Frågor ang vila

Erika skrev detta:

Hej,
En liten fundering, när ni låter hästarna vila låter ni dem vila helt då eller brukar ni ta korta promenader för hand? Vissa hästar klarar juh inte av att vila helt då kroppen blir för steld... Jätte bra blogg föresten! :)

Svar:
Hej Erika!
Vi kommer låta dom vila helt och hållet. Vi har enormt stora hagar som de rör sig fritt i som är väldigt bra så det rör sig tillräckligt i hagen.
Skillnad är det om vi inte hade dessa hagar då hade vi varit tvugna till promenader. Men om det inte blir allt för heta så får de stå helt =)
Tack! =)

Sofia med bloggen http://irrorman.blogg.se/   skrev detta:

Super grattis till alla framgångar. Ja,du vinter vila. Detta är min Polles första,planerade vinter vila i år. Han har blivit skadad var o varannan månad,flera år. Men efter senaste skadan,som han skulle ej överleva enl veterinär. Så går mirakel hästen i egen hage. 6 mån o inte en skada. I år blir det att planera in ett par v. Tänkte ta det när halkan kommer. Bra blogg. Lycka till med dina pollar. Kram fia me skäcken

Svar:

Tack Sofia! Ja ibland har man ju oturen att de tar vila när de själva är tvugna till det. Vad kul att du lyckades med din häst som vetrinären inte trodde! Det är imponerande, hoppas det fortsätter så! Ja halkan sätter stopp för uteritterna iaf!


Sara med bloggen http://vickelbyponny.blogg.se/ skrev detta:
Dom vilar nästan hela november och sen är det träning inför lucian :)

Svar:
Ja november är en trist månad,så förstår ditt val =) Kul med luciatåg, till häst antar jag?
Det har jag själv aldrig gjort.

Sara (utan blogg) skrev detta:
Är du inte rädd att tappa allt du byggt upp med hästarna? Kondition och lösgjordhet?
Bra blogg!

Svar:
Nej det är jag inte, de behöver vila för att orka med kommande året med alla tävlingar. Vila kan ibland vara bästa träning ;) Kondisen tappar de inte så fort och sedan får man sätta igång de lugnt och försiktigt igen. Tack Sara!

Frida med bloggen http://teamrunsten.blogg.se/  skrev detta:
Celica får 1vecka efter sista tävlingen, sen får hon nog någon mer liten vila när skolan och alla nationella prov börjar ;) älskar bloggen!! :D

Svar: Skönt med ledigt efter sista tävlingen! =) Ja skolan tar ju sin lilla tid tyvärr så det gäller att hinna med allt! =)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tänkte skriva alla kommentarer här så ger vi tips och ideer till varandra hur vi gör med vilan! Så kommentera gärna på. =)

Det som är bra med vintern är iaf att vi kan ta härliga vintebilder! =)


5 Kommentarer till "Frågor ang vila"

Anonym Skriver:

Du har en systemkamera men hur ofta använder du den?

2011-11-08 | 15:54:10
Julia Skriver:

Bra svar! Fina vinter bilder du har tagit =)

2011-11-08 | 19:44:28
Blogg/Hemsida: http://youngrider.bloggplatsen.se
Frida Skriver:

Celica får 1vecka efter sista tävlingen, sen får hon nog någon mer liten vila när skolan och alla nationella prov börjar ;) älskar bloggen!! :D

2011-11-09 | 00:13:03
Blogg/Hemsida: http://teamrunsten.blogg.se/
Sara Skriver:

Ja precis, ska vara med på en lucia i heby. Där ska vi rida lite tandem, hoppa och dressyra. Sen ska vi även köra Eskilstunas lucia tåg i år. Ska bli riktigt kul så då måste de vara lite tränade ivarje fall! :)

2011-11-09 | 15:23:26
Blogg/Hemsida: http://vickelbyponny.blogg.se/
Malin Skriver:

Vad är det för hjälm du har?

2011-11-09 | 19:18:25

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0