Utvärdering

Att åka iväg med en unghäst på meeting är ett viktigt uppdrag. Man lär den och visar hur det bör gå till på tävling. Det är inte själva tävlingsmomentet som endast ska gå bra, utan allt runt omkring.

Så som att åka 45 mil och hästen ska stå lugnt och tryggt i transporten. Att den ska kunna ta nya omgivningar bra och att hästen ska vara glad och positivt inställd till allt.

Kunna stå i ett nytt stall med nya hästar och finna ro till att koppla av och äta kunna vila. Men gör man allt med gott om tid och inte är stressad brukar det gå bra.

Vi hade förberett Ove genom att åka iväg till olika ridhus för miljöträning, han är van att åka trailer både själv och med andra. Jag vet även exakt hur upplägget för framridning ska vara för att visa han på bästa vis, så även jag var lugn och sansad hela tiden. Att ändra upplägget på plats är aldrig bra.

Ju mer förbered man är inför utmaningar desto bättre odds har man.

Ove har gjort allt strålande i helgen! Även om han inte vågade ta för sig ordentligt första dagen pga av vädret och leran så försökte han. Idag visade han det bättre, och domarna gillade hans kvalitér samt han fick mycket beröm för bärigheten och lösgjordheten samt att dom trodde på honom för en bra framtid på banan! Och bästa av allt, han tyckte detta var kul! Han kommer garanterat vara lika glad och taggad för nästa tävling, och då har man lyckats som ryttare på en unghäst.

Sir Owein <31 Kommentarer till "Utvärdering"

Linn Ingvarsson Skriver:

Gud va snygg han var på den där bilden!

Svar: snyggaste ;)
Lina Dolk

2012-09-30 | 22:45:44
Blogg/Hemsida: http://dressyrmupparna.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0