Sir Oweins 2011

Sir Owein har utvecklats en massa det här året. Han är ju som sagt 4 år och en b-ponny. Han köpte Elin helt oväntat då vi inte letade efter någon ny, men hon fastnade för filmen hon fick och hos oss är han nu ;)

Målet med Ove var ifrån början att utbilda honom vidare några månader för att sedan sälja honom. Men som ni ser så är han kvar haha. Vi har helt enkelt fastnat för honom allihopa och kommer behålla honom för att försöka (läs ska!) kvala till Falkenbergs ungponny championat.

Första bilden vi såg på Sir Owein, sötnosen själv!När han kom var han betydligt mer långhårig och inte den vackraste vi sett haha.
Han tog genast rollen som busen i hagen och bet och tramsa på de andra hästarna. Ganska snart satte de honom på plats och han är nu en omtyckt herre i flocken.Han hade blivit visad på 3årstestet med tidigare ägare, men vi valde att helt börja om med honom, vi började med att longera med sadel och sedan hänga på honom. Gick väldigt långsamt fram. Men ganska snart insåg vi att denna underbara ponny vill jobba. Och han älskar verkligen att bli tränad, nya saker sätter han direkt och han rör sig riktigt fint nu, dock med lite väl mycket motor ibland ;)

Vi red ut mycket och klättrade för att sätta muskler på honom. Den "fula" ankungen blev en riktigt snygging efter ett tag.
Vi var tvugna att mäta in honom till en kategorie, och han blev 129,0 cm! Maxad b-ponny med andra ord.
Visst är han snygg våran lilla stjärna!
Ove fick komma ut och starta när Gripen hade ponnyallsvenskan division 2. Vi skulle ju dit med Casanova så Ove fick följa bara för att. Men det visade sig att han tyckte det var superkul, dock alldeles för spänd, men vad kan man begära av en 4 åring som inte tävlat på riktigt?

En tredje plats med blysamma 57,93% Men debuten var ju gjord!

Sedan var det dags för Klubbmästerskap, vi packade med oss hela stallet och for iväg. Här var Ove mycket mer avslappnad men dock kom missarna i galoppen, han orkade helt enkelt inte. Men knep åt sig en tredje plats och fick vara med på sin första prisutdelning.Flensbygdens RF hade sedan finalen i division 2, och då fick Ove följa med och gå LB:1
Jag hade höga förväntningar då Ove gått väldigt bra sista tiden, och som han visade upp sig! En riktig fullträff fick vi till (- att han stanna och bajsade ;)) Segrade klassen som var ihopslagen med kategorie C.
66.55%

image description

Ove älskar ju som sagt att träna, vare sig det är dressyr eller hoppning. Så vi tränar på allt just nu, och det ger resultat. Vi har fått en superglad herre som alltid tycker det är kul att bli sadlad och vill alltid visa sitt bästa.

image descriptionimage description

Eventuellt kommer vi söka efter en duktig liten ryttare som vill få chansen att komma ut på denna talang. Men eftersom det är Elins lilla bebis så vill vi ha honom kvar hemma samt att jag själv kommer att träna honom vidare inför kvalen till Falkenberg.


1 Kommentarer till "Sir Oweins 2011"

Jessica Skriver:

Hej! Ska vi göra länkbyte?

2011-11-22 | 17:11:08
Blogg/Hemsida: http://ponnyfjomp.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0