Nät

Som ni vet har vi använt oss av slow näten till hästarna. Men efter mycket diskussioner mellan mig och Elin samt stor iakttagelse på hästarna när de äter ur dom har vi bestämt oss att sluta med dom.

Dels för att vi läst lite negativt om dom att hästarna får spänningar i nacken för att de måste vinkla huvudet för att äta, samt att de ibland blir lite sura över att de får så lite mat åt gången att de rycker tag i hela nätet.

Vi började använda det för att maten skulle räcka längre in på nätterna så att de var sysselsatta i boxen samt att hästarna är lugna hela tiden om mat finns. Men nej. Vi har bestämt oss, de näten är inget för våra hästar.

Så vi gör om och gör rätt- bort med näten och ger maten på marken istället. Det är nog bättre för dom.

Alla kan vi ändra oss :)
Vad tycker ni om dessa nät? Vore kul att veta allas åsikter om dom.


Hittade detta Bamse nät på internet, haha aldrig sett så stort!

5 Kommentarer till "Nät"

Fia Skriver:

Min kommentar gäller endast Ior!!
Ior har alltid ätit inne i höhäck el på ett foderbord. Ute på marken.
Varför? Han hade typ hö i hela boxen:(
Sen ett år fläkte han sig o vi fick rådet att han skulle äta högt under en period,så det blev slowfeeding nät i hagen. Såg hur länge det räckte o tyckte att han lika gärna kunde ha det inne oxå. Han va alltid mätt. Det va aldrig tomt i nätet,han fick ju inte så mycket hö eftersom han va EMS häst... 7 kg/dygn... Då han gick ute dygnet runt på sommaren,ej på bete.
Perfekt när han fick boxvila,innan han gick bort. Han fick någe att hålla på med o hö't räckte länge. Ior hade inge spänningar o överansträngningarna i bakknäna försvann helt... Så med Ior va det en super Hiss.... Kram tant Brun

Svar: ja man ska köra på det som funkar för sin häst då blir det bäst. alla är olika =)
Lina Dolk

2014-02-20 | 10:02:42
Blogg/Hemsida: http://soffiajohansson.blogg.se/
Saga Skriver:

Har också läst lite negativt om dem, och bestämde mig för att sluta med näten. Strör nu ut halv i boxen så har han något att pyssla med!

Svar: ja jag litar inte helt på de näten faktiskt.. men självklart finns det fördelar också med om.
Lina Dolk

2014-02-20 | 10:57:53
Saga Skriver:

Oj, halm ska det vara!

2014-02-20 | 10:58:17
Marie Skriver:

Jag tycker de är bra att sätta in i transporten när man åker med hästarna så att de har något att pyssla med under långa resor, men skulle inte använda de jämt.

Svar: ja där funkar de ju kanon så vi kommer använda oss av näten i trailen också =)
Lina Dolk

2014-02-20 | 12:56:33
Blocher Skriver:

Hade sånt nät till min som måste ha mat ofta då han har/haft magsår (samt väldigt lätt att drabbas av kolik) och då var det perfekt eftersom det räcker länge och inte blir utspritt i hela boxen.

Vi slutade dock med det just dels av den anledningen du skrev. Han fick spänningar i nacken. Sen även så stod han och drog/kasta så mycket med det nätet (förmodligen i frustration som du skrev) så han fick en väldigt ful underhals som dessutom var alldeles ojämn (tjockare på ena sidan). Dessutom dåna det ju en hel del när han kasta med det mot väggen så inte så lugn stallmiljö heller.

Svar: Ja det är ju både för och nackdelar tyvärr med det, tyvärr verkar nackdelarna väga över..
Lina Dolk

2014-02-22 | 19:55:48
Blogg/Hemsida: http://blocher.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0