Diss/Hiss

Diss/Hiss inlägg önskades av en läsare, så här kommer det. Men glöm inte, detta är mina åsikter och tankar =)
 
 
DISS - Ryttare som alltid rider med spö. Ett spö ska man ta till om det behövs, inte ständigt rida med pisken i handen. Ni ryttare som alltid har spö direkt när ni hoppar  på tänker ni  - idag kommer hästen vara dum/lat/behöver petas på med pisken när ni hoppar upp och träningen är inte påbörjad? Då bör ni tänka om.
 
 
HISS- Back on track. Bästa produkten för våra hästar! Sedan vi började använda back on track så har "peppar peppar" ingen häst varit halt,tjock, gallig i bena eller haft ömande ryggar. Det är värt att lägga extra pengar på dessa produkter för att få fina och hela hästar som får extra hjälp att hållas fina under den hårda träningen vi utsätter hästarna för.  Vi använder oss aldrig av kyllera eller liniment efter vi började med backontrack.
 


8 Kommentarer till "Diss/Hiss"

fia o Ior Skriver:

Håller helt med dig. Back on track är fantastiska. Ior blir så mjuk o fin i kroppen. Ja vill även säga att jag red med spö,när ja hoppa,förut. Enda anledningen va att Jag har en svag höger skänkel,efter en ridolycka. Så ja har haft den legat mot Iors bog.Men nu har ja blivit så mycket starkare,att spöt nu ligger i stallet o samlar damm. Älskar din blogg. Kram tanten med d bruna stövlarna;-)

Svar: Back on track är bäst :)
Lina Dolk

2012-06-25 | 08:03:23
Blogg/Hemsida: http://irrorman.blogg.se
Anonym Skriver:

Det vore kul att se för och efter bilder på nido! Även jämförelsebilder på de andra hästarna! Du är jätteduktig och bra blogg :)

Svar: det kan vi försöka fixa!:)
Lina Dolk

2012-06-25 | 11:11:53
Felicia Blomqvist Skriver:

Jag håller med dig, spö är ett hjälpmedel. Det finns en anledning till att man inte får använda spö på banan liksom.
Dock så brukar jag rida med spö från början på min ungponny eftersom hon är livrädd för spöt, vi försöker vänja henne liksom. Jag brukar skritta fram med spöt och sedan lägga ifrån mig det.

Du har den absolut bästa bloggen, keep up the good work!

Svar: Ja de ska kunna gå med spöt också utan att bli nervösa. TACK!
Lina Dolk

2012-06-25 | 14:08:35
Sara :) Skriver:

Jag rider alltid med spöt då min medryttarponny då jag inte alltid orkar trycka på med skänklarna pga häft o knäproblem så använda ett allroundspö som en liten hjälp, inte för bestraffning! Sen brukar hon kunna bli rätt sur o sparka/bocka emellanåt o då brukar jag använda spöt lite lätt för att säga åt henne, inget hårt slag utan ett lättare :)
Hon behöver inte frammåtdrivningen med spöt utan har de endast som ett hjälpmedel :)

Svar: Det finns bra anledningar till varför man ska ha spöt med sig också, precis som du hade här =)
Lina Dolk

2012-06-25 | 15:08:01
Blogg/Hemsida: http://albroryttarna.blogg.se
Anonym Skriver:

Hej!!
Jag håller såklart med dig att man inte ska rida med spö men jag har med mig spö men jag brukar inte använda det, Jag red inte med spö på min förra häst men dom hästar jag har nu vet man aldrig när dom får spel!;) Fortsätt blogga nu som du har gjort för det är jjttebra:)
Varför var viktor med i ponnyakuten med prim?? Fattar inte:)

Svar: Det var inte Prim som var med utan hans andra häst. Prim köpte han efter programet spelade in =)
Lina Dolk

2012-06-25 | 17:46:14
Emma Skriver:

Back on track är helt otroliga! Hjälper min äldre ponny på många sätt och det är jätteskönt :-) En fråga, hur ofta använder du lindor eller täcke på dina hästar? Tack för en kanonblogg!

Svar: Ja back on track är verkligen super!! Kommer ett inlägg om det ;) Roligt att du gillar bloggen! :)
Lina Dolk

2012-06-25 | 21:35:08
Anonym Skriver:

Hejsan, Back on track har jag ingen erfarenhet av tyvärr, men spö håller jag med dig om! Tyvärr har jag fastnat i det men har sakta men säkert börjat vänja mig av med det. Jag har aldrig använt det som bestraffning, absolut inte, men jag har förstärkt hjälperna t.ex. i skänkelvikning så man får både framdelen och bakdelen med. Sedan läste jag ett inlägg som du skrev för ett tag sedan om att det ju såklart skall gå att t.ex. göra skänkelvikning utan att hjälpa till med spö! Det var då jag började att sluta använda det ;). Lite rörigt men ville bara berätta min lilla historia hehe :D. Tack för en bra blogg!

Svar: Det är lätt att man glömmer bort att lägga ifrån sig spöt men efter ett tag har man vant sig att rida utan det oc tycker bara det känns konstigt att ha det med sig =) Kul att du gillar bloggen! =)
Lina Dolk

2012-06-25 | 21:45:44
Jenny - Åländsk Islandshästryttare Skriver:

Jag rider alltid med spö, fast jag vet att jag inte kommer behöva det under ritten.
Jag ser inget fel i att rida med spö hela tiden, du beskriver det mer som att så fort man rider med spö så ska hästen bestraffas låter det nästan som.
Ett spö är ett hjälpmedel, helt rätt! Och ska behandlas därefter.
Jag var på praktik till en ELIT ryttare i vintras och vi satt även och snackade en del om hästar, och gav mig tips, dagen jag kom dit, så sa hon direkt åt mig att jag ALLTID ska rida med pisk, spelar ingen roll hur känslig häst du har, du SKA kunna rida med pisk.
En känslig häst ska kunna ha en ryttare som har en pisk i ena handen, fast den inte ens använder den.Svar: svarat i ett inlägg.
Lina Dolk

2012-06-26 | 11:54:11
Blogg/Hemsida: http://sweetbyjenny.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0