-Longering

Nu har jag en fråga till er.

Oj Oj går inte att longera, han blir helt knäpp och bara springer och blir jättespänd.
Jag tycker att longering är ett jättebra sätt att hästarna får ett lite lugnare pass men jobbar ändå rätt med ryggen och blir loss i sidorna.
Och om man är sjuk själv är longering ett bra sätt!


 

Så är det någon av er som har ett bra tips hur jag kan göra?


6 Kommentarer till "-Longering"

Emma Skriver:

Prova med att en håller i linan och en annan går bredvid/håller i han ute på volten. Kanske kan funka :)

2012-02-05 | 22:19:23
Blogg/Hemsida: http://lindbergemma.bloggplatsen.se/
Jennie Skriver:

Gör så som Emma föreslog, och samtidigt ger du kommandon såsom stanna skritta kanske trava lite också och lyssnar han inte så förstärker din "assistent" hjälperna tills han lyssnar på dina kommandon helt och hållet.

Försök även att hamna "framför" honom om han hetsar iväg så han stannar. Och det viktigaste hamna inte för långt bak så du driver för mycket, utan se till att vara ungefär i bogläget. Svårt att förklara såhär, lättare att visa ;)

2012-02-05 | 23:13:28
Blogg/Hemsida: http://jeenniecarlsson.blogg.se/
Lovisa Skriver:

Det går inte att longera min heller ;) Eller går o går, det går men hon springer som en idiot och bockar och har sig till max! Så känns bara skadligt att göra det med henne ;)

2012-02-06 | 07:25:04
Blogg/Hemsida: http://lvdressyr.blogg.se/
Alexandra Helander Skriver:

Hej! Jag brukar longera med snodd eller inspäningstyglar får du måste hästen jobba och förhoppningsvis inte springer som en tok.

2012-02-06 | 15:57:42
Blogg/Hemsida: http://mylifeinword.bloggplatsen.se/
charlotte Skriver:

Prova att bara ha lite tålamod. De brukar ge sig till slut. Jobba med mycket övergångar fram och tillbaka. Du kan även börja på liten volt så du alltid kan dra till om han inte lyder. Även att jobba som om du tömkörde kan vara en bra grej. Att gå bredvid honom och göra olika vägar (dock i samma varv då det blir svårt att vänta på samma sätt).

2012-02-06 | 23:16:12
Blogg/Hemsida: http://charlottegothberg.blogg.se/
Amanda Skriver:

Så var min ponny också när jag fick honom, verkligen helt galen och super spänd! Men jag fortsatte bara att longera och gjorde det ganska ofta och till slut var det som om han fattade att det inte var något konstigt och nu är han super snäll att longera. :)

2012-02-07 | 16:52:50

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0