planen

Planen till imorgon, hmm ja ni försöka få Oj Oj att tagga ner och inse att det faktiskt är roligt att springa fint och lyssna på sin ryttare så vi hinner göra rörelsena ordetligt. Det är superkul att han är så glad, men nu är det dags att skärpa sig min vita herre.
 
Men guuud vad kul det är att vara iväg på meeting igen och träffa alla vänner samt se alla satsande ekipage.
Ska ta en ordentligt tur för hand med Oj Oj imorgon så han får gå av sig ordentligt. Han bör ju vara lite trottare efter två tävlingsdagar bakom sig också.
 
:)
 Till Minne av Emma Wesén Cosmo

Idag blev jag tilldelat ett stipendium på 3000 kr på prisutdelningen, jag är väldigt stolt glad och rörd över det.
 
Det är ett stipendium som delas ut för Till Minne av Emma Wesén Cosmo
Emma tävlade även hon dressyr och kämpade med sin ponny. Tyvärr var Emma med sin familj i  Thailand 2004  när vågen kom och omkom tillsammans med två syskon. Hennes familj har nu startat ett stipendium som delades ut idag till mig.
 
Jag ska bära med mig detta stipendium med stolthet och kämpa vidare med min satsning.
 
Här hittade jag en väldigt fin artikel om vad som drabbade familjen http://www.sydsvenskan.se/inpa-livet/kropp--sjal/ett-liv-praglat-av-sorg/innan ritt

Hur jag ör iordning Oj Oj inför start.
 
Jag står och masserar honom med en gummiskrapa för att slappna av i musklerna, sedan ryktar jag honom länge länge. Avslutar alltid att dra med "fårskinnspadden" just för att ge extra glans. Sedan börjar jag knoppa mannen, är faktiskt rätt duktig nu på att knoppa om jag får säga det själv. Jag gillar stora och få knoppar. Tar cirka 15 min för mig att knoppa, Oj Oj har alltid knopp i pannan också. Sedan fixar jag med svansen som han alltid står lindan med fiskbensfläta på tävling för att få den extra lockig och fluffig. Jag har även i barnolja i svansen samt knopparna = mycket bra glans om solen är framme!Tips!
 
 Sedan brukar jag låta Oj Oj få stå en stund själv för att kissa eller slappna av utan mig ivägen. Där har vi ett problem faktiskt, han brukar alltid kissa /bajsa på framridningen och går liksom och trycker innan han har gjort det. Vore bäst om han gjorde det innan, han kanske blir nervös ;)
 
Innan jag tränsar brukar han alltid få lite äppelbitar, ni vet ponnier går att smöra för ibland. Dalta dalta dalta haha ;) Nej men han gillar det.
 
Sedan lindar jag honom och sätter på boots då han fortfarande har broddar i. Och till slut lägger jag på resten. Mamma leder fram honom cirka 15 min innan jag själv hoppar upp och under den tiden så fixar jag mig själv.
 
Hitta en plan som funkar för dig. Samma plan funkar inte för alla.
 lindor och paddar

Fråga: Hej Lina! Jättefin blogg! :)
Jag har en fråga till dig angående lindning av ben. Jag undrar vad du tycker bäst om för material av lindor och om du lindar med paff? Och även om du har några favoritlindor?
Själv lindar jag bara med fleece utan padd för att jag tycker det blir så stort med padd när man rider, jag har ju padd om jag lindar över natten... :) anledningen till att jag frågar om favoritmärke är för att jag är så himla kräsen och inte gillar förlånga/för tjocka lindor, och behöver lite tips... ;)
Kram!
 
Svar: Hej! och tack så mycket.
 
Jag lindar alltid med fleecelindor och har paddar under, har inget direkt favorit märke på lindorna däremot gillar jag paddarna ifrån Mias.Att jag använder paddar är för att de ger bättre stöd än utan samt att om hästen skulle råka sparka sig själv så skyddar det mera.  Jag klipper alltid av mina lindor just för att det blir som du säger, klumpigt och för tjockt. Och då blir det jättebra faktiskt. Så fram med saxen ;)
 
Här ser du bild med lindor ifrån BR samt mias paddar under. Puff som får agera modell här.
 
 
 Kuren

Oj Oj är verkligen överladdad här nere, återigen fick jag fegrida och vågade inte trycka på honom alla. Hamnade även idag första utanför placering.

Kul att han är glad men jag måste kunna hantera det.
Överladdad ponny!

Årets första start är nu avklarad! Jag är ganska nöjd, Oj Oj var helt otroligt taggad!
 
Det var väldigt trångt på framridningen, men han kändes mjuk och fin och framför skänkeln. Kände på honom att han var otroligt glad att få tävla igen!
Fina svansen!
 
Men när jag kom in på banan så taggade han till rejält och var mer i luften än på marken..
Han gjorde det för att han var glad, det var ju skönt att han tycker det är kul men jag får hoppas han håller sig i skinnet imorgon. Dock brukar han bli lite extra laddad av sin kürmusik men det är ju inomhus så det ska nog gå bra :)
Jag la ner honom i formen och försökte få honom att slappna av sekunderna innan jag red upp på medellinjen. Han slappnade av men hela ritten fick jag mesrida för att han skulle hålla sig lugn.
Väl i programet kändes han helt okej men det blev missar pga av att han var laddad och jag kunde ju inte ha det trycket som jag vill ha.
När han kom in i boxen kissade han på en gång, så jag tror att det var en blandning av att han var glad, kissnödig, taggad, utomhus (har ridit i ridhus mest under vintern) och att det blåste lite.
 
 
Men vi slutade på 65,59% och slutade 5a, så vi taggar om tills imorgon och hoppas jag att vi gjorde av med energi idag och att jag är koncertrerad till 110% :) Planen imorgon är att ha samma känsla på framridningen men att stämma av mer i programet.Leriga hagar

Uppdatering hemifrån.
 
Elin jobbar hela denna påskhelg så hon är tyvärr hemma. Men då vet jag iaf att hästarna hemma mår toppen och kan följa sina vanliga rutiner.
 
Nu går E-type tillsammans med Puff och Sir Owein i hagen, E-type är så snäll så han kan anpassa sig efter alla i hagarna. Skönt att det funkar så han slipper stå ensam.
 
Nu har det börjat släppt på kylan hemma vilket leder till LERIGA hagar tyvärr. Så nu får vi spola bena ordentligt på dom. Kan det inte gå till kyla till bra mark direkt? Vore fint ;)
 Frukost

Vitaminshot
Filmjölk och flingor
Te
Mackor
I'm in love!

Vad tycker ni?
Nöjd

Har precis kommit hem ifrån stallarna. Jag åkte med Felicias hästsöktare, väldig trevlig tjej.

Jag gick med Oj Oj i ridhuset och på utebanan som jag startar på imorgon. Banan kändes bra, långt över förväntan!

Oj Oj är jätteglad och taggad, han trivs bra i sin box och är ju van med att vara på meeting. Mockade även och byte vatten och gav honom ett ton med mys!

Nu taggar vi!!
Fler bloggare på plats

Bloggaren Julia vann idag Fei Inledande på ponnyn Daven på 67% Grattis! Julia har två hästar med sig till start.
Ni kan kolla hennes blogg på denna sida så har ni mer uppdateringar ifrån helgen : http://juliawesen.blogg.se
 
 
Jag själv kommer som jag skrivit tidigare starta tre klasser, imorgon rider jag Fei Lagtävlanspr. klockan 14.53, skönt med sen tid för då hinner Oj Oj vila yttligare några timmar på fm eftersom det var en bit att åka. Det är 14 st med vilket ger 4 placerade.
 
Har ju inte tävlat Oj Oj på ett bra tag, så får hoppas han kan hålla sig i skinnet och jag tungan rätt.Följ ritterna

Här på denna länk kan ni följa alla resultat i helgen: http://online.equipe.com/sv/competitions/6081
 
Som ni ser är det även storhästar med. Ska bli kul att se! :)
 Hotellet

Åkte med Fecilia till hotellet, mamma är och hämtar mina stövlar!!! Gahh jag längtar!!

Vi ska äta lite nu i restaurangen sen åker jag tillbaka till tävlingsplatsen och går med Oj Oj inne på banan. Sedan nattar jag honom för kvällen vid halv 9. Sedan åker vi och fodrar tidigt imorgon.

Det var jätte lerigt utan för boxen där jag har mina saker, som tur var hade jag med mig extra spån och hällde ut.
Framme
27 mil kvar

Passerade nyss Braehus, Jönköping!
Ur gulliga!

Jag vill tacka mina fina sponsorer som gav mig ett paket igår! Jag fick ett jättefint fleecetäcke ifrån Horze, men MaskinCenters logga på.

Även ett grymt fint tävlingschabrak med loggan på! Detta två saker åkte direkt ner i packningen!

Bättre bilder kommer under helgens gång!
Det långa resan har börjat

Jösses så rörigt det blir i stallet när jag mockar, packar, putsar, fixar hö och tar hand om hästarna samtidigt! Men nu är allt klart och jag, Oj Oj och mamma har börjat våran 50 mils resa.

Allt känns bra och jag hoppas jag inte har glömt något!
Klar...nästa iallafall

Alla Oj Oj saker är packade, pustade och skrubbade. Jösses vad det märks att jag inte varit på meeting sen i augusti. Längtar tills imorgon då jag får träffa alla goa människor!

Jag har lite kvar att packa när det gäller mina grejer, så som kamerorna, vanliga kläder, olika laddare, kavaj mm. Men det går fort.

Nu ska jag sova, dagen har varit lång!
Nybadad

Jag och Emelie har haft kontakt nästan dagligen sen hon åkte till Holland, just nu är hon påväg till Österrike för att debutera internationell GP, coolt!

Jag är väldigt glad och tacksam över att ha en sådan engagerad tränare som Emelie, tusen tack!

Ikväll var jag på Brolöten för att bada Oj Oj, aldrig att jag ställer mig utomhus med kallvatten!! Så Emelie var snäll och lånade ut deras spolspilta.

Nu är vi påväg hem, 2 hästar ska ridas, de sista tvättas, packa klart så gott som det går, börja packa till mig osv. Kvällen är ung!
Äntligen!!

För 14 veckor sen beställde jag ett par lack stövlar med blingbling. Påvägen ner till Skåne imorgon stannar vi och plockar upp de.

Jag kommer ju inte kunna ha dom på tävlingen då de inte är inridna.

Som jag har längtat! Det bästa är att ingen har ett par likadana då jag har designat dom själv, hela vägen ifrån Ungern kommer de!

Bilder kommer imorgon!
Sjuk klass! Bokstavligt..

Herregud, alla i klassen har smittat varandra. Vanligtvis är vi 29 st men i tisdags var vi 11 st friska. Idag är det likadant, fast nu är vi som är i skolan sjuka också.

Alla har feber, snoriga, halsflus mm. Jag hoppas jag mår bättre imorgon och i helgen. Fy nu överlever jag sista lektionen som är film sen drar jag på lov!! Tar även med mig 3 ton plugg hem..
Färdig tränad

Jag och Elin har joggat Oj Oj och E-type båda var väldigt fina! Oj Oj känns precis som jag vill ha honom inför helgen.

Nu är vi snart hemma, hopp i vanliga kläderna och mot skolan! Allt går med planering.
Trött

Oj Oj gick väldigt bra idag!:) gjorde riktigt bra travslutor, men ni vet halterna det är så svårt att få till en perfekt halt!

Vi har bestämt oss för att åka till ridhuset imorgon innan skolan för att jogga han. Sedan får han vila på fredag för då åker vi, det blir endast promenad när vi kommer fram till Hästhagen.

Har idag börjat packat, skönt att vara redo.
Fixar och donar

Håller på att tvätta allt inför helgen nu. Och det är mycket som ska med för att få ihop alla dagarna :)

Allt man använder samt saker som kan gå åt, typ som håltång extra grimma och sådant för att vara steget före paniken.

Idag åker jag till ridhuset och rider igenom rörelserna. Imorgon blir det en uteritt och sedan åker vi på fredag.

Ni Skånefolk hur är vädret?? Tänker på banorna.
Är med och tävlar!

Jag har skapat min "dröm outfit" hos Hööks och är med och tävlar om ett presentkort på 3000kr!
Tävla du med http://www.facebook.com/hookssverige?sk=wall&filter=2#%21/hookssverige/app_140330159473974Härligt

Red ut på Puff och Oj Oj idag, riktigt mysigt! Solsken och hyfsat varmt.

Hästarna var på bra humör, precis som jag! Imorgon blir det ridhuset med Oj Oj rida igenom programdelar osv.

Imorgon hoppas jag flera i klassen har blivit friska idag var vi 11 st när vi vanligtvis är 29 st!
Utebana

I helgen är det som sagt meeting! Dock kan det bli problem eftersom att de bara har ett ridhus och framridningen och 1 program är på utebanor.

Hemma är vår bana täck med snö som ni ser på bilden under (tagen idag) men vi ska ju 50 mil neråt i landet. Återstår att se!
Stallpartner

Jag måste tipsa er om www.stallpartner.se dom levelerar kraft och morötter hem till ditt stall! 
 
De kommer hem till oss varannan måndag och det ända vi behöver göra är att lägga ut 80kr i stallet så bär de in säcken till stallet. Trevliga är de också och jättefina morötter! 80kr är ingenting tycker jag då det är 25kg i en säck och de bär den ända in stallet. 
 
Passa på ni också! Dålig natt

Inatt låg jag vaken flera timmar och näsblodet ville inte sluta.. Har även ont i kroppen, ont i halsen och täppt i näsan men nu ska jag sluta klaga för illamåendet är bättre och jag slutar tidigt idag så jag överlever med halstabletter och Ipren.

När jag kommer ska jag rida ut på Puff och Oj Oj.

Tror många ridtjejer känner igen sig att rida även fast man känner sig dålig, vad gör man inte för sina älsklingar!

Chip bjuder på inläggets bild.
På väg mot högre..

Idag har jag jag endast haft en häst att motionera, vilket var bra då jag mår illa och har halsont. Fyyy får inte bli sjuk nu! Kollade även till staketet i Oves och Puffs hagen då snön har dragit ner underståden. 
 
Gick även en promenad med Oj Oj idag då han inte skulle ridas, har var nöjd och solensken! 
 
När jag kom in kollade jag mina omdömen (inte betyg utan omdömen) och jag hade påväg mot högre i alla ämnen, då blev jag genast på bättre humör och kände att en tung sten släppte ifrån mina axlar. Jag behöver nämligen alla poäng jag kan få för att komma in på de gymnasiet jag vill och kämpar för alla poäng jag kan få! 
 
Nu väntar jag på att maten ska bli klar! Träning

Kom precis hem efter innebandyträningen, vi började ren timma tidigare så det var skönt att komma hem tidigt. Nu ska jag hoppa in i duschen sen kommer Elin och mamma hem då ska vi åtta middag. 
 
Imorgon är det ny vecka och nya tag! Vi slutar på torsdag sen har vi 10 dagar ledigt, så himla skönt dock måste jag lägga ner många timmar på plugg.. 
 
Ove och Puff var fina idag :) 
 
Åhh vad jag saknar sommarn! 
 Lugn söndag

Imose åkte som sagt jag och Elin till ridhuset, Oj Oj kändes bra! Men Elin och E-type gjorde ett dunder pass, E-type har sett riktigt bra ut nu en tid. Elin har ridit på träns nu ett tag, men idag och igår fred hon på mandatet så det var ju bra att han fortfarande var fin :) 
 
just nu samlar jag krafter för att gå Uute i stallet och rida ut på de andra två odjuren! Ikväll är det innebandy träning ingen så jag lär få ännu mera träningsvärk i mina vader. Våfflor

Tränat oj oj nu på morgonen, samt tagit stallet. Har de andra två kvar efter lunch. Alvin var med och hjälpte oss i stallet idag.

Är jag inte grym på att göra våfflor?:)
Fina prinsen

En vecka kvar till första start exakt och idag gick Oj Oj så otroligt bra. Han var mjuk och fin ifrån första steget till det sista. Man såg hur glad han var att jobba med mig. Nu håller vi tummar och tår att detta får fortsätta.

Skolorna var riktigt bra, fint flyt i både öppnorna och slutorna.fortfarande halterna som måste bli ännu bättre.
Påväg mot hagen

Tar en promenad till hagen för att hämta in Oj Oj och E-type. Jag och Elin ska gör ordning dom och styra mot ridhuset!
Första tävlingen

Fråga: Vilken va din första tävling? Hur gammal va du? Vem tävlade du på? Vart? Vilken plats kom du på? Och lägg ut lite bilder :)
 
Svar:
Min första tävling var på min systers häst Comparettia (Casanova och Caramelles moder) en c-ponny, det var en klubbtävling som Fbr hade. Jag skulle vara med och hoppa väldigt högt = bommar på marken ;) Samt att mamma sprang med mig hela banan! haha.
Jag blev väldigt glad och förvånad när domaren sa "Lina varsegod och rid" Då hade jag sagt till mamma "Hörde du,han kunde mitt namn!" Jag var 4 år då om jag inte mins helt fel. Ska leta efter bilder på det! =)
 
Det var tider det, så började min karriär ;)
 
 
 På bussen

Nu sitter jag på bussen är snart framme, detta blir nog en riktigt kul kväll! :)

Ove skötte sig jätte bra, det blev en lång tur med mina grannar! Mot slutet blev det lite kallt bara.

Imorgon ska ni få ordentlig uppdatering!
Mysigt

Solen sken och jag och elin red ut ihop med Oj Oj och E-type. Båda vara glada att komma utanför ridhuset :)

Nu Ove!
Fredag

Bästa dagen inte sant? Elin har stallet klart när jag kommer hem, så det är endast ridning för min del.

Efter mina tre har tränats så kommer jag åka in till Flen igen för att umgås med mina vänner. Sedan kommer både lördag och söndag bestå av många timmar i stallet.

Något särskilt ni vill läsa om eller få bilder på?
Tips på blogg

Tips på blogg: http://www.nattstad.se/octoberdressage
 
Min vän Jessie bloggar på denna blogg, coh har nyss skrivit ett inlägg om att man bör ha en plan när man rider fram hästarna. Bra ord, för oftast rider man nog fram utan att ha ett syfte med det.
 
Jag och jessie har tävlat mot varandra sedan b-ponny tiden! :)
 Hoppning

Kom hem ifrån skolan halv 6, då gjorde jag ordning Puff och Ove och lastade dom.

Nu sitter jag och mamma i bilen påväg mot ridhuset. Tänkte ställa fram hinder så att Ove får hoppa lite, det var ett bra tag sen. Kan be mamma filma :)
Pluggkväll

Ikväll kan jag bocka av 2 saker ifrån skolans To Do lista! Skönt!

Nu ska jag fixa mig sedan hopp i sängen!

Träligt inlägg men min energi la jag på plugget, ses imorgon! Juste jag har några "roliga" inlägg i huvudet, ska bara sätta mig vid dator och skriva E jag får tid.

Hela familjen har redan somnat i soffan ;)
Middag
Fina killar

Jag och Elin kom just hem ifrån ridhuset med Oj Oj och E-type. Båda var riktigt fina, Elin och E-type fick jättebra flytt i galoppen och en taktmässig trav, så lugnt och avslappnat ut!

Nu ska jag äta lite middag sedan ut och rida Puff.
Skrittar av
Tävlingshäst igen

Oj Oj blev mycket snyggare, han var inte långhårig men det stack ut massa små hår som det gör på gris.

Nu ser han ut som en tävlingshäst igen!
Makeover

Har extra tid för pyssel i stallet då jag inte kan rida ut pga snön som lagt sig över isen=snorhalt och man ser inte vart man ska styra dom. Vill inte utsätta någon av dom att halka.

Har istället klippt ojoj samt fixat hans man, och även Oves man är rykt. På tiden ;)

Styr mot ridhuset om någon timma. Stallet och hästarna är klart så det är bara lasta in.
Fy, blä och usch!

Dagen har inte varit på topp, började dagen med nackspär och 3.5 timmes nationella prov i Fysik. Jag ska inte jobba med fysik när jag blir stor!

Nu tröstar jag mig med en pizza men mina fina vänner.

Det snöar också, bra dag!!
Ridhuset

Suck ännu mera snö har kommit!:( det räcker nu.

Blir att åka till ridhuset med Oj Oj och Ove efter skolan när mamma har kommit hem ifrån jobbet. Jag slutar tidigt idag så jag rider ut på Puff först.

Ska se till att mamma fotar lite så det kan komma lite nya bilder:)
Fina Ove

Tog med mig Ove till ridhuset idag, han var väldigt fin! Jag kunde sätta han ordentligt i galoppen och han bar sig själv fint.

Tränade även på skolorna och öppnorna är väldigt bra medan slutorna ska vi träna vidare på.

På lördag kommer det ev några och provrider honom, så vi får se hur det går!:)
Härlig morgon

Zlatan väckte mig halv 6, då tyckte han att vi skulle leka.. Men då gick jag upp och gav hästarna mat. Sen gick jag in och plockade ut diskmaskin och åt frukost själv.

Hästarna kom ut tidigt och jag passade på att ta stallet när jag ändå var ute och påklädd.

Elin kommer väl runt 12 då lastar vi som sagt två hästar och åker till ridhuset :) Funderar på att ställa fram några hinder och hoppa några skutt. Det var väldigt länge sen. Bjuder på en bild ifrån första gången jag skulle testa om Oj Oj gillade att hoppa, SVAR JAA!
Världens bästa Emelie!

Min tränare är på väg ner till Holland just nu för några veckors träning för Anki, coolt va?!
 
Men på vägen stannade hon i Danmark för att tävla, igår vann hon Intermediere II på 69% Hur bra är inte det! Är så glad för hennes skull! Idag startar hon Grand Prix för första gånger och jag håller tummar och tår så hårt jag bara kan! Heja Emelie och Briman!
 
Om ni vill följa hennes resa hos OS vinnaren Anky gå då in på hennes blogg!
 Konsert dags!
Andra konstiga bilder som tagits under dagen..

Ohh she´s going to kill me..
 
 
 Danslektion

Nöjda, efter att ha satt hela dansen!
Nu kom ljusteknikern igång också.Utelunch

Stallet tog på fm, Oj Oj reds ut, de andra longerades! Alla var fina idag :)
Imorgon åker vi till ridhuset igen, åker nog vid lunchtiden skulle jag tro.
 
Idag fick mamma för sig att äta lunch ute, så på med jackor och filtar, jag jan intyga att det var inte speciellt varmt! Hahah men jag vet vart ifrån jag har fått min envishet...
 
Håller just nu på att fixa massa bilder så de kommer snart upp här :)
 Hemma

Kom nyss hem, vi hade tydligen två konserter på kvällen så det tog enorm tid! Men nu är jag äntligen hemma och har fått i mig lite mat!

Imorgon tar jag och Elin stallet på fm.

Juste, jag har massor med bilder och filmer ifrån skolan och konserten. Något ni vill se?
Torsdag

Ligger just nu i sängen och ska kolla på ett nytt avsnitt av OTH! Longerade alla hästarna idag, fina var de och Puff hade nog haft i energidryck i sitt vatten. Jäklar vad pigg han var, haha skrattade gått åt honom :)

Imorgon är det fredag! Schemat för dagen ser ut följande:

07.00 ta ut hästarna
08.00 - 09.00 Engelska
09.00 - 14.00 Musikalrep bara 2 månader kvar!!
14.00 - 16.00 "rast" går och äter med några i klassen.
16.00 - 17.00 Genrep
17.30 Konsert med Rotary
Sen FREDAGSMYS!
påminnelse

Jag är så glömsk! Nu skriver jag ett påminnelseinlägg här till mig och mamma. VI måste ta med Oj Ojs träns till skomakaren imorgon så att remmarna på plattan över nackstycket säts fast bättre. Dett är ett måste.
 
Jag köpte ju som ni vet tränset ifrån Hööks, och jag gillar det verkligen förutom att remmarna på nacken glider bort ifrån plattan. Men jag tror de går att sys fast.
 
Det jag gillar med tränset är att det är så lätt att putsa upp det glasnigt samt den breda nosgrimman och de rundsydda sidostyckena. Snyggt!
 Konsert

Ledsen för att ni inte har haft så mycket att läsa. Men jag och hästarna lever och skolan rullar på med massa konserter, omdömen, nationella prov och inlämningar..

Aja bara att bita ihop, snart är det dags för gymnasiet och ny start! Dock kommer det underlätta med att man får en egen dator, då slipper man skicka alla uppgifter hit och dit, fram och tillbaka.

Idag och imorgon har vi en konsert, inte den roligaste men men ;) jag ska sjung på arabiska?? Haha jaja

Sen ska jag hästa!
Var med du också!

Jag är med och tävlar om fina ryttarsmycken på www.dressyrmupparna.se

Var med du med! Håller tummarna..

http://dressyrmupparna.se/ny-bloggtavling-3/43477
Sir Owein 12/3
Texten försvann i förra inlägget..

Har precis ridit Puff, han skötte sig riktigt bra. Skönt väder är det också jag har bara tröja och väst på mig. Även fast det var riktigt kallt ute imorse så var det skönt nu.

Nu väntar jag på att hästarna ska äta upp så jag kan göra iordning Ove och E-type. Elin slutar om 45 min då åker vi till ridhuset och tränar.
Härligt!
18 dagar

Nu är det bara 18 dagar kvar till årets första tävling med Oj Oj! Just nu ligger det mycket fokus på halter och skritten. Och att han ska vara mjuk och fin!

Fredagen den 29 åker vi ner till Skåne och dagen där på är det start i FEI lagtävlan. Tagga!
Blond

Sista lektionen i skolan idag var tvungen att avbrytas pga mordhot i skolan. Sedan åkte jag som sagt till frissan, blev nöjd. Men riktigt blond ;)

Har burit massor med vatten till hästarna nu då det fryser snabbt.

Nu ska jag äta! Ses
- 18

Imorse var det -18 när jag vaknade, jag gick upp och skulle duscha eftersom att jag hade innebandy träning igår. Men vattnet hade frusit, så pappa körde mig till hans kontor så jag fick duscha där.

Nu är jag snart i skolan, efter skolan åker jag raka vägen till frisören, äntligen!! Ska klippa mig och slinga ljust.

Sen hem och rida Ove :)
Vem är Puff

Fått lite frågor om Puff, och nej det är inte jag som äger honom :)

Han är kat C

Jag har honom just nu i träning och ska göra några starter med honom. Men han är till salu och kan därför säljas närsom.

Jag tycker han är en väldigt snygg kille som är rolig att jobba! Han är lätt att rida i form och lätt i handen. Han är lite busig att rida ut när man är flera men han tycker bara det är kul och har lite svårt att stå stilla. Lätt att hantera i boxen och fånga i hagen och sådant.

Han gick inte rakt in i trailern när vi skulle lasta idag, men vi har ju en annorlunda trailer där de åker bakåt. När vi skulle hem ifrån ridhuset gick han in direkt:) Väldigt snäll vid klippning då han stod prick stilla hela tiden när jag klippte han själv.

Lite info om honom :)
Puff trav
Puff
Puff galopp
Försenat inlägg

Skrittar av Puff i solnedgången just nu, vi har ridit ut tsm med Elin och E-type. Han skötte sig bra!

Imorgon åker vi till ridhuset med Ove, E-type och Puff.
Uppdatering om Casanova

Fick just uppdatering ifrån Casanova, han skötter sig bra! De är anmälda till årets första tävling och ska även dra igång med träningar igen. Casanova har ju alltid varit världens snällaste när det gäller barn och det har han tydligt visat med Tildes lillibror som brukar rida till hagen :)
 
Fina killen ♥
 
Bilder sen våren 2011
 
 Bilder på E-type

Bilder på mig och E-type.
 
 
Bilder på Elin och E-type
 
 
 
 Livet kommer ikapp

Ledsen för den dåliga uppdateringen av bloggen senaste tiden, jag har bilder som jag inte har laddat upp än och andra blogg idéer som snurrar i mitt huvud.

Men har haft mycket sista tiden, går ju även i 9an nu och alla nationella prov och andra saker måste in så att man får sina poäng till gymnasiet. Håller ju även på med en musikal i skolan då jag går i musikklass, och hästarna ska ha sin vardagliga skötsel samt motion!
Ändrade planer

Ändrade planer, jag kommer göra min första start med Oj Oj i hästhagen istället för nu till helgen, allt har inte känts 100 då jag varit sjuk och inte kunnat rida så han är helt loss och med mig. Hade det vart förra året hade jag tävlat iaf, men i år ska jag ut och visa upp oss på den högsta nivån vi kan så därför har vi valt detta. I hästhagen kommer jag starta tre klasser, Fei Lagtävlan, Fei mästerskap och kuren. Så nu är det full fokus att sätta sig ner och lyssna igenom musiken och rida upp den för Emelie.
Äntligen

Vi har på nästan alla våra hästar dubbla täcken på nätterna då vi har kallstall, vilket gör att det är västligt kämpigt att hänga upp täckena på boxhängaren eftersom det blir så trångt, tills förra veckan då mamma köpte större hängare med mer plats. Förstår inte varför vi inte gjort det tidigare så man slapp störningamomentet :) jag har även en påse på boxen där jag lägger hagskydden i på nätterna och back on track paddarna på dagarna för att ha lite ordning.
Läser

Ingen är fullärd inom ridsporten, jag läser mycket i tidningar och böcker för att bygga på min kunskap samt få tips. Här tittar jag i tidningen Equipage som handlar om att motivera sin häst att gilla hoppning.
Jobbiga onsdagar!

Onsdagar är nog veckans segaste dag.. Denna dag har gått i myrfart, många sjuka och de som väl va i skolan var jätte sega. Min mattelärare kom och sa att jag skulle göra muntliga nationella 2 minuter innan vi börja. Då en var sjuk i den gruppen. Men det kändes bra, vara bara chockad över den inkastningen. Då jag skulle göra provet vecka 13.

När jag kommer hem ska jag göra iordning hästarna och åka till ridhuset! När jag kommer hem ska jag plugga like a ninja! Har ett matteprov och historia prov imorgon. Har även lite annat som ska bockas av på plugg listan.
Överkörd

Imorse när jag vaknade kändes det som en lastbil hade kört över mig.. Trött och stel, men jag tog en tablett och det känns redan bättre.

Ett idrottspass nu på morgonen kanske inte är alltför lockande, ähh bara att bita i. Har sedan musik och sånglektion senare osv.

Ikväll tar jag med Oj Oj och Ove till ridhuset.

Ses senare!
Vinst och en andra placering

Jag och E-type vann idag på 68% och Elin kom tvåa i MsV på 64% duktiga E-type!

Bloggar mer imorgon!
Detaljer
Snygga

Två snygga och sköna tröjor.
Den blåa är en tävlingspike och den gråa är en tröja. Sköna båda två :)
Taggar i skolan

Ikväll taggar jag tävling, årets första storhäst start!
Bilder på Puff

Här kommer bilder på Puff som vi tog förra veckan, vad tycker ni om snyggingen?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Jäkla skit!

Har känt mig dålig hela em men trodde att det var huvudvärken ifrån tandläkaren och illamåendet ifrån min laktos. Men nu har vi inset att jag har fått influensa och orkar ingenting, så jag fick tyvärr lämna återbud till imorgon :( jätte tråkigt men det finns inte något att göra åt saken jag kan inte styra min kropp.

Nu ska jag sova, och vara ledsen över att missa morgondagen.
Träning

Är nu på väg till Brolöten för träning, dagens plan är att känna lite på honom inför imorgon. Sedan tänkte jag tvätta svansen och piffa lite.

På vägen hem ifrån skolan stannade vi som sagt på Häst & Hund, köpte en HV Polo tröja.

Skulle vilja ta med mig hela butiken hem!! Men plånboken säger NEEJ!
Dans!

Hej på er!

Är snart i skolan, idag har jag en engelska lektion sedan 4 dans lektioner, kul!!

Slutar 13.30 och då ska jag in på Kvalité Häst & Hund och ska kolla efter en ridtröja.
RSS 2.0