Vinst!

Fick ett sms av Emelie att Chris (emelies mamma som dömde 3 åringarna) hade ett täcke och rosett med sig! Ove var bästa b-ponny och vann då! Kul
Utvärdering

Att åka iväg med en unghäst på meeting är ett viktigt uppdrag. Man lär den och visar hur det bör gå till på tävling. Det är inte själva tävlingsmomentet som endast ska gå bra, utan allt runt omkring.

Så som att åka 45 mil och hästen ska stå lugnt och tryggt i transporten. Att den ska kunna ta nya omgivningar bra och att hästen ska vara glad och positivt inställd till allt.

Kunna stå i ett nytt stall med nya hästar och finna ro till att koppla av och äta kunna vila. Men gör man allt med gott om tid och inte är stressad brukar det gå bra.

Vi hade förberett Ove genom att åka iväg till olika ridhus för miljöträning, han är van att åka trailer både själv och med andra. Jag vet även exakt hur upplägget för framridning ska vara för att visa han på bästa vis, så även jag var lugn och sansad hela tiden. Att ändra upplägget på plats är aldrig bra.

Ju mer förbered man är inför utmaningar desto bättre odds har man.

Ove har gjort allt strålande i helgen! Även om han inte vågade ta för sig ordentligt första dagen pga av vädret och leran så försökte han. Idag visade han det bättre, och domarna gillade hans kvalitér samt han fick mycket beröm för bärigheten och lösgjordheten samt att dom trodde på honom för en bra framtid på banan! Och bästa av allt, han tyckte detta var kul! Han kommer garanterat vara lika glad och taggad för nästa tävling, och då har man lyckats som ryttare på en unghäst.

Sir Owein <3
Såja!

Borta bra men hemma bäst!

Vi kom hem 17.30, skönt att komma hem skapligt efter en helg borta, finns ju en hel del att ta reda på då ;) Vi beslutade oss för att tömma trailern och skura rent den, så nu är den skinande ren igen. Vi är väldigt noga med att trailern alltid ska vara ren och spånad direkt när vi har använt den. Så mycket roligare att åka iväg nästa gång då.

Gör man det varje gång så är det lätt och smidigt att hålla den fin.
Fodrat regntäcke!

E-type har fått ett nytt täcke, ljusgrönt!
Nöjd!

73,4% i dag, inget regn men storm! Ove skötte sig bra och vi är jätte nöjda med dagen! Nu påväg hem :)
Shopping

Köpte mycket idag, denna jacka för 300 kr samt risbyxorna för 299 kr. Jackan är superfin :)
Fina Ove

Framridningen gick väldigt bra, meeen att glida fram på leta uppskattade inte Ove idag;) 68% blev resultat.
Typiskt

Jag startade i spöregn och blåst, stackars Ove gled på banan i galoppen och visade inte den som han sig bör. Galoppen är ju annars den gångart som är Oves bästa och den fick jag lägst på. Hoppas på bättre förutsättningar imorgon. Ligger på en 7 e plats idag och hoppas på att rida upp mig imorgon.

Ove är avspolad med varmvatten och står och äter i boxen nu. Vi ska äta taxis och åka till Ullared :)
Täcket

Vi rotade fram Lilla Prims gamla täcke till Ove. Det passade perfekt, så nu är Ove varm och gosig i natt.

De som äger stallet är snälla att kvällsfodra åt oss, så vi behöver inte åka tillbaka.
Stallet

Vi är i stallet vi ska stå i, Ove har fått promenerat ordentligt och tycks ta allt med ro :) inga problem med resan så allt har gått enligt planen.
Vi är iväg!

Nu rullar vi! Vi har även stannat och tagit upp Linnea Pernilla och deras ponny tippex. De ska delta i hoppningen.

Kan ju säga att det är full lastat!

Bada Ove med detta
Schampo, väldigt bra faktiskt och drygt.
Jogga

Håll tummarna för en bra känsla nu. Alltid skönt och tryggt att åka iväg med ett bra sista pass i ryggen.

Outfit: BR lindor och schabrak
Allt packat?

Nu har jag packat allt till mig! Ska gå igenom Oves packning med Elin senare. Hästarna har fått mat nu ska jag äta lite och byta tvättmaskin!

Kör på en blå stall outfit idag :)
Rutinerad tränare!

Satt och läste Emelies blogg nyss, råkade av en slump gå in på historik! Jag blir lika imponerad varje gång jag läser hur många framgångar hon har haft på både ponny och häst fronten. Helt galet, även fast jag vet allt om hennes gamla tävlingsliv kan jag inte sluta få gåshud..!

Jag är så otroligt tacksam över att jag har Emelie som tränare och att jag har fått chansen att få hjälpa till i stallet där jag verkligen trivs!
Skrittar på en..

.. PIGG busponny <3
Fel

Ove ska ju vila idag, såååå vila på honom endast promenad :) måste ju ladda batterierna.

Sticket iväg på oj oj direkt istället.
Torsdag

Idag är det torsdag vilket betyder att jag kommer hem strax innan 18 ifrån skolan =/ sent!
Elin tar in hästarna samt har fixat stallet då, så jag ska rida Ove direkt för Elin, träna det sista inför helgen. Hoppas på en bra känsla. Sedan ska även så klart stjärnan i stallet ridas = Oj Oj!
 
Jag kommer att jogga Ove hemma imorgon innan vi åker, jag gör alltid så nu förtiden att jag rider hästarna hemma innan jag åker på ett meeting. Tycker det funkar bäst för mig då jag är lite förvirrad som ryttare att rida med många samtidigt =dressyrryttare! haha. Så jag tycker själv att jag får igenom det jag vill hemma och sedan leder jag Ove på plats när vi kommer fram istället. Han är ju inte van att resa så långt så det är nog bästa uppladdningen för han också.
 
Hehe här bjuder jag bilder på Ove hur han såg utför 1,5 år sedan. Man kan ju säga att han har betydligt bättre hoppteknink nu, samt snyggare ;) Men bra söt är han i sin långa rusfsiga man på dessa bilder ;)Starttiderna

På denna länk hittar ni de som ska delta 5&6 års championatet. Jag startar 09:00 båda dagarna och är först ut båda dagarna.
http://www.ungponny.se/proppar2012/Final/Preliminarstartlista%20dressyr3.html
 
5 åringarna går Lb för ungponny och 6 åingarna La för ungponny.
 
 Ullared

Eftersom att vi ska i närheten av Ullared i helgen så ska vi självklart passa på att åka dit. Har ni några bra tips på fyndvaror? Är hästdelen bra? Täckena? GE MIG ALLA TIPS! :D
 
Vi ska dit på lördagen då både jag och Linnea startar runt 09 på morgonen.
 Sista gången!

Sitter på sjukhuset nu, väntar på att jag ska får åka snart. Har gått i 4 år och idag är det sista, så himla skönt!!

De var snälla och gav mig en liten present också!
Städat

Eftersom våra föräldrar lägger mycket tid, energi och pengar åt våra hästar som Elin & jag har ( Elin betalar etype) men står Självklar gratis hemma och behöver inte betala foder. Men allt annat betalar hon.

För att visa vår tacksamhet brukar vi städa huset hemma och baka något gott. Nu när jag är ledig idag och Elin jobbar kväll så har vi nu städat och bakat en kladdkaka till mamma&pappa. Änglabarn ;)

Brukar ni också "ge" tillbaka er tacksamhet ?
Blått

Helt klart en av mina favorit outfits får oj oj bära idag. Riktigt snyggt :)
Lång man - travare

Kommentar: ser ut som en travare? hur menar du då? en "förebild" som du ska väl inte tracka ner på andra hästraser, usch för såna folk
 
Svar: Precis som jag skrev så ser han ut som en travare med hans lååånga man. Tycker inte det är fel att skriva då nästan alla travare har lång man. Förstår inte riktigt vad du menar faktiskt. Precis som man kan skriva "han har tjock man som ett russ" då många russ har tjocka manar.
 
 framtiden

Fråga: Sälja Ove också! Blir det så att du kommer att satsa på Oj Oj bara då eller blir det en D ponny snart ? :D
 
Svar: Ja Ove ska säljas då jag är 15 och inte får tävla hónom, han behöver komma till en yngre ryttare. Tjejen igår var betydligt kortare än mig och passade Ove rätt bra för att vara första gången. De är välkomna återigen att pröva om så är fallet. Men kontakten med Ove får tas med Elin elin_dolk@hotmail.com
 
Jag kommer inte att ha en d-ponny också vid sidan om, jag satsar stenhårt på Oj Oj nu, jag vill nå toppen med han! Men däremot så kanske inte stallet kommer endast bestå av E-type och Oj Oj. Elin gillar ju ungahästar och vem vet, kanske har vi en ny" Ove"  hemma senare?=)
 
Nästa vecka kommer det en häst som ska vara här några veckor på vila. Så att endast ha två hästar blir för tomt för oss ;)
 Fina!

Oj Oj red jag förut, sen borstade jag honom jätte länge. Städade sadelkammaren och gjorde iordning E-type. Longerade honom och han var så fin! Ska bli kul och se om han är lika fin när Elin rider honom imorgon :)
Provridning

Fråga: ska någon provrida ove? :)
 
Svar: Japp det gör det. Vi har ju sagt att efter championatet ska han tyvärr säljas. Ingen annons eller något är gjord men  de som kommer tog kontakt med Elin och har bokat för provridning.
 
Får hoppas Ove visar sig på ett bra vis, dock vilade han ju igår eftersom han ska iväg ihelgen så ville vi inte rubba på hans träningsschema. Men det ska nog gå bra iaf.
 
 Morötter

Ett tydliget besked om att hösten är här, är att vår leverans på morötter har startat! Igår kom det en stor säck och det kommer det göra varannan vecka nu. Hemleverans till stallet samt en säck för endast 80 kr. Det gillar både vi och hästarna. Perfekt att ge som belöning =)
 Bussen!

Vilken skön skoldag! Två lektioner och sen fick vi sluta :) Kan inte lärarna åka till Åland oftare?!

Är påväg hem nu iallafall, ska höra av mig till Elin och se hur dagens ska planeras. Provridning av Ove och sen ska Oj Oj och E-type ridas, stallet ska ju självklart också tas.

Ska smöra för Elin att hon hjälper mig att ryka Oj Ojs man, han ser ut som en travare! Klippte iallafall öron, nacke och hovar häromdan :)
Dagens enkla frisyr!

.
Snygga täcken

MaskinCenter i Sparreholm har fått in snygga täcken. Det silvriga regntäcket gillar jag samt det rutig. Snyggt enligt mig :)
Casanova mår bra

Vi har fått rapporter varje dag ifrån nya ägarna på Casanova. Han mår bra och verkar ta allt med ro. Han reds ut igår och det hade gått bra. De hade försökt släppa ihop Casanova med deras andra ponny, vilket gick mindre bra då deras hade varit lite tuff mot Casanova. Vår lille prins har alltid varit lägst i rang. De skulle låta dom få gå i hagar brevid varandra så prövar de om några dagar igen.

Kul att höra att han samt nya ryttaren trivs med varandra <3
Denna vecka

Fullt upp denna vecka

Måndag: klippa Ove, rida Oj Oj
Tisdag: Provridning på Ove, tvätta skåpet samt tvätta Oves tävlingssaker, rida Oj Oj
Onsdag: träna Ove, packa foder och skåp, rida Oj Oj
Torsdag: rida OjOj och packa mina egna saker
Fredag: fixa stallet så allt är lätt för Lena som ska ta hand om Etype och Oj Oj när vi är borta med Ove i helgen. Rida Oj Oj och bada Ove. Sedan åker vi vid lunch.
Lördag : Tävla Championatet
Söndag: Tävla Championatet

(Alvin som brukar hjälpa oss att mocka)
Taack!!

Tack alla som har grattat mig! Via sms, Facebook och här på bloggen!

Nu ska hästarna ut sen skolan!
Fika nu!

 Har precis ätit tack, nu dags för fika! 
 
Nice att blogga med stor skärm! ;) Lite fler saker:)

Dirty Dancing musikalen att få på!
Parfym
Presentkort Gina 600 kr
En mysig filt
En spegel
Tjock tröja att rida i nu till vintern
iPad !

Fick en väldigt bra present idag :D
Underbar början!

Vilken bra start på dagen! Mamma och pappa gav mig jättefina presenter i morse och Ove var så jäkla fin idag! Träningen för Emelie igår gav susen! Nu ska jag longera E-type sen rida ut på Oj Oj medans Elin klipper Ove!
FÖDELSEDAG NR 15

Ni som läste förra året i min lillasysters blogg kommer säkert ihåg att jag gjorde ett inlägg på hennes födelsedag då med?! Så nu är det dags igen, önska bästa Lina grattis, för idag är det hennes dag, 23 september <3
 
GRATTIS LINA, DU ÄR VÄRLDENS BÄSTA LILLASYSTER!
/ELIN
 
 (HÖHÖ du kan få slippa mocka idag om du vill ;)
 Hänger med Briman & Emelie

Hänger med dessa två idag :D
Fint ekipage va? Emelie & Briman!
 
 Världens största

Världens största häst är Shirehästar, det finns en som har blivit över 2,18 cm i mankhöjd! Herregud! Den var född 1848 och vägde 1,5 ton. (den skulle inte jag velat bli trmapad av ;))
 
Det som dessa hästar kan dras med är detta enligt mina sökningar:
 
"Shirehästar brukar räknas som mycket vänliga, men de har dock ofta problem med sjukdomar såsom mugg och skabb på grund av deras rikliga hovskägg. Även hovsprickor och andra problem är vanliga, men detta går ofta i vissa avelssläkter och kan då även avlas bort."
 
Ganska så ståtliga hästar alltså hehe =)
 
 
 Falabella - världens minsta häst

Minsta hästrasen är Falabella, och de blir faktiskt inte högre än ynga 78 cm. Det är ju helt galet litet.
De är så otroligt söta, vilka gosedjur! Och frågan är just, är det vi människor som sönderavlar våra djur. För inte kan det vara helt korrekt att bli såhär liten. Funkar leder, senor, organ och allt som det ska då? Jag vet inte, jag bara frågar.  Tydligen kommer de ursprunget ifrån Arentina.
 
Sökte lite om dessa småhästar på nätet och fick upp detta:
 
 
"

Trots att aveln av Falabellor är ordentligt kontrollerad så kan Falabellan födas med defekter och hälsoproblem som relaterar till deras storlek. Miniatyrhästar har bland annat en tendens att dricka för lite vatten, vilket i sin tur kan leda till förtorkning och kolik. Genom att ge hästen tillgång till salt brukar man dock uppmuntra den att dricka mer vatten.

Ytterligare ett problem som kan dyka upp bland Falabellor är att huvudet ibland kan bli lite för stort för hästens kropp. Detta leder till att hjärtat ansträngs lite och muskulatur i bog, hals och nacke kan påverkas. Det är dock väldigt ovanligt att hästarna får bestående eller smärtsamma men av detta."

 

Säga vad man vill om dessa små hästar, men de är nog de söstaste jag har skådat.

 
 
Kolla in denna film! SÅÅÅÅ söta, haah den liksom kryper upp i hennes knä. Som en hund, mysigt =)
 
 REA

På denna länk hittar du lite reavaror att spana in : http://www.hastshopen.se/category.html/sommarrea
 
Jag skulle inte tacka nej till detta schabrak, nu finnst det dock inte i dressyrmodell så det blir inget köp. Men grymt snyggt!
Någon som har det? Är det bra kvalité?
 Sir Owein till Brolöten

När man är ledsen och riktigt nere så gäller det att fokusera på det som får en att må bra. Och de som får mig att må bra är E-type OjOj och Ove.
Imorgon tar jag med mig Ove till Brolöten och åker och hjälper Emelie med hennes stall och hästar. Sedan ska jag även få träna för henne med Ove. Alltid bra med tips nu veckan innan championatet.
 
För att inte tänka så mycket just nu på Casanova så lägger jag dubbelt så mycket fokus på de andra. Jag vet ju att tiden läkar alla sår även om det inte känns så just nu.
 
Tänk att djur kan beröra en så pass mycket, men det blir som en familjemedlem!
 
Tack alla ni som skrivit på facebook, instagram och här, det lindrar lite <3
 Lastad

Älskade Casanova är nu lastad för avfärd. Tårarna rinner och hjärtat svider. Jag och Elin älskar dig Casanova <3
Packat

Har packat åt Casanova, det han kommer ha med sig till sitt nya hem idag är;

Alla papper (såklart)
Hans maskot <3
En proppad kasse med hö så han kan vänja sig över på deras.
Ett vinter utetäcke
Ett vinter innetäcke
Ett nättäcke
Ett fleecetäcke
Grimma
Mineraler
2 träns
Hästgodis

<3
Njut

Dag att torka tårarna och njuta av sista ridturen.

Kommer sakna honom! <3
Sex år tillsammans

Storyn om Casanova
 
Tänk att det har gått 6 år sedan han föddes ute i vår hage tillsammans med de andra hästarna. Varken mamma, jag eller Elin var hemma. Utan det var pappa som fick den stora äran att se honom först, pappa bar hem honom till stallet tillsammans med hans moder Comparettia. Han fick gå på hingstbete med andra föl för att få leka av sig samt växa till sig.
 
Först var tanken att sälja han som föl, sedan bestämde vi att jag skulle lära mig rida in en unghäst med Elins hjälp.
Och ni ska veta att vi har haft många skratt när jag har gjort det haha. Kanske 100 gånger stack han iväg med mig ifrån ridbanan upp till stallet i full fart. Absolut inte dum, utan väldigt busig bara. Men efter de stunderna så har allt runnit på barnsligt lätt med Casanova. När vi har haft kompisar hemma som inte är så vana att rida så är det Casanova som får ställa upp, han har alltid varit den tryggaste av våra hästar. Såsom klippa, sko, lasta.
 
Vi har tillsammans vunnit mängder med tävlingar, vi har tagit oss till Ungponny SM 2011(blev inget då det endast var två kvalade)  och 2012. Vi har vunnit divisin 3 och 2. Vi har segrar till LA dressyr. Vi har startat hoppning tillsammans och alla rundor felfria.Vi har mängder med resultat över 70%, rekord i LB på 77,93%!! Cupsegrare med mera minnen. Men det är inte bara alla fantastiska resultat på tävlingar, utan det är att få ha haft denna ponny hos oss. Han är världens snällaste med ett hjärta av guld. Vi är stolta över den han blev hos oss <3
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Besiktningen idag gick hur bra som helst, han hade allt utan anmärkningar, även bilderna som togs var riktigt bra. Skönt att lämna vidare en häst när allt är rätt.
 
Han kommer nu åka till en tjej som heter Thilde, hon är 11 år. De passar varandra riktigt bra och det känns i det tråkiga väldigt bra att lämna honom hos dom imorgon. Jag och mamma kommer köra dit han imorgon eftermiddag.
 
 
 
 
 <3

Imorgon åker min älskade Casanova! Han kommer få det super men såklart är vi ledsna <3
Nu är E-type igång!

Idag var E-type på återbesök hos Vetrinären Axel på Brunmåla - otroligt bra ställe med väldigt kunnig personal och man blir bra bemött, toppenbra där!
 
E-type såg hur fin ut som helst, han dansade fram när han skulle visa upp sig. Och nu kan han börjar tränas ordentligt. KUL!
Det man får tänka på med E-type är att man får hjälpa han att stärka knät. Så att rida över bommar och klättra är bra för han. Så nu håller vi tummarna att han håller sig fin. Får hoppas på att han kommer ut på någon start om ett tag.
 Frågor

Fråga: klipper du själv?

Svar: ja det gör jag, eller båda vi gör det.  Elin är alltid i stallet när jag  klipper  fall det skulle hända något, men klippa det kan/gör jag :)

Fråga: varför är Lilla Prim till salu?

Svar: Victor blir för gammal samt för lång, det är det tråkiga med b-ponny tiden att tiden är så kort. Men b-ponny tiden är fantastisk rolig:)

Pic. Vår b-ponny Ove
Klippt

Casanova är den snällaste man kan tänka att klippa, han står helt stilla hela tiden. Vi klipper hela kroppen, spar en ruta på ryggen så det skyddar lite mot tryck av sadeln. Sedan klipper vi även halva huvudet.

Näste man på rakning är Sir Owein :D
Klippmaskin

Fick frågan vilken maskin vi har, och detta är denna röda, som är gjord i Tyskland.

Den är smidig och bra!
Att tänka på när man klipper är att olja maskin ofta, samt att inte dra åt den för hårt, jag har hört att det kan brinna (inuti ) då och gå sönder.

Klippte Casanova igår, ni får bilder på honom i nästa inlägg, blir så mycket bilder direkt annars :)
Spooks

Fick frågan vad det är för väst jag brukar ha på mig, och västen kommer ifrån http://www.spooks.se">http://www.spooks.se">www.spooks.se De har superfina saker där med väldigt bra kvalité.

Min kavaj och tävlingspike är därifrån också :D
Kvällsmys!

.
Oj vad tiden går fort!

15 år.. hmmm på söndag har jag levt i hela 15 år!!
 
Jag har ju hunnit med en hel del på mina (snart) 15 år ;)
 
Har funderat på vad jag önskar mig, så jag tänkte vissa lite här!
 
Hur coolt är det inte med röda benskydd, boots och schabrack på Ove på en hopptävling! Bara skydden som saknas.
 
Tror att detta schabrak skulle vara så fint på Oj Oj, har redan ljusblå benlindor ;)
 
TAGELARMBAND! Så fint, då har man alltid sina favoriter med sig :)


Min parfym börjar ta slut, har ni luktat på dessa parfymer? Mmm vad gott de luktar!!!
 
Sen behöver man ju alltid bli lite rikare, och vi åker ju till Ullared samtidigt som vi är nere med Ove i Falkenberg!
 Hos Linnea!

Jag och Elin är just nu hos Linnea. Elin red Indra lite i början och hjälpte Linnea, sen rider hon även Ullas (stallägaren) häst.

Ska nu hem och rida ut på Casanova och Oj Oj <3
Ny städat!

Tog tag i mitt rum igår! Får se hur länge detta håller denna gång...
bra sidor

Fråga: Vet du om de finns några mer BRA hemsidor (förutom hastnet) där de finns fina dressyrponnysar i alla åldrar till salu?:) Tacksam för svar!

Förresten måste jag också säga att jag verkligen älskar din blogg, och kikar in här OFTA kan jag lova!(:♥
 
Svar: Åh svårt med bra sidor tycker jag, själv kollar jag bara på www.hastnet.se och i tidningen Ridsport. De andra sidorna som jag har sett har inte varit så bra.
 
Men kanske någon av mina läsare som kan tipsa om en bra sida?
Vad kul att du tittar in här,det uppskattas! <3
 
 
 Svar på frågor

Svar på frågorn 

Fråga: Hur ofta har dina hästar ledigt? Är du bra "vän" med din tränare? Vad tycker du om att rida med hjälptyglar av någon form? Bra och inspirerande blogg :)

Svar: Ove såm är yngst går såklart minst, cirka 5 gånger i veckan rids han, de andra två dagarna har han vila och får gå i hagen hela dagen. Casanova och Oj Oj går cirka 6 dagar i veckan, men med väldigt varierande arbete. Jag rider aldrig mer än 3 dagar på banan, utan då lägger jag in andra saker.

Emelie Brolin är min tränare, och hon är vän till familjen. Elin och Emelie har känt varandra länge och jag har varit på läger/träningar där sedan jag var vädigt liten. Emelie är en träna, förebild och vän. Vi rådfrågar alltid med Emelie om det är något speciellt.

Jag använder alltid hjälptyglar när jag lingerar,annars är det inte direkt någon vits med longeringen, utan jag vill att hästarna jobbar rätt med ryggen och bakbena, annars tror jag snarare att det mer sliter på hästen än att man bygger upp hästen.

Fråga: Vem är din idol inom ridningen?

Svar: Har många duktiga ryttare jag ser upp till, alla som rider mjukt och fint med power tycker jag är häftiga och när man kan se sambandet mellan häst och ryttare.

Fråga: Hur ofta och mycket äter du en vanlig dag? är du noga med att äta nyttig elr är du en all ätare ?;)

Svar: Jag äter väldigt mycket och ofta :P Jag tänker aldrig på vad jag stoppar i mig och jag gillar att baka. När jag rider så många hästar som jag gör så gäller det att äta ordentligt för att orka.

Fråga: Hej hej! Måste börja med att du är himla duktig, tack för en bra blogg! Var ser du dig i framtiden med hästarna, har du funderat på om du vill jobba med hästar som yrke? Är såklart inte helt lätt att leva på, men hur ser din drömframtid ut? Vilken egenskap tycker du är en av de viktigaste hos en bra tävlingsponny? Vad gillar du att göra på fritiden, utöver hästarna? Lycka till med allt!

Svar: Tack snälla! Just nu vill jag utbilda mig till idrottslärare, men jag kommer alltid hålla på med hästar tror/Hoppas jag. Vilken dröm att ha två-tre egna hästar på hög nivå i dressyren och få åka runt och tävla med dom.
Bästa egenskapen hos hästar tycker jag är de som verkligen vill jobba, de som gillar att lära sig saker och är nyfikna av sig. Jag har inte så mycket fritid över, men när jag väl har det så umgås jag med vänner samt att jag gillar att titta på fiöm och shoppa. Just nu nördar jag serien One Tree hill!

Fråga: Kan du dessutom visa alla dina schabrak? :))

Svar: Det ska jag ordna =)

Fråga: Vad gillar du för musik? :)

Svar: Oj jag lyssnar på allt! tråkigt svar, men så är det =)

 Fråga: Såg att du inte var med i landslaget längre ?! :o :o
 Svar: De går efter senaste resultaten och jag har inte tävlat sedan SM. Men mitt mål är att få komma med i landslaget och få tävla NM med Oj Oj. I vinter kommer jag satsa stenhårt på träningarna och fullt fokus på Oj Oj. 

Fråga: Vad använder du dig av för klippmaskin till dina hästar? Klipps de året runt? ;) kan du visa några snygga tävlinsschabrak? :D tack för en super bra blogg !!:D

Svar: Kan visa bild på klippmaskinen i veckan, Ove ska klippas denna vecka inför championatet. De klipps cirka 2-3 gånger per år, jag tycker att om man klipper hästen så ska man göra det regelbundet, och sedan täcka de ordentligt. Tack snälla!

Fråga: vad använder du för paddar när du lindar Ove? - Har det varit några och provridit Cassanova? - När blir Ove till salu? - har du någon "svaghet" som ryttare?
Tack för en inspirerade blogg! :)
 
Svar: Ove har inga paddar, hans ben är för korta för att det ska bli bra med de paddar jag har, Så jag lindar alltid med fleecelindor på honom.
 
Casanova har en familj som är väldigt intresserade av honom, och flera som vill provrida, vi får se hur det blir med detta. Vill inte skriva så mycket om det innan jag vet då jag själv tycker det är väldigt jobbigt att sälja honom även fast jag vet att vi måste =(
 
Sir Owein kommer vara till salu inom kort, jag blir för lång och han behöver komma till en ny mindre ryttare. Men ännu har vi inte "lagt ut honom på annons".
 
Oja jag har många svagheter som ryttare som jag jobbar med, en sak är att jag måste bli lite snabbare i reaktionerna.  Tack snälla!
 

Fråga: Hej! Tack för en rolig och bra blogg:). När börjar och slutar du skolan, berätta hela veckan. Kan du visa all din utrustning som du har till dina hästar och dig:)? Tycker du e sjukt duktig! Lycka till!

Svar: Hej! Jag är hemma ifrån skolan 16.10 varje dag nästan utom fredagar då jag slutar tidigt, då är jag hemma strax innan 14. Kommer bilder på min utrustning :) tack snälla!

Fråga: Vilka bloggar läser du?? Vore kul att veta så man kan börja följa andra omtyckta bloggar mer än din :) älskar din blogg!!!!!!!!!

Svar:: Jag läser mååånga bloggar, men de jag tittar in dagligen på är www.dressyrmupparna.se www.linnolsson.se alla mina kompisars bloggar, min tränares blogg. Sedan de som lämnar kommentarer i min är jag ofta inne och kollar i deras för att se vem det är som har skrivit, alltid kul att få en bild :)
Tränset

Jag skrev ju om mitt träns jag köpte ifrån Hööks som jag använder på Oj Oj, väldigt snyggt men jag har haft problem med att remmarna på nacken glider bort ifrån plattan, men det går att byta ut den plattan, Linn har tips på alternativ i deras blogg på lösning, se deras blogg!:) www.dressyrmupparna.se

Linn måste väl vara en av hästbloggarnas esse med gällande utrustningarna tror jag allt ;) hon har koll på det mesta.
Casanova 15/9


Ove 15/9

Bra start!

Fint väder, glada hästar, nöjd Lina! Släppte ut mina hoppkillar och E-type i hagen imorse sen skrittade jag ut på Oj Oj en lång stund och är på väg med honom till hagen nu!
Alla får gå utan täcke idag så jag lär få borsta ordentligt ikväll då alla myste runt i leran! ;)

Nu Ska Jag In Och Äta Frulle!
Ridsport på EuroSport!

Dålig uppdatering! Men nu ska jag ligga framför TV:n och kolla på hoppningen. Tror att pappa smittat mig med förskylning, så sk nog hämta lite glass i kylen ;)
 
Ni får fler inlägg imorgon, med bilder från dagen och lite annat! ;)
 
Titta vilken liten Casanova!Ålder

Fick frågan hur gammal man får vara för att rida ponny;

B-ponny: 13 år hoppning och 14 år dressyr
C-ponny: 18 år, 16 år utomlands
D-ponny: 18 år och 16 år utomlands

Det pratas ju om att sänka åldern på ponny här i Sverige med tyvärr. Ville jag är emot, hur ska vi kunna få fram fina och välridna hästar om ålderns sänks?? Däremot bör det bli hårdare med
Längden/vikten för att rida ponny, men det bör väl överdomaren kunna ha koll på. Tycker man ska ta vara på ponnytiden, den är underbar <3
Duktiga!

De gjorde det igen, nollade sina rundor :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2435092/images/2012/pic_5054425fe087c3238c34473d.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2435092/images/2012/pic_5054425fe087c3238c34473d.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2435092/images/2012/pic_5054429f9606ee64f15f69c1.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2435092/images/2012/pic_5054429f9606ee64f15f69c1.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2435092/images/2012/pic_505443689606ee64f7ce6ee0.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2435092/images/2012/pic_505443689606ee64f7ce6ee0.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2435092/images/2012/pic_50544bf39606ee6501b7de99.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2435092/images/2012/pic_50544bfb9606ee64dc4bd017.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2435092/images/2012/pic_50544c659606ee64da1edda4.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2435092/images/2012/pic_50544c6addf2b3708f000f79.jpg" class="image">
Ferfria

Både Casanova och Ove blev felfria, de är nöjda med sina rosetter :D
Redo

En glad snygg kille redo för start :)
Iväg

Nu är hästarna lastade och stallet klart, håll tummarna för oss nu!

Båda åker i Agriatäcken.
Lilla Prim

Min förra älskade b-ponny är nu till salu. En klippa som man lär sig rida på <3
Om ni letar efter en läromästare så har ni han här, och man får många rosetter med sig hem i de regionala klasserna ;) Och han blir ens bästavän direkt.
Annonsen hittar ni här: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=651683&inriktning=4&typ=10
 
 
Lilla Prim!
 
Typ: B  -  Inriktning: Dressyr  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 1998  Namn: Lilla Prim  
Nu är det dags att sälja vår B-ponny som har tagit 4 ryttare till SM. Han skulle passa en ryttare som kanske tävlat LC-LB men vill ta steget upp till LA. Är snäll och trevlig i all hantering. Ring så berättar vi mer
 
LA-dressyr (Elitnivå)
 
Pris  75 000 kr
 Frågestund

 
Det var ett tag sedan jag hade en frågestund, så vi kör på en! Ställ frågor så svarar jag sedan :)
 hopp och dressyr

Och här är rankningen bland alla ponnier bland dressyren och hoppningen.
 
#HästFarMorfarFöddStarterPremierPoäng
1 Ix de L Aulne Dexter Leim Pondi Gold Fort 1996 27   479
2 Salome Stakkato Grosso Z 1998 24   466
3 Casiopeia 2 Caliostro Black Boy 1995 37   460
4 Flying Dragon Kulltorps Yrrol Dito 2002 40   441
5 Bångens Valentine Vermont Uplands Bronze 2001 25   413
6 Sputnik Jesper RW48 Wuzo xx 2001 30   406
7 Stackarps Peeron RNF 176 Rodlease Dancing Gold Ashely Aristocrat 2002 35   399
8 Ubi Salamon Magnum 2001 35   373
9 Shafts Lightening Jack Okänd   1994 43   368
10 Calle Kvalster Szkopul Celebes ox 1999 29   359
11 Tic Tac Countach Campbell RC Pommac RC 2001 24   349
12 Drishoge Khairo Okänd Okänd 2001 44   348
13 Hendregarth Tom Trevallions Albert Dimbeth Sion 2003 26   338
14 Magic Golden Boy Okänd Okänd 2001 24   337
14 Moelgarnedd Montana RW 114 Eyarth Tomahawk Brockwell Chuckle 1996 18   337
16 Orchids Depp Kantjes Carlando Mischas X 2003 25   330
17 Plassens Lucky Luke Lanners Prince Charming Horeb Euros 2001 11   322
18 Oj Oj Norums Nonchalant Deri Dandy 2000 21   313
19 Aragon Bostorp Bravad Amal ox 2004 30   309
20 Melwin Cooper S Okänd Okänd 2000 31   307
21 Horseware Flamingo Fly Crusing Okänd 1995 18   306
22 Daylight Dijon S Till the Champ 2002 22   301
23 Poetic Annie Poetic Justice Nice-n-Easy RC 1994 29   300
24 Milady G Dino B Vorsum Levin 1999 15   299
25 Forever Reunited Okänd Okänd 1993 23   296Rankningspoäng

Av alla ponnyer som startad dressyr kat b c och d ligger Oj Oj på en fin 8e plats bland rankningspoängen.
Som ni ser så kan man se hur många starter man har gjort, det spelar ingen roll omman har gjort 10 starter eller 40 starter, utan det ekipage som har ridit ihop flest poäng "leder" rankningen.
 
Som ni ser har jag gjort 21 starter på Oj Oj i år och vi har 313 poäng.
Man får poäng ifrån regionalt och uppåt, sedan får man fler poäng på nationellt än på regionalt
 
 
 
#HästFarMorfarFöddStarterPremierPoäng
1 Casiopeia 2 Caliostro Black Boy 1995 37   460
2 Bångens Valentine Vermont Uplands Bronze 2001 25   413
3 Stackarps Peeron RNF 176 Rodlease Dancing Gold Ashely Aristocrat 2002 35   399
4 Tic Tac Countach Campbell RC Pommac RC 2001 24   349
5 Hendregarth Tom Trevallions Albert Dimbeth Sion 2003 26   338
6 Magic Golden Boy Okänd Okänd 2001 24   337
6 Moelgarnedd Montana RW 114 Eyarth Tomahawk Brockwell Chuckle 1996 18   337
8 Oj Oj Norums Nonchalant Deri Dandy 2000 21   313
9 Daylight Dijon S Till the Champ 2002 22   301
10 Milady G Dino B Vorsum Levin 1999 15   299
11 Little Big Man Robin Hood Galliano 1998 20   289
12 Adrenalin Vermont Coed Coch Targed 2002 18   278
13 Indiana Joe Okänd   2000 26   277
14 Valdo RP 150 Vermont Derano Gold 2001 29   271
15 Champagner W Constantin Lungau 1993 20   263
16 Puccini 81 FS Pour l´Amour Night-Star 1 2000 18   252
17 Paulo Pan Örnäs Sun Boy Cawdor Hywel 1992 20   227
18 Backens Lotus Rolls Royce RC Blue Chief RC 1997 40   225
19 Power Prince Power Boy Candide 1995 22   224
20 Ronaldo Mr Bentley Coed Coch Bawn 1998 16   223Lite tankar

Ett bra citat
 
"Du föddes inte som vinnare, och du föddes inte som förlorare. Du är vad du gör dig själv till. ~ Lou Holtz"
 
Vi ryttar blir ju testade hela tiden när vi tävlar, man får sin placering efter dagens slut. Och även om man tänker "jag tävlar bara mot mig själv, och jag struntar i vart jag hamnar" Så är det ju jäkla roligt att vinna alltså ;) Jag börjar bli en riktig tävlingsmänniska, och det är tackvare mina fina hästar som har tagit mig till vinster och placeringar.
 
Men det finns ju även ett citat som lyder "Bäst är inte alltid bra" Och så kan det faktiskt vara, att ibland när jag segrar så kan jag ändå vara besviken på mig själv (aldrig hästen!) att jag inte lyckades bättre med en rörelse eller att jag borde ha satsat mer/mindre. Jag älskar att utvecklas och jag gillar att ha krav på mig själv.
 
Jag är så stolt över alla fyra hästarna i stallet, de har ju gått som tåget allihopa, tävling efter tävling. Och har tagit mig framåt tillsammans allihopa. Bästa killarna! <3
 
 Vingåker

Ska tävla hoppning imorgon som sagt, och det är i Vingåker. Väldigt få starter så det blir väl lite stressigt kan jag tänka mig, tur att båda mamma och Elin ska med så hästarna kan vara redo ;)
 
Som vanligt så kör jag på knoppning, snyggt och prydligt ska det vara. Hoppas på att det kommer vara bättre väder imorgon, idag har det regnat i stort sett hela dagen.
 
Vi kommer åka redan 07.00 imorgon, första start är 09.00. Hoppas på bra banor med bra underlag. Och att jag lär mig banan ;) höhö.
Har hört ryktas om att det är mycket "titthinder" där, får se vad mina hästar säger om det, de är ju inte direkt vana med det. Kanske bryr de sig inte alls om det, återstår att se imorgon!
 
Min vän Linnea ska även vara med med hennes två hästar, det är bra för då kan ju hon ge mig lite tips som jag bör tänka på imorgon när vi går banan.
 
 
 Good feeling!

Har ridit Casanova nu! Han var riktigt fin! Kollade så att gas och broms fungerade, och gjorde mycket lösgörande. Flyttade honom också väldigt mycket för skänkeln som vi tränade på i onsdags. Ska försöka få samma känsla på Ove ;)
Tre saker Sir Owein

Tre saker Sir Owein
 
1. Han vägrar låta sig skrittas om av E-type, han ska alltid tävla mot honom och så fort han hamnar bakom E-type börjar han små trava för att komma 2 cm före
 
2. Lättaste ungponnyn någonsin att rida in? -Jag tror det, han älskar att lära sig nya saker!
 
3. Tycker det är tråkigt att stå stil, utan ska man ta kort på honom får man skynda sig, annars vill han gärna iväg fort.
 tre saker Casanova

Tre saker om Casanova
 
1. Han är lägst i rangn hemma, han är den dom andra hästarna förser undan i hagen samt att han alltid får mat sist då han är den snällaste som inte sparkar eller trampar oroligt när vi börjar fodra- Bör inte han få först då är hans fråga!
 
2. Han är den lättaste hästen som finns att mocka till, tar max 2 minuter!
 
3. Han skulle inte ens bli rädd om det kom ett tåg emot honom.
 tre saker om OjOj

Tre saker om OJ OJ
 
1. Får han inte tillräckligt med uppmärksamhet när vi håller på i stallet så drar han tänder mot gallret så det låter HÖÖÖGT! Hahah han vill nämligen att en person alltid bör ha tid med honom.
 
2. Han är lite bakskygg, så man kan inte slänga på täcken hur som helst på honom, samt att man måste knäppa upp remmarna på täcker på bakbena försiktigt annars tycker han det är otäckt.
 
3. Han bajsar alltid när på framridningen på tävling -  nervös kille ?;)
 saker ni inte visste

Tre saker ni inte visste om mig
 
1. Jag somnar alltid i soffan, och gärna när det är någon film på tv och man ska försöka hålla sig vaken i pausen. När mamma eller pappa ska väcka mig så brukar de oftast försöka utan framgång, för har jag somnat, då sover jag! =)
 
2. Jag blir sällan arg. Och har nog aldrig bråkat hemma så att jag har varit arg/dum mot mina föräldrar/syskon. Jag blir mer tystlåten. Mamma säger att jag måste vara den snällaste 14 åringen som finns! Bästamammaever ;)
 
3. Jag är emot rökning och tycker folk som gör det bör tänka om och lägga pengarna på vettigare saker samt att de bör vara rädd om sin hälsa. När min syster Emma rökte (hon har slutat!) så gömmde jag hennes ciggareter. hehe
 Oj Ojs träns

Fråga: Tränset är sååå snyggt, älskar rundsydda! Måste fråga, vad är det för märke? Var köpte du det? :)
 
Svar: Tack! Det är ifrån Hööks!
Dock är inte nackgrejen bra, då det är en platta som remmarna ska ligga på som dock inte fyller sin funktion då remmarna "glider av" Men Linn (dressyrmupparna) tipsade om att man kunde byta ut den, vilket jag ska göra. Ska fråga Linn om råd till vad. Annars är jag väldigt nöjd med tränset, snyggt och prydligt =)
 HÖÖKS

Åter till hööksfrågan!
Era åskiter:
 
Jag tycker inte alls om hööks, dålig kvalite och så vidare.
 
 
 
Jag tycker att det är bra att de har billiga saker, dessutom snygga, och ett bra urval. Tycker inte att ovanstående påstående riktigt stämmer... :)
 
 
 
Prisvärda saker, men ibland lite för likt andras märken :)
 
 
 
Spelar absolut ingen roll hur mycket dom kopierar andras märken osv. Det gör nästan alla! Dom har både bra och mindre bra saker! Fattar inte hur den som gjort denna bild orkar bry sig, tycker man inte Hööks är bra? Så handla inte där :)
 
 
 
Vissa saker är bra vissa inte. Dock får man ju vad man betalar för , billigt = oftast dålig kvalité;)
 
Blandade åsikter rättaresagt!
 
Själv tycker jag att hööks har bra saker, får alltid med mig något nytt hem!
Visst kan vissa saker vara lite väl likt dyra märkes kälder/saker.
MEN det finns de som inte har råd att köpa märkessaker men ändå vill ha något åt det hållet, då är det ett bra anternativ ;)
 
 
 
 
 Tre hästar

Många undrar hur jag kan hinna med att ha tre hästar igång hela tiden. Och det är ju för att vi planerar och att jag älskar verkligen att rida. Det bästa som finna är att hoppa av första hästen som förhoppningsvis gått bra och sedan hoppa upp på nästa för att träna den.

Igår red jag först Oj Oj , sedan tränade jag hoppning på Casanova och sedan en hopplektion på Ove.

Idag är det vila för hoppkillarna, men oj oj och E-type ska gå:) Elin fixar oftast stallet på vardagarna och jag på helgerna. Den som är först hemma gör det helt enkelt. Och Elin jobbar mycket kvällar så därför tar hon stallet på fm.

Älskar man det man gör, är det inte jobbigt!
Brolöten

På söndag ska jag till Brolöten igen! Har inte varit där på ett tag då vi har haft en lugnare period nu efter alla tävlingar. Men på söndag ska jag vara med Emelie i stallet efter lunch, sedan ska jag även rida en lektion för henne, kul!

Det är verkligen kul att få vara med duktiga ryttare i deras vardag hemma i stallet, jag snappar upp tips på allt som fungerar bra, allt ifrån lindning till fordring. Sedan att se duktig ryttare lär man sig massor på! Sedan har jag ju några favoriter i Brolötens stall så som, Briman, King Co ( som jag fick äran att låna förrut) Concept, söta fölungar med många flera!

Min första ponny köptes ifrån Brolöten, Farabella! Sötaste tjejen man kunde tänka sig.
Åååhhh vad arg jag blir!!

Hade precis skrivit klart ett tidsinställt inlägg tills imorgon och när jag trök på publicera försvan det och det är inte första gången! Men det är väl bara att börja om...!
Aja till något roligt!
Casanova var riktigt fin idag på hoppträningen, är jättenöjd och det känns väldigt bra inför lördagens hopptävling!
 
Ove var där emot lite väl överladdad till en början, han visste inte vart han skulle göra av energin! Men efter ett tag lungnade han ner sig och när vi kom på högre höjder så hoppade han jätte bra! Så jag är nöjd med honom också!!
 
 
LOVE ♥Framridningar

Något som många bör tänka på är att när man skrittar på en framridning och det är någon man pratar med, skritta då bervid varandra, det tar väldigt mycket plats och är svårt för de andra som rider att göra de rörelser dom vill.
Har absolut inget emot dessa ryttare på bilden, men det var en bra bild att vissa vad jag menar ;)
Själv brukar jag fråga om de är möjligt att de skulle kunna skritta på rad, inte för att ha något att klaga på eller låta arg. Utan bara att jag frågar snällt om de skulle vilja hålla undan så att man ska göra det man tänkt.
 
Hur brukar ni göra om det finns något som stör eran framridning?
 Hööks

Haha denna bild nedanför går de ju massor av på Facebook. Vad är DIN personliga åsikt om Hööks?

Lämna kommentar så skriver jag sedan min åsikt i ett inlägg :)
Hoppning

Idag är det hoppträning för Sara Li, ska träna både Casanova och Sir Owein. Eftersom båda ska tävlas på lördag så ska jag be Sara att få hoppa några fler hinder efte varandra. Jag är ju inte så van på att hoppa bana ;) men det ska bli superkul och båda hästarna ska ju starta avd B. Man måste ju ha 2 felfria rundor för att starta på riktigt, och Casanova har 1 felfri( har bara startat 1 riktigt hopptävling på han) Ove måste ju gå avd B eftersom jag är överårig, han har 1 felfri i 65 cm och 1 felfri på 70 cm som han tog på sin första hopptävling.

Vilka hopp killar jag har va?;) Vi lär varandra :)
Laddar

Laddar med ny energi; svullat en pizza! Mums!

Hästarna har gått allihopa idag, Ove en kort uteritt i skogen, oj oj ut och Casanova har fått på banan, han fick även hoppa några språng.

Nu ska det pluggas, sedan kommer det inlägg.
Trött

Finns en herre som är bra på att koppla av nu när han är igen igen :) E-type gillar inte alls att vila, utan blir en orolig själ som vandrar i boxen och ser ledsen ut, nu när han är igång igen så trivs han mycket bättre och kan verkligen koppla av!
Min fina!

.
Den där zlatan

Kommentar Sara: Haha, rolig bild, lilla Zlatan jagar ove:) Lycka till i morgon!
 
Hahaha tänkte inte ens på att Zlatan jagade Ove när jag laddade upp bilden! hahah Zlatan vill vara med och träna och tycker det är kul. Vilket kanske inte är så bra, men han håller sig på avstånd samt att han inte skäller. Och han gör det max 2 varav. Träning av två i en smäll ;)
 5 o 6 årschampionat Riksfinal i Falkenberg

Kollade de som anmält sig till finalerna, och det är endast Ove som är b-ponny. TRIST! Så jag får tävla mot kat c.
Hade varit mycket roligare att mäta honom mot de i hans kategorie. Men här hänger vi inte läpp utan vi tränar på ;)
 
 
Jag får väl helt enkelt be OJ OJ berätta för Ove hur man gör för att vis sig på bästa vis på banan. Oj Oj kan ju det dä med gångarter, så han får helt enkelt tala om för Ove att det är bara att
 Knoppning
Galopp

Casanova
Knoppning Casanova
Bilder ifrån invigningen!

Invingningen började med att Kyra Kryklund hade klinik med OS reserven Rose Mathisen och hennes fina Boncelli!
 Sen var det tjurfäktning!

Sen hade Pedro Torres uppvisining med sina 6 ryttare ifrån Portugal. Pedro har vunnit VM i Working Equitation.

Kyras ord !

Invigning sparreholm hästcentrum
Bilder Casanova 8/9

Hade en riktigt bra känsla på framridningen!
 
Vad tycker ni, visst är han fin!!?
 
 
 
 
 
 
 Sista gräsperioden

Eftersom vi har många hagar till våra fyra hästar så släppte vi dom nu på sista betet. Nu drar vi ner på höt igen och även om det inte är samma näring i gräset så får man ha koll att de inte blir för tjocka.

E-type som inte ska springa runt i hagen nu när han byggs upp igen efter sin vila, så är det bra med bete, inte en tanke ägnar han åt att springa när gräset finns ;)

Har ni bete kvar i era hagar?
Hinner med en innebandy träning också!

.
Tusan!

Jag hann tyvärr inte ladda upp bilderna! Vi är på väg och ska kolla på min bror när han åker motorcykel! ;)
Upphöjda bommar!

Nu är alla hästar färdig ridna, Casanova vilar ju idag med inte de andra tre ;) longerade Ove över bommar och dra mig baklänges vad han tog i!
Annorlunda färg!

.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2435092/images/2012/pic_504c4cf0e087c31a894d45b2.jpg" class="image">
Bilder kommer!

Bilder ifrån tävlingen och invigningen kommer så fort jag är klart i stallet! Sitter på E-types rygg just nu, länge sen sist! ;)
Seger

Vi red ihop 65.56% och vann klassen, kul!
Bra paddar

Tips på bra paddar för att använda vi lindning är dessa ifrån Hööks. De är tjocka som ger ett bra stöd samt att de är väldigt formbara. Ska köpa på mig några flera!
Håret

Dagens uppsättning
Skogen

En tur på Ove i skogen innan vi ska lasta och göra klart Casanova. En pigg liten herre sitter jag på idag haha.

Elin och etype är med :)
Fina Casan!

Har nu ridit Casanova, han kändes riktigt fin! Började med att rida ut en sväng med Elin och E-type sen joggade jag honom på banan sen plockade upp honom och red igenom programet. Gjorde även lite skänkelvikningar och travökningar på slutet! Nu ska han badas! ;)
Redo

Ska träna Casanova nu för Elin, rida igenom lite rörelser inför imorgon. Sedan ska han badas och allt ska packas.
Pannknopp

Fråga: Varför ingen pannknopp på C?
 
Svar: För att jag tycker han passar mycket bättre utan knopp i pannan =)
Alla har vi olika smak. De andra har knopp då de passar i det.
 Hej!

Ett sent inlägg så här, men ibland blir det så.

E-type hade varit väldigt lätt och fin nät Elin travade igång honom idag, så det är väldigt kul för dom!:)

Hovslagaren har varit här idag och skott Casanova och Sir Owein, tyvärr verkar det som att Ove är för mycket verkad/ eller sömnöm, för han är lite oren. Skönt iaf att veta vad det beror på. Är det inte bättre imorgon så ringer vi hovslagaren och han får komma och fixa det.

Imorgon ska Casanova tränas inför tävlingen och badas såklart. :) bättre uppdatering imorgon. God natt bästa läsarna <3
Hjälp

Kan någon förklara att där det står pengar som är betalbara står på 472
Kr. Och det har de gjort länge!. Det ändras inte. Är vidoefyme en bluff att man ska få 500 kr efter samlat på sig ett vis antal visningar?!
Ove! Sep 2012
Ove hoppar! Sep 2012
Ove hoppar! Sep 2012
Fina Casanova! Sep 2012
Casanova hoppar! Sep 2012
Åsikt fram/av

Åsiktsinlägg - Många rider fram för dåligt!
 
Jag har varit på 100 tals tävlingar och det jag lagt märke till är hur illa många rider fram.
För det första, hästen måste skrittas fram ordentligt, antinge att man leder först och sedan hoppar upp för att skritta. Vi brukar lasta ur hästen och göra den klar först, sedan skrittar Elin fram hästen för hand medan jag själv går och byter om och går igenom ritten i huvudet.
 
Då är det lagom att jag hoppar upp och skrittar uppsuttet sedan. Jag tror det är viktigt att man har en ordentligt plan för hur man ska göra när man kommer till tävling, annars blir det panik och man blir stressad = leder till en dålig ritt.
 
Sedan har jag märkt att många tar upp sina hästar i ordentligt tävlingsform / hoppar sista hindret med ordentlig galopp och man är liksom på g, MEN sen några minuter innan de ska in, ställer de sig och tittar på ekipage innan och låter hästen stå på långa tyglar helt stila. (kanske funkar för några men jag inte tänka mig att alla hästar trivs med det) Har man tryckt igång hästen så gäller det att hålla tungan rätt i munnen och in och visa HÄR KOMMER JAG!
 
Jag har nu stenkoll på exakt hur jag ska rida fram varje häst, uträknad i minsta detalj ;)
 
Och efter en ritt så varför är det så några som joggar av sin häst?Men på träningar gör de det?! Absolut en del har sina anledningar, men många bör väl göra det? Jag lägger ner hästen lågt och låtar han joggas av några varv med serpentiner och så för att få hästen att slappna av och att mjölksyran ska förvinna.
 
Tycker ni jag har fel? Eller håller ni med mig att man ofta ser dåliga framridningar/avskrittningar?
 
Efter jag har joggat av hästen efter start så hoppar jag av direkt och vi spänner upp sadelgjord samt att mamma/elin leder hästen direkt. Och då får jag dricka och pusta ut. Hästarna är inga stoooolar!

 
 Hopp outfit

Så här ser Casanova ut nu på träningen:

 

 

 

 
E-type

Elin var iväg med E-type för koll av bakknät. Han får sättas igång redan imorgon och de ska bygga upp knät starkt igen. Mycket jobb på raka linjer.

Kul va?:) nu håller vi tummarna för att det blir bra.
Dagens outfit!

.
Kaos

Det kan nog verka ibland som att vi hinner med allt och har det tipptopp bland våra saker. Meeeen just nu kan jag lova er att det är städning som ska ske i sadelkammaren.

På bilderna ser ni den stökiga sadelkammaren , men vi fick lov och priotera vår tid, och då valde vi ; snyggt och rent hos hästarna och kaos i sadelkammaren. Men det ska städas idag :)

"även solen har fläckar"
Men andra ord!

Stallet är klart och hästarna är ute! Jag är nu duschad och ska åka raka vägen till skolan, efter skolan raka vägen hem och hoppträning med både Ove och Casanova! :) fullt upp med andra ord!!

Hoppas på bra besked under dagen!
Sir Owein

Fina Ove har jag här två mobilbilder på! Bilderna är inte ifrån idag utan sen i söndags. Plutten, om jag ändå kunde vara yngre eller han en c-ponny?! Jag yngre hade varit bäst :)
hiss/diss

Hiss och Diss om bloggar
 
Hiss: Bloggare som delar med sig av bra övningar och tips. Alltid roligt när man läser något och tänker "ahha det där ska jag pröva!" Bloggare som uppdaterar ofta med intressanta inlägg!
 
Diss: Bloggar som ständigt har samma bilder, lite tråkigt att läsa inlägg som sedan har bilder som inte alls hör till inlägget. Jag vet själv att ibland blir det så, men mycket roligare att se färska nya bilder som beskriver texten.
 Idag

Dagens plan
 
Casanova: dressyrpass, elin ska hjälpa mig. Tänkte rida igenom rörelserna inför helgens start.
Sir Owein: Konditionstränas
Oj Oj: Uteritt
 
Elin ska hjälpa Linnea med Indra ikväll, så jag följer nog med dit och kollar om jag hinner klart med mina hästar :)
 
 planering

Tävling på lördag för Casanova, så han kommer tränas såhär:
 
Måndag- vila
Tisdag- dressyr
Onsdag- hoppträning
Torsdag - Vila
Fredag - dressyr
Lördag - Tävla LA:1
Söndag - Vila
Måndag- uteritt
 
 Kval, saxat ur TR

Fråga: Hej lina vet du om man kvalar till nat i dressyr i år får man rida nat nästa år också då? Eller man måste kvala om allt då :(  och kan man kvala i en reg lätt:a1 eller det måste va lätt:ap1 vilka mer klasser finns det man kan kvala i ? :) tack för värdens bästa blogg om en fantastisk ryttare och ponny!!!!!!!
 
Svar: Hej! Kvalet räcker i två år! Du måste kvala i la:p1 eftersom att skolorna måste vara med, gäller c+d ponnier.  Vad roligt att du gillar min blog, TACK!
 
Saxat ur TR:
 

6. Kvalifikation, uppklassning och nedklassning

Kvalifikation ponny

- följer alltid ekipaget.

- gäller under en period av 24 månader

- skall vara genomförd före den ordinarie anmälningstidens utgång

- skall anges vid anmälan och kunna visas upp i sekretariatet före start.

- kan ej ske i kürklasser.

För kvalifikation gäller endast resultat uppnådda med traditionell bedömning där

varje rörelsegrupp av rörelser erhållit betyg från 0 - 10.

Till nationell- och elittävling

För att få starta i klass, där inte öppna, sluta och enkla byten ingår, skall ekipage två

gånger ha uppnått minst 62,00% i Lätt A:1 eller högre på regional tävling.

För att få starta i klass där öppna, sluta och enkla byten ingår, skall ekipage två

gånger ha uppnått minst 62,00% i klass på regional tävling där dessa rörelser ingår.
Den där läppen

Något som Oj Oj får lite avdrag på är hans läpp. hehe han går alltid och håller på med övre läppen, och det gör han även i boxen och i hagen. Han leker liksom med den. Sedan när han ska skärpa sig lite extra så kommer gärna läppen igång.
 
En domare skrev i protokollet : " GILLAR INTE den hårt åtspända remmen"
Och grejen är att inget på Oj Ojs träns sitter hårt, han har snarare det löst om man ska vara ärlig. Därför hade man ju nästan velat att den domaren stannade oss och kände hur det faktiskt var.
 
Lite snopet att få en sådan kommentar när det inte ens stämmer, men det "skyller" jag på Oj Oj, haha hans fel att han grejar med läppen. Och han är kollad regelbundet hos tandläkare och har fin fina tänder så det är inget fel med munnen. Även olika träns är testade men han gör det iaf ibland :) Tur han har andra saker som väger över läppgrjen ;) Lite charmigt tycker jag och det tycker nog de andra domarna också för att det är bara några få som skrivit det och det är ju faktiskt nästan alltid 3 domare när vi startar =)
 
 
Här på bilden ser ni vad jag menar (övreläppen!) Ni ser hur nöjd och glad han är va! haha min fina kille!
 Att bli ett.

Något jag fick lära mig förra året var att kunna ta det lite lugnt när resultaten började "dala". Utan att känna paaaanik.
 
Jag tog över Oj Oj som är en fantastisk fin häst, han har allt, gångarterna, huvudet, energin och allt lite till. Och han kom som en läromästare för mig i de allra högsta klasserna. Däremot är han väldigt svår att rida så vidare snäll läromästare kan vi ju prata om i ett annat inlägg ;) MEN ja han är läromästare. Jag gjorde flera ritter på honom och plockade hem vinster och placeringar på nationellnivå. Jag red lite på förra ryttarens stil och Oj Oj gick som tåget. Men när väl det blev MIN prägel på Oj Oj och förra ryttaren började bli ett minne blott för Oj Oj så fick vi lite problem. Helt plötsligt började vi missförstå varandra och vi fick inte till de bästa ritterna längre på tävling. Derbyt 2011 och SM 2011 var resultatmässigt mitt och OJ OJs sämsta under alla tävlingar. Typiskt att det hände då, på de största tävlingarna! Men det var för att vi var två olika som var skulle mötas på mitten och hitta varandra. Vi skulle bli ett.
 
Genom förra ryttarens (hon var väldigt duktig) ridning kunde vi liksom ta lite missförstånd för att det blev ändå bra. Men sedan fick vi problem, han var inte lika mjuk och smidig samt att han fick lite humör när han inte förstod vad som menades. Det jag är glad över är att jag tog ordentligt hjälp av tränare (Emelie), hon sa att för att det ska kunna bli riktigt bra så blir det dåligt ett tag framöver. Och genom blod svett och tårar och väldigt mycket glädje har vi nu hittat varandra. Absolut kan vi fortfarande tabba oss och inte vara helt överens, men vi förstår varandra nu och det kommer man långt på.
 
Man får ju ofta höra "jamen hon/han sitter på en SM ponny, klart de vinner" Men det är inte så lätt att ta över de hästar som är de bästa. Det är svårt att kunna ta efter förra ryttaren och man sätter ibland lite spöken i huvudet på sig själv och det känner hästen direkt.
 
Det jag tror på är att hela tiden ha roligt med varandra, är det inte flyt i träningen just för tillfället, våga ta det lite lugnare och kanske bara ge er ut i skogen för att ha roligt utan press. Sedan ta hjälp av kunnig tränare, någon ni litar på för att kunna ta er ifrån problemen och bli ännu bättre och ännu farligare på tävlingsbanorna!
 Avd B


Fråga: Du är ju 14 år (?) och Owein är B-ponny, då får du ju inte tävla honom i hoppning, bara dressyr? Eller du tävlar utom tävlan då?
 
Svar: Yes jag är 14 (15 snart!) , tävlar avdelning B på Sir Owein.
Utbildar honom vidare tills vi bestämmer oss för att sälja honom. Ungponnychampionatet får överåriga rider så där tävlar vi på riktigt =)
 
 
 
 Linnea Swärd

Hejsan.. Linnea Swärd här :)
Höhöhö :D

Jag är Linas närmaste vän, och bästavän ;) jag lovar :D

Ehm aa lina är en väldigt bra vän faktiskt!
Men aa har inte så mkt mer att säga eller jo kolla in min blogg ;)

http://www.linneasward.blogg.se">www.linneasward.blogg.se

Nu ska jag fortsätta ha lektion ;)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2435092/images/2012/pic_504499139606ee131b00024e.jpg" class="image">
Idrott!

De röda idrottskorona på! Mot fridrottsplan för att kötta mot killarna! Sen blir den en lugn och mysig dag i stallet! :D
Del 2

Resten av sakerna ;)
Del 1

Del 1 av det jag köpte!
(bilderna visar inte sitt rätta jag)
Hopptävling på G

Har anmält Sir Owein och Casanova till Vingåkers hopptävling den 15 september!
Det blir kul!  
 
Nästa helg på lördag den 6e ska jag om det blir start innan 13.00 starta en LA:1 på Casanova. Hoppas på tidig start för vi ska ju bort på invigning sen höhö. Men vi chansar att anmäla annars i värsta fall så får vi avanmäla.
 
Då är det alltså
6e Sep LA:1 Casanova
15 sep två klasser var hoppning Sir Owein & Casanova
28-30 Sep Ungponny Championatet Sir Owein
 
 
 
 
 Nytt i garderoben!

Casanova var lite stel i vänstersinnat till en början, men sen blev han riktigt fin! Fick nästan rysningar i galoppen ;)

Nu träning!
Linns foton

Linn har fotat fina bilder på mig och Oj Oj på SM (samt flera ekipage) kolla in deras blogg www.dressyrmupparna.se
 
Finns inte ord som beskriver hur mycket jag tycker om denna vita ponny <3
 
Årsta-Runsten

Heja Årsta! Bra ridet tjejer, höll koll via equipe :) Hoppas det håller i sig kommande lagtävlingar i eliten så att det blir lag SM!
SM Seniorer

SM för seniorer är klart Dressyr!
Synd att de bästa ekipagen inte är med såsom Patrik, Tinne och Minna med flera. Men de har väl haft tufft innan OS och under samt att det sliter ju att åka med hästarna som för Patrik.
 
Ni hittar samtliga dagars resultat här: http://online.equipe.com/sv/competitions/4905

GULD  Eva Ulf Caruso Djursholms RK

SILVER  Malin Hamilton Fleetwood Vallentuna RK

BRONS  Maria von Essen Ferdi Flyinge HSK

4 Sofie Lexner Charming Boy 26 Segersta SR

5 Jeanna Högberg Liza Minelli Segersta SR

6 Helena Lindmark Marron Skellefteå RK

7 Ulla Håkanson Richelle 2 Strömsholms RSF

8 Charlotte Haid-Bondergaard Triviant Insjöns RK

9 Caroline Bonde Sandgaard Deela Mae Katrineholms RF

10 Mads Hendeliowitz Weihenstephaner Segersta SR

11 Anette Christensson Normandie JB Lidköpings RK

12 Åsa Nyström Walkman Grevagårdens RF

13 Caroline De Champs Donatella Hogsta DR

14 Mattias Jansson Tsarevitj Edsbyns RK

15 Jill SandströmLeppänen Heaven Älvkarleby RK
maxad


Fråga: Hur hög är Ove?
Svar: Han är en maxad b-ponny 129,0 cm. Så en yngre ryttare får ta över honom efter mig =)
 
Idag gick Ove så bra på slutet! Vi fick till riktigt ordentliga travökningar och hittade fin och taktmässig trav. KUL! Men jag brukar alltid skärpa till mig när tävlingar väntas så nu är det ju full fokus på Ove!
 
Vi tränar på galoppfattningar ifrån skritt som han svarar bra på, det svåra är att hålla en raklinje efter fattningen, men det är detaljer, de jobbar vi vidare på :)
 
 Nöjd!

Är nu på väg hem ifrån Eskilstuna med massa nytt att visa er! Jätte nöjd! ;) mest tröjor och en plånbok + lite småsaker!

Nu ska jag hem och rida Casanova och sen åka på innebandy träning!
Brunt

Ove som är brun i pälsen passar bra i just brunt, så här ser hans outfit ut idag :)
Svart

Idag kör vi på enkelt men snyggt, svart outfit på Oj Oj, vita hästar är snygga i det likaså svarta hästar i vitt.
Benskydd

Fråga: Vart fick du tag i dom damaskerna? :D vill verkligen ha såna men hittar inga i s/ponny :(
 
Svar: Jag köpte dom i ett stånd på SM 2011. De håller superbra! Jag har använt dom flitligt och tvättat de i maskin många gånger och de är fortfarande fina.
 
http://www.marietorpridsport.se/ här säljs dom för 275 kr paret =)
 Kondis!

Dagens fokus på samtliga hästar som skulle tränas låg fokusen på konditionen. Så jag stack ut och travade och galopperade ordentligt. Ove behöver träna kondisen inför championatet för att orka ordentligt, det kommer vara på lång bana och det är inte han van med samt att jag har börjat träna han två dagar i rad med dressyren, annars brukar han gå 1 dag dressyr och sedan något annat, men eftersom det är meeting så måste han vara redo att gå tuffare flera dagar. Casanova tränar på magen höhö.
 tips på öppnor

 

Den rörelse jag har haft problem med som jag har fått jobbat mycket med på träningarna är mina öppnor. Jag fick inte de tillräckligt bra och fick de nerdragna poängmässigt. Men då började Emelie med att undervisa mig att jag ska göra det på kvartslinjen istället för på spåret som de oftast ligger på. När jag gör de utan väggen att "trycka undan honom till" så började jag använda ytterskänkeln som jag inte har gjort innan.Jag har bara ställt och använt inre skänkeln och helt glömt bort yttre skänkeln.
 
På de senaste tävlingarna har vi gjort de ritkigt bra, och i min kür ligger de även så =)
 
Tips är även att träna rörelserna där de INTE ligger i programmet, hästarna lär sig och börjar "gissa" sig till och blir lite väl snabba. Det märker jag tydligt i enkla bytena där jag måste göra de på alla olika möjliga linjer för att Oj Oj inte ska veta vart jag tänker göra övergången, utan han ska vara lyhörd på mig och inte gå och chansa själv =)
 
 
 
 tips städning

Tips ifrån Elsa när man gör rent borstarna: Tappa upp riktigt varmt vatten i diskhon o häll sedan 1dl salt. Lägg borstarna i saltlösningen en halvtimme o skölj sedan dem under kallt rinnande vatten för att få bort saltet. Låt dem sen torka i rumstempratur.Jag gör det med mina borstar o dom blir som nya! Funkar super!:)
 
Pernillas tips för borstarna: Vi använder virkon när vi tvättar sånt - så vet vi att det verkligen blir helt rent :)
 
Fia: Tvättar borstarna i örngott så är man rädd om tvättmaskinen! Smart, då blir mina päron göada också ;)
 
Måste ju dela med mig av de bra tipsen som kommer in på städning i stallet, detta ska prövas! =)
 På plats!

Sämst underlag!
Dagen!

Börjar dagen med en PW med finA Oj Oj! Sen hämtar familjen Philipson upp mig vid vägen! Följer med dom på hopptävling! Haha mycket hopptävlingar nu ;)
Ptss någon kanske ska hopptävla snart igen ;) berättar mer om det sen!

Tillslut avslutar jag dagen med att fiska kräftor med pappsen!
RSS 2.0