Vintervila!

Jag och Elin ska planera lite ledighet för hästarna nu över vintern.
Vi kommer att rida på ordentligt nu innan det fryser på = ridbanans underlag är super! Gäller att utnyttja det till max. När det fryser får de sedan vila lite olika länge.

Ove- Vila 1 månad ungefär. Han har gjort så stora framsteg att man får nypa sig i armen och inse att han endast är 4 år. Han ligger långt före i utbildning. Så kropp och knopp får vila =)

Pic. Seger i LB!


Casanova- Har tävlat en massa i år men väldigt bra resultat. Uppnått det vi villle = starta LA på äöver 62% och det gjorde han i debuten på hela 68%! Vi ville även starta en hopptävling med han och det fixade vi förra helgen.
Han får nog vila cirka 3 veckor.

Pic. Skänkelvikning. Snart sitter de ordnetligt ;)E-type- Har en tendens till att skapa sina egna vilor då han är expert på att slänga av sig skor titt som tätt, och han har fått för sig att han inte kan gå utan sko ;) Haha så han får vila 2 veckor.OJ OJ- Min magiska vita herre. Har haft en fantastisk tävlingsår med honom! Han behöver vila han med för att få återhämta sig ordentligt, men det blir 2 veckor för han också.

Pic. Dubbla segrar i Jönköping.


Dessa vilor kommer inte bli vid julen. Då är ju jag ledig och kan ägna ännu mer tid till dom på dagarna. De får vila slutet av november beroende på när kylan kommer smat att det är som mörkast då, sedan sätter vi fart igen. November är ju aboslut det värsta månaden tycker vi så det blir perfekt! Vi kommer lägga vilan  för alla samtidigt då ska även jag och Elin ha en lugnare period, vi ryttare behöver också ibland koppla av! =)

Hur ska ni göra med vintervilan?4 Kommentarer till "Vintervila!"

sofia Skriver:

Super grattis till alla framgångar. Ja,du vinter vila. Detta är min Polles första,planerade vinter vila i år. Han har blivit skadad var o varannan månad,flera år. Men efter senaste skadan,som han skulle ej överleva enl veterinär. Så går mirakel hästen i egen hage. 6 mån o inte en skada. I år blir det att planera in ett par v. Tänkte ta det när halkan kommer. Bra blogg. Lycka till med dina pollar. Kram fia me skäcken

2011-11-08 | 14:11:23
Blogg/Hemsida: http://irrorman.blogg.se/
Erika Skriver:

Hej,

En liten fundering, när ni låter hästarna vila låter ni dem vila helt då eller brukar ni ta korta promenader för hand? Vissa hästar klarar juh inte av att vila helt då kroppen blir för steld... Jätte bra blogg föresten! :)

2011-11-08 | 14:34:20
Sara Skriver:

Dom vilar nästan hela november och sen är det träning inför lucian :)

2011-11-08 | 15:31:41
Blogg/Hemsida: http://vickelbyponny.blogg.se/
Sara Skriver:

Är du inte rädd att tappa allt du byggt upp med hästarna? Kondition och lösgjordhet?

Bra blogg!

2011-11-08 | 15:32:49

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0