Sound Check om 12 timmar!

Om 12 timmar är det dags för sound check av mikrofoner/myggor. Ja skola imorgon också alltså. Dagens rep har gått bra även om det blir en del väntan ibland!

Börjar 10 imorgon så jag hinner rida på morgonen. Slutar vid 18-19 tiden imorgon, då blir det raka vägen hem och hästa, plugga och SOVA!

Phuu mycket nu! Men 7 dagar kvar till premiär och vi har mycket kvar!
Handskar

Häst och hund i Flen har dessa snygga sportiga handskar för försäljning, de ska köpas nästa gång jag är där! Snygga va? Väldigt sköna också!

Någon som testat dom?
Mygg!

Det har exploderat med mygg här efter de senaste regndagarna, så idag åkte insektstäcket på Oj Oj och flughuvorna letades fram. E-type har den med nät över hela huvudet och den är riktigt bra, Inge ohyra i ansiktet och sitter bra!

Vi ska även ner till Maskincenter och köpa hem spray, var noga att kolla sprayen ni köper så att den är tillåten vid tävling, det finns endel på marknaden som inte är det.
Musikal + hästarna

Idag har vi jobbat med musikalen hela dan i skolan, vi har röjt under scen, fixat de sista och myggprovning! Att gick bra och när jag kom hem blev det raka vägen ut i stallet.

Longerade Puff och joggade Oj Oj. Båda kändes/såg riktigt bra ut! Fixade lite i stallet senare och nu är det plugg och duschen som återstår!
Ändrade planer

Blev lite ändrade planer idag, har haft fullt upp så jag kom precis in och har ätit middag. Hade tänkt att plugga ikväll men jag orkar verkligen inte! Får ta igen det i helgen, har lovat mig själv att lämna in två av de största arbeten vi har haft på måndag så på söndag blir det att plugga järnet!!

Idag hade jag sista lektionen på Grundskolan, nästa gång jag har en lektion är i augusti och jag går på gymnasiet. Skum känsla!! Dock är det ju lite mer än två veckor kvar men fram tills dess kommer vi bara hålla på med våran musikal! :D sååå taggad!!
Galopp ute

Fin och bra galoppstig vi har va?:)
idag/igår

Igår
 
Puff- dressyr/hoppning filmer med mig
Indra- dressyr elin
etype- dressyr elin
Oj Oj - promenad med mig
 
Idag
E-type - kondition med elin
Indra- dressyr elin
Oj Oj - kondition med mig
Puff- Kondition med med
 
Ove har fått vila igår och idag!
 hoppläder i dressyrsadeln

Fråga: När du hoppar så kortar du upp lädrena något håll eller hoppar du i vanliga dressyrläder? :)
 
Svar: Ja jag kortar upp hållen lite på dressyrsadeln sen kör vi på ;)
Jag är lite sugen på att kolla upp hopptävlingar, både Puff och Ove vill nog starta tror jag. Ska leta ikväll!
 Filmer på Puff

Puff Dressyr
 
 
Puff Hoppning
 
(första gången jag hoppar honom, han har inte hoppat sen oktober)Min kära mentor!

Idag hade vi sista lektionen med min mentor som vi har haft 3/4 gånger i veckan sen 6an. Han har varit våran SO lärare och jag vet inte hur många gånger jag har dragit mig själv i håret och kämpat mig igenom hans enorma uppgifter. Han har även varit min mentor, jag och två till i nian har haft honom.
 
Han har hjälpt mig med så himla mycket de 4 år jag gått på denna skola, nu är det mindre än två veckor kvar och jag ska lämna min underbara klass, skola, lärare och mentor. Han är den bästa läraren vi i 9B har haft och han är en sån människa man bara kan tycka om.
 
Han försöker alltid göra det bästa, och han ställer alltid upp för alla spelar ingen roll vem du är. Vi har haft djupa diskutioner i det mesta och det tackar jag gud för!
 
Idag, sista lektionen står han och berättar om hur  vi som klass har utvecklats ifrån jobbiga 6or som fick en lärare att gå in i väggen till att ha blivit en mogen underbar familj. Sen mitt i allt tittar han på mig "Lina, tack för allt du är en klippa..." Han fortsatte och fortsatte, jag tror aldrig någon har sagt så fina ord om mig tidigare. Inför resten av alla 28 stycken som satt i rummet säger han det. Jag kunde inte håla tillbaka tårarna, sen satt alla och grina. Ja till och med killar som vägrar att visa känslor!
 
Stefan som han heter är ett stort fan av U2 vi har lyssnat på deras låtar så många gånger tillsammans med klassen, kopplat till religion osv.
 
Han spelade upp några låtar för oss jag jag vet att han har legat på nätterna och grubblat över varenda liten mening i dessa låtar och tänkt på budskapet och spela upp det för oss för att vissa vad han tycker och tänker. Även en Kent låt som han spelade upp!
 
 
Tack Stefan för dessa år! Ta hand om dig, jag kommer att hälsa på så du blir inte av med mig helt!
 Hoppning Puff

Vi testade även att hoppa Puff idag, och det gick så väldigt bra!:) han var lätt att hoppa och tyckte det var roligt, kommer film ikväll.

Första gången jag hoppade han.
Film/foton på Puff ikväll

Äntligen sol! Så idag tänkte vi passa på att ta nya foton på Puff samt gör en film om honom. Det var rätt kul det här med filmer, hoppas ni också tycker det!
 
Fick denna kommentar efter filmen igår på Ove
"Såna här filmer är alltid bra när man ska sälja ponny/häst! Konstigt att inte fler säljare gör korta filmer på väsentlig hantering."
Och visst är det smart att lägga ut, då vet de som ska komma och titta på honom lite mer hur ponnyn är =) En film säger mer än bilder.
 
Tänkte filma han lite i stallet, ridning och runt om, så det dyker upp ikväll!
 
Vilken färg på outfiten ska han ha tycker ni?
Röd
Ljus blå
Grå
Vit
 Bra träning för Emelie

Idag var jag väldigt nöjd med Oj Oj, mig själv också för den delen!
 
Jag har börjat hitta tillbaka till min ridning då jag är snabb och mer bestämd om vad jag vill få ut av en träning eller en rörelse. Jag åker inte häst längre, jag rider häst!!
 
Oj Oj var förövrigt väldigt mjuk och fin, dock har han känts något pyttelite trött de senaste dagarna, men det är nog för att han kommit ut på mer gräs. Tar ju ett tag att ställa om sig. Känns väldigt bra i den nya sadeln också, min sist blir mycket mer stabil.
 
Emelie var nöjd och då är jag nöjd!!
Måste passa på att berätta att Emelie gjorde en strålande helg på sin fina Briman i Örebro. Hon kom 2a i Intermediere II på 67,3 i lördags och 3a i söndagens Grand Prix på 66,8%
Måste va för att jag putsade och tvättade så bra ;) hehe
 
 Sir Owein hantering

Här kommer en film när Ove lastas och blir duschad. Tror det inte finns någon mer okomplicerad ponny!
Vacc.

Elin har idag kollat upp Oj Ojs vaccination om vi måste fixa något inför NM, även om det går i Sverige i år så är det en internationell tävling och då är det lite andra regler. Men allt var okej med hans papper så det är bara att köra på, skönt! Elin åkte in med papprerna så de kunde kolla igenom allt ordentligt ifrån början till slutet. Alltid bra att kolla upp en extra gång så det inte blir problem på plats.
 
Fixar i stallet nu, och sedan åker jag till världens bästa tränare för att rida ett hårt dressyrpass, längtar.
 
Nästa start jag komemr göra är den 6e juni på Segersta!
 
 
 Indra

Igår kom Indra hem till oss, hon har varit här en gång förut så några av er känner nog igen henne, det är Linneas hopponny och ska stå här till på fredag och tränas medan Linnea är på skolresa.
Trött

Det är flera än jag som känner av att det är måndag och man är lite seg då. Hehe Oj Oj låg så skönt i boxen:)

Träning för oss ikväll på brolöten!:)
Sir Owein hoppar 26/5
Rädd om sadeln

Jag fick hem min nya sadel i veckan, och jag tror vi har hittat den rätta:) så skön och Oj Oj verkar också trivas i den. Det började småregna lite när jag skulle rida han så hade sadelöverdraget kvar när jag red. Kommer bilder imorgon på sadeln :)

Kommer en film på Ove när han hoppar lite senare, har Puff kvar samt fix i stallet. Men den kommer!
Sir Owein hoppar

Idag var vi iväg och hoppade med Ove i ridhuset, han är så duktig! Varken jag eller Elin kan avstånd och sådant men som tur var hjälpte Linnea P oss ned hinder och fota så det både kunde bli filmer och foton, TACK!

En dressyrryttare i dressyrsadel men Ove fixade det fint.
Fråga

Fråga: Vilka är de andra i NM laget ?
 
Svar: Jag vill inte skriva ut deras namn ännu då det inte står skrivet något ännu. Men jag vet vilka det är samt vem som är tillfrågad som reserv. Men folk kan ju tacka nej av olika anledningar och då vill jag inte gå ut med namnen ännu. Men det är duktiga ryttare allihopa såklart :D
 Godmorgon

Hästarna ute och nu åker jag till brolöten och hjälper Emelie då en tjej i stallet är sjuk.
Film

Det är två långväga familjer som har önskat film på nära Ove hoppar, så imorgon ska vi åka till ridhuset och bygga upp lite hinder för banhoppning. Ska bli väldigt kul!

Tänkte filma lite när vi lastar rider fram och lite sådant och sätta ihop till en film, låter det som något att lägga upp på bloggen också?
fråga om e-type

Fråga: Ska du ta över honom(E-type)  sen? Isåfall när? :) awesome blogg!
 
Svar: Jag kommer att tävla E-type också, dock inte just nu men jag kommer anmäla mig till sommarcupen i fripen på E-type då elin inte är hemma och kan tävla han själv. Det är nyttigt att komma upp på storhäst! Vi kommer senare börja leta efter en storhäst men just nu satsar jag enbart på Oj Oj och rider de andra två i stallet såklart men Oj Oj är nummer 1.
Tack, kul att du gillar bloggen!
 
 Elin & E-type

Fick frågan om elin inte rider etype längre, och jo absolut det gör hon. Men hon jobbar hela helgen och då passar jag på att ta med honom och träna ordentligt när jag är ledig.

Vi hjälps åt väldigt mycket, Elin red E-type och Oj Oj igår då jag kom hem sent. Elin har själv valt att inte tävla så mycket utan hon är snäll och följer med mig på tävlingarna och ser till att jag och Oj Oj är i topp. Men hon ska starta om två veckor dock är hon reserv just nu men hoppas de kommer med.
Fick även frågan om Elin hade samma karriär på ponny som jag och nej inte på  elitnivån som jag är på, men hon red in två fina ponnier och tävlade dom och vann väldigt mycket regionala tävlingar. Caramelle som var Elins ponny vann nästan alla starter han ställde upp i. Mina föräldrar kunde inte lika mycket då och satsade inte på samma sätt som vi gör nu, det krävs så mycket för att vara på elitnivå och det är tack vare Elin jag kan tävla på denna nivå eftersom hon hjälper mig och sätter sina egna tävlingar åt sidan.

Sist elin startade kom de tvåa i msv c1.
Tunga ögonlock!

Efter tidig morgon till sen kväll har jag hållit igång denna vecka! Bara på tre dagar har vi varit i skolan i 35 timmar,så alla var ganska slut idag när vi väl slutade! Sedan har jag ju varit i stallet där emellan!

Nu är det helg och jag har fullt upp även då!

Nu ska jag sova, imorgon ringer klockan 05.15 då ska jag åka och jobba på brolöten. Tar även med mig Oj Oj och E-type och rider.

(Kolla vad svettig Puff blev efter dagens konditions pass)
Tidningen

Igår ringde tidningen och ställde lite frågor, här kommer mina svar.

Gammal bild ifrån i vintras
13.5 timmar

Nu har jag varit i skolan tillräckligt för idag!! På't igen imorgon ;)

Vi håller på med musikalen som ni kanske redan vet! Idag har vi hållit på med kostym, riktigt kul att se alla sminkade i färgglada 80-tals kläder!! Imorgon kommer vi köra ett genom drag får se hur det går ;)

Bilder ifrån ikväll! Haha ser jätte fjortis ut men så är min roll..
NM 2013

Länk: http://flyinge.se/evenemang/nm/
 
"27-30 juni kommer Nordens bästa ponnyryttare, juniorer och young rider i hoppning och dressyr till Flyinge och gör upp om medaljerna. Förberedelserna pågår för fullt"
 Drömmen som blev sann

Sedan jag var väldigt liten har drömmen alltid varit att få äran att rida för landslaget och ett mästerskap, jag förstod att jag låg bra till men man vågar aldrig hoppas för mycket, och jag fick beskedet igår att nu var det klart, jag är en av de fyra c-ponnier som ska få delta i NM (nordiskamästerskapet) vilken dröm!

Att få rida med svenskaflaggan på mig och vara en av de som får visa upp oss är enormt för mig. Jag är väldigt glad och ödmjuk inför denna uppgift. NM kommer gå på Flyinge helgen efter midsommar så det är snart.

Tack snälla snälla alla som grattat!
Jag ska suga lite på denna karamell sedan ska det läggas en plan med Emelie hur vi ska träna inför detta.
NM!!!

Jag och Oj Oj är uttagna till landslaget och ska rida NM!!! Wihuuuu

Bästa oj oj bästa Emelie bästa elin och bästa familj <3
Foderfråga

Fråga: En liten fråga! Vad har du för foder till dina hästar? :) Jättefin blogg! :)
 
Svar:
 
Oj Oj står på
klockan 06.20 Morgon 05,kg pellets
klockan 15.30 Lunch 0,5 kg pellets betfor proffsmineraler och muskelmineraler som jag inte vet namnet på
klockan 21  kväll 0,5 kg pellets
 
E-type
morgon 1kg pellets
lunch 1 kg pellets 0,5kg havre betfor proffsmineraler och muscelpower
kväll 1 kg pellets
 
Ove
morgon 0,5 kg havre
lunch 0,5kg havre betfor proffsmineraler och muscelpower
kväll 05,kg havre
 
Puff
morgon 0,5 kg havre
lunch 0,5 kg havre betfor proffsmineraler
kväll 0,5kg havre
 
Sedan får alla olika mängd hösilage tre gånger om dagen.
 Puffs födelsedag

GRATTIS PUFF som fyller år idag! =D
Det får bli extra morötter ikväll när jag kommer hem.
 Lämnade

Nu är E-type och Oj Oj lämnade på Brolöten. Nu åker vi mot skolan, dagen där börjar med orientering i regnet, sen musik, privatsånglektion, engelska sen repeterar vi ifrån kl 12 till 18.30 då våran konsert börjar!
Mycket i skolan

Onsdag 08.00 - 21.00

Torsdag 08.00 - 16.20 18.00 - 21.00

Fredag 08.00 - 17.00

Imorgon innan skolan kör jag och mamma Oj Oj och E-type till brolöten innan skolan. Oj Oj ska tillbaka till massören för att se om han är bra. Han var lite stel på högersidan om korset. Inget farligt utan bara lite stel precis som vi människor ofta är i axlarna (iaf jag!!)

På torsdag måste Puff ridas innan skolan också, i helgen måste jag försöka få klar min uppsats också! Har även ett stort grupparbete som ska påbörjas.. Fyy! Nästa lördag har vi skola också, mycket nu!!

Bild ifrån en Floda konsert förra året!
Mina klänningar har kommit!

Mina avslutningsklänningar har äntligen kommit!! Är nöjd med dom, dock måste mamma sy in båda två lite.

En på avslutningen och en på 9ornas middag.

Vad tycker ni? :)
idag

Idag är planen detta:
 
Elin har fixat stallet när jag kommer hem så det är bara att ta in hästarna så de får äta sin eftermiddagsmat, medan jag själv går in och byter om samt får i mig något att äta.
 
Oj Oj - Joggas, tror jag passar på att göra det utomhus på ridvägarna då vi har väldigt bra vägar och underlag att hålla oss på.
Puff- Longeras över bommar
E-type ridas ut.
 
Elin ska hjälpa Brolöten att hämta/lämna en häst kanske följer jag med henne på det! Vi får se vad tiden hinns med helt enkelt. Elin ska även hämta sin sadel som har varit inlämnad för omstoppning samt extra ilägg då hon vill ha mer stöd för knäna. Hoppas det blev bra!
 
Gillar denna nalle jag fick i Mantorp "Min ponny äger" och ja, vad vore vi ryttare utan vore fina hästar? Ingenting.
 spända hästar och tidsmässigt

Fråga: Hur brukar du lägga upp framridningen på tävling för dina hästar; tidsmässigt, med rörelser - ja upplägg helt enkelt?Tips för en häst som lätt blir spänd och tittig på nya banor? :)
 
Svar: När jag rider fram så utgår jag alltid efter när hästarna brukar kännas som bäst hemma när jag tränar, för det är ju när de går som bäst det är då man vill visa upp dom! =)
 
Oj Oj behöver skrittas mycket och joggas i en lågochrund form innan jag gör rörelser eller tar upp honom i tävlingsform, han brukar skrittas fram för hand 15 min sedan sitter jag på honom cirka 30 minuter innan start, det brukar bli bäst på honom.
 
Ove går alltid bra om man får säga så, han behöver aldrig ridas igenom eller ridas för att han är tittig, han går där, så skrittas fram och sedan rider jag han cirka 15-20 min innan start.
 
Puff hade jag ju aldrig tävlat innan starten i helgen så då är det alltid svårt, men han brukar gå som bäst efter 30-35 min hemma så gjorde lika på tävlingen och det funkade! Man ska aldrig ändra på något som man tror på.
 
Sedan tror jag det är vitkigt att ha med sig till framridningen , Att det man inte kan innan man kommer till tävlingen kan man inte lära hästen på framridningen, utan som med Ove i helgen, jag visste att han är sämre på att rygga och vi har övat dåligt på det. Då gjorde jag två ryggningar på framridningen och den ena förstod han inte alls medan den andra så ryggade han fint, då klappade jag om honom ordentligt. Sedan på banan ryggade han inte ett steg och vi fick en 1a på den, men det är inte hela världen, utan jag visste att där kommer vi misslyckas men då får jag plocka rätt på poäng på de andra ställena! Det hade varit en bonus om han ryggade till sig en 7a ;) Men det ska vi öva på hemma nu.
 
Hästar som är tittiga och spända brukar det fungera med att antingen galoppera runt dom inne på banan och man lägger ner de i form, klappa och prata lite med dom. Eller rida lätt och jogga dom förbi det läskiga. Det är aldrig någon ide att bli arg när de blir rädda eller larvar sig, utan man får dalta lite med dom så brukar de glömma bort att de var spända. Sedan så ställ dom alltid lite bort ifrån det läskiga så de inte stirrar sig blind på det obehagliga.
 
 
 
 30.000

Över 30.000 gånger har folk tittat på mina videos. Kul! Ska försöka göra några längre och lite bättre, det verkar vara uppskattat.
Emelie och Briman

Igår följde jag med Emelie till Djurgården, hon debuterade sin GrandPrix Kür, jag gillar hennes kür skarpt!! Hon har Batman musik som är väldigt pampig!! 
 
Hon slutade på 67,5% vilket hon var nöjd med! 
Här kommer lite bilder! 
 
Vet check!
 Sadeln
Puff framridning
Annonsen

Får många frågor om Puff, hans annons ligger på hästnet under dressyr c-ponny kolla info där :)

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=715695&inriktning=4&typ=11

 
Mys

Att binda en bra vänskap till sin häst är viktigt för att nå framgångar tror jag. Bästavänner både på och utanför tävlingsbanan = resultat.

Denna ponny är så fantastisk på många sätt <3
Moa!

Moa var även med på tävlingarna i helgen och debuterade La. Hon gjorde det väldigt bra och knep en placering bland D-ponnyerna. Hon blev även placerad i lb. Moa tränar för Elin :)
Pimpad

Denna nummerlapp hade Cornelia på sin ponny hon hade köpt den så. Självklart vill jag också ha då jag gillar stenar överallt som ni vet ;) Så nu ska jag fixa mina egna nummelappar och göra de snygga!

Det skulle ju passa bra till mina stövlar :)
hur lång

Fråga: Hejsan! Jättefin blogg!! Ville bara fråga hur lång du är? Eftersom att du rider b-ponny och är 15 tänkte jag på ;)Du har iallafall sjukt fina hästar! :)
 
Svar: Tack snälla!
Jag är 159 cm, är lite för lång för Ove men han bär mig bra och jag sitter ändå rätt bra på honom vilket gör att det inte ser alltför konstigt ut. Men självklart skulle det passa bättre med en mindre ryttare på honom, vilket vi även hoppas han får i framtiden då han ska säljas när allt stämmer.
 
 
 gångarter

Fråga: Hur bra gångarter osv behöver en ponny ha för nationell ponny dressyr? Svara gärna i ett utförligt inlägg! :)
 
Svar: Jadu bra fråga, gångarterna är inte allt och alla ponnierna på nationellnivå har inte de bästa gångarterna heller. Utan utför man rörelserna bra och man har en bra samling (vilket är viktigare än gångarterna = hög form och inte bakom eller över lod)  så får man bra poäng, men man kanske inte får  det där 0,5-1 poänget extra i varje rörelse som de hästar som verkligen kan röra sig med bärighet och balans får. Men då får man ju fokusera på det man är bra på och plocka poängen där, exempel
 
Ove: Väldigt lätt och smidig vilket jag vill visa domarna att han bär sig själv
Puff: Gör klockrena övergångar samt halter
Oj Oj:  power och dynamit och slutor, dock har han väldigt bra gångarter, minus för skritten bara
 
Men sedan bedöms ju även gångarterna där nere på protokollet och då kanske man halkar ner lite, men vinn de poängen där du kan i stället =)
 
 Tävlingsplatsen

Utvärdering tävlingsplatsen igår:
 
Vart: Örebro
Parkering: på en gräsyta med mycket utrymme så det vart inte så trångt, det var skönt! Man kunde även stå vid trailern och se över tävlingsbanan vilket var kul då jag såg många ekipage igår.
Framridningen: I ett stort ridhus med väldigt bra underlag, super!!
Funktionärer: Alla var väldigt trevliga och glada!
Tävlingsbanan: Utomhus, även där var det bra underlag, viktigast av allt när man är iväg och ätvlar och det är att banorna är bra.
 
Övrigt: Starttiderna hölls och det var bra ljud ifrån speakern så man var uppdaterad hela tiden. Det enda minuset jag ger är att Ove glömdes bort på prisutdelningen, när man rider ungponny så ska man få rosett om man rider över 64% Det är inte första gången det missas utan även på andra ställen, det får faktiskt bli bättring då ungponnierna förtjänar att få komma in på prisutdelningen när de klarat sitt mål för att få det. Även nyttigt för de yngre att vara med på prisutdelning med andra hästar. Elin sa till så visst fick jag min rosett men tråkigt när man själv måste påminna om det.
 
Annas kommer jag absolut komma tillbaka och tycker andra också ska åka dit för att tävla och ha roligt :)
 
 
 
 
 
 
 Bilder på Puff

Glöm inte att denna snygging är till salu
Bilder Ove

En massa bilder på fina Ove kommer här! Jag är faktiskt lite stolt över honom, han har blivit så lättrogen och det är aldrig något att krångla med utan han går på och gör det jag ber om. Om han ändå vore en D-ponny :,(
Evelinn foton

Bilder som jag fått mejlat :)
Jag måste lära mig använda min systemkamera bättre, nu kör jag alltid på auto och det blir ju inte bästa bilderna.

www.enewe.blogg.se tack snälla för bilderna!
La:1
Protokoll Puff

Haha jag red på exakt samma poäng på båda hästarna!:) det var lite roligt! Puff var fin men kommer bli ännu finare när han är starkare. 67.2% och blev 2a i klassen. Kul med lyckad dag :)
Protokoll Sir Owein

La:1
67,2%

Bra poäng på Ove som var fin! Dock ryggade vi inte för det hade vi inte lust med ;) en 1 a där.
Framridning Ove

Örebro framridning
Mys

Puff var riktigt fin idag, nu skrittas det av innan badning och sen samma visa med Ove!
Spa för Oj Oj

 
Nu på eftermiddagen har jag varit med Oj Oj på Brolöten, dock inte för träning utan Kattis kom för att titta igenom några hästar och då får även jag vara med. Kattis är superduktig och är ett riktigt proffs! Hon har jobbat med de flesta stjärnhästarna så Oj Oj var i trygga händer. Kattis är alltså en equitrapeut!
 
Han var lite stel på ett ställe som hon fick jobba med annars var han rätt bra i kroppen, jag började med att visa han för hand i skritt och trav och sedan jobbade kattis med han. Hon kommer även nästa vecka för att se att de sista stelheterna försvinner.
 
Man borde vara häst och får denna lyx som min vita springare får ;)
 
 
 två starter inom 1 timme

Klockan 09.00 är det först Oves tur att starta La:1, och jag får ju tävla honom även fast jag är överårig då han är 6 år och räknas fortfarande som unghäst och jag rider honom i utbildningssyfte. Däremot räknas jag inte med i klassen, utan om vi lyckas rida över 64% så får vi komma in och hämta en rosett.
 
Sedan 9:56 startar jag Puff som även han går en La:1 och där tävlar jag som vanligt. Det blir alltså två starter inom 1 timme men det är inga problem, vi är redo. Sedan är både mamma och Elin med så det kommer gå fort att skifta häst.
 
Får hoppas att de inte gapar efter varandra för mycket då de även går tillsammans hemma i hagen, men det ska nog gå bra.
 
Båda två ska ridas nu ikväll samt badas, ni vet min regel "kan man inte vinna, kan man iaf vara snygg" ;)
 skydd i hagen

Fråga: VARFÖR har du skydd i hagen? Ännu en som förvandlat en klen dressyrhäst till en porslinsfigur... Var är vintertäckena?
 
Svar: Hej
 
Att OjOj har skydd beror på en  helt enkel anledning = han behöver det. Han är väldigt busig i hagen och trampar sig lätt eller slår sig själv på bena när han flyger till i luften. Ett sätt att undvika dessa skador som kan ske är att ta på honom skydd, istället för att han ska skada sig och behöva vila.  Klen porslinfigur? Oj Oj är en väldigt kraftig ponny med en väldig massa med muskler livslevande jag lovar  ;)
 
Vintertäckena ligger på hyllan i sadelkammaren, vill du veta vilken hylla också ? =)
Ha en bra helg!
 
E-type ( bruna hästen bakom) går utan skydd då han inte behöver det. Skydd används på de som måste, jag gör det inte för att det är kul utan det finns en anledning.
 
 
 <3

Vem blir inte glad och mötas av en sådan här glad kille i hagen?:)

https://cdn3.cdnme.se/2435092/6-3/pic_5196239addf2b30411f284aa.jpg" class="image">
Tävling

På lördag åker jag till Örebro med både Ove och Puff, ska bli roligt! De båda kommer starta La:1

Puff blir det första starten med så vi får ta det som en träning, alltid svår första gången hur de reagerar och hur man ska lägga upp det.
Oj Ojs sadel till salu

Nu säljer jag min sadel då den inte längre ligger optimalt. Hästar och vi ryttare ändrar på oss så nu var det dags.

Märke: Euroriding
Modell: Dressyr 16 tum
Pris: 3000kr (köparen betalar ev frakt)

En väldigt skön sadel att rida i då man sitter bra i den. Vet tyvärr inte hur pass gammal den är då den följde med när jag köpte Oj Oj. Den är välanvänd och har sin spår men annars i gott skick.
Kolla masken

Fick frågan hur man gör ett sådant prov, och det är väldigt enkelt!
 
1. Köp en " Kolla masken", (en kartong till 1 häst) finns bl.a. På MaskinCenter i Sparreholm
2. På morgonen gör du provet
3. Du tar två bajspluttar ur nattensavföring och lägger i påsen, du får både plats handskar påsar och tejp med som behövs.
4. Skriver hästens namn på, samt fyller i lappen om ålder och lite information
5 lägger på brevlådan, frakten ingår då man skickar det i lådan man köpte
 
inom ett dygn får man svar på hur det såg ut, och om man behöver avmaska. väldigt smidigt :)
 Oj Oj, my star!

Oj Oj går så himla bra just nu, han är glad och positiv till allt. Idag red jag honom själv med jag önskar att någon hade varit med och filmat och fotat så jag kunde dela med mig. Det känns bra inför kommande säsong!
 
På fredag ska han kollas igenom av en duktig massör för förebyggande syfte, alltid bra att göra.
 
Red även bästa Ove idag, red ut och bara hade kul!
 
Nu ska jag lägga sista timmarna idag på plugg, kämpa in i det sista! Imorgon jag har sista NP, så himla skönt efter alla 16 delar. Nästa vecka kommer jag hem sen kväll runt 21 både onsdag och torsdag då vi har konsert på onsdag och musikalrep på torsdag och fredag men på fredag jobbar vi 08-14 så jag är hemma tidigt ändå :)
 
Trycket vi har på våra skoltröjor!Svar på tal

Louise:
Du har charles owen hjälm när du tävlar va? Hur lyckas du ha dounat uppsättning med sedan hjälm över? Jag har en charles owen när jag tävlar, jag får dock knappt på den när håret är klart. Den trycks ner över pannan och trycker mot huvudet. Efter några timmar är den passbar och på gränsen till stor😦, några tips? Detta är ett stort problem då många uppfattar att jag tittar ner när det i själva verket är hjälmen som glidit.(Jag sätter även uppsättningen så långt ner det går) snälla hjälp, gillar din blogg super mycket 😊😍
 
Hej Louise!
Jag har en JW hjälm när jag tävlar, har aldrig testat en Charles Owen hjälm så jag vet inte om det är någon skillnad. Kanske är att JW inte töjer ut sig, men jag sätter min dounat långt ner och pressar på hjälmen sen sitter det där de ska. Tack snälla!! KramAvmaskning

Vi gjorde "kolla masken " och den som behöver avmaskas är E-type för Oj Oj Puff och Ove var nollade och man ska inte avmaska om det inte behövs .
Sängen

Ligger nu i sängen med en sovandes Erica brevid mig. Efter skolan följde hon med mig till Eskilstuna till tandläkaren. Sen hem och longera E-type in och äta innan vi red ut på Ove och Puff tsm och sen var det Oj Ojs tur!

Kom in sent ifrån stallet idag, tur att Erica var med annars hade det tagit jätte lång tid!

Min mobil har inte haft något internet under hela dan bara inne i huset därför den dåliga uppdateringen!
Utrustning
Omtumlande

Idag var det en känslosam dag i skolan, det var nämligen en gubbe på 87 år i år som berättade när han satt i 9 olika koncentrationsläger under andra världskriget. 
 
Hans namn är Mietek Grocher, någon av er som har lyssnat på honom tidigare? 
 
När han står på scen och gråter samtidigt som han  berättar om när hans mamma blev ihjäl gasad och han förlorade sin pappa, bror och syster. Så många gånger han har blivit slagen, piskad och sparkad för att han satt på toa mer än 30 sek. När han har 17 år och vägde 21 kg för att han inte fick mat. 
Eller när han såg med egna ögon när de la bebisar i påsar och slängde ut ifrån tredje våningen, när en mamma inte ville släppa sitt barn så att vakten drog så hårt i den att de inte var en unge längre. 
Han lyckades rymmavur en gaskammare och överleva förintelsen och andra världskrigen när Reseten av familjen mördades. Tårarna rinner nerför hans kind än idag när han står och berättar om hans hemska berättelse med den polska brytningen gör väldigt många berörda. 
 
Tror inte att någon av oss inne i de rummet inte var berörd eller hade torra ögon. Jag är glad att jag gick chansen att lyssna på honom idag. Han är nu väldigt gammal och jag hoppas han orkar föreläsa och leva ett bra tag till. 
 
 
 Grattis Matilda

Kommentar: Åh ni är så himla fina tsm!! Det var jag som vann dit hårnät när du hade en tävling! Måste bara säga att jag sjukt nöjd med det, har faktiskt fått kommentarer på tävlingar om att jag har ett snyggt hårnät! ;) Tror det tog med sig kunskap från dig och gav till mig för idag så vann jag LAp1 med det! :D Kram!
 
Svar: Vad roligt att det kom till bra användning och att du trivs med det! Stort grattis till din seger och lycka till i framtiden Matilda! =)
 
JAG GILLAR VERKLIGEN NÄR NI KOMMENTERAR OCH TACKAR SÅ HEMSKT MYCKET FÖR ALLA TILLROP I HELGEN! :D
 
 håret

Fråga: När du gör din munk, har du hårnålar med pärlor i den då? I så fall, hur sticker du in dem? Jag har ganska liten munk och sticker antingen in nålen i huvudet eller kommer den ut på andra sidan, om jag överhuvudtaget får in nålen.
 
Svar: Haha ja ibland gör det lite onjt när man ska sticka in nålarna ;) Den som vill vara fin få lite pin som det så fnit heter. Men jag använder mig av en tjock munk så det går bra!  Och då går dom heller inte igenom till andra sidan.
Så beställ den tjockaste! Kram!
 
 
 
 
 Elitlaget

Kommentar: Ska inte Felicia Brännström också vara med? :) Om ni kvalar till lag-SM, vilka rider då? :)
Grattis till vinsten och andraplatsen, ni är såå fina! :D
 
Svar: Hej!
På bilden var vi (-Miranda) som tävlade i helgen vid Mantorps tävlingarna, så det har inget med laget till Eliten att göra. Felicia var inte med och tävlade i helgen då hon vart utomlands nydligen och tävlat. Hon kom dock och tittade en dag.
 
Vi kommer ha ett väldigt starkt lag att ta ut i år och jag tror det  rör sig om 6-7 ryttare till elitlaget som vill ha de fyra platserna. Men det löser sig. Elin är lagledare i år för oss.
 
 Spooks fråga

Fråga: Hej Lina! Jag ska beställa en spookskavaj men är lite osäker på vilken storlek jag ska beställa. Jag är ca157/158 cm och smal, vilken storlek rekomenderar du till mig då?:)
 
Svar: Hej!
De är rätt små i storlekrna och figursydda, så jag skulle nog ge dig ett råd att gå upp en storlek mot vad du brukar ha på tröjor. Jag tog strolek S brukar ha XS och min sitter bra! =)
Jag är 159 cm så vi har nog kanske samma ? KRAM
 
 
 
 
 Min fina vita prins!

 Fråga

Fick frågan om varför jag inte red kuren som jag var anmäld till i helgen?

Och svaret är att vi tänker annorlunda i år mot förr året, jag behöver inte längre jaga alla tävlingar för att nå SM kvalen utan de har jag redan. Det sliter väldigt mycket att åka långa resor som vi gör till tävlingarna så vi har helt enkelt bestämt oss för att göra färre starter i år. Allt för att få oss hålla hela året med viljan och fokusen och självklart undvika skador. Att rida de allra högsta Fei klasserna är svårt och tungt för hästarna och det är många travökningar de ska göra. Jag är rädd om min prins och därför tävlar vi nu mindre :)

Nästa start blir segersta!
Longerade

Idag fick Ove bli linad på gräs, jag gillar att vara på olika underlag så passade på nu när tillfälle gavs. Han var fin i formen och framåt som vanligt :)

Inga toppen bilder då elin sladdade ridbanan samtidigt som hon tog kort.
Tränar rörelser

Har precis ridit Puff, vi började med att värma upp över bommar som han kom väldigt bra på.

Sedan övade vi på rörelserna inför vår start näst helg en La:1
Inridning halt hälsning var vi väldigt bra på så vi börjar bra ;) det som ska övas extra på är styrkan i förvända och ryggningen.
 
 
 Dagens bilder

 
 
 Årsta

Här är vi Årstaryttare som ridit idag, Miranda saknas dock på bilden då hon rider senare. Kul att ha lärt känna samtliga och fått ihop oss, vi satsar nämligen stenhårt inför Eliten sen :)
Stolt och glad
Seger!

Bästa Oj Oj idag fick vi till det :)
Ungponny kval mm

Kvala ungponny till Ungponny SM och till Championatet:
 
får många frågor om hur kvalen går till, och jag har ju kvalat Ove till Championatet förra året och Casanova till Ungponny SM förra året så lite koll har jag.
 
Och man måste ha två olika kvalkort ett till Championatet och ett till ungponny SM. Då det är olika kvalgränser som behövs och olika tävlingar som håller i det.
 
Ungponny dressyr 2013: kvalen gäller mellan 1 mars till 20 juli, 
sedan rider de 12 bästa i varje årskull finalen under vanliga ponny SM. 
4 åring 64 % i minst två träder LC i lokal eller regional klass. 
 
5 åringarna 64% i minst två ritter LB klass på lokal eller regional tävling.
 
6 åringarna 64% i minst två ritter LA klass  lokal eller regional tävling.
 
MEN det går även kvala i de såklallade ungponny klasserna, och det är 5 klubbar som har de tillfällena, då måste det vara domare som har lägst St:Georg behörighet i de vanliga klasserna är det domare men behörighet för lokal och regionala klasser. 
 
All denna information hittar ni på www.ridsport.se för "SM" till Championatet hittar ni info här www.ungponny.se 
 
Championatet för 5 och 6 åringar (de yngre får ni lägsta om på deras sida då jag har dålig koll på det) har man 8 försök  sig att få minst 60% vid två tillfällen, 5 åringarna lb och 6 åringarna la. 
 
In och läs mer på sidorna och lycka till ni som försöker kvala!! Det är roligt att rida ungponny :D 
 Svar på frågor

Fråga: 1. Vad använder du för bett? Olika för varje häst?
Svar: ja jag har olika till dom då de trivs med olika. Jag barnårens bytt bett på Oj Oj till ett tvådelat bett som är smalt, innan gick han med tredelat. Ove har ett två delat med lösa ringar och Puff ett tredelat.
 
Fråga 2. När får man veta villa som får rida SM i sommar? Vart hittar man det isf?
svar:  först gäller det att kvala över procentkvalgränsen sedan för b-ponny stt vara bland de 15 bästa, c-ponny de 25 bästa  och D-ponny de 40 bästa. Man tar sina två bästa resultat och får ut ett medelvärde, jag tror mitt ligger på 69% just nu och känner mig säker på en plats till SM. Listorna kommer ut senare så man får ha koll sälv. Man kan kvala till den ordinarie anmälningens utgång. I år har de höjt kvalen ifrån 64% till 65% 
 
fråga 3: får du rida falsterbo i år?
Svar: ja det får jag men har inte kvalat ännu har en chans till på mig! Hoppas det vore en dröm!!
 
fick kommentar om mina skänklar och du har helt rätt, jag höjer mimännen och knän, skyller lite på att sadeln är för liten för mig och ser fram emot att börja använda den nya, vi ville inte byta nu innan start precis. Sedan måste jag bli bättre på att släppa ner bena, rider mycket utan stigbyglar. Man får ge kritik det lär jag mig av :)
 
många frågar om kvalen för ungponny, kommer ett inlägg om det senare! Ska äta frukost i bilen nu :)Bilderna från idag

Skylten han blev rädd för!
 2a!

Är nöjd med dagens ritt! Dock kändes Oj Oj lite trött och då red jag på och tog inte hem och missarna kom. Han reagerade även på en skylt som satt vid B och de märktes i volten och ena slutan. 
 
Jag blev 2a, på 67,073 % 
 
två domare hade mig som 1a och en som 3a, nära men eftersom att jag hade missar och ett byte i galoppen så drar ju det ner. Synd! 
 
 Resten är i skolan

De flesta är ju lediga idag! Men egentligen har jag skola idag då vi har Musikalrep hela dagen. Inte långt kvar nu premiär den 7 juni! Jag kan ju såklart inte vara med idag då jag tävlar, men jag har sett bilder ifrån idag! Måste säga att killarna ser otroligt snygga ut i sina nättröjor och smink! Hahah! 
 
Alla som är på scen har ju smink, det var inte så poppis ifrån killarnas sida ;) 
 
Två bilder ifrån förra året! Inviger...

Min nya hårsnodd som jag har till tävling. 
 
Köpte den av Gunilla på www.ryttarsmycken.se
 
Fin va!! On the road

Har hunnit med allt idag! Oj Oj står nu i trailern och taggar. Dagen till ära har han sitt SM täcke på sig, den finns en baktanke med det. Jag vill ha tillbaka den känslan, speciellt min i min ridning! 
 
Följer resultaten på Equipe, en b-ponny vann på (77!!!) % bra gjort! 
 
Emelie kommer även och hjälper mig! Fynd

Ibland kan man hitta lite olika saker i boxarna när vi mockar, en leksak hittades idag i Oj Ojs box. Hunden Chip ser väldigt oskyldig ut till det, tycker ni inte det ?;)
Bra känsla

Sadel provningen gick bra, har en sadel med hem för att prova mer, sedan den sadeln jag gillade mest kommer hem nästa vecka.

Åkte sen tillbaka till Brolöten för att träna, Oj Oj känns bra inför imorgon nu är det jag som måste tänka!!

•Öppna efter galoppökning
•Samla "piruettgalopp" innan enkeltbyte
•Tänka sluta i v öppna (låter konstigt men annars blir det skänkelvikning) Även ha ordentlig ställning.
• Använda bena
•Håll på ytter speciellt i volter och slutor
•GÖRA HALVHALTER OCH HÅLLA I TYGLARNA!!!


Bild på Oj Oj och världens finaste 30åriga b ponny.
Magiskt!

Igår hämtade mamma, Linnea, Martin och Andrea upp mig på brolöten efter att jag hade jobbat klart. Vi åkte till Stockholm, Solna Friends Arena! Som ni kanske förstår var vi på One Direction.

Konserten var helt fantastisk, stämningen, musiken och glädjen. Ett proppad Friends Arena och 5 grymma killar som det strutar energi om på scen!

Jag hade så sjukt kul, minne för livet!
sadel

Idag är det mycket som ska göras, jag är redan på plats på Brolöten för att hjälpa till här, sedan i eftermiddag ska jag åka iväg och pröva ut en ny sadel till Oj Oj , min ligger inte bra längre samt att jag har vuxit ur den. Om vi hittar någon bra så kommer Oj Ojs sadel säljas här om någon letar efter en.
 
Efter sadelutpassningen ska jag träna på för Emelie och sedan packa allt inför morgondagens stora start.
Allt fokus börjar nu!
 Skrittar fram

Oj Oj har varit ute i hagen hela dan, dags för honom att jobba med!
Oj Oj 5/5

Här kommer några bilder Alice tog i helgen, mina bilder går ni någon annan dag! 
Besök gärna Alice och hennes systers blogg, www.systrarnacarlsson.devote.se
 Puff 7/5

 
 
 
 Senare

Ikväll kan ni vänta er bilder på Puff ifrån dagens träning, sant bilder på Oj Oj ifrån tävlingen.
Häst och Hund

Stannade efter skolan för att köpa tyglar , men det fanns inte de jag ville ha utan de kommer beställas hem.

Fick med mig en ny gelépadd som jag använder för att fördela trycket samt att minska ev glidning av sadel. Sedan en padd som jag använder i nacken då Oj Oj är lite känslig där. Det fördelar även den trycket och minskar risken för skav.
Går igenom

Har börjat skriva på min läxa, men den är inte klar..

Väldigt mycket man ska tänka på för få bästa förutsättningarna! Kladden är här, jag kallar den för " Linas planering - tävling "
Tävlingsläxa

Jag har fått läxa av Emelie där jag ska skriva ner ALLT om hur jag vill ha det innan, under och efter tävlingen.
Det ska vara alltifrån hur jag äter, sover, packar, tränar , vilka tävlingskläder ska med, vem som filmar/fotar, vem som skrittar fram, hur länge jag rider fram osv. Ni förstår att det är endel att tänka på.
 
Kan lägga upp det här med sedan om ni skulle vilja se? Allt detta görs för att in i minsta detalj ska allt vara klart och fokusen ska ligga på att få ut det bästa hela tiden vid tvälingsdagen.
 
Inget åt slumpen. Jag måste även bli lite bättre på att tagga till inför start, kanske måste skaffa en spellista i mobilen som jag alltid lyssnar på innan start? Sätta mig i bilen och memorera hela pogrammet med min favvolåt?
 
Jag är äldre nu och måste ta mera ansvar för hur jag ska få ut det bästa =)
Jag är inte lika liten som bilden nedan där med Lilla Prim nu höjer vi kraven på allt.
 fråga skav

Fråga : Min ponny har fått jätt mycket skav, har du några tips på hur man får bort/motverkar det?
Kram
 
Svar: Hej!
Ja inte roligt när de är extra känsliga och får lätt skav, själv använder jag mig av bogskavsskydd på vintern då de går med många och tjocka täcken. Det funkar även att hänga en tjockare padd frame vid bringan på hästen för att undvika skaven. Sedan är ett tips att spruta på pälsglans på bogarna (där de lätt får skav) för att täckena ska glida lättare där.
 
Om din häst får skav av grimma och sadelgjord så funkar det att använda fårskinnpaddar med massa ludd under, det gör stor effekt också.
 
Viktigt är även att man ser till att tvätta täckena/schabraken reglebundet då de får mer skav om det är smuts under.
 
 Resultat

Glömde visa hur jag slutade i helgen, en 4e placering tog vi med oss hem
Done!

Nu har jag pluggat klart för idag! Skickade just in ett arbete, åhh vad jag älskar den känslan ;)
 
Har bloggat dåligt idag, har mycket att blogga om men lite tid. Hinner ju aldrig sätta mig ner och skriva. Ajaja vi ses imorgon efter att jag har gjort del 1 och 2 i Nationella matte..
 
På föräldrarmötet idag flyttade vi klassresan till den 14 juni istället, blir nog bra!
 Sol, pepsi och munkar!
1000 saker denna vecka!

Måndag:
Skola 08-13 Musikalrep 13-15.20 
Rida Ove och Puff 
föräldrar möte om klassresa
Plugga
 
Tisdag:
Skolan 
Nationella prov
Rida alla tre
Packa 
Plugga
 
Onsdag:
Jobba på Brolöten 
Träna Oj Oj för Emelie 
kl 16 åker jag mot Stockholm för att se 1D!! :D 
 
Torsdag: 
Jobba på Brolöten 
Träna Oj Oj för Emelie
Bada Oj Oj
Packa 
 
Fredag: 
Tävling Mantorp Kval till Falsterbo
 
Lördag: 
Tävling Mantorp 
 
Söndag eventuellt följa med Linnea P på hopptävling och hjälpa till då hon har 5 min mellan hennes starter då hon behöver hjälp jogga fram en av hästarna. 
 
 Mitt

Ansvaret för dagens halvdåliga poäng 65,4% ligger endast på mig och inte Oj Oj. Helt ärligt så slutade jag rida och vu missade saker här och där, inget flyt. Men slut ältat om det nu är det fullt fokus på nästa start och man lär sig saker av allt :)
Ryttarsmycken

Idag kan alla passa på att shoppa ifrån Gunilla (Dressyrmupparna Linns mamma) Hon kommer var på plats för att sälja sina fina saker som alltid är till väldigt bra pris.
 
Jag själv har både lindor samt hårnålar ifrån dom :)
 
Hemsidan är www.ryttarsmycken.seStartlistorna

 
 
 
Här hittar ni alla starttider för dagen: http://online.equipe.com/sv/competitions/6503
Hela 18 st c-ponnier med i min klass, det är många för att vara nationell bland kat C = roligt! Tror det kommer bjuda på väldigt olika ritter idag.
Håll en tumme för mig att Oj Oj är sansad och håller sig i skinnet ;)
 
Vi är fyra st Årsta ryttare med i samma klass så ska bli roligt att se alla man hinner. Först ut är jag idag och det är bara att tuta och köra
 
 Full fart

Puff Ove och E-type solar sig i hagen medan Oj Oj görs klart för avfärd!
Sluter ögonen!

Nu är hästen ren, allt putsat och alla kameror laddade! Jag är klar inför imorgon!

Så himla skönt att inte behöva åka 50 mil denna gång!! Jag har varit på två tävlingar i år. Tur och retur på dom två tävlingarna har varit ca 200 mil!!! Imorgon blir det bara 10 tur och retur!
Morgondagens startlista

 Kollamasken

Igår köpte vi hem 4st kollamasken för att checka av så att ingen högst har mask. De äter ju en del jord nu när de hittar de första gräset. Detta gör vi varje år, hur gör ni? 
Läs mer på 
http://www.kollamasken.nu/kollamaskenhast.phpBrolötens nya hund!

 Dagen innan tävling

Oj Oj ska som sagt bara att joggas idag. Att Emelie följer med imorgon känns jättebra! Sist hon var med tog vi hem en vinst på SM dag 2. Hon följer även med till Mantorp nästa helg då det är kval till Falsterbo!! 
 
Puff är longerad och stallet klart. Packning, badning, ridning av två hästar är det som återstår! 
Bild ifrån igår! Nere i vänstra hörnet ser ni deras nya valp Ginger! Mer bilder på honom kommer! 
 
 träningen idag

Tränade för Emelie idag på Oj Oj, det gick mycket bättre nu och det flöt på mera, roooligt! Imorgon kommer jag endas jogga honom och sedan är det start på söndag klockan 11.00
 
Elin hade rakat honom idag så nu ser han inte ut som ett vildsvin i pälsen längre, det var värst vad de fäller sent i år, men inte så konstigt då det faktiskt inte blivit någon ordentlig vår ännu så vi hade inget val än att raka han.
Trailern hade även Elin skurat hela invändigt så även det är klar. Tillsammans är man bäst. Imorgon har jag hand om stallet själv då Elin jobbar hela dagen.
 
Ove fick även bli longerad idag och han var fin, imorgon blir det ett dressyrpass på honom!
 Äntligen!

Äntligen är värmen här så hästarna kan luft pälsen på riktigt! :)
Bloggen får lida!

Jösses vad bloggen uppdateras dåligt just nu! Jag kan helt enkelt bara skylla på den mänskliga faktorn. Jag har haft fullt upp senaste tiden. Slutet av 9an, tre hästar i träning, familj och vänner, jobb som ger följderna till en trött Lina som inte orkar/hinner uppdatera er. 
 
Imorgon är det redan fredag dagen ser ut så här: 
Skolan musikalrep 08.00-14.00 
15.00-(när jag är klar) Träna Oj Oj för Emelie, rida Ove och fixa i stallet. 
Ca 20.?? Ha duschat och sitter på bussen in till Flen 
Reseten av kvällen spenderar jag med min klass! 
 
Sen är det lördag! 
Jag tar bussen hem 07.20 
Resten av dagen går åt till hästarna, packa, bada/klippa Oj Oj och tvätta trailern. 
 
Som många av er säkert vet så går jag i musikklass och vi håller på med en musikal som vi har skrivit själva. Det är premiär om exakt 5 veckor och 1 dag! Vi fick schemat idag och det kommer bli många sena kvällar och helger vi måste vara i skolan och repa på. Det kommer att bli tufft medan satans roligt! 
 
Här får ni en bild ifrån förra veckan! Brolöten

Jag var idag på Brolöten och hjälpte Emelie i hennes stall samt tränade med Oj Oj. Det är ett tips för er som vill träna mer men känner att ekonomiskt är det inte möjligt, börja hjälpa till i din tränares stall, du får många nya tips och idéer även utöver just självs ridningen, samt att jag kan träna min prins.

Oj Oj går bra, stundtals är han riktigt fin men ibland tappar vi det hela och tycker lite olika skulle man kunna säga. Men känslan finns och det är så roligt att träna inför alla årets tävlingar.

Det är nationell start i helgen för oss igen, i Eskilstuna! Endast 45 min, lite skillnad mot att åka 6 timmar till Skåne ;) jag startat 1 klass och Emelie kommer vara där och hjälpa mig, det är bra för då får hon se vad vi brister i på tävling samt även se vad vi kan.
Mys

Solen strålar och jag passar på att ta en härlig uteritt på Ove.

Oj Oj är tränad för Emelie och sedan är det Puffs tur
RSS 2.0