Globen ponnydressyr

Kul att se sina kompisar på banan. Och de gjorde det bra! Grattis Amanda till segern
Igång

Nu har vi haft rundvisning i stallet och framridningen. Kul att träffa alla här också. Visa hur bra ponnyeliten i Sverige är nu :) 

Lycka till Jennifer , Amanda , Clara och Emma! 

Vilka ser man i Globen imorgon?


Fredagsmys!

Hela dagen har verkligen varit fredagsstämning! Började skoldagen med att kolla på en bra film.

Efter skolan gick jag direkt ut i stallet och red Oj Oj, mysig uteritt. Efter det ryktade jag honom och gjorde rent hovarna och oljade in dom. Nattlindade honom och gosade!

Sedan kom Linnea och vi har ätit tacos och pratar om allt och skrattat åt allt, lite så det brukar vara ;)


Han är bra snygg

Fina Oj Oj, snygg är han och det vet han om ;)
Jul!

Känns lite skumt med Julafton om mindre än 1 månad med 8 plusgrader och grönt ute :) 

På julafton rider jag alltid en liten julritt med hästarna och då går jag såklart all in för att få en julbild haha 

Maskincenter har outfiten för dig och din häst klar

Hästarna idag!

Jag började med att jogga Oj Oj, han kändes väldigt loss och fin i hela kroppen. Fick be honom ta i lite mer med bakbena och efter det gjorde mycket halvhalter och då trampade han på utmärkt med bakbena! 

Red sedan E-type, han är i sitt livs bästa period nu! Kul! Så i vinter ska det hårdtränas sedan i Januari ska vi ut på några MSV :) skolorna var fina idag och bytena blir bättre och bättre! 

Nu är jag påväg till skolan, först ska jag äta lunch med Elin på stan. 

Tävla är livet

Fråga:


Svar: jag älskar ju att tävla och det finns inget annat som jag hellre vill göra så tråkiga saker finns inte som jag tävlar.

Unghästar är superkul att få de att utvecklas och verkligen vinna deras förtroende och få de klättra i köasserna, och sedan nu när jag tävlat de svåraste programmen på Oj Oj så är det roligaste med alla rörelser, älskar travökningarna haha det är coolt när han sätter iväg.

Valle har det varit superkul att få göra byten och galoppslutor och allt med han har varit super.

Kanske är LB klasserna trista då de är mest transportvägar men tjaaaaa tävla är som sagt alltid roligt :D 

Förbereda och fixa inför, hur man packar, knoppar och tränar innan tävling . Hela grejen liksom är mitt liv. Frågor och info

Fråga: slutat använda vfm ?:)
Svar: nej kommer använda mig mest av den när jag laddar upp men det gick inte denna gång med videorna ifrån filmkameran så då skapade jag detta youtube konto också :)

Fråga: hur kommer man i kontakt med dig angående samarbete?
Svar: min mejl är tyvärr inte i bruk kommer inte in på den, mejla till Elins så läser jag där  elin_dolk@hotmail.com :)

Nästa torsdag ska jag på möte angående en sponsor som vill samarbeta med mig, ni får veta mer om det då.
Den 29e december om Oj Oj är kvar så ska jag rida mitt kurprogram på en invigning, annars får helt enkelt E-type tränas på ordentligt ;)

Påtal om E-type ska vi nu satsa lite mer på honom, börja kräva lite mera och våga satsa mera, spännande att se vad det kan ge :) 


Fina killen

 
En film till på Valle och migFina Valle

Film på mig och Valle.
Som ni vet är Valle Brolötens fina häst =)
 
 Klippt!

Yes, nu har vi klippt E-type som vi båda bävar lite inför då han inte alls gillar att bli rakad. Men det gick väldigt smärtfritt idag!:)

Iof så fick han lugnande men annars går det inte närma sig honom med klippmaskinen. Idag kunde vi tom klippa halva huvudet och hela kroppen förutom bena som vi inte gav oss på. Väldigt tjusig blev han och skönt att han ska slippa bli så svettig vid träning nu.

Vi spar alltid en ruta på ryggen för att minska trycket och skav på hästarna.
Sedan när man gett lugnande så gäller det att ta bort allting i foder väg för hästarna eftersom att tarmarna och sväljpartiet inte fungerar som vanligt när de fått medel i sig. Etype står nu på endast spån och med vatten i boxen.


Varför

Fått frågan om varför Oj Oj är till salu. Och till saken är, vi har haft 3 fantastiska år som har varit magiska för mig. Vi har upplevt så mycket med varandra och lärt oss hur mycket som helst. Men jag är nu 16 år och får inte tävla utomlands nästa år och får inte delta i NM/EM och Oj Oj är för bra för att vi ska fortsätta ta segrar som vi gör nu på elitnivå. Vi har gjort vårat och jag är superstolt över allting.
 
Jag släpper nu Oj Oj när han är på toppen av sin karriär och kan låta en ny mindre ryttare få flera år på tävlingsbanan med denna underbara häst. Detta är inget jag vill men ibland måste man göra det som är bäst för hästen och fatta beslutet.
 
Jag är nu i tiden för att satsa på junioråren och det går inte för oss att ha två hästar i en elitsatsning, ska jag upp på juniorsidan så ska Oj Oj få samma ärliga chans att få gå i toppen i dressyren han med.
 
Jag älskar Oj Oj och kommer alltid göra det, inget kan ta ifrån oss det vi har gjort tillsammans <3
Och skulle han inte bli såld så får jag tävla honom två till i Sverige men för hans skull så vill jag låta han få fortsätta vara den stjärnan han ska vara.
 
 Oj Oj till salu

Det är med tårar jag lägger ut detta, den värsta beslutet är taget och det finns ingen tröst. Oj Oj är världens bästa <3
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=773936&inriktning=&typ=
 

 
 samlad galopp

Fråga: Har du någon bra övning att göra för att få bättre ökningar? Min häst knackar bara hovarna & springer fort.... Vad kan jag göra? Sen vill jag samla i galoppen men nörbjag samlar bryter han av... Även om jag har mycket ben och är mjuk i handen, svara gärna i ett inlägg
 
Svar: Jag har gjort rätt många inlägg om travökningar i bloggen då många har frågat efter tips, så sök efter de! =)
Att samla galoppen till en mer samlad galopp och få till hästen mer bärig och göra luftiga språng handlar om styrka hos hästen. Och din verkar brista i det då de bryter av när de inte orkar.
 
När jag tränade Puff med att få hans galopp mer samlad och bärig så gällde det att göra det väldigt korta stunder, det kan räcka med att få den samlade galoppen 3-4 språng och sedan beröma och släppa ut galoppen. För begär man för mycket ifrån början så förstår de inte vad du vill och de orkar helt enkelt inte. Hellre 4 bra språng än 10 ok. Jag tycker det är lättast att göra det på volten för då kan man minska volten när man ska samla dom och sedan ut igen på den större igen när man fått önskad effekt.
 
Det är häftigt när man får till den samlade galoppen ordentligt, som på Oj Oj. Han sätter under bakbena ordentligt och höjer framdelen ordentligt och det känns som vi växer minst 20 cm i den samlade galoppen ;)
 
 
 Här är en film när jag började träna den samlade galoppen på Puff. Och det gjorde vi först efter vi hade konditionstränat mycket och att han hade en bra grundgalopp.
Hoppas detta inlägg hjälper dig lite =)
 
 Hjälp!

Vill lägga upp filmerna ifrån Jönköping på mig och Valle men när jag lägger in filmerna så ligger de inne men det ser ut såhär.

Hur ska jag göra??

flaggan/förbundsmärket

Fråga: Hej jag undrar bara lite om märkena på din kavaj :)

Ja jag antar att dom som tävlat internatianellt har dom?
och hur får ni dom får ni en kavaj av ridsportförbundet eller får ni bara märkena och få sätta fast dom själva?Vet att många hoppryttare har dom på västen och det måste vara svårt att sy fast.
Ja är dom fast sydda, men du kan nog rensa ut den här röran och berätta om dom :)
 
Svar: Hej!
Det är förbundsmärke samt svenskaflaggan som jag har på kvajen. Förbundsmärket fick vi löst skickat till oss inför NM och flaggan skulle vi köpa till och sätta på samtidigt. De sys på av oss själva men förbundet står för märkena =)
De ryttare som represnterar Sverige på mästerskapen samt internatonellt bär de.
 
Bilder ifrån NM och Ungern
 
 
 
 
 
 
 
 Städdag

Vi har städdag på Brolöten, alla är i fullgång och rensar och fixar. Chris (Emelies mamma) är städfixerad haha så hon blir nöjd nu ;) 
Innan 
Efter
 Promenad

Har tagit en långpromenad med Oj Oj nu i solen, härligt att börja dagen så.

Man får kvalitetstid med sin bästavän och att promenera med hästarna är väldigt bra, man får igång cirkulationen och mjukar upp hästarna och de får bort
Ev slaggprodukter. Nu när det är kyla i backen så kan det vara bra att promenera med hästen innan man släpper de i hagen där det kan vara gropigt och hål nu när det varit nertrampat i leran.  Bättre att hästarna är mjuka och redo än att släppa ut de stela om de skulle trampa illa.

Vi har sparat en hage nu till vintern så våra kommer gå på plant underlag, det känns jättebra att släppa dom där :) 


Kungen mår bra

Fråga: Hej Lina! Jag undrar en Sak som du kanske kan svara i ett inlägg? Jag har ridit två la;P1 nu över 62% (inom 24 månader) och undrar om man måste registrera kvalen på ngt sätt eller om det bara är fritt fram att starta nationellt sen?
 
Svar: Hej! Grattis till kvalen och lycka till nationellt
Du kan skriva dina kval i anmälan på fliken "meddelande till funktionärer" i tdb sedan har jag alltid mina två protokoll med kvalen med mig om det skulle bli koll så det inte blir några problem som sabbar uppladdningen på tävlingsdagen.
 
Kommentar: Det var länge sen la upp nån bild eller skrev om Oj Oj, förutom att han gick bra typ. Förstår att det är mycket med Valle nu, men saknar lilla finingen =) Ha det bra! Kram <3
 
Svar: Hej!
Oj Oj mår toppen och tränas på som vanligt. Han fick en hel veckas vila efter Lag SM för att han gick så bra och jag tyckte att han skulle få smälta allting och vila knoppen och kroppen.
Nu är det mycket fokus på bassakerna, övergångar och lösgörande. men han känns super! <3
 
Bild sen igår
 när vi kom fram till Brolöten
 Mot stora tjocka släkten!

Jag är nu på väg på släktträff, det är alla på mammas sida denna gång! Haha alla på pappas sida bor ju på vägen så vi har släktträff påväg till brevlådan ;)

Fm på brolöten tillbringades mest på hästryggen, Oj Oj och Valle var jättefina! Sedan hade jag och Emelie sitsträning för varandra. Vi tog Garantino som är stor som ett berg, lika så hans gång! Bort med tyglar och stigbyglar och bli longerad jösses vad jobbigt det är! Då förstår man hur mycket balans man hållet i tyglarna och stigbyglarna!! Riktigt nyttigt!
Lugn morgon

Idag fick det bli en lugnare morgon, var ett tag sedan jag hade det.

Kommer åka till Brolöten om 1 timme, ska träna Valle och tar även med mig Oj Oj dit.

Red för Emelie igår på Valle och det gick väldigt bra, vi har hittat många knappar på dessa två månader men fler ska det bli. När Valle har vilat är han rätt pigg så dagen efter vila är det alltid fokus på kontrollen och att han inte springer igenom handen, så det är alltid bra att träna ett pass dag nummer 2 och 3 efter vila för första dagen är det "bara" basic. Men det är den som är så viktigt att man inte slarvar med kontrollen och att man är ärlig som ryttare mot sig själv och fokuserar på bassakerna, grunderna är a och o för att få till rörelserna.

Haha härlig bild ;) vi är alltid superseriösa på tävlingarna även om denna bild säger en annan sak haha

Lillen

Någon kanske undrar hur det är med Messi? Och det är strålande med honom :) han promeneras och pussas på! Han är väldigt lätt och lugn att ha att göra med. Otroligt söt !
Jag och Elin

Se frågan nedan.

Jag tror faktiskt det är väldigt få syskon som håller så bra sams som jag och elin gör i stallet. Vi hjälper varandra jämt och ständigt och ser aldrig att "det där får du göra" utan den som är ledig den mockar och fixar hästarna.hästarna går först i alla lägen.

Elin rider forfarande men hon har lagt tävlandet åt sidan helt, hon gillar inte att tävla själv men älskar att vara med mig och se till att jag får de bästa förutsättningarna. Hon är med mig jämt! Se bara på torsdagar när jag har min träning på Brolöten, elin kör mig varje gång utan att gnälla eller vara trött trots att det är hennes lediga förmiddag. 

Vi ha väldigt kul tillsammans och vi båda gör min satsning möjlig genom att hela tiden sträva framåt. Elin rider forfarande och rider både etype och Oj Oj. Hon är mycket bättre på lösgörande arbete och jag är bäst på tävla. Vi är helt klart olika men då får vi ut det bästa.

Elin var på Brolöten som jag när hon var yngre, men nu står hon vid sidan om och låter mig träna så ofta jag vill och när jag vill

Denna veckan har vi varit på Brolöten måndag, tisdag och torsdag med etype och Oj Oj. 


 I huvudet på Gunde Svan

Sätt på kanal 4a och titta när Gunde är hos Malin Baryard och utmanar henne i hoppning.

Riktigt kul att se en helt nybörjare våga ta denna utmaning, Gunde är cool!


Bra torsdags morgon!

Imorse lastade jag och Elin in Oj Oj och E-type i trailern, vi åkte till Brolöten (otippat). Jag började med att jogga Oj Oj, har kändes riktigt bra, han vilade igår och tidigare i veckan har han gått hårt. Det märktes att veckans jobb som har varit mycket lösgörande satt kvar idag. 
Efter Oj Oj red jag E-type, han var riktigt fin idag. Alla byten satt, han var glad och povitiv till att jobba. Han svävade fram när jag gjorde skänkelvikningar! Stor guld stjärna till honom idag. 

Sist men inte minst red jag Valle, han har tagit det lugnt sen helgen så han joggades också. Jag måste tänka på att inte hänga till vänster, och göra snabbare halvhalter då får jag koll på bogarna och han blir riktigt fin! Nu är vi hemma, jag ska springa in och duscha sen åka till skolan! Bäst

Fina Oj Oj har mest poäng av alla ponnyer i Sverige i dressyren, världens bästa!

Har mycket att vara stolt med Oj Oj i år, Tre segrar internationellt i Ungern, NM placeringarna och NM silver med laget, SM silver lag, derbysegrare och många fina nationella segrar, tack för att vi fick göra detta ihop.

Örebro

Har helt glömt lägga upp dessa bilder ifrån Örebro. Sörmlandsryttarna visade upp oss ordentligt på denna tävling :) 

Jag emelie och Alice :)
Ariat vinterstövel

I alla år har jag tränat i klumpiga vinterstövlar , varma men otroligt klumpiga. Så vi har pratat om att köpa ett par ordentliga ridstövlar som tål kyla så jag kan träna ordentligt i vinter med bra stöd och komma nära hästen.

Sarali som är Elins kompis hade mingelkväll på Kvalité häst och hund i Flen ikväll för hennes elever så vi var också inbjudna. 
De visade då upp dessa stövlar och de föll både mig och elin i smaken direkt. De ska tåla upp till -20 grader utan att man fryser.

Ska rida i dom imorgon så återkommer hur de känns på häst. Men otroligt sköna att gå i. 

Ariat är nytt märke för mig, och även premiär med bruna stövlar också:)

Vad tycker ni?

De fick bli en liten present för detta otroliga år på tävlingsbanan.Frågor

Fick frågan om jag tränar mycket utöver ridningen, och ja! Herregud jag har träningsvärk varje dag nästan efter allt i skolan. Har lärt mig massor om just träning, ifrån kost, kondition, styrka och hur kroppen fungerar sedan jag började JB i Eskilstuna. Har blivit betydligt starkare och uthålligare än tidigare och därav bättre resultat på hästryggen. Jag sitter bra nu mot innan och bättre ska det bli :) 

Sedan fick jag frågan om mitt schema, ni tror säkert jag aldrig är i skolan eftersom jag alltid är iväg och tränar haha. Men allt handlar om planering, oftast är jag hemma efter 16.10 igår 17.00 men då hade elin hästarna lastade och klara i transporten så jag sprang bara in och bytte om. Fredagar är dagen jag är hemma tidigt och det är vid halv 3. Torsdagar har jag min egna träning, åker alltid till Brolöten då med hästarna och hjälper till i stallet sedan börjar jag 12.

Med planering går allting.
Årets skolfoto 

Etype idag

Tror etype har lite träningsvärk sen igår det var jobbigt idag tyckte han. Vi kämpar på med bytena på honom och att han ska bära sig själv i traven, blir bättre och bättre sakta men säkert.
Ryttarrankning 2013

Oj sedär! Jag satt och spanade in lite resultat och även rankning och detta är rankningen på alla dressyrryttare i Sverige. En fin 24e plats!
 
#RyttareKlubbStarterPremierPoäng
1 Tinne Vilhelmson Silfvén (91), 1967 Djursholms Ridklubb 34   3418
2 Patrik Kittel (94), 1976 Svenskar i Utlandet 30   2415
3 Mads Hendeliowitz (9043), 1982 Sällskapet Segersta Sportryttare 98   1995
4 Jeanna Högberg (4414), 1982 Sällskapet Segersta Sportryttare 90   1781
5 Marina Mattsson (6116), 1994 Falkenbergsortens RF 49   1601
6 Mattias Jansson (16732), 1974 Edsbyns Ridklubb 90   1503
7 Minna Telde (87), 1974 Svedens Ponnyklubb 40   1351
8 Charlotte Haid-Bondergaard (34059), 1967 Insjöns Ridklubb 49   1240
9 Amanda Svanberg (40299), 1997 Willands Ryttarförening 64   1009
10 Jennie Larsson (5544), 1980 Dressage Club Ridsportförening 37   908
11 Caroline Bonde  (4150), 1982 Västra Sörmlands Sportryttarförening 14   805
12 Emilie Nyreröd (2027), 1987 Strömsholms Ridsportförening 36   737
13 Caroline Darcourt (37277), 1981 Djursholms Ridklubb 39   720
14 Martin Ågevall (34884), 1979 Lejondals Ryttarförening 47   684
15 Sofie Lexner (3329), 1986 Flyinge Hästsportklubb 17   680
16 Märit Olofsson Nääs (9535), 1973 Djursholms Ridklubb 57   653
17 Eva Ulf (8764), 1959 Djursholms Ridklubb 53   629
18 Helen Persson (9093), 1970 Gärds Ryttarförening 58   611
19 Jennifer Lindvall (49298), 1998 Särö Ryttarförening 68   601
20 Lena Wiman (9869), 1963 Överby Hästsportförening 23   590
21 Elin Aspnäs (9920), 1992 Willands Ryttarförening 18   588
21 Ellinor Magnusson (13587), 1993 Åseda Ryttarförening 32   588
23 Christina Karlsson (1186), 1961 Kungsbacka Ridklubb 100   549
24 Lina Dolk (46018), 1997 Årsta Runstens Sportryttare 61   534
25 Malin Hamilton (15181), 1968 Vallentuna Ridklubb 17   529täcken

Kommentar: grattis till båda vinsterna! fan va stort!
en liten tanke bara, vad gör du med vinsttäckena? får brolöten dom eller tar du med dom hem? med tanke på att du inte har nån användning för dom eller får etype dom? :)
 
Svar: Tack så mycket, Valle var superfin verkligen! =)
Täckena har Valle hos sig, så de kan användas för fullt av honom och mig tillsammans.
Skulle man vinna något jättestort (typ drömmer mig bort) haha så skulle jag vilja ha täcket sparat hemma hos mig ;)
 
Jag gillar Jönköping, jag har fått många segrar med mig hem därifån på flera hästar:
Oj Oj, Phaffe, Puff och Valle :D Och de alla har fått svarta Höökstäckena.
 
  
 
 
 
 Blogga på stående fot

Godmorgon!

Det har hänt något med internet hemma, ville visa er helgens ritter men det går ju inte så länge internet inte funkar. Pappa sa att det förmodligen skulle fixas idag, hoppas.

När jag kommer hem ifrån skolan åker jag och Elin med Oj Oj och E-type till Brolöten. Jösses vad fina dom var igår, kul!

Nu sitter jag på bussen påväg mot skolan, gymmet fram till lunch som vanligt på måndagar-tisdagar. Jag måste köpa ett par gymhandskar då jag får blodblåsor av alla stänger, någon som har några bra tips?


Håruppsättning

Nu visar jag väldigt snabbt hur jag gjorde igår. Inför tävling blir det mer ordentligt.

Smyckena är ifrån www.ryttarsmycken.se
Tusen tack Gunilla!

Idag öppnade jag ett brev ifrån Gunilla som driver www.ryttarsmycken.se och i där i låg dessa supersnygga smycken! Tack så jättemycket ! Detta kommer jag inviga nästa år när tävlingarna drar igång igen ! Längtar!

Tyvärr dåliga bilder ifrån mobilen och uppsättningen gjorde jag på knappt 2
Min, kommer en film på det.


Linn- tänker på dig och hoppas på allt gott med allt. KRAM! Vi kan dansa varje dag

Se så fin han är!:) detta är ifrån framridningen i Jönköping.
Roligast har man tillsammans
Prisutdelning Fei inleds
Håret

Bättre bilder på håruppsättning kommer här
Det är två flätor som jag rullat ihop kan filma det någon dag 


Segrare!

Segrare i första klassen på Valle på fina 73.6% och Emelie 3a på Allie :) nu snart dags för MSV b:4 73.6% Fei inledande junior

Weeeiiii bästa Valle! Han är ju en stjärna!


Framme i Jönköping!
Ny uppsättning

Kör på en ny uppsättning i håret , vad tycks? 
Eftersom jag har väldigt tjockt hår så är det svårt att få till dounaten. Nu laddar vi

Vi är iväg.
Bästa teamet och roligaste ;) 


dagen

Idag började jag med att rida ut ett konditionspass på Oj Oj, pigg som vanligt men det är bara roligt vilket tyder på att han är frisk och glad :P Han har helt magisk galopp när vi är ute och tränar konditionen, han laddar verkligen på och bär sig otroligt fint med stora luftiga språng.
 
Sedan tränade jag E-type på banan, gick väldigt bra! Han har verkligen blivit fin nu och känslan är oftast bra när man tränar, han tar i mer ärligt och kommit bort nästan helt ifrån sin gungtrav som han hamnar i när han inte orkar.
 
Valle är också tränad på Brolöten och han var fin, fina fina Valle.
Håller på med det sista på Brolöten nu, packning och putning så tror kvällen blir rätt tidig vilket är bra då vi lastar 09 imorgon och är inte hemma förrän midnatt... ;)
 
Lovar er en massa bilder imorgon!
 
 Duktig Valle

Tog stallet och red ut på en väldigt pigg oj oj när jag kom hem ifrån skolan. Efter det körde Elin mig till Brolöten.

Red som sagt igenom FEI programmet för Chris, Valle var väldigt fin idag!

Tog bussen hem och nu har jag lagat fläskytterfilé till mig och pappa, samlar lite plus poäng ;)

Nu blir det fotboll, heja Sverige!

Pluggar program


Mycket nya program nu! Två nya i helgen, bara att nöta!Ekonomi

Usch, jobbigt att börja varje fredag med att gå till bussen 06:40.. Det är ju på fredagar man vill ha lite sovmorgon så man kan mysa lite extra i stallet och ta det lungt, men ikke!

Börjar även dagen med ekonomi prov, Emelie och jag pluggade lite i bussen påväg till Örebro i söndags. När jag kommer hem ifrån skolan ska hästarna hemma ridas och sen åker jag till Brolöten. Jag ska rida igenom FEI junior programmet. Chris som är gammal domare så det är ju perfekt!

Valle kändes bra igår galoppslutorna var fina och jag börjar hitta den stora travet mer och mer!


Elin, Oj Oj och jag på LagSMhoppblogg värd att läsa

Nu kommer jag som renodlad dressyrtönt och och rek starkt denna blogg: http://arnoldassarsson.se/
 
Bra tankar och övingar ! läs! tacka mig efter ;)
 
 Rattfylla

 

Markne dömd till fängelse

14 november 2013

Sverige             (Uppdaterad) Pether Markne har dömts till en månads fängelse för grovt rattfylleri. Han kommer dock att avtjäna straffet i fotboja.

Det var i somras som tränaren Pether Markne togs av polisen på väg hem efter en fest. Utandningstestet visade strax över 1,0 promille, gränsen för grovt rattfylleri.
Nu har han dömts av Eskilstuna tingsrätt till en månads fängelse. Har man dömts till upp till sex månaders fängelse kan man dock få beviljat av frivården att avtjäna straffet i fotboja, om man uppfyller vissa kriterier. Detta blir alltså fallet för Pether Markne.

- Det var en förväntad dom. Jag har haft väldig ångest över vad jag gjort och vill lägga det bakom mig. Så på så sätt är det skönt att jag har fått en dom. Jag avtjänar mitt straff så att jag kan komma på rätt sida om hela den här grejen, säger Pether till Ridsport.
Fotbojan ska innebära att man ska kunna fortsätta sitt arbete, vilket också är Pethers inställning. När detta sker är dock inte fastställt. - Ända sedan den kvällen har jag gått och funderat på hur man ska kunna arbeta för nolltolerans med ungdomar. Det är så lätt när alkohol kommer in i bilden att även den bästa gör en dum grej och jag gjorde ett stort misstag. När tillfälle ges kommer jag att använda min erfarenhet, den saken är klar.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saxade detta ifrån: http://tidningenridsport.se/Nyheter/Sverige/2013/11/Markne-domd-till-fangelse/

Usch trist att läsa när någon förebild gör något så idiotiskt.

 
Ur ridsport

Som många vet lämnade vi (elin) on protest på Lag SM att Felicia skulle få rida om då hon tyvärr kom in när det började ösa ner regn som dånade i ridhuset ( vilket såklart kan ske och inte göra något åt) att musiken gjorde det hela betydligt värre då den skrapade och ljudet var ojämnt så det gjorde situationen mycket värre. Felicia redde dock ut det hela bra eloge till henne! Impad!  Men vi tappade ju striden om guldmedaljen tyvärr. Det blev ett himmla liv om att vi lämnade in förfrågan/ protest om det hela vilket jag inte kan förstå? Möjligheten till det finns och det är domarna som avgör om det går igenom eller icke. Så att endel "ponnymammor" gick banans förstår jag inte men så var det.  Vi fick avslag och det var bara att gilla läget. Willands vara grymma och vi stolta silvermedaljörer :) 

Untz untz

Uppladdning är a och o
Outfit

Såhär ser vi ut idag

Tidig morgonträning!

Nu bär det av mot Brolöten! Oj Oj och E-type ska tränas i ridhuset, Valle ska även ridas, ska rida igenom de nya programdelarna. Det är galoppslutor med och det ska vi träna på, Valle kan dom klockrent dock måste jag lära mig det! Kul med nya saker att lära in, på ponny har jag och Oj Oj tragglat programdelar i 3 år så vi kan göra det i sömnen! ;) 

varje dag! =)

Kommentar: Det märks att du verkligen satsar på allt... Att åka till Jönköping på en söndag och starta på eftermiddagen är ju liksom inte hur lätt som helst. Innan är inga problem, men komma hem mitt i natten och sen ens gå upp nästa dag skulle jag inte klara. =) kram <3
 
Svar;Jag vill verkligen massor med min ridning så att komma hem sent söndagkväll/natt gör mig absolut ingenting. Jag älskar verkligen detta, träna och tävla är verkligen mitt liv, där jag hör hemma tror jag allt!
Tycker hästarna är så coola som gör detta, och de är lika taggade som mig när vi ska iväg, örona spetsade framåt och de små springer till trailern =))
 Tror vi smittar av oss på varandra jag och Emelie, ingen får liksom nog och känner att ett uppehåll vore skönt utan vi taggar på, varje dag!
 
bilder ifrån Emelies blogg: http://blogg.agria.se/emeliebrolin/
På söndag blir det ordning med kort ifrån mig, då är Elin med och fotar =)
 
 
 
 donar lite

Idag så har jag inte varit alls i mitt egna stall, utan Elin tog stallet och fixade hästarna. Jag åkte direkt till Brolöten efter skolan och tog hand om helgens packning efter tävlingen och såg till att börja packa om inför helgens starter.
Lastbilen behövde även ses över lite och röja i ordning lite plock där.
 
Valle blev även riden , alltid lika roligt såklart :)
 
I helgen blir det sent, Jönköping som gäller och det är ju en bra bit att åka. Men tävlingsplatsen gillar ju jag och har presterat bra där så man kan hoppas på lite flyt även i helgen ;)
 
Jag startar Fei juniorklassen strax innan 15, sedan rider Emelie vid 19 och jag 19.40 som det ser ut nu. Två klasser för första gången på samma dag för mig och Valle så vi lär väl vara hemma igen till midnatt, mysigt ;)
 
 Håll dig varm i vinter!

jag har fått hem ett par stövlar ifrån Maskin Center!


Dom är vind/vattentäta och framförallt varma. Pappa köpte sådana förra året och både jag och Elin har snott dom titt som tätt dock var dom några storlekar för stora ;)

Jag rekommenderar dom starkt!Hahaha bästa

Nu kan det låta hårt, men vi behöver bli bättre på att träna ocj förbereda oss inför vad som väntar på tävling. 

Jag tror man måste våga vara ärlig mot sig själv och sätta sig ner och göra en ordentlig träningsplan.

Glöm inte att det är det ni gör nu i vinter på träningarna som visar sig på banan i vår! 

Puff!

Kommentar: Saknar puff här på bloggen, han är så fin! Vem äger han nu?
Kan du skriva ett inlägg om hur han var som häst? Kan man följa puff någonstans?

Skulle uppskatta ett inlägg då jag är glömsk och glömmer vilken bild jag kommenterat, så brukarvara så jobbigt och leta upp svaret på kommentaren.
 
Svar; Hej!
Ja Puff var en otroligt rolig ponny att ha är, vi klickade verkligen med varandra och han gjorde så fina framsteg.
En riktigt stjärna på tävlingsbanan och han älskade att visa upp sig. Han visste att han var snygg och då går det lättare att visa upp dom bra ;) Han hae väldigt väldigt lätt för samling!
 
En tjej som hette Moa köpte honom, eftersom jag inte ägde honom utan endast hade honom i träning/tävling så vill jag inte skriva för mycket då jag inte vet om moa vill det eller förra ägaren Elin.
 
Men Puff är saknad av oss alla! <3
 
 
 
 november

Nå.. det värsta månaden börjar verkligen bli jobbig. November - varför finns du? Det är mörkt hela tiden, det är lerigt som tusan och det regnar.. Dyster!
 
Men som tur är så har ju snart halva månaden gått =) Så det är bara att kämpa på och klä sig efter väder. Gummistövlar, och ordentligt med kläder - det är med andra ord ingen modeshow i stallet just nu ;)
 
Det man bör tänka på är att ha lite koll på underlaget, ofta blir ridbanorna lite klibbiga och djupa nu när det regnar. Och det sliter på hästarna, så man bör korta ner passen lite och sedan variera träningen ordentligt så man inte bara sitter på det underlaget. Vi åker lite extra till mitt andra hem Brolöten med hästarna och tränar på bra underlag där i ridhuset.
 
Något som däremot är bra att lära hästarna gå i vattenpölar, herr Oj Oj gillade inte det till att börja med idag då han spände sig och stannade upp lite, men efter några varv så plaskade han på. E-type däremot han gillade vattnet och fick extra energi på banan idag.
Hästarna måste kunna gå i vattenpölar, trist om man kommer på tävling och man måste åka hem för att hästen inte är van med vatten på banan och kasta in handduken. Så vi ser det som miljöträning :)
 
 snurrig

Nu skulle man ju kunna tro att jag tar ledigt ifrån tävlingarna ett tag? Men nej. Inte ännu som tur är ;)
 
Det blir att debutera två nya klasser till i helgen, hahah blir helt snurrig i huvudet av alla program snart. Alla Oj Ojs fei klasser, sedan debuterade jag Msv c:1 och c:2  och igår Msv b:3.
På söndag är det Jönköping som gäller och då är det Fei juniorklass samt Msv b:4 (är just nu andra reserv till den klassen..)
 
Bäst att börja nöta in dessa då jag har en tränare som kommer bli lite smått irriterad om jag inte kan programmen till träningen hihi.
 
Någon som ska till Jönköping i helgen?
 
 Springa i stövlar

Mesigt med prisutdelning utan häst tycker jag. Men då får man springa och det är inte lätt i stövlar!

Amanda Svanberg och jag var segrare här på Lag SM.
Fars dag!

Eftersom jag var borta ifrån 6.30-21.30 igår så var det en väldans tur att jag vann blommor och kunde ge till pappa ;)

Bästa pappa! 

Seger Msv B

VI gjorde det, seger i Msv b:3 på fina 67,3% - HEJA VALLE!
 
Kan inte vara gladare än nu, jag är så glad och lite stolt över mig själv ;) Men bäst var såklart Valle.
 
Emelie tvåa och min vän Alice 3a, grattis!
 
 
 
Det är lätt att träna så mycket som jag gör nu när dessa fina hästar finns runt mig. Livet leker!67.3% Msv b:3

Vi gjorde en ritt på 67,3% i debuten i Msv B:3, Valle är bra han! <3 

Örebro!

Då är vi framme! Tycker nog att det är lite mer behagligt att tävla på sommaren, men det är fortfarande lika kul!:) 

Håll tummarna för oss idag!


bättre?

Man kan tycka att vi är lite väl försiktiga med våra hästar i dagens samhälle, men nog tusan tycker jag att mina hästar tränas sundare än denna film.
haha jag skulle vilja se Oj Oj gå ner för den där trappan.. skulle aldrig ske!  
 
 
Och det skulle aldrig ske att jag hoppade de där hindrerna heller!!
 
 Putsar och packar

Varför oroa sig för vad man ska hitta på när man är ledig? Det är ju bara att gå it till hästarna så har man gjort av med cirka 11 timmar, plättlätt gjort!

Om ni tycker att jag har lite väl mycket packning med mig på meeting så ska ni se Emelie! Man kan tro att vi ska vara borta 1 vecka men istället så är det ... 1 dag! Haha. 

Och snyggt ska det vara, vi putsar och putsar och putsar. Om det regnar imorgon och är lerigt så var det iaf rent innan, jäkligt rent! ;)

Trygghet

Något som är viktigt när man ska iväg på tävling är att man har en trygghet i det man gör. Man kan absolut inte debutera en klass och vara klockren i alla moment (isf är man på för låg nivå mot vad man bör vara)  men man kan ha ridit igenom programmet några gånger innan. Väldigt bra med dressyr på det viset för det går inte skylla på att man inte hunnit träna programmet, det vet man ju innan man anmäler, och ändå känner jag ofta "hjälp hur ska detta gå, varför har jag inte ridit igenom ritten hemma" haha komiskt men jag börjar bli mycket bättre på att planera min träning innan tävling bättre nu. För kommer jag väl förberedd så är jag mer självsäker och då rider jag bättre helt klart.
 
Eftersom jag ska rida ett helt nytt program för min del imorgon Msv b:3 så tar jag med mig E-type till Brolöten och rider igenom det på honom också även om han inte ska starta det. För att sitta och rida om programdelar flera gånger dagen innan start på den hästen man ska starta är inte en sådan smart ide. Dagen innan vill jag fokusera på lösgjordheten, kvick för skänkeln och sätta några få rörelser under ett kortare pass.
 
Ska snart åka till Brolöten, ska klippa två hästar där sedan träna E-type och Valle <3
 
 www.ryttarsmycken.se

 
Ha begär! :
var inne och spanade på www.ryttarmsycken.se  
 
Och fastnade för dessa två saker direkt, supersnygga örhängen att ha när man tälvar och även till vardags, sedan hårnålen att sätta i håruppsätntningen. Bra gjort Gnuilla! (som driver denna sida)
 
 
 
 träna träna varje dag lalalala

Denna vecka gick med en dundrande fart! redan fredag =) Idag när jag kommer hem är stallet klart, då ska jag ta in hästarna och rida E-type, sedan åker jag till Brolöten och rider igenom Msv b:3 på Valle inför helgens debut i den klassen. Spännande! Bytena sitter riktigt bra "peppar peppa ta i trä". det gäller att jag får ordning på skolrona ordentligt.
 
Har även hittat minnenskortet till systemkameran så i helgen hoppas jag kunna bjuda på fina bilder  :)
 
 Motionsband

För att bli bättre ryttare behöver vi alla träna något utöver ridsporten. Säljer nu Attract motionsband, röd för 1000kr. Lätt att fälla ihop och tar liten plats. 
 
Jag tränar så mycket i skolan så jag får den extra träningen jag behöver. 
 


 
----- SÅLD!Mot Brolöten

Nu åker jag mot Brolöten igen, E-type står där bak och laddar inför ett träningspass. Valle ska även ridas, red honom som sagt igår. Tränade mycket på tekniken i rörelserna, svårt med nyttigt! Jag blir så frustrerad när kroppen gör annat än vad hjärnan tänker! Jag kan göra 8a mässiga öppnor på Oj Oj men på Valle blir det inte alls samma. Men igår fick jag till skolorna och byterna var super!!


" Vass Dolk"

Haha lite rolig rubrik i dagens tidning ;)

hela min värld, är du

Idag har jag nedast ridit Grand Valley på Brolöten, ovanligt för min del att endast rida 1 häst :P
Valle var fin i handen och kändes bra, dock lite pigg men hellre det än slö. Jag red själv idag och ska träna på nu under veckan inför starten i helgen.
 
Elin red E-type hemma på banan, och de jobbade mycket med den förvända galoppen. Han ska spåra och kunna ställas utan åla sig eller tappa bjudning. Jobbigt tyckte E-type!
Messi har gått en promenad på 5 minuter sedan endast spola bena, stora saker i hans värld!
 
Oj Oj har vi som sagt gett helt ledigt hela denna vecka, han måste smälta helgen och få vila kroppen efter allt. Bästa killen, finner inga ord hur mycket jag tycker om honom. Han är hela min värld <3
 
 Info om Messi

Messi håller sig kvar i rätt hage hela tiden nu, alla tre går tillsammans och det går jättebra. Man kan spola bena utan problem och han är väldigt kelig :) 
Han går även lämna själv i stallet när de andra rids utan panik, superduktig! 

Nu tränar vi att gå promenader och han går lite tveksamt med när han inte har draghjälp av de andra haha.Eskilstuna kuriren

Kul att den vanliga tidningen skriver om ridsporten ibland :)

 Saknade syster!

Hur glad blev man inte när ens saknade syster som bor 70 mil bort länkar denna låt! ♥
 
(utdrag av texten)
Tjena syrran och grattis till din tid
så sjukt stolt att du har pallat ända hit
kan inte riktigt  sätta mig in, men jag vet att du kämpar

Och du ska veta att du finns med mig varje dag
tänker på dig hela tiden, varje spelning, varje stad
en dag i taget tills vi ses igen

Har aldrig varit lika stolt över min syster
 
Jag älskar dig  mer än allt som finns, kom ihåg det
Tjena syrran, jag hoppas  att allt är bra med dig
jag hoppas att du mår bra
 
 

 
 
 Kvalite i bilderna

Lite bättre bilder jag tog ifrån Lena Stambeck!
 
 
 
 
 Unghästar

Fråga: hej Lina! du verkar vara kunnig osv så jag frågar dig en viktig sak. Jag har en ung ponny på 4 år men blir 5 nästa år. Jag har ridit in den själv med hjälp av mamma och nu så vill jag ut och tävla med henne nästa år och jag SJÄLV är nybörjare!
Har du några bra tips som jag kan ha med mig under våran resa??
Hur man ska göra första gången? Hur man ska komma ihåg banan? för att inte bli nervös? och en massa andra tipps till nybörjare!
Ha det bra och lycka till i helgen!
 
Svar: Åh så roligt med att tävla en unghäst, då kan du forma den precis som du vill att det ska bli som tävlingsponny. Ett väldigt stort ansvar men så roligt!
 
Det viktigaste är att låta det hela ta tid, man kan inte stressa igång sakerna utan se till att grundsakerna sitter och sedan får man utgå efter det och träna vidare. Det gäller att din ponny får förtoende för dig och du hjälper den på tävlingsplatsen att finna lugnet och viljan. " Man får hålla de i handen och visa trygghet"
 
När jag började med mina ungponnier så såg jag först till att de var vana att komma till nya miljöer, jag hyrde in mig i olika ridhus och tränade där. För det kan vara otäckt för dom annars att in och prestera om de inte är vana att vara på andra ställen. Miljöträning helt enkelt och då blir de vana att transporteras utan att stressa upp sig för mycket heller vilket ger mer energi kvar till ritten.
 
Dagen innan ser jag alltid till att trailern är ren och spånad samt att hönät hänger uppe och att foder samt vatten är redo att följa med. Jag har packat mina saker och putsat allt ordentligt så de saker som går förbereda är färdigt.
 
Sedan så är det viktigt att man inte rider fram för länge, att få en häst att tycka det är roligt gör man med orken kvar och det ska kännas lätt för den yngre hästen. Så jag brukar leda hästen för hand på framridningen så den får skrittas utan ryttare och spana in sakerna. Sedan brukar jag bara sitta på den 15 min innan start (somlga behöver längre tid men de flesta räcker den korta tiden)
 
Att du själv sedan har en plan exakt hur du vill att det ska gå till, ex:
 
06- fodra, mocka
07 - rykta och knoppa
07.40 åka till tävlingsplatsen
 
Du kommer fram till tävlingen så anmäler du, kollar in tävlingsplatsen och lägger upp i huvudet hur det ska gå till.
10.05 lasta ut
10.25 börja leda fram hästen för hand
10.35 hoppa upp pch rida fram, här gäller det att vinna tryggheten och fokusen på ponnyn.
10. 50 start! Spänner hästen sig när du kommer in så jogga den i rund och låg form och klappa den så brukar de lugna ner sig. Sedan gör det bästa av det hela
 
Jag tycker att planeringen är a-o när man ska iväg, då vet man vad som gäller utan att det blir stressigt eller helt fel mot vad man vill.
Följer du din planering så blir du oftast inte så nervös heller för då fokuserar du hela tiden på det rätta och glömmer bort allt runt om. Och man tävlar för sig själv så du har inget att vara orolig för =)
Efter tävlingen när man kommit hem brukar jag tänka igenom det som gick bra och vad jag vill förändra till nästa start.
 
Ett bra sätt att lära sig programmet är att söka på youtube den klass du ska rida så ser du andra ekipage hur de utför ritten. 
Beröm beröm beröm på din ungponny! Den lär sig mycket snabbare om du är snabb med att klappa om den så fort den gör rätt.
 Stort lycka till och se till att ha roligt med din ponny! :DWork bitch

Vår tränare är inte som alla andra tränare, hon är lite bättre helt enkelt.
 
haha såhär peppade vi i helgen:
 
 
 Globenband!

Förbundet har gett oss ponnyryttare som varit med på NM / EM band till Globen så vi kan vara med nere på framridningen, stallet och se kuren och GPn på lördagen. Superkul!=)
Ska försöka norpa en massa tips och bara slukas in i denna otroliga tävling och miljö.
 
Jag vann även biljetter i helgen till Globen så det blir en riktig globenhelg med andra ord =)
(Dock hade jag gärna velat fått visa upp Oj Oj där! )
 
 
 
 
 
 Tidningenridsport

Gå in och läs artikeln här:
http://tidningenridsport.se/Tavling/Ponny/2013/11/Spannande-in-i-det-sista-nar-Willand-tog-sitt-tionde-raka-SM-guld/
 
 
"Uppe på läktaren räknades febrilt – så och så många procent och vi rider hem medaljen. Jodå, Lina Dolk och C-ponnyn Ojoj fixade de nödvändiga 70-procenten och det totala resultatet räckte till silver för Årsta-Runsten."
 
där ser ni bilder på Oj Oj också -Roligt!
 
 Bilder ifrån : www.tidningenridsport.se
 
 Njuter

Vill börja med att tacka för alla fina kommentarer som kommer in, det betyder mycket!
 
Just idag tar jag en dag (okej förmiddag) och bara njuter. Tänker över hur bra allting går och måste komma iåg alla detaljer som gör att vi har detta flyt just nu.
Oj Oj fick gå ut med E-type och Messi i stora gräshagen tidigt imorse, det gick jättebra att släppa ihop alla tre så det var skönt. Oj Oj får nu semester i en hel vecka, han är värd det =)
 
Jag själv laddar om för start i Örebro i helgen, jag och Valle ska debutera msv:b! Spännande!
Så denna vecka blir det fokus på honom. Sedan är det en tävling till kvar i år och det är i Jönköping där Valle och jag ska tävla juniorklassen. Det händer mycket nu :D
 Fin kommentar !

Vilken otroligt fin kommentar jag fick <3 den värmer verkligen. Tack snälla. Nu har vi 33 mil kvar hem... Tur jag får sovmorgon i morgon.

Kur Oj Oj 70,8%

Lite missar här och där, men svårt att ladda om efter att fokuserat så mycket och presterat på SM klasserna 70,8%
C-ponny

Något som varit extra kul i helgen är att c-ponnierna har stått upp ordentligt. Vi har levererat fantastiska procent! Vi har höjt c-ponnys nivå ordentligt. Heja oss tjejer! 
 
Vilket även borde vara att vi också borde ha chanser till Globen (som endast D-ponny får ställa upp i) vi är ju fasiken riktigt bra. Höjer min röst för kategorie c! 

Silver Årsta!
Seger!

Bästa oj oj!!

Laddar

Matilda gjorde en fin och stabil ritt, roligt! Snart Felicia :)

Sitter just nu och laddar på läktaren. Håll tummarna....


Världens bästa

Att vara iväg på meeting är så roligt på alla vis, träffa vännerna, prata häst 95% av tiden, fokusera och försöka prestera när det gäller. Bo på hotell och umgås med familjen. Ha sin tränare med sig. Men bäst av allt är att få såhär mycket tid med Oj Oj.

Han går först i alla lägen, han ska promeneras flera gånger om dagen ocj det är mysigt, vi diskuterar lite han och jag om att sätta sakerna ;) rykta han fin och sy knopparna så han får det där lilla extra. Han är verkligen världens bästa och jag vill höja honom till skyarna, han är en fantastisk tävlingsponny och han har så mycket i sig. 
Ska åka och pussa honom ordentligt snart (vi fick fodringshjälp ifrån Stambeck som är först i stallet) 

Oj Oj - du är bäst!

Hiss/diss

Hiss med dagen:
1. Segern såklart och känslan på banan!
2. Att jag har grymt team med mig
3. Årsta! Härliga Årsta vad roligt vi har
4. Att jag kom 2a bland alla kategorier
5. Bo på hotell i sköna sängar och god mat!

Diss med dagen
1. Prisutdelning utan häst! Trist trist trist låt hästarna få känna hur duktiga det varit. Vi är ju ett team tillsammans! 
2. Att jag missade halten i ryggningen 
3. Att boxarna är blöta

Mer hiss än diss alltså :) 

Tävlingsplatsen är bra, stort ridhus med bra läktare och cafeteria. Framridningen ligger i lilla ridhuset precis brevid vilket är väldigt skönt för att vid regn så är man under tak nästan hela tiden. Tiderna hålls och god mat i cafeterian. 

Soundcheck kuren

Varje gång man ska rida kur ska man soundchecka ljudet hur högt man ska ha. Alla väljer olika hur man vill ha det. Tänkte visa hur det går till.
Min stjärna

Såklart så var minneskortet till systemkameran inte med :( men ska filma kuren imorgon och ser det någelunda skapligt så kan jag lägga upp den här imorgon ;) 


Jaaaaa!

Årsta Årsta! Vi kom 2a idagens SMklass :)) nu laddar vi för imorgon. 

Min stjärna tog seger inviduellt ! Bästa Oj Oj du är så bra 


Maskincenter!

Bästa sponsorerna syns !;) 


Alla igenom

Alla har gått igenom besiktningen, första hindret avklarat. Nu äter vi lunch och sedan ska jag jogga Oj Oj. 
Let's go!

Nu är det dags för Felicia att rida fram, hon har med sin fina 6 åring som ska gå förklassen till lag SM. 

Emelie stackaren är på akuten, hon har fått er virus men vi hoppas hon repar sig snabbt och kommer snart till tävlingsplatsen efter fått hjälp. 

Oj Oj blev fodrad 06 imorse, fick gå promenad och mockad box. Hästen först sedan fick vi äta hotellfrukost. Sovit som en Gud i sängen :) 

Ryttarpåsar

Vi fick bra ryttarpåsar , roligt! 
Mössa, smink, godis, morötter, reflexer och lite småsaker. 

Alltid roligt att få dekal till skåpet också 


Nu laddar vi

Middag på en superbra resturang med elin och Emelie. 

Jag startar 19.15 imorgon, elin kommer åka och och fodra alla Årsta hästar klockan 06 sedan är det hotellfrukost samt Vetrinär besiktning som gäller. Jag kommer även jogga Oj Oj ett lättarepass  innan min start.

Nu ska jag snart sova, hålla alla tummar för oss imorgon<3 


Invigning lag SM
Svar på frågestund!

Skulle svara med videoinlägg men det funkar inte att ladda upp, så svaren kommer här

1. I prottokollen från NM, skrev domarna kommentarer och på vilket språk? 
2. Vad är det viktigaste du vill få till på tävlingen nu i helgen? 
3. Hur länge kommer du fortsätta på ponny? 
4. Är det viktigt för dig att ha stövlar, hjälm, kavaj osv. med märke? 
5. När du får höga resultat (som typ 72%), blir du jätteglad eller är det som vilket resultat som helst?

1. Det var exakt som i Sverige fast det stod på Engelska.
2. Så bra ritter som möjligt med höga % som gynnar laget! Annars är det viktigt med känslan men nu satsar vi  laget och det gäller att få poäng, gärna högs tack ;) 
3. Oklart, har tankar på att behålla och sälja. Svårt!
4. Nej absolut inte dock håller oftast märkesgrejer längre. 
5. Jag blir såklart jätte glad eftersom att det är det jag strävar efter hela tiden :)

Tycker du Erwin är en fin ponny ?

Ja, jag tycker att han är jättefin som rör sig bra. Häftigt att Sundby har så fina ridskolehästar.

Hur började du tävla dressyr? =)

Min första ponny slängde bara av mig och vägrade på hinder så jag satsade mer på dressyren ;) 

Vilken tävling är du mest nöjd med och vilken tävling är du minst nöjd med i år? Med vänlig hälsning, Julia!;)

Mest nöjd med är NM och Ungern, jättekul att få till bra ritter och representera Sverige på bästa sätt. Minst nöjd med är Eskilstuna och Segersta, jag red som en kratta!! 


Hur gammal vr du när ni köpte oj oj och hur gammal var han!

jag var 13 år.Oj Oj var 10 :)


Hur stor blir Messi? 

Han blir ca 90-100 cm.


Hur många hästar har ni och hur hinner du med skolan när du har så många;) 

Hemma i stallet är det Oj Oj, E-type och Messi sedan är jag ju mycket på Brolöten. Allt handlar om planering och vilja! :) 


Glömde ju, vem fixar din design?:)

Det är Frida Axelsson. En tjej som jag lärt känna på Brolöten, hon är superduktig!


Hur tänker du kring Oj Oj, kommer han säljas snart eller kommer ni satsa på medalj nästa år på SM även om du inte kan tävla internationellt? 

Tyvärr så har jag inget svar, dyker det upp en duktig mindre tjej till Oj Oj som passar bra så ... Men han är inte till salu just nu. 


Hur går det för Phaffe?!

Bra! Han står hos sin ägare på Strömsholm :)


Vad kostade dina stövlar? Är du nöjd med dem? 

5000kr är jättenöjd, de ger bra stöd!


Hur laddar du upp inför en tävling? 

Ojojoj det är fokus som gäller. Jag laddar väldigt mycket, allt ska gås igenom i huvudet.

Tips om hur man jobbar upp sitsen? Att få stadiga ben men inte klämmande, vill kunna sitta så still som möjligt men tycker att de är jätte svårt 😊 hur gör du?

Bort med stigbyglarna! Det hjälper mig massor att slut klämma. Hårda vägen ;)


Hej, 

Undrar vilken sadel du rider i? Erfarenhet av Childericsadlar, funderar på att köpa en sådan. Vad tittar du på hos en ungponny? 

Lycka till!

Tack! Jag rider i en equipe på oj oj och E-type har en amerigo. Min equipe är super skön! Emelie har childeric och de ser otroligt sköna ut har dock aldrig ridit i en själv.


Varför har du inte laddat upp några bilder från dina ritter i ungern? 

För att Elin inte var med, alltid Elin som fotar och filmar, pappa hade fullt upp med att hänga med :) haha

om du ska sälja ojoj vilken prisklass tror du han kommer ligga i? 
vilka tror du vinner lag sm i helgen? ska bli jätte kul att följa er lycka till!

Han kommer vara dyr, han har allt man söker efter, otroliga gångarter och älskar att tävla. Så svar, dyr...
Jag tror  Willands, sär ö och Årsta!:)


Vad använder du för sadelgjord till oj oj ?;) 
har du alltid (sen du fick egen ponny ) tränat för Emelie ? 
Hur mycket och vad för kraftfoder äter dina hästar ? 
Har du något tips hur man ska tänka/göra för att fortsätta rida inne på banan ?;) blir tyvärr lite kortslutning i min hjärna :/ 
Hejar på er i helgen , ni är bäst !! :D

Jag har en vanlig syntet gjord, funderar på att skaffa en som ser ut som en hopplatta med sugploppar hahah luddig förklaring med hade en sådan på Prim och var super nöjd med den!! 

Ja jag har alltid tränat för Emelie :) 

De äter Hippo Bas Basic, betfor, miniraler och ibland får de även havre vid behov. Oj Oj äter 1 1/2 kg kraft + betfor per dag. Sedan 4 kg hö.

Det gäller att fokusera på dej och din häst släppa allt runt om. Jag brukar tänka Elin och Emelies röster inne på banan. 

Tack snälla!! :D

Vad är din åsikt om hjälptyglar och rider du på det själv? När, hur och varför? ;) 
Om du fick ändra en sak på E-type och Oj Oj, vad skulle det vara? 
Hur hinner du med att rida hästar på morgonen haha? Börjar du senare på dagen eller går du upp klockan fyra typ? ;D 

Hjälptyglar kan vara bra om man använder det på rätt sätt, annars förstör  det mer än vad det hjälper. Ja jag kan ta hjälp av hjälptyglar vid behov.
E-type skulle vi ändra hans klumpighet hahah! Oj Oj hans otålighet, han tycker jag är lite långsam ibland! ;) 
Jag åker hemifrån halv 8 så tidigt blir det, men en dag i veckan har jag special idrott på fm så jag tränar för Emelie dom dagarna :)

Vad har du för sadel?Den ser jätte skön ut. 
Vad är det för märke på dina ridstövlar?Var ifrån köpte du dom? 
Tävla ponny eller storhäst? 
Ska du ha någon mer häst eller ponny? 
Vad har du för sadelutprovare? 
Vad heter er massör ni har till era hästar?Hon verkar vara jätte bra. 
Hur mycket foder och hö äter Oj Oj per dag?

Det är en Equipe sadel. 
Dom är ifrån ridingboots.
Ponny är kul med alla vänner och meeting, stor häst är kul att komma ut på mer nu och lära sig den biten. 
Jag kommer inte ihåg vad hon hette, men hon var utbildad och återförsäljare för olika märken. Om ni ska ta hjälp gör det av en bra utbildad utprovare, annars kan det bli mycket bekymmer. 
Vår massör heter Kattis Wallman hon är grym!! Om ni behöver hjälp så kontakta henne :) 
Foder har jag svarat på högre upp! 


Hej lina! Jag undrar om du ska ta över E-Type sen eller kanske ta över Valle?? Hur länge ska du ha kvar oj oj sen?? 
Stora kramar josefine😊

Hej! Jag kommer inte ta över varken eller Valle men jag har turen och äran att få jobba och tävla dessa hästar :) somsagt är det oklart med Oj Oj just nu! 
KRAM


Vilken är den finaste ponnyn inom varje kategori b,c,D?

B Brodals Misrtal
C Oj Oj
D Finns många så kunde inte välja en ;)
Valentine, Dicaprio, Lyckes Chester, B Capriol

1. Bästa D och C ponny ryttaren? 
2. Kommer du ta kort i helgen? 
3. Hur är sammanhållningen mellan er i laget? Är ni nära vänner?

1. D Amanda Svanberg
C Linnea Holmgren båda två lyckas på många olika hästar! 
2. Absolut! 
3. Den är bra, vi är absolut vänner :) 


Letar ponny, har du något tips på vart man kan vända sig utöver hästnet osv? :)

Jag har hittat hästar via Hastnet, Tidningen Ridsport och genom kontakter, tränare och annat :)

Herregud

Panik och pannkaka! Jag har glömt hela stora väskan med alla täcken lindor och allt (!) som inte är i skåpet i stallet.. Gråter!

Men som tur är (tack gode Gud) så åker det en lastbil ifrån vår gård till Gbg nu som tar med sig väskan. Hade vart självmord annars. 
Hur kunde jag missa att ställa in den i trailern??!!!

Frågstund

Kommer ju sitta i bilen i flera timmar, ställ frågor så kommer det ett videoinlägg med svar :D
 
 
 
 
 RSS 2.0