LINNS KLOKA ORD

De flesta av er vet nog vem Linn är som bloggar på www.teamsl.se
 den blonda hopptjejen!

Tycker alla bör lyssna igenom hennes videoinlägg där hon står upp emot elaka kommentarer samt skvallerbloggar. Jag har själv"låst" min blogg så jag kan godkänna kommentarerna innan alla ser de då det kan komma väldigt elaka påhopp ibland.

STÅ UPP FÖR VARANDRA, PEPPA VARANDRA, LÄS & KOMMENTERA MEN GÖR DET MED GLÄDJE.
Det ska vara kul att blogga samt läsa bloggar  =)




Sista genrepet innan tävling

Ove: Fin i traven och gjorde fina och lydiga övergångar, däremot brast det lite i högergaloppen, fick inte helt egenom ställninge, men efter lite förlyttningar från skänkeln släppte han till. Han gjorde fina travökningar!

Målet imorgon - Att han håller sitt fokus på mig och inte bryr sig om allt runt om. Inga större krav än så på lillen. Bara att kunna ge sig iväg ut på tävling som 4 åring är väl stort nog?=)

Casanova: Väldigt fin! Pigg och glad, gjorde bra nyanser som domarna har önskat. Red ett kort pass på honom då han var bra, man ska inte nöta i onödan.

Målet imorgon- Hålla upp han i formen, samt att visa tydliga nyanser!

OCH HA ROLIGT, JAG ÄLSKAR ATT TÄVLA :D

FOKUS ´;)







grymt!

GRYM träning hade vi för Emelie på Brolöten nu ikväll, både E-type och OJ OJ gick jättebra :D Både jag och Elin hoppade in i bilen med ett stort leende när vi åkte hem. Kan bara säga såhär: OJ OJ och jag är tillbaka! haha känns så bra.

Jag gjorde skolor,enkla byten och galopp/travökningar, allt var så enkelt när han väl var framme ordentligt och jag satt som jag skulle. Glädje ;)

Denna känsla ska vi sträva efter varje gång. TACK EMELIE!

OJ OJ <3




Starttider

Julia: jag ska också till Gripen imorgon, när startar du? Svar: Kul då ses vi där;) Ove startar 14.15 och Casanova 17.15 iaf sist jag kollade :) Eftersom appen inte fungerar nu heller så får det bli bättre inlägg ikväll :) nu rider jag Ove sedan är det casanovas tur. De får bada imorgon istället då de får gå ut i hagen en stund på morgonen innan jag behöver göra de klara :) Fick frågan om Ove fortfarande är hingst, och nej det är han inte!:) visst var han tuff som liten !haha ;)



Alla hästar

Daniela; åh vilka fina hästar i headern! Är det dina allihopa? Svar: Tack! Den vita är helt min och E- type den stora bruna är Elins (min systers) sedan den lilla bruna och den gråa är min och Elins tillsammans, men jag tävlar dom två :)



Fredagmorgon

Sista skoldagen för veckan är kommen! Efter skolan ska jag rida Casanova och Ove, de ska även badad och snyggas till. Sedan ska vi iväg och träna E- type och OJ OJ för Emelie,skulle vilja påstå att vi har fullt upp! Skönt imorgon iaf, behöver inte åka förrän vid 11.15. Någon mer som ska tävla allsvenskan imorgon? :)




Elin stal OJ OJ

Fick ett sms av Elin idag när jag var i skolan: JAG SNOR OJ OJ AV DIG!
Haha jaha så nu verkar det som vi får dela lite;) Nej då Elin tänkte att hon ville känna igenom honom lite, och hon tyckte han var lite stark i början, men sedan blev han tydligen superfin! Roligt att höra när man sitter i skolan att min prins går bra! =)

Elin skickade även med dessa bilder



Elin är väldigt noga med att ge belöning när hästarna går bra, så jag fick även denna bild =)




Sir Owein hoppträning

Oves första hoppträning för tränare är nu gjord!
Och han skötte sig super som vanligt, var lite stelare i höger varvet än vänster men släppte sedan till riktigt fint även i det varvet. På Ove får jag kontrollera att han inte blir för springig, utan att han vilar lite mer i steget. Funkade bra när både han och jag tänkte till ;)







Mickan var med idag och kollade på träningen. Hon skrittade av Ove och även travde lite på honom efter mig, oturligt nog blev Ove rädd och  hoppade till så Mickan ramlade av, men hon  är en tufftjej så hon var uppe på nolltid och travade vidare. Hon har nu ramlat av två gånger och har alltså 98 gånger kvar att ramla av innan man är en bra ryttare med andra ord ;)




Casanova hoppträning


Casanova var framåt och pigg idag på träningen, han var verkligen glad att få lite bommträning.
Och jag kan lova er att vi verkligen har tränat at komma rätt på bommar, Sara Li har verkligen bra övningar och det är jättekul att träna för henne. Vi tränade att rida kavalettibommar, allt från raktspår till bommar som låg i hörnet så vi red de över volt. Sara ändrade avståndet hela tiden mellan bommarna så vi fick träna att kontrollera deras steglängd. KUL!

Red tillsammans med Linnea &Linnea idag, kul att träna ihop med sina vänner! Tyvärr inga hoppbilder då det blev lite mörkt och vi hade bara telefonen att ta med.






TAAAACK FRIDA!

Vad tycker ni om bloggens design?
Jag tycker den blev grym! Och tro nu inte det är jag som har fixat detta, för jag fattar nada av sånt här.
Malin min kusin brukar ju fixa min blogg, men denna gång vill Frida Axelsson fixa den, och hon lyckades verkligen!

Häftigt med bilderna som "bläddras" eller hur?

TACK FRIDA!!




Oves uppfödare.

Oves uppfödare Bitte har skrivit till mig i kommentarerna! Kul att du hör av dig Bitte!
Jag tycker det är superkul att få vidarutbilda en ponny som Ove, han har allt jag söker hos en ponny, det bästa av allt är hans alldeles underbara vilja att jobba och lära sig nya saker. Både jag och Elin föll för han direkt när vi såg filmen på honom =) Trist nog är jag ju 14 nu, och får bara tävla han året ut. Men vi ska hitta en bra ryttare till honom eller så tävlar jag han utan tävlan nästa år så vi kan ställa upp i championatet!
Bitte skickade en länk på Sir Owein när han var en ettårig hingst. In och spana http://www.youtube.com/watch?v=GmQtjbaBd1M
Underbara Ove gjorde även sin första hoppträning för tränare idag, mer om det kommer senare ;)



Appen krånglar

Hrm blogg appen funkar inte nu idag heller som den ska, trist har några inlägg jag skulle vilja lägga upp som bara ligger och väntar på telefonen. Men det är väl så med nya saker, de måste pröva och ändra innan allt fungerar som det ska. Hoppas det är igång snart iaf!
Något önskemål om inlägg ni vill jag ska skriva om? Ge förslag så fixar jag!
(filmen med frågorna ska komma upp, men det är krångel där med)
Har börjat med fodret jag prata om i tidigare inlägg, hoppas det funkar. Är Casanova som får prova på och se om det ger någon effekt på banan. Spännande, alla tillåtna medel ska man ta vara på ;)



Skolan

Hello! ;)

Hästarna har fått mat och klar, jag är i skolan nu. Lång dag idag! Slutar 16,30 Elin kommer och hämtar mig kvar i 5. Då åker vi direkt på hoppträning med Ove och Casanova ;)

Lite bilder sen morgonen :p

Dagens outfit:
Tröja - H&M
Jeans - Gina
Armband - ?
Skor - DinSko





4år

Denna vecka är verkligen inte "guld upplägget" så bra gjort med Ove.
Han ska ju tävla på lördag, men saken är att vi inte vill rida han för hårt. Han ska hålla och han ska tycka allt är kul. Han tycker verkligen allt är kul och älskar att göra nya skaer, därför kan det lätt bli att det går lite väl lätt med honom. Efter KM starten lärde vi oss iaf som jag skrivit tidigare att inte lasta ut honom för tidigt, han lägger väldigt mycket energi på att kolla på alla saker runt om =) Meen jag skulle behöva träna på galoppfattningarna samt lugna ner takten lite.
Aja vi får hoppas vi klarar det på lördag iaf ;) Hoppning kanske är bästa medlet inför en dressyrdebut eller vad tror ni? ;)
Att träna en 4 åring ska vara kul för hästen. Det är viktigast av allt enligt mig =) Man vinner så mycket på det senare även om man skulle vilja tala om ett och annat för herren lite oftare ibland. Haha



Lär mig snart :)

Som ni ser råkar jag lägga upp bilderna flera gånger haha men vet inte varför det blir så. Lär mig så småningom ;) bättre än inga bilder alls antar jag.




Dålig dag.

Skulle vilja säga att OJ OJ gick super men det funkade inte riktigt idag. Han var stark och hängde sig i handen. Men efter 1000 övergångar blev det iaf bättre. Bjuder på några bilder iaf :)




På väg hem!

Sitter nu i bilen på väg hem i från bion. Den var jätte bra :D Värd att se! :D

Kommer inlägg senare ;)




E-type!

Det ät tur att E-type har din egna lilla städfirma! Han vandrar in boxen, så han rör ihop allt kiss, bajs och allt rent!

Idag fick jag och Erica tömma allt ;)




Packar!

Jag och Erica har nu på fm tagit ut hästarna , fixat stallet och packat i ordning lite inför morgondagens hoppträning. Eftersom jag slutar sent varje torsdag så får Elin lasta hästarna och plocka upp mig påväg till träningen. Ove ska jag hoppträna ensam för Sara Li medan Casanova får tränas i grupp. Kul med grupp träning då kan man ta tips av de andra i gruppen! Ska rida OJ OJ och sedan longera E-type åt Elin, för jag , Erica och Elin ska gå på bio efter Elin slutat jobba. Vi ska se "Jag saknar dig" någon som sett den? Bra eller dålig?:)




Testar blogg appen!

Håller på att lära mig bloggappen! Får se om jag lyckas med detta inlägg, vore super då kan man ladda upp bilder direkt från telefon till bloggen, kul om man är på tävling då går det uppdatera er direkt!




Erica här!

Erica följde med mig hem idag så jag red Casanova på banan först, sedan red jag och Erica ut på Ove och OJ OJ!
Vi har studiedag imorgon så hon sover även över hos mig inatt, kul!
Tur jag har hästintresserade vänner annars hade de nog tröttnat på mig för länge sedan ;)
Elin red E-type på banan samtidigt som mig och Casanova
Men det gick inte så bra för de idag, Elin var trött och lite irriterad efter jobbet så det hängde i lite, lätt hänt attman inte kan släppa saker direkt, det påverkar ridningen så lätt, ibland bra ibland dåligt. Nya tag för de imorgon!



Full fart!

Idag ska jag se till att städa undan lite vid höt och halmen. Ska sopa orderntligt och plocka undan lite snören.
Viktigt att det är rent och snyggt vid fodret så att det är fint och smakligt när det är fodring/halmning på g.
(spån för oss just nu)

Sedan blir det att sätta igång ordentligt, ska rida alla tre idag! Muskler som bara den får jag av denna ridning! =)


Även om man inte är en hoppryttare, så kan man ju luras lite med klädseln ;)




Paddex

Fråga: vad har ni för underlag på ridbanan och fungerar det bra? Svar : vi har paddex! Det funkar super, vi är jättenöjda. Vi ser till att mocka varje dag på ridbanan samt krattat ner kanterna vid stocken sedan är det bara att sladda. Vi sladdar cirka 3 gånger i veckan. Det bästa är att när det regnar så torkar banan upp väldigt fort, så det är ytterst sällan det är lerigt.



Vila i frid Brolötens Edelweiss

Fina Edelweiss har nu fått somnat in och lämnat en stor saknad efter sig.
Men jag vet att Farabella väntat länge på henne och de kommer få leka tillsammans igen i hästhimmlen.
(Farabella var min första b-ponny som vi köpte från Brolöten, Edelweiss var Bellas dotter)
De två tillsammans har nog lärt ett 100 tal barn lära sig rida, och jag är en av de!
Säger som Emelie Vila i frid Brolötens Edelweiss

En extra kram till dig Emelie sänder jag här!



Bilden tog jag från Emelies blogg.



Ove och jag!

Här är även en film på mig och Ove!

http://www.youtube.com/watch?v=5F7BqHvBzjI

Det går lite för fort och en miss i andra galoppen ;)
Men tycker att han var duktig på sin första tävling!





E-type och jag!

Här är en film på mig och E-type sen i lördags! ;)

http://www.youtube.com/watch?v=tP8S_-J3jmk


Fina du! ♥




Fina presenter!


Blev bjuden på pizza av Erica och Linnea :D

En Ziperall ;) Det står även Dolken på!

Ett fint smyckets träd! Och armband!

Ett jättefint halsband!

Ett prisentkort. Jag ska få åka på sminkkurs!

En BjörnBorg parfym

Vita ben lindor, med märket...

Equiline

Godis, mums!

Jag och mamma ska åka till Idol finalen :D

Jag, Elin, mormor och mamma ska i november åka och se Romeo och Julia musikalen :D

Denna och kavajen :D

Brevsaker men Briar på :P

Tvål

En till parfym som luktar såå gott!

Lite smink ;)

En klocka som jag kan sätta in bilder i ;)

EN söt bok men fina meningar!

Och pengar ;)




Casanova på galoppbanan.

Casanova tränar sin kondis på galoppbanan




Foderråd sökes!

Vad ger ni för foder/tillskott till era hästar när de behöver det där lilla extra att tända till det yttersta?
Har hört att pavodfoder har bra energi.
Såhär står det om Tripel P som de har till försäljning:

Triple P- högpresterande müsli för att snabbt få mycket energi.

För hästen som skall utföra explosiva prestationer. Mycket lättsmält müsli och lättupptagen energi. Passar utmärkt för kinkiga hästar.


http://www.pavo.nu/


Ge mig tips! Vad gör ni för att få de extra tända?
Är Triple P något att satsa på?
Vi hämtade hem foder idag, bland annat havre och hippo basic från Maskincenter!
De har vi i stora tunnor, då skyddar vi fodret från fukt och odjur, samt att det finns lock till som går att låsa ifall någon häst skulle komma fri på natten!



Galoppbanan

Casanova och E-type red vi igenom skogen och kom till galoppbanan.
Och där släppte vi iväg de i full galopp! Vilken fart och power :D Så härligt att ha galoppbanan så pass nära så vi har det. Bra underlag och man kommer ifrån bilarna.
Det roliga var att det märks tydligt på att Casanova har byggt upp muskler, nu hänger han med E-type bra och har örona spikrakt framåt!
Pic. En trött Casanova efter två varv på banan.



Sidvisningar

Hade väldigt många sidvisingar i bloggen igår hela 514 st samt 240 unika.
Kul att ni tittar in flera gånger om dagen, försöker uppdatera så mycket som möjligt!
:)



OJ OJ Träning

OJ OJs träningsupplägg
Mån: Dressyr
Tis: Ut i skogen
Ons: Dressyr
Tor: Vila
Fre: Dressyr
Lör:Hoppa?
Sön:Dressyr
Nu ska fokusen läggas på att få upp honom i tävlingsform igen, han  har ju tagit det lite lugnare sen SM, men nu kör vi stenhårt igen innan vintern är här!
Vilan är över herren ;)



CASANOVA TRÄNING

Casanovas träningsupplägg
Mån: Ut i skogen, klättra!
Tis: Dressyr
Ons: vila
Tor: Hoppträning
Fre: Dressyr
Lör: Tävla Allsvenskan division 2 omgång 2
Sön: Vila
Fokus på honom blir snarare på mig, MÅSTE lära mig hålla upp honom i formen inne på banan, inte åka häst utan rida!



Sir Owein träning

SIR OWEIN TRÄNINGSUPPLÄGG
Mån: Vila
Tis: Ut i skogen
Ons: Vila
Tor: Hoppträning (Hans första riktiga hoppträning för tränare)
Fre: Dressyr
Lör: Tävla LB:1 (Hans första riktiga tävling utöver KM)
Sön: Vila
Kommer träna på att fatta rätt galopp på honom. Vi fick två st 2or i protokollet för att vi fattade fel galopp. Inte lätt att vara liten =) Detta tränar jag självklart på ute i skogen och på hoppträningen precis som i dressyrträningen.



Hjälm funderingar!

Hmm hur ska jag göra?

Jag funderar på att köpa en ny tävlings hjälm. Det jag har nu ska jag bara träna i då.

Här är lite olika förslag ;)

1.
Denna har jag ju nu och trivs bra i den!

2.
Dessa har många nu, de är också snygga!

3.
GPA är också jätte snygga men kanske intee i dressyr?

Vad tycker ni?



Vill ni veta? ;)

Ni kanske vill se vad jag fick i fredags? ;)

I såfall tar jag kort och lägger ut ïmorgon :D

Nu ska jag slappa och titta lite bloggar. Har ridit 4 av Camillas hästar idag ;)
Haha! Imorgon ska mina tränas igen :P


Haha jag och Chip i sommras ;)



HÄST HOPPNING KM 2011
















Grattis Amanda om Majsan! Kul att en 4 åring vann ;)





Tack Emelie!

Kommentar Från Emelie: Du är jättesöt Lina, du är extremt JÄTTEDUKTIG på det du gör och jag tycker att det är fantastiskt härligt att se att du är så ambitiös med dina hästar! Grattis till superfina resultat! :)
Svar: Tack Emelie! Vad glad jag blir att läsa detta!Jag är väldigt mån om mina hästar och vill alltid deras bästa =)
Tack!
När man läser en kommentar som denna så blir jag så glad, sprider sig ett leende direkt över hela mig :D
Emelie jobbade på Brolöten för några år sedan och hade med sig sin häst Sickan. Jag hängde med Elin mycket på Brolöten när hon hade E-type där.
Pic E-type på Brolöten.



Pucko.

Anonym; vad udda han hoppar (Casanova)! Haha du har kanintänder.
Svar; Tydligen hoppade han bättre än många tränade hopphästar eftersom det var stilbedömning. Han är 5 år och det var första gången han hoppade bana i hela hans liv. Kanintänder? Väx upp och skaffa dig ett liv. Läs inte bloggen om du tycker sånt, det är inte svårare än så.
Fick kommentar igen från "anonym"
Anonym igen: Fast när det är stilhoppning så bedömmer man inte hur hästen hoppar?
Haha, bevisar vad lite du kan ;)
Väx upp?
Undra vem det är som behöver växa upp
Svar:Jag vet inte hur du gör när du tävlar, men när jag tävlar gör jag det tillsammans med min häst, han och jag vinner tillsammans och vi förlorar tillsammans.

Protokollet ifrån igår.


Tempo, rytm, och hästens balans: tänk på att rätta galoppen . Bra rytm, lite under tempo. poäng 7


Totala bilden av ekipaget och dess samspelhet Punkt 7: Hoppar jättefint. Jättefin runda poäng 9.
Men tur vi alla tycker olika lite roligare så ;)



Hjälper Camilla

Är påväg till Camilla Toll och ska hjälpa henne i stallet hela dagen, så lägger in fler bilder från KM ikväll!
Idag får alla hästar vila, det förtjänar de efter cirkusen att få med alla igår till tävlingen ;)

Men sen är det bara att ladda om och göra ett bra träningsschema inför nästa helg, då är det Allsvenskan division 2, och Casanova & Ove ska få följa med och starta.
Efter den tävlingen ska Ove vila i cirka 2 veckor, han har utvecklats så mycket nu senaste tiden så han behöver få en paus och låta allt sjunka in ordentligt.

Vila kan vara bästa medlet ibland!




KM PONNY DRESSYR + HOPPNING



















SYSTRARNA WEIDMAN KM HOPP + DRESSYR 2011










Haha alla har sina hoppstillar ;)









CASANOVA KM HOPPNING 2011

Casanova var jätte duktig! Hn blev lite trött på slutet. Men vi fick bra stillpoäng och lyckades komma 2a här med. Bland b,c och d ponny ;)
Han tittade inte ens på muren :D Men det blev i stopp på planket som han sedan hoppade bra efter åt båda håll ;)
















OVE KM DRESSYR 2011

Ove skötte sig bra! Vi lärde oss att han inte ska vara ute så länge innan man hoppar upp.
Men både jag och Elin tycker att han gjorde jätte bra ifrån sig! ;)

-

















Mer bilder kommer!

Mer bilder kommer senare ikväll ;)






CASANOVA KM DRESSYR 2011

Casanova var super på framridningen, sedan väl på banan tappade jag ner honom i formen lite tyvärr så han blev lite låg. Red LB:1 fick 65% och vi kom tvåa.















OJ OJ KM HOPPNING 2011

Hoppade super på framridningen, meeen sen så tjaaa gick det något fel ;) Men han hade kul. Uteslutna blev vi där.









Lite fyrkantigt  hopp ;)









Armarna!




E-TYPE TP KM DRESSYR 2011

E-Type TP och jag ställde upp i KM Häst dressyr, på detta KM skulle alla deltagare ställa upp i den nivån de tävlar i normalt. Jag har ju aldrig tävlat E-type men jag valde LA:1. Fick hela 69% och han skötte sig jättebra! Vilken känsla jag fick, Tack Elin för att jag fick låna honom! Elin fick ju själv inte ställa upp eftersom hon tävlar för en annan klubb än Flensbygdens RF(Gripen)

































KM!

Vilken strålande dag! Casanova tog silver i hoppning & dressyren, Ove kom 3a , E-type och jag vann KM för häst på 69% i La:1 , och ja OJ OJ vägrade ut sig, men han hade roligt iaf :):) kommer mängder med bilder från dagen senare . FINA hästar:D



smörgåstårta

Har blivit firad av släkten, vi åt smörgåstårta och kladdkaka!
Fick en massa fina presenter.
Visar er imorgon, nu ska jag ladda inför KM!
Gott va? ;)



Taaaaack!

Tack snälla alla! Vad glad jag blir <3 har ridit två av tre hästar, sen ska jag bada alla 4 inför morgondagen, Elin får allt mycket att göra imorgon haha!



SPOOKS!

Fick denna otroligt snygga kavaj av mina syskon samt farmor som var med på den presenten.
Den är så snygg!!
Bilderna gör det inte rättvisa, ska ta snyggare imorgon när jag tävlar :)
Märke: Spooks
Storlek: S
Bild från spooks sida 
Fick även en extra present av Elin, som blir perfekt till min tävlingsoutfit.
Märke: Spooks
Storlek: S
Ni som är ute efter spookskollektion in på denna sida: http://spooks.se/
Sedan tidigare har jag ju även deras grymt snygga väst! Jag är helt nere i spooks ;)



Gratta Lina!

Hej alla, Elin (systern) som inne och gästbloggar i smyg ;)
Om exakt 2 timmar och 36 minuter fyller Lina 14 år. Så tänkte ni kunde hjälpa mig med en glad överraskning när hon loggar in imorgon;  Kommentera detta inlägg och gratta Lina på födelsedagen =)
LINA GRATTIS PÅ DIN DAG, DU ÄR VÄRLDENS BÄSTA SYSTER OCH JAG GÖR ALLT FÖR ATT HJÄLPA DIG NÅ DINA MÅL MED VARJE HÄST!





Globen

Fråga från Ella: har E- type tävlat i Globen?
Svar: Nej :) men vi är där varje år på tävlingarna som åskådare! Han har dock tävlat i Falsterbo och i Flyinge :)
Ella: okej tack :D coolt hur gick dä då ? :)
Svar: Han var ju där eftersom han hade kvalat på över 72% i 5 årsklassen. Han fick 63-64%. Det var Emelie Brolin som red han och de var hur glada som helst att bara få ställa upp :P



Hoppträning för Sara Li!

Hoppträning idag för Sara Li med Casanova.
Ska bli skoj! Casanova har fått en mycket bättre bjudning sen vi började hoppa lite oftare, så det är jättekul.
Sist hade han tappat en sko så då var han väldigt försiktig, hoppas på att han tar för sig lite mer idag.
Slutar sent idag så Elin har lovat att ha allt packat samt hästarna inne och de har ätit tills jag kommer hem.
OJ OJ ska ju även ridas idag, det får jag göra när jag kommer hem i mörkret, tur med lampor på banan!



Lädergrimma

Det är detaljerna som avgör :P
E-type har en snygg lädergrimma, denna köptes in någon gång vid Globen tävlingarna.
Bilderna ger inte grimman en riktigt ärlighet, utan i trianglarna är det små "strassdiamanter", de gör att hans grimma glittrar väldigt mycket så fort solen ligger på. Riktigt snyggt!
Det är även snyggt att ha ludd på grimmorna, det ser så mysigt ut. Vi har alltid det när de åker långt.



Mina ridstövlar

Fick fråga om vad jag har för stövlar.
Och här är de :)
Har dragkedja bak, när det är dags att köpa nya så vill jag ha i lack samt dragkedja fram :)



Outfit

Dagens kläder:
Fått dessa ridbyxor av Elin, hon kan inte ha de längre.
Kan vara det skönaste ridbyxorna jag haft på mig!
Snyggt med skärp!



Emelie är hård och bra!

Träningen för Emelie kan beskrivas med ett ord från Emelie :RRRRRIIIIIIIIIDDDDDDDDDD!
Haha :) Det roliga när man rider för Emelie är att hon verkligen är på en med minsta lilla felsteg. Hon lindar inte in saker utan är rak och ärlig. Jag ska bli lite tuffare i min ridning, inte låta det ta 4 meter innan slutan blir perfekt det ska ske direkt.
Emelies ord: DET DU TRÄNAR PÅ NU I VINTER GER RESULTAT PÅ SM SOM KOMMER!
Det är bara att ladda om ;)
Haha snygg min ;) Trodde Elin bara tog på E-type



Regn!

"Efter regn kommer solsken" passar ypperligt en dag som denna! Tur vi ska iväg och träna idag så vi får vara i ett ridhus:) Får hoppas det är bra väder på lördag iaf, då är det nämligen dags för mig att göra 5 starter !



Fråga

Olivia frågar; Hur många läsare har du? Svar; Jag har runt 200 läsare varje dag. Så lite snålt om kommentarer för att vara så många ;) kul med frågor och tips så det skulle jag önska mer :) Nu skola! Sedan träning med OJ OJ på Brolöten för Emelie:)



Trav träning.

Celine gav mig tips om att skriva om detta: Hur man kan förbättra hästens/ponnyns trav hade vart roligt att läsa.

Tack för tipset! :D
Traven och galoppen är ju de gångarter som går att jobba mycket med och förändra, har hästen en dålig skritt är det svårt att träna den bättre (klart det går , allting går men det är lättare med trav och galopp)
När jag tränar traven på unghästar rider jag alltid i lite övertempo, jag vill ha de ordentligt framför skänkeln samt att det är lättare att bromsa än att driva på enligt mig.
Sedan är det lättare att dra ner på tempot och hitta takten och balansen från drivningen. Jag brukar även träna mycket på nyanser, viktigt att kunna visa skillnad i takteten och steglängden, därför kan jag göra en travökning cirka 10 meter sedan tar jag tillbaka två meter och gör sedan en ny ökning igen, allt för att få de alerta.
Att träna ökningar ute på åkern är väldigt bra, där ligger de oftast på lite av egen vilja och då är det bara att släppa iväg de och ge en massa beröm.
Att trava över bommar är även bra att få de lyfta lite extra av sig själva, ibland lägger vi upp bommarna lite högre just för att de ska behöva ta i lite extra.
Rörigt men hoppas någon fick något tips iaf =)



The story about my star ♥

Den 4 juli 2000 föddes en higst i Nitterdal närheten av Oslo i Norge.

Det var en Anine Andreassen och hennes två döttrar som skulle ta han om denna lilla pyss, han fick namnet Oj Oj... 
... och hur gick det då?

Jo Ida som var en utav döttrarna red in och uppfostrade honom till den han är idag. Det har varit en lång resa med hårt arbete som de blev ett grymt team!

så många minnen


Men åren gick och de blev för gamla att tävla honom, han lämnades till en duktig tjej som heter Anne.
Anne och Oj Oj, ja det blev ett känt par i Norge!
 

De kom med i det norska landslaget!

Reste land och rike...

T.ex. till EM i England.

Men det är inte lätt att vara på topp! 
Det krävs mycket träning! 

De kunde sina saker! Men även Anne blev också hon äldre! 

Så en dag i december 2010 blev den norska stjärnan svensk. 
Han hamnade hos en tjej i mellansverige som just hade blivit av med sin underbara b-ponny!
Hon hade varit och prov ridit och blev helt kär!

De gick ifrån klarhet till klarhet! 

Han har gjort hennes liv till den dröm som hon alltid har drömt! 

Oj Oj ♥ 
 




Travökningar

Tränade travökningar på båda Ove och Casanova idag, och Ove var väldigt duktig, ni ska se vilka bakben han har, häftigt! Casanova vet ni som har sett mig tävla att travökningar är vår sämsta moment, men nu börjar jag få till de även på honom.
När jag ska träna ökningar på hästarna brukar jag först börja med att rida lätt i ökningarna. Sedan sätter jag mig ned i sadeln. Jag brukar träna både på diagonalen samt följa spåret i ökning. Ibland ökar jag ett helt varv.
Casanova hade väldigt svårt att förstå vad han skulle göra i ökningarna i början, så Elin tog helt enkelt långspöt och "fladdrade till" med det i luften precis när jag vände upp på diagonalen så ha liksom "hoppade till" absolut inte på honom. Bara för att få den där snabba reaktionen. Och det har gett resultat, nu vill han iväg direkt och tycker det är superkul :P
Men det lär dröja innan jag får till de på tävlingarna men det är bara träna pååååå =)
Från idag på Casanova
Ove idag
E-type idag



Fråga.

Fråga: Bor lovisa på din "väg" ?hon rider på samma ridskola som mig så jag vet vem det är ;p
Svar: Hej! Lovisa bor i samhället, men har hästen på samma "väg" som mig. Vi har cirka 400 meter till varandras stall. Konstigt nog rider vi inte så ofta ihop, men tror det kommer bli mera nu när vi har hittat lite nya vägar. Alltid kul att rida ut med flera =)
Pic.  Lovisa och hennes häst.



Idol

Sitter nu och tittar på idol ;)
Oj så många duktiga det är iår!

Känner mig MYCKET bättre så imorgon blir det skola ;)
Roligare än att bara sitta hemma!

Alla pållar var fina idag :D

Oj Oj vila resten gick dressyr ;)
Red igenom LA:1 på E-type, gick super bara att han var SÅÅÅ taggad ;)
Elin red han innan och efter så att jag skulle orka med de andra två också.

Imorgon blir det att åka och träna på brolöten med Oj Oj och E-type :P



jag har en fråga:
jag rider på en ridskolan och en häst som jag rider ibland är väldigt pigg (skenar vääldigt ofta i galoppen, o rusar fram i traven) de brukar ta mer än halva lektionen innan jag får till en lung och taktmässig galopp (första ggrna jag red han fick jag inte änns en lugn galopp..)
har du något tips på hur jag kan få han lugn i galoppen?

Svar: Ja det gäller att det inte blir "dragkamp" mellan hand och mun. Utan försök att vara lätt i handen och gör små halvhalter hela tiden.
Det är också viktigt att hästen trampar under sig!
Och försök att lägga in volter och andra saker så att det inte blir så långa transportsträkor.
Det vill säga att du inte ska sitta och rida runt runt på spåret utan lägg in rörelser ;)





Hjälp mig!

Heej!

Är hemma idag, men känner mig lite bättre!

Jag skulle vilja att ni gav mig lite tips om vad jag ska blogga om ;)





Världens bästa!

Måste bara tipsa om denna hår borste! (till människor)
Köpte den av min frisör, den är så bra!







Märtha

Nu har jag tittat på idol och funderar på att gå och sova! Jag har halvsovit hela kvällen typ.
Är nog hemma ifrån skolan imorgon med, vill inte smitta andra eller bli mer sjuk själv. Känner mig inte bättre heller.

Fick en fråga om när svaren på den muntliga frågestunden kommer.
Ja jag har ju filmen men jag får inte upp den på Videofy eller YouTube!
Ska försöka fixa det imorgon!

Dagens länkning går till Märtha Nilsson!

Jag valde: Ronaldo

För att han är lika snabb i fötterna som riktiga Ronaldo;)

Ja det stämmer, jag har sett Märtha och Ronaldo på film och på tävling och han har snabba fötter! ;)

http://marthanilsson.blogg.se/


Bilden tagen ifrån Märthas blogg!




Dagens länkning

DAGENS LÄNKING

Idag tänkte jag länka den som har bästa hästnamnet på sin/annans häst.
(jag avgör bästa namnet) även en varför ni tycker namnet passar på hästen.

Självklart får det vara en ridskolehäst, foderhäst, eller vilken häst som helst

=)

Jag väljer OJ OJ.
Varför: Han förvänar mig ständigt med nya saker, så det blir ofta "ojoj" vilken häst ;)
haha gott som ont !




Varför jag?

Hello!

Nu har jag sovit i ca 2 timmar, skönt! Åkte hem tidigare ifrån skolan idag för att jag har ont i huvet, hostar och snorig -.- Fyy

Ja som sagt ska jag bara rida Oj Oj idag, vi tar det lungt! Så att jag inte blir mer sjuk.

Ni får lite bilder ifrån gårdagens långritt ;)

Tog en lite paus vid kyrkan ;)

Lovisa och Mikla



Linda och Nisse

En salig blandning på hästar!

1 Welsh
1 New Forest
1 Nordsvensk
2 Islandshästar
1 Fjording




OJ OJs schema

Mån- Dressyr
tis- vila
ons- hoppning
tor- dressyr
fre- dressyr
lör- Tävla KM hoppning
sön- vila

Vår första hopptävling =)
Men detta gör vi för att göra något helt annat och nytt, allt för att hålla honom glad och pigg i dressyren. Han kommer alltså inte att börja tävla hoppning på "riktigt"
Nyttigt för mig, att släppa dressyren och träna på något nytt.




Casanovas schema

Mån - vila
tis- dressyr
ons- hoppning
tor- dressyr
fre- vila
lör- Tävla KM hoppning & dressyr
sön- vila

Första gången jag startar honom två klasser på en dag. Det är han mogen för nu!




Oves schema

SIR OWEIN´S TRÄNINGSSCHEMA

Måndag - vila
tis- skogen
ons- dressyr
tor- vila
fre- longering
lör- tävla KM Dressyr
sön- vila

Ove går inte allt för mycket, eftersom han bara är 4 år så är det viktigt med dessa vilodagar där allting får sjunka in samt vila kroppen.




EM GULD

RGB ÄR KUNGEN!
Grymt häftigt =)
EM GUUUUULD
bild tagen ifrån http://tidningenridsport.se/



Mamma följde med.

Jag, mamma och Elin tog en tur på de E-type , OJ OJ och Ove ikväll.
Mamma har inte ridit på länge så vit det lugnt, härligt att komma ut i skogen :)
Brukar er/era föräldrar följa med ut och rida?







Långtur!

Tjenare!

Sitter här och är jätte agr på tv:n!!! Man hör ljudet i typ 10 sek sen försvinner det och det finns ingen bild heller -.-
Så jag tog fram datan istället och gjorde er lite sällskap istället! ;)

Hästarna har precis fått mat, ska släppa ut de nu. Sen kl 10,30 ska jag och Casanova vara hos våra grannar. Vi ska på en låång ritt! ;) Kul!
Ska försöka att ta lite bilder om det går och jag kommer ihåg =)

Ni får lite bilder ifrån igår på världens sötaste Alvin ♥








Haha




Listan klar!

Hello! Nu är jag klar med listan!  ;)

Hoppade ju alla "mina" hästar idag, alla var riktigt duktiga!
Jag måste säga att Casanova gör stort framsteg i hoppningen! Ove med!

Här kommer en massa bilder!









Det var Oj Ojs bilder!








Fina Casanova!







Fina Ove!


Dagens publik ;)




Galoppbommar

Ett tips jag fick av Sara Li när jag var där på hoppträning var att använda mig av galoppbommar.
Simpelt tänker ni? Men jag har fatiskt inte gjort det tidigare. Men ändring på det, nu har vi byggt upp hinder och lagt ut galoppbommar på banan, vi har lagt de på en volt med 10 meter mellanrum.
Nu ska jag ner och räkna galoppsprång samt lära mig variera galoppsprången. KUL!



Städpaus!

Har nu ätit lite lunch ;)

Har inte kommit så lång på min lista, men Alvin kom och störde mig! Söta unge! :P

Dagens måsten:

- Städa rummet

- Hoppa alla utom E-type

- Fixa stallet

- Byta så att Ove får spån

- Börja ta ut halmen

- Tvätta

- Blogga :D


Ska snart ut i stallet så då är jag  ju nästa klar =)
Ska bara vila upp mig i soffan en stund :D


Alice & CW och jag & Casanova ;)




Dagens lista!

Godmorgon!

Dagens måsten:

- Städa rummet

- Hoppa alla utom E-type

- Fixa stallet

- Byta så att Ove får spån

- Börja ta ut halmen

- Tvätta

- Blogga :D

Ja bäst att börja på en gång ;) Så att man hinner klart :P
Hästarna är ute och jag har ätit frulle så vad väntar jag på!






Fina hästar!

Hello!

Idag var alla hästar fina!
Ove fick ju vila idag som en belöning ifrån igår ;)
Casanova gjorde jätte bra skänkelvikningar idag :D Även ryggningarna var bra!
Oj Oj var fin idag, det krävdes bara mycket riding ifrån mig.

Här kommer alla bilder på Ove.

















Världens finaste 4 åring!



Fredag, bästa dan!

Skoldagen har var grym! Började med engelska prov + inläming inte så kul men efter det var det super! Haha!
Fick sluta tidigt idag ;)

Så nu ska jag ut i stallet, Elin kommer nog snart I think!

Bilderna sen igår kommer ikväll! Minneskortet ligger i mammas bil -.-


My star!




Dagens ridning

Fråga: när kommer videon?? ;o
Svar: Jag försöker för fullt, men den lyckas inte laddas upp. Ska be Elin hjälpa mig ikväll!

Även bilderna från igår krånglade så de kommer ikväll de med. Väldigt fina bilder på Ove :)

Dagens ridning

OJ OJ - Dressyr för Elin
Casanova- Dressyr för Elin
Ove- Vila
E-TYPE - Dressyr (elin rider)
 




Våga drömma!

If you can dream it, you can do it!



Stjärna till Ove!

Som Elin sa " en ny stjärna finns nu i vårt stall!" haha :) Ove var super duktig! Tog allt med stor glädje och lyssnade ordentligt. Fick 65.8% och vi red igenom LB:1 . Strulade lite i galoppfattningarna då vi endast har tränat att fatta från böjt spår, inte rakt. Men vad kan man förvänta sig av en 4 åring :) :) jätteglad! Kommer en bild bomb ikväll, nu ska jag rida OJ OJ.



Skolfoto!

Imorgon har vi skolfoto och jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig! 
Gå naken! Nej tror inte det ;) 

Aja jag har iallafall ridit igenom programet med Ove och ridit ut på Casanova och E-type. 

Sitter nu och dricker smootie och tittar på Bonde söker fru. 
Ska kolla in andra bloggar nu sen hoppa in i duchen! 





Fina mina vita strumpor blev ;) 


Kvällsmys med älskligarna! ♥

 



Dagens ridning

Dagens ridning

Ove-
vila inför programridningen imorgon. (dock måste mannen snyggas till)
E-type - Jag skrittar ut honom i nyaskogen vi röjde igår
Casanova - Min kompis skrittar ut honom samtidigt som jag rider E-type
OJ OJ - Ut i skogen

Eftersom jag slutar sent imorgon så ska jag putsa och packa allt till Ove redan idag. Ett mindre moment imorgon ;)






Stallrutiner

Jag och Elin hjälper alltid varandra med stallet och hästarna. Det är inte ett dugg uppdelat så att båda gör lika mycket.Tillsammans blir allting så mycket bättre =)
Ibalnd så rider jag E-type åt Elin, oftast ut i skogen eller longerar när hon inte kan. Och ibland rider hon någon av mina när jag är borta.

Elin tar oftast stallet alla vardagar och Jag tar på helgerna. Mamma brukar ta stallet cirka 1 gång i veckan.
Det beror helt på vem som slutar tidigast. Elin jobbar även mycket kväll så då rider hon och tar stallet på förmiddagen innan hon åker och jobbar.

Mamma är oftast den som morgonfodrar (annars jag) Elin bor ju inte hemma, så det är bara för oss att springa utanför dörren.
Jag tar nästan alltid ut hästarna, kan ta alla fyra samtidigt så det går smidigt =)

Elin är den som bokar hovslagare och hämtar foder.
Jag är den som säger till pappa om att fylla på med hö och halm
Mamma den som ser till att underlaget på ridbanan är bra.

TEAMWORK SLÅR ALLT =)







Ove ut på träning

Eftersom Ove inte har varit iväg så mycket hemifrån har vi nu valt att åka iväg på programträning imorgon.
Det är på Jällsjö och det passar perfekt för det är där han kommer göra sin första riktiga start 1/10.
Svårt att veta hur man ska rida fram, jag tror Ove kommer vara väldigt nyfiken på allt runt om och lägga energien på det istället, men det är det vi ska träna på - fokusen på oss två ;)
Bara lastning och att åka själv är mycket för denna gosse.



Fina OJ OJ!

OJ OJ var superfin idag! :D Rund och fon och lyssnade riktigt bra både framåt och bakåt.
Fick en riktig "wow-känsla"
Blev sen ridning på honom då vi var i skogen och röjde undan så vi kommer fram till galoppbanan bättre. Tog oss två timmar, men det vare värt!
Chipen ville självklart vara med på bild ;)
Tur vi har lampor på banan annars skulle denna årstid vara hemsk!



Dagens länkning!

Dagens länkning går till : http://fridacelica.blogg.se/

Varför?: För att det är en spännande blogg att läsa , med mycket bra innehåll ;)



Sofia Matteoni gästbloggar!

Sofia Matteoni som vann küren i Falsterbo 2011 ska skriva lite om hur det var :D


Falsterbo 2011- solen skiner över Falsterbos Dressyrbana och jag laddade för fullt för att ge de andra ekipagen en ordentlig match i finalen.
Fighter var super fin och gick som en klocka på framridningen. Dag ett var han mycket laddad och vi fick därför rätt mycket missar i programmet vilket gjorde att det räckte till en andraplats bakom Emma Jönsson och B Capriole. Men idag stämde allt, inga missar och allt flöt bara perfekt inne på banan, När jag ridit klart tittade jag åt sidan där min tränare Cilla och mamma stod och när jag såg deras glada ansiktet förstod jag att det här var riktigt bra!! När jag sedan var på väg ut så såg jag att procent tavlan stod på hela 75% :D:D
jag blev så sjukt glad!!
Detta kändes som det absolut bästa avslut man någonsin kan få med sin ponny så jag beslutade att inte starta Fighter på SM. Så vinsten i Falsterbo blev min och Fighters sista tävling tillsammans och den värderar jag högt!

Något som också var väldigt roligt var att min gamla ponny Joshua var med och tävlade i Falsterbo med Esther Kaså, de red ett fint program och belönades med 70% och en 5:e plats. Otroligt stolt!
Nu fick ni höra en liten snabblogg om min vinst i Falsterbo, är det någon som undrar nått är det bara att fråga!






Joshua!


Tack Sofia för att du ville ta dig tid att gästblogga om din vinst i Falsterbo!
Grattis!







Länkning

Vi tar även dagens länkning idag =)

Större chans om du länkar mig i något inlägg, också en bra motivering till varför man ska gå in på just din blogg så väljer jag ut en blogg och länkar ikväll.




Dagens ridning

Dagens ridning

Ove: Joggas eller longering
OJ OJ: Dressyr för Elin
Casanova: Vila som belöning efter passet igår som han fixade så bra=)
E-type: Dressyr (Elin rider han)

Vi ska även samlas alla som har hästar på våran väg, vi ska nämligen se till att göra en ordentlig ridväg igenom skogen, så lite att röja. Men det går fort när man är många ;)





Filmen kommer!

Heej igen!

Nu har jag gjort en film med alla svar, med VideofyMe vill inte sammarbeta med mig!
Så jag ska kolla om jag kommer ihåg mitt youtube konto ;)


Yeey! Jag kom ihåg det och filmen håller på att laddar över, MEN det står att det ska ta 204 minuter! :o



Yttligare en länkning

Okej, jag kan inte hålla mig haha. Länkar ännu en blogg; http://bellagrym.blogg.se/
Varför: Jag tävlar mot henne samt att ni kan läsa om att hon tävlade både i Falsterbo och NM.
Håller på att svara på frågorna, tar sin lilla tid ;)



Dagens länkning

DAGENS LÄNKNING GÅR TILL: http://dressyrungarna.blogg.se/
Om bloggen: En blogg där två kompisar bloggar tillsammans, Céline & Angelina.
De båda tävlar och det har en blogg med mycket variation och bra uppdateringar. Man får läsa om träningar och tävlingar samt se en massa fina bilder. In och spana!
Tänkte fortsätta länka bloggar lite då och då, så snart kommer chansen igen =)
Ett bra sätt för nu fick jag chansen att hitta nya bloggare att följa.



E-type gör byten.

E-type var även han fin idag! Elin och han tränade mycket på förvändgalopp samt byten.
De lyckades göra fina byten åt både höger och undan vänster. Det roliga med E-type är att han har lätt för det svåra, han kan nämligen gå passage i sömnen men att gå rakt på ett spår tycker han är svårt. hehe.
De lekte även med piaffen idag och det gillade E-type han blev nämligen supertaggad efter det och busade iväg i galoppen. Kul med glada hästar :P
Pic. Efter träningen idag.



Stjärna till Casan!

Casanova var verkligen superfin idag! Han gjorde fina (!) skänkelvikningar undan höger skänkel men hade lite svårare undan för vänster. Verkligen kul med lite framgångar i jobbet med dessa skänkelvikningar =)
Han gjorde även fina mellantraver idag, som ni märker är jag jättenöjd med hnom idag =)
puss på min prins



Vill du bli länkad?

Tänkte länka någons blogg.

Men då vill jag ha en beskrivningen på cirka två rader om varför man ska gå in på just din blogg  =)
Jag går in på alla som kommenterar och väljer ut bloggen som kommer få bli länkad.




Dagens ridning

Dagens ridning

Casanova : Dressyr, jobba med skänkelvikningar och nyanser
OJ OJ : Ut, kondisen ska byggas upp till vinterns hårdträning.
E-type : Dressyr (Elin rider honom)
 Ove : vila

Nu är det höst! Alla hästar går med regntäcken på sig och det är faktiskt rätt skönt att träna de i den svalare värmen.

Pic: Från Brolöten när jag var där på träningsläger i juli.




Sista chansen

Ska svara på frågorna ikväll, så om ni har några mer frågor så passa på nu ! :) idag fyller min faster Lena år, vi ska dit och fira henne ikväll, men först ska hästarna tränas , de är så fina nu allihopa så det är extra kul att träna de just nu ;)



11 sep!

Har nu kommit in ifrån stallet. Jag har longerat Ove. Han var superfin! :D 

Innan det var jag och åt lunch vid sommarstugan, tittade även på ceremonin ifrån New York.
Idag var det ju 10 år sen det var två plan som åkte in i World Trade Center.
Det är så hemskt att höra alla anhöriga till de 3000 som dog prata om det!

Jag och Lena har även varit och plockat svamp, det var typ HAV av svamp!

Nu ska jag till Farmor och äta middag, sen hem och rida Oj Oj och E-type ;)





Två påsar blev det!




Boots

Dagens tips:
Visa hästar kan ibland vara svagare i ett ben eller arbeta lite ojämnt. E-type har lätt för att slänga iväg högerbenet högre och framåt i traven när han blir spänd. Men vi fick tips att sätta dubbla boots på det benet och longera honom i ca 10 min innan man hoppar upp och rider. Och det har hjälpt, nu jobbar han mycket jämnare och det syns inte längre. Vet även att många hästar är lite svagare i sin bakben, har sett att några rider med boots bak pga det.
Utvärdera minsta sak, det kan ge framgång ;)



Vad är mitt problem?

Hello!

Jag hatar att vakna när man får sova! Idag vaknade 06,30.
Sen när jag ska upp till skolan är jag grymt trött!

Aja ska nu släppa ut hästarna och sen äta lite frukost. Tar stallet nu på morgonen.
Sen ska jag med Lena ut och plocka svamp ;)

Vet inte om Elin har cup idag med?


Casanova någon sommarkväll!  



Crosstävling!

Har varit och kollat på cross idag. Riktigt kul att se! Det gick inte så jättebra för Jens.
När jag kom hem tog jag stallet och red ut på Ove och longerade Casanova ;)
Måste bara säga att filmen Dear John var sååå bra :D

Nu sitter jag och tittar på Gäster med Gester och Fångarna på Fortet, haha!














Scones

Hej igen! ;)

Sitter nu och slappar framför tv:n. Satte just på en film Dear John.
Bakade scones till frukost förut, mums så gott det var ;)

Förut när jag släppte jag ut hästarna, de måste ha sett något i skogen ( älg? ) Alla stannade och ingen ville gå. 
Sen tillslut var vi framme ;) Haha! 



 



Svårt att sova!

Heej!

Vaknade kl 7 och kunde inte somna om, så nu har hästarna fått mat och jag ska snart gå ut med dom ;)
Elin är på innebandy cup idag så hon kommer hem inatt. Så jag har stallet idag.

Har inte då mycket mer att säga.
Jo juste den muntliga frågestunden slutar imorgon så fråga på nu ;)


Fina E-type!



Bildinlägg

Några bilder sen idag
Härligaste kusinbarnet Alvin kom och spanade när jag red =)



Fina ponny!

Red ju Oj Oj idag! Vi två har inte varit ett team denna vecka! Vi har inte varit helt överens. Så är det ibland, men man ska aldrig sluta kämpa!
Men idag var han så himla fin! ♥
Jag red inte så länge, men jag skrittade av honom i ca 20 minuter.

Sen var det Casanovas tur, han red jag ut på. Pigg men fin!
Ove rider jag imorgon ;)



Bilder på Oj Oj sen i onsdags!









Helgen är Välkommen!

Heej!

Har nu kommit hem ifrån skolan ;) Slutar tidigt idag ( kl 1 ) Skönt eftersom att torsdagarna är lååånga!
Ska snart ut i stallet, rida alla mina prinsar ;) Casanova har nu alla skor ;)
Så dagens ridning sen på ett ungifär ut så här:

Oj Oj - Dressyr. 
Casanova - 
Ut. 
Ove -
Dressyr.


Bild sen i onsdags ;)




Flätor.

Inget hästinlägg men jag laddar upp det iaf.
Ska man vara snygg, får man se till att vara lite ful när ingen ser ;)
Ville ha lockigt hår till skolan för några dagar sedan, därför sov jag , med detta haha



Oves man är avklippt nu

Hej! Förlåt för den jättedåliga uppdateringen! Har mycket just nu.

Har nu kommit in ifrån stallet. Har ridit ut på Ove och Oj Oj. Casanova fick vila eftersom att han har tappat en sko. Båda var iallafall fina.

Kul att ni frågar så mycket frågor till den muntliga frågestunden :D 
Fortsätt så! Den avslutas på Söndag. 

Igår hoppade ju E-type och Casanova. E-type tyckte att det var jättekul! Casanova var ganska försiktig 
efter som att han hade tappat en sko, men han var ändå duktig! 











Det var lite bilder ;)


Nu måste jag plugga! 
Kemi prov, Engelska prov + inlämning. 
Ska lära mig 4 såg texter!  

Det vackraste. http://www.youtube.com/watch?v=_SH8W2jBb_4  
Rolling in the deep. http://www.youtube.com/watch?v=rYEDA3JcQqw&ob=av3e
With or without you. http://www.youtube.com/watch?v=XmSdTa9kaiQ&ob=av2e
You raise me up.  http://www.youtube.com/watch?v=9bxc9hbwkkw



Oves man är borta!

Nuuu är det försent att ångra sig, Ove har numera en kort man :P

Dock är det bara klippt rakt av, imorgon ska den snyggas till! Gick inte rycka den där långa mannen direkt utan saxen åkte på först.

Han blev faktiskt ännu sötare ;)
Bild på det får ni när den är tillfixad!



Tidig morgon

Idag tog jag och Elin stallet innan jobb/skola. Skönt!
Vi gjorde det för att 11.15 kommer hovslagaren och Elin slutar 11 idag därför ville vi ha allt gjort innan. Alltid skönt att ha stallet klart innan när hovslagern ska komma.

Ikväll är det hoppträning som gäller för Sara Li =) Kommer bilder samt ev en film om Elin filmar. Vill ni se film?

E-type
och Casanova som ska iväg på träning.
Ove ska ridas ut på
OJ OJ dressyr




Gör om och gör rätt

Dagens tips:

Det är viktigt att förstå att ryttaren och hästen är ett lag. Precis som lagsport så som fotboll.
"Man blir inte bätte än den sämste spelaren" Att baa skylla på hästen så som " -Han fattade inte galopp direkt" efter en tävling. Men varför fattade han inte galoppen gäller det förstå. Gjorde jag som ryttare rätt signaler? Satt jag snett? Planerade jag dåligt? Ibland är det självklart så att jag som ryttare är värdelös, dålig dag, tänker på annat, stessad eller vad som. Eller hästen som är trött i kroppen eller alldels för pigg, meen vi ryttare bör sluta skylla på hästen, gör om och gör rätt istället.

Idag gick det dåligt när jag red OJ OJ, jag fick honom inte igenom och han var inte mellan hand och skänkel. Då hoppade Elin upp och red honom istället. Ibland är man tvungen att bryta och bygga upp istället för att bara "nöta" ner.

Hästen och du är ett!

Innan Elin hoppade upp




Över bommar

Casanova och E-type tränade vi ihop, de båda joggades över bommar.

Här skrittar vi fram de, alltid på vägen för att rida på olika underlag







E-type är lite rolig, alltid innan han ska ut eller kommer in i boxen ska han alltid smaka på vattnet =)






Fina Sir Owein

Ove fick även han jobba över bommar, blev lite ändring i planeringen.
Han var fin! Han tar allt med sådan ro och tycker allt är kul, alltid roligt att rida honom.













Har börjat träna tavökningar på Ove, i början förstod han inte vad han skulle göra riktigt, men idag fick vi till det hyfsat. Viktigt att träna nyanset på unghästar, att de kan samla upp sig samt öka steglängden.






Mineraler.

Vi ger våra hästar två olika mineraler som tillskott.
Vi ger våra hästar även detta: Hö, havre, hippo basic och betfor.
Just nu får de bara lite hö som stödfoder då det är väldigt mycket gräs i hagana fortfarande som de klarar sig på.

Har ni något tips på något foder/mineraler som har funkat för er? Hur har det hjälpt? Tycker detta är spännande hur man kan mixa fram bästa foderstaten för varje häst.


Ni kan läsa om dessa tvp podukter här: http://www.wiromin.se/




fodf




Dagens ridning

Glöm ej frågestunden, svarar alla muntligt. http://liinadolk.blogg.se/?tmp=06102802

Dagens ridning

E-TYPE - Lätt joggning, tappat en sko (hovslagaren kommer imorgon)
CASANOVA - Joggning över bommar, förberdning inför morgondagens hopplektion =)
OJ OJ - Dressyr , tränar för Elin idag
Ove - Ut i skogen och klättra!




Annonser

Otroligt många fina hästar ute på annons nu.
Och många av de har gått SM i år och letar nu nytt hem.
Jag kommer ihåg hur hemskt det var att sälja Prim. Jag grät i flea veckor, men vad ska man göra när man växer ur dom =( Men han har det ju super med Victor och jag har ju fyllt upp stallet ganska ordentligt igen ;)

In och spana =)

Alla dessa är kategorie B och jag känner igen de allihopa väldigt väl. Har tävlat mot de med Lilla Prim och spanat in de alla på SM i år!

Samtliga bilder tillhör annnserna på http://hastmarknad.hastnet.se/sok/allt.php?inriktning=4&typ=10&region=

    






Kommer snart på posten!


Detta täcke kommer snart till mig ;)
Köpta det av Linn (dressyrmupparna) Har alltid tyckt att dessa täcken är snygga! ;)


Jag och Elin har svårt att bestämma oss för om vi ska rycka Oves mann!?
Nu är han en söt sagoponny!
Men både jag och Elin tycker att det är snyggast med knoppar på tävling! Och hemma måste
jag göra en hingstfläta varje gång jag rider för annars är mannen ivägen!

HJÄLP!!







Pigga pollar!

Hej!

Idag har jag ridit Oj Oj och Casanova. Tog en sväng ut på båda =)
Först red jag Oj Oj och efter som att det blåste mycket så han var super pigg! ;)
Hittade en ny väg idag ;) Jätte mysig väg!
Sen gjorde jag iordning Ove, sen nar jag hade sadlat honom kom jag på att han skulle vila och att det var Casanova jag skulle rida. Så det var bara att byta häst ;) Casanova var också fin!

Tänkte ha en muntlig frågestund!
Men bara om jag får in mycket frågor! Så fråga på!
Den muntliga frågestunden avslutas på SÖNDAG!






Dagens ridning

Hästarnas träning idag:

E-type - Dressyr
OJ OJ- Ut i skogen
Casanova - ut i skogen
Ove - vila

På onsdag ska jag åka och hoppträna för Sara Li Vestberg, ska bli superkul!
Jag tar med mig Casanova då och E-type ska också med men han ska Sara Li hoppa för Elin är en mesig dressyrryttare som inte vågar haha =)

OJ OJ ska som sagt få tävla hoppning den 23 sep men dagen efter ska han även få starta en elittävling. Nu har han haft tillräckligt vila från tävlingarna och jag är taggad som max! =)




Bilder skickas =)

Fråga: Har bilder på dig och Casanova från i lördags. Om du vill ha dem , vart vill du att jag skickar dem isf ? :)

Svar: Vad kul! Jag vill gärna se de, skicka de till [email protected] Hoppas det är okej att jag lägger upp någon i bloggen isf =)




Miljöträning!

Nu har jag precis kommit in ifrån stallet. Anna vid Björkäng kom med hennes 6 åring för att miljöträna honom.
Så jag passade på att ta och rida Ove. Eftersom att han inte är van med andra hästar så var det ett jätte bra tillfälle för oss båda ;)















Ove var jättefin idag :D Han brydde sig inte om att det var en helt okänd häst på "hans bana" ;)
Ska nu slänga mig in i duschen sen kl 6 upp till Elin för kräftskiva ;)




Outfit!

Här kommer en Lime outfit!




Det är samma färg, bara att det är olika ljus när man fotat!

 








Lager 157 - Priser!

I fredags var jag och mamma på Lager 157.
Jag köpte...


Ett par mjukis byxor.
100 :-


En svart halsduk.
?:-

_______________________________________________________________

Igår vann jag...


Inviduellt vann jag detta, synd bara att tröjan är för liten!
Jag fick även en plaket!


I laget fick vi Rosett, Plaket och en parfym ;)



Kom ihåg!

Tänkte svara på en fråga. Men det finns vissa saker som jag inte tar upp i bloggen!
Så det är ingen idé att ni frågar sånt för jag svarar inte på det ;)


Hej tänkte ställa lite frågor till dig
Skulle vara kul om du kunde svara på dom

1.Hur gammal är du?
2.Vem är din närmaste vän som du kan prata med allt om?
3.Har ni nån gång bråkat
4.Brukar du va vänner eller osams med folk
5.Gillar du nån just nu?
6.Hur länge har du ridit?
7.Föredrar du långa eller korta förhållanden
8.Har du förlorat din oskuld?
9.Har du strulat nån gång?
10.Är du duktig i skolan?
11.Kan du prata med vem som helst om några saker?


Svar:

1. Jag är 14 år.
2. Jag har många vänner, men Linnea och jag förstår varandra utan och innan.
3. Alla bråkar ibland, men det händer nästan aldrig!
4. VÄNNER! :)
5. -
6. Sedan jag var bebis! Elin och Emma hade ju hästar när jag föddes.
7. Långa såklart!
8. -
9. -
10. Jag får godkänt i alla ämnen, och har ganska lätt för att förstå saker.
11. Fattar inte frågan.




Bilder!

Här kommer bilder på mig och Casanova sen igår! ;)















Hur kommer jag att klara mig utan dig! :'(




Casanova tävlat.

Laget vann och jag & Casanova vann klassen =)

Några bilder från framridningen, kommer mer sen!








Fin!

73.3% :) fick en miss i ena galoppfattningen annars var han stadig och fin. Leder just nu men endel ekipage kvar. Laget går det bra för!



På g!

Nu är jag, mamma och Casanova på g till tävlingen! Elin kommer och hjälper mig på framridningen och Emma ska med och heja på! Kul!

Härligt det är att ha stallet helt klart när mna kommer hem ikväll, när Elin och jag gör det tillsammans går det i en raketfart!
OJ OJ, Ove och E-type är alla tränade imorse. OJ OJ hjälpte Elin mig med och han  var super :D

Dimmigt imorse =)



Ove!










Sena starter!

God Morgon!
Ska snart ut i stallet, packa och rida Oj Oj och Ove.
Vi åker runt 1 idag. Jag startar 15,31.

Lycka till alla Flens hoppryttare som även ska tävla idag ;)


Hihi min första tävling med Casanova ;)




Film

En liten snutt från framridningen iaf. Bättre än inget =)



Flera bilder på OJ OJ

Flera bilder från idag

Den trogna hejaklacken ;)











Fråga

Fråga: Hej, ungefär hur många unika besökare har du om dagen? :)
Tack för en super bra blogg!

Svar: Hej! Har strax över 200 unika läsare om dagen, och runt 350 sidvisningar.
Tack var kul att du gillar den =)

Håller på att ladda upp en film på OJ OJ idag men det går lite segt men jag kämpar på ;)




Oj Oj!

Oj Oj var mycket finare idag! :)
Han var mjuk i sidorna och ville sammarbeta med MIG idag ;) Han hade även bakbena under sig :P





Blev en bara galopp bilder idag ;)

I helgen kommer det en gästbloggare! Gissa vem!!
Missa inte detta spänande inlägg! :D




I´m so lonely!

Heej!
Sitter nu här i soffan och väntar på att mamma och pappa ska komma hem! ;)
Har tittar på Hur många lingon finns det i världen. Så BRA film! ;)

Red både Oj Oj och Casanova idag ;)
Casanova var fin, red utan spö för att han skulle svara ärligt på skänkeln ;)
Nu taggar han och jag inför imorgon :D Heja heja!







Det var lite bilder på Casanova! Bilder på Oj Oj kommer snart! ;)




Fiffigt Lina

Jag som prata om att planera, hehe vem tror ni står ute i stallet och klipper Casanova till imorgon? Haha jaja tanken var ju god iaf. Kommer en massa bilder ikväll från dagens ridning. Tur Casanova är som en lammunge att klippa så det går rätt fort!



Packning.

Dagensridning

OJ OJ - Träna för Elin, mycket skolor!
Casanova - Rida igenom honom och känna att allt är okej inför imorgon. Elin hjälper mig här också.
E-type - Elin skulle tömmköra honom
Ove- Om tid finnes rider jag ut på honom.

Sedan ska Casanova badas och snyggas till. Allt ska putsas samt packas.




Dagens tips!

Dagens tips: När ni ska träna sista passet innan tävling som jag ska göra idag för Elin med Casanova. Då lägger jag fokusen på att han är ska vara framför skänkeln samt att han är mjuk och smidig. Tycker det är helt värdelöst astt rida igenom rörelser eller alla för om det inte funkar bra sätter det bara en dålig känsla i mig och honom tills imorgon. Rörelserna ska vara intränade mycket tidigare än dagen innan.
Som Emelie brukar säga " Det du tränar på nu i vinter kommer synas på banan i sommar!"
D
et går inte inte "paikträna" planera ordentligt och se till att vara ordentligt redo =)

Någon mer som ska tävla division 2 imorgon? =)




SM resultat!

Dag 1

63,158%

17:e  -  1,66% ifrån placering.

Dag 2

61,296%

20:e  -  4,9% ifrån placering.

Dag 3 ( B- final )

62,456%

11:e  -  2,01% ifrån placering.






Det var alltså 25 st C-ponnyer med i årets SM.




Bilder på Oj Oj!

Har nu ridit Oj Oj och Casanova. Oj Oj var inte helt eftergiven idag. Casanova var fin när jag red ut.
Imorgon ska jag rida dressyr på båda två för Elin. Ove får vila. Han var jättefin idag när Elin longerade honom på förmiddan ;)

Emma fotade idag när jag red Oj Oj.


















Tack för att du tog kort! ;)




Resultat

Var en som ville veta resultat från dagarna på SM.
De hittar ni här: http://online.equipe.com/sv/competitions/2766
Då ser ni alla kategorier =)

Jag var missnöjd med SM att jag inte lyckades få till mina ritter, det blev missar som drog ner ordentligt. Men samtidigt går det egentligen inte att vara missnöjd, jag tog mig dit och det var mitt mål.
Till nästa SM höjer jag ribban och tillsammans kommer jag och OJ OJ hitta knapparna bättre!

Bild från SM 2011




Dagens tips!

Kul att ni kom med lite tips om vad jag kan skriva om, blir lite lättare då när huvudet är tomt ibland! =)

Dagens tips:

Miljöträna hästarna! När Elin jobbar kvällar burkar hon rida E-type på morgonen, lika så var det imorse. Då släpper hon ut två, idag var det OJ OJ & Casanova och behåller E-type och Ove inne. Medan hon rider E-type får Ove lära sig stå kvar i boxen och förstå att ibland blir man lämnad ensam.
Väldigt jobbigt på tävling om man åker med två hästar när de står och stampar och är oroliga i trailern så fort det blir själva. Ove var lite ledsen ibörjan men nu går det bra! Han vet att vi kommer åter ;)

Även att ibland rida när det regnar som mest för att lära de gå i vattenpölarna samt att jag som ryttare bara rider på och slutar irritera mig över vädret. "Finns inget dåligt väder bara dåliga kläder" ;)






RSS 2.0