Sista gräsperioden

Eftersom vi har många hagar till våra fyra hästar så släppte vi dom nu på sista betet. Nu drar vi ner på höt igen och även om det inte är samma näring i gräset så får man ha koll att de inte blir för tjocka.

E-type som inte ska springa runt i hagen nu när han byggs upp igen efter sin vila, så är det bra med bete, inte en tanke ägnar han åt att springa när gräset finns ;)

Har ni bete kvar i era hagar?2 Kommentarer till "Sista gräsperioden"

Jessica Skriver:

Ja våra hästar går fortfarande i sommarhagarna på dagarna och kommer in och sover på nätterna. De älskar att röra sig på stora ytor med mycket gräs i en stor flock så därför försöker vi ha dem på bete så många månader som möjligt per år. En glad häst är en mycket roligare häst att rida! ;)

Svar: Sant, en glad häst jobbar bättre =)
Lina Dolk

2012-09-09 | 20:22:56
Blogg/Hemsida: http://mylifebyjessica.bloggplatsen.se
Pernilla Skriver:

Våra bor fortfarande ute dygnet runt i en hage som har både en stor gräs-äng och en stor och jättemysig skog, där de kan ta skydd om det är lite tråkigt väder. De ska få bo ute ett tag till sedan stallar vi in och i år ska vi prova något nytt. Vi låter dem bo ute på nätterna och sova några timmar inne på dagtid. De kommer att ha tillgång till grovfoder fritt ute i hagen i form av burar med slow-feed nät så de inte äter föör mycket. Jag tror personligen att detta kommer passa våra hästar jättebra - de blir färre timmar inne på box och det passar våra bra. Två av dem är unga och blir lätt rastlösa på box, en är van att gå på lösdrift och de andra två får bara hänga på (hihi) :)

Svar: sedär, ja man ska anpassa sig efter vad sina hästar gillar bäst! Hoppas det funkar för er =)
Lina Dolk

2012-09-11 | 10:40:52
Blogg/Hemsida: http://www.pernillaodlund.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0