Valborg

Alla 4 hästarna är ridna, åker snart in till malmköping och firar Valborg med några vänner. Ska försöka uppdatera er om appen funkar! 
 
Jag testade min nya adapteridå att jag kan föra in bilder ifrån systemkameran till Ipaden, det gick fort och smidigt! Jätte bra för då kan jag uppdatera er med bilder när jag är på meeting :) 
 
Ha en bra kväll! Tisdag

Godmorgon!
Idag vaknade jag och kände mig så seg i kroppen. Tror att hinderbanan igår gjorde nytta! Så idag är huvtröja och hästsvans som är temat!

Oj Oj och E-type gick bra igår, idag ska jag träna ihop med Elin igen då hon har varit borta och jobbat kväll. Så hon har varit på jobbet när jag har varit i stallet och hon i stallet när jag varit i skolan.
Puffs annons

Ni hittar Puffs annons här: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=715695&inriktning=&typ=
Vi ska ta bättre bilder samt fixa en film åt honom inom kort. Samt att jag ska ordna en egen kategorie åt honom här i bloggen så att det är lättare att hitta info om honom =)Nationella, ovanligt va?!

Idag är det dags för sista delen i Engelska på NP. Sen har jag bara två delar i matte kvar, tack gode gud för det!

När jag kommer hem ifrån skolan ska jag ta stallet och rida, Oj Oj lugnt pass i skogen, E-type ska longeras och Puff joggas på banan.

Elin kommer även hem ifrån Åre idag!
Energin va på topp

06.30 - 13.00 Jobb på brolöten
14.00 - 15.30 Visa Ove för kunder
16.00 - 17.30 Tillbaka till Brolöten och träna Oj Oj
17.30 - 18.30 Natta alla hästar på Brolöten samt fodra
19.00 - 20.00 Innebandy träning

Så har min dag sett ut, fullt upp med andra ord. Men min energi har varit på topp hela dagen, så himla skönt.

Oj Oj tränade vi mycket galopp arbete idag. Red igenom galopprogrammet 3 gånger för att Oj Oj skulle förstå att jag faktiskt red och tog igenom honom för att det kan jag inte riktigt göra på tävling.

Ove skötte sig också super, fina killen tänk om han var en D-ponny...
Dags att sova!

Imorgon är det fullt upp! Jobb på Brolöten, visa Ove för kunder, mer jobb + träning med Oj Oj sedan hem och rida hästarna hemma!

Hopp ner i sängen som står in i mitt nystädade rum!

Haha charmig bild på Ove!
Sol, musik och fina hästar!

Idag har jag haft en mysig dag i stallet! Alla hästar har gått super! Jag har ridit på banan så himla skönt, blev så peppad att rida där så alla hästarna blev trimmade där!

Solen har varit framme och Puff fick gå nacken i två timmar på fm, oj så skönt han tyckte att det var. Efter jag hade ridit var han så svettig så jag spolade av honom med slangen. Sen gick han ut och rullade sig i hagen igen ;)

Kollade även på Küren ifrån GHS, många fina hästar asså! Men när jag satte på så var det två ritter som jag inte var så imponerade över. Men sen så!
GHS

Läser lite om dressyren där Kittel lämnat in protest mot att de inte tränade på tävlingsbanan när den var helt iordningställd inför tävling med blommor och så. Tydligen har ryttarna rätt att träna på banan så som den ska se ut inför start, vilket jag själv inte visste.

Domarna håller med Patrik att det var en miss men inget som går att ändra på nu.

Här kan ni lyssna på vad domare Svalling tycker om saken : http://www.svt.se/ridsport-goteborg-horse-show/article1182793.svt

Patrik själv tror han missade cirka 7% pga detta.

Vad tycker ni om sak? Alla hästar fick lika förutsättningar iaf.

Bild ifrån google
Hovis

Ida är här och skor Oj Oj och Puff! Förra veckan var hon här och fixade Ove och E-types hovar.

När hon är klar ska det ridas och fixas :)
Musikalrep!

Imorgon har jag inga lektioner, bara träning inför musikalen. Kul! Har ju varit borta flera gånger nu så det ska bli kul att se hur långt de har kommit!

Idag slutade alla klockan 1 utom vi i musikalen. Vi slutade halv 5 och provade ut kläder och fixade smink och andra saker. Vi hann även med att sjunga i 2 timmar :) 80-tals tema!
Sen kväll i stallet

Kom nyss in ifrån stallet, tiden bara flög iväg!! Jag började med att rida ut på Oj Oj, joggade honom en stund på ängen också märktes att han kom loss igår.
Sedan longerade jag Ove, har såg riktigt fin ut vilket han oftast gör ;)

Nu kollar jag på världshoppningen från Göteborg Horse Show. Sen ska rummet städas!
Träningen igår

Igår tränade jag som sagt för Emelie, och vi jobbar mycket med att jag måste antinge ha Oj Oj korrekt i den höga formen = tävlingformen eller så ska han gå i den låga och runda formen. Det får inte bli ett mellanting utan jag måste vara mycket mer noga där.Verkligen lära mig känna av tydligare.
 
Och i den låga formen kan vi inte bara jogga runt och tro att solen skiner, utan vi måste jobba lika aktivit där som i den höga, han ska vara snabb och kvick i bena samt vara igenom i handen.
Ja ni ser, alltid är det något. Tack bästa Emelie som ser till att jag utvecklas framåt och ställer högre krav hela tiden :)
 
Hög form
 
 
mellanform = bort!!
 
 To Do

Elin fixar stallet helt klart idag, jag tar med mig Oj Oj & E-type in när jag kommer ifrån bussen.

Tränar 17.15, det tar Max 15 min dit och jag vill skritta fram 20 min innan.

Så vi åker 16.30. Har man planerat blir det sällan kaos. À och O är planeringen när man ska få ihop allt, jag kommer träna Puff när vi kommer hem. Ove och E-type vilar idag.
Onsdag redan!?

Redan onsdag idag, vilket betyder nationella prov i engelska!! Kill me..

Det ända positiva med det är att jag måste sitta still, för jag har sån galen träningsverk. Haha jag har aldrig varit med om värre. Vi körde ett riktigt jäkla ben pass i måndags, så igår kunde jag knappt gå, bättre idag ;)

Igår hade jag fullt upp, pga av det fick bloggen lida! Har även mycket att göra idag, bland annat träning för Emelie med Oj Oj!
Någon som är sugen på mer Gustav Svalling bilder?
Varvar plugg och blogg!

Det är så jäkla tråkigt att plugga! Jag har inte behövt plugga så mycket hemma under mina första år i grundskolan, jag har hunnit med det mesta på lektionerna. Men nu i 9an kommer man inte undan, speciellt inte när man har min mentor i tre SO ämnen ;)
 
Tänkte visa er massa bilder ifrån Willands!
 Svansen

Lösningen att få snygg svans till träning/tävling är att man dagen innan schampoionerar svansen, sedan när den fortfarande är fuktig så gör jag en inbakadfläta högst upp och sedan fiskbensfläta resten av vägen. Den blir stor och plufsig precis som jag vill ha den :)
äTre bilder

 
Fick idag tre bilder ifrån när jag tränade för Gustav Svalling, det var ett tag sedan som ni ser på alla kläder Jag hade :)
 
det är  Lollo som tagit dessa, tack!
 Schabraken

Dessa schabrak hade jag nu på tävlingen, jag gillar stora schabrak och har alltid storlek full på mina:)
 Duktiga!

Idag kan jag och Elin vara stolta uppfödare! Casanova (min ungponny vi sålde i september) har varit ute på årets första tävling. De slog till och vann LC på 72% 
 
Nu hejar vi i LBn också! Nöjd!!

Idag blev det ännu en tredje plac. Jag red ihop 68% gjorde alla rörelse jättebra, men där inemellan måste han bli mer loss. Han går och rycker lite i min hand nu och det drar ju ner massa poäng. 
 
Har fått väldigt bra skrivet av alla domare vilket är väldigt kul! 
 
 
 
 Heja emelie

Emelie är och tävlar med Briman. JaG och Elin följde varje rörelse och hejade ifrån ipaden !:)Team Brolin

Även om jag inte har min tränare med mig, så bär jag med dom på sätt och vis ändå, jag fick denna väst av Emelie när jag tränade i onsdags. Bär den med stolthet, bästa gänget.
Knopparna

Såhär knoppar jag

1. Kammar igenom mannen ordentligt
2. Delar upp mannen så som jag vill ha dom i tjocklek
3. Flätar hårt samt viker in sista delen så det inte sprätter ut en massa strån.
4. Rullar upp dom.

Oj Oj har även alltid pannknopp, inbakadfläta högst upp. Kommer se bättre ut när vinterpälsen har släppt.
3e placering

Är faktiskt väldigt nöjd över nästan det mesta idag! Jag gjorde en ordentlig ryttarmiss i förvändabågarna där jag fick omslag för att jag sluta rida. Typiskt mig jag vet att det blir omslag om jag inte rider varje steg.

Slutorna och travökningarna var riktigt bra idag, fick bland annat 7,5 7,5 och 8 på första ökningen, och den var det riktig wowkänsla i.

Till imorgon måste jag få lite mera flyt och tänka på lite bättre kontakt melland hand och munnen. Detaljer. Är nöjd med fina Oj Oj.

Vi tre som blev placerade hade alla 68% så det var jämt. Två domare höll mig som etta.
Kärlek

Med mycket kärlek och daltande kommer man långt med denna vita ponny. Han är väldigt skeptiskt mot folk och det gäller att ta sig tid att komma han nära på hans villkor.

Vi har gått promenad i härligt väder nu är det knoppning som gäller.
Frukost

En ordentligt frukost står mig så länge på, viktigt att man äter ordentligt så fokuset hela tiden ligger på topp. Även om man inte kan påverka allt som sker så kan man se till att förutsättningarna är bra.
Godmorgon!

Håret fixat tävlingskläderna på, nu gäller det att hålla tungan rätt i mun och att Oj Oj är lite lugnare än sist jag startade :)
Här bor vi!

Jag och Elin bor nog på Sveriges mysigaste B&B! 
 
Lindelunda B&B! 
 
Ridbana, ridhus, pool, stort rum osv. Oj Oj står på tävlings platsen 8 minuter bort. Framme

Nu är vi äntligen framme och sakerna är på sin plats. Oj Oj har varit ute och gått i den kraftiga blåsten som vi får hoppas lägger sig till imorgon då vi tävlar utomhus. Det låter ordentligt i tältstallarna när det blåser på detta vis.

Det som är väldigt uppskattat här är att funktionärerna både kvällsfodrar samt morgonfodrar samtliga hästar 5.30, super att alla får mat på en gång och att det inte är spring i stallet. Tummen upp för det!

Ps. mamma vi körde inte fel en enda gång!!:):)
Maaaat

Nu har vi stannat för mat, vi vill alltid försöka ge Oj Oj de tiderna vi ger hemma för att han ska få hålla sina rutiner.

Han fick vatten, sin lunch med extra betfor så han får i sig vätska då han dricker dåligt i trailern samt hönät.
Vi hoppade in och köpte pannkakor :)
Bra jobbat Ingrid!

Ingrid på Dressyrmupparna har tillsammans med PS of Sweden gjorde en tröjkollektion. Kollektionen heter Working Future och är inspirerad av tjejer som har skinn på näsan och kämpar för det vi gillar allra mest!
Jag är helt såld på den mörkblå tröjan!! Dessa finns även i snygga piké tröjor. 
 
 Vi är på gång, vi är laddade vi
Tredje hästen

Är nu på Brolöten och ska rida Oj Oj, det blir tredje hästen jag rider för idag. Puff står även i trailern som jag ska träna när Elin badar Oj Oj.

Upplägget idag är väldigt enkelt med Oj Oj, han ska bara joggas igenom och känna att gasen och bromsen är bra= framför skänkeln. Sedan när vi kommer fram till tävlingsplatsen kommer jag endast leda honom. Tycker alltid att det är skönare att rida hemma innan vi åker.

Idag kör vi på blå outfit
Skulle behöva flera armar!!

Ut i stallet nu för jag har 1000 saker att göra innan jag kan lägga mig på kudden!
Willands

Willands som gäller imorgon! Vi får se när vi kommer iväg, mamma tycker jag behöer gå i skolan, men det finns ju en heldel att göra innan avfärd för den långa resan. Jag ligger faktiskt bra till i skolan så ska prata med mammma :)
 
Det kommer vara både storhästar samt ponnier på tävling, alla dessa klasser kommer gå under helgen:
 

Fredag bana 1: FEI Prix St. George

Fredag bana 2: FEI Lagtävlan juniorer

Framridning fredag sker på framridning 1 för hästarna. Ponnyerna får rida på framridning 2.

Lördag bana 1: FEI Mästerskap kat D

Lördag bana 2: FEI Mästerskap kat C, LA:2 kat B, LA:4 kat B, LA:P1 kat C + D

Lördag bana 3: FEI Mästerskap YR, FEI Mästerskap JR

Framridning för ponnyerna sker på framridning 1 och hästarna på framridning 2.

Söndag bana 1: FEI Lagtävlan kat D

Söndag bana 2: FEI Lagtävlan kat C, LA:P0 kat B, FEI Inledande kat D

Söndag bana 3 (ridhuset): Kür YR, Kür JR, Kür ponny

Något som flera tävingar tråkigt nog har börjat med är att prisutdelning sker utan häst. Även denna gång så kommer det vara prisutdelning i cafeterian. Trist tycker jag då om man lyckas knipa åt sig en placering så är det riktigt kul att rida in och hämta pris. Samt att hästarna tycker det är kul och man får så fina bilder. Men men det är små detlajer :)

 
Ute med Puff

Ridit ut med Elin nu på Puff och Etype. Och idag kan vi snacka miljöträning, både ordentligt storm och mycket vatten att hoppa över. Puff gillar även sin granne som han hälsar på när vi rider ut jämt :)
Nationella, igen!

Godmorgon!

Snart i skolan, har nationella prov i Geografi idag också. Det är det ända vi gör just nu, nationella prov hit och dit! Tillsammans har vi 16 delar!!

Igår tog jag med mig Oj Oj och E-type till ridhuset. Började med E-type, han var till en början lite loj. Han blev mycket bättre.
Sen var det Oj Ojs tur, han var fin! Mjuk och fin, väldigt pigg och glad! Emelie har varit på mig väldigt mycket att korrigera på en gång inte en sekund senare. Jag känner redan att han är med mig ifrån början. Jag kände även att min ridning var annorlunda på E-type tack vare det.

Ove red jag också ut på, söta killen!
Proppmätt!

Sitter på bussen hem! Slutar ju tidigt idag, skönt! Har precis smält i mig 4 munkar (farligt när Coop har extra pris)

När jag kommer hem blir det ut i det tråkiga vädret och hästa! Ska prata med Elin hur jag ska lägga upp träningen denna vecka. Hann inte göra med eftersom jag varit i Åre. Oj Oj ska tränas för Emelie imorgon, ska rida igenom programmen.

Har sett att det är konstigt när man går in på bloggen, ska kolla upp det med Frida. Kram!
Puff leker med vattenslangen!
Mat dags

Nu har jag precis kommit in ifrån stallet. Alla hästar var fina!

Ove- Longerade honom idag, han såg riktigt fin ut. Han vågar ta i mera nu när det inte är snö och is!

Puff- Red ut på honom, tränade på att han skulle bli kvickare, mycket övergångar, flytta fram och tillbaka och jag krävde snabb reaktion!

Oj Oj- Red ut på honom också, men tränade kondition/styrka. Viktigt att han bygger upp sina muskler nu efter vintern och får upp konditionen så han orkar med hans meeting!

Nu dka jag laga mat, mamma och pappa är borta så jag får göra mat. Sen ska jag plugga SO har nationella prov i 3 timmar imorgon och på onsdag!
halterna har bklivit bättre

Något som ni vet jag har tränat mycket på och som faktiskt börjar ge resultat är halterna! Nu börjar vi sätta dom och jag behöver inte vara lika orolig att Oj Oj ska rycka tag i tygeln eller vilja gå iväg. Visst det händer men inte lika ofta ;) Träning fer färdighet.
 
En bild som Molly tagit:
 Hemma!

Rida alla tre men först spola av leriga ben..
Äntligen

Snön är borta! Det ske bli så skönt att slippa åka till ridhuset när de ska tränas. Tänk vad massa tid vi kommer tjäna in :)
Laddar

Nu är det dags igen, tävling på lördag och söndag. Jag kommer starta en klass varje dag, och det är Willands som håller i det.
Denna gång följer Elin med mig, och mamma tar hand om hästarna hemma.

Idag ska jag börja se över packningen, alltid lättare när man har varit iväg nydligen då har jag lite mer koll.
Jag är tillbaka!

Nu har vi gått av flyget och sitter i bilen påväg hem. Flyget blev lite försenat pga tekniska fel.

Har haft det jätte bra uppe i Åre, skidåkning, sol, after skii, god mat och träffat Emma såklart!!

Har inte bloggat för att appen har inte funkat, har tagit bort den och laddat hem den flera gånger.

Nu ska jag hem till mina fina djur och träna dom!
Ombord!
Skola, hästa, flyget!

Allt är klart och jag är nu framme vid flyget! Skrev fel förut vi flyger inte ifrån Nyköping utan ifrån Arlanda, Stockholm.

Ska bli riktigt roligt att åka skidor, hänga på spa, gymet ovs. Men roligaste av allt är att träffa Emma min saknade syster. Träffar inte henne så ofta längre..

Juste glömde berätta om att jag kom in på mitt första handsval till gymnasiet, GRYMT!!
Vi ryttare

Och det är inte bara Oj Oj som måste komma upp i tävlingskondition, utan även jag som ryttare måste vara fullt redo. Jag tänker inte ge bort poäng för att jag är trött och slarvar. Nu kör vi, satsning mot absoluta toppen.
 
Jag tror vi ryttare glömmer bort oss själva, vi behöver ha styrkan och kondisen för att orka sitta rätt och inte tappa fokus. Jag själv spelar innebandy för att ha bättre kondition, sedan springer jag. Idrotten på skolan är alltid kul också.
 HÖJA RIBBAN

Okej, något som Emelie och Elin är på mig ordentligt med nu, är att jag måste höja ribban och komma in i matchen. Jag är lite mesig när jag rider och vill gärna låta Oj Oj lunka runt och jobba låg och rund. Men till saken är att tävlingarna är igång nu och nu är det dags att höja växeln på träningarna.Igår var jag och tränade för Emelie, och det kändes mycket bättre. Nu är det jag som ska tänka på varje detalj och höja oss båda! =)
 
När jag kommer hem ifrån skolan så ska jag rida ut på Oj Oj, sedan åker jag direkt till Nyköping där vi tar flyget till Åre. Kommer hem på söndag igen och då åker jag och tränar för Emelie.
 Onsdag, full rulle!

Min mobil ligger risigt till! Den är seg, hänger sig och texten som man skriver så kommer texten 3 år senare.

Jaja nu sitter jag iallafall på bussen hem. Ove och Puff ska ridas, får se hur banan ser ut. Pappa har saltat den men idag har det inte varit så varmt, igår hade nästan halva smält bort!! kl 19 är det träning för Emelie med Oj Oj. Sen hem och städa, tvätta, packa och plugga.

Tänk vad bra och man hade kunnat tillverka en till Lina hjälpreda!
Rösta på Emelie!

 Emelie är med på en reklamfilm på Agria. Du kan gå in och rösta på hennes film så har du chansen att vinna ett täcke.
Du kan läsa mer på sidan! Tävlingen avslutas den 21 april så in och rösta!
 
http://www.agria.se/hast/artikel/valj-din-favoritfilm--vinn-ett-agriatacke
 
 dagen innan träning

Idag ska vi som sagt till ridhuset, och alltid dagen innan jag ska åka och träna för Emelie (imorgon) så fokuserar jag inte på den höga formen och med trycket. Utan fokuset ligger på att få Oj Oj framför skänkeln, smidigt och lätt i handen i en rund och låg form. Mer liksom stämma av inför imorgon. Att rida i tävlingsformen och med tryck i steget går inte att göra varje pass, det sliter för mycket på hästarna.
 
Första året jag fick Oj Oj så tränade jag mycket mera, men jag skulle nog säga att även om jag tränade mera så tränade jag fel. Då var det mycket fokus hela tiden på tävlingsformen och rörelser och vi glömde lite grunderna i det hela och att stämma av. Planen som vi har med Oj Oj nu känns mycket lugnare och tryggare och jag tror på oss nu.
 
Det gäller att hitta sin egna plan och tro på den.
 Kall morgon

Idag var det kallt när jag skulle släppa ut hästarna. Vattnet hade frusit och vi fick skrapa rutan på bilen.

Idag är det tisdag, tidigaste dagen jag är hemma 14.20 då ska jag göra ordning Oj Oj och E-type. När Elin kommer hem ifrån jobbet åker vi till ridhuset. Sen hem och rida Ove och Puff. Efter det måste jag plugga engelska.. Jag har att göra idag iallafall, hoppas ni har en bra tisdag!
Sir Owein

Finaste b-ponnyn till salu, glöm inte tipsa vänner som satsar :)
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=697136&inriktning=4&typ=10
 planen

Jag åker till Åre på torsdagkväll, ska hälsa på Emma min syster som jobbar där.
 
Planen med hästarna kommer se ut såhär:
 
Måndag: Ove + Puff ut Oj Oj promenad
Tisdag: Ridhuset med Oj Oj, longera puff och ut med Ove
Onsdag: Träning med Oj Oj för Emelie, de andra två ridas
Torsdag: Rida Oj Oj
Fredag: Elin longerar Puff och Ove samt  promenerar med Oj Oj
Lördag: Alla mina vilar
Söndag: Elin rider ut på Puff och Ove. Jag åker och tränar med Oj Oj för Emelie på kvällen när jag kommer hem.
 
Kan bli lite ändringar men i stora drag på detta vis.
Nu tränar vi på ordentligt med Oj Oj eftersom det är tävling igen nästa helg i Skåne.
 kval

Fråga: hur kvalar man till nationell dressyr? Jätte bra blogg :)
 
Svar: Hej! Tack!
Du hittar mycket svar här om kval och grejer: http://www3.ridsport.se/Tavling/Dressyr/TR-Regler/
 
 
 Jag vet hur man överraskar!

Till min fina vän!!
Tråk väder

Har varit fint väder hela lovet men idag var det mulet, kalla vindar och hagla. Hagarna är jätte leriga så jag fick spola mena och greja.

Nu kommer den tiden, LERA! Aja..

Igår var det fint väder och Ove låg och sola sig i hagen, det var ovanligt att se honom ligga ner. Jag kunde även gå fram och mysa med honom!
Ipadskal + tangentbord

Mitt skal jag har till ipaden haft gått sönder, så det är drags att köpa ett nytt. 
Detta har jag nu. 
Detta vill jag ha. 
 
Ska även köpa ett tangentbord till, då blir det mycket enklare att blogga osv. Det finns även en omvandlare så att jag kan lägga in bilder ifrån systemkameran. Måste på toa men uppdaterar er först...

Imorse longerade jag Ove och red ut på Puff, båda var fina speciellt Ove. Jag gillar att longera då och då, då jag kan se hästarna ifrån marken. Sedan tog jag stallet så allt är klart svara att ta in dom senare kväll. 
 
Ikväll är det innebandy träning, kul! 
 
Hittade en bild på Årsta gänget ifrån SM :) 
Ifrån vänster: Matilda Stambeck, Kally Hansson, jag, Natalie Ekroth, Miranda Wderforss Widell och Alicia Carlsson som nu rider för Gränna. 
 
Nu måste jag springà på toa.. Förklaring

Hagarna syns inte så bra på denna bild, ska kolla om jag hittar en bättre!
Lite av det jag köpte

   
 
Lite av de jag köpte igår. 
 
Jag köpte även tavelramar som nu står i mitt rum med mina favoriter, vad tyckas tycker ni? 
 
 Kul med träning!

Kl 2 är det träning med Oj Oj, innan det ska jag rida Ove och Puff och stallet ska tas. När jag kommer hem ska jag rida E-type då Elin var snäll och tog Oj Oj igår! Skönt att man kan hjälpas åt. 
 
Kvällen ska tillbringas tillsammans med min SO uppsats! Imorgon är det redan söndag! Sista dan på lovet, jösses vad fort det har gått. jaja snart sommarlov! :) 
 
Funderar på vad jag ska ha för outfit på Oj Oj idag, vad tycker ni?
 Vårt hus

Här är ett flygfoto på vårt hus och stall, ni ser ridbanan tydligt samt en överblick hur det ser ut ifrån ovan :)
Försenat

Tågen hem var försenat, men nu har det äntligen börjat rulla..
Fick med min en del saker hem, en jacka bland annat då det var prio 1.

Jag är hemma vid halv 8 tiden då ska jag göra ordning Oj Oj för en ute ritt. Skönt att det är ljust länge nu! Joggar han mycket på vägarna och lossar honom om det behövs (vilket jag inte tror) Imorgon är det träning för Emelie igen, kul har inte träffat henne på ett tag nu när hon har varit i Danmark, Holland och Österriket och tränat och tävlat senaste tiden.
videon

Angående videon på Puff fick jag denna;
 
Kommentar Anonym: Jag tycker att det ser väldigt framtungt och okomfortabelt ut, men ska inte uttrycka mig med konstruktiv kritik eftersom att du uppenbarligen bara vill ha din egna lilla fanclub som höjer dig till skyarna..
 
Svar: Hej!
 
Du får gärna kommentera och någon fanclub har jag inte :)
 
Målet är absolut att han ska bli ännu mera bärig och sätta sig på bakbena och komma mer i uppförbacke. Men vi jobbar på det. Ha en bra fredag ! :)
 
 
 Stort

Något ni inte vet om mig är att jag har riktigt stort huvud, haha.
Det är sällan jag kan ha någon annans hjälm än min egen utan att tro att hjärnan ska tryckas in.

Jag har nämligen storlek 59 (!) i hjälmstorlek. Både jag och elin har det. Man kan ju tycka att jag borde komma ihåg allting då med det huvudet, men jag är rätt glömsk faktiskt och fastnar gärna i min egna lilla värld :)
Framme i Stockholmsstressen
Arg på klockan

Hade ställt klockan på 5 imorse för att jag skulle hinna rida Oj Oj och släppa ut alla. Men jag vaknade kl 6 och ingen klocka hade ringt, så jag rider ikväll när jag kommer hem istället. Ove och Puff vilar idag.

Nu är jag på väg till tåget som ska ta mig till Stockholm. Jag och mamma ska shoppa och äta lunch med fina mormor på mitt favorit ställe! Uppdaterar under dagen.
Puff

Rider fram Puff, och jag rider alltid fram i övertrampo för att få igång hästarna ordentligt. Däremot rider jag lite väl framåt i galoppen så det får jag tänka på till nästa gång. Nyttigt att se sig själv!
Nysladdat
bittra människa

Kommentarerer:
 
Anonym
IP: -

Oj, han har gått upp ganska rejält i vikt va? Ser ganska tjock ut, späcknacke..

 och Även denna anonymna kommentar kommer ifrån samma dator, skumt ;)

Anonym
IP: -

Lite väl breda och korta va? De är väl inte måttade?

Jag kan absolut ta kritik, men att gå in och kommentera anonymt och bara vara bitter känns rätt onödigt faktiskt.

Men svar på dina frågor kan jag göra iaf.

Puff har alltid haft krallig nacke och nej han har inte gåt tupp i vikt sedan han kom, därmot har han tränats =muskler. Påtal om mina stövlar, de är mått beställda precis som jag vill ha dom. Jag har själv valt minsta detalj så jag är supernöjd. Alla tycker vi olika och vilken tur det är jag som ska ha dom och inte du :)

Hoppas du blir lite gladare nästa gång du kommenterar, och jag heter Lina vad heter du själv? =)

Nu ska jag åka och träna med Puff i ridhuset, Elin och E-type ska också med.

 
Vårglad

Ove var pigg och glad idag! Nu sitter jag på Oj Oj och han är minst lika glad och pigg!!

Härligt med varmare tider!
Elin och E-type

Min kära syster♥Puff 3/4

Det var så fint väder ute idag så jag passade på att göra ordning utomhus, vårkänslor!
Glöm intte att denna fina kille är till salu! Kontakta elin_dolk@hotmail.com
 Stövlarna

Är du också sugen på ett par nya stövlar så gå in på http://ridingboots.vpsite.se/
Du kan designa dina egna stövlar precis som jag gjorde, jag är jätte nöjd!
 
 Andas!

Gahh får smått utbrott på blogg.se just nu, håller på att ladda upp bilder men det går inge vidare. Två gånger har jag tryckt på publicera och då slängs jag ut ifrån sidan. Så nu testar jag appen sedan går in och ändrar i vanliga och ser om jag gör några framsteg.
 
Var ju som sagt med E-type och Ove i ridhuset förut, Ove satt fast i vänstersidan så passet gick åt att jogga honom i rund och låg form och flytta höger vänser, byta varv, övergångar och efter ett tag blev det bättre. Imorgon är det Puff som följer med till ridhuset. Föresten kommer det bilder på honom när jag och datorn är överrens igen.. ;)
 
Tidigare idag var jag hos Sofie och fixade mina ögonbryn och fransar, just nu är de väldigt mörka men det kommer att gå ur om några dagar och då kommer det bli snyggt ;) Sofie fixar även naglar i gelé och massa andra saker. kolla in mer här: http://dittwahlavnaglar.blogg.se/
Jag, Elin och mamma åkte sedan till Lager 157 och åt lunch, fick även med mig två tröjer ifrån bondelid hem.
Nu ska jag ta tre djupa andetag och ge mig på bilderna igen!Att tävla Ove

Fick frågan om hur jag gör när jag tävlar Ove då jag är överårig.

Och jag får tävla han i utbildningssyfte då han fortfarande räknas som ungponny. Och då tävlar jag inte mot de andra i klassen utan jag får tävla utan tävlan men får en rosett om jag tider över 64%

Jag tävlar Ove för att visa upp honom inför försäljning samt för att utbilda honom. :)
Anmäld

18 maj har jag anmält mig till tävling med Puff och Sir Owein i Örebro. De båda ska få starta La:1

Kul att börja träna alla hästar inför tävlingar!!:):)
Frukost

Godmorgon! 
 
Hästarna står ute i hagarna och solar sig, själv ska jag äta lite frukost sedan ta in Puff och rida honom. Lite bilder ska även tas på honom. Fokus på honom just nu är katt jag ska kunna sätta honom mer i galoppen, detta går framåt och han gillar att jobba. 
 
Oj Oj ska vila idag med men Ove och E-type ska vi åka med till ridhuset i em när Elin slutat jobba. 
Ni ska även få mer bilder sen i helgen! 
 
 
 
 
 Bilder sen igår

Foto: www.juliawesen.blogg.se
Framme snart

Nu är det inte långt kvar hem! Jag ska lasta ut Oj Oj och gå en bit med honom så han får sträcka på sig sedan natta honom!

Sen ska jag sova!! Har sjukt ont i rumpan efter 50 mil i bilen!! Imorgon får ni bilder och filmer ifrån helgen.
påväg hem

Jahaja, jag åker hem med tre ritter som jag har hamnat precis utanför prisutdelningen i samtliga starter. Surt säger tävlingsmänniskan i mig ;) Men jag är så glad att vara ute igen, och är nu laddad att kunna träna stenhårt för Emelie inför nästa start.
 
Och nu när Oj Oj har varit ute och luftat sig på ett meeting tror jag allt han är lite lugnare till nästa tävling!
 
Ska bli kul att träna Puff och Ove imorgon, Oj Oj får självklart vila! =)
 
Är hemma vid 22 ikväll så då blir det bums i säng.
 Amigo Mio

Jag är med och tävlar om ett täcke, var det du med! Länk: http://asslatjejerna.blogg.se/2013/march/var-tavling.html#comment
 RSS 2.0