Hets på kval

All denna hets på kval till olika tävlingar är helt enorm nu! Jag såg att när Täby ska ha regonaltävling så är det över 30 st reserver till båda klasserna! Så det var ju bara att glömma den tävlingen hehe.

Det kommer även vara ojämnt startfält i klasserna nu i början på året, många duktiga ryttare kommer med sina fina 6 åringar som gått Falsterbo / Flyinge som unghästar och som självklart de måste kvala i rätt ordning för att komma vidare i klasserna. Sedan är det många som tränat ordentligt i vinter och ska satsa på att gå upp en nivå och man är precis där och nosar på nivån. Alla fina juniorekipage måste ut och kvala och många hästar hos juniorerna är riktigt fina så de brukar försvinna rätt snabbt ifrån msv c. Jag och E-type är inte alls stabila ännu då vi ena dagen dansar fram och nästa dag kan vi knappt galoppera in på medellinjen och göra en ordentlig halt , men det finns ingen press på oss alls utan vi ska ut och få rutin på tävlingsbanan tillsammans sedan nästa år sätter vi målen och kraven höjs. Just därför letar vi väldigt aktivt efter en juniorhäst jag kan satsa på i år, för E-type är inte redo för den uppgiften.

Hur som tycker jag att det ska bli kul att tävlingarna är igång och det är en härlig jakt (galen) att ens komma med i startfältet när anmälningarna släpps i tdb.

Tävlingar jag har kommit med i är 
15/1 Strömsholm MSV c:2
25/1 Katrineholm MSV c:2
4/2 Eskilstuna MSV c:2 
Tävling varannan vecka  vilket är bra nu i början på året så vi kommer in i det hela och sedan kan vi fokusera på att förhoppningsvis börja träna MSV b program istället. 

Detta är nästan mer starter än vad E-type genomförde hela förra året bara det i sig är ett framsteg! 


3 Kommentarer till "Hets på kval"

Essie Skriver:

Hej
Behöver man kvala när man rider ponnydressyr?
Jätte bra blogg!

Svar: Hej:) ja det behöver du om du vill upp och rida på nationellnivå. :)
Lina Dolk

2014-01-11 | 11:32:58
Frida Skriver:

Kan du forklare hvilke program de svenske tilsvarer i forhold til de norske dressurprogrammene? :)

2014-01-11 | 17:52:49
sanna Skriver:

hej lina! behöver man kvala i msv c2? eller kan man göra det i msv c1 med?
tack i för hand, och all lycka till för 2014! :)

Svar: Hej! Du kan kvala i båda klasserna till MSV b:) tack!
Lina Dolk

2014-01-13 | 06:57:24

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0