E-type is back

Återbesökt med E-type gav glada nyheter, han är redo för att ridas igen!=) Redan imorgon ska han joggas och komma igång. Han såg tydligen väldigt fin ut när han kollades igenom hos vetrinären idag.
 
Det bästa med "vår" vetrinär Axel är att han är superkunnig och vill verkligen hjälpa oss hela tiden, sedan är hans fru Kathis som är "vår" equiterapeut så de har tillsammans väldigt stor koll på våra hästar och kan prata igenom dom ihop.
 
Ett ordentligt team runt tävlingshästen behövs ifrån allt med foder-hovslagare- vetrinär- tränare - equiterapeut - utrustning- sponsorer- familj är a-o för att lyckas på tävling. Allt fokus ska vara att man vill framåt och sträva att hästen ska må topp hela tiden alla dagar på hela året.
 
 
 
 Slappna av

Fråga:Stort grattis! Har du några tips till en som blir stel och spänd och inte rider ordenligt på banan? Hur tänker du innan du ska in på banan? Hur lägger du up framridningen? :-) tacksam för svar!
 
Svar; Tack snälla!=)
Nu utgår jag ifrån att det är du själv som blir nervös när du tävlar och inte hästen.
 
Skriv upp några dagar innan vad det är du vill uppnå med tävlingen, vilka röresler du tycker är svåra och hur du ska rida dom för att göra dom bäst. Jag brukar skriva upp Emelies ord så jag har dom med mig.
Sedan läser jag igenom det innan tävlingen och påminner mig själv hur jag ska rida, som en träningsdagbok!
 
På tävlingen vet jag exakt vad som ska gälla, exempel:
14.00 framme på tävlingen, anmäla och kolla in banan och framridningen
14:50 Lasta ut, borsta och linda se till att man är riktigt stilig "kan man inte vinna kan man alltid vara snyggast ;) "
15.05 Hoppa upp på hästen
Rider fram i en rund och mjuk form, kollar igenom gas och broms och får igenom det lösgörande arbetet, cirka 15 min innan start tar jag upp hästen till tävlingsformen och sätter lite tryck i gångarterna
15:45 Start! Fokus på endast dig själv och din häst.
Är du nervös se till att andas ordentligt och slappna av, hästen känner om du är stel. Du tävlar för dig och själv och ingen annan.
 
När du sedan får resultat läs igenom noga vad domaren har för kritik och ta åt dig av det, alltid bra att låta sin tränare ta del av det också så man vet vad som det behövs tränas på till nästa gång.
 
Viktigast av allt, ha roligt med din häst <3
 
 Utomlands

Fråga: Grattis, när åker du utomlands med OjOj nästa gång? Eller blir det inga mer tävlingar internationellt för er nunnär du blir för gammal? :)
 
Svar: Tack!
Man får tävla utomlands året ut när man har fyllt 16, så alltså kan jag tävla till den 31 december utomlands.
 Jag hoppas jag hinner komma ut på en resa till så håll tummarna för mig =)
 
Fråga:Hej, grattis dom fina placeringarna! En liten fråga hur många gånger måste man kvala till nat är det 2 gg i la:P1 över 62? Eller hur är det? Tack för en bra blogg!!;)
 
Svar: Tack snälla!
Ja man måste kvala på regionalnivå två gånger och uppnå 62% Antingen i la:p1 eller fei inledande om du har c eller d ponny.Lycka till!
 
 
 
 Tack

På en tävling för ett tag sedan lånade jag ut mina stövlar fel att en tjej hade glömt sina hemma, och som tack fick jag detta hemskickat :)

Tack snälla! Hade inte behövs :)

Idag

Såhär ser det ut på hästfronten idag

E-type : ska på återbesök hos vetrinären, håll tummarna för honom!

Oj Oj: mumsa gräs i hagen i två dagar

Phaffe: jogga över bommar och mycket lösgörande. 

Det är roligt med denna sport, efter tävlingarna är det bara att börja om igen, upplägg, fokusera, ha roligt, se till att hästarna mår bra, tvätta, mocka, smörja. Vilken fantastisk cirkel jag lever i just nu, jag har ett ordentligt flyt med tävlingarna och träningarna hemma. 

Tack Moa för att du följde med igår! 


Seger individuellt och Lag

Vilken dag! Fyra segrar med hem, härligt! Jag red ihop 68% i laget nu, Oj Oj var superfin så vi trodde på högre procent men men. Nu är vi i Årsta riktigt nära en plats till Lag SM!


DM guld Årsta -Runsten
DM guld lag Årst-RunstenBilder DM individuellt
DM Guld
DM guld

Oj Oj var väldigt fin, men jag gjorde en massa missar tyvärr som drog ner poängen till 67%

Guld blev det och det var såklart jättekul. Hoppas mina lagryttare får till det :)

Prisutdelning

Superdålig kvalité, men kolla Oj Oj, vilken liten gris han är på prisutdelningar. Haha det går inte göra något för då blir det värre. Charmig kille ;) tur han sköter sig på banan :)
Tiderna

Imorgon rider jag 09.27 och 15.57, så vi måste lasta cirka 6.15!

Blir en lång dag, när det är så långt mellan klasserna så jag får lasta ut och gå med Oj Oj vid luch tid så han får röra på sig.

Eventuellt kommer även Emelie och hjälper mig och Felicia : TOPPEN! 

Håll tummarna får Årsta, vi ska fajtas om första platsen ;) 

De gjorde det igen!

Återigen fixar Ove och Ronja rosett ifrån tävling, stort grattis vi är så glada för eran skull!


Gårdagen

Det gick bra att rida Cadish igår, det var kunder där för att provrida honom, han är så snygg den hästen så man bör falla lite direkt när man kliver in. Första blicken är viktig tror jag.. 

Oj Oj var som jag trodde - laddad! Haha men det är bara roligt. Ska rida för Elin nu och träna några La:P1 rörelser, det programmet har jag inte ridit på bra länge . ja jag är emot att man rider den klassen istället för Fei på eliten. Vi måste framåt i dressyren i utvecklingen och höja nivån om vi ska ha chans att fajtas med de bästa utomlands på NM och EM. Elit ska vara svårt och ta ner våra fina hästar till en lägre nivå känns bara konstigt. Bort ifrån lång bana och ner till den korta. Nej framåt med dressyren- Fei klasserna bör vara i omgång 1&2 inte bara omgång 3 och på Lag SM. 

Fika

Mums! Fika kan väl vara det bästa som finns? Elin och min faster Lena kom in till stan för lite små ärenden så jag väntade kvar och åker med dom hem.

Idag har en tjej ifrån Finland provridit Phaffe, det var elin som fick visa honom eftersom jag gck skolan, hoppad hon gjorde det bra ;) och ev kommer det en ny tjej imorgon och testar honom. Spännande. 

Ska jogga Oj Oj nu, det lär vara krut i honom eftersom han inte blivit riden sen tävlingen i söndags. Sedan ska jag till brolöten och rida Cadish. 

SABET13a

 Spänd

Phaffe var fin men tyvärr spänd för dagen så det blev lite missar. 61.8% och 5a av 15. Precis utanför placering.

Men jag gillar hästar där det är lite fart i och inte hästar som dör på banan. Så fort Phaffe slappnar av tar vi poängen :) 

omgång 1 eliten mina lagryttare =)

Fler bilder sedan eliten
 
Felicia måste sitta på den snyggaste ponnyn av alla! Endast 6 år, supersuperfin!
 
 
 
 
 
 
 
 Årsta - Runsten Elit dressyr

Årsta - Runstens snygga schabrak & jackor, jackorna valde vi själva av våra lagpengar och schabraken sponsrade MaskinCenter i Sparreholm oss med.
 
Längtar till Eliten på söndag, i laget kommer
Jag, Felicia, Matilda och Ida ingår, och Elin har även anmält oss till Lag DM
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Phaffe

Red Phaffe ett kort pass imorse innan dagens tävling eftersom vi endast tränat en dag ihop sen den 15e ;)
Phaffe Uppsala 15/9 Elit

Jag hade Phaffe på första omgången i Eliten vi red ihop 63,77%
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 firas

Vilken kväll jag har, min favoritmat - taco! Bubbel och skåla för att fira lite och sedan massa godis och efterrätt. MUMS! Ska bli väldigt skönt att sova i sin egna säng i natt. Har fått så fina blommor av många idag, de skämmer bort mig <3
 
Det börjar bli ordentligt kallt här hemma, och det märks på hästarna, de är PIGGA! Phaffe fick ridas ett tag innan han lugnade ner sig och kom till rätt träning hehe, men mot slutet blev han fin!
 
Startar 20,47 imorgon, sent.. Men då hinner jag fixa allt klart med lastbilen och packningen, man kan alltid se allting ifrån två sidor, glöm aldrig det! =)
 
 
 
 Att tävla utomlands

Många frågade hur det kom sig att jag fick åka till Ungern och tävla.
Och det är så att förbundet / förbundskaptenen skickar ut proppar med tävlingar utomlands, då får vi ryttare som är tillfrågade göra en intresseanmälan till den tävlingen, och sedan väljer förbundet ut de som ekipage som får åka.
 
Jag fick en propp nu till Danmark, men den tävlingen går när Eliten har omgång 3 så jag bestämde mig för att inte anmäla intresse dit. Däremot vet jag att det är 4 st ponnier som kommer åka, och jag vet nu vilka 3 av dom är. Stort lycka till tjejer!
 
Jag hoppas jag kommer ut på en till utomlandsresa innan åretsslut, det skulle vara så roligt!
 
 Fina kommentarer

Kommentar: STORT grattis Lina! Du är så värd allt som har hänt nu med alla tävlingar och ALLT! Såg dig på NM och du är hur fin som helst. När jag såg dig och Ojoj rida så fick jag nästan tårar i ögonen. Sen när du hade ridit klart var det så underbart, hela ditt team typ skrek och skrattade och var så himla glada för att du gjorde en så bra ritt och det var helt fantastiskt att se. Finner typ inga ord, men jag kände mig stolt faktiskt. Vet inte varför, men du ska ha ett stort lycka till nu i framtiden och krossa allt motstånd! Du är bäst
 
Jag har fått så fina kommentarer de senaste dagarna, blandannat den ovan. Tack snälla alla det värmer otroligt mycket!
 
<3Hemma!

Kom hem cirka 14.20 och direkt fick prinsen gå ut i hagen till sina kompisar.
Mamma och elin hade köpt blommor och satt ballonger i stallet för att gratta mig och Oj oj- söta!

Håller på att mocka ur bussen och ta reda på alla saker, kaos just nu hehe. Ska åka till Brolöten med Phaffe för att träna för Chris, imorgon är det tävling för hans del :) En väldigt glad kille

Oj Oj har fortfarande massa energi efter resan, roligt att se :) han fick gå ut i hagen direkt .
Mina föräldrar

Fick frågan om mina föräldrar är hästintresserade.

Och mamma har ridit mycket i de yngre åren, dock inte mer än ridskolenivå. Ibland men väldigt sällan följer hon med på en uteritt i skogen på våra. Mamma fodrar och hjälper till i stallet med ut/insläpp. Och är alltid med på tävlingar. Pappa kan ingenting om hästar, däremot så är han lantbrukare /bonde så han fixar Hö/halm åt dom, han och min bror har även en firma ihop med en massa grävmaskiner så de bygger många ridbanor och ridhus. Så han kan den biten, han har tagit in våra hästar 1 gång i vårt liv haha. Gemenskap

När man är iväg på en sådan här resa så är det väldigt roligt att lära känna dom man reser med. Emelie känner jag sedan innan ;)

Men Mattias och Sanna har jag vetat vilka de är men inte mer än så. Och jag har lärt mig massor av allt och vi har hjälp varandra med det mesta. Kul när man får nya tips och ider ifrån andra och roligt att se allas upplägg. 


Skåne

Nu år vi igång igen, mot Skåne! Imorgon kommer vi hem till våra egna stall och det ska bli så skönt. Oj Oj ska direkt få gå ut i stora gräshagen med de andra hästar, tror någon vit herre längtar efter det;)

Elin har även spånat upp hans box extra så han ska få känna sig ordentligt hemma :)

Vi fortsätter tempa dom nu på hemvägen och alla våra 6 hästar mår bra. 
Igår gick vi ut och firade min födelsedag , åt sååå god mat! 


Hästmagazinet

En liten artikel om oss på www.hastmagazinet.com

Trötta

Stallet i Tyskland som vi står i för övernattning ser ut såhär, inte alltför charmigt haha men hästarna har stora boxar och tak över huvudet.


Vi längtar hem nu! veckans plan

Denna vecka ser ut som följande:
 
Idag: ta oss till övernattningen i Tyskland
Tisdag: Komma till Skåne
Onsdag: Komma hem! Träna Phaffe på kvällen
Torsdag: Skola, var ett tag sedan ;) Tävla Phaffe på kvällen i Gripen La:p1
Fredag: Skola, träna Phaffe, fira min födelsedag med familjen/släkten. Skritta ut på Oj Oj
Lördag: Träna Phaffe, Jogga Oj Oj
Söndag: Tävla Eliten omgång 2 samt DM. Tydligen måste Phaffe avanmälas ifrån DM då man endast får ställa upp med 1 ponny, trist. Trodde det var okej att tävla två om man hade olika kategorier men icke.
 
Sedan har jag rätt mycket att packa upp och tvätta efter denna otroligt roliga resa. Konstigt att det är lättare att packa till resa än när man kommer hem ;)
 
 Födelsedag

Idag fyller jag år, och det firas i lastbilen påväg till Tyskland! 16 år! 

Vi kommer fira mig på fredag istället med familjen och släkten :) 

Trippel seger

Bättre kunde det inte gå, vi tog allting. Oj Oj jag älskar dig! 

Kommer ordentlig uppdatering när vi kommer hem, vi börjar rulla tidigt imorgon. 

71%

Red ihop 71% i küren. Låg lite före i galoppen men annars var det bra. Även om att ponnyklassen är liten här i startfält så är jag otroligt glad att kunna leverera dessa procent jag gjort alla dagarna. Bästa Oj Oj! <3 

Några fina kvar så vet ej vad jag slutar ännu. 

69.3% - Seger igen!

Helt otroligt, vi fortsätter leverera och lyckades rida ihop 69,3% upp i ledning!
Mattias har tagit guld igen.
Återkommer  :)
 
----
 
Vi lyckades igen, Oj Oj och jag får nog flytta hit, han går bättre än någonsin <3
 
 http://eicdressyr.horseworld.se/

Jag brukar tipsa om bloggar, och här kan ni läsa om två tjejer som bloggar ihop: http://eicdressyr.horseworld.se/
 
Det är både hiss och diss att blogga ihop tycker jag :
Hiss: uppdateringar hela tiden nästan
Diss: Svårt att hänga med ibland då det är två som skriver
 
 
 Start i eftermiddag

Hej alla!
 
Emelie bloggar med mycket bilder, så kolla in hennes blogg! =) Jag lånar dom så kommer mina när jag kommer hem!
 
Igårkväll var det lottning inför startordningen idag, jösses kunde inte blivit värre. Jag och Emelie rider två minuter efter varandra på helt olika banor, BUHUUU! Jag som är så van att alltid ha Emelie eller Elin vid min sida varje framrdning.. Men jag får fixa det själv och hoppas att jag grejar det helt enkelt, nyttig träning om inte annat.
 
Bäst att ta skydd på framridningen då pappa måste hjälpa mig, och han kan ingeneting haha. Håll tummarna, startar vid 16 tiden. Imorgon är det kur, ska bli så kul!
 
Jag, Emelie och Mattias:
 
 
 Emelie 3a!

Min coola tränare tog en tredje placering!' 
Tack <3

Tack snälla för alla grattishälsningar här, Facebook instagram och sms! Jag blir så glad!

Oj Oj se väldigt fin idag, den här känslan hade jag på NM och skönt att sätta det igen när set gäller när jag missade SM lite.

Är otroligt stolt över Oj Oj<3
Men utan Emelie hade jag inte klarat det, bästa tränaren.

Mattias vann även idag så vi tog två segrar till Sverige, bra dag!

Haha pappa är också stolt, han bär min puckla här på bilden.
Väldigt häftig prisutdelning där det var fanfar , nationalsång , bilder och skaka hand med alla.

Bilder kommer sen, har inget internet till datan och stänger av på mobilen direkt.


Seger!!!!Jag vann!! Svensk seger på bästa bästa Oj Oj!!! Nu kör vi!

Jag valde att jogga Oj Oj ett jättekort pass imorse för att få bort lite stelheter som jag kände i passet igår, mycket bättre idag! Härligt!
 
Håll tummarna för alla oss Svenskar idag, vi är laddade att tävla!
 
 "Håll din häst frisk"

En bra artikel att läsa till hur man håller hästar friska
 
http://www3.ridsport.se/ImageVault/Images/id_5930/ImageVaultHandler.aspx
 
All kunskap leder till en högre nivå i alla lägen vad man än gör i ridsporten.Besiktningen

Nu har vi varit på vetrinärbesiktningen och OJ OJ fick en grön stämpel i baken ;)
Skönt, man blir så nervös varje gång på dessa kontroller.
 
Idag red jag Oj Oj och han var inte direkt med på noterna, men inte så konstigt när han har vilat två dagar och rest. Detta är en häst som behöver jobbas mycket innan tävling. Men han släppte till på slutet.
 
 
 
 skritt

Fråga: Hej!
Min c-ponny candrah springer iväg mär jag ska korta tyglarna. Det är både på banan och hemma.
Hur ska jag göra för att hon inte ska springa iväg?
Kram
 
Svar; Hej!
Först och främst har du kollat munnen? Verkar nästan som att den flyr så som du skriver, den kanske har något i munnen som ger obehag? Tandläkare skulle jag börja med om jag hade detta problem så man inte rider på en häst som har ont.
 
Annars skulle jag se över utrustningen, kanske hästen inte gillar bettet du rider med? Att rida med rätt saker på frisk häst är a och o i alla lägen innan man kan träna dom rätt.
 
Sedan gäller det att handen ska vara mjuk och gå med hästen så man inte blir hård och stum, då struntar hästen ännu mera i den på ryggen. Om hästen är svår att korta tyglarna på se till att den tänker på annat, att korta tyglarna på rakt spår leder nog till att din häst bara springer? Jag skulle flytta den lite med skänklarna och sätet för att se till att fokuset läggs på mig redan då, sedan skulle jag göra mycket övergångar just för att få hästen lydig och att den ska veta att det är jag som styr passet. Skritta på volt, gör sepentiner , flytta den åt sidan, skritta över bommar gör saker hela tiden så du inte bara hamnar på rakt spår utan avled det hela. När du skrittar fram hästen kanske det är ett bra tips att göra det avsuttet och att du tränar att hästen ska stanna direkt när du stannar och gå fram när du gör det, lydnad lydnad lydnad. Men glöm inte beröm direkt den gör minsta rätt, det kommer man längst på.
 
Lite tips, hoppas något funkar!=)
 
 
 
 gummisnodd

Fråga: Hur ser du användandet av hjälptyglar? Bra eller dåligt? Är själv lite inne på att prova gummisnodd på min ponny då hon lite orolig med huvudet om jag inte gör exakt rätt, tänker att jag då inte behöver tänka lika mycket på formen och rida mer med sätet... :)
 
Svar:
Gummisnodd tycker jag är  bra att använda på hästar som är oroliga med huvudet. Då hästen får känna med ett jämt stöd hur det ska kännas när den mjuknar i nacken och halsen och kommer mer till en avslappnad stabil form och då förstår den säkert att det är mycket skönare att gå med rätt form istället för att slå med huvudet oroligt. Det är ju inte frågan om att rida i 60 minuter på banan utan detta sker kortare stunder och ska bara visa vägen till rätt arbete.
 
Samtidigt som ryttare får känna hur det ska kännas med ett jämt stöd och man endast kan fokusera på att inverka rätt. Ha någon med dig som ser till att gummisnodden sitter rätt och inte är för hårt inspänd! Däremot ger den lite falsk känsla då hästen knäpper av lite och inte går in med rätt stöd hela tiden, men i ditt fall där hästen är olrolig och slår med huvudet ser jag inga problem med det.
 
Vad tycker ni läsare om att använda gummisnodd?
 
 
 
 
 
 Pappsen är med!

Fråga: hej och tack för en så bra blogg
jag har bara ett litet önskemål, att om det var möjligt så hade det varit väldigt roligt om ni kunde filmat en ritt i Ungern så man hade fått se dig och fina oj oj inne på banan :)
 
Svar; Hej!
Jag har endast pappa med mig som är hästskötare, stöd, hjälp i allo, fotograf och ja ni vet allt. (emelie är med men hon har ju fullt upp och hjälpa mig ) Haha
Det roliga är att min pappa kan nästan ingenting om hästar och är inte ofta med på tävlingar, han kom och tittade en dag på NM och var med på SM de två sista dagarna. Däremot så ser han till att jag får möjlighet att göra detta och tycker det är superkul med allting jag får göra. Jag är otroligt tacksam och glad att pappa följde med på denna resa utan att blinka och reser bort så många dagar ifrån hans företag (pappa jobbar alltid annars ) Så vi får vara glada om han tar bilder som går att visa där hela Oj Oj & Jag är med då han inte är helt haj på tekninken, men han ska försöka! =)
 
Elin var tvungen att vara hemma och jobba så hon kommer inte =( Hon tar även hand om hästarna hemma och tränar Phaffe åt mig.
Jag kommer hem onsdag och på torsdag ska jag tävla Phaffe i en La:p1, att det går att göra är att jag och Phaffe klickar verkligen bra i ridningen så han är inte svår att få på min sida igen, samt att Elin såklart tränar honom hemma =)
 
 två meeting

Fråga: Hej och lycka till i Ungern, hur tänkerbdu när det gäller att tävla direkt efter att ha rest långt när du kommer hem? Du är väl inte hemma mer än några dagar innan OjOj ska gå både eliten och dm samma dag? Jag brukar alltid jogga en dag och sen låta min ponny ta det lugnt om jag varit borta och inte tävla en tävling direkt efter meetingnoch då reser jag bara i Sverige. Kan man tävla mer? Håller tummarna för ditt och glöm inte bilder. Kram
 
Svar: Hej!
Tack så jättemycket.
Att jag kan delta är för att Oj Oj reser som en lammunge i lastbilen, han står helt avslappnad , jättepigg och är glad. Hade han carit stressad eller man såg att det slet på honom att resa så skulle jag avanmäla mig men som det ser ut nu är det inga problem. Jag gav honom en hel vecka helt ledigt i hagen efter SM sedan joggade jag några dagar därefter så han har sparad energi.
Planen ser ut såhär:
I måndags - kort dressyrpass för emelie
tisdag- resa , promenad
onsdag- resa, promenad
torsdag- jogga på banan
fredag - tävla
lördag- tävla
söndag - tävla
måndag - resa promenad
tisdag -  resa promenad
onsdag kommer hem, promenad
torsdag - vila
fredag - ridas ut i skogen och jogga
lördag - dressyr på banan lätt pass
söndag - tävla
mån-ons helt vila i hagen med promenader
 
Som du ser hinner han återhämta sig och eftersom jag skrev ovan att han reser så bra så är det lugnt. Men förstår att du undrar! Jag brukar inte tävla två meeting efter varandra men denna gång gör jag det. Jag är väldigt väldigt mån om Oj Oj så skulle han se trött ut så kanske planen ändras men såhär är planen just nu.
Kram Lina
 
 Hit ska vi!

 Flera bloggar

Emelie och Sanna bloggar även ifrån våran resa, det kan ni läsa här:
 
http://sannanilssondressyr.blogg.se/ &  http://blogg.agria.se/emeliebrolin/
 
Både Emelie och Sanna tränar för Mattias och han är ju också med på resan och ska tävla!
 
 Rullar

03.20 stod klockan på imorse så vi har åkt en bra bit redan idag. Vi övernattade  i ett stall som kändes århundrade gammalt haha, men det gick det också:) Vägarna här är rätt dåliga att åka på, men pappa och Emelie grejar det fint. 

Hästarna fick endast promeneras igår då de reste så långt. Vi alla gick ut och åt på resturang, skönt att lämna lastbilen lite efter alla timmar där i även om det är väldigt mysigt.

Oj Oj mår iaf jättebra, vi tempar och ser efter dom noga, han dricker även bra.

Idag kommer vi fram till tävlingsplatsen,
Spännande!! Framme i Tyskland

Hej!
 
Vi kom fram för ett tag sedan till ett ställe i Tyskland som vi ska övernatta på, resan går bra och hästarna mår bra. Vi är lite ömma i kroppen av att sitta och resa så här mycket, men roligt är det:P
 
 
 
 
 Kost

Fråga: Hur äter du under en dag för att orka och hålla energin på en bra nivå hela dagen :)? Hur många kalorier anger du att ett dressyrpass på 45 min/1 h är? Önskar er all lycka i Ungern och håller tummarna för fina resultat och en rolig upplevelse! Det förtjänar ni verkligen! :)
 
Svar; Jag äter väldigt mycket faktiskt, min familj tror att jag har mask i magen för att jag kan äta så mycket men ändå hålla mig i form ;)
 
För att orka med allt jag gör på en dag så äter jag såhär:
 
Frukost: Ägg med kaviar, smörgås, filmmjök med flingor och juice. Ibaland gröt.

Mellamål: Brukar ta någon smörgås eller frukt
 
Lunch: Nu går jag i skolan och där har vi hur bra mat som helst! Alltid god och lagad mat som man gillar, äter som en karl där!
 
Mellanmål: När jag kommer hem ifrån skolan tar jag alltid något innan jag går ut till stallet för att orka.
 
Kväll: Middag som lagas hemma
Äter även alltid något senare på kvällen, dock inte så nyttigt men B&J glass är en stor hit hos mig ;)
 
Hellre att jag går ut i stallet 15 min senare än tänkt för att hinna äta, har jag inte ätit så tappar jag energi och blir sur. Det är verkligen viktigt att man ser till att få bra förutsättningar i sin tärning och kosten är en viktigt del i det hela.
 
 Gustaf Svalling till Jursta

Kolla in denna länk: http://www.arsta-runsten.se/wp-content/uploads/2013/09/Gustav_svalling_clinic_2013.pdf
 
Det är en clinic med Gustaf Svalling som är dressyrdomare. Jag har själv ridit för Gustaf och han var verkligen toppenbra! Man fick många tips med sig och man förstod lite mer vad domarna ville ha. Och hur man skulle ändra en 7 till en 8 i bedömmningen. Jag är ju tyvärr inte hemma då, men hoppas ni andra passar på att gå!
 
här är en bild när jag tränade för Gustaf:
 Elin svarar

Fråga: Bråkar ni ofta?;) hur är lina som person, vet hon liksom att hon är duktig och blir lite divig? Har du pojkvän? Bor du ensam? Vad har du haft för ponnyer? Vad jobbar du med? Hur har ni råd att tävla på sån hög nivå, liksom att åka till Ungern lär ju vars svin dyrt!
 
Svar: Jag och Lina kan bli osams men det är sällan. Vi försöker göra en planering för hela veckan vem som tar stallet, utsläpp, ridning , träningar mm just för att har man allt klart för sig så uppstår inga missuppfattningar som kan leda till lite syskongnabb ;)
Åh Lina är nog världens snällaste, på riktigt! Hon är alltid omtänksam och bryr sig om andra, ställer gärna upp med saker och är glad! Världens bästa lillasyster helt klart. Hon har aldrig var divig utan hon är väldigt tacksam för att hon kan vara på denna nivå och älskar sina hästar som får beröm hela tiden av henne.

 Jag är undersköterska och jobbar inom vården. Ja vi kämpar att hålla ner kostnaderna och Lina hjälper till och tjänar in lektioner ibland, sedan så har vi mamma och pappa som gärna vill låta Lina göra denna resa, vilket är superkul! Jag bor själv i ett hus som jag hyr av pappa, ska snart flytta till större hus med min pojkvän.
 
Fråga: Har ett önskeinlägg och det är om du hade lust att skriva om hur man vänjer in unghästen på kandar på bästa sätt, tips på bra kandarstänger och liknande. Vilken ålder vänjer du in dem vid?
 
Svar; När E-type skulle börja tränas in på träns så hade jag honom på Brolöten den tiden då jag var där väldigt mycket. Och jag fick hjälp av Emelie som är van med unghästar och kandar, det är mitt viktigaste tips, våga fråga om hjälp!
Vi började med att ta på kandaret på stallgången samtidigt som vi klappade honom mycket och gav han havre att tugga på, det gjorde vi några gånger tills man såg att han var bekväm med kandaret och var avslappnad. Efter det tog jag ut honom på promenad med kandaret på några gånger och sedan hoppade Emelie upp och joggade han några gånger utan press och han fick bara känna av i lugn och ro. Att emelie joggade honom berodde på att jag inte själv hade ridit på kandar innan så då var det bättre att ta ett proffs ifrån början =)
 
 Fråga:Varför tävlar du inte sj? Du gjorde det med ponny?
Svar: Jag har inget intresse alls att tävla själv, tyckte det var superkul på ponny men sedan när Lina började tävla insåg jag att jag tyckte det var roligare att hjälpa henne satsa på sina tävlingar.
 
Fråga:Har du några egna mål som du vill uppnå med e-typ ? Eller rider du mest för skoj skull? Har du några egna meriter? Vad brinner du mest för när det gäller hästar och ridning? Kan du mer inom ridningen än lina eller är ni på samma nivå ridmässigt? Tycker det är extremt snällt av dig som hjälper lina så mycket!

Svar: Jag har inga mål tävlingsmässigt att uppnå då jag inte gillar att tävla. Däremot så älskar jag att träna min kille och det vill jag såklart utveckla ! Sedan är det Lina som kommer tävla honom =) Tyvärr fick vi lov att avanmäla de till DM då han har vila nu pga en cysta men han är snart igång igen hoppas jag. Det jag brinner mest för är att satsa på Lina och hjälpa henne med hästarna och tävlingarna, det är superkul! Lina är jätteduktig att tävla och jag är den som "lägger upp" allting hemma.
 
Fråga: hur länge till kommer du fortsätta träna/hjälpa lina? Blir du inte avundsjuk på hennes framgångar??!=)
Svar; Så länge vi tycker att vi hela tiden jobbar framåt och inte blir osams, och så länge Lina vill såklart. Vi har verkligen jättekul tillsammans och är riktigt bra vänner även om Lina är mycket yngre än mig.
Nej jag är aldrig avundsjuk på henne, jag är bara stolt och glad =)
 
 
 
 fråga

Fråga: En undran? Jag och många med mig undrar hur laget till eliten togs ut?
Känns inte som att det gått så rättvist till, med tanke på poäng och ranking i klubben och tdb.
 
Svar: Hej
Jag vet inte om du har missförstått det hela, det är jag Elin som är lagledare inte Lina. Jag har hand om hela laget.
Du får gärna ringa mig om du har frågor 0766363648 eller mejla elin_dolk@hotmail.com
 
Det har legat ute på hemsidan om att anmäla intresse till att delta i Eliten och det var 5 st som gjorde. Sedan kunde några inte vara med pga försäljning samt andra saker som hindrade. Då såg jag över de som var anmälda till Uppsala ifrån Årsta som hade högst genomsnitt i LA:P1 (Då eliten reds i den klassen den omgången) och frågade om denna var intresserad att rida.

 Anmäl gärna ditt intresse till mig om du är intresserad delta.
 
I Linas blogg kommer inga fler frågor svaras på då hon inte har med laguttagningen att göra.
 
Hör gärna av dig till MIG om du undrar mera. Ha en bra dag!=)
Hälsningar ElinSöndags eliten

Har lite problem med internet därav har det inte kommit upp några bilder ifrån eliten, har på alla i laget när de red och ifrån prisutdelningen.
Och massa på Phaffe såklart!

Phaffe var verkligen på på hugget och hade energin med sig i söndags, han älskar verkligen att tävla och tycker om att vara i centrum- bra egenskap! 

Han var väldigt fin på framridningen, gjorde fina skolor och satte enkla byten som är det svåra för oss i det programmet. 

Inne på banan så missade jag både bytena och det blev lite brysika övergångar, men samtidigt gillar jag hästar som har Power framåt och det hade vi, så mer träning i bytena så ska vi sätta de på tävling snart också. 63.77% och vi nådde även denna gång nationellagränsen, kul! 

Tack MaskinCenter i Sparreholm för snygg schabrak till alla i Årsta!:) 

Grattis!

I helgen har våra gamla älsklingar gjort framgångar på banan med sina nya ryttare.

Både Sir Owein Casanova och Caramelle har plockar rosetter med sina nya ägare. Stort gratta, jättekul att följa er pussa hästarna ifrån mig :) 

Just nu Öresundsbron

Nu lämnar vi Sverige och åker in på Dansk mark! 

Gummisnodd

Fråga: Har du något tips man kan göra om man har en häst som kastar med sitt huvud ? Hon kastar och slår med det jämt ! Svar: Hej!Börja med att kolla den hos tandläkaren så den inte har ont i munnen, för de kan reagera på det viset om det har saker i munnen som gör ont. Kanske behöver hästen ett annat bett som den trivs med? Det kan ju även vara så att hästen har ont någon annanstans än i munnen, så en equieteraput kanske vore på sin plats? Sadel som ligger fel? Mycket kan orsaka dessa problem men man bör alltid se till först att kolla om hästen har ont innan man fortsätter jobba med den.  Annars gäller det att rama in hästen ordentligt ifrån sätet och begära eftergift med en stadig men lätthand som jobbar in bakbena först. Börja med skritt om det är lättare. Ibland kan det vara bra att rida med gummisnodd så hästen får känna själv vilken form som är skönast att gå i med ett jämnt stöd som snodden faktiskt ger.Hoppas den slutar slå med huvudet snart! KRAM   03:45 lastar vi

Oj Oj var super idag, Emelie tyckte var var riktigt fin och vi tog inte så långt pass då han kändes bra och hade åkt långt. Efter ridpasset åkte Emelie och pappa och handlade mat medan jag nattade Oj Oj och Briman och gick en promenad med Briman. 

Vi åk sedan mat och packade in i lastbilen, nu är det fullt ska jag säga!! Men efter att vi flyttat runt några gånger så fick vi in allt. Pappa lagade även en glykos slag som hade gått sönder så nu har vi värme också! 

Imorgon lastar vi 03:45 och styr mot Tyskland! 

Hej Skåne!

Vi har kommit till Skåne för ett tag sedan, nu ska det tränas och sedan ska bussen packas om med Emelies saker. 

Sedan sova tidigt för planen är att vi ska åka 04 imorgon.
Resan hit gick väldigt bra, Oj Oj gillar att åka i bussen :) 


Suck E-type

Vi märkte förra veckan att E-type inte riktigt skjuter på lika med båda bakbena. Så Kathis tittade på honom och såg det med i fredags. Som tur var fick Elin en tid redan idag och fått ta hjälp.

Det är Etypes cystor som har "blommat" upp lite igen och behöver behandlas. Dock upptäckte vi det väldigt tidigt så det gick att hjälpa honom snabbt med behandling. Han ska nu vila i 2 veckor sedan kan han ridas igen vecka 3. 

Jag kan alltså inte rida DM på häst tyvärr och det tråkiga är att han var så fin nu igen efter allt med tungan.. Men vi kommer igen, som så många gånger förr med denna häst.


Detta ska bli så kul!

Vi har stannat i Flen och veterinären har gjort ett hälsokontroll på Oj Oj så nu kan vi åka!
Oj Oj står jättelungt och verka gilla att åka lastbil!

TACK ALLA SOM HJÄLPT MIG HIT!

Mot Ungern!

Oj Oj har varit ute två timmar i hagen , badad och promenerat- nu drar vi!

Oj Oj spanade in lastbilen ordentligt innan han lite skeptiskt vandrade in. 

Till Emelie: vi kommer aldrig få rum med alla saker ;) haha.  Kommer snart!


Mot Ungen

Lycka till bästa syrran, ha roligt och lär dig mycket<3 ta hand om kungen! / elin
Träning

Direkt när vi kom hem ifrån tävlingen så lastade vi in Oj Oj och åkte till Brolöten och tränade för Chris. Det gick väldigt bra och küren sitter nu med de nya vägarna. Lämnar hemmaplan med gott mod!

Bildern ifrån dagen kommer upp imorgon det blev för sent nu. Ska gå upp tidigt imorgon och släppa ut Oj Oj 2 timmar i hagen innan avfärd så han får röra på sig lite och mumsa gräs med sina kompisar. 


2a!

Heja Årsta vi slutade på en andra plats med laget. Bra kämpat kompisar.
Kommer en massa bilder på alla i laget såklart. Tack mamma!

Jag fyller år den 23e, men efter som att vi befinner oss innern på väg hem då så fick jag en present av mamma igår! Två jättesnygga tröjor, en tävlings skjorta och en snygg marinblå piké. 

Snygga va!Sitsen

Se frågan nedan.

Svar: Ja Oj Oj är fin han. Jag jobbar såklart hela tiden på min sits vilken häst jag rider. Jag rider redan storhäst och jag tycker snarare att det är lättare att sitta bra i sadeln på de större hästarna än de mindre. Däremot är det svårare att rida ihop de större såklart men jag sitter "snyggare" på större hästar. 

Tränar sitsen mycket utan stigbyglar och sedan är Elin och Emelie på mig hela tiden. Men jag får väldigt ofta kommentarer om min sits i bloggen som är negativa (självklart jobbar jag på att rida bättre och utvecklas hela tiden) som tur är verkar domarna gilla det de ser då jag ofta nu på senare tid fått 8or på sitsen.

Men jag kämpar på!:) 

Mot Uppsala Ponnyklubb

Då är vi påväg till tävlingen, och det är i Uppsala tävlingen är i. Vi har aldrig varit där själva så kul att se något nytt.

Det har varit lite fram och tillbaka om vilka som kan vara med i laget då hästar är till salu, andra större tävlingar som krockar och annat som påverkat.

Men idag är vi följande:
Jag - Phaffe 
Matilda Stambeck - Stackarps Peeron
Tilda Tärnfalk - De Kuliens Morientes
Felicia Brönnström - Bomgaardens Dicaprio


Haha byte

Återigen ändrar vi laget till vårt elitlag. Det är inte lätt att få ihop allting för både ryttare och hästar. Men vi i Årsta kommer hålla ihop och kämpa för allt vi kan.

Första omgången imorgon av tre, sedan är det lag SM final för de som går vidare.

Bilder och rapporter ifrån eliten rapporteras imorgon. En sak är säkert, och det är att Oj Oj får gå i hagen och äta gräs för att samla energi inför resan. Emelie snart kommer vi!:) Packar det sista!

Håller just nu på att packa det sista till mig, stallet är klart för idag med packning städning och putsning och ja allt ni vet!

Städade som sagt ur bussen idag också, tänkte visa lite bilder på den!
Nu ska jag packa klart det sista och bocka av min To Do lista. Sedan byta tvättmaskin och hoppa in i duschen för imorgon taggar vi Eliten med Phaffe!

Lastbilen

Idag kom lastbilen hit och jag ska börja packa in lite i den.
Ska skura av lite på väggarna i bussen också.

Jag och pappa med Oj Oj åker till Skåne måndag morgon. Där är Emelie och Broman redan och tränar. Sedan på tisdag åker vi vidare mot Tyskland och sedan på onsdag till Ungern. 
Jag är nervös! Men såklart taggad. 

Laget

Se frågorna nedan.

Stopp stopp sluta skapa olika teorier. Yttligare en tjej till som var ordinarie utöver Lina i laget kan inte vara med nu på söndag. Därför rider Miranda Phaffe just för att vi ska ha fullt lag och delta i eliten med 4st. 

Jag sköter detta som jag ska :) / elin 

Elit Årsta

Såhär kommer vi i elitlaget att se ut: 


Küren

Igår red jag som sagt upp mitt program, och vi gjorde om stora delar i travprogrammet faktiskt, ändrade vägarna och det blev riktigt bra! Chris kom på hur vi skulle ändra och Oj Oj gör riktigt bra branta slutor så det kommer vi visa. Ska rida igenom det igen på söndag för Chris och hoppas allt sitter då :) 

Det svåra med kür är att man fokuserar så mycket på musiken och vart man är att man ibland glömmer alla detaljer så som halvhalter och ta tillbaka. Kvalitén är viktigast av allt så det ska jag försöka tänka mera på. 

Haha ser ni hunden på sargen? Hon hejade på när jag red. 


fredag

Fredag- bästa dagen!
 
Idag kommer Kathis Equiterapeuten hem till oss och ska gå igenom Oj Oj och E-type, skönt för dom och alltid bra när Kathis kommer för hon är dunderproffs på att se hur hästarna känner och mår för att förhindra och förbygga ev stelheter m.m
 
Phaffe ska Miranda rida idag och imorgon, de ska delta i Elitlaget på söndag. Stora Phaffe han växer för varje vecka. Ska bli kul att se då Miranda är väldigt duktig ryttare och även min vän. Så hon bor kvar till imorgon och tränar ihop sig med Phaffe på lördag med. Elit Phaffe ;)
 
Och all packning ska bli klar också.. men snart så!
 
 Galoppträning

Fick träna mycket på kontrollen i galoppen och bärigheten.
Baby- blå

Jag brukar ju ha skarpa färger på mina schabrak/lindor men idag valde jag min ljusblåa outfit. 

Och t-tröja ifrån MaskinCenter :)

Håll tummarna att kuren går bra nu, för vi har inte så många dagar på oss att justera det hela så nu får jag skärpa mig! 
Träning

Mot kur träning :) 
Bra morgon!

05:30 hoppade jag upp på Phaffe imorse, jag tog ett lösgörande pass med bommar. Han var blev riktigt fin. Märker stor skillnad nu när han har fått jobba igenom i de småstegen. Han trampar under mer bak och höjer ryggen.

Nu sitter jag på bussen på väg till Eskilstuna, snacka om proppat!! Vi har idrottsteori, det vi pratar mycket om nu är hur vi äter och vad vi äter! Vi måste även följa ett diagram dagligen för att se hur vi ligger till med mat/träning och olika procent hit och dit!


Så här ser dagens diagram ut hittills!Trött

Hej vänner <3 
Jag är så trött så det blir inget givande inlägg idag. 

Imorgon ska jag till Brolöten och träna min kur, ska bli superkul! 
Höra imorgon.

Följ med på instagram liinadolk heter jag där! 

Bra övning

Denna övning gilla jag i lösgörande syfte. Jag galopperar i en "rulla runt galopp" och i en låg form. Rider förvänd galopp på volten och växlar mellan att ställa inåt och utåt och göra några tempoväxlingar. Efter detta arbete brukar Oj Oj släppa till bra!
Godmorgon!

Idag är det full rulle i stallet efter skolan, tre hästar ska vi träna.
E-type & Oj Oj dressyr och Phaffe ska ut och konditionsträna och få busa lite.

Sedan ska vi raka Oj Oj igen och rycka hans man och frisera så han ser ut som en tävlingshäst igen ;) 

Allt foder är färdigt vi ska bara lägga höbalarna i sopsäckar två och två så de skyddas ifrån smuts och damm. De stökar heller inte ner då i lastbilen. 

Skåpet ska också gå igenom igen och se till att vi packat ner allt som går just nu. 


Frågestun med Elin

Ser att många ställer frågor om E-type, Elin och allting runt om. Så jag har bett henne vara med på en frågestund. Ni ställer vilka frågor ni vill, så svarar Elin på dom istället för jag! Det kan vara frågor om mig också som ni vill att Elin ska svara på
 
=)
 
 kämpa på

Kommentar: Åh du har så himla tur att ha någon att hjälpa dig. Jag har också mina hästar hemma och sköter allt själv, satsar lika hårt dock utan hjälp. Skulle göra allt för att få den hjälpen du får då det både blir mycket tråkigare och jobbigt med skola. Härligt att du verkligen uppskattar det!
 
Svar: Ja allting är lättare och roligare när man är två som vi faktiskt är.
Du har ingen tränare i närheten som du kan hjälpa till i stallet och kunna få träningar istället? Så gör jag för att kunna träna mera och få mer kunskap om allting.
 
Kämpa på och jag hoppas du når dina mål. <3
 
 
 
 bästa tryggheten

Fråga: Hur känns de att ha så bra kontakt med din tränare? Måste vara en enorm trygghet i allt med hästarna :)
 
Svar: Hej!
Åh jag kan inte vara mer glad än vad jag är åt den kontakten jag har med Emelie, hon hjälper mig med allt.
Vi är verkligen tajta och hon är 1000 procent angagerad i min satsning och hjälper mig linan ut.
 
Ibland skojar vi och säger att det känns som att jag är hennes lillasyster för att vi är så lika med att båda älskar att tävla och älskar våra hästar så mycket. Vi har verkligen kul tillsammans! Och jag får veta när jag rider dåligt också, då jagar hon mig nästan för att jag ska skärpa mig haha.
 
På NM frågade Emelie mig i headsetet med en bestäm röst " ÄR DET NÅGOT FEL PÅ DEN HÄR LUREN ELLER VARFÖR GÖR DU INTE SOM JAG SÄGER! " haha då vaknade jag till liv och red som tusan och tog en andra placering på NMs andra dag.
 
Världens bästa tränare och jag bär deras namn med stolthet! Team Brolöten är gryma.
 
 
 tröttnat?

Fråga: Rider aldrig Elin honom själv och tränar? Har hon typ tröttnat?
 
Svar: Nej nej nej, Elin har absolut inte tröttnat, hon är mer i stallet än någonsin och hjälper många andra med deras hästar i sin träning!
Jag rider E-type 1-2 gånger i veckan sedan är det Elin som tränar honom. Och när jag tränar E-type är Elin alltid med och hjälper mig. Därmot så tycker Elin inte om att tävla och därför ska jag göra det just för att jag älskar det och Elin tycker E-type förtjänar att få komma ut på banan.
 
Jag tror ingen förstår vilket team vi är i stallet, utan varandra skulle jag aldrig kunna vara på den nivån jag är på. Vi gör allt tillsammans med allting.
 
Elin tar oftast stallet på vardagarna och jag på helgerna, när jag har bråttom kommer Elin ner med klara hästar åt mig på ridbana så jag bara kan byta. Sedan när Elin jobbar mycket så tränar jag åt henne.
 
Vi är bäst tillsammans <3
 
 
 
 Fråga

Fick frågan om varför jag inte satsar på E-type och väljer att köpa en storhäst till. Och till saken är, E-type är fin och väldigt bra första häst att sitta på. Men han är ingen som kan gå hela vägen upp i juniorklasserna som jag vill satsa på nu innan de är över. 

Ibland måste man vara ärlig mot sig själv och inse att det finns begränsning. Men E-type kommer lära mig grunderna och jag är väldigt glad att få rida honom. Och han kommer vara utmärkt i de vanliga Msv klasserna.

:) 

Rea!

MaskinCenter i sparreholm har mässpriser på en massa bra saker just nu. 
 
Min favorit skydd som jag använder vid tävling är nedsatta!:)
 
Och det finns väldigt snygga boots att köpa till, brunt är ju hur snyggt som helst!


Häst

Fick frågan om vad det är för storhäst jag letar efter.

Och till saken är att jag är hyfsat öppen för det mesta. Det behöver inte vara en häst som har tävlat en massa med placeringar. Men jag vill ha en på runt 6-11 år som kan byta rent och som har fina gångarter. Den ska ha lite motor och inte vara alldeles för stor. 

Självklart ska den vara trevlig att hålla på med ifrån marken men samtidigt så brukar hästar / djur bli vad man gör dom till så. 

I bussen till Ungern ska jag Emelie och pappa prata mycket om olika alternativ och vart vi ska börja leta. Emelie är med mig och letar häst såklart och Elin kommer också vara delaktig. 

Idag

Dagen ser ut som följande efter skolan:

Ut och klättra med Phaffe i skogen, vi har en bra runda. Variation i träningen är bästa sätt för glada och sunda hästar.

Sedan ska jag åka och träna OjOj för Emelie och rida Cadish :) 

Allt foder ska även packas inför resan, åker ju på måndag.. 

Bästavänner

Fråga ifrån Anonym: Är du och elin bra vänner? (utöver som syskon) hjälper hon dig mycket? och vem rider bäst av er?
 
Svar: Jag och Elin är verkligen bra vänner, hon är den person som vet mest om mig. Mina bra sidor, mina dåliga sidor osv. Vi delar mycket tillsammans och jag hade aldrig varit där jag är idag utan henne. Tror heller inte jag hade hållit på med hästar om hon inte hade funnits. Mycket roligare att vara två, man kan ta hjälp utav varandra och som sagt hade jag varit kvar på lokal/regional nivå.
Absolut tycker vi olika ibland men det är oftast löst och bort glömt på några minuter.
 
Vem som är bäst på att rida. Ja Elin är mycket bättre på lösgörande arbetet och undervisa medans jag är bättre på att visa upp/ tävlingsrida hästar.
 
Jag är verkligen glad över att jag har Elin, hade aldrig klarat mig utan henne ♥
 
 Annonsen

Uppdaterat Phaffes annons då han har samlat på sig yttligare fina resultat :
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=752301&inriktning=&typ=
 
 Grönt

Idag är det konditionsträning, jag och elin ska träna dom ihop nu. Ett ordentligt pass ute med mycket galopp och trav.

Jag har lindor och schabrak ifrån Hööks på Oj Oj.
Pälsglans

Dessa tre pälsglans har jag hemma just nu och använt de alla. Den bästa enligt mig är den i mitten! Den reder ut och ger bäst glans. Men att den håller upp till 1 vecka som står på stämmer inte utan jag använder lite varje dag.

Den är dryg och räcker läge, tummen upp !
Köpa

Fick en kommentar om det inte fanns en tanke på om att jag själv ska köpa Phaffe.

Och saken är den att jag kan inte, vi letar nu storhäst till mig och det kommer bli en kostnad där. Även om Phaffe ligger ute för väldigt bra pris så kostar det att ha honom med tävling/Hovslagare/vaccination och ja ni vet allt runt om. Och allra främst så hinner jag inte med flera hästar. Jag ska tävla Oj Oj, Etype och letar efter en till.

Men jag hoppas verkligen det kommer någon snart och provrider denna ponny, han är fin och jag gillar honom.
Klart!

Före:
Efter:

knopparna

Kommentar: ( om knopparna)  Håller m föregående! Kan du inte göra ett inlägg m detaljerad beskrivn hur du gör för dom är alltid snygga. Måste man sy för att de ska bli så snygga el kan man göra dom så m snoddar? Snälla visa!!! =))))
 
Svar; Tack snälla! Börjar få till knopparna bra, vore konstigt annars med tanke på hur många jag knoppat i mina dagar ;)Finns en film där jag syr knopparna, men de blir lika bra med gummisnoddar också bara att de sitter lite bättre med tråden såklart :D
 
 
syr knoppar: http://liinadolk.blogg.se/2013/august/syr-knoppar.html
 
 
 Varför

Se frågan nedan, och ja visst är det ett bra pris på honom? Han kommer kunna göra en ny ryttare väldigt glad och vara i de högsta klasserna.
Att han är "billig" är för att Phaffes ägare har börjat ny skola och bor på internat. Det är dags att han får göra en ny ryttare glad.

Han är en ponny med härlig energi och gillar att jobba.
Kors i taket vad trött man kan va!

Samlar krafter till att städa mitt rum, jag förstår inte hur det kan bli kaos hela tiden..
Men känslan att lägga sig i ett nystädat rum i en nybäddad säng när man är duschad, är så skönt, och så ska det bli!
Att veta att jag börjar kl 12 imorgon är också ganska bra!
 
Ida kommer och skor Oj Oj ikväll så att han har fina hovar tills Ungern!
 
Hejar på Emelie idag också!!!
 
 
 Phaffe Debut LA:P1 och FEI Inledande

 Nationellt

En tredje placering även i nästa klass och vi är nu kvalade till nationellt på första försöker!:))
3e placering

Vi fick med oss en 3e placering ifrån Fei inledande. Och har nu gjort första kvalet till nationellt- kuuul!

Heja Phaffe!
(Glöm inte att den fina ponny är till salu)
65% Fei Inledande

Debuten i Fei är gjord på hela 65% Jag är nöjd, Phaffe var fin! Fick till båda slutorna riktigt bra.

Missade två enkla byten som ni ser i poängen 4a lite trist så det är koeff 2 på de. Men vi hade en bra standard iaf. Fina killen.

Nu laddar vi om till La p:1 klasserna blir lite omlastat här i svårighetsgrad ;)
Vi rullar!

Godmorgon! Phaffe står i trailern och de andra hästarna är ute. Vi ska möta upp ägaren på vägen och åka vidare mot Kumla.

Dagens mål är att få till jämna ritter och sätta de svåra rörelserna så bra som möjligt, jag ska också ta det lungt och inte trycka på han i den enorma traven då det inte blir lika kontrollerat i dessa Fei program!Allt är packat och klart!

Allt är klart och inpackat i trailern!
Imorgon åker vi hemifrån 05:45 Innan det ska jag släppa ut Oj Oj och E-type och göra klart Phaffe. Jag tar med mig frukost i bilen så jag behöver ställa klockan på ca 04:30.
 
Dags att gå och sova snart!
 
Var på Brolöten och tränade Oj Oj för Christian nu ikväll. När Emelie är i Danmark passar det perfekt att Christian är hemma så att jag kan träna för honom. Det är Emelies bror för er som inte vet. Även han har tävlat framgångsrikt på både ponny och häst. Oj Oj blev riktigt fin när vi fick upp han i formen och få han att jobba lite själv, fick en väldigt bra känsla, speciellt i galoppen fin uppförsbacke och bra bakbens aktivitet!
 
 
Ska avsluta denna dag med att titta på våran klassfilm, ni som inte sett den borde ta en titt! Åhh saknar denna klass!!!GRATTIS

GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA TRÄNARE OCH VÄRLDENS SNYGGASTE BRIMAN
 
 Tips

Om ni har benlindor med märke som ska vara åt ett vis håll så är det smart att skriva på lindan vilka som är höger och vänster, för då slipper man Linda på dom fel och märket kommer alltid rätt.
Det går framåt!

Visst ser det bättre ut? Bättre flyt och lite mer kontroll.
Ni som är BRA på byten, ge mig alla tips ni kan! Jag är nybörjare och tar gärna emot bra knep hur ni gör och tänker.
DM häst

Jag är nu anmäld med E-type för Junior DM! Det går i Msv c:2 , eftersom jag tävlar för Årsta så är jag Stockholmsryttare så får fajtas med alla 08:or ;)

Kul att ha första Msv på schemat!
Diss

Köpte nya stigbyglar för inte så länge sedan till E-type på Hööks, och plattan på ena stigbygeln har redan gått sönder. Dålig kvalité faktiskt då E-type inte är mycket riden som ni vet senaste tiden.
Förhoppningar

Fick frågan om hur jag tänker inför Ungern och mina förhoppningar. Samt om det krävs ett Fei pass.

Och varför jag valde att åka på denna utomlandsresa med Oj Oj är för att kunna få rutin och kunskap hur det är att resa med häst. Vad måste man tänka på? Hur lägger man upp körningen? Träningsschema innan?

Och som jag sagt tidigare så är jag otroligt glad att jag åker med Emelie och tar hennes upplägg rakt av, hon kan det här och jag lär mig av henne.

Fei pass krävs och det hade Oj Oj sedan innan, sedan krävs det även blodprov och lite annorlunda med vaccineringen- tätare än "vanligt". Jag vet inga fler svenska ponnier som tackat ja till att åka, med bland storhästarna är det Emelie, Sanna Nilsson och Mattias Jansson av dom jag vet.

Resultatmässigt så vet jag inte alls då jag inte vet vilka som ska delta. Jag och Oj Oj ska tävla i Kat 1 vilket betyder att vi tävlar mot D-ponnierna. Så Oj Oj får kliva på lite så han inte ser så liten ut;) jag hoppas jag kan leverera stadiga ritter på jämnnivå. Och att jag kommer hem ännu tändare på mer träning och viljan att satsa vidare på storhäst på samma nivå som med Oj Oj.
Steget

Fick frågan hur jag tränade upp steget så mycket bättre på Puff.

Och Puff har väldigt lätt för att samla sig och kan nästan galoppera på stället. Då blir det hela mycket enklare när man kan ta tillbaka dom mycket så kliven blir samlade och uppåt. I galoppen tränad jag tycker tempoväxlingar där han fick kliva på ordentligt framåt och sedan samlade jag ihop honom till väldigt kort och samlad galopp och då kom de höga framknäna och han kunde sätta sig på sina bakben väldigt bra.


I traven tränade jag mycket med bommar som både låg på marken och lite upphöjda så han fick lyfta på bena. Och även där tränade jag att få han snabb i bena. Detta funkade på honom och gick rätt snabbt att sätta i han,
Men det var för att han var så lätt att samla tillbaka och han hade en naturlig bärig och hög form.
Träning Phaffe

Detta är inte en video där jag "visar han fin" utan idag tränade vi mycket på att ta igenom och fixa inför söndag och då kan man inte fin rida.
Så det är inte med tryck och höga formen men ni kanske gillar dessa filmer också?
Önskeinlägg

Har ni något ni vill läsa om i min blogg eller foto/film ni vill att jag fixar?=)
Hojta till, har lite tid i helgen över som kan läggas på bloggen.
 
 
 
 Hej vänner!

Härliga fredag, hoppas ni alla mår bra och får en härlig helg!
 
Jag kom precis hem ifrån skolan och ska ut och ta in hästarna nu, ska träna Phaffe för Elin nu, tänkte rida igenom LA:P1 eftersom vi ska tävla den i helgen.
Sedan blir det konditionsträning på Oj Oj, vi sak galoppera en massa, börja ladda med lite muskler inför resan. Ska ringa Chrille Brolin också och se om han har tid för en lektion imorgon för mig och Oj Oj.
 
Kanske kommer en film senare på Phaffe om ni vill se?
Phaffe blev även rakad igår så nu slipper han bli så svettig killen =)
 
 
 
 JB Eskilstuna SABET13a

Har fått frågan hur jag trivs på nya skolan några gånger och tänkte svara i ett inlägg.
 
Jag har som sagt börjat gymnasiet i Eskilstuna, till en början var jag ganska osäker på vad jag ville. Skulle jag gå kvar i lilla Flen där jag gått fyra år på högstadiet och jag trivdes som fisken i vattnet där. Eller skulle jag ta steget att börja en större skola i en mycket större stad som Eskilstuna och träffa nya vänner och nya möjligheter.
 
Men jag är så glad att jag valde Eskilstuna, jag har redan träffat massvis med nya vänner och jag trivs jätte bra i skolan. Vi har redan en bra sammanhållning i klassen och jag gillar lärarna och min mentor. Programmet jag går heter Samhälle med beteendekunskap och specialidrott. Det passar mig perfekt och jag får även in hästarna i prorammet. Jag kommer dock leva med kronisk träningsvärk i tre år... haha men det är bra då jag behöver mycket styrka och kondition på hästryggen också.
 
Jag tror jag kommer få tre riktigt grymma år här!
 
 
 eliten

Fråga: vilka ingår i årsta runstens lag detta år? :)
 
Svar: Hej!
 
Det är jag, Ida Pantzar, Matilda Stambeck, Felicia Brännström och sedan Tilda Tärnfalk som ställer upp som reserv nu första omgången när jag är borta och sedan i behov om det skulle behövas någon mer gång.
 
Jag är lite emot Eliten då vi ska rida LA:P1 de första två omgångarna. Tycker vi ska rida Fei klasserna direkt då det faktiskt är på elitnivå. Tycker inte att våra hästar som gått på stor/lång bana hela året ska ta steget ner till kortbana och lägre nivå. Tror faktiskt det kommer bli omkastningar i resultatordningen än vad det "brukar se ut" då somliga (läs oj oj & flera) gör sig mycket bättre i de svårare klasserna än de lägre. Tycker att vi tar ett steg bakåt i utveckligen och sänker nivån för att tävla Elit.
Men det är vad min åsikt är. Finalen omgång 3 går i fei och sedan Lag Sm för de lag som tar sig dit.
 
 
 
 Tillbaka

Han är tillbaka på riktigt nu! Idag har vi gjort första riktiga träningen hemma och det gick bra. Han ångar på lite framåt ibland som ett skepp men där måste jag bli snabbare att få han till snabbare ben och inte gunget.

Vi gjorde byten idag för första gången för han och mig. Vi satte några!:) Ibland blir det lite efter bak. Men elin tycker att jag måste börja testa byten och rida mer storhäst nu när vi ska börja leta efter en åt mig, etype gör det inget om det blir fel på han kan ta det utan att bli stressad.
Känner på mig att vi snart är anmälda till någon tävling ;)
Jackor & Schabrak eliten

Till Eliten har vi valt jackor ifrån Spooks! Väldigt snygga och det kommer självklart vara tryck på dom. Kan visa sedan när de kommer de är inlämnade för tryck nu.

Vi har även fått schabrak som är sponsrade ifrån min sponsor. Bästa MaskinCenter.

Elin är lagledare för oss och har ordnat programridning och gemensam träning på Brolöten. Sedan kommer vi alltid få gemensamlunch på tävlingarna. Trevligt :)
Tränat X2

Har varit på Brolöten hela morgonen tog med mig Phaffe & Oj Oj för lektion för Emelie.

Det var första gången hon såg mig på Phaffe och jag fick väldigt bra tips med
Mig hem och träna vidare på. Nu känns det som jag har en bättre plan i hans ridning.

Oj Oj var fin, Emelie hoppade upp först en stund på honom, sedan jag.
Inviger nya datorn!

Halloj! Detta har varit en lång dag, men har bara några punkter på ToDo listan kvar.
* Natta hästarna
* Packa till morgondagens träningar
* Duscha
* Hoppa i sängen tidigt!
 
Red Phaffe när jag kom hem ifrån skolan, idag var skolorna mycket bättre! Sedan åkte jag till Brolöten för att hjälpa till att rida Cadish, det gick super! Så nu ska jag äta upp maten sedan ut i stallet igen!
 
Juste inviger nya skoldatorn, skönt med en egen så slipper jag sno mammas hela tiden ;)
 
Lenovo, ThinkPad
 Fixat

Nu har Oj Oj lämnat ifrån sig blodprov till Distriktsvetrinärerna som ska göra analys på det för avfärd mot Ungern.

Vi har ett problem och det är det är riktigt kallt på morgonen och då måste hästarna ha täcke på sig men sedan vid lunch är det riktigt varmt så då är det för varmt. Men elin åkte hem på lunchen och tog av dom men det är ändå svårt hur man ska göra.
För kyla är inte heller bra för hästarna men de ska ju inte heller behöva svettas..

Sedan har de alla tre svällt nu när vi släppt dom på gräs och haha ja de ser inte så smickrande ut. Men det brukar försvinna snabbt med ridning och minskning av Hö.
Träning Oj Oj
Träning

Idag valde jag att träna Oj Oj innan skolan, och jäklar vad jag fick kämpa innan han släppte till riktigt fint på slutet.
Denna häst går verkligen inte bara åka med utan jag är helt slut när jag hoppar av.

Fick till riktigt fin galopp och takt i traven på slutet. Kommer film senare dock är det ifrån början av passet. Nu skola!
Klipper jätten

Briman och Emelie ska till Danmark och tävla, så jag är nu över och hjälper till att raka honom.

Jag har stoppat bomull i örona samt har en huva på för att minska ljudet för honom.
Blodprov

Det är mycket som ska packas och planeras inför resan till Ungern, och även  ett Coggins test ska göras och det är ett blodprov som ska tas på hästarna innan avfärd för att bekräfta att hästarna inte bär på något virus.
 
Det är många länder som kräver detta blodprov innan man kommer till tävling/show med hästarna innan man får komma in och delta.
 
Det står mer om detta virus här: http://husdjuromsorg.blogcuri.com/vad-ar-coggins-test.html
Ännu mer info om man ska resa med hästar: http://www3.ridsport.se/Tavling/Evenemang/2010/WEG2010/Nyheter/2010/Intebaraboardingpassnarhastarnaflyger/
Kathis som är med på bilden är Oj Ojs  equiterapeut =)
 
  Liten vs Stor

Haha när jag tävlade Cadish förra helgen så var jag tvungen att använda pall, svårt att komma upp med tävlingsstövlar på en stor häst :P Jag vill ju inte direkt dra mig upp och slita på ryggen som en säl när jag ska komma upp heller, så pall är bra!
 
 
 
 
 
 Mellösa 31/8

Fler bilder ifrån min kamera sen tävlingen i helgen
 
 
 
Moa & Flippan (moa tränar för elin varje vecka)
 
 
 Glada hästar

Nöjda och glada hästar i nya hagen.
Som ni ser är det rätt bra med gräs, så som jag skrev igår så tar vi bort lunch höt ifrån alla tre.
<3
 
Kommentar: Oj har ni redan täcken på era?
Svar: Ja tyvärr så måste vi det, endast 5 grader i morse när de skulle ut och Oj Oj är klippt så han har lite fodrat täcke.
 
 
 
 Tidig träning

Phaffe fick bli den som blev tränad innan skolan idag, och vi jobbar mycket på den lägre formen att verkligen komma igenom bakifrån och slappna av framtill.

För Phaffe har lätt att gå i hög tävlingsfoton vilket är bra såklart, men den låga formen måste också fungera så man kan få dom släppa till ordentligt och komma i rätt ridning med rygg och bakbena.

Jag jobbar mycket med volter och skolorna för att få till det. Blev bättre!
fina killen

Fina Phaffe
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=745916&inriktning=4&typ=12
 
 Skatten

Jag och oj oj jagar regnbågen och vill finna skatten ;)
Hage nummer 2

Och nu är även den större hagen klar, den är verkligen bra. Plan yta och fint gräs! Så jag vet tre hästar som kommer bli glada imorgonbitti när de ska gå ut :)

Imorgon slutar vi med intagshöt då det är så pass bra gräs i hagen nu.
Då får de andra tre hagarna vila helt efter sommaren.
Fanny & Jasmine

 
Tack snälla för bilderna på mig och Oj Oj som Ni Fanny och Jasmine har fotat <3 Jag är så tacksam för det!
 
 
 Till salu Häst

Här har ni filmen på fin fina Cadish 6 år somär till salu!
 
http://www.youtube.com/watch?v=qhYQX7-ChoU
 
 Måndag

Då är det ny vecka igen, det går undan!

Denna vecka är det tävling i Kumla, jag ska starta Phaffe i La:P1 och Fei: inledande. Det betyder att vi ska debutera två nya klasser tillsammans då. Så det blir mycket fokus på Phaffe med träning denna vecka, och han ska även med till Brolöten och träna på torsdag när jag ska träna Oj Oj för Emelie.

Elin red E-type med bett för första gången sedan skadan, och det hade gått jättebra! KUL och otroligt lättande för alla. Nu kan han börjas tränas igen på riktigt och om det går som det ska så ska vi två debutera MSV i höst.
Kavajen

Så att ni hade sett att jag hade min gamla kavaj på bilderna ifrån tävlingen igår.

Och på Maaike hade jag min nya kavaj, men sedan när jag skulle ta på mig den igen när jag satt på Phaffe så gick två knappar sönder när jag skulle knäppa. Som tur var fanns Moa på plats som har köpt min gamla så den lånade jag snabbt! Mamma syr dit knapparna nu igen på min nya Kingsland.
Grymt

Det är väldigt bra att jag och Emelie är tajta, jag är typ lite inne i deras familj ;)

Jag har det perfekt, 13 min till min tränare, får låna saker utan några problem, får åka med i bussen och har allting planerat åt mig. Jag är glad!
Tack bästa Emelie att du är med mig i min satsning och dröm!

Super snygga teamkläder och ser ni vilket stort skåp jag kan packa i nu? YES!
Till salu

Idag har jag och Emelie fotat/ filmat Cadish som är till salu. Kommer fler bilder här sedan och mer info i Emelies blogg.

Tack snälla Linnea för alla bilder igår som ligger uppe. Vilken skillnad det blir när någon som kan inställningarna och har öga som tar bilderna :)
Maaike

 Phaffe seger! -till salu

 RSS 2.0