Pluggkväll

Kvällen har spenderas framför dator med musik i örona och hjärnan i fysikens värld. Skrev på min uppsats om Atomfysik/Kärnkraftverk. Just nu känner jag mig duktig då jag snart kan bocka av den inlämningen ifrån listan. Jag börjar nästan tro att alla lärare planerar att ge oss uppgifter sammtidigt!
 
Just nu håller vi på med:
Religions inlämning
SO uppsats
Fysik uppsats
Uppsats om Andra Världskriget
Sv inlämning
SO grupparbete om naturresurser
OCH alla dessa Nationella prov..
Samtidigt håller vi på med två konserter och en musikal
 
Phuu!
 
Jaja, nu ska jag ut till mina små odjur i stallet ♥
 
 
 
 Ny sponsor!

Jag kommer från och med idag bli sponsrad av Tom som driver Flen Event & Nöje !
Jag kommer få ett bidrag på 5000 kr varje år som kommer gå till träningsläger på Brolöten för Emelie.
 
Tack snälla Tom för att du hjälper mig med min satsning, jag kommer träna stenhårt! ;)
 Träning innan skola

Idag skulle jag vara hos tandläkaren 10.20 i Eskilstuna, och då var det ingen idé att åka till skolan för jag hade ingen som kunde köra mig ifrån Flen. Så elin och jag åkte och tränade 7.30 för Emelie, Oj Oj kändes bra, lätt i handen och framför skänkeln.

Det jag missat lite och som ska tränas på nu är att göra mera inridningar och halter. Man har inte råd att missa poängen där och jag har nog tränat lite för dåligt på dom. Men nu ska de bli perfekta!;)

Sitter på ett fik nu och äter frukost, sedan ska jag raka vägen till skolan, får plugga kväll det jag missat nu på morgonen.
Luftar

Nu när hästarna kommer in ifrån hagarna på eftermiddagarna så har solen värmt på ordentligt. Vi passar då på att lufta hästarnas instängda päls och de får stå en stund utan täcke när de äter. Man ser att de tycker det är skönt efter varit instängda med alla täcken i så många månader :)
Moa Ove

Moa rider Ove för första gången
Jag och E-type skänkelvikning
Jag och E-type travökning
Hagrutiner

Vi har 5 hagar hemma våra hästar kan gå i, och vi har dom uppdelade två och två.
 
E-type & Oj Oj går tillsammans och sedan Puff & Ove i en hage. Att vi valt att dela på dom är att minska risken för skador och att det ska vara mer lugn i hagarna.
 
Oj Oj är inte heller helt förtjust i andra hästar och vill vara den som är herren i hagen så därför släpper vi inte han med andra då det kan bli en maktkamp. Sedan vill ju jag att Oj Oj ska få sin vilja igenom ;)
 
Hagtiderna är på vintern 7.20-16 cirka. Och på Sommaren har vi de inne på dagarna ellan 9-17 och sedan ute på nätterna så de kommer undan solen samt alla insekter.
Detta funkar bra för oss :)
 
 
 ridhus

Strålande sol idag, hästarna njöt verkligen när de fick komma ut. Snart är våren häääär!
 
Elin kommer fixa stallet samt ha hästarna lastade och klara när jag kommer hem, då åker vi direkt till ridhuset med två hästar. Om elin ska klippa en häst innan så kommer jag ta bussen till ridhuset ifrån skolan istället. Får se när Elin hör av sig.
 
Vår trailer:
+ Det bästa med vår trailer är att det är utlastning bakåt så jag kan träna och sedan lasta ut själv utan problem, samt att det går väldigt smidigit att lasta dom själva också. Det är bra för då slipper man vara beroende av någon annan som måste öppna och stänga hela tiden.
 
- Att när man ska iväg på meeting så måste man lasta hästarna först och sedan packa in alla saker bakom dom, så det går inte förebereda allt kvällen innan utan man får bära in allt efteråt.
 Min coola tränare

Igår åkte Emelie hela låånga Vasaloppet, 9 mil på skidor är bra gjort! Jag är imponerad, hon är så himla aktiv!
 
På bilden ser ni Emelie och hennes pappa!Film på Ove

Här kommer en film på Ove som jag klippte ihop sen igår.
 
 
 
Som ni ser på filmen hade jag lagt fram upphöjda bommar och en studs som bestod av två små hinder och en bom. Hoppas ni gillar filmen!-14

Vilket skumt väder det är nu alltså, minus 14 på nätterna och morgonen, sedan framåt klockan 11 så blir det runt -2 grader. Svårt att veta vad man ska ha på hästarna då våra är ute hela tiden ifrån 7.20 till 16 när jag kommer hem och vi inte kan byta täcken mitt i.
 
Men bättre att ta extra täcken så det är varma än kalla så de fick gå med dubbla idag.
 Bloggtips

Ni brukar ju gilla när jag tipsar om bloggar så tänkte göra det idag med.
Här är en tjej som heter Evelina som tävlar sin ponny RB i dressyr. Det jag gillar med hennes blogg är att hon uppdaterar ofta och har mycket bilder.
 
Länk http://enewe.blogg.se/
 plan

Veckans plan
 
Måndag: Rida ut på Puff, ridhuset med Oj Oj och Ove
Tisdag: Ridhuset med Ove och Elin E-type
Onsdag: Ridhuset med Ove som Moa ska rida och jag rider Oj Oj, rida ut på Puff
Torsdag: Träna på morgonen för Emelie
Fredag: Rida ut på Puff & Ove
Lördag: Rida Puff sedan åka på Ungdomsmönstringen
Söndag: Träna Puff & Ove
 
I lördags blev alla fyra hästar skodda av vår hovslagare Ida, så nu är de fina om hovarna! Puff hade även tappat två skor så det behövdes.
 
Puff och jag har endast ridit ut och börjat bygga på konditionen samt lärt känna varandra, även denna vecka kommer vi fortsätta göra det, sedan är det dags för träning i ridhuset för hans del med.Ungdomsmönstring

På lördag ska jag iväg på Ungdomsmönstring i Skövde.
Man anmälde sitt intresse och sedan skulle man få svar om man blivit uttagen att åka på detta.
Det man var tvungen till att ha för att söka var för ponny: Lägst 64 % i FEI Lagtävlansprogram för ponnyryttare, ryttare max 15 år. Och det har jag ju.
 
Sedan var även tränaren tvungen att följa med, så bästa Emelie följer med mig och mamma på lördag.
 
Vi ska rida upp Fei Lagtävlan för domare Eric Lette. Det kommer samtidigt vara mönstring för juniorer och unga ryttare. Kul!
 
 b on t

Fick frågan vad det är för paddar jag har här på bilden. Och det är back on track paddar han är lindad med, jag hade gjort klart Oj Oj för natten. Jag älskar back on track, det funkar verkligen!
 Start med E-type

Nästa tisdag är det kvällstävling i Katrineholm, Elin stod som reserv till Msv klassen på onsdag, men eftersom det var så få starter till tisdagens tävling så har de öppnat en till klass på tisdag för de som är reserver till onsdagen msv. Och eftersom det var så få starter så rider jag E-type i LB. Rörigt?=)
 
Men iaf nästa tisdag startar både jag och Elin E-type i Katrineholm, Elin rider msv och jag Lb.
Kul! =)
 Skolan, rutiner och tider

Nu sitter jag i bilen på väg till skolan igen. Dags att återvända till mina rutiner igen, efter skolan åker jag hem och rider ut på Puff. Mamma kommer hem halv 6 då åker vi till ridhuset med Oj Oj och Ove.

Lovet har gått i allvärldens fart! Plugg stod högt upp på prio listan, men jag har verkligen inte hunnit. Aja, kan inte göra något åt det nu!

Hoppas ni har haft/får ett bra lov!
Stallet

Nu ska jag bege mig ut i stallet hörs senare!

Ps: Budda feeesss!
Grattis x 3

Idag fyller mina kära systrar 25 år och mamma 51 år! Emma som jag inte träffat sedan oktober kommer hem om en vecka och då firar vi med släkten. Ikväll kommer Jens, Sofie och farmor över och äter middag.

Grattis, jag älskar er! <3
Nöjda

Båda killarna är nöjda här på brolöten, precis som sin ryttare :)
Protokollet

Bedömning med 0,5 poäng har jag aldrig varit med om, men det används utomlands och på de större tävlingarna.

Jag är väldigt för att 0,5 ska gå att sätt just för att det ska kunna bli en bättre bedömning och domarna kan verkligen sätta den siffran man är värd. Det skiljer så mycket på en svag 6 än en stark 7 men det syns inte så mycket i protokollet.

Jag fick iaf 69,7% och det är jag nöjd med! Fick avdrag på skritten samt att halterna måste bli bättre.
Travökningar

Tränar travökningar gör Gustav Svalling.
Wihuuuu

Är så glad över min fina fina fina Oj Oj! Det gick bra idag och fick super hjälp!!

Och bästa av allt är ju att Emelie är med mig och såg och hörde vad vi ska träna på. Detaljer!

Tänk att få denna möjlighet att rida för en sådan bra domare som Svalling :)
På g!

Hade som ni vet en tävling om att vinna ett schabrak här i bloggen, men dåligt av mig att jag helt enkelt inte har tagit mig tiden att skicka iväg det ännu. Men idag har Elin hjälpt mig med det och jag hoppas det kommer fram till dig i början på nästa vecka. Får skylla på att jag har haft otroligt mycket att göra senaste tiden så det har helt enkelt fallit undan.
 
Men det är ditt Emelie och kommer snart :)
 Dagens outfit - E-type

.
Spooks

Fick frågan vilket märke jag har på min kavaj, och den är ifrån Spooks! Mitt favoritmärke!
Det man får tänka på är att de är rätt små i storlekarna så ta en större än vad du brukar ha då de är figursydda och man vill kunna andas ;)
 
 Trötter

Godkväll alla!
Sover ju som sagt på Brolöten tills på lördag :)
 
Både E-type och Oj Oj har gått bra idag och det ger en alltid extra energi.
Ska träna på programmet nu ikväll, jag ska rida upp Fei Lagtävlan imorgon, är lite nervös då det kommer en så pass välkänd domare imorgon till Brolöten, men jag ska göra mitt bästa. Mamma och Elin kommer imorgon och kollar så det kommer fotas då!
 
 
 Iväg

Har ridit både Ove och Puff nu på morgonen, och nu är jag på Brolöten med E-type och Oj Oj. Tre hårda dagar av träning ser jag fram emot :) Är det sportlov så är det.
Packar om

Kom hem för ca 1 timme sedan, gick ut i stallet och pussade på hästarna. Putsade även Oj Oj och E-types träns, mamma var super snäll som hade tagit hand och tvätten till hästarna så jag slapp det när jag kom hem!

Nu ska jag packa om väskan, duscha sen hopp i säng.
Tips på blogg

Jag burkar ju tipsa om bra bloggar, här kan ni följa min vän Natalie och hennes satsning på storhäst. Jag och Natalie har tävlat mot varandra hela tiden då båda red c-ponny på högsta nivån, men nu har Nathalie gått upp på storhäst och en riktigt fin häst då hon har fyllt 18. Natalie satsar mot YR- toppen och jag har en stor känsla av att hon kommer lyckas! :) Precis som jag så tävlar hon för årsta!
 
Länk: http://natalieekroth.blogg.se/
 Framme!

.
lösgörande övningar

Kommentar: Toppen blogg ! har du tips på lösgörande övningar? :)
 
Svar: Hej! Roligt att du gillar bloggen! :)
 
Det som jag tycker funkar väldigt bra är att rida åttvolter tycker jag, då får man hästen på båda tyglarna ordentligt samt att man formar dom bra för båda skänklarna. Kan man skänkelvikningar funkar de väldigt bra som lösgörande också.
 
Även att rida serpentiner är super då man har fokus på att rakrikta dom samt ställa dom i bågarna, jag brukar ävenlägga volt i bågarna ibland för att just se att de är med mig mjukt och smidigt i tygeltagen.
 
Det var några tips!=)
 
 Inge vidare uppdatering

Så nu åker jag snart till Linnea, dock tror jag inte att jag kan bjuda på toppen uppdatering de närmaste dagarna. Då internet på mobilen har krånglat, och man vet ju aldrig med blogg appen. Men jag har gjort några tidsinställda som kommer.
 
Men följ mig på instagram, liinadolk.
Där kommer jag uppdatera mer!

Tänkte visa lite bilder på mitt rum, byte ut min säng igår, så sängen jag har nu köpte jag för några år sen då jag bodde på övervåningen. Men när jag flyttade ner gick inte sängen ut igenom dörren. Men igår tog vi isär den och monterade ihop den igen fast i mitt nuvarande rum. Så nu matchar möblerna, och jag trivs bra!
Veckansplan

Veckansplan
 
Onsdag: Skidor med Linnea hela dagen
 
Torsdag: Rida Ove på morgonen, sedan lasta in E-type och Oj Oj för att åka till Brolöten. Ska hjälpa till i stallet samt träna för Emelie
 
Fredag: Programridning, Fei Lagtävlan eller Fei Mästerskap, hjälpa till i stallet på brolöten
 
Lördag: Hjälpa till i stallet på Brolöten, sedan hem vid lunch, vår hovslagare Ida kommer och skor alla 4 då.
 
Söndag: Sovmorgon, den enda på hela lovet. Fira Mamma och Elin som fyller år. Självklart emma också men hon kommer itne hem förän nästa söndag och då ska vi fira med släkten.
 Romme

Ikväll packar jag väskan och åker till min fina vän Linnea P, för tidigt imorgon sätter vi oss på en buss som tar oss till Romme. Hela dagen spenderas i backen sedan hem igen.

Var inne och kollade deras hemsida, alla liftar var igång även alla 28 backar. 
 
 
 
Älskar lov!
Fina Oj Oj

Som ni ser i videorna under så var jag och Elin till ridhuset vid 8 tiden imorse, både hästarna kändes bra! Jag börjar få en riktigt bra känsla i kroppen om Oj Oj, jag har inte tryckt igång han helt och hållet ännu, utan det finns betydligt mer kvar att ge men det liksom finns där och jag börjar bli trygg. Nu när inte tävlingarna är riktigt ännu så är planen att rida lite mindre steg och lägga fokusen på att han är mjuk och fin samt framför skänkeln.
 
På fredag ska jag rida upp ett program för den otroligt duktiga domaren Gustaf Svalling, ha dömde bla EM förra året. Även min vän och klubbkamrat Felicia ska vara med på detta. Vi båda tränar ju för Emelie nu så vi kör tränignar och tävlingsupplägg lite lika!
 
På Tidningsridsport står det såhär om Gustaf :
 
" Gustaf Svalling blev förra året utnämnd till femstjärnig internationell domare, den högsta utmärkelsen en dressyrdomare kan få. Han har lång erfarenhet av att döma internationella tävlingar, bland annat världscupfinaler."
 Ojoj sluta
Oj oj trav 19/2
OjOj 19/2
Ove igen
Ove galopp 18/2
Ove trav 18/2
Make over

.
Helt slut!

Har tillbringat hela dagen utomhus, från 06.40 till 18.40. Har hjälpt till i stallet, har i snabba drag:
Mockat
Ridit
Gjort iordning hästar
Ut/in i hagar
Gjort höpåsar
Hängt tvätt
Tagit emot en häst
Bytt hästar i skritten
Osv

Innan jag åkte hem red jag Oj Oj, han känns riktigt bra just nu! När jag kom hem red jag ut på Ove och Puff. Puff var pigg idag men han skötte sig hela tiden.
Ove är så himla rolig att rida nu, den lyckliga ryttaren som får ta över honom!

Nu middag hos bror + flickvän
ungponny

Fråga: Har en 6 årig c-ponny som jag skulle vilja kvala till ungponny SM i dressyr, min fråga är då hur det går till vid kvalen om man måste lämna in att man vill kvala osv.. Kan inte du berätta som varit med om hur det går till mm.??!?!?!??? :) <3
 
Svar: Hej!! Vad roligt, hoppas du lyckas kvala.
Det är så roligt att utvecklas tillsammans med sin ponny hela vägen.
 
Här hittar du all information: http://www3.ridsport.se/Tavling/Dressyr/TR-Regler/AgriaUngponnyDressyr2011/
 transportskydd

Kommentar: När det bara är korta sträckor, brukar han åka i skydden jag rider i - antingen Catagos dressyrskydd eller lindor med paddar samt boots fram. Är det längre än till klubbens ridhus kör vi alltid med rejäla transportskydd fram och bak och som täcker haserna :)
 
Jag frågade ju om vad ni brukar låta era hästar åka i när ni ska lasta dom i trailern, och fick kommentaren ovan.
 
Men tänk på att även om man ska åka kortare sträckor så är det oftast olyckorna som kommer när man lastar i eller ur dom i trailern. Så på med transportskydden även vid kortare turer det är så tråkigt om det kommer skador som man hade kunnat undvika. Transportskydden är bra då de skyddar stora områden samt är hårda av sig.
 
 
En nöjd Oj Oj innan avfärd mot ridhuset i fredags.söndag på brolöten

Är idag även med Emelie, men idag är vi på hennes hemmaplan, nämligen Brolöten. Jag hjälper till i stallet med alla de dagliga sysslorna samt även ridit en häst. Ett tips till alla som vill utvecklas på alla plan är att hjälpa duktiga ryttare i deras stall och vardag, man lär sig små tips och knep hela tiden om varför de väljer att lägga upp sin plan på det viset eller varför just den hästen står på något speciellt foder.
 
Elin körde hit mig till 06.40 innan hon skulle till sitt jobb, så mamma släppte ut våra hästar hemma idag. Sedan kommer hon med OJ OJ så jag kan träna honom här :)
 
 
 svaren

Svar på frågorna
 
Fråga:  hur gammal är ojoj?Svar:  Oj Oj är född år 2000, så alltså 13 år.
 
Fråga:vad har du för mål med ojoj?Svar: Målet är medalj på SM i år, sedan vore det väldigt roligt att få rida kuren i Falsterbo, sedan fortsätta utvecklas och ha roligt =)
 
Fråga: hur gammal var du när du köpte ojoj och Ove ? :)  Svar: Har haft Oj Oj i två år nu, Ove är Elins ponny men han kom även han för drygt två år sedan.    
 
Fråga:Vad har du för planer med Ove, ojoj,etype och puff detta året? Svar: Oj Oj är att ligga på den absolut högsta nivån, börja få till samtliga ritter och känna mig trygg i min ridning. E-type, att rida msv C under året och kvala till msv B. Och Ove ska jag fortsätta utbilda tills han blir såld, jag är tyvärr för lång snart.
 
Fråga: När blir din första tävling med puff? Svar: Jag tror vi kanske kan starta något om någon månad eller så, vi får se vad som ligger ute som passar. Har inte börjat tittat efter tävlingar åt honom ännu =)
 
Fråga:Vad läser du för språk i skolan? Vilka ämnen i skolan är dina favorit ämne?  Svar: Jag läser endast engelska, bästa ämnet är idrott och musik!
 
Fråga: Vilken ponny har du mest "känslor" för? Svar; Oj Oj är magisk på alla sätt och vis, så får väl säga han!
 
Fråga: Brukar du festa med kompisar? Asså typ med alkohol och så? Svar: Jag dricker inte själv och är nästana ldrig på fest, satsar för fullt på hästarna.Man får inte glömma att ridning på elitnivå kräver fullt fokus jämt och då är det dumt att förstöra kroppen. Man kan ha kul iaf! :)
 
Fråga:Ska du sälja ojoj när du är 18? Svar: Jag han kommer att säljas när jag inte längre får tävla honom, han lskar att visa upp sig och förtjänar att få fortsätta med det. Den dagen vill jag inte tänka på =(
 
Fråga:Hjälper dina föräldrar dig mycket i stallet och med hästarna? Svar: Pappa fixar allt foder samt spån, och mamma sköter alla anmälningar, fodrar ibland och följer med på varje tävling. Så ja, utan dom skulle jag inte komma någon stanns. Däremot sköter jag och Elin nästan jämt stallskötseln samt hästhanteringen själva.
 
Fråga: Får du månadspeng? Svar: Ja det får jag, de sätts in på min kontokort direkt =)                                     
 
Fråga:  Hej! Hur många gånger har du tävlat SM och med vilka hästar? Svar: Tre gånger! Jag har startat b-ponnyn Lilla Prim och sedan Oj Oj två gånger, bästa resultat är en 4e plats!
 
Fråga: Vad vill du jobba med när du blir äldre?Svar: Jag kommer förhoppningsvis alltid rida, men mina tankar är just nu att utbilda mig till idrottslärare :)
 
Fråga: Foderhäst eller köpa häst direkt? :)   Svar: Svår fråga, det gäller att man verkligen vet vad man ger sig in i, det är lika mycket ansvar med egen häst som foderhäst. Det krävs eormt mycket tid. Men så länge man har viljan och hjärtat med sig samt personer runt omkring som kan hjälpa dig så är det bara att satsa. Men hästen i första hand -JÄMT. Kanske bra att bli medryttare först för att känna på utan att ha hela ansvaret själv?                                 
 
Fråga: Vilka meetings ska du åka på i sommar? Svar: Hela planeringen är inte klar, men nu närmast är det hästhagen i Påsk, sedan de jag vet just nu så blir det Mantorp, Derbyt.
 
Fråga: Har du varit på gripens sommarmeeting? Bra, Dåligt Svar: Jag har tävlat det meetinget, och segrade båda cuperna i somras. Casanova vann La rundan och Oj Oj den nationellarundan. Superbra priser kan jag lova det är Gripen kända för. Det är en mysig cup där funktionärerna är trevliga och det brukar flyta på bra. Jag har aldrig stått uppstallad då vi bor så nära Strängnäs.     
 
Fråga: har ni hittat en köpare till Ove? Svar: Nej, han är fortfarande till salu.
 
 Fråga: Tips på bra tränare? Svar: Min tränare Emelie är bäst ;) Det gäller att man hittar någon man litar på och som tycker det är roligt att hjälpa just dig.
 
Fråga: Favorit schabrak? Svar: Jag gillar ju färger och BR har mycket snyggt som jag använder mig av! :)
 
Fråga:  Hur lång är du? Svar: Runt 160 cm! =)                                        
 
Fråga: Har du några planer på att sälja någon av dina hästar/köpa någon till inom den närmsta framtiden?Svar: : Ove är ju till salu, sedan även Puff som står i vårt stall. Vi gillar ju unghästar så vem vet när det finns ledig box kanske det dyker upp någon ;) Men inga planer på köp just nu!
 
Fråga: Vad har du valt för gymnasium och hur tänker du om det?Svar: Jag har sökt till JB i Eskilstuna, det kommer vara mycket idrott med och det gillar jag. Samt att kul att börja på en ny skola än att gå kvar i flen.
 
Fråga:Hur mycket väger du? Svar: Oj, 55 kg kanske?
 
Fråga: Umgås du mycket med vänner? Svar: Haha ja ibland, men som ni säkert förstår så har jag inte mycket tid över, men mina vänner har också de flesta hästar som intresse så det förstår. På onsdag ska jag med min vän Linnea P och åka skidor hela dagen!
 
Fråga: Vem är Elin? Svar: Min storasyster, vi är även bästavänner! =)
 
Fråga: Ca hur många unika besökare har du per dag? Svar: cirka 500 st per dag.
 
Fråga: Vad har du för mål med bloggen? Svar: Att själv sätta mina tankar och funderingar i skrift gör att jag lär mig mycket med allt som har om hästar att göra. Samt att det är superkul att folk läser min blogg =)
 
Fråga: Orkar du svara på alla de här frågorna?!?! :S     Svar: ABSOLUT!=) 
 
Fråga: Har du haft pojkvän eller har du nu? Svar: Jag har haft, inte nu. Eller min just nu heter Oj Oj och går på fyra ben ;)
 
Fråga: Vilken är din favoritsång?Svar: Ingen susning, ska klura lite på den ;)
 
 Fråga: Vilken äär din favoritfärg?Svar: Svart funkar till allt! Smidigt och bra.
 
 Fråga:  Vilka länder har du besökt? Svar: Några st, senaste var i feburari för exakt ett år sedan, då var vi i Spanien hela familjen.
 
 Fråga:Kan du inte lägga upp en video eller bilder då du rider Puff? Tack för en bra blogg :) Svar: Hoppas på soligt väder nu på lovet så vi kan fotografera honom ordentligt. Så det kommer! Tack!Framridning

Snart ska Emelie hoppa upp!
Strömsholm!

Godmorgon!
 
Idag är jag med Emelie på tävling i Strömsholm, det är Allie som ska starta en MSV:A1. Det är 37 startande i klassen.
Håll tummarna.
 Tränar sitsen

Utan stigbyglar måste sitta ännu bättre! :)
Ridhus

Nu är vi på väg till ridhuset med Oj Oj och E-type. Oj Oj åker i, agria täcke av tjockare modell, transport skydd och under skydden är han lindad med paddar.

Vad åker era hästar i?
Puff

Precis kommit hem till stallet efter en mysig tur på Puff! Vi börjar hitta varandra och vi trivs med varandra. :)
Snabba puckar

Nu baka en sats chokladbollar snabbt som attan, sedan ut i stallet och åka till ridhuset med Oj Oj och E-type!

Skolan har varit bra, dansat och sjungit hela dan!
Tråkig kväll..

När jag kom hem åkte mamma och pappa. Mamma på klädparty och pappa på möte, kvar var jag och hundarna.

Så i min ensamhet på allahjärtans dag satt jag och kollade på OTH. Galet hur man kan bli fast vid en serie sådär.

Mamma och pappa kom hem för någon timme sen, men nu ska jag hoppa i säng. Imorgon är det fredag och mitt schema är fullt!

8.00-13.00 Skola
13.30-19.00 Stallet och rida
19.50-22.00 Minidisco för småbarn, klassen håller i det
22.30 Sova för att orka hänga med Emelie på tävling på lördag.
Träningsverk

Idag börjar min träningsverk försvinna, fysträningen i onsdags gjorde nytta! Den som rörde mina armar igår fick en smäll av mig, det var inte medvetet med det var en reflex eftersom träningsverken mest sitter där!
Valentine

Torsdag idag, dagen i skolan har tillbringats åt föreläsningar om alkohol och droger, man fick sig en tankeställare. Vi har varit på tre olika "stationer" och lyssnat, diskuterat och svarat/ställt frågor. Det var två st gymnasietjejer som hade detta som skutarbete för alla 9or. De hade en föreläsning själv, en tjej kom ifrån Trosa och höll i en föreläsning och den sista höll två stycken ifrån Göteborg i.

Sedan hade vi kör sen var dagen äntligen slut! Då gick jag och åt pizza med mina fina vänner, tog sedan bussen hem.
frågestund

Medan jag är iväg på träning så blir det en frågestund!
Ni frågar, jag svarar!
 Pappsen och jag

Nu är pappa och jag på väg till träning på Brolöten med Oj Oj. Det är ingen vanlig syn må jag säga! Det brukar oftast vara Elin eller mamma som är med. Snälla pappa som jobbat sen kl 06:00 igår morse ställer upp och kör!

Bjuder på en bild Elin skickade till mig, E-type biter på stolparna och på något vis hade han fått tag på övertråden. Som tur var rymde de inte, knäppa djur!
regler och kval

Fråga: hej lina! älskar din blogg! jag vill gärna kvala nat med min d-ponny och min junior häst vilka klasser ska man rida då? skulle vara tacksam för svar! :D
 
Svar: hej! tack snälla vad roligt att du gillar min blogg.
Du måste kvala på regionalnivå för att få delta i nationella starter, du hittar info här: http://www3.ridsport.se/Tavling/Tavlingsreglemente/
 
Men c och d ponnier ska ha ridit på regionalnivå och uppnått 62% två gånger för att få starta på nationellnivå. Och det måste vara i klasser som innehåller öppnor och slutor.
 
många frågar sedan hur man kvalar till SM och här hittar ni all information om det: http://www3.ridsport.se/Tavling/Dressyr/TR-Regler/
 
 biffiga lina

Idag har jag verkligen hållt igång! Var först flera timmar i skidbacken med skolan, sedan åkte jag hem och red tre hästar och slutligen följde jag med på Elins fys som hon har med hennes innabandylag.
Och det var jobbigt.
 
En övning var att man skulle vara två och två, sedan skulle man göra armhövningar på varandra! Den ena ligger på rygg på golvet, och den andra ställer sig över med bena mot den som ligger, sedan lyfter den som ligger den övres ben samtidigt som den gör armhävningar, helt galet jobbigt, testa får ni se!
 
I konditionsövningarna hängde jag på bra, är rätt snabb och springer lätt, men styrkan var tyngre.
 
 
 Pannband

Funderar på att beställa ett nytt pannband. Har dock svårt att bestämma mig, vilket tycker ni?

Det på första bilden, eller den på andra bilden i mitten?
Friluftsdag

Ja, som rubriken lyder har vi friluftsdag imorgon och hela skolan ska ut på olika äventyr. Jag själv ska till Malmabacken och åka skidor hela dagen.

Tyvärr finns det bara 2 backar, en barnbacke och en lite större. Men det är så mycket bättre en hel dag i bänken ;)

Söker dock både jacka och hjälm! Vart har jag lagt det?
Massage

Idag hade Elin tagit stallet och motionerat Ove och E-type. Så när jag kom hem ifrån skolan skulle jag bara ta in hästarna och rida Oj Oj. Jag skrittade ut en lång stund sedan masserade och stretcha jag honom, han njöt verkligen!

Ledsen för dålig uppdatering!
casanova

Fråga: Jag har en fråga också, hur går det för Casanova nu? Funkar det? :))
 
Svar: Hej!
Casanova är kvar där vi sålde honom, alltså hemma hos Tilde, och det går bra! Jätteroligt! :)
Älskade Casanova jag saknar han.
 
 
 Tips på bra skydd!

I julklapp till Elin köpte jag ett par nya skydd till E-type. Hans var väldigt slitna, så han var i behov utav nya.
Jag letade runt lite och som ni alla vet så är inte skydd de billigaste. Men tillslut hamnade jag på Vava`s Häst och Fritid och där hittade jag ett par skydd till et bra pris.
 
   
Märket är Protector och de sitter väldigt bra på E-type.
De finns i M, L och i tre olika färger som ni ser på bilden ovan, men det finns även svart med cremefärgat ludd som ni ser på bilder brevid.  
 
HISS ifrån mig!Lina humor!

När vi ändå var inne på temat film...
 
 
Hahah!Lina Ponny!

Fina va?Skidskytte VM

Hej!
 
Har fått i mig lite mat och sitter just nu och kollar på skidskytte. Hela fm har jag tillbringat i stallet, Ove red jag ut på tränade på att samla galoppen i den djupa snön, han gjorde det riktigit bra. Tog inte så långa sträckor med samlat galopp då det blir mycket jobbigare i snön. Puff skötte sig också bra idag, han var pigg och glad!
Oj Oj fick klättra mycket idag, upp och ner, upp och ner. Örona framåt hela tiden! Tog även stallet så det är klart tills ikväll.
 
Senare ska jag ut och longera E-type.
Någon som har ett önske inlägg?schabrak

Halloj!
Söndag och det är en riktig hästigdag idag, elin jobbar hela denna helg så jag har ansvaret för samtliga i stallet.
 
Idag tänkte jag gå igenom min tävlinsutrustning ordentligt och se över skåpet ordentligt om vad som behöver köpas hem eller tvättas.
Jag vet att knoppgummisnoddarna med silikon är slut så det måste ordnas, de andra "vanliga" är helt omöjliga att knoppa med tycker jag.
 
Ska även leta lite efter något mer snyggt tävlingsschabrak att ha med mig på meeting. Har ni något förslag på några snygga? Ni vet ju att jag älskar glitter ;)
 Bada tunna

Ikväll är vi hos mina gudföräldrar och har ätit middag och badat tunna utomhus! Mysigt!

Nu kollar vi på QX gay gala, värsta galahelgen ju ;)

Hästarna gick bra idag, nöjd med alla!!
Imorgon ska jag bjuda på bättre uppdatering!
Mat

Har precis lagat lunch till familjen, det blev fullkornspasta och kycklinggratäng med svampsmak. Det blev riktigt gott!

Jag tycker om att laga mat, men jag har ganska dåligt tålamod då jag tycker att allt ska gå fort! ;)

Nu med mat i magen ska jag ut och ta stallet och motionera 4 hästar!
Bra kväll!

Jag hade jätte bra kväll igår! Började med "mingel" med alla nominerade sedan middag. Under kvällen delades priser ut. Och jag fick mitt stipendium på 7000kr, senare på kvällen var det prisutdelning av Årets unga idrottare, det hade varit jättejämt mellan oss 3 som var nominerade. 800 sms röster hade kommit in, vann priset gjorde Elvira Cederqvist som åker konståkning!

Jag vill tacka alla er som har röstat på mig! Och tacka alla som hjälpt och stöttat mig, nu satsar vi till nästa nivå!
Stipendium!

.
Gala

Snart dags för utdelningen i min kategori samt stipendium. Ätit god mat nu :)

Jag har min vän Linnea med mig samt Elin och hennes kompis Anna!
Idrottsgalan

Nu rullar bilen, den stora dagen är här! Jag är faktiskt nervös, det kommer ju att komma massor med folk. Kl 5 ska jag vara där för mingel och pressfoto, sedan kommer familj och vänner kl 6.

21.35 får vi veta vem som blev årets unga idrottare!
Ännu ett nationellt prov avklarat!

Idag hade vi ännu ett till prov. Fick välja mellan 3 uppgifter och jag valde att skriva en novell.

Okej då så bara att sätta igång och skriva.. eller inte! Jag hade skrivkramp, det kom inte ett ända ord ut ur mig. Jag brukar alltid ha lätt att skriva och fantisera om det mesta. Jag såg och hörde hur alla andra (50 st) satt och skrev och hämtade papper efter papper. Gahh..

Men tillslut släppte det och även min penna glöda. Vart klar i god tid och läste igenom och ändrade lite. Så jag är nöjd med resultatet, tur att vi har 3 och en halv timme på oss!

Efter det hade jag håltimme i ca 2 timmar. Sedan började musikalrepet, sjöng kör i 30 min först sedan dansa 60 min. Avslutade med att springa till bussen! Nu ska jag hugga in på min mandarin.
Torkar tårarna!

Fy såg just filmen The Impossible. Så sorglig, men ni borde se den. Man får sig en tankeställare och helt otroligt hur det var för alla som var där.

Att det var en sann historia gör så att man blir mer förstående!

Någon av er som sett denna film? Vad tycke ni?
Jag hann!

Jag hann anmäla mig och Oj Oj till Hästhagen. Tack gode gud för det!!

Jag startar på

Lördagen FEI Lagtävlan
Söndag FEI Ponny Kür
Måndag FEI Mästerskap, kval till Falsterbo

Detta går under stapeln på påskhelgen.
Tyra till Kholm

De flesta av er antar ajg att ni vet vem Tyra är? Hon som driver bla bloggen www.darios.se Sveriges största hästblogg, hon kommer till Katrineholm och tävlar hoppning i helgen. Alltså bara 4 mil ifrån mig, hade varit kul att se då jag gillar hennes häst Lalle väldigt mycket. Även kul att se hennes egen designade ridmärke på.
 
Någon som ska dit?=)
 Right now!

.
longerade i pudersnön

Torsdagar är som ni vet min långa dag i skolan, hemma super sent, strax innan 18 inte roligt!
 
Men elin jobbade kväll idag så hon longerade E-type och Ove på ridbanan i snön idag. De hade fått jobbat ordentligt i snön men Elin sa att det var bra underlag idag, som pudersnö så idag blev det ett bra pass trots snön! :)
 
Även stallet är helt klart när jag kommer hem, ska bara bära ut lite mera vatten. Härligt att man kan hjälpas åt :)
 Dålig dag?

Denna dag började inte på topp, hundarna kissade på min säng. Jag gick som en jo-jo fram och tillbaka till hagen med hästarna. När jag var klar var hela jag en snögubbe, helt genom blöt!

Jaja nu är det skola som gäller!
Bommar

Kom hem tidigt idag så just nu håller jag på att packa trailern så jag och Elin kan åka med hästarna till ridhuset direkt när hon slutat. Vi tar med oss Ove och E-type, tänkte använda oss mycket av bommar idag. Ove är en riktigt stjärna på bommar, det är sällan han kommer fel och han har grym teknik faktiskt, E-type däremot har lite mer problem att lyfta på bena i rätt tillfälle över bommarna haha ;)  Vi tränar över bommar både på rakt spår samt på volt. Alla linjer funkar!
 
Oj Oj och jag har gått en vinterpromenad och Puff vilar idag.
 Laddar upp inför prov

Imorgon kl 08:00 är det nationella prov för alla 9 or i Sverige. Så jag har ägnat mycket tid till att plugga ikväll.

Jag ska upp och dusch och lägga mig tidigt idag. Bäst att vara pigg när vi måste sitta i 4 timmar med provet. Sedan har vi 4 timmar till på fredag.

Det ska nog gå bra, det är ju svenska och det är det jag är mest säker på.

Jag önskar er alla andra nior lycka till också!
Puff

Joggas fram
Tävlingen avslutad

Hade ju tävling om ett schabrak, och vinnaren i lottningen blev Emelie med bloggen:
http://emeliepalmen.blogg.se
 
Grattis Emelie! Skicka din adress till min hotmail så kommer schabraket om några dagar på posten :) lina_dolken@hotmail.com
 uteritt

Idag ska Ove, E-type och Puff ridas ut tillsammans, Elins vän Anna kommer och rider en av dom. Kul att kunna rida ut ihop, vi får väl se hur pigga de är idag när nysnö har ramlat ner.
 
Oj Oj ska få klippas idag, tänkte passa på nu när jag har gott om tid idag, hoppas på att detta blir vinterns sista klippning på honom. Sedan är det bara Puff kvar att klippa.
 Flens idrottsgala

En sista påminnelse för er som vill hjälpa mig vinna ett hedrande pris, nu på fredag är det Flens idrottsgala där jag är nominerad! Jag kommer även få hämta ut mitt stipendium på 7000kr som jag fick mig tilldelat för ett tag sedan. TRÄNA TRÄNA TRÄNA ska de pengarna gå till. och ett snyggt pannband ;)
 
"För ett tag sedan kunde man nominera folk i olika kategorier till idrottsgalan, sedan har en jury valt ut 3st ur varje kategorie som man kan rösta på för att den personen ska vinna. Jag är en av de tre som är med i kategorien "ÅRETS UNGA IDROTTARE" Superkul att folk nominerat fram mig. Tack snälla för det.
 
Vill du lägga din röst på mig?
Då måste man göra på följande vis, du skickar SMS. Skriv EK mellanslag GALA mellanslag 31
(jag är nummer 31) till nummer 72001
 
Röstningen sker mellan 24 jan -7 feb sedan är galan den 8e. Tack till er som röstar.
Kostar 5 kr!"
 equiterapeut.

Vet ni vad jag är glad över? Det är att jag har så kunniga personer runt om mig så jag får rätt vägledning in i rätt beslut. Jag hamnar oftast inte i "problem" eller "fel val" för jag har folk runt om mig som jag litar på fullkomligt och vågar fråga alla knasiga frågor. Det är en härlig känsla!
 
Idag fick Oj Oj tittas igenom av den duktiga Katarina Skarestad som är equiterapeut. Hon har varit delaktig i både landslaget i hoppning dressyr och fälttävlan och är otroligt kunnig på sin sak. Är så glad att hon kunde kolla igenom Oj Oj och ge råd och en bedömning på honom. Det är tack vare min tränare Emelie som har god kontakt med henne som vi också fick möjligheten att visa Oj Oj.
 
Alltid skönt att få hästen igenom kollad samt att Kathis får igenom visa stelheter och spänningar. En riktig spadag för Oj Oj. Han ska nu ta det lugnt i några dagar efter denna genomgång. Blir turer ut i skogen.
 
Denna årstid är ju inte den bästa för oss utan ridhus, det är lätt att hästarna går och spänner sig pga halka och drar på sig små stelheter. Jag vill ha våååår nu!
 
Kathis har även arbetet som Briars hästskötare, så vem vet kanske viskade hon några hemliga formeler till honom ;)
 
Bild ifrån googel.Snöstorm

Nu har jag precis ätit lite och ska ta på mig mycket kläder och ta mig ut i snöstormen och rida Puff. De andra vilar idag!

Han kommer säkert vara pigg eftersom att det blåser en del.

Ses senare!
Tummen upp

Idag red jag som sagt Puff, vi kände lite lätt på varandra och detta är en ponny som passar mig. Han var väldigt glad och framåt.
En klar

Ove var jätte fin idag, nu är det Puffs tur!
Tidig kväll

Går och lägger mig tidigt idag. Imorgon ska ha upp tidigt och longera/tömköra Ove vid 8 sen efter 9 kommer Elin hem och jag ska hoppa upp på Puff. Rider ut med mest skritt och trav.

Vid 11 styr bilen mot Stockholm och Årsta. Möte står på schemat!

Måste bara säga att Ove skötte sig jättebra idag när jag red ut. Jag och Oj Oj tog en långpromenad med massa morötter. Sedan klippte jag hans öron, nacke och hovskägg.

Bjuder på en bild på det fina blåmärket E-type gav mig i fredags!
Puff verkar trivas!

Imorse på väg ut till hagen var Puff taggad på vad som skulle ske. Somsagt gick ihopsläpet väldigt bra.

De gick i hagen hela dagen, påväg in ifrån hagen var han lugnare och öronen var spikrakt framåt.

Innan jag gick in så gick jag in i hans box och myste med honom en lång stund. Han la mulen på axeln så fort jag slutade klia honom. Haha en rolig sak han gör är att han sticker ut tungan och vill att man ska dra i den ;)

Jag tror att vi kommer att trivas bra ihop, gillar han redan skarpt!

Bilderna tog jag ifrån google, han är 3 år på bilderna.
Ihop
Första gången

De hälsade knappt på varandra så inga sura miner ifrån någon:)
Trötta

Fredag : trötta!
Puff

Idag kom som sagt Puff till oss, han står nu bredvid Ove i stallet och ska bekanta sig med honom då de ska gå tillsammans i hagen imorgon. Så inatt får de stå och hälsa på varandra igenom gallret för att avdramatisera hälsningen imorgon i hagen :)

Puff verkar väldigt mysig, han är glad och nyfiken i boxen. Jag kommer hoppa upp på honom på söndag och sedan ska han få rakas nästa vecka när han gått några dagar för att inte bli allt för pigg nu direkt när vi ska lära känna varandra :) Bilder och mer info kommer under de närmsta dagarna.

Men han är född 2003 och är en c-ponny valack.
Klippning

Idag har vi även klippt E-type, nu börjar alla hästar i stallet se snygga ut. Dock är inte bena klippta på E-type då han är väldigt känslig i det partiet och vi valde att inte klippa dom för att sluta när det gick så bra idag, bättre att sluta när det går bra och de mins det till nästa gång, det bygger upp bättre tillit till nästa klippning. Vem vet nästa gång kanske vi kan hel raka honom?! :)

Imorgon ska Elin och han tävla, en MSV b:2 , Elin som är världens bästa med på mina tävlingar har inte riktigt nerverna att tävla själv så det ska hon börja jobba med i år, komma ut på flera tävlingar och hitta flytet och lugnet. För det har gått så väldigt bra den senaste tiden så det vore ju kul om de lyckades fokusera imorgon ;) men det är ett stort steg att de ska ut nu såhär tidigt på året och inte bara harva runt hemma. Så imorgon är målet att de ska komma runt och tycka det är kul, inga procentmål eller krav det tar dom senare i vår. Dessa nerver kan verkligen ställa till det på tävlingsbanan, men det är bara på't igen och inte ge upp, någon gång släpper det och man kan fokusera på att endast visa upp sig :)
Ove joggas över bommar
RSS 2.0