november

Nå.. det värsta månaden börjar verkligen bli jobbig. November - varför finns du? Det är mörkt hela tiden, det är lerigt som tusan och det regnar.. Dyster!
 
Men som tur är så har ju snart halva månaden gått =) Så det är bara att kämpa på och klä sig efter väder. Gummistövlar, och ordentligt med kläder - det är med andra ord ingen modeshow i stallet just nu ;)
 
Det man bör tänka på är att ha lite koll på underlaget, ofta blir ridbanorna lite klibbiga och djupa nu när det regnar. Och det sliter på hästarna, så man bör korta ner passen lite och sedan variera träningen ordentligt så man inte bara sitter på det underlaget. Vi åker lite extra till mitt andra hem Brolöten med hästarna och tränar på bra underlag där i ridhuset.
 
Något som däremot är bra att lära hästarna gå i vattenpölar, herr Oj Oj gillade inte det till att börja med idag då han spände sig och stannade upp lite, men efter några varv så plaskade han på. E-type däremot han gillade vattnet och fick extra energi på banan idag.
Hästarna måste kunna gå i vattenpölar, trist om man kommer på tävling och man måste åka hem för att hästen inte är van med vatten på banan och kasta in handduken. Så vi ser det som miljöträning :)
 
 


0 Kommentarer till "november"


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0