Tandläkaren

Elin och Anna var med Oj Oj , E-type och Phaffe till tandläkaren idag, det är två tandläkare som åker i team till några stall i Sverige ibland. De kommer ifrån Danmark och Spanien, väldigt duktiga, jag har träffat dom tidigare också!
 
Oj Oj var den som behövde mest hjälp, han hade riktigt vassa kanter och hakar, tydligen räckte det inte med varannat år på honom utan han behöver ses över varje år. Han hade även som en låssning i käken som de fick loss nu när tänderna blev bra.  Även framtänderna behövdes slipas ner lite och jämnas till.
 
E-type var det lite samma sak med, dock inte lika "farligt" utan han behövde fin justeras lite. Däremot fick han riktigt bra hjälp med tungan, det satt tydligen 2 stygn kvar som måste ha blivit missade igår (inte så konstigt då han har bitit sig så pass långt in)  och de tog bort lite "död läkhud" som hade hamnat som en hinna på tungan, de tog bort den så det kom fram färskt som kunde läkas ihop bättre.
 
Alla som har hästar - se till att de får gå till tandläkaren regelbundet! Tänderna växer på hästar hela tiden och de behöver hjälp med detta, inte endast tävlingshästar för hjälp med lättare känsla till bettet. Utan för att de ska kunna äta på rätt vis och slippa obehag.. Det är vår skyldighet som hästägare!
 
Bild ifrån googel.com på Lalla ifrån Danmark
 


1 Kommentarer till "Tandläkaren"

Anna D Skriver:

Håller med ;-)
Känns så bra med engagerade häst tandläkare ;-) De rekommenderas.
Nu kommer Phaffe vara ännu finare i munnen när han rids och slipper spänningar i nacken! Tack för det Lalla :-D

2013-08-20 | 20:23:01

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0