eftergift

Fråga: Hur får du dina hästar att gå på tygeln? Rider på ridskolehästar och upplever det väldigt svårt medans andra i gruppen får samma häst att gå lekande lätt på tygeln! Tips?

Svar:
Hej!
Det man måste förstå först och främst är att det går inte såga ner /dra ner en häst på tygeln. Den går inte i en ärlig form och använder inte rygg och bakben alls då. Samt att du skadar bara hästen och löser det kortsiktigt.
Om du har svårt att få in känslan så kan det vara bra att rida hästen på gummisnodd. Då får du känna hur hästen ska jobba och får lättare att sitta rätt samt inverka rätt = då blir hästen eftergiven! När du får hästen att arbeta genom att sätta under sig med bakbena och få hästen att vila lite i steget och inte bara rusa iväg. Då kommer eftergiften i handen och hästen börjar då arbeta i rätt form. Med lätta halvhalter och snäll hand samtidigt som du driver in bakbena. Kanske inte bästa förklaringen, men detta är vad jag kan ge dig! Hoppas du får till det och hitta de rätta knapparna! Lycka till!!

E
tt tips till er som rider in unhästar är att, det viktigaste är att få hästen att bjuda framåt ärligt och inte bry dig alls om formen. Utan ärligt framåt för skänkeln och sedan börja begära mera. Utan energi så tar det stopp! =)1 Kommentarer till "eftergift"

Anonym Skriver:

Tack! :)

2012-02-09 | 18:31:15

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0