kylan

Kommentar: Och som sagt travhästarna går travet till -25 så varför skulle inte ridhästarna tåla det. Är dessutom framforskat att hästen har så långa "andningsrör" (kom inte på rätta ordet) , så den kyla som kommer in till lungorna hinner värmas upp påvägen, till skillnad från människor som har korta "andningsrör" och luften inte hinner värmas lika mycket. Så att jämföra människor och hästar tycker jag är vansinnigt faktist. Sen om hästarna blir svettiga är det ju extra viktigt att hålla dem varma så de inte fryser. Om jag tar det lugnare de kalla dagarna är det oftast för att JAG fryser och inte hästen..
 
Svar: Ja vi människor är nog betydligt "mesigare " än våra djur, men det svåra är ju att kunna hålla hästen varm när man rider den och framförallt när den svettas. Man skulle ju vilja rida med halstäcken lager på lager för att utsätta dom för det. Speciellt vi med utan ridhus får vara extra försiktiga då blåsten gör att det bli isbjörnar ute :P
 
Ja som sagt denna fråga är svår det bör finnas en regel där det står "vid minus ** ska man inte rida" hehe det hade gjort det lättare :)


0 Kommentarer till "kylan"


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0