man ska vara snäll

Något som var tråkigt att se på derbyt var att somliga ryttare (väldigt få som tur var) red så argsint på sina hästar. En hård hand som drog tag i hästen och bena som sparkade på samtidigt, usch riktig fulridning var det. Tvära övergångar utan någon som helst framförhållning eller plan i det hela. Och jag tycker faktiskt att överdomare bör "våga" varna folk som rider på det viset, det är inte okej som somliga gjorde. Det är djur vi håller på med, våra bästa vänner som gör allt för oss om vi gör det för dom. Jag förstår att många är nervösa när det är tävling och det är jag med, väldigt! men det får aldrig gå ut över hästen, aldrig! Och i längden tror (vet)  jag att känsla och fin ridning når längre resultat än ridning som når faramgång just då.
 
Likaså när man har ridit blir man ibland besviken på ritten man gjorde eller bommarna som rasade eller poängen som blev låga. Men skritta av hästen och ta hand om den innan din ilska går ut över hästen. Sätt dig i bilen och gråt eller slå hårt i något, men inte nära hästen. Hästarna går som vi ryttare rider dom, det är så. Och även den bäste är den sämsta ibland.
 
För att nå de mål man vill gäller det att ha känsla mellan sig själv och hästen, det är tillsammans man når framgångar.
 
OJ OJ kliar lite på elin på framridningen ;)
 


5 Kommentarer till "man ska vara snäll"

camilla, Skriver:

kloka ord :)

Svar: ibland får jag till det ;)
Lina Dolk

2012-07-12 | 22:13:04
Blogg/Hemsida: http://camillaerikssons.blogg.se
matilda Skriver:

Bra skrivet! :)

Svar: tack!=)
Lina Dolk

2012-07-12 | 22:14:31
Anonym Skriver:

bra skrivet!!

Svar: tack!
Lina Dolk

2012-07-12 | 22:21:07
Ebba Skriver:

Riktigt bra skrivet Lina! <3

Svar: tack ebba!
Lina Dolk

2012-07-12 | 23:19:19
Pernilla Skriver:

Det var exakt den här anledningen till att vi är så glada att just du ville ta hand om vår Lilla Grå för ett par veckor. Sååå många ryttare sitter oxh sliter och drar i sina ponnyer och det är så gräsligt. Vi har ju inte varit på så många stora tävingar i dressyr men i hoppningen är det ibland så illa att man faktiskt får lov att gå till överdomaren och säga till. Har sett en liten 10-11-åring spöa upp sin lilla b-ponny när de vägrat ut sig och var ifrån har en sådan liten tjej lärt sig en sån sak?? Det undrar jag?
Vi har ett ansvar som människor gentemot våra fina djur och det ska man inte ta lätt på. De är våra bästa vänner som gör sitt bästa för oss vareviga dag.
Du är en sån ödmjuk och fin ryttare/människa!!

Svar: ja man bör våga säga till överdomaren oftare! Tack vad kul att ni tycker så om mig!
Lina Dolk

2012-07-13 | 03:04:28
Blogg/Hemsida: http://pernillaodlund.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0