Byter blogg till finest

Nu byter jag bloggadress! Ni är hjärtligt välkomna att följa mig till min nya bloggadress www.finest.se/liinadolk 
 
Häng med dit, jag är verkligen redo att ta mitt bloggande till en helt ny nivå!:)
 
http://finest.se/liinadolk
 
Min inlägg på denna blogg kommer flyttas över dit också :)

Dagen

Igår red jag ut på Jouleen, hon har fått vilat sedan Tyskland resan, och idag tog jag med henne till Brolöten för jogging. Gick väldigt bra faktiskt! Lite stark och hängig i handen i början, men sedan red jag mycket skolor och då blev hon fin.

Vi börjar hitta knapparna mer och mer och jag tror att vi börjar höja våran längsta nivå gällande både träning och tävling nu. 

Jag ska rida henne i Marifred som ligger nära oss om två veckor, en Msv b:4, jag vill inte ha för långt tävlingsuppehåll utan jag behöver träna på att tävla och en danstävling i närheten blir perfekt!

Alla andra är också ridna hemma, Gig, Rulle, Oj Oj och etype. 

Debuterar küren

Stor miss i första galoppslutan sen lite små till. Ska bli kul att träna ihop oss mera! Vad tycker ni? Även introt kommer ändras till sjungandes Jouleen hann inte bli klart nu
Innan kürstart
Innan kürstart
Han är tillbaka

I måndags när jag red Oj Oj så började jag nästan gråta för att det kändes så dåligt. Min fina ponny kändes som en skrutt! Haha jösses. Elin fick påminna mig om att han faktiskt hade vilat i en vecka samt att han alltid behöver ridas igenom ordentligt innan han blir sagoponnyn på tävlingarna. 

Han är ju som sagt lite (host) tjock efter hans vila på gräset. Vilket även gjorde honom lite trött. Inte konstigt vem blir inte seg av att äta godis hela dagen och ligga i soffan?

Idag var hans sig lik igen. Framför skänkeln och fin i handen. Sjävklart inte i tävlingsformen ännu, men det kommer. Både jag och Oj Oj var glada efter passet! Att man får sådan panik för att det känns sämre efter vilan? Hehe. 

Nummerlappar

Tips till tävling: 
Denna burk köpte jag på Kvalite Häst och hund med nummerlappar

Tre olika nummerlappar i, samt en massa nummer. Väldigt lätt att byta nummer och blir riktigt snyggt när det är sytt på schabraket 


Pälsglans ifrån Leovet

Bästa pälsglansen är ifrån Leovet, inget trassel samt att svansen blir luftig och glansig

Innan

Sprutar på med leovet

Och sedan är svanens fin igen

Hemma igen

Nu är jag hemma igen efter två dagar på Brolöten. Gig och Rulle har  tagit allting bra med övernattning och nytt ställe.


Det är ridläger på Brolöten nu och imorgon är det avslutning.
Så nu på eftermiddagen tränade de sitt uppvisningsprogram inför imorgon, Duktiga allihopa :) 


Nu ska Oj oj dressyrtränas och Jouleen ut i skogen.Tävlingar planerade

Nu är det verkligen mycket tävlingar på gång! 

Vi (jag och Sanna) har bestämt att vi försöker pröva att kvala Rulle till Ungponny SM, man kan kvala till den 25/7, eftersom  rulle är 6 år så är det 64% i la som gäller för honom, men det är de 13 bästa kvalprocenten som får delta så man behöver rida på rätt höga poäng. Lättare att kvala i Ungponny klasserna än vanliga la klasserna men vi ger det ett försök.

Ska rida i gripen nästa helg om vi kommer med, sedan i Heda 1/7 , sedan tre klasser i Jönköping 18-20/7 

Ska rida lektion för Emelie imorgon på honom, ska bli kul att få tips och råd om träningen på honom. Red Gig idag och fick bra hjälp! Han är som sagt valpig fortfarande och lite sladdig med bakdelen, måste få koll på den! 

Kämpar på!

Ett ordentligt svettigt pass på Oj Oj är genomfört. Just nu jobbar vi mycket med att komma loss i kroppen, skönkelvikningar , öppnor, slutor och förvändsluta är susen för det. Han kämpar på bra men det kommer ta en vecka till innan han är loss i kroppen. Men för Oj Ojs del behöver vi inte träna programdelar, de kan han utan till. Det är att få han fin i handen och snabb i benen.  Blev en dusch efter ridningen.Jag tycker att denna övning är bra att rida när man vill jobba lösgörande på hästarna, volt och sedan ut i förvändsluta :Styr upp oss

Det här med att börja trappa upp nivån med träningen och vad man sätter för ribba gäller även allt! Vet inte vad som hände, men när Oj Oj fick sin vila efter operationen så lät vi allting vara. Men nu jäklar ska vi tillbaka till toppen gällande allt. 


Att ha en sådan orykt man på stjärnan i stallet kommer inte ske igen hoppas jag. 
Innan

Efter(lite kvar att jämna till men jag fick blåsor på fingrarna) 

Under tiden frissan fixades så fick Oj oj stå med super skydden ice-vibe
Snyggade även till öron och svansen.

Det är lite som att gå i mjukiskläder hemma, man blir segare och inte lika motiverad. Men om man klär upp sig lite och kammar till håret så kommer viljan och energin fram, jag tror hästarna känner det också !
Update

Under tiden som mamma har tagit hand om stallet så har hon fixat lite stallfix. En tvättlina där vi kan hänga upp saker på tork. Den nya gödselplattan är också klar, större och högre än innan. Nu kan pappa tömma enkelt och smidigt. En ergonomisk grep är också införskaffad. Kanske är bra för min rygg, påtall om min rygg så har jag tid hos naprapaten imorgonbitti. Hoppas mitt bäcken hållt sig rakt! Rulle kommer även tillbaks imorgon, kul! Under tiden han var hos Sanna så har de gjort en ny film på han, riktigt bra filmat!Nyheter från Ryttarsmycken

Jag har fått hem nya roliga saker från www.ryttarsmycken.se

Tråkigt nog hann det paketet inte komma fram med posten innan vi åkte till Tyskland. Men det kommer ju såklart fler tävlingar där dessa accessoarer kommer att passa perfekt!


6 st pärlor med strass i.


Även denna tre radiga hårsnodd med strass i Sveriges fina färger.

Kommer bli så snyggt! Tycker alla borde ta sig en titt på Gunillas fina hemsida och kolla in alla fina saker som finns där!
SM 2014

Idag öppnades anmälan till SM! Så jag anmälde Jouleen direkt sedan avvaktar vi med anmälan på Oj Oj då han är kvalad men han är ju till salu. (ny annons kommer ut snart)

Anmälan går ändå inte ut på ett tag så det är ingen brådskan att anmäla honom heller. Sedan ska vi se om Rulle kan kvala till 6års Ungponny som går samma helg, det vore kul att få med honom :) måste läsa på om det hela bara. 

Någon av mina läsare som ska delta på dressyr SM i år?:) 

Det blir mitt 5e SM år jag ställer upp i!
Första gången red jag på b-ponnyn Lilla Prim, sedan har jag tävlat Oj Oj 4 år, samt att Casanova gick Ungponny ett av åren också. Det blir däremot mitt första SM på storhäst.


Spännande!!


Kyllera

En film om hur jag använder kylleraEmporio

Många har frågat vad jag har för sadel, och det är en Equipe av modellen Emporio

Priset ligger runt 20.000kr för denna sadel sedan lite extra för stiglädret och att någon prövar ut den.


Idiotisk kommentar

Kommentar: Etype verkar ni inte vilja ha kvar då han lånas ut till höger o vänster.... Sälj honom istället... Till någon som kan sätta honom i centrum,för han verkar ju inte vara älskad av er iallafall.....

Svar: oj vilken idiotisk kommentar!
E-type kommer absolut inte säljas, just för att han är älskad av alla hemma! Att Elin lånat ut honom nu när vi var iväg var för att han skulle få bli tränad och ompysslad precis som vanligt. Det skulle jag säga är att sätta han i centrum.

Att Elin även låtit han bli tävlad av två vänner till oss visar på hög ridbarhet hos honom samt generöst av Elin. När du inte vet vilken plan för etype ska du inte uttala dig om honom. Samt att han gillar att tävla. 

Jag ser en väldigt glad och lycklig häst på denna bild när Linnea tävlade och vann två klasser på honom.

Jag ser även vilken trygghet han har hemma hos oss speciellt med Elin

Att jag inte tävlar honom nu är för att vi är för bra att ställa upp i La klasserna och att han inte är redo för Msv b ännu. Elin vill inte tävla överhuvudtaget.

Tycker du synd om hästarna som går på läger eller ridskola också? De rids av betydligt flera än vad etype gör.

Konstigt att en sådan här kommentar är anonym ;)
Planen med Gig och Rulle

Jag är nu anmäld med Rulle och Gig till gripens meeting nästa helg. 
Gig som är 5 år kommer starta lb:1 med mig på fredag sedan Ungponny lb med sin ägare. Jag tror Ungponny klassen gör sig gig bäst i då han ligger lite efter och är valpig men med fina gångarter.

Rulle som är 6 år kommer starta lb:1 på fredag, la Ungponny lördag och söndag la:1, han är dock reserv i alla klasser så vi får hoppas att han kommer med. Rulle är rätt stabil av sig så tror att de vanliga klasserna funkar bäst på honom. 

Bild ifrån träningen i morse

Gig och Rulle kommer följa med mig till Brolöten imorgon då jag ska hjälpa till där i två dagar. Blir bra för dom att miljötränas samt att jag får hjälp med dom. 

Prinsen

Det bästa av allt att komma hem är att få springa in till Oj Oj!<3 älskade ponny!


Han fick bli longerade igår och ska nu ridas igång ordentlig. Samt även få ta och gå ner några kilon i vikt. Han har nämligen tagit sin semester lite längre ;) han var fin igår och jag ska hoppa upp på honom strax. Ska rida igång han nu några dagar sedan ska han filmas då det finna några som är lite intresserade av honom. Vem är inte?;) han har allt man söker till att nå toppen bland eliten.


Röda lindor ifrån BR

Lite saker jag reagerade på

Skillnaden på tävlingarna hemma mot i Hagen Tyskland

1. Lösa hundar överallt, jag förstår verkligen inte hur ägarna kunde hitta dom senare för de var överallt. I stallarna sprang de kors och tvärs mellan bena på hästarna så man nästan satte hjärtat i halsen att det skulle bli hundstek(!) 

2. Man får leda hästarna i grimma och det är alltså inte träns som gäller. Kändes sådär när det kom hingstar och dansade  fram förbi Jouleen som är sto ;)

3. Det var verkligen smutsigt runt stallarna, de flesta ryttarna tömde kärrorna med skit precis utanför stallarna så det bildades högar runt om stallarna trots att det fanns en stor gödselstack. Sedan var det verkligen fint vid tävlingsområdet så stallarna var lite av "baksidan " av det fina! 

4. Några byggde hagar mellan stallarna, så det gick hästar mellan tälten och betade. Aldrig sett här hemma på meeting och skulle aldrig göra det själv. Hästarna i boxarna blev rätt förvånade när det kom en häst utanför löst.

5. Säkerheten mellan hästar och folk fanns verkligen inte uppdelat. Man trängdes med både fotfolk och hästfolk.

6. Händer säkert här i Sverige med men inte i samma bredd- folk som röker vid hantering av hästar. Både på hästryggen samt vid longering /ledning så röktes det.

7. Några hade fläkt med sig till sina hästar som de satte upp på boxdörrarna, det har jag heller aldrig sett! 

Hemma!

Äntligen hemma efter en vecka på resande fot!

Jullan fick direkt gå ut i hagen med sin kompis Messi. Och vi tog hand om att plocka ur alla saker ifrån lastbilen samt skura den invändigt. 

Tack Emma Kåbring för lånet av lastbilen återigen (ingen som har en begagnad lastbil tillsalu? Gärna med sovdel!) tack Alice för att du följde med som vän och superfotograf. Självklart även till mamma och pappa som ser till att jag kan åka. Går på en heldel ekonomiskt, vi gjorde faktiskt en lista där vi skrev upp varje utgift ifrån glass till hotell och starter. Allting! Ska bli intressant att räkna ihop det hela och lite skrämmande.

Nu ska vi grilla med familjen sedan ska jag hoppa upp på Gig och Oj Oj! Ska ta efter en killes ridstil som inspirerade mig.. :D 

Har så mycket energi till att utvecklas ännu mera efter denna vecka! Tack förbundet att jag fick förtroende att åka till denna fantastiska resa. Heja E-type!

E-type har än en gång tävlat och plockat hem en placering. Denna gången var det med Emmy på ryggen. Som vi nämnt tidigare så har E-type varit hos familjen Carlsson i två veckor då vi skulle till tyskland och då passade det bra att ha med E-type i Katrineholms laget.

Emmy och E-type kom 4a inviduellt på 71% i La:3, laget slutade totalt 3a i finalen.
E-type är nu hemma igen med sina hagkompisar.

Emelie och stalltjejen Sofia kom 1a och 2a på fina 73 % och deras lag vann finalen! HEJA!


Emmy och E-type!
DEBUTERAR VÅRAN KÜR!
Framridning küren
I Skåne!

Vi valde att åka hem direkt efter küren idag, och kom precis till hotellet i Sjöbo Skåne.

Jullan har tagit resan jättebra och står nu nöjd och glad och vilar i Sofies stall.

Jag red ihop 65.5% i küren, det gick helt okej. Missade en galoppsluta då Jullan var taggad och hoppade jämnfota med bakbena samt att det blev ojämnt i travökning som drog ner.

Bild direkt efter küren, glada iaf :) 
Tänk att vi debuterade våran kür första gången någonsin och gör det i Tyskland på internationelltävling. Nu ska vi hårdträna ett är och hoppas att vi blir uttagna att åka till samma tävling igen nästa år ! Jag ska se till att rida lite tyskt så flyger vi fram sedan ;)

Sammanhållning!

Man får en härlig stämning och bra sammanhållning när man åker iväg ett svenskt team så här. Vi hejar på varandra, har vårat "eget" svenska stall och pratar häst dag in och ut. 

En del av svenska dressyrteamet. 

Jennifer och Linnea in action! 

Heja SVERIGE!! 
Jag, Jan Brink, Mathilde och Sofie och hennes mamma står och väntar på Sound Check.

Blev trött på Alice, så slängde iväg henne ;) 
Mathilde Hanell

Wilma Björk

Johanna Jenland 
 
Clara Egholm 


Beatrice Ivarsson 
Jennifer Lindvall
Sofie Andersson
Klara Svanberg 
Sofie Andersson
Elin Mattsson Bilder FEI mästerskap

Fokus på framridningen..


Fina tjejen!
Båda nöjda efter en bra ritt!

Pussel och mys innan kvällspromenad och nattning måste ju också hinnas med när man skött sig så bra!!
Ritt nummer 2

Idag gjorde vi en rätt fin ritt, men tror allt att de dömmer hårdare idag på de flesta. 63.9% så nästan 64% och jag red upp mig några placeringar idag mot igår så det var ju bra iaf. 

Det är soundcheck för küren klockan 21.15 ikväll, sedan gör vi sista ritten imorgon innan det är dags för hemfärd. Mera bilder

Lite fler ridbilder på mig och Jouleen ifrån bananVi gjorde ett foderbyte med familjen Björk, de fodrar Jullan idag på morgonen och vi fodrar deras häst imorgon. Skönt med en dag lugnare morgon. Nu ska vi strax iväg och heja fram ponnyryttarna. Svenskar på plats

Svenska ekipagen som red idag utöver mig på dressyrbanorna

Isabella som tävlar som youngrider


Beatrice som rider sina två hästar i juniorklasserna

Mathilde - juniorryttare

Johanna - juniorryttare
Sofie- juniorryttare och hon har också två hästar med sig

Här är Bobo, landslagsledaren för ponny, men som även är ledare för oss andra här i Hagen denna tävling


Svenskar som hejar på varandra :)

Ponny startar först imorgon, och vi ska se till att fota dom också. Alice är en fena med kameran :D 
outfit

Outfit
Frack: Pikeur, kvalite häst och hund
Hjälm: JW (min nya måste skickas åter och få en större) kvalite häst och hund
ridbyxor: CRW Hööks
Schabrak: Förbundsschabrak
Luva: Equiline, kvalite häst och hund
benlindor: Mias
Kandar: Dyon, kvalite häst och hund
Sadel: equipe
boots eskadron
 
 
 
 
 
 
 Kyllera

Efter lång resa samt hårdare träning/tävling så använder jag kyllera. 
Jag tar på senan samt kotan

Denna kyllera är väldigt smidig att använda då den sätter sig där den ska samt inte är rinnig av sig.
Jag har gjort en film hur jag gör, men den kommer upp när vi når Sverige igen.Debuten internationellt

65.5% i debuten internationellt, jag är nöjd över det även om vi hade missar. Det är så sjukt bra ekipage här så det är en ära att delta här och prestera helt okej :)

Små ryttare, stora hästar

Det är även hoppning på plats, vilket är roligt att se på denna nivå!

Man ser väldigt många ekipage med yngre ryttare på stora hästar  som svävar över hindrerna. Eftersom att många länder har 16års gräns på ponny så satsar flera yngre ryttare på storhäst är min slutsats. 

Ett av alla ekipage med unga ryttare. 
Bilder ifrån dag 2 Tyskland

Klockan 15 var det dags för vetrinärbesiktning för oss Juniorer. Man springer fram och tillbaka med hösten samt visar upp hästenspass som de även behåller tills man åker hem.


Har även tränat på banan som öppnade klockan 17.30, var trångt på tävligsbanan men mycket plats på framridningen så jag red fram där och sedan tog jag några rörelser på banan.

Joggar fram


Galopperar fram

Sluta inne på tävlingsbanan som är omringad med väldigt mycket saker att titta på ;)

Nöjd häst och ryttare efter träningen !
Här är bild på mig, Beatrice, Johanna och Sofie. Vi alla är juniorryttare på plats men på bilden saknas Mathilde Hanell som stod och knoppade inför vetrinärbesiktningen. 
Hundar överallt

Något som finns överallt här på tävlingsplatsen är lösa hundar som springer runt fritt. Massa hundar pratar vi om. Ganska farligt då det väller in stora lastbilar hela tiden samt hästar överallt utan speciellt större säkerhetsannordning med avspärrningar för hästar och människor heller.
Man får se upp helt enkelt ;)

Svårt att inte ge mat till denna söta tiggare vid maten! 
Reserv till NM

Igår i lastbilen påväg hit till Tyskland fick jag reda på ifrån förbundskaptenen Marianne att jag och Jouleen är reserv till NM som går nu i juni.

Det är balande känslor, för det första är det jäkligt coolt att vi lyckats nå den platsen med endast ett halvår tillsammans, det är vi såklart stolta över! Sedan är det ju lite trist att vara första utanför till mästerskapet.  Men vilka framsteg Jouleen har gjort detta halvår. Jag tror vi har något stort på gång till nästa år <3 

Svenskarna på plats är:

Svenska Dressyrryttare på plats är: Sofie Andersson, Lina Dolk, Mathilde Hannell, Beatrice Ivarsson, Johanna Jendland, Clara Egholm Hebsgaard, Jennifer Lindvall, Klara Svanberg, Wilma Björk, Felicia Brännström, Elin Mattsson, Linnéa Williamsson, Isabella Tovek

 Svenska hoppryttare: Malin Ahlqvist, Alma Björklund, Hanna Klensmeden, Anna Persson, Ida Svensson, Evelina Tovek, Filip Ågren, Viggo Björklund, Alexandra Emanuelsson, Emelie Grönberg, Adam Carey, Wilma Heie, Ottilia Lundgren, Josefine Bjur, Disa Holm, Alva Vikström Leijon 

Alla vi svenskar står i ett tältstall tillsammans, roligt att se vilka alla är samt att man kan hjälpa varandra om det är något. 
Trångt i gångarna då de flesta har stora skåpen med sig. 

Hästarna står på gräsbotten vilket Jullan uppskattade samt spån. 

Enorm anläggning

Vi kom fram utan några som helst problem, vi är lite förvånade över hur smidigt det faktiskt var.

Jouleen har varit så duktig denna låga resa, hon kommer komma hem oavsett hur det går resultatmässigt med ett klokare huvud med erfarenhet delux.

Tävlingsplatsen är den största jag någonsin sett, superstor och väldigt lyxig. Man känner sig rätt liten här på plats faktiskt haha. 

Imorgon är det vetrinärbesiktning på eftermiddagen för oss dressyrryttare, hoppningen drog igång redan idag.  Sedan är det träning på banan och fix inför starterna tors, fred och lördag. Man är indelade i två grupper då ett gäng även tävlat i lag. Återkommer med starttider och info imorgon. 
Framridningen för hoppningen innan de går upp till framhoppningen och arenan.

Promenad nummer två på kvällen. Jullan är väldigt pigg och framåt trots den långa resan i värmen! Vi hamnade i enorma bilköer så resan tog 3 timmar längre än planerat.


Hoppbanan


Många skulpturer på anläggningen

Restaurangen precis intill hoppbanan

Nu ska vi sova, ingen av oss kan tydligen ta emot sms så att ni som försöker få tag i oss på det viset vet ;) Framme i Skåne

Vi har nu landat hemma hos Sofie Andersson, jättefin och mysig gård! Jullan fick gå två promenader samt bli nattat och äta lite kvällsmat. Hon har tagit resan med ro och verkar tycka det här är spännande. Vi har nu åkt till vårt boende som vi ska sova på i några timmar innan vi lastar 04 imorgonbitti för att försöka undvika att endast köra i värmen för Jullan samt att hon får komma ner tidigare och vila på plats.
 
Skönt att kunna ha koll på henne under resan. 
 
Dagens stora fråga, "hur gör man med ett spännband?"
Både jag och Jullan glada att vara framme. 
Promenad i kvällssolen. 
Lindar henne runt om med Back on Track samt att hon har ett tunnare Back on Track täcke på sig. 
Mysigt hemma hos Sofie, hon och hennes hästar åker redan nu ikväll så de kör hela natten istället.
Här är boendet, nu säger jag GODNATT för om några timmar ringer klockan. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Vi är på väg!

Lastbilen rullar mot Tyskland med Jullan, Elin, Alice och en väldigt nervös, taggad och förväntansfull ryttare!

Vi stannar och sover i Skåne inatt sedan rullar vi vidare till Haagen imorgon 04:00.Vem hade trott detta för ca 4 månader sen, inte jag iallafall!Fler bilder!

http://rebeccatengstrom.blogg.se
har fotat denna fina från dag 1 på Strömsholm.


Ponnypatrullen

Har ridit ponnygänget ikväll, började med min egna prins Oj Oj, när vi kommer hem ifrån Tyskland ska han få ridas som vanligt igen, underbart! Är en familj som väntar på att få komma och Provrida honom.

Sedan var det Gigs tur och han ser ni i filmen nedan

Och sist men inte minst var det Rulles tur, han var riktigt fin idag! 


Kvällsträning med Gig

Gig börjar bli riktigt trevlig, nu får man bättre stöd till handen och han är inte lila vinglig längre :)
Äter som en häst

Jullan äter som en häst höhö så vi car iväg och hämtade påfyllning inför resan.

Nu ska jag och Elin till Strömsholm för att se lite inspirerande dressyr med otroligt fina hästar samt duktiga ryttare. Synd att det är så få GP klassen bara. Grand Valley på Strömsholm

Äntligen fina bilder på Valle också! :D
 Fotograf Linnea Philipsson
En glad Valle efter ritten <3
Jag hade Valle på Jullans prisutdelning och Jullan på valles haha
<3
 
 
 
Ser ni så glad han är? Tack Brolöten för att jag fått äran att tävla honom.
 
 
 
 
 Lika

Haha älskar att jag har en häst som liknar min tränares häst

Briman och Emelie på Strömsholm 


Jag och Jouleen på Strömsholm Packning

Operation packning pågår:

2 st schabrak ifrån förbundet

Mias benlindor

Syr på nummerlappar på schabraken

Träningsschabrak ifrån Lami-cell passar extra när man ska skylta lite med svenskaflaggan 

Emelie har alltid lärt mig att ha dubbelt av allting, så fyra saxar kanske kommer till användning haha

Praktiskskåp!
Jullan dag 2 Strömsholm

Foto - Amanda Hellman
 

 
 
 
 fixar

Har varit på Brolöten ifrån morgonfodringen till 15 idag och hjälpt till i stallet. Även Alice var med och kollade in rutinerna lite inför att vara med lite i sommar.
 
NU är det packning som gäller, jag har fått låna Emelies mellanskåp så det underlättar en hel del att göra det smidigare. Sedan lånar vi även Kåbrings lilla lastbil som vi hämtar imorgon för att packa in allting i.
 
Jag går även runt och lyssnar på min kürmusik så det ska sätta sig ordentligt fick den skickad idag, så ska rida igenom den imorgon. Och det gäller att jag kan den så det går smidigt och enkelt. Dolly Parton musik rakt igenom!
 
Ska rida lite här hemma också. Dock inte Jullan då hon vilar helt ifrån ridning idag.
 
 
LINNEA LÄGG UPP BILDERNA PÅ VALLE TACK ;D  <3Strömsholm

Mera bilder
 
 
 
Nöjd!
 
 
Alla bilder har Linnea fotat <3Huva - equiline

Hur tyckte ni att Jouleen och Valle klädde i nya huvan ifrån Equiline?
Det var så mycket knott/mygg på kvällen vid träningen så vi valde att ha huva på.
 
Köpt på Kvalite Häst och Hund i Flen
 
 
 Jouleen <3

Här kommer bilderna ifrån Linnea
 
Fotograf och hästskötare
snygga knoppar va?
Lite godis innan ritt =)
Så stor skillnad i kroppen på henne nu!
haha himmlar med ögona åt mig ;)
fin galopp!
precis 10 minuter innan min start skulle det lämpligtvis sladdas på framridningen. All miljöträning är ju bra sägs det..
 
söt!
 
 
 
 
 
 
Kommer upp bilder även på Valle!
 
 Dag 2 strömsholm

Dag 2 Strömsholm
 
Valle: VI gjorde faktsikt en väldigt bra ritt, det var ett fint flyt och vi gjorde det vi skulle. Sedan går det ju alltid göra ännu bättre men jag var faktsikt nöjd när jag red ut på honom. Och vi gjorde sista kvalet till SM! Det är faktiskt en merit att ha kvalat både Oj Oj, Jouleen och Valle till det.
En väldigt fin 5e placering fick Valle och jag med oss hem!
 
Jouleen: Vad ska man säga? Hon är så fantastisk fin på framridningen och även inne på banan, men tyvärr så är det så mycket häst att rida ihop på banan när hon är såhär fin att minsta lilla så blir det missar. Ena sekunden känns det som"wow vilken häst jag sitter på" och nästa är det typ "hjälp det här nödlandar snart" Det var svårt för domarna att vara eniga idag då vi fick väldigt ojämna domarsiffror, glad över 67% med alla missar av domare C. Men klart jag blir ledsen när vi sumpar chansen när vi faktiskt kan ro hem fina poäng OM vi kan kontrollera oss. Och idag lyckades vi inte med det. Kul att många tycker att hon är så fin iaf! Och en sak är säkert, man vinner tillsammans med sin häst och man förlorar med sin häst. Idag torskade både jag och Jouleen lite.
 
 
 Kommer fina bilder ifrån Linnea senare.
 
Jag åkte faktiskt hem och sov direkt efter vi kom hem, jag var helt slut. Både huvudet och kroppen har fått tagit mycket de senaste dagarna.
 
Väntar nu på Alice så ska hon och jag konditionsträna hästarna ihop. Jullan går i gräshagen och har det bra.
 
 Bilder av Alice

Bilder tagna ifrån : http://carlssondressyr.blogg.se

Tack Alice!Dag 1 strömsholm

Första tävlingsdagen Strömsholm
 
Jullan var först ut, och hon kändes faktiskt väldigt bra ifrån början ,lite väl laddad bara och vara lite för snabb för mina ben och överreagerade lite. Men blev väldigt fin när vi fick kontroll på allting.
Väl inne på banan så var hon helt super fram till skritten där jag rider fel.. och tyvärr så tappar jag både poäng och fokus genom att göra något så klantigt. Och jag får inte till det där fina vi hade innan felridningen. Men överlag var jag nöjd med att jag kunde rida ett rätt bra program med fina halvhalter där jag hämtade hem henne bra samt att vi gjorde så fin första del i programmet!
En fin 4e placering
 
Valle: Han var glad att vara på Strömsholm! Han har så mycket motor Valle så det gäller att rida tekniskt på honom utan att bli stark i handen. Kul med häst som vill springa på ordentligt :) Vi gjorde ett program utan mycket missar men tyvärr lite för många 6,5 poäng. Fina byten och travökningar! Och vi satte vårat första SM kval! Superkul!
Han fick följa med in på prisutdelningen som ni såg på filmen =) Slutade 7a.
 
Lite ojämna domarsiffror på både hästarna men så kan det vara.
 
Båda hästarna har skött sig väldigt bra i trailern och ridmässigt, jag är nöjd och hoppas att jag kan få till det lite bättre imorgon.
Kommer komma massor med bilder senare då både Linnea och Alice fotade <3
 
Imorgon är det stallet redan innan 05, så sängen NU! Imorgon rider vi Fei mästerskap
 
Stort grattis till Emelie som gjorde en klockrenritt idag, väldigt fin var den och tog hem segern!

Dagens resultat hittar ni här: http://online.equipe.com/sv/class_sections/118512/results
 
 4e placering idag!

Jullan 4a och Valle 7a. Lite missar som jag hoppas kunna reda ut bättre imorgon:)
Fixar

Ridit tre hästar hemma och tagit stallet, ska snart ta in Jullan ifrån hagen och åka till Brolöten. Där badar jag Valle och Jullan och fixar det sista.

Packar skåpet med det sista nu. 


Porträtt bilder

Fler än jag kommer garanterat lägga upp bilder vid slottet i helgen ;) Vackra tjej <3 Gig galopp

5år D-ponny , kortfilm ifrån igårkväll
Träning på banan

Träningsbilder ifrån Strömsholm


Tjatja bloggen säger Jullan ;)

Gillar Jullans vita  bakbena :) 


Ifrån framridningen till tävlingsbananPether var på plats och hjälpte Per med träningen

Mycket spännande att vara på GP banan tyckte Jullan ;)

Jag och Per på samma bild

Outfit

Outfit bilder- hiss eller diss tycker ni?

Hjälm: JW, kvalité häst och hund
Ridbyxor: pikeur , kvalité häst och hund
Schabrak: , MaskinCenter 
Skydd: showmaster, Hööks
Boots: eskadron: kvalité häst och hund
Skjorta: HM 
Sadel: equipe
Kandar: Dyon Tränat på banan

Nu åker vi hem ifrån Strömsholm, har ridit på både framridningen och på GP-banan för att spana in allting. Det är en avvägning man får göra, för det var väldigt rörigt idag (självklart dagen innan) de byggde läktare, traktorer kom och åkte, unghästar , hingstar ,
GP hästar blandat med YR och Juniorerna. Det hade absolut blivit bättre träning hemma i lugn och ro,  Men jag vågade inte chansa på att inte låta Jullan gå på banan.

Vi gör vårt bästa helt enkelt!
Nu ska vi hem och rida Oj Oj rulle och Gig. Valle reds innan vi åkte.

Fina bilder kommer ikväll då vi lånade linneas kamera :)Dagen

Vet inte riktigt när jag slutar och kommer hem idag, men då ska iaf jag och Elin rida Rulle och Gig ihop. Sedan tar jag Oj Oj medan Elin gör iordning Jouleen för att åka till Strömsholm för banträning.

Ska åka och träna Valle också så fort jag kommer hem.

Ikväll behövs det även sy på nummerlappar på schabraken  för morgondagens och fredagens starter samt packa skåpet.

Mamma börjar senare idag så hon fixar stallet på morgonen så allting är klart där- tack! 

Elin har även bestämt att vi ska hinna högtryckstvätta hela stallet innan vi åker på måndag, så vi behöver börja bära undan alla saker också. Som sagt det är inte bara ridningen som tar tid ;) 

Skyltar till sadeln

Elin överraskade mig och hade beställt hem skylt till att fästa bak på sadeln! De kom i brevlådan idag så imorgon ska vi fixa det.

Dåliga bilder men det är "guldfärgade" skyltar

Snart klar

Träning med Jullan gick inte så bra idag faktiskt. Hittade inget flyt samt att Emelie tyckte det var spänt ifrån min sida. Får hoppas på bättre känsla och ridning imorgon.

Oj Oj och Rulle red jag innan träningen med Jullan, och sedan hoppade jag upp på Gig nu vid 21 tiden. Han skötte sig bra, jobbar bättre mellan hand och skänkel och är lite kvickare. Bra pass!

Nu lite stallfix sedan är det sängen innan SISTA skoldagen innan lovet! Äntligen ska det bli full fokus på endast hästarna ! Partyskorna på!

Trend-Jullan ;)

Vem är länkad på Dressyrmupparnas blogg om inte Jullan i hennes partyskor ;D 


Lite mer travarbete - rulle
La rörelser - Rulle

Idag tränade vi lite rörelser ifrån La, eftersom han är 6 år så bör han ligga på den utbildningsskalan. Bra att checka av för en själv :)
"Shadowmatt version"

Min hjälm har jag verkligen väntat på, och jag tog tag i det i egna händer då det tog för lång tid att vänta på butiken att få hem den. Så på torsdag anländer min nya hjälm.
 
"Problemet" är att jag har väldigt stort huvud nämligen storlek 59, och i dessa hjälmar ställer man tydligen in skalet invändigt för att reglera storleken, så om den är för liten när den kommer så måste den åter till affären för att ändras om. Men nu håller vi tummarna!
 
Märke: Samshield "Shadowmatt version"
Färg: svart/silver med Swarowskistenar på
Pris: 3600 kr
Affär: http://www.marietorpridsport.se/
 Hej då E-type

Hej då e-type, ses om ett tag och var nu snäll <3 

För att läsa om E-type kan ni gå in på denna blogg nu när han är iväg i drygt två veckor : http://carlssondressyr.blogg.se/ Elin Ryttarmeddelandet

Kollar över ryttarmeddelandet för tävlingen på Strömsholm nu i helgen, och på torsdag rider vi på stora banan framför slottet, juniorerna går ut sist och jag startar med Jouleen: 17:26    Valle: 19:54 (sist i klassen) det är 18 st juniorer med och Fei lagtävlan går klassen i.
 
Sedan på fredag så rider vi på stallplan och då rider vi fram inomhus. Valle: 08:38 och Jouleen: 10:58 och då är det 19 st med och vi rider Fei mästerskap.
 
Vi kommer inte ha hästarna uppstallade utan kommer åka med dom, tar cirka 1h för oss att åka. Skönt för hästarna att komma hem och inte stå kvar. Speciellt Jullan eftersom hon ska iväg senare en längre period.
 
 
Vi åker till Strömsholm och tränar på banan imorgon, känner att all miljöträning är bra för mig och Jouleen som är på stora banor. Och stora banan är öppen imorgon mellan 16:00-19:00, ska försöka komma dit tidigt då jag antar att många kommer träna när de kommer fram senare på kvällen.
 
Jag kommer även vara på plats på söndag, det är ju en stor ryttarfest detta med både hoppning, dressyr och fälttävlan det vill man inte missa. Och självklart ska jag heja på min tränare Emelie och Briman!
Vill även se Emma Kåbring som hoppar GP hoppningen, det är hennes lastbil vi lånade till Hammarö och även den vi kommer ha till Tyskland. SNÄLLA! Tycker att Emma är grym, född 1990 och fajtas redan i GP klasserna med segrar och placeringar! Hon kommer ju även härifrån Sparreholm (hennes pappa bor här) endast 7 minuter ifrån oss, roligt att det faktiskt finns så duktiga ryttare ifrån denna lilla samhälle. Jag menar både Emma och Emelie rider på GP nivå!
 
Denna bild är fin på Jullan tycker jag! <3
Fotograf Linnea
 
 Bra huva

Fortsätter lyfta fram bra utrustning eftersom det önskades.

Denna flughuva som är köpt på Maskincenter. Skyddar hela huvudet mot insekter samt även Jullans ljusa parti på mulen. 


Planerar

Eftersom jag och Elin åker iväg nästa vecka så måste det planeras här hemma med hästarna.

Jag rider på måndag innan jag åker sedan åker Rulle hem till Sanna igen hela veckan och etype åker redan imorgon till Alice och Emmy som tar hand om han i två veckor. Alla hästar måste få vara i centrum och det kommer etype få vara hos dom när vi är iväg. 

Gig kommer bästa Linnea rida, hon är ju en talang i hoppningen sagt av självaste Johan Spetz så det känns toppen att hon vill rida honom hemma hos oss. Blir bommar och lite små hinder eftersom han bara är 5 år är detännu viktigare med variation i träningen och bryta dressyrträningen lite. 

Gig har även detta flugtäcket igrån Bucas, det sägs ju att mindre insekter ska vara på dom då. Någon som vet om det funkar? Vi har försökt inspekterar det men vet inte om det är någon skillnad? Snygg är han iaf ;) Hansbo event

Har även fått frågan om bästa skydden, och jag har olika men flesta av dessa ifrån Hansbo Event. Köpta på både Kvalite Häst och hund samt Maskincenter.

De sitter bra och går även beställa par vid vilket är bra om man behöver ex storlek large fram och xl bak.

Slänga in i tvättmaskinen på 40 grader sedan för man karda upp luddet igen så blir de fina.


I tidningen

Eskilstuna kuriren ringde och gjorde en telefonintervjuade mig om tävlingarna som varit samt att jag ska till Tyskland. Bilderna har Linnea fotat i Hammarö :)

Första sidan, inte dåligt ;) 


Stort tävlingsskåp

Fick frågan om mitt "drömköp" och det vore en trehästarslastbil med bra bodel. Det skulle underlätta enormt på tävlingar.. Men om jag ska vara realistisk med min dröm så önskar jag mig ett större tävlingsskåp, som är dubbelt.

Jag har mitt lilla skåp som används nästan dagligen till träningarna men ett större tävlingsskåp så man får plats med alla saker bättre och slipper en massa kassar och väskor utöver. Jag vet att det faktiskt finns en väldigt snäll herre som har planer på att bygga ett åt mig, vi får se hur det blir med den saken :)

Jag gillar ju även att ha ordning och reda och det är rätt svårt med massa saker i de här mindre skåpen på tävling. 

Mitt lilla skåp

Vandring

Idag blir det vandring och övernattning i skogen med skolan. 

Vi ska tälta i skogen, laga mat med stormkök, gå några mil och sedan överleva mygginvationen.. 


Kvällstankar

Att jag orkar släpa mig upp tidigt innan skolan/Brolöten  för att hinna rida och släppa ut hästarna är för att jag vill verkligen bli bra. Jag vill bli bättre och jag satsar verkligen på det! Och att bli bättre blir man genom att kavla upp ärmarna och verkligen lägga sin själ i det hela. 

Det skulle vara helt orimligt att hinna rida tre hästar efter skolan när allting runt om ska tas hand om också, ridningen är ju den lilla biten med att ha hästar. Även om jag och Elin är ett bra team så är det slitigt, men det är verkligen värt det. Varje timma! 

Tänk att jag faktiskt ska åka på en internationelltävling med min Jouleen om drygt 1 vecka. 
Det är med lite rädsla också för det är bannemej nerver som spökar också, även om jag försöker se allting i år som erfarenhet till nästa år på storhäst så sätter man förhoppningar som man måste tygla! Jag ska faktiskt skriva ner mina mål, förhoppningar och drömmar både långsiktigt och kortsiktiga. 

Samtidigt så är jag såklart stolt över vad vi åstadkommit på denna korta tid och klappar mig själv samt Jullan lite extra. 

Man får aldrig glömma att det är levande djur vi jobbar med varje dag och inte maskiner som bara går. Man måste hela tiden ha en plan b. 

Kärleken och respekten till hästarna är det som gör att jag kommit en bra bit på vägen med min satsning <3 

Hämtar hö

Avrundar kvällen med att kasta hö. Hejochhå långa dag!


Bena

 
Fick frågan hur jag tar hand om hästarna ben efter träning

Innan ridning har jag alltid på mina ice-vibe skydd med vibration under tiden jag ryktar och sadlar, det ökar blodcirkulationen till bena
 
 
De finns att köpa här: http://www.stromsbergsgard.se/nyheter/ice-vibe och jag älskar mina! Hästarna har väldigt fina ben också nu. Det finns även att köpa för framknän och bakknän.
 
Och direkt efter om jag är hemma sätter jag på mina ice-vibe skydd, de ligger i frysen så de är riktigt kalla och sedan på med vibrationen efter. 
 
Jag stretchar alltid hästarnas hals efter ridning (ej innan eftersom de är kall då) 
Sedan svampar jag av/ eller spolar av beroende på hur varmt det är ute. 
 
Är jag på träning / tävling så har jag på kylgel direkt på bena och på nätterna använder jag om hästarna har gått hårt kyllera ifrån leovet! Samt att de har back on track på sig. Både täcke och skydden/paddarna!
 
 tidigt

En väldigt tidig morgon blev det då jag behövde rida Rulle, Gig och Oj Oj innan jag nu anländer till Brolöten med Jouleen för att träna samt hjälpa till i stallet.
 
Alla tre red jag ut på och jobbade med deras condition då faktiskt alla brister i det. Men det är en lätt och rolig sak att jobba med! Glada hästar var det.
 
Många undrar säkert hur jag hinner med en massa blogginlägg = tidsinställda samt mobilinlägg! Därav brister kvaliten lite i inläggen då det går lite snabbt.
 
Därför undrar jag om ni har något önskeinlägg ni vill att jag ska skriva om?
 
 Dressyrringen

Dressyrringen anordnar en Msv b cup där man samlar poäng och sedan blir det en final med de 10 bäst rankade.  Första pris i finalen är hela 10.000 och finalen rids i början av november. 

Listan är uppdaterad och jag & Jouleen ligger med!:) det är ett mål i år att vara med i finalen.
http://www.dressyrringen.se


RSS 2.0