Svar på frågorna

 Fråga: vilka är dina allra bästa kompisar? :)
Svar: Jag har många vänner som betyder jätte mycket för mig!! Alla i min klass, dom jag tränar och tävlar med listan kan bli låång men jag är lyckligt lottad som har så fina vänner <3 Jag är ingen som går runt med samma personer varje dag utan jag är med allt och alla ;)
 
Fråga: Vad sjöng du när du sökte till musik klass! ❤
Svar: Oj nu måste jag tänka..
Vi skulla sjunga olika toner som spelades på pianot, jag sjöng blinka lilla stjärna, spela en låt på pianot och sen tror jag att jag sjöng en till låt men har tappat namnet! ;)
 
 
 Fråga:  Ska du sälja Oj Oj när du är arton?:)     
Svar: Ja han kommer att tyvärr säljas när jag blir 18 =( Han älskar att tävla och han förtjänar att få göra det även utan mig. Han får göra en ny ryttare glad!
 
Fråga:hur gör du för att fleecelindorna ska passa till ponny? klipper du av dom eller hittar du lindor i ponny stl?      
Svar: Jag klipper av mina så det blir bra storlek på dom =) Men jag kan tipsa om BR´s lindor, perfekt längd!       
                                  
Fråga: vad var det för fel på OJ OJ?        
Svar: Han fick en svullnad på benet som var varmt. Han har inte varit halt pga skadan men det gick ju inte att träna på och tävla. Nu är han dock redo att sättas igång igen, men man får göra det med huvudet med sig. Bättre att ta det lite lugnare än att satsa fullt ut.                                         

Fråga: För hur mycket köpte ni OjOj?       

Svar: Han var dyr, men jag säger inte vad han kostade.

 Fråga:  Kan du inte filma hela stallet någon dag?  Och kanske en film på hur du morgon/kvällsfodrar. Alltså att vi får hänga med och se hur du gör? :) Hade varit kul! Tack för en bra blogg!       

Svar: Absolut, det ska jag ordna! Ska försöka med det i helgen, tack för tipset!

Fråga:  Ska ni föda upp några fler hästar? Hur hoppas du din framtid med stor häst ser ut?       

Svar: Nej nu har vi inget sto kvar hemma så då är det omöjligt =) Men däremot gillar vi unghästar så vem vet det kanske kommer något projekt senare. Kommer att tävla E-type vid sidan av Oj Oj sedan får vi se hur framtiden blir.      

Fråga:  Om man har en väldigt pigg häst som e känslig o har huvudet lite för högt, har du ngta bra förslag om hur man kan få hästen lugn förutom att vara mjuk o följsam ? Och ngra bra arbeten? älskar värkligen din blogg! Läser den max 10 ggr om dagen om inte ens fler!! Bästa dresyr bloggen !!! Jag lär mig utav dina inlägg o filmer!! Ni har så otroligt fina ponnyer! Kan du lägga öpp film från sm? Puss & kram på big bästa Lina!! Hoppas vi ses snart igen :) ps : hoppas jag får bra tips o svar :) <3      

Svar: Ett bra sätt att börja på kan vara att longera men inspäning, och när man sedan sitter på ryggen ska man tänka på att inte dra och bli "hängande" i munnen. Då blir det dragkamp och den vinner hästen utan att blinka. Kul att du gillar bloggen!! :) Kram!                                        

Fråga:  Har du film från SM? Om man ser dig på tävling eller så, får man komma fram och säga hej? ;)  ( vet att man kanske inte ska göra det precis innan ritten eller så men när du/om du inte ser så upptagen ut) Finns det någon person (förutom Tränare) som du skulle kunna tänka dig rida Oj Oj? Har du något favoritmärke? Kommer du köpa någon ny häst när du sålt Ove? Läser du några bloggar?      

Svar: Ja jag har filmer ifrån segerritten (dock filmad ifrån mammas mobil) och sen har jag film ifrån finaldagen då mina nerver tog över. Kan ladda upp det om ni är sugna på att se! :) Ja absolut kan ni komma fram om ni ser mig, det är bara roligt! Helst inte när jag gör iordnong mig och Oj Oj inför start och direkt efter start. För då är jag inne i min egen lilla bubbla på gott och ont ;) Oj om någon annan skulle kunna rida Oj Oj, jag skulle ju inte slänga upp vem som helst men det är såklart att visa andra får rida honom.                                  

Fråga: Har du någon bra och effektiv lösgörande övning ?;)   

Svar: Åttvolter samt serpentinger funkar riktigt bra, även skänkelvikningar när man har kommit upp till de rörelserna =)

Fråga:Hur lång är du och hur mycket väger du? Har du något bra tips på att hålla hästens ben rena och fina om hösten eller är det bara att tvätta? Eller brukar du tvätta dem över huvud taget? Hur gammal är Emelie och hur gammal är Elin? Vilket gymnasie skall du söka till? Är du bra i skolan? Tacksam för svar :). Tycker du har superbra blogg och jättefina ponnyer. Har skrivit det förr, skriver de igen ;)

Svar: Jag är 159 cm och väger 52 kg. Det ända sättet jag gör för att hålla bena rena är att spola med slangen så fort de kommer in, eller om man har möjlighet att sanda/flisa in/utgången då det är lerigast där.

Emelie blir 29 i januari och Elin blir 25 i feburai. Jag tror att jag ska söka till John Bauer i Eskilstuna, skolan för mig går helt okej. Jag är en medelmåtta om man kan kalla det så, haha! TACK!!

Fråga:Hur gamla är dina hästar? Hur lång är du? Vad är den högsta procent du har fått ?:)

Svar: Oj Oj är 12 år, Ove är 5 år, E-type är 10 år och Kilian är 9 år (han är ju inte min men ändå)

Jag är somsagt 159 cm och den högsta procent jag fått är 77,9% med Casanova.

Fråga:Hej och tack för en superbra blogg!
Hur går det med försäljningen av Ove och Killian?

Svar: Hej! Tack så mycket! Kilian är det många som ringt på och en har provridit, kommer en ny i helgen som ska provrida. Ove är det bara en massa förfrågningar om utlåning/foder men det är vi inte intresseraden av.

Fråga:Varför fastnade du JUST för Ojoj? Kan du skriva hur din packlista brukar se ut till meeting? :D Din blogg är bäst! :D

Svar: Hans glädje till att träna samt hans ökningar! =) Jag fastnade direkt för min prins <3 Absolut, bra tips!

Fråga:Hur kändes det är du fick reda på att du hade vunnit kvalet på SM? :) Hur hinner du med allt? Skolan, stallet och plugget?

Svar: Åh jag började gråta av glädje, blev så stolt och glad över det vi gjorde! =) /haha ni kan få en bild som är tagen när jag fick reda på att JAG och OJ OJ vann! Jag hinner med men det gör jag för att vi planerar väldigt bra och sedan hjälps jag och Elin åt med allt hela tiden

Fråga:Har du nåt tips hur man får en stor häst som e känslig o med känslig mun att gå på tygeln utan att dra i munnen o hur ska man hålla tyglarna då? Kram!!

Svar: Att en häst ska komma till att jobba rätt "på tygeln" gäller det att hästen kommer igång bakifrån, man kan inte dra ner en häst på tygeln. Utan jag brukar rida mycket övergångar och se till att hästen är framför skänkeln. Sedan rider jag lösgörande saker. Då kommer de fram till handen =) Bra att ta hjälp av kunnig tränare om man har problem =)

Fråga:Hur gör du steg för steg för att få ner en häst som Casanova på tygel! Alltså en häst som aldrig gått på tygel förut ;)

Svar: Oj oj att rida in en unghäst kräver mycket tålamod och kunskap. Det gäller att ha någon med sig så att det inte blir fel, för man sätter prägel på hästen direkt och den glömmer inte så fort. Gör man rätt ifrån början så blir framtiden ljusare =) Haha Casanova var inte rolig det 10 första gångerna att rida, men vi fick igenom det och sedan dess han han varit en klippa!!

Fråga:Man kan ju träna för Elin! Kan man träna för dig med? <3

Svar: Jag hjälper endel kompisar men inget mer än så. Jag gillar att träna hästarna istället ;)

Fråga: Hej Lina! Är det du som designar din blogg? Är det lätt att lära sig? Skulle vilja kunna designa min blogg! Din blogg äger och jag tittar den varje dag. Du är min förebild! <3

Svar: Hej! Jag kan inget om design tyvärr, har haft en som hjälpt mig, Frida heter hon, superduktig är hon! Vad roligt att du gillar det jag gör, kram!2 Kommentarer till "Svar på frågorna"

Ebba Skriver:

Jag så mycket för de fina svaren! Kram <3

Svar: tack för frgan! kram!
Lina Dolk

2012-11-23 | 13:43:12
Maja Skriver:

Tack för svar ! Jätte intressant inlägg. :)

Svar: tack för bra frågor=)
Lina Dolk

2012-11-23 | 19:13:18
Blogg/Hemsida: http://majawallstrom.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0