopp
Håll ut!

Vet att uppdateringen inte varit på topp senaste tiden! Men nästa fredag (den 15) slutar jag skolan och hästarna ska hård tränas och det ska fotas till bloggen! Både i hagen, träning och på tävling!

Ikväll kommer ett inlägg med sista tiden kvar i skolan!
hästarna idag

Har ridit OJ OJ, Ove och Casanova på morgonen, just nu inväntar vi Nidorinos ryttare som kommer och rider honom. Jag tror att jag rider först och sedan rider Emma som ryttare/ägaren heter.

OJ OJ - När jag verkligen fick igenom honom ÄRLIGT på tygeln var han så fin! Jag har blivit lite feg att verkligen våga ta i honom för att han blir lite sur på mig då och istället har jag låtit honom tagit övertaget. Men det funkar ju inte att våga ta i tyglarna för att vara orolig att han ska bli sur. Nej ni, nu fick han faktiskt komma över till min sida och lyda mig. Och ja han blev lite sur i början men gick över direkt nästan och då flög han bara fram utan minsta surigheter. HÄRLIGT! Nu satsar jag fullt till SM, då ska alla små detaljer funka! hehe hoppas kan man ju alltid. Men nu är det stenhård träning och inget lämnas åt slumpen.

Casanova- Var så blött på banan så stack ut och tränade kondis på honom, han var bärig och fin!

Sir Owein - Dressyr på banan, galoppen var riktigt bra, har lite mer att jobba i traven. Men det hinner vi ta igenom på en vecka :) tävling på söndag!

image descriptionNido

Nu ska jag ut och rida Nido, hans ägare kommer också och kollar och rider. Hoppas de tycker att han har förbättras. Nu har han ju inte varit hos oss så länge. Men den tiden han varit här tycker både jag och Elin att han har gjort framsteg!

Har även bakat lite!


Ryttarkaka-MUMS!<3
SM snart

Nu är det hårdträning som gäller! SM närmar sig med stormsteg, jag måste få ordning på sitsen och komma i ordentlig fas med OJ OJ. Nu åker stigbyglarna bort varje pass och det ska fasiken bli bättre för varje dag!

 
Dagens inköp!

Här snålar vi inte!

Sitter nu och fikar, ända stället jag har varit på där dom inte snålar med chokladsås! ;)

Hittat snygga kläder! Något ni vill se?
Tre klara en kvar!

Nu har jag ridit Oj Oj och Casanova och Elin red E-type. Nido rider jag ikväll och hoppas på bättre väder!!

Värmer mig framför elden nu och ska byta om för att åka till stan med Mamma och Elin :D

(oj oj var inte helt nöjd över att gå ut i regnet)
Svar

Fyller på frågor och svar om det ramlar in flera :D

Fråga: Vilken av hästar tycker du passar dig bäst?
Svar:
OJ OJ! Han är magisk, jag är så stolt att ha en häst som honom. Han har lärt mig RIDA och kämpa varje dag. Det kräver så mycket träning och fokus för att kunna styra runt honom.

Fråga: Vilket är det bästa häst minnet du har?
Svar:
Hehe blir OJ OJ på denna fråga med, när jag kvalade till SM på vårt första försök på nationellatävlingar. Jag grät av lycka :P Att nå den där magiska 64% gränsen satt som en smäck! Men jag har otroliga minnen med alla mina fina. De är speciella allihopa <3

Fråga: När slutar du skolan? Jag slutar nian imrn :D woopwoop :))
Svar:
Det var väl fusk, tidigt ni slutar! Jag slutar när solen kommer fram igen ( kommer inte ihåg datumet haha)


Fråga: Skall ni börja ta fler hästar på träning till er? Hur länge skall Nido vara hos er? Finns det en Pokemon som heter Nidorino? ;DD Bästa bloggen :)!
Svar:
Vi tar emot när det finns plats, och nu på sommaren finns det eftersom att ett gäng är ute på nätterna och inne på dagarna medan de andra går tvärtom. Nido ska vara här i 5 veckor, 1 vecka har redan gått. Vet faktiskt inte om det finns någon pokemon som heter det haha. Kul att DU gillar min blogg!
Frågestund

Alla fyra ridna, och jag är nyduschad och har lagat mat med Elin nu. Blir kyckling, mums!

Ska kolla in lets dance finalen, tror Anton vinner. Även en massa ostbollar ska ätas!;)

En frågestund tar jag även nu, så fråga på svara på allt denna gång :)

Pic. Zlatan som sover fint i min famn.
Sir Owein

ovev som i vila

Fråga: Vad står V för? :)
Svar:

I veckoschemat så står det förkortningar
D= dressyr
V= Vila
Ut= uteritt
Long= longering

 =)
Nidorino

Har ridit två hästar nu, är inne och värmer mig då det regnar för fullt just nu så ska jag ut och rida två till sen.
Slänger in bilderna nu,men då får ni vara snälla och kommentera, feedback är alltid tacksamt bra som dåligt.

Jag har alltid säkerhetsväst när jag rider nya hästar.
Veckoplanering

Såhär ska hästarna gå till på onsdag. Bra att göra upp en plan och följa den, självklart kan det bli förändringar om man tycker någon känns trött eller att man behöver rida igenom någon mera.

Hoppträning för Casanova och Ove på onsdag för Sara.
En dressyrträning för Emelie behöva få in med oj oj och sedan tävling med Ove på söndag som jag skrev tidigare om.
Nido

En bildbomb kommer på Nido ikväll :) han gick iaf bra idag. Vi jobbade med skänkelvikningarna samt övergångar, blir bättre för varje dag.
Skön fredag!

Slutade tidigt idag :D

Så jag ska nu ut och ta stallet, sen ska alla hästar ridas ;)
Elin har blivit magsjuk, så jag rider alla idag så att hon inte blir mer sjuk!

Skönt att det inte regnar idag, kolla molnen som kom igår. Jag och Ove blev dyblöta!
Falkenberg

Ihelgen är det tävlingsfritt, vilket betyder full träning för alla hästarna!De ska få gå riktigt hårt denna helg hade jag tänkt, hela högen :)

Nästa tävling blir den 10e juni, alltså nästa söndag. Det blir Oves tur att få gästa banan efter att inte ha tävlat alls detta år. KUL! Startar en LB:1 när Järna Ridklubb håller i lokaltävling. Som ni vet är ju mitt mål att kvala till Falkenberg med honom.

För mer info hittar ni det här om finalerna http://www.ungponny.se/folder.pdf

Någon av er som försöker kvala till detta? Gäller ju både hoppningen och dressyren :)

Bilder sen senaste tävlingen Ove var med på. Tror det var i oktober, länge sedan! Äntligen är det hans tur :)
RSS 2.0