Ökningar

Fråga: Grattis till fina resultat! :) Har du något tips på hur an kan förbättra steglängden i ökad o mellan traven samt få den "lilla" ponnyn att ta för sig mer i galopp längningarna? :)
 
Svar: Tack snälla!
För att hästen ska kunna öka sin steglängd så behöver den styrka och balans. Så därför tror jag på att man först ska hitta en bra takt och bjudning i den samlade traven/galoppen och känna att allt flyter på där.
Sedan tränar vi mycket med bommar, vi varierar avståndet mellan bommarna så de får lära sig ta olika steglängder samt bli starkare.
 
När vi sedan börjar träna ökningar gör vi det när vi rider lätt, och börjar med korta diagonaler. Sedan ökar vi på med längre diagonaler när styrkan finns.
 
Att träna på ökningar på uteritten är smart, för då har man oftast en liten extra naturlig bjudning och man kan leka fram steglängden. Mycket beröm när de förstår =)
 
 


1 Kommentarer till "Ökningar"

Paulina Skriver:

Har verkligen inte sett nån finare B-ponny än lilla Owe, möjligtvis Brodals Mistral men han är ju gammal, tror verkligen att Owe kommer gå till absoluta toppen!

Svar: oj tack snälla! nu blir han mallig om jag berättar det för han ;)
Lina Dolk

2012-10-02 | 17:49:12

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0