Vi inte Ni

Hur ofta hör man inte folk som säger "jamen de där hoppryttarna de flänger bara runt som galningar" eller "dressyrryttarna lindar in sina hästar i bomull, de tål ju inte ens att vara med på prisutdelningen utan att de flyger i luften"

VI måste sluta att kategoriera in alla i fack för de vi sett bete sig illa eller avviker ifrån vettigt beteende är undantag. Man kan inte dra alla över en och samma kant. Alla som håller på med hästar på elitnivå i vare sig det gäller hoppning, fälttävlan eller dressyr vill inget annat än att ens häst ska må bra och att man ska kunna lyckas på kommande tävling. Men vi gör det på olika sätt. Och jag kan lova att även om jag är satsande elitryttare i dressyren gör helt annorlunda än vad min mottävlande gör.

Sedan får man inte heller glömma att alla har olika förutsättningar, somliga kan ha personal i stallet, komma i den största bussen men 389 utskjut samt ha den nyaste utrustningen medan somliga får vända på varenda krona för att ha råd att åka på meeting. Men det viktigaste är vad man gör på banan med sin häst när det väl gäller, det är vad som räknas i slutändan även om vi kämpar på olika vis med olika förutsättningar.

Nej. Kör sitt egna race och låt andra göra sitt. 

0 Kommentarer till "Vi inte Ni"


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0