Skydd och lindor

Fråga: Hej! Vad har du för skydd på? När du rider ut och inte lindar benen?
 
Svar: Hej!
Det är säkert många som tycker jag är lite larvig som alltid lindar bena vid träning/tävling och har skydd i hagen samt uteritter.
Men jag tänker såhär; Nu när hästarna har broddar tycker jag bara att det är dumt och lite respektlöst mot hästen att inte skydda den för broddtramp som lätt kan ske.Eller om hästen råkar sparka till sig själv i hagen eller något.. Hästarna är lite klumpiga och oförsiktiga i många lägen och när de har broddar kan det bli jättetråkiga olyckor pga det. Så att försöka minska ner riskerna för skador tycker jag endast är sunt än att man "lindar i hästen i bomull" som många tycker om mig hehe.Olyckor sker iaf men det man kan påverka tycker jag att man ska göra.
 
Jag har skydd när jag rider ut då det inte belastar bena lika mycket som vid hård träning. För när jag tränar vill jag kunna ge dom lite extra stöd, samt att lindade hästar är snyggare än hästar med skydd( där kom det fåfänga i mig men det bjuder jag på ;)) Tar inte ens lång tid att linda så det finns ingen ursäkt att jag ska strunta i det heller..
 
Jag har flera skydd ifrån Event, de är vaderade med bomull och skyddar lite extra samt det ser skönt ut för hästen att ha de på sig..
Mina har jag köpt på Maskincenter, bra priser där på dom!
 
Har jag en häst som är lite otålig på tävling så väljer jag skydd så man undviker onödiga diskutioner på tävlingen och att det går snabbt att dra av dom.
 
 
 


0 Kommentarer till "Skydd och lindor"






Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0