Träningen idag

Red Jouleen för Elin ikväll, och i början av passet älgade hon på som tusan och hade gasen i. Kul med pigga hästar men det är ju fint om de kan lätta av och vänta lite och lyssna på mig på ryggen som försöker styra ;)

Blev mycket övergångar direkt för att få kontrollen och fokuset på att Jouleen skulle tagga ner lite. Efter 103 övergångar blev det super! Efter det kunde vi börja med rörelser för om hon inte är igenom så är det inte någon idé att börja trixa med rörelserna.

Skolorna var riktigt bra direkt och även vändningarna i skritten satt. Då la vi fokus på förvända galoppen som hon är lite svag i men som har blivit väldigt mycket bättre på kort tid. Eftersom att det är byte på kortsidan ifrån förvända i msv b:4 så gäller det att kunna ha en samlad och bärig galopp för att kunna sätta bytet bra. Vi jobbade då först med att kontroll på galoppen och red på spåret i förvändgalopp med korta tempoväxlingar. När de var bra så gjorde vi bytet och det blev mycket bättre men inte helt hundra ännu. Vi får helt enkelt jobba vidare på det :)

Imorgon startar vi en Msv b:4 i Katrineholm, det blir sista regionala starten innan vårt nationella meeting om tre veckor. (Hjälp! Vad tiden går fort) 

4 Kommentarer till "Träningen idag"

Matilda Skriver:

Har du inga bilder från helgens tävlingar?

Svar: Nej :( vår systemkamera funkar inte. Hade linneas kamera i torsdags.
Lina Dolk

2014-03-03 | 20:33:47
Anonym Skriver:

Är det inte dags att uppdatera din header nu när Jullan är med i teamet också? ;) Nu har du ju massor av fina bilder på er två...

Svar: Absolut jag vet dock inte hur man gör :) ska kolla med Frida!
Lina Dolk

2014-03-03 | 20:41:20
Linnea Skriver:

Hej lina! Min häst blir lite svag i sitt ena bakben när jag tex har tränat några skolor. Ofta kommer det fram om han är spänd och svår att lösa så att säga. Han blir nästan över ambitiös... St du några bra tips på hur man stärker ett bakben och gör honom mer jämn?

2014-03-03 | 20:41:35
Alva Skriver:

Ta det lungt! Det kommer gå bra på de nationella, jag lovar! =)

Svar: Hoppas! Går träna på ordentligt nu:)
Lina Dolk

2014-03-04 | 16:24:21

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0