Valborg!

Shoo! Hej har nu kommit hem ifrån Sparreholms brasan ;) Träffade gammla vänner jag inte sett på typ 1 år :D Det var kul! Ska väl snart sova eller ja. Vi har ju sovmorgon imorgon :D Halv 8 behöver vi gå upp! Det gillar jag ;) Har badat och fixat i stallet idag och lite så. Red även för Camilla. Oj Oj var fin men vi behöver finslippa lite saker ;) Men det behöver väl alla, utom Totilas ;) Haha!Svar om Ove

Sir owein är 4 år, han är en b. Ponny, kommer från Norrland :) tanken med Ove är att han ska utbildas, starta några klasser med mig , sedan ska han ut på annons till en ny ryttare. Jag själv är ca 158, men han bär upp bra, och jag är inte för tung för honom. Ove har väldigt lätt för att samla sig och har en väldigt bra bjudning. Han jobbas just nu på att bygga upp konditionen och bli stark. Det var lite om honom :)Fina hästar!

Hej!

Idag har jag ridit E-type och Oj Oj.
Jag red ut på E-type, han var jätte pigg. Men han lyssnade på mig hela tiden. 

Oj Oj var jätte fin idag! Han var lätt i handen, jag gjorde mycket lösgörande. 
Så som om mycket övergångar, öppnor, skänkelvikningar mm. 
Han var också pigg ;D 

Imorgon blir det att åka till Camilla på morgonen, sen på söndag är det nationell tävling i E-tuna :D 
Linnea och Erica följer med som hästskötare ;D Good! 


Bilder sen idag: 

Jag & Erica!


Ante, Wille, Martin, Alve och Varg! 

Några i klassen ;) "ingen kollar in i kameran" 

Lina Dolk  
Fredag!

Hej!
Ska till skolan snart, men sen kommer jag hem!
Hejdå!


Haha kul liv :D


Lina DolkHa kul!

Något som jag tycker är väldigt viktigt är variation i sin träning. OJOJ skulle tycka det var urtrist att endast gå på banan och träna dressyrsaker. Det viktigaste för mig med min träning av hästarna är självklart att de ska utvecklas, men samtidigt ha roligt. Tror de lär sig dubbelt så fort så länge det finns glädje med!
Och det går väldigt bra att träna på travökningar på åkern, eller öppner och slutor på vägen. Att ut och klättra är viktigt för alla hästar, där snackar vi om att bygga muskler. Hitta ditt sett och gör det du tycker passar er bäst =)
Ove

Fick en fråga om vart Sir Owein kommer ifrån. Elin hittade honom på annanons på hastnet. Men de har en hemsida där de har fina salu ponnisar.

Här har ni hemsidan http://www.dressyrimport.se/
Efter onsdag kommer torsdag!

Hejsan!

Idag har jag ridit ut på Oj Oj och Ove ;) Skoj!
Båda var fina, Oj Oj var som en gummiboll ;) Jag kunde öka, minska, olika långa sträkor och jag behövde bara tänka vad jag skulle göra så gjorde han det! ;) Duktigponny som kan läsa tankar ;)
Men han har blivit grön :0 Han rullar sig på gräset istället för leran det är ju bra, men han kan ju låta bli att blöi grön :s

Hade ju då tänkt att ladda upp lite bilder sen idag, med jag har lagt sladden på något bra ställe så det blev inte så ;/ Men det får bli bild i repris :P 

Juste! Det är en ny design på gång också, missa inte det! Det är Rebecka som är snäll och hjälper mig med det! Tack! <3 


Oj Oj hos gammla ryttaren! ♥ 
 


Lina DolkFler bilder från tävlingen

 
Lite fler bilder sen senaste tävlingen =)

Fått ett "tur" armband av Elin. Snyggt! Gillar när det glittrar mycket =)Elin knoppar OJ OJ, jag fixade mig själv under tidenEn glad kille =)OJ OJs klädsel

Gårdagen klädsel, tycker rött är väldigt snyggt på vita hästar! ;)

Schabraket


Kan klocka gå lite snabbare!

HHHHEEEEJJJJJ!!!!

Jag är såå uttråkad, sitter och kollar på 90210. Vill bara att klockan ska bli 22.00 så att Big Brother kan börja.
Nej nu låter jag som en bitter gammal tant ;)
Oj Oj var fin idag bara att jag hade håll så kunde ju inte rida som vanligt men han var fin iaf. Vi skrittade ut i skogen 20 minuter också. MYS! Logerade Casanova i spöregnet :/ Men på torsdag kommer hovis. Så då kan jag rida som vanlig på honom! :D


Måste bara tipsa! Jag fick en sådan av mamma nu när hon kom hem i från resan. Det är en pincett med lampa. Grymt bra! Min är lite annorlunda men aja.
Denna finns på H&M på för 140:-Lina Dolk
Resultat.

Hann rida OJ OJ innan spöregnet kom pjuuh!

Här är mina resultat med OJOJ =) Vi är rankade två just nu av alla c-ponnyn. Kul! Men det är så några tävlingar som gått ännu, men kul iaf ;)Tävlingsresultat (2011-01-01 - 2011-12-31)

DatumKlubb KlassPlatsResRyttare PCP
2011-04-22 Ryttarsällskapet ... Nat  6 FEI Lagtävlan Ponny 2004, FEI Lagt. 1 67.03 Lina Dolk   26 26
2011-04-22 Ryttarsällskapet ... Nat  5 FEI Ind Mästerskap Ponny 2004, FEI Ind. mästerskap 1 66.49 Lina Dolk   26 26
2011-04-21 Ryttarsällskapet ... Nat  9 FEI Ind Mästerskap Ponny 2004, FEI Ind. mästerskap 1 66.4 Lina Dolk   26 26
2011-04-21 Ryttarsällskapet ... Nat  10 FEI Lagtävlan Ponny 2004, FEI Lagt. 6 62.03 Lina Dolk   0 0
2011-02-26 Fagersta Ryttarklubb Reg  2 Lagtävlan för Ponnyallsvenskan 2003, Lagtävlan för Ponnyallsvenskan 1 71.42 Lina Dolk   9 9
2011-02-26 Fagersta Ryttarklubb Reg  1 Lätt A:P1 2004, Lätt A:P1 1 72.63 Lina Dolk   11 11
2011-01-28 Årsta Runstens Sp... Reg  LP1 Lätt A:P1 2004, Lätt A:P1 1 69.47 Lina Dolk   11 11Vad hände?

Hej!
Har nu kommit hem ifrån skolan. Slutar tidigt idag :D NICE!
Men jag ska rida nu men det ser ut som att det ska börja regna! :o INTE SÅ NICE!
Men det finns inte några dåliga väder bara dåliga kläder. Inte för att jag tycker så men men ;)

Kommer mer inlägg och bilder senare ikväll.


Bild i repris! ;)


Lina DolkOve!

Ove hoppas för första gången med mig på ryggen. Bra söt är han =)OJOJ hoppar

Film från hoppningen idag. Döm inte för hårt, tänk på att hoppningen inte är min grej. Meeen hästarna behöver omväxling. Och vi tycker det är kul =)Tävlingar framöver!

Hej på er alla!

Tänkte skriva vilka tävlingar som jag har anmält mig till nu framöver ;)

* 1 maj. Nationell tävling i Eskilstuna. FEI Mästerskap. och FEI Lagtävlan
* 14-15 maj. Nationell tävling i Mantorp. Ska rida FEI Lagtävlan på lördan och står som reserv på kuren. På söndag ska jag rida kur och står som reserv på FEI Mästerskap.
* 21 maj är det lokal tävling med Casanova i Smedstorp. Div 3 omg 2. LC:2
* 5-6 juni nationell tävling i Vansbro. FEI Mästerskap och FEI Lagtävlan båda dagarna!

Det är de som är planerat just nu ;) Elin och E-type ska tävla i Flen den 7 maj.

Svar på kommentar:

Anonym: Jag hoppar mina hästar för att de ska få omväxling. Hoppryttare rider ju dressyr för att få koll på hästen och omväxling. Och jag hoppar inte som en stjärna, jag vet! Men jag tycker det är grymt kul så jag tänker fortsätta med det!!!
ps: Skriv namn!

Det var även någon som undrade vem jag fått Oves träns ifrån. Jag har fått det ifrån en tjej som heter Hanna Nählser ;)


Kolla gärna in dessa två bloggar:
(http://emmyasklof.blogg.se/)
(http://dressyristheshit.blogg.se/)Lina DolkHopp och Skutt!


Hejsan!

Idag har vi hoppat hästarna. Alla förutom Casanova för han har ju tappat en sko.
Jag började med Oj Oj. Han tyckte att det var jätte kul :D Vi hoppade lite lågnt för jag har ju aldrig hoppat han förut och jag vet ju inte hur mycket han har hoppat innan han kom till oss :P

Sen hoppade Elin E-type. Han tyckte också att det var jätte kul ;) Men han är ju klumpig som vanligt och lyfter inte på bena "ibland".

Ove hoppade jag också. Han har aldrig hoppat med ryttare förut. Men han var duktig. Han tappade farten efter hindret, men fick upp den efter några meter.

Casanova ska jag logera ikväll ;)

jag kommer ha en bättre uppdatering nu. För att jag har fått tillbaka in dator nu. Den har varit trasig sen innan jul :s Men nu så :D


hoppla!

In action! ;)

Elin och E-type

Ove!

Sweet!

Lina Dolk
Städdag!

Tjing! 

Idag har jag och Elin städat bilar och hus! vi är så duktiga!
Sen har vi solat och jag har ridit Ove och logerat E-type. Båda var fina. Mamma och Pappa kommer hem vid 11 ikväll. Då hämtar de mig hos Elin.
Hon slutar jobba kl 9 då ska jag upp till henne och duscha ;)Lina Dolk
OJ OJ OJ

vad trött jag är! Men inte så konstigt, flera intersiva dagar i rad nu ;)
Men kul har det varit!

Idag sov jag hos Elin för vi har inget varm vatten hemma + att det är kallt inne. Men hon började jobba kl 6.45 så hon körde hem mig och jag fodra alla djuren och mig själv ;) Sen red jag ut på Ove, han var jätte pigg efter som att han vilat några dagar nu :P Casanova fick vila för han har tappat en sko :(
Sen tog jag stallet. 
Elin kom och åt lunch med mig lite senare. Och ikväll ska jag till farmor och äta påskmiddag med hela feta släkten ;) Haha ne inte precis men aja ses senare! 
Lina Dolk Hemma!

Är nu hemma ifrån en grym tävlings helg ;D
Idag red jag två klasser. Första klassen vann jag på 67,8% Det var FEI Lagtävlan. Han var jättefin och lyssnade på mig i varje steg! Så härlig känsla :)

Andra klassen var FEI Mästerskap. Det var så tätt in på starten innan. Det var 1 timme bara. Så jag gick ner med honom till boxen. Han fick dricka lite och samla krafter! Sen upp igen. Andra klassen red jag bara fram i ca 20 minuter. Han var trött, man såg att han hade mjölksyra i benen. Men han ställer alltid upp för mig! Så när jag kom in på banan flög han fram :D Det var lite små missar men det var så kul att se! Han är verkligen en kämpe!!! Jag fick 66,4% och vann även denna klass :D Så nu ska vi ladda om till Eskilstuna 1 maj. Ska bara starta en klass där. FEI Mästerskap.

BÄSTA OJ OJ!BoxenNöjd kille i boxen =)Ärvvarv!
God morgon!

Hello! Har precis kommit till hotellet. Jag och Elin har varit hos Oj Oj, vi mockade och var ute och gick med honom ;) Ska väl snart äta frukost. För vi ska vara tbx i stallet ca 10. Jag startar första klassen kl 11.12Sm kval

Första klassen gick sådär, jag var super nervös och missade mycket. Vi fick då 62.4 procent. Skärpte till oss till andra klassen och vann!:p första nationella vinsten med ojoj. Vi red ihop 66.4 procent och gjorde första kvalet till SM :) :) så nöjd och glad! Snart är klasserna slut, då ska jag ut och gå med ojoj sedan natta honom för kvällen. Jag och Elin åker till hotellet och äter god mat!Framme!

Nu är vi framme, resan gick väldigt smidigt! Oj oj står i boxen nu och hämtar krafter. Vet någon hur man lägger om bilder från mobilen direkt till bloggen? Står och tittar på en la: P1 som går just nu. Ska snart göra mig i ordning medan Elin knoppar oj oj.Svar

Har linnes s ponny gått sm? Svar: nej, vicke som han kallas har inte tävlat sm. Linnea lär upp honom nu;)Packat och klart!

Efter en massa fix o trix är nu allt klart inför avfärd mot nationella ponnymeeting i Grums imorgon :) Camilla kom hem och hjälpte mig med ojoj, han gick väldigt bra så det var kul! Red ut på Ove och Casanova. Målet med denna tävling är att verkligen rida inne på banan och hitta en bra takt. Startar 14.37 imorgon, håll gärna en tumme det behöver jag !:)Sorry!

Jag har haft fullt upp i helgen så har inte haft tiden att blogga. Men nu är jag tbx!
Jag sitter nu med Emma Axelsson och Erica Abrahamsson ;) Vi har grymt kuuul!

Taggar tills på torsdag! Red Oj Oj idag han var fin men jag var slarvig! Fyy på mig.
Sen longerade jag Casanova. Ove fick vila idag.

Men tänkte ladda upp lite bilder sen i söndags ;)


Framridningen.


SkrittTittut ;)

Laget innan prisutdelning ;) TAGGADE!

Vi är gryma! Ifrån vänster: Jag, Linnea S, Pernilla, Linnea P, Alice :D

;DTött, men nöjd!

Hej, jag är jätte trött nu så ska sova nu. Skriver mer imorgon ;)


En start, två segrar :D

Vann min klass på 74,29%
Och laget tog även hem segern över 9 lag ;D


Lina DolkRebecka!

Tack så jätte mycket!
Jag kan ju skriva och skicka bilder till din mejl!
KramTaggad!

Hej hej!

Imorgon blir det en lång dag! Linnea startar kl 08:35 och jag startar 16.21 -.- Linnea har en start där mellan också ;) Men jag ska kolla/hjälpa de andra i laget också :)

Idag har jag ridit Casanova och Ove idag. Ove var jätte fin i traven, men han bockade i galoppen. Men då lutade jag mig bakåt, då gick det mycket bättre ;)
Casanova var jätte fin. Red igenom pogramet, det gick jätte bra det med :D

Sen släppte jag ut hästarna och tog stallet. Sen har jag varit hemma och tagit det lugnt. Jag har pakat och badat Casan på em också. Mormor kom idag också ;)

Lite bilder!


Så här började Casanova sin uppladning idag ;)


Lena och Alvin kom förbi en sväng! :D

Så här flätar jag svansarna. Fiskbensfläta där nere!

Smörjer även in hovarna i hovbalsam ;) Då blir de rena och glansiga :P

Så här mycket räkor åt jag...

och mormor så här ;)

Fick Påskägg av mormor, chocklad och lite pengar! TACK MORMOR <3

Mums!

Min "lilla" sötnos! MIO♥Lina DolkPåsklov!

Nu är jag tbx framför datan :D
Har varit och tränat för Camilla idag. Gick super. Red igenom FEI Mästerskap två gånger. Passar oss bra ;) Det händer saker hela tiden, och då hinner han aldrig bli lång och låg. Lämnade även E-type hos Camilla, han ska stå där en vecka. För jag är borta på söndag och jag och Elin åker torsdag - fredag till Grums. Så då tar min snälla faster hand om Ove och Casanova ;D Mormor kommer även imorgon, Mamma och Pappa åker till medelhavet en vecka, Elin och Rasse är i Spanien. De kommer hem på måndag ;) Åkte idag.
Lyllo dom, dom ska kolla på fotboll. Real madrid-Barcelona. Men jag var ju borta i vintras ju ;);D

Lina DolkGästbloggar!

Hej då världens bästa syster! Lycka till på söndag, rid precis så vi har tränat. Smsa hur det går! Har min telefon med mig. Puss och kram Elin ps ge etype ett äpple från migCasanova

Tränar programdelar med Casanova inför söndagens tävling.Kungen idag!

Hej! 

Har fortfarande ont i huvet, men har ridit ändå. Red ut på E-type och Oj Oj. Båda var pigga. Mest E-type, han bara flög fram ett tag men när jag sa till han blev han fin. Oj Oj var som vanligt typ ;) Jullan var sjuk så hon kom inte :( Men Casanova var hur fin som helst. Lyssnade jätte bra på mig. Det var första gången jag kände att jag var ett med honom i varje steg. Kändes bra inför helgen :D Ska försöka lägga in en film också ;) Det var lite galopp arbete ;)Min fina fina 5 åring!

ps: Ska försöka filma när jag knoppar en dag ;)Lina DolkSkänkelvikning

När Oj Oj inte riktigt är helt fri i sidorna, rider jag många skänkelvikningar. Det funkar jättebra som lösgörande på honom! På denna video går det lite för fort, och jag tappar baken lite mot slutet.Svar till Matilda om Longering!

SVAR:
Haha kul att du tycker att Casanova har fina färger.
Själv tycker jag att han ser förskräklig ut. Haha just nu iaf, för han är svart, vit, grå och brun :s
Men på sommaren är han jätte fin! Mörk grå :)Seg var ordet!

Svar till Jessie:
Jaha lycka till i skåne! Vilka klasser rider du? ;)
Hälsa tbx! Lycka till, spöa skiten ur dom och ta publiken med storm!
Smsar dig så fort jag kan på tor och fre!
Kul att du tycker bloggen är roligare nu ;D
Kram! ♥


Jessie & Adde!Hallliihalllåå!
Mår bättre nu, men är seg i kroppen. Så jag red bara Oj Oj idag. Han var stark och inte loss i början, men sen blev det mycket bättre, han kändes jätte fin i traven ;) Men var ganska seg så kunde inte rida som vanligt.
Har inte så mycket mer att säga förutom att Jullan kommer imorgon ;D Det var länge sen! 


Vårat stall. 


Oj Ojs outfit idag ;)  


VARNING SE UPP! Haha Elin prövade traktorn idag ;)

Hmm vet inte riktigt, jag tycker inte att dessa ridbyxor var speciellt snygg! Passar bra på en clown!
Elr vad tycker ni?


Lina DolkSjuk -.-

Heeej!

Imorse när jag skulle till skolan mådde jag INTE bra. Ont i magen. Så har varit hemma idag, nu känner jag mig mycket bättre.
Sitter och pluggar pogram till Grums. Jag och Elin åker dit nästa torsdag till lördag tror jag att det var ;)
FEI Lagtävlan och FEI lnd.Mästerskap
Mästerskap har jag aldrig ridit förr, så det blir kul och se hur det går ;)
Hoppas att jag och Oj Oj kan ta något kval till SM då :D
Nej nu ska jag plugga lite -.-
Bilde sen helgen!

Lina Dolk


Longering!

Hej alla läsare ;)

Idag när jag kom hem tog jag stallet. Longerade även Casanova med bommar, efter det gjorde jag lite frihetsdressyr. Jättekul, och Casan var jätteduktig ;D
Tänkte visa er hur jag longerar mina hästar. Med och utan bommar. 

Tider: 
Jag skrittar fram mina hästar som vanligt. 
Sen börjar jag med att trava ca 2-3 min. 
Galopp i ca 2-3 min. 
Trav i ca 2 minuter till. 
Efter det får dom trava ca 1 minut över bomarna. 
Sen 2 minuter galopp till. 
Och lika dant i andra varvet. 

Så ca 7-10 minuter i båda varven ;) Så står jag. 


Jag spänner in mina hästar med tyglarna. Med lite ställning inåt. Så här lägger jag bommarna. 


Inte så mycket höjning. Skrittade av han på ängen!
Lina Dolk

 En bild

Fick iaf in en bild från när jag red ut på Oj Oj idag =)
Dummmmaaaaa sak!

Hej på er!
Har försökt att lägga in bilderna flera gånger men bildläsaren är trasig så det går inte -.-
Ska försöka fixa det på något sätt. Men tänkte skriva hur hästarna har gått ;)

Igår:

E-type - Jag longerade honom, han så jätte fin ut.
Oj Oj - Elin hjälpte mig på banan, han var jätte fin på slutet.
Ove - Honom red jag ut på, vi hoppade över vatten. Hehe han tyckte det var jätte kul ;D
Casanova - Red för Elin. Med div 3 laget. Han var fin han med ;)


Idag:

E-type - Elin red honom på banan, han var inte riktigt loss i bogarna men blev bättre mot slutet.
Oj Oj - Jag red ut på han idag. Han var lugn hela tiden till och med när vi möte en massa traktorer :D
Ove - Honom red jag på banan samtidigt som Elin red E-type. Han var lite seg idag, men mjuk.
Casanova - Han och jag övade på pogramdelar. Det gick bra, han var lite stark i höger galoppen.


Har även bestält lite ifrån hökks idag:


Vita helskodda ridbyxor.


4 par strumpor.


;)


En höpåse till Ove, så att han inte ska fastna.


Div 3 laget. Tog bilden av Linnea ;)

Ifrån vänster:Beatrice Wijnbladh - Amica Flash, Linnea Swärd - Victory, Alice Carlsson, Lina Dolk - Casanova V, Linnéa Philipson - "Sarina"
 
Lina Dolk
Morning!

Haalloo

Ska lägga in bilder sen så skriver lite då :)Lagträff :D

Hej på er alla ;)
Idag skulle jag ju ridit ut på Casanova och rida mycket lösgörande med Oj Oj. Men så blev det ikke :P Jag och Elin skulle rida på banan men vi red ut på E-type och Oj Oj istället. För det var ju inte det bästa vädret idag heller. Så vi blev ganska blötta :s Men sen kom solen när vi ridit klart. Då passade jag på att rida på banan med Casan. Han var jätte fin ;D Väldigt mjuk, men ganska pigg. Men jag själv måste tänka på att ta det mer lugnt i traven så att han kan vila på steget. Gäller även i galoppen.
Imorgon kommer div 3 laget i dressyr hem hit. Vi ska rida och äta lunch tror jag. Alla har inte häst med sig men det blir kul ändå. Kul att träffa alla samtidigt ;D

Alla lagmedlemmar:

* Lina Dolk - Casanova V
* Linnea Swärd - Victory
* Linnéa Philipson - "Sarina"
* Alice Carlsson - " CV "
* Beatrice Wijnbladh - Amica Flash
* Moa Nygren - Pepsi


Lina Dolk
 
Lindar ben.

Här visar jag hur jag lindar bena på hästarna. Men alla gör vi olika, det gäller att hitta det som passar en själv bäst. När jag inte har lindor använder jag skydd.
 Svar på frågorna.

Svar på frågorna!

Vad tycker du var det bästa med Prim?
Att han är en riktigt läromästare, gjorde jag rätt blev allting väldigt enkelt. Och att han alltid var så glad. Världens bästa b-ponny enligt mig ;)

Hur gammal är du?
Jag är född 1997, alltså 13 år

Vad fastnade du för med Oj Oj?
Letade efter en ponny med mycket energi och som jag kan sattsa med. Oj Oj har allt, han är en fantastisk ponny som är väldigt svår att rida, men när allting klaffar är han magisk!
 
Vad är det bästa med Oj Oj?
Det bästa är att han verkligen älskar att jobba. Han blir aldrig trött utan vill hela tiden mer.

När köpte du OjOj? Och tror du att du kommer kvala till SM i år?
Jag provred honom innan jul och mellan jul och nyår kom han från Norge hem till mig! Jag hoppas verkligen det, och mitt mål är det. Sedan får vi se om vi lyckas detta år eller nästa.

Filma hur du knoppar och lindar!
Det kan jag göra, men glöm inte att alla har vi olika smak, men visst kan jag visa hur jag gör =)

är du tsm med nån, isåfall vem??
Inget svar på denna fråga ;p

hur många gånger i veckan rider du??
Eftersom jag har tre hästar så rider jag väldigt mycket. Oj Oj går cirka 5-6 gånger i veckan, Casanova 5 gånger och Sir Owein 3 gånger. Jag varierar mellan dressyr, hopp, ut i skogen, och longering.

har du nån favoritras på hästar??
Welsh!

hur gör du ditt hår när det blir så där fina lockar?? :)
Jag använder locktång, då blir det enkelt. Bäst blir det när någon annan gör på mig, svårt att få till det bra bak annars.

har du gått på ridskola?
Nej det har jag aldrig gjort, min syster hjälpte mig istället :)

har du ngra syskon mer än elin?
Jajemen! En storebror som heter Jens och en storesyster till som heter Emma. Emma och Elin är tvillingar. Emma red också förrut, men har valt att resa istället¨

Idag ska jag träna dressyr på Oj Oj, blir mest lösgörande arbete, Casanova ska jag rida ut på.
Frågestund

Eftersom det har kommit väldigt många nya läsare till mig, så tänkte jag ha en frågestund! Fråga vad ni vill, så svarar jag på allt =)

Skriv gärna också vad ni vill jag ska skriva/filma om också!
Juste...

glömde svara på en kommentar. Det var om Casanova.

Han är född 2006.
Inriktning: Dressyr, men kan även hoppa.
C-ponny. 
Welsh

Han är en jätte snäll och trevlig ponny som älskar att sammarbeta. Han har tre fina gångarter och ett lagom humör. Har heller aldrig varit skadad :D 
Gått LB på 73% 2011.

Lina Dolk


Storm"

Hej på er, har nu min lilla bloggstund ;)
Ska snart upp och duscha sedan titta på BB. Sen blir det hopp i säng! ;)
Alla mina hästar fick vila idag, men jag longerade E-type åt Elin för hon jobbade hela em/kvällen.
Hehe idag när jag skulle ta in hästarna var dom helt knasiga, ingen av dom ville lyssna på mig :s Hallå det är/bör väl ändå jag som ska bestämma, men icke! ;) Men men kom hem tillslut. Vi har en bit och gå också. Det är det jobbigaste när de busar mycket.Har inte gjort så mycket mer idag förutom skolan. Lång dag ju. 08.00-16.20 men det stör mig att bussen inte går finnan kl 5. Buuu, man sitter där och pillar sig i naveln typ. Helt öde i skolan den tiden.

Haha jag och Linnea tycker att det bara ska vara 1 dag kvar till studenten.
Men det är 66 dagar kvar!


Haha alla ser att det är en drake va ;) Hade lite kul på bilden.
Det är inte lätt när man har 5 olika viljor när man ska rita en drake!
By: Lina Dolk, Linnea Swärd, Johannes Karlsson, Claes Johan Roempke, Varg Lund.  


Lina DolkCasanovas tur.

Nu är det inte allt för långt kvar till nästa tävling. Det blir nämligen Casanova som ska ut och tävla. Vi ska ingår i Flensbygdens RF division 3 lag. Casanova som är 5 år ligger fokusen på att han ska tycka det är roligt, och att vi kan få fram en bra plan. - Hur länge jag ska rida fram honom? -Hur reagerar han på olika ridhus?

Jag har startat honom två gånger, den första gången var han rädd och späng för det mesta, då fick vi bara 59% i LB, en spänd häst som tittar på allt får inte högre poäng. Sedan andra gången var han betydligt bättre och lla sitt fokus på mig, då fick vi hela 73% i LB. Stor skillnad!

Ett tips, kan man inte vinna, går det att försöka se snygga ut iaf ;) Jag lägger alltid extra tid på knopparna samt att jag själv fixar mitt hår och vill se ordentlig ut.
Travökning.

Travökning kan vi lite bättre än ryggningar ;) Dock kommer vi inte riktigt "igång" på kortbana. 60 bana passar oss mycket bättre!Tack!

Hej hej.
TACK för alla fina kommentarer ;D Är nu hos Elin ska sova här inatt ;) Nu ska vi göra chokladbollar, mums! Hästarna var fina idag ;) Casanova och Ove har vi longerat idag. Ove busade lite :s Typiskt unghästar! Casanova var fin men lite lat! -_- Sen red jag ut på Oj Oj medan Elin hade 2 ridlektioner för några som bor på vår väg. Men Oj Oj var jätte rolig att rida på idag, han kunde verkligen slappna av för en gångs skull. Sen hjälpe jag Elin och E-type. De joggade bara ´, det kan också vara bra att göra. Göra mycket övergångar, skänkelvikningar och sånt som är lösgörande ;) E-type var också fin.
Har precis kollat mina omdömen, riktigt nöjd faktiskt ;D


Elin och E-type♥

Lina DolkÖvning ryggning.

Ryggningar är något jag får öva på mycket, jag gör det svårare än vad det är. Och Oj Oj är väldigt snabb att tänka bakåt i halten. Därför tränar vi mycket på halt- ryggning - halt så att han lär sig vänta på mig. Till slut får vi till det ;)När jag började rida.

Fick en fråga i kommentarerna, kul!
"Hur länge har du ridit igentligen?? skulle vara kul och veta, när du är så grymt duktig :)"

Svar: Tack snälla för de orden! Eftersom mina systar hade hästar innan jag föddes har jag haft tillgång till hästar hela mitt liv =) Jag fick ta över Elins b-ponny Viggen när jag var 3-4 år. Sedan fick jag min första egna b.ponny Farabella! Hon kom från Brolöten och var Emelie Brolins första ponny. Av Emelie fick jag även låna hennes enormt duktiga b-ponny King co som har vunnit ett flertal SM. Det var på King co jag fick börja lära mig rida!
Och nu är jag 13 år och kommer fortsätta i fleraflera åt till hoppas jag ;)

Kom gärna med fler frågor!

Bild från idag, trötta men nöjda med dagens pass.
Lägger upp film från träningen lite senare.Snyggt schabrak tycker jag:
sluta.
Oj Oj och jag

Film från träning med OJ OJ. Lite slarv här och där, men det bjuder jag på ;)Skolan nu :/

Hejjj, sitter i skola och är jätte arg på datan! Det är en människa som pratar helatiden fast jag är inne på Word? :o Plus att den är hur seg som hellst!!!
Harsyslöjd om 20 min. Så jag jobbar lite SO nu. Kan behövas. Myter är inte kul! Är uppe i två A4 papper och jag är bara på fråga nr2. Phuu om vi har bara 1 månad på oss. Menmen det ska nog gå. 
Men är det någon som vet vad det menas med: Har världsalltet en början och ett slut? Jag fattar inte?! 


Bild sen Rotary konserten! ;) 

Lina Dolk Stockholm-Båstad

Hej på er!

Har nu kollat på Stockholm - Båstad. Hehe ja kul film/serie. Men något som är roligare är Big Brother. Men mamma och Pappa kollar på Agenda. Så det blev inget BB idag :( Buhu!
Jag och Elin skulle ju rida nu på EM men det regnade så Oj Oj och E-type fick vila idag. Men både E-type och Casanova har fåt sig en dusch av mig ;) Det är så kul när dom rullar sig 24/7. Tur att Oj Oj är något renligare än de andra 3.
Juste har tagit reda på vad våra miniraler heter.


Deta äter Oj Oj och E-type.

Den andra bilden går inte att ladda upp. :( 
Men den heter iallafall Show Horse Bas Miniralfoder pellets. Lina Dolk
 
Snart slut på helgen -_-

Hej!

Ska snart ringa pappa, vi ska väl äta lite. Sen kommer Elin. Vi ska rida Oj Oj och E-type. Har ridit de andra två på morgonen. Tog även stallet. Ove hade jätte kul idag när jag red. Han bockade flera gånger i galoppen. Vet inte vad det var med han :s Men glad var han!

Var barnvakt åt Alvin igår. Han var jätte snäll!
Haha


Trött kille


Ute på promenix ;)


Lina DolkMyter

Myter, myter, myter! Jag dör. Vi håller på med det i skolan. As jobbigt! Och livs frågor. Typ vad är meningen med livet. Hur upptod världen. Och blablabla... Haha har konsert i kväll! Rotary Tränande för Camilla igår gick jätte bra ;) Min fina ponny! Nej måste jobba nu! Herrå ;)RSS 2.0