tävlingsdag 1 NM

Bilder ifrån tävlingsdag 1 torsdag
 

min maskot var med på varje framridning :P
 
 
 
 
 
 
 



Invigning

På onsdag hade vi även invigning
 
 
 
 



onsdagen träning på banan

Onsdagen, träning på banan
 
 
Det var cirka 15 hästtransporter sedan var det bara bussar, den ena större än den andre :P



Framridning

Som ni ser är detta en film långt ifrån hur han ska gå på banan, något ja verkligen fått inbankat i huvudet är rida igenom ordentligt på framridningen, våga rida! Jag har alltid varit lite mesig och gömt undan våra svaga punkter, men nu tog vi tag i det.




Nationalsången

Vi svenskar hade ett uppträdande på middagen, jag inledde med nationalsången,sedan kom swedish house maffia och tog över minerings sång, sedan kom svenska hockeylaget in och alla dansade till det. Kul!Ska lägga upp hela så fort jag har tillgång till data




Sverige

Måste passa på att gratta Moa på Adde som gick och vann idag och tog därmed hem guldet i kat 2 (c-ponny)

Alla vi c-ponnier har presterat bra i veckan på högnivå så det ska vi vara glada över.

I kategori 1 (D-ponny) blev det silver till Amanda och brons till Felicia! Bra gjort!

Juniorerna och Youngriderna gör upp imorgon om medaljerna.

Bild på Felicia




Håruppsättning




4a

Fjärde bästa i Norden!:D

Vi var lite trötta idag, men gjorde en bra ritt, skritten drog ner lite tyvärr.

Men vilken fantastisk vecka, och Oj Oj är världens bästa som gör detta med mig. Tack Emelie för allting!




Sista dagen

Nu laddar vi om för sista starten, får samla ihop oss ordentligt och fokusera.

Oj Oj blev badad igår efter vår ritt så han är vit och fin igen. Nu ska jag heja på D ponnierna sedan är det vår tur efter lunch.




Bilder

Det går inte missa hur stolt Oj Oj är på bilderna. Och det förtjänar han idag :)

Ikväll är det ryttarmiddag, jag ska sjunga nationalsången..




Lagmedaljerna delas ut

1 Danmark 2 Sverige 3 Finland




2a!!

72,6% vilken drömritt. Är så glad stolt och imponerad över att vi i teamet lyckades.

Men stoltast är nog Oj Oj, han njuter för fullt med all uppmärksamhet.

Första mästerskaps medaljen är också glad, Silvermedalj på NM i lag. Och vi var nära danskarna.




Hoppning

Det är ju även Nordiskamästerskapet i hoppning här, kul att se duktiga hoppekipage! :D




Godnatt

Nu är det sovdags, släppa allt idag och ladda om till imorgon.

Jag Ella och Moa har sprungit upp programmet för Jessie. Hård domare ska ni veta ;)

Elin fodrat Oj Oj 06 imorgon samt mockar och promenerar han på banan, jag själv får sovmorgon till 08. Snällt!




Team

Utan uppbackning samt teamet är man ingenting.

Tack Elin Emelie mamma & pappa för idag! Och tack Lena som tar hand om hästarna hemma. Men störst tack till Oj Oj som låter mig få chansen att vara med på detta <3




Massa bilder

Har såklart en massa bilder jag vill ska komma upp, men har inte med mig min iPad tyvärr. Så det får bli när jag kommer hem. Får bjuda på mobilbilder så länge.

Här kommer lite bilder på när jag och elin gjorde han klar för start. Maskoten är viktigt att den är med! ;)




Prisutdelningen

Oj Oj blir lite väl taggad på prisutdelningar och vet inte vart han ska ta vägen ibland :)




Tack alla!

Tack alla ni som grattat mig här i bloggen, Facebook och sms, det betyder jättemycket!

Jag är så glad över vår prestation, vi fick två missar på banan, ryggningen blev dålig och han bet tag i betett vid en volt. Men det som var bra höjde oss. Travökningarna är de bästa jag gjort, fick tom 9a på det och Oj Oj fick glänsa ordentligt där.

Danskarna kom 1,2 och 3a sedan jag på en fjärdeplacering.




Såååå glad!!

Magiskt rysningar och bästa bästa Oj Oj!!
68,6% :D




Knoppning

Håller på att fixa till oss nu, någon ordning och reda kan det ju vara innan ritten iaf ;)

Jag delar alltid upp mannen först för att få till den tjockleken och jämnheten jag vill ha. Sedan ser ni att jag rullar in nedre delen så det inte blir spretigt.




Morgonfodring

Mamma och Elin fodrade imorse åt Oj Oj och några andra. Den vita Herren är väldigt bortskämd att få foder först hemma då han sparkar och blir väldigt ledsen om han inte får först. Så det gäller att hänga på låset!

Grindarna till stallet öppnar 06 och stänger 22, det är bra så hästarna får lugn och ro. Det är även vakt på plats hela tiden och kollar band.

En kort promenad samt av med Lindorna och mockat har han redan fått. Killen var nöjd!




Fler bilder

Här kommer fler bilder ifrån invigningen, dålig kvalité men mamma tog med hennes mobilkamera.




"Min allra största förebild – Lina Dolk "

Förstå min känsla när jag läste detta, vilka fantastiska ord! Jag blev så glad när jag läste detta så jag var tvungen att lägga det i min egna blogg <3 Känner mig så glad att jag kan motivera folk att fortsätta kämpa!
 
http://merlinsdagbok.horseworld.se/2013/06/26/min-allra-storsta-forebild-lina-dolk/#comment-12
blogg http://merlinsdagbok.horseworld.se/
 
"Jag ser inte upp till någon av alla elitryttare, inte RGB, inte Malin B, inte Tinne, inte Kyra, inte någon av dem. Jag ser upp till en tjej som faktiskt bara är ett år äldre än mig. Hennes namn är Lina, Lina Dolk. Jag har följt Linas resa med sina hästar ett x antal år, och under resans gång har jag lärt mig mycket genom att läsa hennes texter. Denna tjej har hjälpt mig genom mycket, och det menar jag. Jag har väldigt många gånger hittat motivationen igen genom henne, genom hennes texter på hennes blogg. Jag har aldrig pratat med henne på riktigt, eller träffat henne. Vi har chattat på FB och jag har sett henne på håll om det räknas, vad vet jag.

Jag tycker att Lina är en stark människa som vet vad hon vill, och står för vad hon tycker och tänker. Hon bjuder även på sig själv, och det tyder på att det finns många goda sidor hos samma person. Jag ser helst personer som faktiskt kan öppna upp sig till 100%, men lika snabbt dra tillbaka. Inte såna som kastar skräp på andra, jag vill se såna som pushar. Såna som Lina.

En stor dröm för mig under många år har varit att träffa Lina, och vid ett tävlingstillfälle tävlade min mamma och Lina på samma tävling. Jag hade gått förbi deras transport utan att lägga märke till att det faktiskt var den, och att det faktiskt var hon som var där. Det var faktiskt något som jag kom på för inte så länge sedan, och om jag hade kommit på det på stället hade jag givetvis gått fram och berättat vad jag tycker om henne. Jag har lärt mig att öppna upp mig genom henne. Det är faktiskt grymt hur människor kan lära andra genom att skriva, inte prata, inte ses.

Jag har även fått mer energi av Lina. Hon är ett energiknippe full av glädje. Hur hon orkar med allt, det tycker jag är grymt. Jag tycker att det är grymt att hon delar med sig av lycka, och av sorg. Om det går illa på en tävling så kan man inte läsa sig till att det har gått illa, hon bara kör, igen och igen. Tränar och tävlar igen. Hon säger aldrig att det var hästens fel, hon har aldrig genom något inlägg skyllt på djuret.

Man är en grym ryttare om man blir uttagen till NM, där Lina är och tävlar denna helg. Jag håller tummarna stenhårt, och hoppas att det går bra!!! :)"

 

 



Invigning och promenad

Invigningen har varit, och nu har vi även gått en promenad!

Håller på att fläta svansen samt fixa boxen nu. Sedan ska vi åka och äta sedan kvällsfodrar vi efter det.

Imorgon är det tävling, bara en förklass inget som räknas till NM. Så ikväll ska jag rida programmet i huvudet och gå  igenom hur jag ska rida rörelsens, fokusera helt enkelt.




Kavajen

Nu är även kavajen klar för imorgon!:)




Vetrinär check

Nu har vi sprungit upp med hästarna, och även fått dom godkända . Skönt! Även om man ridit dom samma dag och vet att allt är okej så blir man nervös. Dessa stora djur kan ibland vara väldigt känsliga för underlaget eller vara spända så det tyder på saker. Men det gick bra!

Nu sitter vi i huset och syr på förbundsmärkena samt flaggan på kavajen!

C-ponny teamet i bild:




Tränat

Ja ni, min vita prins är inte alltid en prins, ibland kallar vi han för Grisen, dock väldigt kärleksfullt nästan jämt ;)
När vi skulle träna så var det trångt då många red samtidigt, och då är han snabb som tusan att ta över lite. Så han var inte med mig på noterna utan roade sig med att leka Allan.

Som tur så är ju Emelie på plats så hon fick ordning på både mig och Oj Oj efter ett tag. Hehe men slutet var bra! Problemet med mig är att jag är väldigt snäll i min ridning och lite seg att säga till Oj Oj att nu är det allvar faktiskt, så därför tror han att han är ledaren ibland.
Måste bli snabbare i min reaktion där.

På bilden här nedan är Felicia, hon tränar också för Emelie och tider för Årsta - Runsten även hon. Precis som Ella också gör!

Sedan ser ni min omtalade tränare här också, Emelie!




Alla!

Här kommer namnen på alla Svenskar som är med!
 
Hoppning

YOUNG RIDER

Evelina Tovek, Ätran – Onsala Ryttarförening, Antonia Andersson, Billinge – Hästhagens Ryttarförening, Anna Persson, Genarp – Sydslättens Ryttarförening, Elina Petersson, Halmstad – Halmstads Fältrittklubb, Johanna Rinnesjö, Linköping – Linköpings Fältrittklubb

JUNIOR

Amanda Ingemarsson, Veddige – Varbergs Ridklubb, Viggo Björklund, Gärsnäs – Österlens Ridklubb, Rebecca Hallberg Fischer, Tygelsjö – Skyrup Country Club Ryttarförening, Elin Andersson, Åtvidaberg – Västerviksortens RF, Katarina Bork, Djursholm – Jump Club Ridsportförening

D-ponny

Kajsa Karlsson, Billdal – Billdals Ridklubb, Phillip Carey, Huaröd - Skyrup Country Club Ryttarförening, Kajsa Andreen, Vislanda – Lammhults Ridklubb, Maja Nyman, Glanshammar – Örebro Fältrittklubb, Sofie Ekestubbe, Glanshammar - Örebro Fältrittklubb

C-ponny Ida Franzén, Tidaholm – Ale-Jennylunds Ridklubb, Cornelia Georgsson, Staffanstorp – Flyinge Ryttarförening, Evelina Lindh, Kungsbacka - Ale-Jennylunds Ridklubb, Julia Persson, Vetlanda – Vetlandaortens Ryttarförening, Ottillia Lundgren, Lerum – Nääs Ryttarförening

Dressyrryttare:

YOUNG RIDER

Marina Mattsson, Stehag - Falkenbergsortens RF, Elin Aspnäs, Åhus - Willands ryttarförening, Anna Drugge, Alafors - Torslanda Ridklubb, Ellinor Magnusson, Åseda - Åseda Ryttarförening

JUNIOR

Emma Jönsson, Hovås - Särö Ryttarförening, Charlotta Lundblad, Bromma - Ågesta Ridklubb, Mathilde Hannell, Falkenberg - Falkenbergsortens RF, Isabella Tovek, Ätran - Himledalens Ridklubb

D-ponny

Jennifer Lindvall, Båstad - Särö Ryttarförening, Amanda Svanberg, Åhus - Willands Ryttarförening, Felicia Brännström, Strängnäs - Årsta Runsten SR, Clara Egholm Hebsgaard, Ljungbyhed - Åsbo Ryttarförening, reserv: Klara Svanberg, Åhus - Willands Ryttarförening

C-ponny

Lina Dolk, Sparreholm - Årsta Runsten SR, Linnea Holmgren, Munka Ljungby - Åsbo Ponnyklubb, Moa Södergren, Almunge - Djurgårdens Ryttarklubb, Ella Viebke, Bromma - Årsta Runsten SR, reserv: Ebba Kjellberg, Kullavik -  Särö Ryttarförening

källa: http://www3.ridsport.se/Kalender/Forbundet/2013/06/FlyingeSverigeCSIOYJPCDIOYJP/




Uppvisning

Alla vi svenskar som ska delta på NM ska ha ett uppträdande, alla nationer ska göra något som är typsikt för nationen.
 
Jag ska sjunga :P Vill inte avslöja allt innan vi gjort detta, men det kommer bli kul!
Här får ni lite ledtrådar på det hela.. haha. Gud nu ska man vara nervös för detta också ;D
 
Kommer filmer och bilder ifrån detta när det är dags.
 
 
 
 
 



morgon!

Godmorgon!
 
Oj Oj har nu gått en promenad, han verkar pigg och glad min stjärna <3
Jag ska snart träna lite lätt för Emelie, visa Oj Oj runt lite och känna igenom han, försöka hitta bra flyt och känsla.
 
I eftermiddag kommer det vara vetrinärbesiktning och då ska hästarna vara knoppade. Jag är om jag får klappa mig själv på axeln bra på att knoppa, det går på 10 min och de sitter bra. Jag gillar stora och få knoppar.
 
 
 
 Och citatet " kan man inte vinna får man vara snyggast" Mina tjusiga benlindor är ifrån http://www.ryttarsmycken.se/
 
Hästarna hemma har en liten semester nu när vi är iväg, vår supersnälla faster som även är granne med oss tar hand om de tre hemma. De går på lite mera gräs och får vila både huvud och knopp, kan vara bra ibland! Men på söndag är deras vila över, då blir det longering och sedan är vi igång som vanligt igen.
 
Kommer bilder ifrån allt senare.
KRAM!
 
 



Huset

Vi har hyrt ett hus som är ombyggt ifrån stall tydligen, mysigt och fint!

Vi bor nära Flyinge vilket är det bästa. Även Moa och Ella bor här i huset med sina familjer, så vi kan ladda och peppa varandra :)




Pimpar stallet

Nu ska väl alla förstå vilken nation vi tävlar för;) Vi fixar med flaggor och grejer på våra boxar.

Oj Oj gick väldigt bra för Emelie idag, livet är på topp just nu!




Lunch

Vi stannade i Braehus för lunch till oss och Oj Oj. Mysig plats hittade vi!




Iväg!

Nu kör vi, håll tummarna för mig och Oj Oj nu! Och alla svenskar såklart :D




Badad!

Nu är han riktigt ren och fin, doftar så gott så;) lär säkert få bada han någon gång igen där nere, vita hästar är snyggast- när de är rena...




Instagram

Får se hur mycket bloggande jag kommer hinna med nu under dessa dagar, annars kan ni följa mig på min Instagram! liinadolk heter jag där, Elin heter elindolk. Där kommer det komma upp bilder ofta! :)
 
Såhär ska man tagga bilderna såg jag nu på hemsidan, så vi ses på instagram!
 
 



Mycket ska med

Jag hoppas det blir en plats över till Oj Oj i trailern, vore trist om han fick vara hemma ;)

Nu kan jag inte ha glömt något, hela stallet är snart med känns det som!
Cykeln min ligger under alla sopsäckar med Hö ;)




BILDER

Kommentar: Kan du inte fota backstage nere i Flyinge? :) typ i stallarna där ni står osv.... Typ banorna och så :) det mesta!
 
Svar: Abolut ska ordna det!=)
Har även fått önskemål om film när jag fixar håret så det kommer också! =)
 
VILL NI SE NÅGOT MER IFRÅN FLYINGE SÅ KOMMENTERA GÄRNA VAD! =)
 
 



Systers söta hund

Min andra syster Emma som bor i Åre har en hund som heter Budda, söt va?:) supersnäll hund!




tidsprogram

Såhär ser det ut:
 
Onsdag: vetrinärcheck samt invigning
Torsdag: tävling FEI: Inledande
Fredag: tävling FEI: Lagtävlan
Lördag: tävling FEI: Mästerskap
 
Det kommer även vara storhästar på dressyren samt hoppningen, fullfart kommer det vara på Flyinge med andra ord. Ska bli superkul att se allt runtomkring och se och lära sig av allt. Suga åt sig erfarnheter som är bra att ta efter och se bort saker man ser som är mindre bra.
 
 Kopierat ifrån Flyinges sida:
 

Dressyr / Dressage

Thursday

09.00 FEI Pony II ind 11.45 FEI Pony I team 14.30 FEI J team

Friday

08.00 FEI YR Team 10.45 FEI Pony kat II Team 13.30 FEI Pony kat I Ind. 16.15 FEI Junior ind

Saturday

09.00 Pony kat I Freestyle 11.45 Pony kat II Ind. 14.30 Young Rider Ind.

Sunday

10.00 Junior Freestyle 12.00 Young Rider Freestyle

 

Hoppning / Show Jumping

Thursday 09.00 – 18.00

Ponny Kat II Fei Team Competition Ponny Kat I Juniorer Young Rider CSI*

Friday 09.00 – 19.00

Ponny Kat II Ponny Kat I JuniorerTeam and 1 ind qual. CSI * 135 CSI * 140

Saturday 08.00 – 20.30

CSI * 130 FINAL Ponny Kat II CSIO Ponny Kat I CSI* 135 CSIO Young Rider 140 Team and 1th ind qual Grand Prix 140

Sunday 08.30 – 17.30

CSI * 135 FINAL Juniorer FINAL Young Rider

 



Lung och nervös på samma gång!

Packningen är så gott som klar, började packa för en vecka den så det har inte varit någon stress med den som det annars lätt brukar bli.. ;)
Dock är jag såklart nervös inför ritterna, upplevelsen och att jag, lilla jag ifrån byhålan ska representera Sverige i ett mästerskap tillsammans med min vita prins! Fick även en annan uppgift idag som jag kanske ska genomföra, får se hur det blir med det. Skulle vara sjukt häftigt men galet nervöst!! Ni får veta mer när det är klart! Mina hår/smyckes saker som ska med!



Bästa Emelie

Min väldigt duktiga tränare Emelie som jag tränar för var och startade Grand Prix i helgen, de gjorde personbästa på 67,3 % De är så fina tillsammans, och Briman har sådan utstrålining. Snyggaste storhästen?!
 
Emelie kommer hjälpa mig och Felicia nere på NM, vilket är en väldigt stor trygghet. Imorgon kommer jag träna för henne ner i Skåne, sedan är hon med oss på plats. TACK EMELIE!
Spana in hennes snygga blogg: http://blogg.agria.se/emeliebrolin/
 
Jag och Mamma åker vid 10 tiden imorgon, jag ska rida Puff först sedan bada Oj Oj och fixa i stallet. Elin kommer ta nattåget ner onsdag natt då hon jobbar imorgon och till 21 på onsdag. Även pappa kommer ner och kollar :D
 



Puff

Fick även en fråga om varför Puff inte är med i min header i bloggen, och det är för att jag äger inte Puff. Jag har honom i träning samt ska tävla honom (bla på derbyt!) han står hos mig då han är till salu och jag rider honom under tiden. Ni som letar efter c-ponny, kom och titta på Puff, han är fin och väldigt trevlig att ha att göra med. Han gillar även att hoppa =)
 
 



övergångar

Kommentar: Superfin! Hur får du till den fina traven efter avsaktningen från galopp? Kram
 
Denna kommentar ovan kom in efter jag la upp filmen på mig och E-type. Och när man gör övergång ifrån galoppen till traven gäller det att man har energin kvar ifrån galoppen till traven. Jag brukar tänka att jag tar tillbaka hästarna efter jag fått en bra trav genom halvhalter, så jag låter dom trava iväg lite för att behålla energin och bärigheten. Svårt att förklara.
Jag tränar väldigt mycket på övergångar hemma, allt ifrån halt- skritt till galopp-halt just för att hitta bra flyt hela tiden.
 
 



Plastrongen

Kommentar: Hej Lina! Först och främst grattis till NM platsen! Det måste vara häftigt att bli utvald och representera Sverige! :) Och sen till frågan: För ett tag sen skrev du att din mamma hade gjort din plastrong och du du kanske skulle kunna be henne göra en så kunde du Lotta ut den här, vad hände med det? ;) jag skulle jätte gärna vara med på en sån tävling för de var jättefina! :) Kram!
 
Svar: TACK! Det känns väldigt kul =)
 
Ja juste, det hade jag glömt, ska flörta med henne att hon syr en till så kan jag ha en tävling i bloggen om den  =) Tack för påminnelsen!
 
 



Benlindor

Nya lindor införskaffade till helgen!




Mitt mål

Puff är bra på väldigt mycket saker, men en sak vi ska träna på är travökningar, så nu puschar jag mig själv genom att lägga ut hur det ser ut nu, sedan ska jag lägga upp en film om 1 månad igen. Hoppas på förbättring! :D




Mitt mål

Fick frågan om vad jag har för mål och förväntningar på NM.

Och det är att jag efter dessa tre tävlingsdagar är stolt över mig själv och Oj Oj samt att jag känner att jag inte kunde göra det bättre. Sedan vill jag självklart ha roligt och få se duktiga ekipage. Komma hem med nya erfarenheter och vara supertaggad till att ladda om till min största satsning i år, nämligen SM.

Jag är superstolt och glad över att få denna möjlighet och hur resultatet än ser ut så ska jag vara nöjd OM jag verkligen rider på banan ;)




Tvättar

Har tvättat borstarna som ska med i tvättmaskin så de ska bli rena, sedan gör jag rent vattenhink, hängkrubban och foderkrubban ordentligt.

Ett tips när man ska iväg på meeting är att inte glömma saltstenen när ni packar, speciellt nu på sommaren när det är varmt då de behöver få i sig salt mera. Sedan är det lite mer underhållning när de är i boxen och kan slicka på den.




Skyltar

Har fixat en namnskylt till boxen att ha på meeting, där står det bara kort basfakta om Oj Oj sedan våra telefonnummer om det skulle vara något.

Sedan skyltar till foderhinkarna som ska med, om andra ska fodra hästen måste det vara tydligt och lätt att se vems foder som är vems så det inte blir fel. Ibland fodras hela stallet samtidigt av funktionärer vilket är toppen! Eller så brukar vi som känner varandra hjälpas åt med fordringarna.

De ska bara plastas in så är de klara sen.




Nu kör vi!

Igår tog vi en nästan helt stallfridag! Det har nog nästan aldrig hänt att både elin och jag tar det samtidigt. Vi såg självklart till att de kom ut och in samt fordring och sådant, men ingen ridning eller så. Nu är jag fulladdad med energi!:)

Idag ska allt packas klart till Oj Oj,
Träningssaker , tävlingssakerna, allt runt omkring samt foder, det kommer bli en del... ;)

Pic. Ifrån när jag följde med och nattbadade med Elins vänner igår.




Härlig helg

Har haft en härlig midsommarhelg, igår tillbringade jag kvällen men fina vänner. Åkte sen till sommarstugan och sov där. Dagen har varit lugn och skön, det ända man skulle kunna klaga på är vädret.

Imorgon är det packa och träna som står på schemat! Åker ju på tisdag så på måndag ska allt vara klart.




Gårdagens outfit!



Rider E-type

Länge sedan jag red han så idag var det dags inför cupen jag ska rida i augusti på E-type




Glad midsommar

Ha en riktigt bra midsommar, bloggen kommer inte uppdatateras så bra under dagen! Men däremot kommer det en ny design som snälla Frida gjort!

GLAD MIDSOMMAR!






Diamant nummerlapparna

Nummerlapparna jag fick av Elinj beställde hon på denna sida: http://www.ridsportbutiken.net/sv/hast/tavlingstillbehor/nummerlapp-med-swarovski.html
89 kr st! Supersnygga i verkligheten.
 
Även handskarna hade hon beställt därifrån
 
 
 



Lill prinsen igen

flera bilder..
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Tack Emelie

Fick låna ett Sweden täcke till Oj Oj, blir perfekt till NM!








Bildbomb på snygga Sir Owein

 
 
 
 
 
 
 
 



Nya tävlingssaker

Detta fick jag av Elin idag, ridhandskar och två nummerlappar.

:)




Mot Träning

Nu är jag påväg till Brolöten med Oj Oj. Jag stannar kvar tills imorgon. Ska hjälpa Emelie och packa och ha hand om spökkvällen för lägereleverna.

Men först ska jag träna i de varma väd
ret!

Min bror kör mig med hans stora bil så det blir ett långt ekipage!



Planeringen

Såhär ser det ut följande vecka:

Imorgon - träna för Emelie
Torsdag - träna för Emelie
Fredag- vila
Lördag- jogga eller programridning Chris(lördag eller söndag ska vi träna ett pass, ska kolla med Chris vilken dag som passar henne bäst)
Söndag - jogga eller programridning Chris
Måndag- vila
Tisdag - åka! Träna för Emelie i Skåne
Onsdag- jogga lätt och Vetrinärcheck
Torsdag- tävla NM
Fredag - tävla NM
Lördag - tävla NM
Söndag- ons vila endast skritt.

Detta är planen, sen får vi se om det blir någon ändring. Det är väldigt nära nu!




Åttvolter Ove

När jag rider fram använder jag mig alltid av åttvolter. Det är lätt att känna hästen är igenom samt om den ligger lika på båda tyglarna. En bra uppvärmningsövning!




Schabrak Hööks

Köpte ett nytt schabrak för ett tag sedan, ett svart med guldiga detaljer. Sitter riktigt bra så jag är väldigt nöjd med det.
Idag joggas Oj Oj fokus på lösgörande, imorgon och torsdag ska jag rida för Emelie.




Målar!

Jag håller på att måla dörren på sadelkammaren , den får bli svart. Jag hade ju skrivit på den när jag skulle överraska Elin när jag gjorde om för ett år sedan, så nu var det dags att fixa till dörren ;)

Alltid kul att greja så det blir till det bättre :)

Som ni ser har jag även städat klart där inne, väntar på att mattan ska torka ifrån tvättningen bara.




Jag lever

Hej!! Nu har sommarlovet börjat på riktigt och jag kommer att få mer tid till b
loggen. m

assa bilder som kommer att komma upp under dagen, ska bara hitta Ipaden som pappa har lånat och lagt på ett bra ställe.

Idag blit det mycket tid i stallet, tvätten är snart klar, jag ska måla en dörr, skruva upp en sadelhängare, ta stallet och rida 3 hästar.

Ursäkta att inlägget ser konstigt ut, håller på att lära mig en ny telefon!!



Ekipage till NM 2013

 

Dressyrekipage till ponny-NM

 

 

D-ponnierna
Amanda Svanberg/B Capriole Jennifer Lindvall/Hynder-Hoeve´s Ramses Clara Egholm Hebsgaard/Extrem Felicia Brännström/Janini Reserv Klara Svanberg/Little Diamonds Dolittle


Kategori C 

Moa Södergren/Adrenalin Ella Viebke/Daylight Lina Dolk/OjOj Linnea Holmgren/Indiana Joe Reserv Ebba Kjellberg/Electron

 

Källa: http://tidningenridsport.se/Tavling/Ponny/2013/6/Dressyrekipage-till-ponny-EM/

 

 



skydd fram

Fråga: Varför har du bara frambensskydd på Ove? Ingen kritik utan är bara någonting jag sett och är nyfiken på. :)
 
Svar: Ove är en ponny som aldrig har slagit i sina ben eller råkat sparkat/trampat sig själv, så han behöver inte skydd/lindor på det viset. Däremot brukar jag alltid ha skydden fram när jag rider för att just om han skulle råka göra det så skyddar jag senorna på honom. Ove gillar dock inte att ha skydd bak, han sparkar lite emot dom när man sätter på honom, men inte när han blir lindad bak. Han tycker väl helt enkelt att skydd bak är väldigt onödigt ;)
 
Ska jag rida ett ritkigt hårt pass brukar jag linda honom så han ska få bättre stöd. Och ja, jag lindar även för att det är snyggt ;)
 
 
 
 
 



Frisering på g!

Fråga: Hej Lina! Jag har en liten fråga, där nackstycket ligger när tränset är på hästen har du klippt bort manen där eller hur gör du? Kan du typ visa en bild hur det ser ut som du har det? När du friserar dina hästar vad brukar du "fokusera" på då att få snyggt? LYCKA TILL på NM! Jag kommer också vara nere i Flyinge under den tiden, fast jag ska inte tävla!
 
Svar: Hej!
Jag klipper bort några centimeter just där grimman ligger samt tränset ligger för att endel hästar är väldigt känsliga bakom örona/nacken och det är lättare att hålla rent samt se till så att mannen inte ligger trasligt där om man klipper. Sedan klipper jag det som sticker ut ifrån örona (ej i örona!) samt hovskägg och nertill på svansen.
 
Kan visa lite bilder ni i veckan då jag ska snygga till hästarna i stallet! De blir alltid så mycket snyggare efter en upprensning ;)
 
Då kanske vi ses på Flyinge if?=) TACK!
 
 
 



Tvättning

Kan säga att det är cirka 7 maskiner till med tvätt på g! Härligt att kunna gå igenom allting och få sakerna i ordning :)

Vitt är snyggast enligt mig, men väldigt opraktiskt skulle man kunna säga ;)




Puff samlad galopp

Puff har blivit så pass stark nu så jag kan samla honom i galoppen för att få den luftig och bärig. När han är ännu starkare ska vi kunna rida på mer framåt. Men en sak i taget. Visst har galoppen blivit bättre?? :)




Säljes täcke

Rensar bland täckena. säljer detta då jag har ett till likadant. Detta är aldrig använt.

Ett blått/ med guldig kant där det står Hööks på. Fleece! Storlek 135cm

Pris 150kr plus ev frakt.




Stjärna till Puff

Vilka framsteg denna kille gör nu på kort tid, han har utvecklats ordentligt! Vilket är superkul, är han kvar (inte såld) så kommer jag ta med även Puff ner till Ponnyderbyt, vi har börjat träningen redan nu för det.

Ett tips till er som ska på meeting för första gången, se till att hästarna har konditionen ordentligt och att de kan ridas hårt 3 dagar som de gör på derbyt. Så att man lägger upp träningen hemma att de tränas 3 dagar sedan tar det lugnare. Jag brukar annars bara rida hårt två dagar efter varandra men nu måste jag se till att de orkar tre dagar.

:)




Ove först

Idag börjar jag med Ove, sedan ska Puff gå. Oj Oj vilar idag.

En hel dag hemma idag, så stallet ska få sig en ordentlig omgång.




C-ponnierna till NM

Nu tänkte jag berätta om vilka fler c-ponnier det är som ska delta på NM för Sverige :D
 
Och det är jag och tre goa tjejer till,
Moa Södergren, Ella Viebke och Linnea Holmgren, det ska bli jättekul att vara ett team med dessa tjejer, vi alla har träffats mycket på tävlingarna innan och vi kommer såklart hänga nere på Flyinge också. Vi har en facebookgrupp där vi nu ska börja tagga inför kommande uppgift.
 
Det kommer även vara 4 st d-ponnier som ska delta ifrån Sverige.
 
Ella & Daylight
 
Moa & Adrenalin
 
Linnea & Indiana Joe
 
Och jag ;)
 
Man kan ju säga att vi har en bra blandning på hur våra hästar ser ut, som en "gott och blandat påse" finns något av allt.
 
 
 
 
 



Godmorgon

Nu är jag på plats på Brolöten, morgonfodringen är i full gång.

Tre som ligger och njuter i stora gräshagen :)




dagen

Oj Oj och jag red som sagt igenom program idag för Chris,d et gick rätt bra, små saker som måste justerar och bli bättre. Öppnorna ska tränas mera på då jag tappar lite där. Fick bra tips och råd och ska tänka på det när jag rider igenom imorgon för Chris :D
 
Annars hade vi rätt lugnt i stallet på Brolöten, Emelie är iväg och hjälper till i Hagen där det är internationella tävlingar så då är det mindre hästar som rids på Brolöten. Men då hinner man med mycket annat runt om =)
Ska vara där till morgonfodringen 6.30 imorgon till 14.
 
 



Sommarlov!

Idag startar mitt lov:) ska rida Puff nu på morgonen, sedan tar jag med mig Oj Oj till brolöten för att rida upp program för Chris. Sedan stannar jag kvar och hjälper till i stallet.

Nästa vecka ska jag och elin storstäda stallet, får se om vi ska tvätta hela stallet eller om vi väntat några veckor till med det.
Men ordning och reda ska det bli, alla saker ska gå igenom, allt i sadelkammaren ska putsas och täcken ska ses över.




Laserdome

Galet kul var det!




tung i handen

Kommentar: Hejsan lina, din blogg äger verkligen o du är en stor inspo för mig! Hursom så är min ponny jätte stel typ, hon söker dig ner men sen så blir hon bara tung. Har prövat göra mycket övergångar man hon blir ändå tyngre o tyngre i handen o orörlig. Hur skulle du ha gjort?  :)
 
Svar: Kul att du gillar bloggen! =)
Hrm jobbigt för dig, aldrig kul när hästen hänger sig och lägger sig på i handen. Men du verkar göra rätt, övergångar är a-o när hästen lägger sig i handen har jag fått lära mig. Men ett tips är att strunta i att hästen ska "gå på tygeln" utan om hästen hänger sig, lyft upp handen lite och låt den gå över tygeln just för att bryta det hon gör just nu med dig. Och fortsätt med dina övergångar och då endast se till att hästen svarar lätt ner i skritt och sedan är kvick igen när du lägger till skänkeln utan att bry dig om formen. Det gäller att hästen alltid har energin bakifrån (bakbena) med sig då brukar de blir lättare fram också och söka sig till en bättre form som hästen bär sig själv i.
 
Lycka till!
 
 
 
 
 
 



Mot Stockholm

Nu är vi påväg mot Stockholm, de flesta är ganska trötta sen igår men även grymt taggade! Detta kan bli en riktigt bra dag, hoppas vi har vädret på våran sida!

Bild ifrån några igår :)




Vetrinärkontroll

Förbundet ville att alla som var uttagna till NM skulle göra en kontroll hos vetrinären innan start, och det har Oj Oj gjort idag, han sprang igenom så bra så:) alltid nervöst även om man vet att allt bör vara lugnt.

En mindre grej på listan är avbokad nu.




Sommarlov!

Skolavslutning idag, sorgligt var det!! Tror aldrig jag har sett så många ledsna ungdomar samtidigt.. En i min klass har gjort en jättebra film på oss i klassen under den sista tiden. 35 minuter lång, när det var slut grät, vi, föräldrar och lärare!! Tänkte ladda upp filmen här så jag kan dela med mig av den glädje vi har tsm!

Nu är jag påväg tillbaka till Flen, ikväll ska alla skolans 9or träffas tillsammans en sista gång och ha riktigt kul! Imorgon 08.00 åker tåget till Stockholm, klassresa står på schemat.

Sen har jag lugnt, då kommet massa bilder/filmer ifrån med gångna grymma veckan! Musikal, avslutningsmiddag, skolavslutning, klassresa!




Rött/vitt

Idag är det rött och vitt på Oj Oj som gäller, tycker han passar väldigt bra i det.

Jag själv måste lära mig rätta upp mig mer och böja armarna samt in med armbågarna, så tränar nu med ett spö bakom ryggen för att komma iordning med det.




Morgonträning

Träning på Puff innan skolan.




Morgonpass

Ett träningspass innan skolan idag på härliga Puff! Han ska med till ponnyderbyt också!:)




Älskade vänner!

Har haft en galet bra kväll!! Hörs imorgon! 
 
 
 
 



Avslutningsmiddag

Dåliga mobilbilder kommer bättre bilder ifrån systemkameran imorgon.




saker att fixa

Saker att fixa inför nästa star:
 
-Nya ridbyxor, mina ena ridbyxor får jag ont då stövlarna trycker på i skarven så det känns som blodstopp i benet, ingen höjdare att rida med
 
- Pimpa min nummerlapp med "diamanter" så det glittrar om oss
 
- Limma dit diamanterna bättre på sporremmarna, de har lossnat lite
 
- Köpa ett superbra putsmedel, ska visa er det när jag köpt det, SUPER!
 
- Nya vita ridhanskar, kanske finns det i denna modell nedanför?
 
 



galoppfattningar

Kommentar: Hej! Kan du förklara hur man gör en perfekt galoppfattning haha? Min häst försöker bara smita undan det hela tiden och bara travar iväg. Jag har försökt att göra fattningarna på böjda spår men det blir ändå inte så mycket till hjälp. Han är ganska lat och jag vet inte hur jag ska få honom att bli pigg och alert. Om du har något tips betyder det guld! Hur fin och rolig blogg som helst har du! Jättekul när du kommer med några små tips ibland och svarar på kommentarer som man får bra hjälp av!
 
Svar:
 
Hej Emma!
Jobbigt när det tar lite stopp i utvecklingen. Jag tränar som du skriver att fatta fattningarna på böjt spår om hästen har svårt för galoppfattningar, just för att få bogarna rätt ställda samt att de bara ska "rulla in" i galoppen. Det jag tror många/ även jag!, gör fel är att man ökar på traven för mycket så att det nästan blir slängtrav innan, och att man bara driver på och inte gör den riktiga hjälpen.
 
Det gäller att ha de i bra balans och sedan själv sitta rätt i sadeln och komma rätt själv med hjälperna. De hästar som är svårare att fatta på brukar jag leka med fattningarna när jag rider ut just för att inte göra en stor grej utav det och berömma mycket när de fattar, sedan gör jag om hela saken.
Lycka till hoppas att det löser sig!
 
 
 
 



Landslagskläder

Idag kom piké jacka och schabrak hem till mig som ska användas på NM! Snyggt!!:)




Bommar

Att träna över bommar är verkligen super, hästarna blir kvickare och snabbare i bena. Samt att det är bra gymnastik för hästarna, tummen upp!

Oj Oj fick också trava över bommar idag på banan.




sista!

Sista kvällen med musikal idag, både tråkigt och skönt. Hästarna har fått tagit det lite lite lugnare nu under tiden men inte märkvärdigt.
 
Idag ska jag träna för Elin på Oj Oj, sedan rida Puff blir nog bomträning med honom. Elin tar Ove och E-type.
Imorgon ska jag träna för Emelie på morgonen med Oj Oj.
 
Kommer inlägg senare :)
 
 



Ifrån musikalen

Jag sjunger




höjden

Fråga: Hej! Hur tränar du Oj Oj för att han ska lyfta så där fint på frambenen? Så tacksam för svar. :-)
 
Svar: Jadu, han har ju väldigt mycket gång i sig, men det gäller att underhålla den. Och alla hästar kan lära sig trava och galoppera bättre, skritten är svårast att påverka.
 
Jag rider mycket över bommar med olika avstånd så han ska få ta i på olika avstånd samt lära sig lyfta på hovarna, sedan gäller det att ha hästen i "uppförsbacke" att man har de ordentligt på bakbena men en bra eftergift i handen, då kommer höjden. Sedan gäller det även att kunna hitta de småstegen just för att kunna variera steglängden, svårt i början men lätt sedan när man själv som ryttare förstår.
Luddigt svar hoppas det hjälpte något =)
 
 
 



konditionsträning

Kommentar: Hej! Jag är ny läsare på bloggen, och har bläddrat igenom lite, och jag har fått uppfattning om att du konditionstränar dina hästar en del. Jag undrar hur ofta du gör det och vart, hur länge och hur du tänker kring ett konditionspass. Min häst måste nämligen få upp konditionen mycket mer, och behöver alla tips jag kan få :)
Tacksam för svar! :)
 
Svar: Hej Louise!
Kul med nya läsare :)
 
Jag konditionstränare iaf 1 gång/vecka med varje häst, och då rider jag ut, vi har turen att ha en väldigt bra galoppbana där vi kan vara, där travar vi och galopperar dom ordentligt tempo.
 
Jag burkar trava långt och sedan galoppera på ordentligt så det verkligen får ta i och galoppera igenom hela kroppen. Klättrar även i backar både uppför och nedför.
 
Travar cirka 5 min, galopper 5 min, skrittar två minuter, sedan varvar jag så några gånger. Man får utgå efter varje häst vad de orkar och sedan öka på det hela man märker när de är "lata" eller om de är trötta :)
 



ice-vibe

Kommentar: Jag har hört att man ska vara väldigt försiktig med att använda dem, med vibrationen. Så jag har bara hört negativt om dem tyvärr. Vad tycker du om dem? Har du märkt någon skillnad på Oj Oj?
 
Svar: Jag är supernöjd med dessa skydd, Oj Ojs ben är verkligen fina nu efter jag började använda dessa skydd. Tycker det är super att kunna kyla ner bena direkt efter hårdträning, och man ser att Oj Oj njuter utav dom. Så jag älskar dom! =)
 Jag har bara ett par så jag använder dom fram på Oj Oj, skulle gärna vilja ha ett par till bakbena också men de är som sagt dyra.
 
Jag sätter på dom direkt efter träning, och han kan åka med dom hem i trailern med transportskydden öve, då har jag dom i kylväska med isklumpar med i väskan..
 
Mina är köpt utomlands, är rätt dyra men värda pengarna. Kan kolla upp vart jag beställde dom.
 



Nästa start

Fick frågan om när min nästa start blir, och det är på NM med min prins Oj Oj.

Vi kommer träna mycket program nu, Emelie ala iväg hela helgen för att hjälpa min klubbkamrat när hon tävlar i Tyskland, så jag kommer rida för Chris lördag och söndag. Och Chris (emelies mamma) är utbildad domare vilket passar perfekt för oss!

Jag ska lära mig rida hela programmet och inte komma undan med slarvfel som drar ner poängen. Nu satsar vi! Herregud det är ju snart!!

Emelie red även till sig en 9:E plats på SM idag, bästa tränaren!!:))




18!

Detta blev nog fler än jag glad över att läsa!:)
www.tidningenridsport.se




Oj Oj hemma

Tränar hemma på banan, inte med fullt tryck utan mer bara stämma av och försöka hitta flytet.

Skojar lite med muskeln, men måste ju börja tagga upp mig själv och Oj Oj nu ;)




Puff hemma




Ice- Wibe

För ett tag sedan köpte jag de vibrerande skydden som även används med kylskydd.

Innan ridningen sätter jag på Oj Oj dom och vibrationen , vilket gör att blodcirkulationen sätts igång och förbereder bena inför träning, sedan efter jag har ridit sätter jag i kylskydd och sedan på med vibrationen. Väldigt bra skydd som hjälper mig och hästarna att må bra efter och innan träning :)




Varmt

Idag kommer det bli en riktigt varm dag, så jag passar på att ta två hästar nu på morgonen. Först ut är Oj Oj, det blir ett dressyrpass på ridbanan för Elin.

Bilder på vad vi har på oss, ingen matchning alls utan såhär ser vi ut idag med alla färger ;)

Fokus på passet idag blir lösgörande . Skänkelvikningar serpentiner och åttvolter funkar bra för det.




Emelie

Imorgon är det jag som håller tummarna för min grymma tränare som har gått till final på SM på fina Briman. Jag kan tyvärr inte vara där och heja :( men jag kommer följa de online hela tiden

LYCKA TILL Emelie!! :D




Hej på er!

Mamma och jag är nu påväg till Eskilstuna och ska köpa ett par skor och lite andra saker. Jag fick inte gå i Converse på avslutningsmiddagen, haha undra varför..

Svänger nog även förbi HÖÖKS som har öppnat i Eskilstuna för ett tag sen, jag har inte hunnit dit än.

Ikväll blir det att rida, när det inte är så varmt. Ska även fixa lite i stallet!




Härlig känsla!




Tungan

Haha Ove älskar " horselyx" han slickar sig rejält om mulen när det är dags för belöning :)




Equipe

Har köpt en ny sadel (pappa har inte jag) Det är en equipe sadel som är sååå skön att rida i. Har bra stöd för knäna och jag sitter mycket bättre i den.
Vi fick hjälp av sadelmagasinet som prövade ut sadlar på Oj Oj sedan fick vi med två av de jag gillade bäst och som låg bäst att testa hemma, då blev valet på denna.




Sommarpälsen

Ove har blivit riktigt mörk nu när han fått sin sommpäls. Kolla skillnaden mot rutan på ryggen som är sparad sen klippningen och är vinterpäls :D

Snyggt när han är såhär mörk tycker jag!




Premiär idag!!!

Genrepet igår gick super, hoppas på samma idag!




Sir Owein




Årsta ryttare

Fick frågan om vem det är på bilden med mig och Oj Oj, och det är Ella! Hon rider för Årsta och är även hon uttagen till NM! Go Årsta ;)




Segersta tävling

En film ifrån segersta, här ser man klart och tydligt att jag mesrider. Oj Oj måste vara kvickare och mer framåt, jag rider för mesigt och lojt. En läxa till mig själv som jag bjuder alla att se för att lära mig sjäv. En tredje plats blev det.




Dagens Bilder framridning

Maskoten
 
 
 
 
 



Framme

Nu är vi framme, jag har anmält mig och kollat in framridningen samt tävlingsbanan, underlaget ser bra ut så det verkar kanon.

Sitter och kollar på klassen innan sedan ska jag gå och fokusera och ladda.




Bara packning kvar!

Nu ska jag ut och packa och smörja, sedan äta, duscha och SOVA! 
 
Tränade somsagt Oj Oj imorse innan skolan, hämtade honom efter skolan och passade på att bada honom nu när vi hämtade honom. Mamma gick sen en promenad med honom så han fick torkas i det fina vädret. 
 
Repet i skolan har gått riktigt bra!! Så himla kul, men tråkigt att det snart är över. 



film på Ove

Kommentar:
 
hejsa.
Vi vil meget gerne se lidt video af ham hvor han går lidt dressur om det er muligt. Vi er fra Danmark og har en datter på 11 som rider dressur.
Mvh
Anja Hegstrup
 
Svar:
 
Hej! Jag kan se till att filma honom på fredag när jag ska träna dressyr, kommer upp film på kvällen då hoppas jag eller lördag. Hälsningar Lina
 
finns en kortare film ifrån framridningen i maj här: http://liinadolk.blogg.se/2013/may/framridning-ove.html#comment
 
 
 



Önskefilm ?

Har ni något ni vill att jag filmar imorgon? Hur jag rider fram? Ifrån ritten? På tävlingsplatsen ? Vad som, ni bestämmer så ska jag försöka fixa det :)




Falsterbokval

Imorgon är det tävling på Segersta, nationell och det är kval till Falsterbo, sista chansen!

Jag startar runt halv 10 så det är bra då kommer det inte hinna bli allt för varmt. Jag kan inte ha en bättre känsla än nu, Oj Oj har gått super hela veckan och vi börjar hitta något stort. Sen får vi se om vi lyckas få till det imorgon, annars har vi det på G!

Jag kommer satsa stenhårt imorgon, ingen mesridning utan vinna eller försvinna typ. Det får bli missar men då ska det bli det för att vi satsar.

Jag är taggad som ni märker och det ska bli roligt att tävla :)




Avslutade musikalrepet på detta vis!

Grattis Linnea! <3




Headern

Fick frågan om det inte är dags att byta headern i min blogg då julteama är lite sent nu, eller tidigt beroende på hur man ser det;) och det är dags, men jag kan inte sånt, har mejlat duktiga Frida om hon kan byta lite bilder, så hon gör det säkert när tid finns :))

Nu på morgonen har jag ridit alla fyra hästar hemma, de var duktiga allihopa!:)




Härlig morgon!




Tagga

Blev riktigt taggad till musikalen när jag såg ljuset de höll på att fixa med nu ikväll! Grymt!

Nu ska jag sova, minst tre som ska ridas innan skolan imorgon. Börjar vid lunch och slutar vid 21.

Godnatt!




kommentar

Kommentar: Hej Lina! :) måste bara berömma dig. Du verkar vara en underbar person och du rider otroligt bra! Jag tycker att man ser glädjen i din ridning och att du aldrig bestraffar hästen ( så som man tyvärr ibland ser på framridningar). Fortsätt så som du gör och lycka till på nm och sm , jag hejar på dig och Oj Oj!:) kram
 
Svar: TACK! Vad roligt att du säger att du ser glädjen, för jag älskar att rida!
Nej man kommer inte långt med bestraffing utan jag rider utan spö så mycket som möjligt, nästintill aldrig på Oj Oj, tar till det om jag behöver det i någon rörelser för att peta till lite om det behövs för att hästen ska förstå vad jag menar. Aldrig för bestraffing.
 
KRAM!
 



Skolan igen!

Nu är jag påväg till skolan, jag har min uppsats i knät!!! Så härlig känsla att äntligen få lämna in den, satt lång in på de sena timmarna igår och gjorde klart den. Dock har jag två mindre arbeten kvar som jag ska göra ikväll, sen är jag KLAR!

Då ska jag bara koncentrera mig på musikalen och hästarna!




Hur blir man uttagen?

Folk frågar hur man blir uttagen att få rida exempelvis NM. Och först och främst gäller det att man inte är äldre än 16 år då man inte får tävla ponny över det på de internationella reglerna. Det är mitt sista år så jag blev väldigt glad att lyckas med min dröm innan det är försent.

Sedan finns det tävlingar som kallas för " OBS tävlingar" och då kommer förbundskapten för ponny ut och tittar läget på kvalitén och oss ryttare vem som är lämplig, men självklart gäller det efter resultat. Och att man presterar på jämn och hög nivå. Mantorp och Hästhagen var två av dessa viktiga tävlingar och där red jag bra, men finns flera tillfällen.

Sedan blev jag tillfrågad och ja tackade så klart ja med stolthet och glädje!:)




Sadelskåp

Fick frågan om jag tycker att man måste köpa sadelskåp om man endast rider meeting 1-2 gånger om året, och nej absolut inte är det inget tvång, däremot är det väldigt smidigt med dessa skåp då man får rum med västligt mycket och man kan ha bra ordning i det. Sin sak på sin plats.

Men jag vet några som har byggt en trälåda och har gjort krokar och så där, så allt går att lösa:) det är bra att ha sakerna ihop packade och inte ha allting utspritt just för att hålla ordning och veta vart man har allt.

Att vi var tvugna till skåp var för att min bror blev allergisk mot djur och vi inte kunde ha sakerna i bilen, så då var det lätt att "övertala" pappa till ett skåp. Jag använder det jämt till både träningar och tävlingar.




Casanova!

Åh så glad jag blir när jag får se att det går bra för Casanova och hans Goa ryttare, de vann på 75%!!! idag. Stort grattis :D

(Jag lånade eran bild säg till om du vill att jag tar bort den Tilde)




MVG

Vilken trav jag hade på Oj Oj visa delar av träningen, bästa någonsin! Vi har några intensiva veckor nu för höja ribban ännu mera!

Etype såg fin ut när elin tränade också.




Retstickor

Tror hästarna var på rethumör idag!! Alla gick och småbet på varandra på vägen till hagen, otåliga när jag byte täcken. Ja ni förstår nog vad jag menar! Red Puff på morgonen, han var pigg och låg på lite till en början så fokuset idag låg på snabba övergångar. Han blev riktigt fin mot slutet och jag blev nöjd.
 
Just nu sitter jag och avlider av värmen inne i huset!! Det bara rinner svett, 26 grader. Måste be pappa sänka lite när han kommer sen. Kvavt ute också, myggen trivs som fisken i vattnet medans mitt huvud ber om en alvedon. Tror det beror lite på över att jag har hållit igång från morgon till kväll en lång tid nu! Börjar kännas i kropp och knopp. Ska köra på denna vecka med sen nästa helg ska jag iallafall ha en sovmorgon har jag bestämt! :D
 
Har konstiga tider i skolan denna vecka och nästa vecka med så det är viktigt att planera, speciellt när det är tävling också!
 
Måndag: 08.00 - 15.20
 
Tisdag: 12.00 - 21.00
 
Onsdag: 08.00 - 15.20
 
Torsdag: 11.00 - 22.00 ( Tävling på fm så får se vilken tid jag hinner till skolan)
 
Fredag: 11.00 - 22.00
 
(nästa vecka)
 
Måndag: 08.30 - 12.00      17.00 - 22.00
 
Tisdag: 08.00 - 12.00        17.00 - 23.00
 
Ondag: 17:00 - 23.00 ( AVslutningsmiddag)  
 
Torsdag: 09.00 - 12.00 (Skolavslutning) Senare på kvällen ska alla 9or träffas.
 
Fredag: Skolresa hela dan
 
Hahah ja som ni ser så är det bara två normala dagar, allt detta beror på musikalen, sen är det sommarlov!!
Nu ska jag plugga i några timmar innan jag hästar hela kvällen ;)
 



Boka biljetter!

Som ni antagligen har märkt så sätter vi upp sen musikal i skolan. Tycker ni ska boka biljetter och komma och kolla!! Vi har tre kvälls föreställningar, den 9,10 och 11. Alla börjar kl 19.00

Vuxen: 150kr
Barn (ända upp till då du går i gymnasiet) 70kr

Du kan köpa biljett på Biblioteket i Flen eller ringa och boka på 0157-430964

Hoppas du kommer :)




Longering Oj Oj

När jag longerar Oj Oj gör jag det med gummisnodd då han trivs bättre på det än inspänningstyglar som inte alls funkar, han får panik om han känner att han sitter fast. Utan på gummisnodden kan han gå med ett jämt stöd och gå lågt som han trivs bäst.




Lina sjunger

Hejsan! Nu så är det linas kompis Linnea Swärd som bloggar, höh. Men iaf vi har jobbat med musikalen heeela dagen. Lina har nyss sjungit o så, så kom och kolla när vi har premiär så får ni höra henne sjunga osv.. :)




RSS 2.0