mjuk hand

Något som jag tycker är roligt är när man kan byta ifrån det lite skarpare bettet till vanligt tränsbett. E-type låg på väldigt mycket för ett tag sedan och verkligen hängde sig i handen, då fick vi byta bett och testa om det skulle bli bättre att träna med ett skarpare bett.
 
Nu efter 1 månad så har vi bytt tillbaka till hans vanliga tredelade tränsbett och är han är jättefin i handen och vi kommer åt han mer bakifrån och han kan då bära sig bättre själv utan att hänga i handen.
 
Förr vet jag att många red sina ponnier på skarpa bett och jag tyckte det låg lite prestige hos folk att ha skapt bett, "typ att många tyckte det var lite häftigt" men så här är det : Det är coolare och roligare att kunna rida sina hästar väl på snälla bett.
 
Sedan är det självklart så att hur skarpt ett bett är beror ju på hur vi ryttare använder våra händer. Vi alla bör eftersträva att rida med mjuka och följsamma händer.
 
På denna sida finns det något som visar när man rider med rätt stöd, det lyser grönt när man gör rätt och rött när man håller för hårt.
Vet inte riktigt hur detta funkar och har aldrig sett någon träna med denna heller. Har ni?
http://www.proec.se/produkter.php
 
 
 
 


2 Kommentarer till "mjuk hand"

Anna D Skriver:

Håller med ;-)
Ibland skulle man vilja höra syftet med alla dessa"nya" & "trendiga" bett. Frågan är om alla som provar har känslan att roa med ett skarpt bett tex.

2013-12-02 | 22:13:40
Alva Skriver:

Man sätter fast det i tränset och så ska det inte vara mer än typ mittemellan grönt och rött när man håller lagom. När man tar i tygeln drar det i "prylen"(vet inte riktigt vad man ska kalla den) och då om man tar för hårt blir det rött. Det var typ det du skrev =) Har aldrig provat själv, men har såna hemma. Kram

2013-12-02 | 22:31:19

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0