hullet

Kommentar: Hur gör du på sommaren med dina hästar? Går dom på sommarbete eller hur är det? Och hur får du Oj oj att vara i så fint hull?? min ponny är smällfet. :(
 
Svar: Våra hästar går på gräs varje dag cirka 9 timmar/dag. Dock släpper vi inte dom på högt gräs utan vi har 4 hagar vi skiftar runt dom i så de hinner äta lagom hela tiden.
Dels är vi rädda för fång och det är inte bra för dom att bli för tjocka. Vi har även minskat ner på hösilaget nu när det är gräs i hagarna. Alla våra hästar är just nu väldigt fina i hullet, peppar peppar :P Men ingen står på vila utan alla rids också ordentligt. När jag hade Lilla Prim och Farabella (små b-ponnier) så var vi tvugna att sätta på de munkorg för att knotrollera mer vad de fick i sig, inte det roligaste men då fick de iaf gå på gräs hela dagen.
 
Ove är väl den som är lite lite rund, men han förtjänar det ;) Skämt åtsido, det är superviktigt att ha koll så de inte blir för feta. Då kanske man måste ta bort de några timmar ifrån gräset och de endast går i gärshagen 5 timmar om dagen. Det gäller hitta det som funkar för varhe häst.
 
 
 
 


1 Kommentarer till "hullet"

Matillda Skriver:

När blir nästa tävling?

Svar: svarar i inlägg!
Lina Dolk

2013-07-02 | 14:06:26

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0